pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 31 min 50 s sitten

Antti Rinne tyrmää puoluetoverin puheet lentoverosta: ”Sdp ei ole suunnitellut mitään”

35 min 39 s ago

Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne tyrmää täysin, että lentoverosta laadittaisiin puolueessa linjauksia tulevia hallitusneuvotteluja varten. 

Puolueen europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natri kertoi keskiviikkona Jyväskylässä pidetty ilmastoaiheisessa EU-vaalipaneelissa, että sdp:ssä on pohdittu ”työlukuna” kuuden euron suuruista lentoveroa kotimaan lennoille.

Hjallis Harkimo: Liike Nytin puoluelistaukselle on yksi syy

54 min 33 s ago

Kansanedustaja Harry ”Hjallis” Harkimo kertoo harkitsevansa Liike Nytin saattamista puoluerekisteriin lähinnä yhdestä syystä – gallupeiden vuoksi. 

”Se on se syy, miksi haluaisimme puoluerekisteriin. Nytkin jos katsotaan gallupeita, niin meillä oli vaaleissa 2,3 prosentin kannatus. Siniset noteerattiin gallupeissa, vaikka niiden kannatus oli 0,9 prosenttia. Ja meitä ei. Missään. Se on ihan käsittämätöntä. Sitten oli vielä kolme vaalipiiriä, joissa meillä ei ollut ehdolla ketään”, hän kommentoi torstaina Uudelle Suomelle.

Yle: Anu Vehviläinen ei pyri keskustan puheenjohtajaksi

1 tunti 12 min ago

Toimitusministeristön kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen ei pyri keskustan puheenjohtajaksi. Hän  kertoi asiasta Ylelle valtiopäivien avajaisissa.

Vehviläinen sanoo, ettei tunne riittävää intohimoa puheenjohtajan tehtävää kohtaan, vaan haluaa viedä puoluetta ja suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin osana keskustan joukkuetta.

Puolueet jakavat eduskunnan johtopaikkoja – Perussuomalaisetkin saamassa 1226 €/kk -paikan

1 tunti 23 min ago

Puolueiden eduskuntaryhmien puheenjohtajat kokoontuvat torstaina iltapäivällä neuvottelemaan ja jakamaan eduskuntatyön kannalta keskeiset johtotehtävät, valiokuntien puheenjohtajuudet. Tehtävät ovat paitsi arvostettuja, niin niihin sisältyy myös oma lisäpalkkionsa, 774 tai 1 226 euroa kuukaudessa. 

Kaikkiaan jaossa on 16 valiokunnan puheenjohtajuutta ja varapuheenjohtajuutta sekä valtiovarainvaliokunnan kahdeksan jaoston puheenjohtajuudet. Tällä kertaa jakoa mutkistaa uuden valiokunnan, tiedusteluvalvontavaliokunnan mukaantulo. 

Sinisten ministerien poissaolo ihmetytti eduskuntaa – Tässä selitys 4 ministerille

2 tuntia 20 min ago

Eduskunnassa on ihmetelty, missä olivat Siniset toimitusministeristön ministerit, kun vuoden 2019 valtiopäiviä avattiin.

Sinisillä ei ole enää kansanedustajia uusilla valtiopäivillä, mutta toimitusministeristö jatkaa uuden hallituksen syntyyn asti. Paikalla eduskunnan aitiossa oli muun muassa liikenneministeri Anne Berner (kesk), joka ei jatka politiikassa.

Sinisten ministerit Timo Soini, Jussi Niinistö, Sampo Terho, Pirkko Mattila ja Jari Lindström olivat kaikki poissa tilaisuudesta.

Sauli Niinistö perussuomalaisista: ”Nyt en ole kuullut sen tyyppisiä kommentteja”

2 tuntia 23 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sanoi torstaina valtiopäivien avajaisissa, ettei ole nyt kuullut perussuomalaisilta samanlaisia maahanmuuttajiin liittyviä kommentteja kuin vuonna 2017.

Uusi Suomi kysyi presidentiltä torstaina, kokeeko hän tilanteen muuttuneen perussuomalaisten osalta vuoden 2017 kesän jälkeen, jolloin Sauli Niinistö toivoi erityisesti puheenjohtaja Jussi Halla-ahon luopuvan "aiemmin sanotusta".

Jari-Matti Latvala hakee Argentiinassa muutosta: "Ihan riittävän hankala alkukausi on jo takana"

2 tuntia 32 min ago

Kauden viides rallin MM-sarjan osakilpailu ajetaan tulevana viikonvaihteena Argentiinassa. Maalla on pitkät ralliperinteet, joita sään haltijat harvoin kunnioittavat. Tällä kertaa on mahdollista, että homma menee välillä jopa mutapainiksi.

Jari-Matti Latvala on voittanut kertaalleen Argentiinassa, vuonna 2014, mutta makeat muistot eivät Toyotan suomalaiskuljettajaa juuri auta. Alkukauden aikana Latvala on väläytellyt kilpailukykyistä vauhtia, mutta palkintokorokesijoitukset ovat toistaiseksi jääneet vain haaveeksi.

Puhemies Rinne uudesta eduskunnasta: ”Sukupuolten välinen tasa-arvo näkyy kun tehtäviä jaetaan”

2 tuntia 42 min ago

Politiikan ei tarvitse olla rumaa, vaan se voi olla myös kaunista, uskoo eduskunnan puhemiehenä hallitusneuvotteluiden ajan toimiva sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne.

Hän vetosi valtiopäivien avajaispuheessaan kansanedustajiin, jotta nämä ennemmin rakentaisivat siltoja kuin rikkoisivat niitä. Näin pärjää parhaiten eduskuntatalossa, Rinne uskalsi sanoa ”reilun viiden vuoden kokemuksella”.

”Ystävällinen sana istuntosalissa, valiokunnassa, käytävällä tai kuppilassa toimii aina paremmin kuin sivallus sosiaalisessa mediassa”, puhemies Rinne sanoi.

Tutkija keskustan tilanteesta: ”Kuka ja mikä takaa, että kävisi yhtään paremmin?”

2 tuntia 53 min ago

Valtiotieteen tohtori, Helsingin yliopiston poliittisen historian dosentti ja ajtuspaja Magman yhteiskunta-analyytikko Mikko Majander arvioi keskustan ”keikkuvan” edelleen hallitusvaihtoehdoissa mukana. 

Sauli Niinistöltä piikkiä hallitukselle – Puhetapa ”särähtänyt” presidentin korvaan

3 tuntia 37 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö otti kantaa hallitusten tiiviiseen vaihtumiseen ja hallitusten sisäiseen ristivetoon puheessaan valtiopäivien avajaisissa torstaina. Presidentin korvaan on särähtänyt tapa, jolla hallituspoliitikot puhuvat päätöksistä, joiden pitäisi olla yhteisiä.

Niinistö totesi, että kiihkeän jännittävä vaalikevään tunnelma jatkuu hallitusneuvotteluilla.

Kiista Suomen kakkospaikasta kytee – PS:n Eerola: ”Kuuluu meille, viimeksi sdp:kin oli kovasti pahoillaan”

6 tuntia 33 min ago

Eduskunnan puhemiehen paikka kuuluu hallitusneuvottelujen jälkeen perussuomalaisille, katsoo keskiviikkona toiseksi varapuhemieheksi valittu perussuomalaisten kansanedustaja Juho Eerola.

”Kyllä se paikka meille kuuluu”, Eerola toteaa.

Valtiollisessa protokollassa eduskunnan puhemies on arvovallaltaan heti tasavallan presidentistä seuraava.

Sinisten vaikuttaja avautuu Halla-ahon joukkojen toiminnasta: ”Tämän taistelun siniset hävisivät totaalisesti”

6 tuntia 55 min ago

Sinisen tulevaisuuden puoluehallituksen jäsen, puolustusministeri Jussi Niinistön erityisavustaja Petteri Leino esittää blogikirjoituksessaan teoriansa Sinisten epäonnistumisen syistä.

”Sinisten eduskuntavaalien tulos oli surkea. Siitä ei pääse mihinkään”, Leino toteaa.

”Todellinen riski halvauksesta EU:n ytimessä” – Ennuste: Perinteinen valta murtuu eurovaaleissa, EU-vastaisille vyöry

7 tuntia 45 min ago

Antieurooppalaiset ja EU-vastaiset puolueet ovat todennäköisesti nousemassa toiseksi suurimmaksi puoluekoalitioksi Euroopan parlamentissa kevään vaaleissa, ennustavat tutkimusyhtiöt YouGov ja ECFR tuoreen selvityksensä perusteella.

Samalla murtuisi EU:n perinteisten valtapuolueiden, keskustaoikeistolaisen EPP:n ja sosiaalidemokraattien S&D:n ”suuri koalitio”, kun niiden uskotaan menettävän enemmistöasemansa ensimmäistä kertaa. Koalition yhteisen kannatuksen ennustetaan laskevan 43 prosenttiin.

NHL:n pudotuspeleissä superyllätyksiä – kaikki divisioonavoittajat ulkona!

8 tuntia 10 min ago

Carolina Hurricanes kukisti Stanley Cup -mestaruutta puolustaneen Washington Capitalsin jääkiekon NHL-liigan pudotuspelien ensimmäisen kierroksen viimeisessä ottelussa keskiviikkona. Mestarit lähtivät laulukuoroon Carolinan Brock McGinnin tehtyä seiskapelin voittomaalin toisessa jatkoerässä.

Samalla täydentyi huikea yllätysten värisuora. Kaikki neljä runkosarjan divisioonavoittajaa tippuivat heti ensimmäisellä kierroksella.

Kim Jong-un ja Vladimir Putin tapaavat – Putin kiitti Pohjois-Korean yritystä USA:n kanssa

9 tuntia 27 min ago

Pohjois-Korean Kim Jong-un ja Venäjän presidentti Vladimir Putin ovat torstaina tavanneet ensimmäisessä huippukokouksessaan. Kaksikko kätteli toisensa Venäläisellä saarella Vladivostokissa.

Tapaamisen asialistalla ovat muun muassa ydinaseriisunta ja Korean niemimaan tilanne. BBC:n mukaan Kim Jong-unin uskotaan myös hakevan tukea Venäjältä Pohjois-Korean neuvotteluiden Yhdysvaltain kanssa kaaduttua.

Panimoala vaatii tolkkua olutveroon: ”Tällä verorakenteella Suomi yrittää ohjata kuluttajia väkeviin”

9 tuntia 54 min ago

Sipilän hallituksen toteuttamat alkoholiveron korotukset pitää jossain vaiheessa perua, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomaliiton uusi toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

”Ainakaan uusia korotuksia ei saa enää painottaa olueen, kuten viime vuosina on tehty.”

Pakarisen mukaan vähintään tämä on realistinen vaatimus, koska kaikki puolueet ajoivat vaaliohjelmissaan taas alkoholiveron korottamista.

”Pitkällä tähtäimellä Suomen pitäisi suunnitelmallisesti laskea olutvero lähemmäs eurooppalaista keskitasoa”, hän sanoo.

Leijonien MM-ryhmän taso puhuttaa: ”En ole huolestuneena seurannut”

24.4.2019 22:15

Suomi joutuu näillä näkymin lähtemään tämän kevään jääkiekon MM-kisoihin nimettömällä joukkueella, kun merkittävät NHL-tähdet ovat yksi toisensa jälkeen sanoneet Leijona-paidalle "kiitos ei". Samaan aikaan muut huippumaat ilmoittavat saaneensa nimekkäitä NHL-tähtiä joukkueisiinsa.

Entinen huippukiekkoilija Tuomo Ruutu ei ole huolestunut. Hän muistuttaa, että kieltäytymisen taustalla voi olla monia erinäisiä syitä.

Ekonomisteilta karut terveiset hallitusneuvotteluihin: Työllisyys ei kasva ilman rakenteellisia uudistuksia – eikä nousulla voi rahoittaa vaalilupauksia

24.4.2019 19:20

Suomi ei pääse 75 prosentin työllisyysasteeseen ilman merkittäviä rakenneuudistuksia työmarkkinoilla. Näin arvioivat ekonomistit aamun työllisyyslukujen julkistamisen jälkeen.

Tilastokeskuksen mukaan Suomessa oli maalikuussa työllisinä 61 000 henkeä enemmän kuin vuosi sitten. Työllisyysasteen trendi nousi 72,6 prosenttiin. Työttömänä oli maaliskuussa 191 000 henkeä eli 49 000 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysasteen trendi oli maaliskuussa 6,4 prosenttia.

Sdp:n Kumpula-Natri lentoverosta: ”6€ on vaaraton luku, jota olemme pohtineet hallitusneuvotteluihin”

24.4.2019 18:24

Sdp:n, vihreiden ja vasemmistoliiton eurovaaliehdokkaat kertovat Jyväskylän ilmastoaiheisessa EU-vaalipaneelissa kannattavansa lentoveroa.

Jatkokautta EU-parlamenttiin tavoitteleva Miapetra Kumpula-Natri (sd) kertoo, että lentoveroa on jo pohdittu sdp:ssä, kun eduskuntavaalien suurin puolue valmistautuu hallitusneuvotteluihin.

Viesti vihreistä: ”Toivon että Fennovoiman ydinvoimala ei mene maaliin” – Mauri Pekkarinen iski heti kiinni, Fortumille ”ei ehkä jatkolupaa”

24.4.2019 17:51

Vihreiden eurovaaliehdokas ja puoluevaltuuskunnan jäsen Silja Keränen kertoo Jyväskylän ilmastoaiheisessa vaalipaneelissa toivovansa, ettei Fennovoiman ajama ydinvoimala valmistu. Voit seurata paneelia täältä.

”Sille en olisi myöntänyt lupaa silloin [vuonna 2010, kun eduskunta antoi periaatepäätöksen voimalan rakentamisesta]”, Keränen sanoo.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset