*

pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 43 min sitten

Citymaasturilla punaisia päin – 17-vuotias tyttö jäi suojatiellä alle

1 tunti 27 min ago
17-vuotias tyttö on loukkantunut Vantaalla, kun hän jäi keskiviikkoiltana tumman citymaasturin yliajamaksi. Poliisin mukaan tyttö oli ylittänyt suojatietä Länsimäentiellä Kuntopolun kohdalla, kun tumma citymaasturi oli törmännyt häneen.   Auton kuljettaja oli pysähtynyt ja noussut autosta toteamaan tilanteen, jonka jälkeen kuljettaja oli mennyt takaisin autoon ja poistunut paikalta selvittämättä asiaa. Poliisi pyytää havaintoja tilanteesta.  

Esitutkinta: Apteekkari myi potilaille jopa lääkejätettä? ”Haluttiin ottaa rahat pois”

1 tunti 32 min ago

Renkomäen apteekkijupakka siirtyy syyteharkintaan. Hämeen poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan apteekkarin toiminnasta. Tutkintapyynnön tekivät Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus (Fimea) sekä Kansaneläkelaitos (Kela).

Fimean tutkintapyyntö on tehty marraskuussa 2016 ja Kelan tammikuussa 2017. Epäillyt rikokset tehtiin vuosina 2013–2016. Rikoksista epäiltynä on kuultu apteekkaria.

Ärsyttävää kaasua Helsingin monikulttuurisuuskeskuksessa – 5 sairaalaan, poliisi tutkii

1 tunti 32 min ago
Viisi ihmistä on kuljetettu sairaalaan tarkkailuun ja kaikkiaan 11 henkilöä on saanut lieviä hengitystieoireita, kun helsinkiläisessä monikulttuurisuuskeskuksessa havaittiin ärsyttävää kaasua.   Kaikkiaan 10 pelastusyksikköä ja 7 ensihoitoyksikköä hälytettiin Helsingissä puolen päivän aikaan Mannerheimintiellä sijaitsevaan monikulttuurisuuskeskukseen. Keskuksessa havaittiin kello 11.49 ärsyttävää kaasua.    Tiloissa sijaitsee koulutustiloja ja paikalla oli pelastuslaitoksen arvion mukaan noin sata ihmistä.   

Takuueläkkeeseen +50€/kk? – Ekonomisti: Nostaisi 5000 eläkeläistä köyhyydestä, maksaisi 51 milj.€

1 tunti 55 min ago
Takuueläkkeen nostaminen 50 eurolla kuukaudessa olisi tehokkain tapa vähentää eläkeläisköyhyyttä, toteaa Työeläkevakuuttajat ry:n ekonomisti Mauri Kotamäki järjestön blogissa. Hänen laskelmiensa mukaan vanhusköyhyys vähenisi 2 600 suomalaisella ja köyhyys kaikkiaan 5 000 ihmisellä.  

Niinistö tapaa Trumpin – ”Äärettömän tärkeää, Venäjällä ehkä vaikutusta”

3 tuntia 19 min ago

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapaa Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin Washingtonissa tiistaina 29. elokuuta. Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Mika Aaltola arvioi ISTV:n lähetyksessä, että tapaaminen on äärettömän tärkeä Suomelle.

Ilmoitusta Niinistön ja Trumpin tapaamisesta on ehditty odottaa jo pitkään. Aaltola huomauttaa, että nyt Suomen ulkopoliittinen johto pääsee nyt kärryille isoista kysymysmerkeistä eli siitä, mitä Washingtonissa tapahtuu arvaamattoman presidentin johdolla.

”Kuin joku olisi pissinyt päälle” – murskaluku kirvelee SDP:ssä ”kiistatta”

4 tuntia 1 min ago

SDP:ssä on puitu puolueen kannatuksen gallup-romahdusta. Puolueen kannatus laski Ylen gallupissa peräti 2,6 prosenttiyksikköä 15,9 prosenttiin, jolla pääsi neljännelle sijalle.

Vihreät keräsi historiallisen luvun ja kiilasi toiseksi keskustan ohi 17,6 prosentin kannatuksella. SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm myöntää, että huonosti menee.

S-ryhmä vastaa esimiesliitolle: Vajaat 20 työntekijää jää ulos – ”Se tie on käyty”

4 tuntia 49 min ago

Vajaat 20 ABC-työntekijää on jäämässä kaikkien työehtosopimusten ulkopuolelle sopimusirtisanomisen seurauksena. S-ryhmä irtisanoo esimiestensä oman työehtosopimuksen, minkä Kaupanalan esimiesliitto KEY ry tuomitsi aiemmin.

S-ryhmä on ilmoittanut siirtyvänsä vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimukseen, jota kaikki alan muut toimijat jo käyttävät lukuun ottamatta Alkoa.

Neymar lähti, Barcelona tuuliajolla

5 tuntia 30 min ago

Espanjan jalkapallokauden avaustaisto, kaksiosainen Supercupin finaali, oli varsin yksipuolinen näytös. Real Madrid kellisti FC Barcelonan yhteismaalein 5-1.

Toinen osaottelu Madridissa keskiviikkona päätyi Realin 2-0 -voittoon. Paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä.

Hämmästyttävintä oli, ettei Barcelonalla ollut kummassakaan ottelussa jakoa. Toisessa ottelussa Real Madrid joutui pelaamaan ilman Cristiano Ronaldoa, mutta sitä ei edes huomannut.

Trumpin neuvostoihin iski jäsenkato – lakkauttaa nyt molemmat ”painostamisen” sijaan

7 tuntia 16 min ago

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump lopettaa kaksi neuvonantajaneuvostoaan, joihin on iskenyt jäsenkato Trumpin äärioikeistokommenttien jälkeen.

Trump lopettaa sekä tuotannollisen teollisuuden neuvostonsa että Strategy and Policy -fooruminsa. Trumpin neuvostoista on viime aikoina irtisanoutunut joukko yritysjohtajia vastalauseena presidentin politiikalle ja julkisille kannanotoille.

Jymyjytky Ylen gallupissa: Vihreät kiilasi toiseksi suurimmaksi ohi keskustan ja SDP:n

7 tuntia 47 min ago

Vihreät on noussut Ylen puoluekannatusmittauksessa toiseksi suurimmaksi puolueeksi historiallisen suurella kannatuksella. Vihreät kiilasi 17,6 prosentin kannatuksella ohi keskustan ja SDP:n.

Vihreiden kannatus kasvoin heinäkuusta 1,6 prosenttiyksikköä.

Muista puolueista kokoomus vahvisti hieman ykkössijaansa 20,8 prosentin kannatuksella. Kolmantena ollut keskusta kasvatti niin ikään hieman kannatustaan, joka oli nyt 17,3 prosenttia.

Loistava uutinen Susijengille

16.8.2017 20:27

Suomen miesten koripallomaajoukkue Susijengi jatkaa valmistautumistaan EM-kisoihin tällä viikolla Prahassa. Siellä vastaan tulee perjantaina Tshekki.

Suomelle tuli alkavalla viikolla hyviä uutisia. Petteri Koponen on saanut lääkäriltä luvan täysipainoiseen harjoitteluun ja tiistaina Koponen aloittikin täysipainoiset joukkueharjoitukset muun joukkueen kanssa.

Koponen sai yläraajavamman Espanjan ACB-liigan viimeisillä runkosarjakierroksilla. Kuntoutuminen on kestänyt kaksi ja puoli kuukautta.

Näkökulma: Timo Soinin siniverinen tulevaisuus

16.8.2017 19:21

Sininen tulevaisuus -ryhmä kasaa kaduilla jopa ministerivoimin kannattajakortteja, jotta se onnistuisi saamaan puolueen statuksen. Uuden Suomen toimittaja Ossi Kurki-Suonio kävi katsastamassa operaatiota, ja todettava on, että ei siellä kaduilla mitään villiä kansanliikettä ole havaittavissa.

Se tuli sinisen tulevaisuuden piiristä myös myönnetyksi, että presidentinvaaleissa ryhmä ei ole mukana, koska tarvittavaa 20 000 nimeä ei ole saatavissa, kun 5 000 nimeä puolueen perustamiseksikin vähän yskii.

S-ryhmässä kiehuu: ”Osa työntekijöistä tippuu TESsin ulkopuolelle – tämä ei ole ilmoitusasia”

16.8.2017 18:43

Kaupanalan esimiesliitto KEY ry ei hyväksy S-ryhmän esimiesten työehtosopimuksen siirtämistä historiaan. Esimiesliitto vaatii S-ryhmää sopimuksen yksipuolisen irtisanomisen sijaan tulemaan neuvottelupöytään ja ”käsittelemään asiaa järkevästi”.

Hoitajat huolestuivat rokotuskattavuudesta: ”Kaikkiin faktatieto ei kerta kaikkiaan pure”

16.8.2017 17:25

Rokotuskattavuus on saatava nousuun, vaatii Suomen Terveydenhoitajaliitto. Liitto on huolestunut Suomessa yleistyneestä rokotevastaisuudesta.

Liiton mukaan terveydenhoitajilla on tärkeä tehtävä väestön rokottamisessa ja siihen motivoinnissa ”kertomalla tutkimustietoon perustuvaa faktatietoa rokotusten hyödyllisyydestä”. Tehtävän suorittaminen ei aina ole helppoa.

Siepatusta suomalaisesta uusi video – UM: Kiristetään rahaa

16.8.2017 17:06
Sosiaalisessa mediassa on jälleen julkaistu video, joka liittyy Kabulissa, Afganistanissa toukokuussa siepattuun suomalaiseen naiseen. Nainen toimi Afganistanissa ruotsalaisen avustusjärjestön tehtävissä.   Ulkoministeriön Suomi tuomitsee sieppauksen ja siihen liittyvän rikollisen kiristyksen jyrkästi sekä vaatii siepatun suomalaisen välitöntä vapauttamista. Ministeriö opastaa, ettei videota tule julkaista tai levittää.  

Suomen ensimmäinen ja ainoa naispiispa vaihtuu mieheen – Irja Askola eläkkeelle

16.8.2017 16:19
Helsingin uudeksi piispaksi on valittu Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalo. Piispanvaalin alustavassa ääntenlaskennassa Laajasalo on saanut yli puolet äänistä.   Hänen vastaehdokkainaan vaalissa olivat Jaana Hallamaa ja Kaisamari Hintikka. Piispanvaalissa äänioikeutettuja olivat Helsingin hiippakunnan papit sekä seurakuntien maallikkojäseniä.   Suurelle yleisölle Laajasalo on tuttu muun muassa television viihdeohjelmista Hyvät ja huonot uutiset sekä Yle Leaks.  

Varoitus: Asumismenot yltymässä ”kohtuuttomiksi” Suomessa

16.8.2017 15:28

Asumismenojen kasvu kuormittaa suomalaisten kukkaroa jo kohtuuttomasti, katsoo Kiinteistöliitto. Se ja Omakotiliitto varoittavat, että kustannusten yltyminen muun muassa kasvattaa entisestään tarvetta asumistuille, joita jo nyt maksetaan vuosittain lähes kahden miljardin euron edestä.

Karu totuus suomalaisyrityksen ”miljoonista käyttäjistä” paljastui – Tivi: Näin startup-yrittäjä sumutti kaikkia

16.8.2017 14:12

Startup-yrityksen kiiltävän pinnan alla voi olla silkkaa tyhjää. Tivi kertoo suomalaisesta sarjayrittäjästä, jonka toistuvissa yrityskuvioissa saataviaan jäivät odottamaan niin työntekijät, verottaja, alihankkijat kuin eläkeyhtiötkin – sekä sijoittajat, jos niitä todella oli.

Avi voi nyt itse rankaista työnantajia: Jopa 10 000 €:n maksu ilmoittamattomasta ulkomaisesta työntekijästä

16.8.2017 13:04

Suomeen töihin saapuvista ulkomaisista työntekijöistä on tehtävä syyskuun alusta alkaen ennakkoilmoitus työsuojeluviranomaiselle laiminlyöntimaksun uhalla. Taustalla on lainmuutos, jolla tehostetaan ulkomaalaisvalvontaa ja harmaan talouden torjuntaa.

Lähettävän yrityksen on tehtävä ilmoitus ennen työnteon aloittamista. Ilmoitus tehdään sähköisellä lomakkeella netissä.

Juna törmäsi henkilöautoon Päijät-Hämeessä

16.8.2017 11:10

Päijät-Hämeessä Orimattilassa on sattunut tasoristeysonnettomuus. Juna törmäsi henkilöautoon Riihiojantien vartioimattomassa tasoristeyksessä aamulla ennen kello kahdeksaa.

Noin 20-vuotias nainen kuljetti poliisin mukaan henkilöautoa Riihiojantietä etelän suunnasta. Tullessaan tasoristeykseen nainen oli kertomansa mukaan pysähtynyt, katsonut molempiin suuntiin ja lähtenyt sen jälkeen ylittämään rataa.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset