pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

2000-luvun Elovena-tyttö, Awak Kuier

Pitkästä aikaa HS:n kuukausiliitteessä oli hieno juttu, jota on ilo levittää eteenpäin. Modernia 2000-luvun suomalaisuutta parhaimmillaan edustava naisten koripallon suurlupaus, 17-vuotias  Awak Kuier lyö jauhot suuhun monelle maahanmuuttovastustajalle lahjoillaan.

Sudanista 2-vuotiaana perheensä kanssa tullut Kuier on nykyajan Elovena-tyttö, yhtään tyttö-termillä nuorta naista halventamatta. 194-senttinen nainen, joka pystyy donkkaamaan, on jo tehnyt vaikutuksen koripallopiireissä ympäri maailman. Kuierista povataan seuraavaa suomalaista urheilun kansainvälistä supertähteä. 

On varmasti monelle kouluja käymättömälle perusmaahanmuuttokitisijälle vaikea niellä, että Afrikasta tullut nuori nainen on täällä kirjoittamassa kohta ylioppilaaksi ja siirtyy milloin tahansa koripalloammattilaiseksi maailmalle tienaamaan summia, joista moni pellervo näkee Suomessa märkiä unia. Kuka tahansa kitisijä voi mennä myös kokeilemaan ja donkata koripallo 305:n korkeudessa olevan korirenkaan läpi. Jää monella haaveeksi. Kuier teki sen jo 15-vuotiaana. 

Ne ajat ajat on ohi, kun Ansa Ikonen ja Kullervo Kalske kävelivät heinäpellolla Suomi-elokuvassa. Suomi alkaa vihdoin siirtyä uudelle vuosituhannelle, ja jo oli aikakin. Päivittäkää kovalevynne, turhankitisijät.

 

https://dynamic.hs.fi/2019/awak-kuier/

      

     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

29Suosittele

29 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (128 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kävi tuuri että perhe sattui asettumaan perinteiselle korispaikkakunnalle ja että Märsky Möttölöineen tekee niin hyvää duunia kuin tekee. Kaikki palaset alkaa loksahtamaan paikoilleen.

"Perusmaahanmuuttokitisijöille" voisi kertoa että Suomen potkupallomaajoukkuekin voi päästä jonnekin arvokisoihin vasta, kun meillä on tarpeeksi laaja maahanmuuttaneiden pooli josta lahjakkuuksia löytyy.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Maahanmuuttajan menestyminen urheilun saralla on yhtä hienoa, kuin kantiksenkin, mutta tuo jalkapallovertauksesi ontuu pahasti. Ruotsi ja Tanska voittivat 90-luvulla arvokisamitalit pellavatukkaporukoilla, eikä piskuisen Islannin pääseminen arvokisoihin liittynyt maahanmuuttajiin millään tavalla.

Yleensä kirjoitat fiksuja kommentteja, mutta nyt tuo jälkimmäinen kappale oli typerä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Jesh! Hieno homma!

T:"maahanmuuttokriittinen" :)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Hieno juttu, mutta en ymmärrä miksi se laittaisi maahanmuuttokriittisille "jauhot suuhun"

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Vaikkapa siksi, että heidän joukossaan on valitettavan runsaasti myös näitä joiden mielestä Awak Kuier ei ole "oikea" suomalainen. Esimerkiksi Perussuomalaisissa nuorissa riittää näitä ns. etnonationalisteja jotka määrittävät suomalaisuuden hyvin tiukoin kriteerein, eikä silloin suomalaisia ole (heidän mielestään) sen enempää Suomessa syntyneet romanit kuin tataaritkaan. Jostain mystisestä syystä tällaista selkeän rasistista porukkaa löytyy kaikkein eniten juuri maahanmuuttokriitikkojen joukosta ja siksi on aivan perusteltua kohdistaa tällainen kirjoitus juuri heille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hieman ontuu tuo kommenttisi joltain osin. Awak K. ei ole Suomessa syntynyt. On tullut 2-vuotiaana tänne. Toki Suomen kansalainen ilmeisesti on, mutta ei Suomessa syntynyt.
Tuosta huolimatta neiti on ollut huomion kohteena koripalloilijana jo vuosien ajan. Kiinnostusta on ollut USA myöten. Eiköhän opiskelupaikka löydy tuolta suunnalta ja sitä myöten tulevaisuus koripallon parissa?

Ei tarvitse olla rasisti, kun erottaa syntyperäisen suomalaisen Suomen kansalaisuuden omaavasta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #82

Jos ihminen tulee 2-vuotiaana Suomeen ja viettää lapsuutensa täällä, hän on ihan yhtä suomalainen kuin kuka tahansa. Sama pätee hänen vanhempiinsa, jos heille on annettu mahdollisuus luoda hyvä elämä itselleen ja perheelleen täällä.
Jos he joskus palaavat Sudaniin, he ovat täällä vietetyn hyvän elämän ansiosta sekä suomalaisia että sudanilaisia.
Jos Awak Kuier lähtee jenkkeihin, voi olla hyvinkin, että hän myös jää sinne. Suuri merkitys on kuitenkin sillä, onko hän kokenut olleensa tasa-arvoinen suomalainen ihonväristään huolimatta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #93

Juho, en kai ole kiistänyt ettei ko. henkilöä voitaisi nimittää suomalaiseksi. Sen sijaan katson etteio ole syntyperäinen suomalaisen. On kaiketi Suomen kansalainen, joten voitanee katsoa suomalaiseksi. Sinäkin "brutukseni" lähdet puuttumaan ihonväriin, jolla ei pidä olla tämän asian kanssa mitään tekemistä.

Meidän sivullisten on aivan turhaa lähteä arvailemaan kokeeko hän itsensä suomalaiseksi vai ei.

Loistava tulevaisuus ammattilaiskoripalloilijana hänellä on terveenä pysyessään.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #95

"Ei tarvitse olla rasisti, kun erottaa syntyperäisen suomalaisen Suomen kansalaisuuden omaavasta."
Jotenkin minusta tuntuu, että avasit kyllä itse implisiittisesti tuon ihonväri-näkökulman.
Sitä paitsi - mikä määrittää syntyperäinen suomalaisen. Syntyminen Suomen kansalaiseksi vai riittävä vaalea ihonväri? Edellinen on vaikea todentaa ilman asiakirjoja, jälkimmäisessäkin voi mennä metsään.
Vuosia sitten emäntä osui Haikon kartanon saunaan yhtä aikaa hyvin tumman nuoren naisen kanssa. Alkoi sitten oletusarvoisesti smalltalkin englanniksi. Sanoi, että hieman leuka loksahti, kun tyttö vastasi Tampereen murteella.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #96

Juho, minulle on aivan turhaa heittää hetulaa ihonväristä, sillä en ole koskaan kiinnittänyt moiseen asiaan huomiota.

Esität mielestäni erikoisen "kysymyksen" sanomalla "Sitä paitsi - mikä määrittää syntyperäinen suomalaisen." Miten on vaikea käsittää syntyperäisen sanan merkitys Minulle tuo merkitys avautuu tällaisena - syntymästään asti jonkin paikkakunnan asukkaana oleva tai siellä syntynyt. Tarkoittaa samaa kuin alkuperäinen asukas.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #97

Tuolla logiikalla turvapaikanhakijoille syntyneet lapset ovat siis syntyperäisiä suomalaisia mutta vaikkapa suomalaisille vanhemmille ulkomailla syntyneet lapset eivät?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #102

En tiedä merkitseekö sinulle Juho mitään lainsäädäntömme siltä osin kuin toteat "...suomalaisille vanhemmille ulkomailla syntyneet lapset eivät?". Kansalaisuuslaki nimittäin kertoo lain 9§:ssä millä perusteella Suomen kansalaisuus tulee. En lähde tässä tuota avaamaan vaan jätän sen sinulle, mikäli kiinnostaa.

Minulle laki on täysin yksiselitteinen suomalaislle vanhemmille ulkomailla syntyneen lapsen kansalaisuudesta eli suomalaisuudesta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #103

Niin, kummasta me nyt puhumme, kansalaisuudesta vai suomalaisuudesta?
Miksi pitäisi tehdä ero, onko Suomen kansalainen syntyperän (siis vanhempien kansalaisuuden, ei syntymämaan) vai muiden perusteiden nojalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #102

Niin, se kun johtuu meidän kansalaisuuslaistamme. Samoin voi olla m,ahdollista muussa maassa suomalaiselle syntyneen lapsen kohdalla eli voi olla tuon maan kansalainen.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #93

Oletko kysynyt heiltä itseltään mieltävätkö he itsensä sudanilaisiksi jotka asuvat Suomessa, vai pelkäksi suomalaiseksi?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #82

Niin, jos olisi syntynyt Suomessa, olisi syntyperäinen suomalainen.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Yksittäisiä onnistujia löytyy aina, mutta ei se muuta sitä tosiasiaa, että esim. afrikkalaisperäisistä maahanmuuttajista suurin osa syrjäytyy, ja jää tulonsiirtojen varaan.

Hesarin juttu on tyypillistä mokupropagandaa, mutta varmaan käy monille todisteena siitä, että maahanmuutto on rikkaus ja voimavara.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Rikkaus ja voimavara, ilmiselvästi. Mutta vaikka poimisimme vain rusinat pullasta, olisivat nekin rajakkien mielestä huonoja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Itselläni on hyviä kokemuksia afrikkalaisista maahanmuuttajista monessa työssä. En oikein usko väitettäsi useimpien syrjäytymisestä. Meillä suomalaisilla on vielä työtä oman ennakkoluuloisuutemme kanssa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"... tyypillistä mokupropagandaa."

Yleensä urheilu-uutiset ovat. Vai meinasitko että koris, lätkä tai esimerkiksi Formulat on alunperin suomalaista kulttuuria?

Yleisesti ottaen kulttuurit joko imevät vaikutteita toisista kulttuureista tai sitten ne kuolevat pois. Kumpaa sitten halutaan.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Myös tältä on Suomen tulevaisuuden hyvä näyttää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sitä ei tiedä vaikka hänkin kävelisi vielä heinäpellolla Suomi-elokuvassa.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin, onhan siellä jo kävellyt homot ja muslimiturvikset käsi kädessä :) (Muuten ei tule kriitikoilta kehuja)

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

On varmasti monelle kouluja käymättömälle perusmaahanmuuttokitisijälle vaikea niellä, että Afrikasta tullut nuori nainen on täällä kirjoittamassa kohta ylioppilaaksi ja siirtyy milloin tahansa koripalloammattilaiseksi maailmalle "

Eli sinun mielestä monikulttuuri on toivottava tila. Ei hetikään kaikkien mielestä,muu keskustelu on asian vierestä

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Eli sinun mielestä monikulttuuri on toivottava tila."

Missä vaiheessa suomalaisuus on mennyt ei toivottavaksi?

Kuitenkin satoja vuosia täällä ollut kaikki monikulttuuria.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Upea juttu, upea tyttö- tutustukaa erilaisiin kulttuureihin, kannustakaa !

Syyrialainen poika suoritti peruskoulun vuodessa, afganistalainen poika lukion ja kummatkin oppivat suomen vuodessa. Hienoja esimerkkejä.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Eiköhän oteta koko ”Maailma kylään”, pysyvästi ,
Koko Suomen kansan kyvykkyys lisääntyisi täten kaikilla aloilla ja täten Suomi olisi maailman napa lahjakkuuksissa. Myös kansan älykkyyden ja kyvykkyyden keskiarvo nousisi maailman parhaaksi. Make Finland Great (Again).

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Asuinpaikkakin kohdallaan, Koivukylä, josta myös tendenssinomsisesti kitistään vaikka on
sujuva paikka asua.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Koivukylä sotketaan usein rutiininomaisesti Havukoskeen, joka ei ole mukava paikka asua. Koivukylän ja Havukosken tuloerot ovat samaa tasoa kuin Suomen ja Venäjän tuloerot.

Puhutaanko nyt aikuisten oikeasti Koivukylästä vai Havukoskesta? Havukoskella nimittäin on suuri Vantaan kaupungin vuokra-asuntokeskittymä ja asujaimisto sen mukaista. Koivukylässä suurin osa maksaa asumiskustannuksensa itse.

Pasille toteaisin, ettei yksi pääsky vielä kesää tee ja miljoonatuloihinkin Elowena-tyttömme pääsee, jos vaihtaa sukupuoltaan. Naisena se ei onnistu kuin muutamassa hassussa lajissa, lähinnä alppilajeissa ja tenniksessä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puhutaan nimenomaan radan itäpuolisesta kaksinimisestä betonilähiöstä jossa molemmin puolin solaa on vuokrataloja mutta paljon muutakin merkittävää. (Solan itäpuoli on Havukoski.)
Urheilutähtemme saattaa myös asua radan länsipuolella jota kutsutaan vanhaksi Koivukyläksi jossa on vähemmän vuokrataloja mutta myös vähemmän eheää suunniteltua ja väljää 70-luvun miljöötä.
Sen kerran kun tämän tytön näin hän oli asemalla ja siksi en tiedä kummalla puolella ssuu.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#10

Heh heh heh...On se vanha rasismiin taipuvainen akka lutunen...

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Yhden hölmön kommentti, eikö hävetä?

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Maahanmuuttajanaiset pärjäävät koripallossa, koska kantasuomalaisten naisten pituuskasvu pysäytetään hormonihoidoilla 180 senttiin. Liian pituuden katsotaan aiheuttavan liikaa ongelmia naisille, vaikka maamme koripallomenestys tästä kärsiikin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Maahanmuuttajanaisten pärjääminen koriksessa ei ole mikään iso trendi. Asiasi voi olla oikea mutta aasinsiltasi sille hatara.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Häh, enpä ole kuullutkaan tuollaisesta rajasta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mistä tämä kaikki negatiivisuus kumpuaa? Onko tästä upeasta urheilijasta jotain haittaa muille suomalaisille?

Olen nähnyt hänestä yhden haastattelun, aivan sattumalta, Suomessa käydessäni. Paljon mieluummin minä sellaista haastattelua katsoin, kuin jotain Juha Miedon mämmin- ja kinkunsyöntihölmöyksiä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ei kai kellään ole mitään sitä urheilijaa vastaan, vaan ongelma on siinä, että kirjoituksessa yhdistetään rotu ja poliittiset tavoitteet niin kuin Berliinin Olympialaisissa. Tulee mieleen Jesse Owens jne..

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Hämmästyttävää! Oletko koskaan asunut muualla kuin Suomessa? Jutussa, jonka nyt luin kokonaan, taustoitetaan muualla syntyneen suomalaisen elämää ja sen kulkua.

Mitään yhteistä esimerkiksi Leni Riefenstahlin ”Tahdon riemuvoittoon” ja ”Olympiaan” (jotka molemmat olen nähnyt, oletko sinä?) minä en löydä. Vai rotu ja poliittiset tavoitteet. Ahdistavatko kaikki eriväriset suomalaiset yhtä paljon, vai oletko varannut ”neekereille” oman lokeron?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #28

Nyt käsitit täysin väärin; olisi pitänyt selittää tarkemmin. Majuri yritti lyödä urheilijan etnisellä taustalla maahanmuuttokriitikoita. Näen siinä yhtäläisyyksiä miten natseja lyötiin mustien urheilijoiden hyvällä menestyksellä Berliinin olympialaisissa. Minua ahdistaa rodun, politiikan ja urheilun yhdistäminen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #58

Majuri kirjoitti ”kouluja käymättömistä perusmaahanmuuttokitisijöistä”.

Kuka ja missä natseja lyötiin Jesse Owensilla?

Minä olen paljonkin kouluja käynyt maahanmuuttokriittinen maasta- ja maahanmuuttaja, enkä muista lukeneeni historiasta, että natseja olisi mitenkään erityisesti lyöty esimerkiksi Jesse Owensilla tuohon aikaan. Tuo on aika nykyaikaan sovitettu teoria. Neljän kultamitalin Owens ei saanut olympialaisten jälkeen enää Yhdysvalloissa osallistua amatööriurheilukisoihin (tämä kielto tuli kolme viikkoa viimeisen kultamitalin jälkeen), eikä Owens saanut kutsua Valkoiseen taloon, kuten valkoiset olympiaedustajat.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #62

"Kuka ja missä natseja lyötiin Jesse Owensilla?"

Olen moneen kertaan kuullut kuinka natseja ahdisti mustin urheilijoiden menestys. Ehkä se ahdisti yhtä paljon myös monia valkoisia amerikkalaisia, mutta tämä jälkimmäinen on tarkoituksellisesti unohdettu.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Missä niitä natseja lyötiin Jesse Owensin menestyksellä ja kenen toimesta? Esitit väitteen, älä selitä ”natsien ahdistuksesta”, vaan kerro, kuka löi, missä ja miten.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Oisko tuo vaikka kateus kun täällä päin on niin paskat geenit.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Naisille donkkaaminen on todella harvinaista. Ensimmäinen donkki naisten NBA:ssa nähtiin vuonna 2002, eikä ammattilaissarjassa ole vieläkään kuin kuusi donkissa onnistunutta pelaajaa.

Awak Kuier iski ensimmäisen donkkinsa jo 15-vuotiaana.”

Kyllä tuo aika hiljaiseksi vetää.

Vanhemmatkaan eivät ole muslimeita, ihan vain eräille tiedoksi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Eiköhän kaikki tiedä, etteivät muslimivanhemmat päästäisi jälkikasvuaan tuonne urheilemaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Älä höpötä. Minun malesialaisen muslimiystäväni molemmat tyttäret uivat kilpaa. Olen käynyt kutsusta seuraamassa yhtä kilpailua, ja ihan samanlaisissa uimapuvuissanuo tytöt uivat kuin ei-muslimikilpailijat. Aivan puppua Komsilta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #63

Kai se pitää uskoa kun niin sanotaan: muslimilapset ja -nuoret eivät saa urheilla.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #63

Minun tuntemani pakistanilaiset antoivat tyttärensä pelata jalkapalloa ilman huivia, mutta legginssit piti olla shortsien alla jopa pahimmilla helteillä.

Muslimeja on moneen lähtöön. Jotkut eivät anna naisten urheilla lainkaan. Toiset taas vahtivat tyttäriensä elämää niin kotona, vapaa-ajalla kuin kentän laidallakin.

Muslimipojistahan ei urheilijoiksi oikein olekaan.

Ainakin yleisurheilupiireissä naureskellaan lähi-idän öljymaiden tai Turkin "ostourheilijoille."

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #86

”Muslimipojistahan ei urheilijoiksi oikein olekaan.”

Varsinkaan pakistanilaisista ja intialaisista kriketissä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #88

Koripallossa Turkki on maailmanrankingin 11., Suomi sijalla 21.
Potkupallossa Suomen edeltä löytyvät mm. Iran, Turkki, Marokko, Qatar ja Egypti.
Lentopallossa edellä on Iran, Egypti ja Tunisia.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #92

Ehkä noiden joukkueissa pelaavat eivät ole "oikeita" muslimeja. Väkevimmät islam-kriitikothan ovat sitä mieltä, että ainoita "oikeita" muslimeita on pommeja räjäyttävät terroristit. Samalla logiikalla varmaan aborttiklinikoita Yhdysvalloissa räjäyttävät kristityt ovat kaikkein "oikeimpia" kristittyjä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

HNMKY:ssä, jossa poikani pelaa korista, on paljon muslimityttöjä korisjoukkueissa. Myös pojan omassa joukkueessa pelaa yksi muslimi. Tuula, se, mitä väität tiedoksi, on puhdasta epäluuloa ja uskomuksia. Levität siis pelkästään omia uskomuksiasi. Hävettääkö? Edes vähän?

Voisit joskus jalkautua ja käydä katsomassa tyttökorista. Voisit oppia lajista ja laajentaa maailmankatsomustasi.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Ihan hyvä juttuhan toi on mut ei yks pääsky kesää tee.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kommenteissa on mainittu kolme lisää. Neljä pääskyä tekee kesän varmuudella.

Käyttäjän HenteriVirkkula kuva
Henteri Virkkula

Joo mut kesä on tääl pohjolassa nii lyhyt muutenki et kandee varautua pitkään talveen.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ööh... mitä me tehdään henkilöillä jotka osaavat pistää jonkun pallon johonkin verkkoon? Siis oli mistä päin tahansa.

Ja elovena-tyttö on käsite joka nimenomaan viittaa ihon, hiusten ja silmien väriin. Älyyn ja lahjakkuuteen ei varsinaisesti. Idea on se, että hiukset ovat kaurapellon väriset. (Vaikka toki sellaiset saa myös värjäämällä, mutta värjättyä ei kutsuta elovena-tytöksi.) Itse käsite tietysti on ulossulkeva, koska emme puhu elovena-pojista, elovena-muunsukupuolisista puhumattakaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Johan oli kumma että nuijit oman tulkintasi Elovennatytöstä joksikin doktriiniksi. Kaikki kulttuurituotteet uudistuvat ja päivittyvät.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Elovena ei muutu muun väriseksi, ja tämä sana liittyy ulkonäköön, ei älyyn. Sanojen merkitykset ei muutu siksi että joku kiihkosuvaitsevainen niin haluaa. Ei "suklaasilmäkään" tarkoita sinisiä silmiä vaikka kuinka niin vaatisin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #27

Elovenna on sen aikainen kauneusihanne. Elovenna= kaunis tyttö kuin mikä tahansa mainoksissa käytetty tyttöhahmo.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #29
Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #30

Ei siinä ollut yhtään mitään mikä tukisi sun tarvettasi monopolisoida elovennatyttötulkinta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Ööh... mitä me tehdään henkilöillä jotka osaavat pistää jonkun pallon johonkin verkkoon? Siis oli mistä päin tahansa.”

Millä tavalla Tuula Komsi kokee ja käsittää olevansa jollain tavoin tärkeämpi Suomelle, kuin tämä 2-vuotiaana Suomeen vanhempiensa kanssa tullut tyttö? Mikä oikeuttaa Komsin esittämään tuollaisen kysymyksen?

Mitä Tuula Komsin kaltaisilla henkilöillä tehdään vai tehdäänkö yhtään mitään? Tuula komsia on paljon, donkkaamaan kykeneviä 17-vuotiaita tyttöjä vähän. Siinä vastaus kysymykseesi.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Ei minulla kukaan mitään teekään. Olen yhtä turha kuin urheilijat, jotka ovat kaikki ihan turhia :) (Rotatkin osaa pelata koripalloa!)

Miten Max saattaa olla niin höhlä että luulee minun olevan jotenkin sitä mieltä, että en itse olisi turha. Enhän minä mitään sellaista ole väittänyt! Mutta on ne urheilijatkin turhia. Tärkeitä ovat maanviljelijät, karjankasvattajat, arkkitehdit, insinöörit ja lääkärit.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #52

Itkeä tirauta hiukan sitä turhuuttasi, niin uskottavuutesi lisääntyy. Rivien välistä on helppo lukea oikea tarkoituksesi. Jos et pitäisi itseäsi parempana ja tarpeellisempana kuin tätä nuorta tyttöä, tuskinpa olisit kommentoinut noin.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi Vastaus kommenttiin #54

Ei kun korjasin asiavirheitä. Uskoisin että tuo tyttö on läheisilleen yhtä tärkeä kuin minä omilleni ja Max omilleen. Mutta muuten olen sitä mieltä, että kastematokin on ihmistä tarpeellisempi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #57

Tuula, sinä kommenteillasi vähättelet tätä koripalloilijaa verrattuna suomalaissyntyperää oleviin. Olet tietenkin sitä mieltä, ettei näillä sinun silmissäsi vääränvärisistä ole elovenatytöiksi eikä myöskään hyväksyttäviksi tulevien sukupolvien suomalaisiksi.

Tämän kiistäminen tekee sinusta epärehellisen.

Ilkka Huotari

Suomalaiset on valkoisia (joskin vahvalla itäisellä komponentilla).

https://www.youtube.com/watch?v=6jaeSHfNTuQ

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #36

Minkä takia värillä olisi väliä, se kun ei millään tavoin määritä suomalaisuutta?

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #37

Se sattuu olemaan se, mitä suomalaiset geneettisesti ovat.

Se ei rajoitu kylläkään väriin, vaan geenit määrittävät myös käyttäytymistä (esim. aggressiivisuutta), ts. kansanluonnetta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #40

Ehei, suomalaisten enemmistö on geneettisesti kuvaamasi kaltaisia, mutta eiköhän tuo ole muutoksessa. Suomi on kaksostutkimuksen kultamaa juuri geneettisten sairauksiensa takia, eikä se mikään ylpeilyn aihe ole.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #42

"mutta eiköhän tuo ole muutoksessa"

Suomessa asuu paljon muitakin, kuin suomalaisia ihmisiä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #44

Ja paljon sellaisia, joiden geenit eroavat huomattavasti ”perinteisen” suomalaisen geeneistä ja jotka ovat ihan yhtä suomalaisia kuin Huotari. Ei suomalaisuuteen tarvita nälkävuosina kuolleita esi-isiä, ei punikki- tai lahtariesivanhempia tai Jatkosodassa taistellutta vaaria.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #45
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #47

Niinpä, ja tosia asioita tuppaa olemaan vain yksi kerrallaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #47

# 47

Kyse ei ole mielipiteestä vaan tosiasiasta. Ihonväri tai uskonto ei määrittele suomalaisuutta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #50

Haha.

Voin kertoa, että kyseessä on juurikin mielipide, ja suomalaisuuden määrittelee Suomen kansa, ei kukaan muu. Se on ihmisten mielipide.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #51

Nuo etnonationalisti Huotarin "mielipiteet" aiheuttavat minussa myötähäpeää ... ja turha Komsi komppaa :D

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #64

Miksi tällainen kommentti pitäisi ketään kiinnostaa ilman perusteluja?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #65

Kiinnosti ainakin sinua sen verran, että vaivauduit sitä kommentoimaan :D

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #67

Ok,

No se on hyvä, jos mies osaa puhua tunteistaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #70

Puhun mielelläni tunteistani, varsinkin negatiivisista :D

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #73

Siltä vaikuttaa.

Vielä kannattaisi oppia analysoimaan niitä, koska se ei oikein näytä luonnistuvan.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #51

"suomalaisuuden määrittelee Suomen kansa, ei kukaan muu"

Ja ketkä tähän kansaan kuuluvat? Valkoihoiset, kristityt heterot kenties, mutta eivät ketkään muut?

Oletetaan keskustelun vuoksi, että lainatussa kommentissa olisi jotain järkeä. Tietääkseni missään ei ole kansalta laajalti kysytty määritelmää suomalaisuudelle, joten ei ole myöskään mahdollista varmasti tietää, mitä ominaisuuksia siihen kuuluu - paitsi tietysti Huotari tietää, todellisuuskriitikot ovat monitaitoisia. Toisaalta jonkinlaista osviittaa voidaan etsiä tuoreista eduskuntavaalituloksista. Eduskuntapuolueiden joukossa on yksi, jolle nämä pigmenttijutut ovat niin kovin tärkeitä, tai ainakin osalle sen jäsenistöä ovat. Tämä puolue sai 17,5 prosenttia äänistä. Tästä voidaan päätellä, että 82,5 prosenttia suomalaisista määrittelee suomalaisuuden jonkin muun kuin geenien tai ihonvärin kautta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #74

"Tietääkseni missään ei ole kansalta laajalti kysytty määritelmää suomalaisuudelle"

Olet kai huomannut, että esim. saamelaisuuden määritelmästä on käyty paljonkin keskustelua saamelaisten keskuudessa?

Se, että suomalaisten kesken ei ole käyty, ei kai tarkoita, etteikö sitä voisi käydä.

Eduskuntavaaleissa ei myöskään äänestetä suomalaisuuden määritelmästä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #76

Tässä vielä uutinen, jonka mukaan maahanmuuttajan lapsenlapsiakaan ei nähdä vielä suomalaisina:

https://www.verkkouutiset.fi/muukalaisviha-ahdista...

"Itse olen hyväksynyt kohtaloni siitä, että lapsenlapsistanikaan ei puhuta suomalaisina, kirjoittaa Faisa Kahiye."

Ilmeisesti tällainen ajattelu ei ole Suomessa kovin harvinaista, vaikka täällä pieni, äänekäs porukka niin väittääkin.

Ei nämä asiat täällä palstalla räyhäämällä muutu, kyseessä on suomalaisten mielipiteet.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #76

Olen huomannut, ja olen huomannut myös sen, että tämä keskustelu liittyy kiinteästi siihen, kuka saa äänestää saamelaiskäräjien vaaleissa. Tarkoittaako Huotari siis, että keskustelu suomalaisuudesta pitäisi yhdistää äänioikeuteen?

Voihan sitä keskustelua käydä, mutta se ei ehkä ole tämän yhteiskunnalliselle keskustelulle tarkoitetulle palstalle sovelias aihe. Lisäksi moinen keskustelu typistyy helposti tyhjäksi jankkaamiseksi: minun mielestäni Sudanissa syntynyt voi aivan hyvin olla suomalainen, ja joku on ehkä eri mieltä, ja kun tätä ei asia-argumenteilla voi ratkaista, ei se ainakaan minulle ole erityisen hyödyllistä ajankäyttöä. Huotari voisi kyllä sen verran sivuta aihetta, että kertoisi, kehen hän viittaa ilmauksessaan "Suomen kansa" edellä lainaamassani kohdassa.

Sanoin kyllä, että eduskuntavaaleissa ei ollut aiheena suomalaisuuden määritelmä, mutta eipä se ole ollut missään muuallakaan. Ainakaan politiikassa geeni- ja "rotu"pohjaiset hölinät eivät ole saaneet lähellekään enemmistöä, mistä voidaan ainakin suuntaa-antavasti päätellä jotain äänioikeutettujen ajatusmaailmasta.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #79

Tällä hetkellä asia "päätetään" epävirallisesti suhtautumisella maahanmuuttajiin. Ks. https://www.verkkouutiset.fi/muukalaisviha-ahdista...

Virallisesti asia päätetään kansalaisuuden myöntämisellä.

Nämä ovat toki käytännössä eri asioita.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen Vastaus kommenttiin #80

Huotari haluaa kai jotenkin erotella suhtautumisen maahanmuuttajiin ja suhtautumisen ihmisiin noin yleensä. Minun punavihermädättäjäsuvakkinatsiämmän silmäni eivät kykene moista eroa havaitsemaan.

Voisiko Huotari viimein kertoa, ketkä hän kelpuuttaa Suomen kansaan ja siis keskustelemaan suomalaisuuden tunnusmerkeistä? Kysyn tätä nyt kolmannen kerran, toivottavasti viimein saisin vastauksen, jotta tiedän, voinko itse osallistua Huotarin peräänkuuluttamaan keskusteluun.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #104

"Voisiko Huotari viimein kertoa, ketkä hän kelpuuttaa Suomen kansaan"

Olen kyllä jo kertonut omat mielipiteeni tästä.

Kannattaa nyt kuitenkin huomata, miten se kansa määräytyy: se määräytyy kollektiivisen hyväksynnän kautta. Henkilö X kuuluu kansaan, kun käytännössä kaikki, tai ainakin ylivoimaisesti suurin osa kelpuuttaa sen kansaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #51

Sinulle "mielipide" on ennakkoluuloja pursuava tunnereaktiosi.

Minun mielestäni suomalaisuus on muuttumassa. Jokainen Suomen kansalainen on suomalainen. Geneettisesti suomalaisuus rikastuu suunnattomasti tulevaisuudessa. Tulevaisuuden suomalaiset eivät ulkoisestikaan muistuta meitä.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #109

En usko, että se muuttuu noin helposti, kuin kuvittelet.

Esim. romanit eivät ole tavoiltaan ja arvoiltaan integroituneet suomalaisiin (näkyy monessa asiassa). Luottamusta ryhmien välillä ei juuri ole.

Suomenruotsalaiset ovat myös oma kulttuurinsa ja äänestävät etnisen ryhmän perusteella omiaan. Tästä syntyy mm. konflikteja kielen suhteen.

Saamelaisten kanssa on myös koko ajan kulttuurisia yhteentörmäyksiä.

Sitä integroitumista yhdeksi kansaksi ei vain tapahdu, vaan väestö pirstaloituu useammaksi, keskenään huonosti toimeentulevaksi, ryhmäksi.

Jossain vaiheessa yhteiskunta ehkä vain lakkaa olemasta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #112

Suomalaisuus tarkoittaakin monikulttuuria.

Romanit, saamelaiset, hämäläiset, savolaiset, venäläiset, karjalaiset, ruotsinsuomalaiset, saksalaiset maahanmuuttajat, somalit, tataarit...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #116

Tyhjillä kliseillä/iskulauseilla ei kyllä perustella mitään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #122

Niin kun mitään muuta suomalaisuutta ei ole havaittavissa kuin monikulttuurista, kun Suomeen ollut jatkuvaa maahanmuuttoa vasarakirves kulttuurin ajoista saakka. Vaikka nyt nämä germaanit mitä alkoi tulla tänne hansaliiton aikana ja sen jälkeenkin sellaisiin paikkoihin kuin vaikka Viborg, Veckelax ja Abo

Sitten nämä kaikki saamelaiset, hämäläiset, karjalaiset jne. mitkä sattuivat olemaan jonkun alueen sisällä laitettiin keinotekoisen rajan sisään ja keksittiin että olisi jotenkin suomalaisia.

Geeneiltään kuitenkin hyvin venäläistä kun kuitenkin yhdessä kohtaa tehtiin väestönvaihdos missä melkein kaikki kuoli tuossa ja uusi sukupolvi alue raiskaamalla. Geenien puolesta meillä onkin vahvat raiskaajageenit.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #123

Taisit vähän missata pointin, esim. kommentista 112.

Siinä selitin, miten se Suomen perinteinenkin "monikulttuuri" aiheuttaa ongelmia. Kulttuurisia konflikteja.

Minä en pidä kulttuurisia konflikteja hyvänä asiana, kuten ilmeisesti sinä pidät.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #124

Kulttuurisilta konflikteilta selviää kun yksinkertaistaa lainsäädäntöä. Pitää saada mahdollisimman yksinkertaiseksi ja abstraktiksi ja niin selkeät säännöt, että sopii kaikille. Antaa sitten ihmisten tehdä mitä haluaa.

Käytännössä olisi melko liberaalia että rajoitteet sen mukaan onko jostain haittaa välillisesti tai välittömästi muille.

Toinen vaihtoehto olisi sitten tämä: https://pbs.twimg.com/media/C292urAXAAASuNq.jpg

Mutta sepäs on kovin epärealistinen kun suomi pitäisi pilkkoa kunnan kokoisiin hallintoalueisiin missä jokaisessa oma kulttuuri.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #125

Miten selvität lainsäädännöllä sen, että romanit eivät ole integroituneet arvoiltaan ja tavoiltaan Suomeen? Näkyy mm. rikollisuudessa.

Miten selvität lainsäädännöllä sen, että pakkoruotsi aiheuttaa edelleen konflikteja?

Miten selvität lainsäädännöllä sen, että saamelaisten kanssa on edelleen konflikteja, mm. Jäämeren radan suhteen?

Et tietenkään mitenkään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #126

"Miten selvität lainsäädännöllä sen, että romanit eivät ole integroituneet arvoiltaan ja tavoiltaan Suomeen?"

Eiköhän se ongelma ole ollut siinä lainsäädännössä alunperinkin. Sille on pitkät perinteet, että ollut epäreilu romaneille. Pitäisi olla samat säännöt kaikille.

"Miten selvität lainsäädännöllä sen, että pakkoruotsi aiheuttaa edelleen konflikteja?"

Poistamalla sen pakkoruotsin sellaisilta alueilta joissa ei ruotsia puhuta. Minusta se menee alueellisesti, että onko se kakkoskieli venäjä, ruotsi, saamen kieli vai mikä.

"Miten selvität lainsäädännöllä sen, että saamelaisten kanssa on edelleen konflikteja, mm. Jäämeren radan suhteen?"

Lainsäädäntö käytännössä sen ratkaisee voiko sitä rataa rakentaa kun ihmiset toimivat lain puitteissa. Kuka omistaa ja mitä, ympäristölaki, vahingonkorvaukset, taloudellinen kannattavuus...

Esimerkiksi ympäristöjutut ja elinkeinohaitat voi ratketa sillä, että rata tehdään niin että on aidattu ja siitä menee alikulku tunneleita poroja ja muita eläimiä varten. Sitten sen loppupeleissä voi ratkaista enää raha että kuinka halpaa on rakentaa.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #127

"Eiköhän se ongelma ole ollut siinä lainsäädännössä alunperinkin. Sille on pitkät perinteet, että ollut epäreilu romaneille. Pitäisi olla samat säännöt kaikille."

Ai niinkö? Mikä lainsäädännössä on ollut epäreilua romaneille?

"Poistamalla sen pakkoruotsin sellaisilta alueilta joissa ei ruotsia puhuta. Minusta se menee alueellisesti, että onko se kakkoskieli venäjä, ruotsi, saamen kieli vai mikä."

Mikä ihmeen kakkoskieli? Mikä on Tampereen "kakkoskieli"? Miksei se "kakkoskieli" voi olla vapaaehtoinen? Kannatatko pakkoruotsia?

"Esimerkiksi ympäristöjutut ja elinkeinohaitat voi ratketa sillä, että rata tehdään niin että on aidattu ja siitä menee alikulku tunneleita poroja ja muita eläimiä varten."

Luuletko, että tämä käy saamelaisille?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #40

Raiskausgeeni on siis hyvin suomalainen piirre?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Aivan. Esim mun suomalaiset ovat ne joita päivittäin näen tai kohtaan somessa ja joihin samaistun tai joiden kanssa jaan tietyt lähtökohdat ja olosuhteet tai jaan asuinmaan. Monenlaisia asioita.

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas Vastaus kommenttiin #37

Ymmärrän toki jossain määrin tällaisten rotuseikkojen tuijottamisen kun kyse on vaikkapa amerikkalaisista. Yhdysvaltojen kulttuurissahan ollaan niin kovin kiinnostuneita mistä ihmisen (siis amerikkalaisen) perimä on peräisin. Mistä isovanhemmat ovat tulleet, minkälaisten geenien sekoitus kukin yksilö siis on. Tuohon sekoittuu paljon täysin epätieteellistä uskomusta kun noiden perimätietojen oletetaan selittävän mielivaltaisesti ihmisen ominaisuuksia; italialaisjuurisen ihmisen suuttumus on muka italialaisperäistä temperamenttia ja afrikkalaisilta peritään taas muka rytmitajua.

Täällä Euroopassa taas korostetaan enemmän sitä minkä maan kielen ja kulttuurin olet omaksunut, lapsuutesi viettänyt ja koulusi käynyt, olitpa sitten perimältäsi ihan mitä hyvänsä. Tässä asiassa Suomikin kuuluu mielestäni aika selkeästi Eurooppaan, vaikka muilta osin kulttuurimme voi poiketakin monesta muusta Euroopan kulttuurista. Siksikin tuntuu niin kovin erikoiselta, että jotkut suomalaisetkin yrittävät vähän kuin väkisin omaksua tuota amerikkalaista ajattelutapaa korostaessaan rodun tai ihonvärin merkitystä suomalaisuudesta puhuttaessa. Mutta valtavirtaa tuo ei kyllä ole Suomessa vieläkään. Ehkä tuo on yleistynyt anglo-amerikkalaisen kulttuurivaikutuksen myötä. Englanti kun taitaa olla valtaosalle suomalaisista ainoa vieras kieli jota osataan kohtuullisen hyvin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Miksi ihmeessä Islannin jalkapallomaajoukkue saavutti v. 2016 niin suuren kansansuosion? Ryhmän kaikki pelaajat olivat samasta geenitaustasta, toistensa näköisiä ja -son tai -sson -nimisiä. Rasistisen yksipuolinen koostumus, sanokaa minun sanoneen! Seuraava virkkeeni olisi vihavirke, joten jätän sen julkaisematta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Islannin maajoukkueen suosio perustui sen menestykseen, ei pelaajien taustaan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Vaffaa päättelyä Tuomo! Minä ainakin kannatin Islantia, koska pelasivat hienosti yhteen, varsinkin sillä pelaajamateriaalilla, vähän kuin Suomen lätkäjoukkue tuossa taannoin. Yritit varmaan olla nokkela, vielä kaipaa tyylisi treenausta ennen kuin kannattaa julkisesti viskoa noita "viisauksia".

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Kylläpä nautin tästä avauksesta ja mielipideskaalasta.

Elovena-tyttö on suomalainen ikoni. Hänet on kuvattu vuosikymmenten tottumusten perusteella nais-, vaaleahiuksis- ja sinisilmäisoletetuksi. Suomalaisuus kuitenkin muuttuu. Elovena-tyttö voi olla ruskeasimäinen, tummaihoinen, otsapannaton, kaurahiutalepaketista riippumaton henkilö - ja silti suomalainen.

Yksi tummapintainen Elovena-tyttö, joka on poikkeuksellisen taitava vaikkapa urheilussa, voi olla Suomelle verraton esikuva kansallisesti ja kansainvälisesti. Samaan aikaan suhtaudumme ymmärryksellä niihin suomalaisiin, joista ei koskaan Elovena-tyttöjä tullut. Tukekaamme heidän itsetuntoaan. Ei kaikkien suomalaisten tarvitse olla Elovena-tyttöjä, ikoneja.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Tulkintasi on yksiselitteisen väärä. Mutta nykyäänhän voi ideologian syvällä oikeutuksella väittää ihan mitä vaan: kyllä mies voi olla nainen! Isäkin voi olla äiti! Tumma on ihan yhtä vaalea kuin vaalea! Jokainen on suomalainen jos niin kokee! Ei ihminen koskaan ole vanha! jne. eli ihan sama lopulta kuka mitäkin sanoo, ne joilla on ideologian takaama Oikea Mielipide, voivat väittää kuuta auringoksi ja se on upea mielipide!

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Kauran väri ei silti kyllä näillä näkymin muutu. Ja se jos mikä on rasistista.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Elovena ja Lakupekka ovat aikansa tuotteita.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Sitten vielä yksi sivuhuomautus: tunnen aika monta maahanmuuttokriitikkoa. Yksikään heistä ei ole ikinä kyseenalaistanut sitä, etteikö Afrikan maista tule hyviä urheiljoita.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Teräviä huomioita ilmeisen hyvässä seurassa!
(kai tähän pitää laittaa sarkasmivaroitus...)

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

En tiedä, järjestetäänkö täällä Puheenvuoron noloin kommentti 2019 -kilpailua, mutta jos järjestetään, se on ratkennut. On vaikeaa kuvitella, että kukaan pystyisi pistämään siinä sarjassa paremmaksi kuin Komsi yllä olevalla ajatelmallaan.

Onnittelut voittajalle.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mietin tässä, että jos olisin vasemmistointellektuelli, olisin pöyristynyt koko blogista. Ajattelisin, että Elovena-tyttö oli osa oman aikansa rotuhygienistista aatevirtaa, ja arjalaisuuden ja vaaleuden ihanne sekä sen kytkeytyminen (omaan) maahan on suoraan kuin 30-luvun propaganda-arkistosta. Ajatus, että tummaihoinen henkilö jotenkin olisi mielissään nimenomaan tällaisen rastisfasistisnatsistisen muinaisjäänteen omaksi "tittelikseen" saamisesta on suorastaan tyrmistyttävä. Ihan kuin blogisti implikoisi, että sellainen titteli olisi jotenkin hieno saavutus ja "imartelevaa" tummaihoiselle, tyyliin "jopa tummaihoinen voi olla vaalea, jos on tarpeeksi hyvä".

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Uskokaa tai älkää, mutta nyt kun tälle linjalle lähdin, minuun iski kova rasisminvastustus. Minusta on outoa, että blogisti nostaa erityisenä asiana esiin sen, että nuori suomalaistyttö kirjoittaa kohta ylioppilaaksi. Jos blogisti itse olisi ihan kansakoulupohjalla, ajattelisin, että ehkä hän on sitä ikäluokkaa, jolle ylioppilaaksi kirjoittaminen oli "herrasväen" juttuja. Nykyäänhän melkein kaikki kirjoittavat ylioppilaaksi, vaikka ei olisi niin väliäkään. Eli tekeekö blogisti nyt numeroa siitä, että t u m m a i h o i n e n tyttö kirjoittaa peräti ylioppilaaksi?! K e n e n ennakko-oletuksia tässä rikotaan?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kun Pasi Majuri kirjoittaa myönteisesti Suomeen lapsena muuttaneen nuoren saavutuksista, niin Komsi koittaa vääntää sen hänen alentamisekseen ...

Nuoret saavat olla iloisia ja ylpeitä saavutuksistaan, ovat ne sitten ylioppilastutkinto tai urheilumenestys. En usko, että välittävät itsensä turhaksi tuntevan keski-ikäisen marinasta ...

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Mikään kommenttini täällä ei ole suunnattu urheilijalle itselleen. Olen koko ajan kritisoinut blogia, (joka on tyypillisesti valkoisen miehen blogi!), ja urheilijatyttö itse on aivan syytön blogiin ja sen heikkouksiin. Kuinka pihalla täällä muut kommentoijat ovat?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Komsin, Huotarin ja Virkkulan kommentit ja ajatusmaailma on kyllä kaikille tullut selväksi jo monen kommenttien pohjalta.

Komsin mielestä muslimilapset ei pääse urheilemaan, Huotari vaati todisteita, että suomalainen on suomalainen ja Virkkulalle ei yksi pääsky kesää tee, koska värillä on väliä.

EI teidän kannata piilotella ideologiaanne, kaikki täällä olevat ovat sen jo aikaa sitten ymmärtäneet.

Perustteellista meininkiä :)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Missä vain Suomeen muuttaneista suomalaisista tai Suomeen muuttaneiden suomalaisten jälkeläisistä kirjoitetaan myönteiseen sävyyn, niin esiin pomppaa tuo etnonationalisteiksi kutsuttu porukka. Heidän mielestään on olemassa joitain etnisiä suomalaisia, joita voi ainoastaan pitää oikeina suomalaisina. Eivät tiedä että ns. kantasuomalaisiksi kutsuttujen perimä on muodostunut tänne eri puolilta aikojen kuluessa muuttaneista ihmisistä. Onko joku tietty hetki jota ennen tänne muuttaneet ovat suomalaisia ja sen jälkeen eivät?

Edes Halla-aho ja persujen valtavirta ei jaa heidän käsityksiään.

Tässä nyt hiukan perustetta jankkaaja Huotarillekin, jonka kanssa tunnetusti joutuu vänkäämään loputtomiin, jos vain viitsisi ... :D

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tällä huippu-urheilija lupauksella on edessään perustavaa laatua oleva dilemma.

Voiko hän lähteä toteuttamaan unelmaansa maailmalle?

Eikai hän voi tunkeutua ulkomaille maahantunkeutujaksi... MATUksi..., joten ei auta kun jatkaa Peli-Karhuissa... sinänsä harmi, mutta maahanmuuttaja on maahanmuuuttaja missä tahansa.

Toisaalta hänen tulisi poistua suomesta pikimmiten, koska emme halua maahanmuuttajien loisivan täälläkään.

Ainoaksi vaihtoehdoksi taitaa jäädä suksiminen Sudaniin... ja taas kaikilla on parempi olla.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Kyllä eilen, kun olin koululla lasten todistusten jaossa, niin näki kuinka maahanmuuttajataustaiset olivat "rasistisesti" usein omissa ryhmissään.

Ulkonäkö on yksi piirre, joka auttaa samaistumaan, luo empatiaa jne. Lieneekö jokin ihmisiin sisäänrakennettu ominaisuus?

Hienoa, jos Sudanista 2v suomeen muuttanut tyttö pystyy elättämään itsensä koripallolla, mutta yhteiskunnallehan siitä ei ole paljoakaan hyötyä, varsinkin jos hän Suomessa kalliin koulutuksen saaneena muuttaa kuitenkin ulkomaille harrastamaan, eikä jää verotuloillaan elättämään vanhempiansa.

Itse olen sitä mieltä, että ne ihmiset, jotka ovat ulkoisesti kaltaisiamme, ovat esikuvana tehokkaampia lapsille. Elovena tyttö on ollut suomalaisuudessa se esikuva kaurahiutalepaketin kyljessä, jolla mainostetaan terveellisiä elintapoja ja elämäntyyliä, sekä historiaa elämästä Suomessa.

Jos elovena tyttö muutetaan muunlaiseksi jostain syystä, niin olisihan se aika lailla omien juurien halveksumista ja historian vääristämistä, kun sudanilaisia ei Suomen pelloilla ole tainnut yhtään olla viljaa korjaamassa. Asialla ei ole mitään tekemistä rasismin kanssa.

Jos kaurapaketin kylkeen haluaa laittaa ajanmukaisen kuvan, niin sitten joku helvetin iso traktori, ja ihmistä ei näy juuri ollenkaan.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Donkista saa vain kaksi pistettä, mutta se on varma tapa tehdä kaksi pistettä. Itsekin joskus donkkailin koulukoripallossa 305 korkeudelle muutaman muun kanssa, olen saman mittainen kuin Majurin eloveenatyttö.

Käyttäjän Veli-MattiPoikela kuva
Veli-Matti Poikela

Pitäisikö suomalaisnuorien kasvavat mielenterveysongelmat kuitata jatkossa Robin Packalenilla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset