pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

ISIS-perheet saavat elää unelmaansa muualla kuin Suomessa

Jostain syystä Suomessa on alkanut löytyä yhä enemmän hurskaita, jotka vaativat rintaansa lyöden ISIS-jäseniä Suomeen. ISIS-perheiden paikka on kuitenkin muualla ja he saavat elää unelmaansa siellä. 

On täysin turha hurskastella asiassa naisilla ja lapsilla. ISIS-perheitä ei pidä tuoda Suomeen. ISIS-perheet saavat asustella asuinmaissaan eli nykyisten sijaintimaidensa leireillä, ja Suomi tekee riittävän velvollisuutensa terroristiperheitä kohtaan kun yrittää järjestää YK:n kautta leireille kohtuulliset olot. Jos takaisinvinkujia pääsee Suomeen asti, takaisinotto määritellään Suomen lakien mukaan. Suomen ei tule alkaa järjestellä terroristiperheiden tuloa ja kuljetuksia Suomeen. 

Terroristiporukan rikosvastuussa olevat henkilöt tulee määritellä sijaintipaikan lakien mukaan, ei Suomen lakien. Samoin sijaintipaikan viranomaiset saavat tuomita mahdolliset rikolliset sijaintipaikan lakien mukaisesti eikä Suomella olisi asiassa edes valtaa saada muuta lakia käyttöön. Jos rikollisilla on omia toiveita sharian tai ISISin oman lain noudattamisesta kohdallaan, sitä tietysti voisi noudattaa rangaistuksen osalta, jos se ei ole ristiriidassa sijaintipaikan lain kanssa.

Lasten asema tulee järjestää siten että he saavat olla vanhempiensa kanssa täysi-ikäiseksi tuloon asti. Vanhemmathan ovat eläneet unelmaansa jo vuosia eikä tätä unelmaa tule riistää heiltä. He vastaavat lastensa oloista niin kauan kuin heitä ei tuomita vankilaan tai kuolemaan taikka lapsi tulee täysi-ikäiseksi. 

Ja kuten aiemmin oli puhetta, YK saa hoitaa lasten oloja paremmaksi leireillä. Jos lapset jäävät yksin, sijaintipaikan valtio ja YK osannevat hoitaa lasten hoidon ja sijoituksen sijaintipaikan maassa tai lähialueilla.

Suomi tekee siten riittävän velvollisuutensa hoitamalla rikolliset vastuuseen sijaintipaikalla ja turvaa lasten asemaa YK:n kanssa yhteistyössä toimien. Mihinkään irtiottoihin ei Suomen tarvitse ryhtyä siitäkään huolimatta että raamatussa jotain sanotaan. Raamattuhan ei taida olla muutenkaan terroristiporukkojen ykköskirjallisuutta tai jotain, mihin he vetoavat. 

Aika hoitaa ongelman muutenkin jo lähivuosina. Kun olot leireillä saadaan kohtuullisiksi, rikolliset ainekset tulee asianmukaisesti tuomittua ja lapsistakin tulee jossain kohtaa aikuisia. YK on tehnyt kautta olemassaolonsa aikana vastaavaa asiainhoitoa naisten ja lasten kanssa eivätkä terroristit tai wannabe-terroristit voi olla tästä poikkeus.             

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

34Suosittele

34 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (104 kommenttia)

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Täyttä asiaa, hyvä kirjoitus. Suomenkin tulee suojella yhteiskuntaansa ja kansalaisiaan eikä tuoda kyteviä ruutitynnyreitä joukkoomme.

----

Asian vierestä, ihmettelen lapsiasiavaltuutetun huolta jos lapset otettaisiin huostaan, erotettaisiin äideistään ja tuotaisiin Suomeen: "YK:n lapsen oikeuksien sopimus lähtee siitä, että lapsella on oikeus erityiseen suojeluun eikä lapsia saa erotella vanhempiensa ideologian, toiminnan tai minkään muunkaan syyn perusteella. Sopimuksessa todetaan myös, ettei lasta ja vanhempia tule erottaa kuin äärimmäisessä tilanteissa", Pekkarinen sanoo.

Lapsiasiavaltuutetun olisi syytä puuttua Suomessa tapahtuviin lasten ja vanhempien tahdonvastaisiin lasten huostaanottoihin ja yleensäkin koko suomalaiseen huostaanottobisnekseen ja jättää turvallisuusasiat ammattilaisille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Eräs unelma taitaa vähän osoittautua karummaksi kuin mitä on kuviteltu.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006119162.html

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Joo, ikoneilta lähtee viitta kummasti kun totuudet tulevat julki.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Aktiivisen henkilön saamattomuus jossain asiassa on meriitti?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Taas kerran Putin näyttää esimerkkiä kuinka oman maan kansalaisia pitää kohdella. ISIS-vaimot ja lapset on haettu takaisin Venäjälle. https://www.themoscowtimes.com/2019/02/01/putin-sh...

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juhani Perttu

Putinilla on selkeä sisäpoliittinen syy ottaa islamin uskoon vannoutuneita kansalaisiaan takaisin Venäjälle. Rajoituksena vain lapsia ja naisia.

Venjällä islaminuskonto on maan toiseksi suurin uskonnollinen ryhmä. Islaminuskoisia kansalaisia on yli 25 miljoonaa. Kreml on tehnyt kovasti töitä säilyttääkseen Euroopan suurimman muslimien vähemmistön lojaalisuuden. Tämä Putinin päätös auttanee asiaa.

Ulkopoliittinen propaganda täyttyy korostamalla Venäjän ihmisoikeuksien noudattamisella. Venäjää ja Putinin hallintoa on rankasti arvosteltu ihmisoikeuksien loukkaamisella. Mikä olisi parempi keino puhdistaa kilpeään julistamalla Venäjän noudattavan paremmin ihmisoikeuksia kuin länsismaat.

Lähi-idästä takaisin tuodut naiset ovat kuitenkin valvontaviranomaisten valvonnassa. Palutettujen naisten on oltava propagandakoneiston mannekiineja ja annettava juklkisia lausuntoja, joissa tuomitaan islamilaisen valtion olemassaolo.

Kremlin kanta on kuitenkin selkeä. Islamilainen valtio on terroristijärjestö, joka on kielletty Venäjällä.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Lähi-idästä takaisin tuodut naiset ovat kuitenkin valvontaviranomaisten valvonnassa."

Hyvä jos on. Eli Putin osaa tehdä tämänkin asian oikein.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #13

Venäjällä on syytä olla varuillaan, tuore uutinen

RUSSIA SPY CHIEF WARNS 5,000 ISIS FOREIGN FIGHTERS THREATEN BORDERS OF FORMER SOVIET UNION

https://www.newsweek.com/russia-spy-chief-warns-50...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #15

FSB tietää, myös Euroopassa kannattaisi ottaa huomioon:

"ISIS operatives could take advantage of migration patterns to spread ideology"

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #13

Jos lähdetään kerrankin siitä että elämme Suomessa ja Putin Venäjällä. Hän voi tehdä mitä haluaa niin kauan kuin pysyy rajojensa sisällä eikä loukkaa kv-oikeutta.

Putin ei varsinaisesti ole ihailuni kohde joten en juuri arvosta muitakaan hänen tekemisiään.

Käyttäjän mattihytola kuva
Matti Hytölä

Miksi YLE, HS ja muukin ns. valtamedia on alkanut nimittää isis terroristeja "taistelijoiksi" ja "vierastaistelijoiksi"?
Yritetäänkö tällä pehmentää heidän kuvaansa ja saada kansa myötämielisemmäksi heidän paluulleen Suomeen?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei ilmeisesti enää mene kauan kun kullannuput pitää saada Suomeen?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #28

”Ääriajattelijat” ryöväävät ja puukottavat toisia ja ”siskot” ovat vaarassa...Anna mun kaikki kestää!

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #28

Sen jälkeen muu perhe partalapsineen seuraa perässä perheenyhdistämisen varjolla.
Blogistin ehdotus pitää perheet yhdessä nykymaassaan on parempi ja sivistysvaltioille turvallisempi vaihtoehto.

Käyttäjän artoollikainen kuva
Arto Ollikainen

Hyvin kirjoitettu. Suomalaisen tolkun miehen puhetta. Komppaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mahdoton kohu muutamasta ihmisestä, onko niitä nyt sitten kaikin kaikkiaan joku 40 ihmistä.

Kyllä siinä varmaan Suomen kansallinen turvallisuus olisikin helisemässä, jos nuo tänne tulisivat.

Veikkaanpa, että monesta suomalaisesta kaupungista löytyy vaarallisempia ihmisiä. :)

Se on tietenkin tosi, että vanhemmat ovat sinne vapaaehtoisesti menneet, mutta lapsia kyllä käy sääliksi, heidät pitäisi sieltä saada pois, tosin taitaa olla mahdototonta.

Jos joku noista tuolta saa jostain rahaa ja pääsee Suomeen, niin eihän sitä voi kukaan estää, suomalaisena hänellä on oikeus kotimaahansa palata lain mukaan, näin käsitin.

Tietysti sitten voidaan vangita ja tutkia, mutta aika vaikeaa on todisteita varmaan löytää.

Mulla on sellainen olo, että joku noista kyllä jollain tavalla tänne vielä tulee, sitten onkin mielenkiintoista katsoa, miten asiat hoidetaan.

Hankala tilanne, johon ei taida olla helppoja ratkaisuja, parasta olisi, jos he luovuttaisivat lapsensa huostaan Suomeen ja jäisivät sitten itse rakentamaan haluamaansa ideologiaa sinne.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse en sääli noita aikuisia yhtään joten olen vähän tylynä heitä kohtaan.

Pitkään mietin lasten asemaa mutta päädyin blogini kannalle. YK saa hoitaa asian koska se hoitanut vastaavia juttuja alusta asti. Tässä jos missä Suomi saa tehdä yhteistyötä YK:n kanssa. Kyllä esimerkiksi Syyriaan mahtuu ihmisiä ja siellä elää lapsia ihan kohtuullisissa oloissa nytkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Katselin ja kuuntelin suomaisäitien haastatteluvideota Syyrian leiriltä. Äidit nimenomaan kieltäytyvät lastensa erottamisesta. Onko suomalaisilla viranomaisilla ylipäänsä oikeutta toimia meidän lain mukaan Syyriassa ottamalla esim. lapset huoltoon ja tuoda heidät Suomeen? Itse olen Pasi sinun ottamalla kannallasi. Miksi ylipäänsä pitäisi ottaa huoltoon ilman näyttöä äidin kyvystä huolehtia lapsistaan.

En ole varma onko videotallenne se josta edellä puhun. Ilmeisesti ei ole, sillä haastattelu josta puhun on englannin kielinen. En valitettavasti löytänyt tähän haavaan.

https://areena.yle.fi/1-4342091

Tässä CNN toimittajan haastattelu;

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/yle-syyrialais...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #45

Ja suomalaisviranomaisilla ei ole mitään asiaa tai toimivaltaa Syyriassa tai muuallakaan, ei sen puoleen. Täällä voi tehdä päätöksiä mutta niillekin pitää löytyä perusteet. Täytäntöönpano on silti se juttu mikä tulee eteen jossain vaiheessa, oli päätös tehty miten hienosti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"...kaikin kaikkiaan joku 40 ihmistä...".
Turussa yksi ainoa sai vielä suuremman kohun aikaiseksi. Blogistin idea on paljon parempi.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Juuri oli puhetta, muistaakseni telkkarissa että sieltä sota alueen ympäröimältä leiriltä ei oikein pois pääse, vaikka rahaakin olisi.Vankileiri kun vankileiri.
Olkoot siellä minne hölmöyksissään ja vakaumuksessaan menivät. Ei tainnut ihan hunajata ja mannaa sieltä kuitenkaan löytyä. Lapset on hyvin aivopestyt samaan aatteeseen ja jo 3-4 vuotiaista lähtien aattelle menetetyt.
Kysynkin sinulta, että moniko haluaisi lastensa koululuokille kyseisiä paluulapsia?
Vastaisin, että aika harva jos kukaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Miten tuollaisesta kysymyksestä voisi olla yleisesti jotain mieltä? Yksilöidysti voin sen sijaan sanoa, että hirvittäisi kovastikin, jos lapsenlapsieni koululuokilla olisi joitakuita sinun kaltaisiesi isoäitien kasvattamia.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Miksi ihmeessä sinne on kukaan koskaan mennyt?

Tästä sitten "ihana" uusi vasemmisto-oikeisto vääntö kun ideologiat vie.

Ei lopu teatteri suomipolitiikasta.

Jokatapauksessa nuo naiset tulee maksamaan veronmaksajille 5 MEUR per nenä kun niille kansainvälisiä tuomioistuimia perustellaan.

Ehkä olisi parempi jättää perustamatta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vasemmisto-oikeisto -vääntö?

Me taidamme Majurin kanssa olla molemmat aika oikealla, vaikka monissa asioissa olemmekin väittelyn eri puolilla. Kumpikaan meistä ei ole myöskään läheskään persu.

Linjojen eri puolille jakaannutaan asiaperusteella, ei niin, että katsoisimme ensin, keitä kummallakin puolella on.

Isis on maksanut ihmiskunnalle miljardeja. Useita miljardeja palaa vielä. Ja olet oikeassa siinä, että kaikki se raha on mennyt ihan turhaan. Mutta asiat ovat kesken ja loppuun asti ne on hoidettava.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olen Niemeläisen kanssa samaa mieltä. Ei tässä taida olla vasemmisto-oikeisto-jutuista kyse eikä persuiluista.

Huomasin juuri että eräs arvostamani tutkija on melko lailla samaa mieltä.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006119591.html

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #70

Luin tuon tutkijan näkemyksen eilen ja olen hänen kanssaan ja siis sinunkin kanssasi samaa mieltä riskin ottamisesta.

Näiden rouvien Suomeen palaaminen on melkoinen riski. Olen riskistä huolimatta sitä mieltä, että Suomen on hyvä varmistaa henkilöiden palaaminen, rankaiseminen ja hoitoonohjaaminen.

Pidän epäinhimillisissä oloissa pitämistä riskinä ja epäinhimillisyytenä. Oikeusvaltion ei pidä ryhtyä kostamaan kansalaistensa vääriä valintoja.

Eilisessä Hesarissa oli muuten mainittuna, että yksi näistä ISIS-vaimoista on Oulun imaamin tytär. Imaamin vävyn kuolemasta kirjoitettiin huhtikuun alussa. Kyse on samasta Oulun imaamista, jonka lausunnot moskeijassa tapahtuneessa lapsiinsekaantumisasiassa pöyristyttivät muutama viikko sitten.

Riskit ovat olemassa joka ikinen päivä. On tunnistettava epäkohdat ja silti on toimittava oikeudenmukaisesti ja sivistysvaltioperiaatteiden mukaan.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #77

"Oikeusvaltion ei pidä ryhtyä kostamaan kansalaistensa vääriä valintoja".
Onko Suomi maailman ainoa oikeusvaltio ? Vain Suomessa saa oikeutta ? Eiköhän pideta mammat ja lapset siellä missä ovat. Kannattaa ainakin harkita tuollaiset 80-100 vuotta Suomeen päästämistä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämä ISIS-väki on tarvinnut Suomen passia pelkästään matkustusasiakirjaksi matkustaessaan ISIS-kalifaattiin. Tosiasiassa he ovat hylänneet Suomen. Saapuessaan kalifaattiin he luopuivat Suomen kansalaisuudesta ja siirtyivät uuden islamilaisvaltion kansalaisiksi. Siellä tuskin hyväksyttiin mitään kaksoiskansalaisuutta. Näin ollen he eivät ole myöskään tunnustaneet kansalaisuudesta luopuessaan enää Suomen perustuslakia, joten siihen on turha vedota. ISIS ei ole varmasti hyväksynyt uskottoman maan kansalaisuutta. Jo pelkkä näiden naisten pukeutuminen osoittaa sen, että he eivät ole luopuneet mielessään ISIS-kalifaatin kansalaisuudesta.

Paluussa Suomeen kysymys on puhtaasti elinikäisestä elatuksesta ja pääsystä parempiin oloihin. He ovat julman tiensä itse vapaaehtoisesti valinneet. Siihen ei ole heitä kukaan pakottanut.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Saapuessaan kalifaattiin he luopuivat Suomen kansalaisuudesta ja siirtyivät uuden islamilaisvaltion kansalaisiksi.»

Ovatko oikeasti? Onko kalifaatin lähetystö Suomessa toimittanut tarvittavat asiakirjat kansalaisuudesta luopumisesta suomalaiseen maistraattiin, kuten kalifaatin kansalaisuuden todistavien asiakirjojen?

Kansalaisuudesta luopumiseksi pitäisi todistaa, että on toisen maan kansalainen. Mutta kun kalifaatti ei taida olla toinen maa, eikä sillä toki ole Suomessa lähetystöäkään.

    «naisten pukeutuminen osoittaa sen, että he eivät ole luopuneet mielessään ISIS-kalifaatin kansalaisuudesta.»

Onko pukeutuminen merkki jonkin maan kansalaisuudesta? Vaikkapa, että jos pukeudut nahkahousuihin, sinua tulee kohdella Saksan kansalaisena?

Saako Suomen kansallisuuden pukeutumalla suomalaiseen kansallispukuun?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Mikkola, ei kaiketi yksikään ole luopunut kansalaisuudestaan. Isis-kalifaatti ei ole koskaan ollut myöskään virallisesti hyväksytty valtio. Ei kai yhdelläkään, ainakaan Suomesta lähteneellä, ole Syyrian kansalaisuutta. He ovat olleet koko ajan joko Irakin tai Syyrian alueella. Eivät he liene näiltä kansalaisuutta hakeneet.

Mikkola puhuu lämpimikseen ilman yhtään oikein mennyttä faktaa. Kristillistä (KD) puhetta alusta loppuun.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Jätetään nyt tuo sana ”kai” ja pidetään ”jalat maassa ja älli päässä” tässäkin asiassa. Ehkä tässä on hyvä tukeutua kansainvälisen terrorismin tutkija ja maapuolustuskorkeakoulun dosentti Antti Paroseen.

Linkissä olevassa haastattelussa naisen sujuva englanninkielen taito paljastaa jo sen, että muutakin on tehty kuin ”kierretty tahkoa” kalifaatissa. Ihmettelen, jos häntä ei olisi hyödynnetty tekijänä Isis-propagandassa sinä neljän vuoden aikana, jonka hän ilmoitti olleensa Syyriassa. Haastateltava nainen on ilmiselvästi korkeakoulutettu.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006119591.html

Tämän päivän Ilta-Sanomista saa lukea, että ruotsalaisnainen sai 15 vuotta vankeutta Isis-yhteyksistään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #75

Olen Parosen mielipiteeseen tutustunut ja arvioin sen hyvin järkeväksi ja perustelluksi: Isis-vaimojen paluu Suomeen on riski.

Entäpä sitten? Eivät isis-vaimot ole väitteesi mukaisesti luopuneet kansalaisuudestaan. Heitä on kohdeltava Suomen kansalaisina.

Minusta Suomen tulee toimia kunniallisesti ja pyrkiä saamaan nämä henkilöt Suomeen tutkittaviksi, rangaistaviksi ja hoitoonohjattaviksi. Lapset tulisi saattaa lastensuojeluviranomaisten huostaan.

Riskeistä huolimatta.

On hyvä, että ruotsalaisnainen sai tuomion teoistaan. Niin tulee suomalaistenkin saada.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #78

#78

On erittäin todennäköistä, että nuo radikalisoituneet isis -äidit ja jo nuorena radikalisoituneet lapset, tai ainakin joku/jotkut heistä toteuttaisi jossakin vaiheessa sivullisiin kohdistuvan väkivaltateon. Miksi Suomen pitäisi tuottaa tällainen ylimääräinen ja tietoinen riski omia kansalaisiaan kohtaan?

Lastensuojelun kaikkivoipaisuuteen uskominen on jo tyhmyyttä. Suuri osa nykyisistäkin lastensuojelun asiakkaista siirtyy 18 vuotispäivänään poliisin asiakkaiksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #78

Teoista pitää tuomita, mutta sellaista kuin "terroristiperhe" ei ole olemassakaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #78

Hesarissa julkaistiin 8.3.2015 kirjoitus ”Koraani bussimatkan aikana.” Siinä Koraanin kahteenkin kertaan suomentanut professori Jaakko Hämeen-Anttila toteaa, että ”Valtaosa muslimeista ajattelee, että Koraanissa on kahdenlaisia sääntöjä, universaaleja sääntöjä ja kontekstisidonnaisia sääntöjä.”
Artikkelissa todetaan, että ”Valtaosa maailman noin 1,6 miljardista muslimista katsoo, ettei Koraanin kontekstisidonnaisia sääntöjä, kuten vääräuskoisten tappamista, kuuluu enää noudattaa.”

”Fundamentalistit taas tulkitsevat ne edelleen kirjaimellisesti.”
Artikkelista ilmenee, että 2. Lehmän suura, 190-191 ja Sotasaaliiden suura, 12 käsittelevät vääräuskoisten tappamista. Professori Hämeen-Anttila toteaa, että nämä säännöt liittyvät 620-luvun tilanteeseen. Tämä on kuitenkin ”vettä hanhen selkään” fundamentalisteille. Fundamentalistinen ISIS on siitä raaka esimerkki.

Jo tätä taustaa vasten on turha puhua, että näillä Suomesta lähteneillä ihmisillä olisi ollut erityisvaatimuksia vääräuskoisten valtion eli Suomen kansalaisuuden säilyttämisestä ISIS-vallan alaisuudessa kalifaatissa. Muuttaessaan kalifaattiin heistä tuli automaattisesti kalifaatin kansalaisia ja sharia-lain alaisia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kalifaatti

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #78

"Suomen tulee toimia kunniallisesti ja pyrkiä saamaan nämä henkilöt Suomeen".
Miksi ihmeessä ? Kuten ruandalaisen kanssa ? Miten suomalainen oikeus muka tietäisi mikä on oikein ? Jos totuutta etsitään, esim. syyrialaisten mahdollisuus selvittää totuus Syyriassa tapahtuneista on aivan eri tasolla, kuin sinisilmäisen suomalaisen oikeuden.

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

Tähän ei ole paljon lisättävää! Turha on tällaisen asian kanssa hurskastella.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En oikein ole hurskas joten mielipide on sen mukainen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Täysin samaa mieltä.

Fanaatikkojen julmuuksia, ihmisarvon raiskaavia tekoja ja joukkomurhia ei pidä unohtaa olankohautuksin. Netistä löytyy edelleen laaja valikoima Isis-murhaajien nauhoittamista joukkomurhista, joihin Suomeen halajavat rouvatkin voisivat perehtyä.

Murhamiehiä fanittavat rouvat ( Ummat ) eivät viitsineet edes kasvojaan näyttää.

Poliittista vääntöä varmasti tulee olemaan jatkossakin. SDP:n Tuula Väätäinenhän esitti eduskunnassa jo v. 2013 suomalaisille Isis murhamiehille ja raiskaajille ohituskaistaa terveys- ja sosiaalipalveluihin näiden palatessa Suomeen. Rinnasti nämä vieläpä vanhoihin sotaveteraaneihin. Piti näköjään itsestään selvänä, että murhamiesten rouvat vastaanotetaan avosylin vastaan aikanaan.

Väätäinen istuu edelleen Arkadianmäellä.

Rouva Väätäisen uran ainoa kyskymys eduskunnalle, mitä hän on SDP:n edustajana koskaan tehnyt :

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/sivut/trip.aspx?...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Mitä enemmän näistä lässytetään, puolustellaan ”kotiin” hakemista ja vähätellään turvallisuusriskiä, sitä vahvemmaksi torjuva kantani muuttuu. Kohta varmasti joku sanoo, että on ihmisoikeus palata Suomeen ja sen takia Suomella on velvollisuus toteuttaa tätä ihmisoikeutta.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Islamistijohtohan ei ole allekirjoittanut YK:n ihmisoikeusjulistusta. Heille ihmisoikeudet määrittelee nyt ja aina sharia-laki.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Majurin kanssa täysin samaa mieltä, ja samaa mieltä näyttää olevan myös Alan Salehzadeh blogissaan.

"Suomeen ei pidä tuoda yhtäkään radikaalin islamin ihailijaa"

– EU:ssa asuu satoja vaarallisia ääri-islamististen johtajia, joiden tiedetään sotineet vuosikausia eri terroristijärjestöjen riveissä, tappaneen ihmisiä ja jotka ylistävät al-Qaidan ja ISIS:n ajamaa ideologiaa. Pelkästään Suomessa on vaarallisia, radikalisoituneita islamisteja sekä vankiloissa että vapaalla jalalla arvioiden mukaan yli 300. Minusta tänne ei pidä tuoda enää yhtäkään ihmistä, joka ihailee radikaalia islamia.

– Nyt kun ISIS on Syyriassa lähes kukistettu, monet sinne lähteneet naiset ja miehet ovat sanoneet, että jos olisivat tienneet millaista Isisin riveissä on, he eivät olisi koskaan liittyneet. Tätä ei pidä uskoa. Kukaan ei voi väittää, että ISIS:n väkivaltaisuus olisi tullut yllätyksenä lähtijöille. ISIS:n propagandamateriaalia on saatavilla lähes jokaisella maailman kielellä. Kirjoituksia, videoita ja muuta materiaalia yllin kyllin siitä, miten ISIS-lapsia kasvatetaan murhaamaan viattomia ihmisiä, miten miehet taistelevat raa’asti ja miten naiset alistetaan seksiorjiksi, Salehzadeh kirjoittaa.

Hän toteaa, että aina kaduttaa, kun jää kiinni."

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Asiaa yhtään tuntevat tietävät kyllä ongelman ja suhtautuvat varauksellisesti näihin ISISin naispuolisiin.

https://www.satakunnankansa.fi/a/201495698

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Aina kun näitä kalifaatissa asuneita naisia haastatellaan he kertovat kuinka he elivät normaalia elämää rauhassa ambulanssikuljettajamiehensä kanssa kunnes yhtäkkiä pyytämättä ja yllättäen kaikki alkoivat pommittamaan heitä. Isisin kalifaatissa oli varmasti yksi maailman kehittyneimmistä sairaankuljetusjärjestelmistä kun ambulanssinkuljettajiakin oli kymmeniä tuhansia.
Hieman minua ihmetyttää ettei haastattelijat koskaan ole kysyneet yhdeltäkään haastateltavalta millä tavalla he olivat hankkineet asuntonsa. Ostitteko asuntonne vai vuokrasitteko sen entiseltä asukkaalta ja tapahtuiko tämä ennen kuin hänen päänsä oli seipään kärjessä vai sen jälkeen?

Olen melko varma siitä ettei entisen kalifaatin kansalaisten joukossa löydy yhtään aikuista joka ei olisi syyllistynyt omaisuuden, kuten asuntojen, asuntojen irtaimiston, autojen ja muiden kulkuneuvojen, liikkeiden ja kauppojen tuotteiden ym, ryöstöön ja "luvattomaan käyttöönottoon" kuten Suomessa asian varsinkin kulkuneuvojen osalta, niin kauniisti halutaan ilmaista.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri näin.

Kun iskä tulee illalla väsyneenä kurkkuja leikkaamasta ja äiti siivoaa veitset ja vaatteet ja lohduttaa iskää ennen nukkumaanmenoa, onhan siinä kivaa normiarkea eletty. Ikävästi joku vain alkoi oikeudettomasti puuttua asiaan ja kun kurkut oli leikattu ja iskä nyttemmin haudattu, nyt arki perheen kullannuppujen kanssa on ikävämpää. Kurkkujen leikkaaminenkin on kuulemma ihan ok.

Omasta mielestänikin kurkkujen leikkaaminen on ihan ok eikä siihen tarvitse hakea oikeutusta pyhistä kirjoituksista tai laeista. Juuri äsken leikkasin ja hyvää oli.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006026121.html

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Näinhän ei tietenkään saisi tässä ihmisoikeuksien ja kaiken muun rajattoman hyvän maailmassa sanoa, mutta minua ei vähääkään kiinnosta noiden ihmisten kohtalo. Paljon enemmän kiinnostaa se, millaisia moraalisia kuperkeikkoja näiden Suomeen palauttamista ajavat kykenevät tekemään esittäessään hyviä ja anteeksiantavia ihmisiä, joilla on niin avara sydän, että siihen mahtuvat molempien Isis-puolisoiden veitset.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Komppaan Maxia, ei kiinnosta minuakaan. Jääkööt sinne kun kerran vapaaehtoisesti lähtivät.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse olen aikuisten osalta yhtä tyly mutta lapset tietysti mietityttivät.

Annan lasten osalta vastuun YK:lle joka on hoitanut kymmeniä vuosia vastaavia ongelmia. Yhdenvertaisuuden kannattajana en näe mitään erityista syytä tai perustetta miksi terroristiperheiden lasten tai parhaassa tapauksessa partalasten tulisi saada erityiskohtelua.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Samoin oli minulla, lapset mietityttivät, mutta kun lukee lehtijuttuja, joita näemmä kirjoitetaan positiiviseen sävyyn kaulankatkojaperheistä, niin antaa olla. Aivan sama minulle.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

"Itse olen aikuisten osalta yhtä tyly mutta lapset tietysti mietityttivät".
Jos mietityttää, eikös lapsen olisi paras siellä missä vanhempansa on. Antaa lasten vaan pysyä samalla leirillä. Muuten perheenyhdistämisen varjolla partalapsetkin tuodaan Suomeen.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «Jos takaisinvinkujia pääsee Suomeen asti, takaisinotto määritellään Suomen lakien mukaan.»

Epäilemättä, Suomen lain mukaan mennään.

Aika monilla "ISIS-perheiden" jäsenillä taitaa olla Suomen kansalaisuus.

Suomen kansalaisilla ei olisi laillista pääsyä Suomeen, niinkö?

Silläkö perusteella, että he ovat taistelleet ulkomailla toisen maan sodissa? Vaikkapa Ukrainan, Saksan, Ranskan tai Yhdysvaltojen?

Ymmärrän kyllä haluttomuuden päästää heitä Suomeen, ja itse asiassa jaankin sen, mutta en nyt hetimiten ymmärrä, miten Suomen kansalaisilta voitaisiin evätä pääsy Suomeen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”ISIS-perheitä ei pidä tuoda Suomeen.” Noin Majuri kirjoitti. Älä vouhota koko ajan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Suomen kansalaisilla ei olisi laillista pääsyä Suomeen, niinkö?"

Kyse lienee siitä pitäisikö hakea Suomeen vai ei.

Mykkänen Ylelle:

Mikäli täysikäiset Suomen kansalaiset palaavat leiriltä Suomeen, pidätetään heidät ja heidän osaltaan aloitetaan rikostutkinta osallistumisesta terrorismiin.

https://yle.fi/uutiset/3-10799617

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

"Silläkö perusteella, että he ovat taistelleet ulkomailla toisen maan sodissa? Vaikkapa Ukrainan, Saksan, Ranskan tai Yhdysvaltojen?"

"Ovatko oikeasti? Onko kalifaatin lähetystö Suomessa toimittanut tarvittavat asiakirjat kansalaisuudesta luopumisesta suomalaiseen maistraattiin, kuten kalifaatin kansalaisuuden todistavien asiakirjojen?

Kansalaisuudesta luopumiseksi pitäisi todistaa, että on toisen maan kansalainen. Mutta kun kalifaatti ei taida olla toinen maa, eikä sillä toki ole Suomessa lähetystöäkään."

Kommenttiesi perusteella sinulla näyttää olevan vaikeuksia päättää, onko ISIS Kalifaatti jonkinlainen maa, vai ei...

Niin voin kertoa ettei ole, se on maailmalla julistettu terrorijärjestöksi, joten ei kannata verrata siellä taistelleita henkilöitä jonkun maan sotilaiksi, vaan he ovat terroristeja.
Siksi heitä tuleekin kohdella kuten terroristiksi epäiltyjä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kannattaa yrittää ymmärtää tekstiä jos vaivaudut lukemaan sitä. Max ja Seija osoittivat sinulle pointin jonka missasit.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Taisin tosiaan lukea tekstisi huolimattomasti. Tässä menee välillä usein sekaisin kirjoituksista, kun monet tosiaan vaativat, ettei ISIS-perheiden jäseniä saisi lainkaan päästää takaisin Suomeen, vaikka olisivat Suomen kansalaisia.

Edellä esimerkiksi Jukka Mikkola kirjoitti sellaista ja minulle taisi jäädä se ajatus mieleen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #58

Pakkohan suomalaiset on tänne päästää jos tulevat rajalle.

On kuitenkin eri asia mitä Suomi voi tehdä leireillä olevien hyväksi kuin alkaa aktiivisesti raijata heitä tänne. Itse kannatan tässä asiassa leireillä auttamista YK:n kautta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tulevaisuudensuunnitelmat voivat tässä tapauksessa olla hiukan ylimitoitettuja. Helposti kun käy niin, että kunhan paikan päällä asianosaiset ovat saaneet rikokset tutkittua, henkilöillä ei enää olekaan minkäänlaista tulevaisuutta - ehkä lapsia lukuunottamatta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kuka muuten niitä on nyt tuomassa sieltä kotiin, niinkuin ihan virallisesti?

En oo vielä sellaista havainnut, tietysti mielipiteitä on paljon, mutta niinkuin valtion toimesta, onko tällaista esitetty?

Vai onko kyseessä vain normaali höpölöpöjuttu. :)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Kuka muuten niitä on nyt tuomassa sieltä kotiin"

Mykkänen on tuomassa lapsia ja Halla-ahon mielestä lapsia ei saa erottaa äideistää. Luulisin, että herrojen mielestä sopiva kompromissi olisi tuoda äidit ja lapset kotiin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Meillä on ainakin se ero että yleensä tiedän asiasta mistä kirjoitan ja olen ikävästi yhdenvertaisuuden kannattaja. Olen lisäksi todennäköisesti ajanut enemmän turvapaikanhakijoiden oikeuksia kuin olet koskaan henkilöitä edes tavannut. Oleskelulupajuttujakin olen hoitanut sen verran että tiedän viranomaisten aina välillä töpänneen.

Olen maahantulon osalta aina ollut kriittinen mutta hätää kärsivien kohdalla en ole. Maahantulo pitää turvapaikanhakijoiden osalta uudistaa ja hoitaa maan rajojen ulkopuolella. Tässä olen ollut persujen kannalla. Jo vuosia sitten vaadin Välimeren meritaksiliikenteen lopettamista ja ennustin että jos EU ei pysty sitä lopettamaan, yksittäiset maat tulevat sen tekemään. Miten kävi?

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

"Meillä on ainakin se ero että yleensä tiedän asiasta mistä kirjoitan.."Kerropa ihmeessä mitä muut eivät ole noin niinkuin yleisesti ottaen "tienneet"..?

Mikä tekee asiantuntijaksi (?)juuri Hra Majurin joka kirjoittaa us-blokialustalle henkilökohtaisista mielipiteistään,ja arvioi mutu tuntumalta kommentoijan suhteista turvapaikan hakijoihin,niistä mitään tietämättä?

Kuitenkaan henkilökohtaiset tunteet eivät tähän kuulu,kyse on isis taistelijoista joita suomeen on virrannut hallituksen harjoittaman eu-politiikan takia,jolle ei ole tehty mitään ,vaan tarkoituksella annettu rajojen vuotaa,ja seisty tumput suorina koska halpatyövoima ja eu-nuoleskelu etusijalla.Siinä sitä faktaa ,mutujen sijaan.Faktaa on myös se,keiden toimesta suomessa on näin käynyt.

Suomessa oli ennen tarkka seula ja kuukausien testit maahantulijoille,turvapaikanhakijoille ,kiintiöt jne.Nyt ei enää,vaan tänne saa kävellä kuka hyvänsä väärennetyillä passeilla jne.paperitta ja millä tahansa tekosyyllä.Kävellään väärennetty passi kourassa poliisilaitokselle ja haetaan turvapaikkaa.Suoraan Ruotsista tullaan matkalippu ostettu siellä,ja väärennetty passi hankittu kalliilla rahalla jo ennen Ruotsiin menoa.Tuomittu raiskaaj akävelee suomeen kuin tyhjää vaan,Stubbin ja Sipilän 17v."lapsi jne.

Mistäpä nämä isis-taistelijat suomeen ovatkaan ALKUJAAN tulleet ,siinäpä miettimistä näille jotka unohtavat senkin asian kokonaan,kun pitäisi miettiä SYITÄ eikä seurauksia.

Mitään näistäkään ongelmista ei olisi ,ellei suomi olisi alentunut eu käskyvallan alle,ja luovuttanut itsenäistä päätäntävaltaansa muille.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #51

Mitään näistäkään ongelmista ei olisi - jos Irakia ei olisi tuhottu.
Suomi ei pistänyt vastaan silloinkaan.
Isien pahat teot.
Jos vanhoja muistellaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #51

Vastaan vain sinun osaltasi. Sinä et selvästikään näytä tietävän, mistä täällä jatkuvasti kitiset.

Kommenttisi ovat usein massiivisia mutta yhtä usein selvää asennevammaista roskaa jossa haluat erotella ihmisiä heidän alkuperänsä tai uskontonsa perusteella. Tietämättä edes Suomen poliisista tai puolustusvoimista lässytät täällä niistä omia, sanoisinko erikoisia, teorioitasi.

En tiedä taustaasi enkä halua tietää mutta melko erikoista linjaa täällä vedät kuitenkin aikuisena.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #61

Roskasta voi olla montaa mieltä.Yhdet tykkää äidistä,toiset tyttärestä.

Asennevammoista voi olla montaa mieltä niistäkin ,päätellen kommentistasi,sitä rasitetta taitaa olla siellä päässä ihan omasta takaa tarpeeksi.Mitä tulee poliisiin tai puolustusvoimiin et niitä käsittääkseni edusta sen enempää kuin minäkään,tai kukaan muukaan joka täällä mielipiteitään tai arvelujaan esittää almamedian blokialustalla.

Vai oletko asiantuntijan ominaisuudessa täällä ilmaisella alustalla kommentoimassa? Tietääkseni ei suomessa ole vielä lailla kiellettyä kirjoittaa poliisista tai puolustusvoimistakaan JOS sellaisesta kirjoittaa meinaisi...

Toisten kunnioittaminen näkyykin erittäin hyvin tässä kiukunpuuskassa,mutta sehän on vain eduksi kun mainostaa itseään julkisessa mediassa.

Uskonto ja ihmisten alkuperä onkohan niillä mitään tekemistä mielestäsi aiheen kanssa josta nyt kirjoitetaan,vaikka minä en niitä erikseen korostanutkaan sen enempää kuin muutkaan kitisijät täällä ?Media varmastikin on väärässä kun kirjoittaa pyhästä sodasta ja varsinkin niiden tekijöiden eli isis taistelijoiden alkuperästä joka on esillä suomessakin,ja toki kaikkialla muissakin valtioissa ja ihan syystä.

Taisi mennä nyt omaan jalkaan koko henkilöön menevä mitätöintiyritys.

Vähän apua suomalaiselle kaikkitietävien armeijalle:

"Terroristiryhmään kuuluminen rikos Norjassa ja Tanskassa
Norja ja Tanska ovat kriminalisoineet lailla yhteistyön terrorijärjestöjen kanssa, joten esimerkiksi Isisin joukkoihin liittyneet norjalaiset naiset voidaan tuoda takaisin ja asettaa syytteeseen.

Norjassa vuonna 2014 säädetyn lain mukaan tuomio terroristisesta yhteistyöstä voi johtaa 6-10 vuoden vankeuteen.

Kun Suomessa viime vuonna uudistettiin terrorismirikoksia koskevia lakeja oikeusministeri Antti Häkkänen ilmoitti, että terroristiryhmään kuulumista ei esitetä kriminalisoitavaksi. Ryhmään kuulumisen määritteleminen riittävän tarkkarajaisesti olisi oikeusministerin mukaan ongelmallista. Terroriryhmän toiminnan edistäminen on jo nyt Suomessa rangaistavaa"

Että tälla tasolla sitä ollaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #85

Voisiko Oksanen selittää, miten Norjan rikoslaki määrittelee ”terroristiryhmän jäsenyyden” ja miten Norjan rikoslain asiaa koskeva 136a § eroaa Suomen vastaavasta 34a luvun 4 §:stä, siis tuo terroristiryhmän toiminnan edistämispykälä, jonka Häkkänen mainitsee?

Laitan tähän Norjan lakipykälän sen lyhyyden vuoksi, Suomen pykälä on huomattavan pitkä, joten en lainaa sitä, se kyllä löytyy helposti.

Ӥ 136 a. Straff for deltakelse mv. i en terrororganisasjon

Med fengsel inntil 6 år straffes den som danner, deltar i, rekrutterer medlemmer eller yter økonomisk eller annen materiell støtte til en terrororganisasjon, når organisasjonen har tatt skritt for å realisere formålet med ulovlige midler.

Medvirkning straffes ikke.”

Miten nämä tasot eroavat ja millä tasolla Suomi on? Eikö Suomessa voi syyttää juuri samalla perusteella kuin Norjassa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #85

No, odotan vastausta. Sinun pitäisi osata selittää näiden pykälien ero, kun esität tuollaisen väitteen, vai oletko kenties jälleen väärässä?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Jostain syystä Suomessa on alkanut löytyä yhä enemmän hurskaita, jotka vaativat rintaansa lyöden ISIS-jäseniä Suomeen".

Jälleen herää se vanha tuttu kysymys - kuka hyötyy, kuka rahoittaa ja missä on sylttytehdas. Sillä niinhän se on, että kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Eiköhän niitä laskelmia Uusvokkien suhteen ole jo yehty ja päättäjät odottelevat ja panevat rahapussinsa likoon.
Hyötyihän edellisistä vokkibisneksistäkin moni tunnettu poliitikkokin.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Niin teknisesti käytännössä töissäkäyvien veroastetta nostettava jos tuollaisia yhteiskunnalle riesoja&riippakiviä otettas takas .

Meillä on Suomes sisäl jo nyt kymmeniä tuhansia syrjäytyneitä syystä tai toisesta . Joihin yhteiskunnan resurssit syystä tai toisesta eivät riitä nyttenkään .

Sit tuhansien nuorten kasvava määrä jotka päihteil, huumeil,muuntohuumeil jne ovat aivovammautuneet lopullisesti reaali elämästä veks itsensä .

Yksilön vastuu itsestä toteutuu kun isis porukka malliksi pidetään ja pysyy aavikko leireissään .

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

SUPO:n Pelttari esitti eilen ihan järkevän kysymyksen MTV3:n uutis-extrassa:

"jos kalifaatti olisi vielä voimissaan, niin olisivatko naiset silti tulossa suomeen?"

Nyt kyllä Suomi kelpaa mutta jos ISIS olisikin voittanut sodan, niin mikä olisi asenne suomea kohtaan silloin?... olisiko se tuhottava muun lännen mukana?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Nyt kyllä Suomi kelpaa mutta jos ISIS olisikin voittanut sodan, niin mikä olisi asenne suomea kohtaan silloin?... olisiko se tuhottava muun lännen mukana?"
Ehkä.

Suomi on silti sivistysmaa. Ei kansalaistemme jättäminen oman onnensa nojaan tuolle leirille ole sivistyneen maan puuhaa.

Jokainen leirillä oleva, pienimpiä lapsia lukuunottamatta, on syyllistynyt rikoksiin. Vähintään laittomiin haltuunottoihin, varkauksiin, mutta kaikella todennäköisyydellä ainakin osa paljon vakavampiinkin rikoksiin, jopa rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Rikostutkinta on suoritettava joka tapauksessa.

Suomen on toimittava, että kansalaisemme saavat reilun oikeudenkäynnin ja mahdollisuuden vastata syytteisiin vielä, kun ovat elossa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#62

Sinulla on täysi oikeus mielipiteeseesi eikä se ole muita kummempi.

Minusta nuo voi jättää oman onnensa nojaan.
Sinne ovat menneet vapaaehtoisesti, joten sitä niittää mitä kylvää.

Oikeus on tulla tuomituksi siellä missä teot on tehty ja niiden lakien mukaan.

Tutkittakoon suomessa tehdyt asiat täällä ja tuolla tehdyt tuolla.
Ja tuomiot paikallisten lakien mukaan.

Ajatellaanpa toisinpäin.
Syyrialainen terroristi tekee teon suomessa.
Tuleeko hänet viedä syyrian oikeuteen tuomittavaksi?

Tietenkään heiltä ei suomeen pääsyä voi evätä, muttei pidä tänne tuloa auttaakaan.

Lapset on vähän hankalampi asia ja miten heitä saataisi autetuksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #64

"Ajatellaanpa toisinpäin.
Syyrialainen terroristi tekee teon suomessa.
Tuleeko hänet viedä syyrian oikeuteen tuomittavaksi?"

Ei pidä. Mutta onko Syyrialla oikeasti mahdollisuuksia tutkia rikoksia, joihin nämä kansalaisemme ovat syyllistyneet? Onko Syyrialla kapasiteettia järjestää oikeudenkäyntejä?

Raatikainen, ymmärrän hyvin sinunkin näkemyksesi enkä sitä vääränä pidä. Kolikolla on kaksi puolta. Itse valitsin sen inhimillisemmältä tuntuvan, en ongelmattominta.

Lasten saaminen lastensuojelun piiriin olisi toteutettava mahdollisimman nopeasti. Lapset ovat kärsineet vanhempiensa virheistä liian paljon.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #69

#69

Ei sekään yhtälö oikein toimi, että aletaan valita kenen oikeuslaitos on riittävän hyvä meidän kansalaisille.

Itse nimenomaan pyrin jättämään tunteet pois enkä miettimään inhimmillisyyttä, vaan lakia ja oikeutta.
Tämän vuoksi tuomittakoon siellä missä teot tehty ja niiden lakien mukaan joita on rikottu.

Nuo tutkimisen mahdollisuuden ovat lähes olemattomat niin Suomessa kuin syyriassa, mutta silti teot on tehty syyriassa, joten käytettäköön heidän metodejaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #71

Syyriassa ei ole toimivaa oikeusjärjestelmää. Maa on sekasortoisessa sotatilassa. Amatööritaistelijoiden ylläpitämiin tuomioistuimiin on vaikea luottaa.

Leirillä on 72 000 ihmistä, joista kaksikolmasosaa lapsia. Noin 25 000 ihmisen oikeudenkäyntien järjestäminen ja tuomitseminen säädyllisessä ajassa on mahdoton tehtävä.

Minusta Suomen on hyvä toimia kansalaistensa etujen mukaisesti.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #89

Eipä tuo oikeuslaitos täällä Suomessakaan enää kovin kummoinen laitos ole kun on lukenut niiden antamista tuomioista. Ei tiedä itkeäkö vaiko nauraa, sillä niin naurettavia ne ovat olleet.

Hannu Rainesto

Näillä vaimoilla lapsineen ei nyt ole sentin vertaa merkitystä kokonaisuudelle, että heitä pitäisi hyljeksiä, kun kerran ovat hädässä.

Kaikille muille uskonto antaa ohjeet miten toimia kuin ateisteille ja muille tiedeuskoisille, kuten minulle. Minua ohjaa moraali, tietty eettinen tapa toimia, eikä kosto, kuten näemmä pääosaa uskontoon sitoutuneesta oikeisto porvaristosta!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hienoa että moraalia löytyy. Kerrotko mikä hätä po. ISIS-äideillä on leireillä? Vaara joutua paikallisen oikeuden eteen teoistaan? Eikö mikään kansainvälinen järjestö ole hoitamassa asiaa, esimerkiksi leiriolojen parantamiseksi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Leirillä on epidemioita, kidutusta, nälkää. Leiriolosuhteet ovat paljon suomalaisvankiloita pahemmat. Heitä ei ole tutkittu, syyllisiksi osoitettu eikä tuomittu mistään. Vankeja vain säilötään.

Suomi ei ole maa, joka hyväksyy kuolemanrangaistuksen. On erittäin todennäköistä, että joukko leirillä olevista tulee saamaan kuolemantuomion. En luota amatöörisotilasjoukkojen harrastamaan oikeudenkäyttöön.

Hannu Rainesto

Kai niemeläinen vastasikin jo asiaan.. Ja mitä tulee laskuvarjoiluun, sukeltamiseen ja muuhun ramboiluun, olen toki itsekin näihin kouluttautunut ja käytännössä myös kykyjäni mitannut, joten käsitä kyllä hyvin, mistä on kysymys asiassa... Olen paennut Venäjän merirajavartioita syvältä, ollut sotalaivojen pidättämänä, käynyt siellä luvatta, jättänyt Ruotsin sotaveneet toiseksi jne.. Minulla on käytännöt ja teoriat hallussa, miten pitää toimia näissä yhteiskunnallisissa asioissa.
Kaiken toiminnan pitää lopulta kulminoitua hädänalaisten auttamiseen, sitten katsotaan mitä ovat tehneet, kun ovat hätään joutuneet..
Olen aina muutaman askeleen teorioissa edellä porvaria ja kapitalistia, joten haastan kyllä kaikki osaajanne, joten kelpaako tämä taustaksi käsityksilleni elämän kunnioittamisessa!

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

*Näillä vaimoilla lapsineen ei nyt ole sentin vertaa merkitystä kokonaisuudelle, että heitä pitäisi hyljeksiä, kun kerran ovat hädässä.*

Luulisin että on paljonkin merkitystä, koska ovat radikalisoituneet raskaastikin ja lapset on aivopesty aatteeseen ja uskontoon.
Halusisitko sinä, että lapsesi, taikka lapsenlapsesi tarhassa ja koululuokassa olisi tällaisiä lapsia?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

”Monet AFP:n haastattelemat, Isisin alueilta paenneet naiset ovat myös ilmaisseet, että he aikovat kasvattaa lapsensa Isisin ideologian mukaisesti.” (Ilta-Sanomat 8.3.2019).

Tässä asiassa ei kannata olla ”sinisilmäinen.” Nämä Suomeen mahdollisesti pyrkivät ihmiset ovat kansallisen turvallisuuden nimissä hyvä pitää tämän maan rajojen ulkopuolella. Ennalta ehkäisy on parasta ehkäisyä tässä asiassa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Itä-Syyrian al-Hol lienee Bashar al-Assadin Syyrian hallinnon alla, UNHCR:n avustaessa nykyisin yli 70 000 leirillä olijaa.

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-47867673

https://www.unhcr.org/news/briefing/2019/2/5c540f2...

Eivät nuo naiset lapsineen ole siellä sattumalta. Onko kansainvälisellä yhteisöllä tässä vaiheessa jokin suunnitelma heidän suhteensa? Britannia ei aio kotiuttaa leiriltä kansalaisiaan, muutkin länsimaat tekevät vain muutamia poikkeuksia. Antti Rinteen kanta näihin omasta tahdostaan Suomesta matkustaneisiin kiinnostaisi tietää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Englantilaisen tutkimuksen mukaan naiset osallistuivat aseelliseen koulutukseen, koska toimivat kalifaatissa vartijoina, ja saivat siihen tyhjentävän koulutuksen. Vuodesta 2017 naisilla oli velvollisuus osallistua kaikkiin jihadin vaatimiin taistelutoimiin.

Luin tutkimuksen ja se on tosi karmivaa luettavaa. Tulee olemaan kovin vaikeaa uskoa naisten kertomuksia kodin hoitamisesta, kun todellisuus on ollut tuollainen. Johan Kiplingkin varoitti afgaaninaisten veitsista haavoittuneita brittisotilaita...

Julkisuus on luonut ”perheenäiti”-kuvan noista naisista, ja se on tyypilliseen tapaansa väärä. Toimittajat kun eivät nykyään lue mitään ja toisaalta kirjoittavat mitä tahansa.

https://icsr.info/wp-content/uploads/2018/07/ICSR-Report-From-Daesh-to-‘Diaspora’-Tracing-the-Women-and-Minors-of-Islamic-State.pdf

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tuon perusteella naisilla oli kalifaatissa enemmän tasa-arvoa kuin mitä media on kertonut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

En suinkaan ryhdy rintaani lyömään enkä muutenkaan yhdy majurin tunteikkuuteen enkä varsinkaan tuohon kostonhimoiseen vuodatukseen.

Suomi on sivistysvaltio. Haluan, että pitäydymme sellaisena. Minusta on selvää, että Suomen tulee tehdä kaikkensa, että kansalaisemme saadaan Suomeen, aikuiset kuulusteltaviksi ja lapset lastensuojeluviranomaisten huostaan. On saatava selko niistä rikoksista, joihin kansalaisemme on syyllistyneet. Samalla heitä on mahdollisuuksien mukaan autettava myös uskonnollisen aivopesun uhreina.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Ihan sama olemmeko sivistysvaltio sivistyneine ihmisineen, mutta ISIS ihmisille olemme vääräuskoisia joitten kaulat on hyvä katkaista.Siitä taitaa saada jopa bonusta sitten, kun itse kuolee.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Jos nyt jotenkin pääsisivät Suomen rajoille, heitä tulisi informoida välittömistä lasten huoltoonotoista viranomaisten osalta. Vähemmästäkin on menetetty oikeus huolehtia lapsistaan.

Eikös niillä islamisteilla (ISIS) ollut tapa osoittaa tuoreelle leskelle seuraava "jyystäjä" siitostoimintaan, tulevia taistelijoita.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ovatko ISIS -vaimojen miehet kuolleet?

Yle näytti kolmen naisen haastattelun, joilla jokaisella oli mustat kaavut, ei edes silmiä näkynyt. Yhdellä myös kädet peitettyinä.

Nyt puhutaan kansalaisoikeudesta omaan maahansa, mutta ovatko lapset myös suomalaisia, jos syntyivät ISIS:in kalifaateissa?

Keskustelu aiheesta, josta emme juurikaan tiedä mitään, on aiheetonta.

Täällä on selkeästi puolesta ja vastaan puhetta, mutta ei yhtäkään selvää dokumentointia siitä, miksi juuri nyt suomalaisuus nousee arvoon arvaamattomaan.

ISIS on vaarallinen terrorijärjestö, jonka siviiliuhreja Euroopassa on paljon.

Olisi aiheellista pysähtyä siihen, mitä terrorijärjestö on toimillaan saanut aikaan, eikä siihen, ovatko naisensa ja lapsensa nyt oikeutettuja maansa palvelujen piiriin.

Jokainen, joka on menettänyt läheisensä terrorismin uhrina, on oikeutettu varomaan solujen kasvua paikoissa, joissa sen edellytykset mahdollistuvat.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah
Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Sirpa, kiitos linkistäsi!

Tässä vastaus:

Äiti Suomen kansalainen

Kun vain lapsen äiti on Suomen kansalainen, lapsi saa automaattisesti Suomen kansalaisuuden riippumatta siitä, missä valtiossa hän syntyy. Edellytyksenä on, että äiti ei ole menettänyt Suomen kansalaisuutta ennen lapsen syntymää.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Asia ei ehkä ole ihan noin selvä lasten osalta. On otettava huomioon missä lapsi on syntynyt, mitä muuta lainsäädäntöä tai oikeutta lapsen kansalaisuuteen, isään, äitiin ja muihin mahdollisin huoltajiin ja avioliittoon tms. sovelletaan ja lopuksi, onko jossain kohtaa mahdollisesta Suomen kansalaisuudesta luovuttu tai onko sitä katsottu paikallisen oikeuden mukaan alunperin edes olleen.

Kun täällä puhutaan ISIS-lapsista, yhtä hyvin voitaisiin puhua vain lapsista, joihin sovelletaan tietyn ulkomaan tai ulkomaiden lainsäädäntöä tai oikeutta. Hyvä veikkaukseni on että ISIS-lapsen kansalaisuus on ratkennut silloin kun lapsi on syntynyt, isän tai isän suvun määräämänä. Kun isä kuolee tai ei muuten pysty huolehtimaan lapsesta, kuka ottaa lapsen huoltoon synnyin- tai asuinmaan oikeuden mukaan? Ei taida Suomen laki ulottua ulkomaille vaikka haluttaisiin. Kv-lapsioikeudesta on omat sääntönsä ja se on sovittavissa mutta miehen asuinmaa ja miehen kansalaisuus ovat yleensä ratkaisevia niin lapsiasioissa kuin avioliitossa tms.

Ulkomailla syntynyt ja asunut ja edelleen asuva tai oleva ISIS-lapsi voi siten olla laillisesti miehen tai miehen suvun omaisuutta ja he määräävät lapsesta, ei äiti. Tiukassa paikassa asuinpaikan oikeus tai muu yhteisöpäätöselin ratkaisee lapsen kuulumisen jollekin, jos siitä tulee riitaa. Mitäpä sanoo Koraani tai sharia tai mitä niitä nyt onkaan lapsen kuulumisesta ja kenelle? Ei noita voi ulkomailla mennä syrjäyttämään vetoamalla Suomeen ja siihen että kyse on meidän oikeuden mukaan suomalaislapsesta.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #76

Kaikki nuo esittämäsi kysymykset, ovat ratkaisematta.

Todennäköisesti leirillä asuvien naisten ja lasten jatkosijoittaminen, on nyt
vakavampi, kuin kansalaisuus.

Ollaan kuulolla, miten lainsäädäntömme toimii.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Yleensähän noissa maissa vastasyntynyt saa isän maan kansalaisuuden. Siinä tapauksessahan siellä syntyneillä lapsilla ei ole Suomen kansalaisuuttakaan.
Eiköhän kalifaatissakin eletty kalifaatin tavoilla, taikka sitten henki pois.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Otetaanpa hitaasti uudelleen:

"Kun vain lapsen äiti on Suomen kansalainen, lapsi saa automaattisesti Suomen kansalaisuuden riippumatta siitä, missä valtiossa hän syntyy. Edellytyksenä on, että äiti ei ole menettänyt Suomen kansalaisuutta ennen lapsen syntymää."

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No yksi ruotsalainen isis-nainen sai nyt 15v. vankeutta, näin siis Irakissa.

Mahtaako miettiä että kannattiko lähteä, tosin kuolemantuomiokin olisi voinut tulla. Kolme ranskalaismiestä sai kuolemantuomion.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minua huolestuttaa myöskin näiden vaimojen käyttäytyminen toisia nuoria naisia ja jopa raiskattuja lapsia kohtaan. Haastattelut näiden siepattujen kotiorjien parissa ei ole kovinkaan hauskaa luettavaa. He kertovat vuosienkin kotiorjuuden jälkeen, että nämä isisvaimot olivat heitä kohtaan yhtä pahoja kuin heidän raiskaavat miehensäkin.

Propakanda oli tehnyt tehtävänsä, eikä kotiorjat olleet enää edes ihmisiä osisvaimojen mielestä, ja he haastattelujen mukaan ansaitsivat kohtalonsa. Kysymys onkin se, että pystyvätkö nämä isisvaimot vielä kaiken tämän pahuuden jälkeen muuttumaan taas oikeiksi ihmisiksi?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Tarkemman harkinnan ja kommentien lukemisen jälkeen Majurin kirjoitus alkaa lopulta tuntua melko viisaalta.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Liittyykö perheiden Suomeen vaatimus siihen,että Suomalainen nainen ei muka voisi radikalisoitua? Tottakai voi ja tekee sen, ja on loppuelämänsä turvallisuudelle uhka ja saattaa toimia sisäisesti Suomessa tänne päästyään organisaattorina maailmalla oleville sotilaille ja välittää informaatiota. Jopa arabimaissa islam kasvattaa lapsia pienestä vihaamaan Europpaa ja Amerikkaa, lapset puhuvat todella rumia ja heistä kasvatetaan pikku terroristeja. Onko parempi että nämä henkisesti murretut ja raunioitetut lapset jäävät sinne? Voiko heidän kehityksensä katkaista ja saada uuteen kasvuun vai etsiikö järjestö heidän käsiinsä- Suomessa toimii vaikka moni ei usko poliittinen ja sotilaallinen sekä järjestätynyt islam moskeijoiden suojissa. Kuten kaikkialla maailmassa. Oulun moskeijan rahoitus saudeista? Imaamin vävy isis taistelija- tytär kateissa Syyriassa.!! Kaikki on selkeää ainakin minulle. joka lähti NL jäi sinne ja ei tullut koskaan takaisin. Sama on nyt!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset