pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Pakkomielteenä presidenttiys

Paavo Väyrysen toiminta alkaa muistuttaa päivä päivältä huonoa vitsiä. Päivän HS:n mukaan Väyrynen eroaa juuri perustamastaan puolueesta ja yrittää 2024 presidentinvaaleihin.

Presidenttiys lienee Väyryselle jonkin tason pakkomielle, ainakin jos tarkastelee miehen toimintaa vuosikymmeniä taaksepäin. Jos kansa ei ole Väyrystä halunnut presidentiksi viimeisen 30 vuoden aikana, miksi hän luulee, että hänet valittaisiin viidennellä yrittämällä, 78-vuotiaana?

Väyrynen on syntynyt vuonna 1946 ja on karkeasti laskettuna nyt 73--vuotias. Vuonna 1946 syntyneillä elinajanodote on ollut noin 60 vuotta. Väyrynen on ikäryhmänsä elinajanodotteeseen nähden jo nyt vahvasti yliajalla. Kun tilastokeskuksen mukaan ihminen elää toistakymmentä vuotta yli elinajanodotteensa, hän edelleen on yliajalla. Se, että hän mahdollisesti on pitkäikäisestä suvusta, ei takaa yhtään mitään.

Ikään liittyy myös dementiariski ja jo nyt Väyrysen ikäisistä noin viidellä prosentilla on dementia ja viisivuosittain luku kasvaa viidellä prosentilla ja 85-vuotiailla dementiasta kärsii jo joka neljäs.

Väyrystä ei tällä hetkellä voi pitää nuorena dynaamisena johtajana miltään osin. Mikäli hän ylipäätään elää vuoteen 2024 asti, hän voi onnitella itseään jo tästä. Onnea silti yritykselle, en tule äänestämään Väyrystä.       

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006103979.html?utm_campaign=tf-HS&u...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Voihan olla, että ylpeys on hirttänyt kiinni ja asetetusta tavoitteesta ei vain pysty luopumaan. Se on oikeastaan aika yleistä elämässä. Väyrysellä oli kahdella ensimmäisellä yrityksellä ihan hyvät saumat tulla valituksi presidentiksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En usko, että Paavon kohdalla on ylpeydestä kysymys, vaan siitä, että hän kokee presidenttiyden elämäntehtäväkseen. Se on sitten eri asia, että saavuttaako hän tavoitettaan koskaan, mutta yrityksen puutteesta ei ainakaan voi miestä syyttää.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Paavo Väyrysen isä Eemeli Väyrynen eli 101-vuotiaaksi ja sai vielä satavuotiaana patentin keksimälleen perunanistutuskoneelle.

P.S. Suhteellisen kovaa tekstiä kun suhteuttaa sen viime vuonna valittuun ja vain pari vuotta nuorempaan tasavallan presidentti Sauli Niinistöön.

P.P.S. Elinajanodote vuonna 1946 syntyneillä lienee lähes 65 vuotta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Molemmat herrat edustavat Neuvostoliiton kulta-aikaa ja toiminta muistuttaa mennyttä aikaa. Tilastokeskuksen mukaan 1946 syntyneillä miehillä alle 60 v.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totta.

Elinajanodote 1946-syntyneellä tarkoittaa sitä vuosien määrää, jonka henkilö eläisi, jos kuolleisuus hänen koko elämänsä ajan säilyisi vuoden 1946 tasolla.

Tämä on luonnollisesti teoriaherrojen höpinää. Todellista elämää kuvaava saavutettu keskimääräinen elinikä
on sitten aikanaan selkeästi korkeampi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #7

Se todellinen odotettavissa oleva ikä on tuo mainitsemani toistakymmentä vuotta yli elinajanodotteen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Blogisti nyt odottaa ihan rauhassa. Jos Paavo Väyrynen pääsee vielä Keskustan puheenjohtajaksi, pääsee hän myös Keskustan presidenttiehdokkaaksi. Joka tapauksessa hän on kokenein ehdokas molemmissa kisoissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Kokenut kaiken tietää, vaivainen kaiken kokee”.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Tuntuu että Paavolla jokainen päivä on aprillipäivä

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kun on nuorena noussut silloisen puolijumalan Kekkosen kasvatiksi, on omaksunut uskon hänen manttelin perijän kohtaloon. Tuo usko on ollut hänen elämän visio ja se elää edelleen. Kaitselmus vain koettelee hänen uskoaaan tilapäisillä takapakeilla, mutta periksi ei anneta.

Mitä tulee puolestaan tuohon pohdiskeluun iästä ja dementiasta y.m., en itse menisi moisille urille. Jokainen on yksilö ja vastaa vain itsestään. Jos olet lueskellut yli 90-vuotiaan Raimo Ilaskiven blogikirjoituksia vaikkapa täällä Puheenvuorossa, niin niistä huokuu sataprosenttinen skarppius ja näkemys sekä myös aito kiinnostus tulevaisuuden kehitykseen.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"... mutta periksi ei anneta."
Tätähän alkaa monikin arvostamaan. En tiedä ketään, joka vaivaisen tuhannen äänen eduskuntavaalipotilla olisi yhtä tosissaan pyrkimässä presidentiksi.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Samaa mieltä Ilaskivestä. Raudanlujia ja ajanhermolla olevia kirjoituksia. A-luokan laatua.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

"Mitä tulee puolestaan tuohon pohdiskeluun iästä ja dementiasta y.m., en itse menisi moisille urille. Jokainen on yksilö ja vastaa vain itsestään. Jos olet lueskellut yli 90-vuotiaan Raimo Ilaskiven blogikirjoituksia vaikkapa täällä Puheenvuorossa, niin niistä huokuu sataprosenttinen skarppius ja näkemys sekä myös aito kiinnostus tulevaisuuden kehitykseen."

Pidän tästä Kuikan kunnioittavasta asenteesta ikäihmisiä kohtaan. Jos terveyttä piisaa, ei ikä ole rasite vaan siunaus. Ajattelen itse omaa 89-vuotiasta äitiäni, niin hänellä on semmoista elämänviisautta, jota saa monelta hakea.

Luulen, että ikärasistit alitajuisesti pelkäävät vanhenemista. Joillekin miehille se voi olla vaikeaa, mutta juuri mainitsemasi Ilaskivi on hyvä esimerkki siitä, että vaikka ihminen vanhenee, niin se ei estä osallistumasta yhteiskunnalliseen keskusteluun ja vaikuttamiseen. Iän myötä voi lisääntyä tarve näyttää, että on saanut jotakin yhteiskunnallisesti todella merkittävää tällä maallisella matkallaan aikaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei ole ikärasismia pitää ikää joihinkin tehtäviin sopimattomina. Aivan samoin katson että 9-vuotias ei sovi ikänsä puolesta presidentiksi. Kyse ei ole rasismista.

Korkeaan ikään liittyy todella paljon korkean luokan riskejä jotka kannattaa huomata. Se että joku muu on iäkäs ja kunnossa ei takaa yhtään mitään.

Väyrysen osalta on helppo huomata että presidenttiys on hänelle ikiaikainen haave ja tämä menee elämässä minkä tahansa muun edelle. Pidän tällaista pakkomielteisyyttä erittäin epämiellyttävänä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Korostettakoon ensin, etten ole Väyrystä haluamassa presidentiksi. Mutta se ei johdu hänen iästään.

Yläikärajaahan ei presidentin viran kohdalla ole määritelty. Alaikärajana on käytännössä täysi-ikäisyysraja eli 18 vuotta.

Jos korkeaa ikää pidetään riskinä, niin silloinhan se tarkoittaisi vain sitä, että riskin toteutuessa presidentti pitäisi vaihtaa johonkuhun toiseen henkilöön, mikä siis olisi toteutunut jo heti kättelyssä, jos sitä riskiä ei olisi alun alkaen haluttu ottaa.

Käyttäjän RistoHuovinen kuva
Risto Huovinen

Kuka sitten olisi Väyrystä pätevämpi tehtävään Sauli Niinistön jälkeen?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

"Kuka sitten olisi Väyrystä pätevämpi tehtävään Sauli Niinistön jälkeen?"

Raimo Ilaskivi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Seppo onnistui pistämään akupunktioneulan suoraan nauruhermooni. Päivän paras!

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kuka tahansa joka elää 2000-luvulla eikä 1970-luvulla.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Paavo Väyrynen on aina hankkinut ja saanut valtavan media-näkyvyyden. Tuskin kukaan muu ammattipolitikoitsija on pystynyt samaan. Ehkä hän on median suosikki, tulevaisuuden lupaus, joka jonkinmoisesta kansansuosiostaan saa kiittää erikoisista tempauksista vahvasti kiinnostunutta mediaa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Oman näkemyksensä mukaaan lienee ennemminkin median uhri. Ilman pahansuopaa mediapeliä Paavo olisi jo Suomen kuningas.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Onko blogisti tiedostanut sen riskin, ettei häntä mahdollisesti kutsuta Väyrysen presidenttikaudella Linnan juhliin?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Se riski on käytännössä nolla kenen tahansa presidentin kohdalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ohhoh, olet siis sataprosenttisen varma, että jokainen mahdollisesti presidentiksi valittu tulisi sinut kutsumaan!!! ;)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Väyrysellä ei ole tässä pyrkimisessä omaa päätösvaltaa, joten on pakko jatkaa.
"Minä olen Jumalan valittu johtamaan Suomen kansaa." [5]
Väyrynen illanistujaisissa Mikko Pesälälle, Suomen Kuvalehti 3/1999

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Paavo on varmasti täysin oikeassa. Onneksi Jumalalla ei ole tässä asiassa päätösvaltaa, vaan Suomen kansa saa itse valita ansaitsemansa johtajat.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Paavo Väyrynen yhdistää itsensä mielellään isäänsä Eemeliin, joka todellakin eli vanhaksi aktiivisuutensa säilyttäen. Geenit ovat kuulemma Paavon puolella.

Veljestään, 15-vuotiaana menehtyneestä Kauko Väyrysestä Paavo ei tässä yhteydessä halua sanoa sanaakaan, koska olihan velivainaa perinyt geeninsä samoista vanhemmista. Ehkä "sitä ei lasketa"?

Kun lääkäri tarkkaili verenpainettani ja hämmästeli suurehkoja lukemia, eteni keskustelu vanhempiini ja varsinkin äitiini, jonka verenpaine myös huiteli korkealla. Reseptiä kirjoittaessaan lääkäri tokaisi: "Pitää olla hereillä kun geenejä jaetaan."

Vitsi? Vielä mitä; juuri niin on Väyrys-Paavo ymmärtänyt tehdä, ja poiminut käyttöönsä Eemeli-isänsä ikägeenit!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Muistelen kuinka vielä 70-luvun puolivälissä Kekkosen henkilääkäri kehui tämän kunnon olevan 40- vuotiaan tasolla ...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Se saattoi hyvinkin olla ollut tuon lääkärin vilpitön näkemys. Kekkonen harrasti siihen aikaan vielä pitkiä hiihtoturneita Lapissa ja kävi aamuisin juoksemassa Seurasaaren ympäri. Hänen fyysinen kuntonsa kuitenkin huononi henkisen kunnon kanssa käsi kädessä 70-luvun loppuvuosina nopeaa tahtia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Muu keho oli huippukunnossa, mutta aivoihin iski nk. pienten suonten tauti, elämme epäoikeudnemukaisessa maailmassa.

Huomasin jo ruumiinavaussalissa, että juoppojen sepelvaltimot ovat puhtaat...

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Sen jälkeen kun Väyrynen meni hölmöyksissään eroamaan Kepusta, hänestä tuli täysin irrelevant (en löydä suomen kielestä yhtä kuvaavaa adjektiivia kuin tuo engl. kielinen määritelmä).

Ihan sama mitä Väyrynen yrittää, nykyisin hän ponnistaa enää tyhjän päältä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vuoden 1988 presidentinvaalien alla TV:ssä pidetyssä ehdokkaiden vaalitentissä kaikki ehdokkaat istuivat rivissä pöydän ääressä ja jokainen määrättiin sanomaan jotain hyvää viereisestä kandidaatista, eli yhdestä kilpailijoistaan.

Väyrynen istui Koiviston vieressä ja Koivisto joutui keksimään nopeasti jotain kehuttavaa Väyrysestä. Hän sanoi: "Sinnikäs kaveri!"

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ilmeisesti Väyrynen aikoo hakea Kepun jäsenyyttä - miksi muuten hän olisi eronnut toopeliikkeestä?

Hakemuksen voisi Kepussa tietysti jättää pöydälle. Muutamaksi vuosikymmeneksi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset