pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Al-Taeen tapaus, yksi näkökulma

Al-Taeen asiaa käsitellessä on unohtunut seikka, joka saattaa olla yksi tärkeimpiä. Muodostaako hänen taustansa nyt riskin Suomen turvallisuudelle ja onko al-Taee ulkoiselle painostukselle altis?

En ole huomannut, että kyseistä asiaa olisi mediassa juuri käsitelty ja siksi se kannattaa tuoda julki nyt kun asiaa käsitellään. Blogia on turha lukea sillä mielellä, että taas hyviä ihmisiä kohdellaan väärin. Nyt kyse on isommasta asiasta.   

Al-Taee kertoi Ylen haastattelussa, että hänellä edelleen on luurankoja ja salaisuuksia kaapissa. Kun Al-Taeen mukaan ainoa kärsijä niiden paljastumisessa olisi hän itse, asiaa voi kysyä myös toisesta näkökulmasta. Onko hän tällä hetkellä altis ulkoiselle painostukselle?

Enkä nyt puhu siitä, että joku saattaa kiristää häneltä tietoja SDP:n osalta. Al-Taee on kiistattomasti vuosikausia törkyillyt netissä äärikaveriensa kanssa ja lietsonut ties mitä vihaa eri ryhmien sisällä. On selvää, että häneltä on voinut jäädä entisten ryhmäläistensä tileille erittäin raakoja ja arkaluonteisia kirjoituksia tai jopa videoita. On jäänyt epäselväksi sekin, milloin toiminta on tosiasiallisesti loppunut. On myös erittäin todennäköistä, että eri maiden tiedustelupalveluilla on kykyä ja halua löytää arkaluonteista aineistoa kansanedustaja al-Taeeta vastaan kiristystarkoituksessa.

Mikäli al-Taee on todella irrottautunut entisistä ryhmistään ja alkaa puhua heidän toimintaansa vastaan, näissä ryhmissä voi olla kiinnostusta kiristää al-Taeeta omien päämäärien ajamiseksi. Kiinnostusta voi löytyä ilmankin, al-Taeen aseman perusteella. Sama koskee vieraiden maiden tiedustelupalveluita. Jos al-Taeesta löytyy raskauttavaa aineistoa ja häntä yritetään sillä kiristää, al-Taeen suhtautuminen siihen on vain hänen itsensä hallinnassa oleva asia. Kukaan muu siitä ei saa tietää, ellei hän itse siitä kerro. Suurin kärsijä on, kuten hän itse sanoi, al-Taee itse. Silti Suomen valtion ja al-Taeen itsensä tulee varautua tähän uhkaan. 

Tällä hetkellä vain al-Taee itse tietää, mitä aineistoa hänestä löytyy maailmalta. Itse toivon, että hän osaa varautua jatkossa oikein.

Vaikka al-Taee todennäköisesti pääsi eduskuntaan taustansa salaamisen vuoksi, en ole vaatimassa hänen eroaan tai erottamistaan. Hän itse osaa älykkäänä miehenä vetää oikeat johtopäätökset tilanteesta. Vain todellinen hölmö törttöilisi enää tässä vaiheessa kun hänen taustansa on ratkaisevasti paljastunut. Jos aineistoa löytyy lisää, sitä takuuvarmasti metsästetään kissojen ja koirien kanssa, ja sitä tullaan käyttämään.                   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Meinaatko, ettei hänen nyt juuri kannata vaivautua hakemaan henkivakuutusta? Kollega meni vakuutusmyymälään, ja halusi tutustua henkivakuutuksiin ollen erityisen kiinnostunut siitä, korvaako se itsemurhatapauksessa?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En meinaa enkä edes ole oikein varma, mihin nyt viittaat.

Mitä tulee vakuutuksiin. Taitaa olla melko yleinen vakuutusehto etteivät henkivakuutukset korvaa itsemurhaa vuoden kuluessa siitä kun sopimus tuli voimaan.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Enemmän hämmästyttää, ettei Hjalliksen kuviot herätä hämmästystä ja kyselyjä.

Hjallis saa tappiollista bisnestä pyörittämällä rahaa venäläisiltä. Miljoonittain.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää saa kyllä jo niin hauskoja piirteitä, että kyllä tässä yksi Vappu menee nauraessa.

Poliisi varmaan ottaa mielellään vastaan nämäkin ounastelut.

Uhka on ihan käsinkosketeltava, mä luulen, että Supon pojat on jo liikkeellä. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joku asia tässä logiikassa ei nyt oikeen mulle aukea.

Nää kirjoitukset on ollu vuosikausia koko planeetan nähtävissä, ja Supo on tehnyt miehestä turvallisuusselvityksen.

Ehkä siinä selvityksessä on kuitenkin selvitetty aika paljon asioita, vaikka ei face-kirjoituksia olekaan luettu.

Ehkäpä se poliisi tietää mitä tutkia ja mitä on tutkittu,.

Tosin minähän en asiasta mitään tiedä, kunhan analysoin ja se analysointi on ihan yhtä pätevää kuin muidenkin palstaviisaiden.

Mä luulen, että tää palsta-analysointi on yhtä merkittävää kuin syöttöporsaan tutkimustulokset tähtitieteestä. :)

No viihdettä me kaikki kaivataan, mutta Antti Rinteestä taitaa silti tulla pääministeri. :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sinä olet Petteri ihan ummikkosiviili näissä asioissa, vaikka kuinka nauraisit ns. partaasi. Pasi kirjoittaa ihan asiaa eikä Pasikaan ottanut edes esille, mitä kaikkea tähän voi liittyä. Valitettavasti mikään järjestelmä ei ole täysin aukoton ja siksi meidän omillakin viranomaisilla on voinut sattua tässä hänen tapauksessaan ns. lapsuksia.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Toinen näkökulma on hämmästely siitä, miten paljon al-Taeen tapaus synnyttääkään salaliittoteorioita.

Herättäisikö samanlaista paranoiaa, jos mies olisi kantasuomalainen?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Minkä veikkaat olleen syyn siihen että Kanerva sai lähdöt ulkoministerin pestistä?

Oikea vastaus ei ole tekstarit nobodyn kanssa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Puhut nyt eri asiasta – siitä mistä kirjoitit sen toisen kirjoituksesi, eli valehtelusta.

Minä puhun tästä blogikirjoituksesta, jossa maalailet salaliittoteorioita al-Taeen ja ulkovaltojen tai vihamielisten tahojen kanssa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #9

Suomihan on lintukoto jossa ei ole mitään vakoiltavaa eikä vakoilijoita, eiku.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Mutta jos Kanerva-tapaukseen haluat vastauksen, niin valehtelu tietenkin. Pässikin sen tietää.

Silti hän jatkoi kansanedustajana ja mm. ETYJ-pj:nä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #10

Pieleen meni. Kanerva joutui lähtemään sen takia että tuollainen kaveri muodosti riskin Suomen turvallisuudelle.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #16

Mahdollista tuokin, muttei faktaa, vaan spekulointia.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #10

Ettei kuitenkin viime kädessä kyseessä ollut luottamuksen puute ja siitä johtuen yhteistyökyky ministerin tehtävissä. Tämä oli lopputulema tekstiviestikohusta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #19

Lopputulema oli tuo.

Mitä veikkaat millainen riski Kanerva oli kun laitteli puhelimestaan huuhaaviestejä naisille? Kuinka helppo huijattava esimerkiksi ulkomailla kun mikä tahansa blondi kelpasi? Tuollainen kaveri on helppo vedättää ns hunaja-ansaan ja tämä ymmärrettiin valtiotasolla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #25

Niinpä. Samaa, jos ei vieläkin enemmän, voikin pohtia al-Taeen kohdalla, vaikkei ministerinä olekaan. Hyvät suhteet eli poliittiset kanavat taitaa riittää moneen lähtöön. Vastapuolen (tarkoitan kantasuomalaisia) sinisilmäisyydellä on valtavan suuri painoarvo ja merkitys.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren Vastaus kommenttiin #25

Sinänsä samaa mieltä että Kanerva varmasti oli jossain määrin avoin erilaisille hyökkäyksille. Mutta nähdäkseni hänen eronsa syyt olivat kuitenkin muut kuin turvallisuuskysymys. Ja tämä on aika tärkeä juttu. Se, miten asiat ovat tapahtuneet eikä se miten niiden olisi pitänyt tapahtua. Vai miten se oli?

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Hyvä näkökulma, onko ko. vastavalittu kansanedustaja riippumaton ja siten ulkopuolisten vaikutusyritysten ulottumattomissa ?

Toinen asia mitä ei ole juurikaan käsitelty on hänen kannattajakuntansa - ovatko he aktiivisia somessa pyörijöitä ja näinollen nähneet kaikki hänen päivityksensä? Ovatko he osallistuneet näihin nettikeskusteluihin ja jakavatko he hänen mielipiteensä ja arvonsa? Ovatko nämä ihmiset samoja jotka antoivat hänelle äänensä?

Edelleen, keräsikö hän äänensä pääasiassa samoilta leveysasteilta muuttaneilta henkilöiltä jotka ovat saaneet myöhemmin Suomen kansalaisuuden?

Vaalisalaisuus luonnollisesti estää saamasta näitä tietoja ja tämä keskustelu pitää käydä kieli keskellä suuta ettei syyte kiihottamisesta kansanryhmää vastaan osu kohdalle mutta luulisi Suomen sisäisestä turvallisuudesta vastaavia tahoja kiinnostavan ainakin teoriassa 4210 mahdollisen vihapuhefanittajan olemassaolo.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Minä äänestin al-Taeeta, koska jaan hänen kanssaan mielipiteitä ja arvoja. Tämän sotkun hän olisi voinut hoitaa tyylikkäämmin, mun en jaksa uskoa, että hänestä olisi vaaraa tai haittaa kenellekään.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tiedät että nyt kyse ei ole uskon asioista. Kanerva oli aikanaan riski ulkoministerinä ja sai siksi mennä.

Al-Taee voi muodostaa riskin ja siksi hänen ja valtion tulee varautua siihen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämä ei ole mikään ”sotku,” jota sanaa käytetään silloin, kun yritetään vähätellä asioita. Tämä ei ole myöskään mikään uskon asia. Tässä on kysymys maan turvallisuudesta ja siihen liittyen toivon, että kaikki ”kivet ja kannot käännetään” viranomaisten toimesta.
Eduskunta ei ole mikään lasten päiväkoti, jossa leikin ohessa todetaan hiekkalaatikossa ”älä tule paha kakku, tule hyvä kakku.”

Jore Puusa

Onpa hauska lukea kaikkialla keskustelualueilla, miten koko US metsästää yhtä ressukkaa.
On kova kilpailu, kuka julmistelee eniten. Mur!

Vaikuttaa siltä, että Husseinsetä on uhka jo maailmanrauhallekin ja taatusti räjäyttää ainakin ydinvoimalan.
Melko varmaa on että Husseinsetä on uhannut Donaldin henkeä, perustanut Daeshin ja toiminut keskitysleirivartijana Auschwitzissä. Huhhuh, kova kundi. Nirri pois tuollaiselta - varsinkin kun meidän rouva ehätti kehumaan Husseinsetää, että onpa hyvänäköinen mies telkkarissa. Se oli viiminen niitti.
-
Koko homman taustalla on tietysti, että metsästetty ja melkein jo suolistettu ressukka on väärän värinen.
Mutta annapa tälle teloitustoimikunnalle oikeanvärinen väärintekijä - niin syntyy kuolettava hiljaisuus.
Me ihmiset kun uskomme vain siihen, mistä pidämme.

Post Scriptum Pasi
Näin ammattilehtikuvaajana ehdotan, että otatat uuden profiilikuvan ammattilaisella, sellaisen, jossa päähäsi ei taustalla tunge erillaisia astaloita, olisi vakuuttavamman näköistä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Päähän on tullut matkan varrella sen verran iskuja eikä sitä uudet kuvat enää korjaa. Anteeksi.

Jore Puusa

Joo ...nyt olikin kokonaisvaikutelmasta kyse. Poskeen tunkeva kiiltävä astalo ja takaraivosta kasvava musta astaloryhmä ja selässä roikkuva päärynänmuotoinen kasvain ovat visuaalisesti hankalia. Noin yleisesti ottaen, visuaalinen ensivaikutelma on uskottavuuden ensimmäinen mittapuu.. Eli jos sanat ovat kovia ja kuva huvittava niin sanat kärsivät. Vanhoja kunnon kuvajournalismin perusteita. ja ihan ilmatteeks.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Kyllähän sitä ammattilaisen sanaa kannattaa aina kuunnella. Jos uuden profiilikuvan taiteilu tulee joskus blogisti Pasille ajankohtaiseksi, niin mallia voi ottaa vaikka kommentoija Joren profiilikuvasta

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kyseessä on siis rivikansanedustaja, joita on aikojen saatossa ollut aika moneksi.

Ei tämä ongelma tullut mieleen silloin, kun meillä oli Paavin suuntaan lojaali ulkoministeri, jonka pääsy salaisuuksiin ja turvallisuusluokitus taisi olla hieman korkeampaa tasoa? Tai toinen, joka viestitteli seksitekstareita tanssineidoille.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Paavilla ei edelleenkään ole divisioonia käytössään ja Kanervan kohdalla asia huomioitiin kuten edellä jo aiemmin olen kertonut.

anita frisk

Todellakin hengenvaarallisia astaloita: hylly, pallo ja tanko. Kun ammattikuvaaja ehdottaa uuden kuvan "otattamista ammattikuvaajalla" niin kuulostaa hieman tarkoitushakuiselta.

Näissä al-Taee-kommenteissa on usein tullut ilmi se, että ihmisillä on väärä käsitys Supon turvallisuusselvityksestä, siitä keille kaikille se tehdään tai siitä, että se olisi kaikinpuolisen viattomuuden ja moitteettomuuden ehdoton tae. On erilaisia selvityksen asteita. Esim. ulkoministeriön siivoojista ja keikkamiehistäkin tehdään selvitys, kaikkien muiden ministeriöiden vastaavista välttämättä ei. Jos - siis jos - entinen TP on ollut al-Taeen luotettavuuden takuumiehenä, Supo tuskin on kovin syvällisesti kohteen some-tilejä kaivellut.

Ahtisaari on ollut varsin vaitonainen. Koska kyseinen CMI kuitenkin toimii verovaroilla olisi kohtuullista median pyytää häneltä - tai rekrytoijalta - vastausta siihen, että miksi juuri al-Taee palkattiin konsultiksi? Hänen meriittinsä kun näyttävät olevan aika heppoiset, opiskelua vähän siellä sun täällä, alaa vaihtaen. Hänen vastuu-alueenaan ollut Irak-projektikin näytti menneen puihin.

Jore Puusa

Todellakin hengenvaarallisia astaloita: hylly, pallo ja tanko. Kun ammattikuvaaja ehdottaa uuden kuvan "otattamista ammattikuvaajalla" niin kuulostaa hieman tarkoitushakuiselta.
-----------
Ei ole honey.
Mä olen eläkkeellä.
En kuvaa enää koskaan mitään.
Mutta jos voin - kehotan uskottavan vaikutelman takia käyttämään ammattilaista.
Hengenvaarallisia asioita toki hyllypallotanko eivät ole, mutta ne ovat pöljän näköisiä kun tunkevat ihmisesta ulos valokuvassa.
Sääli ettei Suomessa opeteta mediakritiikkiä kouluissa.

Jore Puusa

Meillä oli myös ulkoministeri, joka kopeloi lentoemäntiä hameen alta ( nähty on) ja Libanonissa kansainvälisen lehdistön illallisella ehdotti julkisesti sänkyyn menoa AP:n naiskuvaajalle.
Sitten meillä oli presidentti, jota supon kavert kantoivat niskaperse otteella ja heittivät auton jalkatilaan, se setä suuteli neukkujen kaa. Ja olihan meillä kasa kokkari ja kepu edustajia, jotka olivat rähämällään neukkulaan ja yksi vei presidentin syntymäkodin multaa hopearasiassa kremliin polvillaan vissiin. Tuota porukkaa masutettiin Kremlin lähellä inturistin pannuhuoneessa krigiistytöillä, mitähän salaisuuksia siinä vaihtui bunkassa.
Sitten meillä oli pressa - joka kittasi Husseinsedänkin duunimestassa gintonicceja afrikkalaisella poolilla ties minkä porukan kanssa umpitunnelissa, tuli oltua toisella puolella ao poolia. Ja onhan meillä ääniharava joka sammui moottoripyöräkerhon soffalle prostituoidun viereen ed.kunnan läppäri auki vierellään. ja sitten meillä on...tätä voisin jatkaa pari A4:n verran - kun noita epeleitä olen tsiigannut ne 40 vuotta.
Mutta.
Miksei niitä ole ajettu takaa laumana, kuola valuen ja raivosta muristen.
No kun ne kaikki on olleet oikean värisiä olmeja ja tää yks ressukka on väärän värinen.

Käyttäjän PetriLavonen kuva
Petri Lavonen

Al Taee menee todella hämilleen A-studion haastattelussa onko hänellä muita luurankoja kaapissa. Vastauskin on myöntävä. Nyt vaan sitten etsimään mitä siellä on.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Se ainakin on varmaa, että Jenkkien tiedustelupalvelu on kartalla, jos jotakin tietämisenarvoista on olemassa. UM/PM varmaankin saa konsultaatioapua, jos tulee pyytäneeksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset