pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Al-Taee, kun ei nähdä metsää puilta

Tapaus al-Taee näyttää, miten taitavasti ihmisiä ohjataan pois itse asiasta. Vain harva näyttää ymmärtävän mistä tapauksessa on kyse. Al-Taeen kirjoitukset eivät ole se, mihin nyt pitäisi kiinnittää huomiota.

Mediassa yksi jos toinen jumalaapelkäävä kiljuu al-Taeen anteeksipyynnön kuittaavan vuosien takaiset kirjoitukset, jotkut taas pitävät anteeksipyyntöä kirjoituksiin nähden  riittämättömänä. SDP kertoo, että anteeksipyyntö kuittaa kaiken eikä al-Taee ole enää törkykirjoitustensa takana. Mitä vikaa kuvassa?

Huomio tulee kiinnittää siihen, että al-Taee valehteli pitkään äänestäjilleen, demareille, CMI:lle, Supolle, medialle ja myös meille muille taviksille, joita demarit voisivat vähempää kiinnostaa. Eiliseen asti al-Taee tahallaan salasi, valehteli ja peitteli törkyistä taustaansa tavalla, joka hakee vertaistaan Suomessa. Hän on viime marraskuusta asti joutunut selvittämään kirjoituksiaan itselleen ja muille mutta vasta vaalien jälkeen hän kertoi valehdelleensa. Al-Taee on viime päiviin asti antanut ymmärtää, että osa Anter Yasan paljastuksista on ollut väärennöksiä eikä hän ole niitä kirjoittanut. Nyt hän siis myöntää valehdelleensa.   

Al-Taee voi väittää olleensa vihainen nuori kolmekymppinen kirjoittaessaan törkynsä, ja ne saavat uskoa, ketkä tahtovat. Oikea kysymys kuuluukin, voiko hän väittää samaa valehtelustaan ja mikä merkitys näin kovalle valehtelulle tulisi antaa. Kun Bill Clinton aikanaan kiisti seksisuhteen Lewinskyn kanssa, ei kyse ollut seksisuhteesta jonkun nobodyn kanssa vaan valehtelusta. Kun 2013 vihreiden Heidi Hautala esti ministerinä Arctic Shipping -yhtiötä tekemästä rikosilmoitusta Greenpeace-aktivisteja vastaan, ja sai potkut ministerintehtävistä, kyse ei ollut siitä, että hän näin todella toimi vaan valehtelusta kollegoille. 

Kun nyt kohkataan al-Taeen kirjoituksista, kannattaa suunnata mielenkiinto oikeaan osoitteeseen. Nyt demareilla on kansanedustajana mies, joka on viimeiseen asti valehdellut törkeästi, vain peitelläkseen omaa törkytoimintaansa. Kirjoituksia kyllä tutkitaan aikanaan, jos se katsotaan tarpeelliseksi. Huolestuttavampaa on se, että meillä on tuore raskaansarjan valehtelija luottamustoimessa. Yhtään vähemmän ikävää ei ole siinäkään, mitä paljastuu jatkossa ja onko valehtelu todella loppunut? 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (154 kommenttia)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Asiaa voi myös miettiä niin, että jos asian penkominen olisi lopetettu siihen, kun tietyt tahot kuittasivat asian loppuun käsitellyksi ja Al-Taeen pahoittelut "hyväksyttiin" jokin aika sitten.

Olisiko Al-Taee koskaan kertonut valehdelleensa vai olisiko hymyillyt tyytyväisenä sitä, kuinka pääsi tästä kuin koira veräjästä?... ja meillä olisi nyt "kunnioitettu" ja väärinkohdeltu kansanedustaja, jonka maine yritettiin tahrata.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Anter Yasalle kuuluu suuri kiitos todellisesta ammattitaidosta ja peräänantamattomuudesta. Media yrittää omia tapauksen paljastamisen itselleen mutta jopa yritykset ovat yhtä naurettavia kuin heidän omat selvitykset asiassa.

Yasa - SDP: 3-0.

Tuo kolmonen tulee Yasan omasta lähdöstä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Anter oli se joka sai ison pyörän pyörimään ja media riittävästi verta haistettuaan lähti saaliin jaolle.

Uskon että nyt muutamana viime päivänä siltä suunnalta on tullut painetta.

Ilman median painetta Anterin paljastukset olisi pyritty hautaamaan.
En usko että Anterilla olisi paukut riittäneet tällaiseen asti, että Al-Taee julkisesti myöntää valehtelun ja kuittaa omasta mielestä hyvin alkaneen uransa.

Joskus se vaatii enemmän, mutta kun media haistaa riittävästi verta, niin kyllä sielläkin osataan penkoa asiat aikalailla pohjia myöten.

Tosin emme tiedä sitäkään kuinka paljon on jouduttu tekemään taustatyötä kiistattomien todisteiden saamiseksi, jotta media voi aloittaa rumbansa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #7

Taisi olla viimeinen sysäys Anterin täällä julkaisema kirjoitus, joka räjäytti potin, nopeasta poistosta huolimatta.

Se hyvä juttu Puheenvuorossa on, kaikesta kritiikistä huolimatta, että muu media seuraa sitä herkeämättä ja ottaa jutun aiheita. Olet oikeassa siinä että ilman yhä laajentuvaa kiinnostusta juttu olisi vaiettu kuoliaaksi täällä Suomessa.

Anterille ja muille vastaaville aktivisteille tiedoksi: Jos ette saa juttujanne läpi täällä Suomessa, niitä kannattaa tarjota ulkomaille mediaan. Al-Taeen tapauksessa jopa Israelin kiinnostuminen osoittaa että painetta voi lyödä ulkomailta asti, jos juttu on hyvin valmisteltu ja lähteet oikeat. Tosin lähempääkin voi media löytyä. Itse olen joskus vinkannut Ruotsin päivälehtiin jutun aiheita.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Jos Yasa ei olisi näitä julki tuonut, pyhimyksen kehä päässään olisi rauhantae kävellyt tänäkin päivänä. Sanoi eilen suorassa lähetyksessä, että on aktiivisesti halunnut unohtaa entiset asenteensa. Ja luurankoja kaapissa? Tähänkin vastaus kesti kovin kauan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

SDP:n uskottavuus on silmissäni pyöreä nolla, jos demarit eivät potki tällaista valepukkia ryhmästään ulos. Se on vähintä, mitä nyt pitäisi tehdä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Annetaan demareiden olla, täällä tulee iso kitinä siitä jos heitä mollataan. Heillähän on puheenjohtajana henkilö, joka on kahdesta rikoksesta rangaistu. Arvopohjassa löytyy.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä olen Levosen kanssa samaa mieltä siinä, että puolueen pitäisi "harjata" al-Taee kunnolla. Eduskuntaryhmälle ja puoluesihteerille valehtelemista ei pitäisi antaa anteeksi eikä sivuuttaa olankohautuksella. Ryhmästä erottaminen olisi tehtävä. En usko Rinteen ryhtyvän sellaiseen. Pääministerin pesti on vain yhdestä edustajasta ja vähän PS:a suuremmasta äänimäärästä kiinni. Ryhmää ei uskalleta pienentää oma-aloitteisesti.

Demareiden uskottavuutta harjaaminen tai harjaamatta jättäminen ei omissa silmissäni muuta mihinkään. Demarien uskottavuus on ollut minun mielestäni pyöreä nolla ennen vaaleja, vaalituloksen selvittyä ja al-Taeen tapauksen selvittyä. Se ei nollasta nouse niin pitkään kuin Rinne jatkaa puolueen johdossa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa taas kerran muistaa, että meillä on eduskunnassa monenlaisia ihmisiä, läpileikkaus kansasta.

Sinne mahtuu naisten pahoinpitelijöitä, tuomittuja vihakirjoittajia, rattijuoppoja, petostuomion saaneita ja nyt sitten viimeisenä tämä antisemitismin levittäjä.

Ei tämä ole muuten kauhean iso kupru, paitsi tietysti se herättää nyt kohua, koska kaveri on puhunut potaskaa ja kuuluu demareihin.

Puolueet ovat näissä tapauksissa ahtaalla, mutta eivät oikein voi mitään, koska näistä ei tekijät pahemmin huutele.

Täydellisessä maailmassa sitten puolue erottaisi aina koheltavat, mutta jos pahoinpitely ja ahdistelu työpaikalla painetaan villasella, niin tuskinpa kukaan erottaa miestä vuosien takaisten kirjoitusten takia.

Ja kun kyseessä on politiikka, niin näin ei tapahdu.

Viihdettä ja lisää viihdettä, blogeja ja blogeja, mutta siellä ne vaan istuu rasisitit ja antisemitistit yhdessä.

Nautitaan ja kirjoitellaan, hyvää viihdettä vapuksi.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Taitaa olla tämä tapaus se ensimmäinen, joka vihamielisyydessän on noteerattu yli suomalaisen moraalikäsitysten.

Kaiki Iranin ulkopuolella on aivan " motherfucking " juttua.

Tälläisen koulutuksen sitten suomalaiset veronmaksajat maksoivat ulkomaisissa yliopistoissa ja Suomessakin ?

Kannattaa tutustua tämän SDP:n kansanedustajan mielipiteen esityksiin kuvakaappauksiin, joita on netissä tarjolla varsin runsaasti.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Onpas se petterillä tänään leppoisa suhtautuminen valehteluun ja antisemitismiin.

Vappu varmaan tekee tepposia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Minähän tuomitsin sen ja olen tuominnut moneen kertaan, Vappu voi aiheuttaa lukihäiriöitä :)

Vasemmistoliitossa on vain hyviä tyyppejä, en tiedä demareista.

Sitähän minä vaan sanoin, että kirjoitukset vs. pahoinpitely eduskunnassa, siitä sitten vertailemaan kumpi on tuomittavampaa. Ja kun odotellaan oikeesti tuleeko tuomio, vai vain maineen menetys.

No arvaahan sen, että Majurin Vappu kuluu peläten vasemmiston valtaa. :)

Antti Rinteestä taitaa tulla pääministeri, kestääkö blogisti sen, vai tuleeko maastamuutto?

Siellä ne edelleen ovat rasistit ja muut hörhöt yhdessä meitä edustamassa.

Kannattaa äänestää vasemmistoliittoa, ainoa oikea puolue köyhän ja pienen ihmisen puolella.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #13

Hehheh, et edelleenkään luota kommunisteihin jotka väittävät hekin olevansa samalla asialla?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mistä lähtien poliittinen likainen peli on ollut "viihdettä"? Ehkä se joillekin on silloin kun se sattuu niin sanotusti omaan nilkkaan.
Tämä voi olla paljon suurempi juttu kuin vielä aavistetaankaan.

Oliko niin että CMI tiesi epäilyistä jo marraskuussa?
Jos niin miksi ei selvittänyt asiaa jo silloin? Vai oliko tarkoitus peitellä SDP:n tekemisiä?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Demokratian kannalta nämä ovat isoja kupruja ja erittäin haitallisia. Ei olisi luottamustoimeen todennäköisesti valittu sillä taustalla.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson
Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#13

Ei puolella petteri, vaan taskulla.... taskulla petteri... TASKULLA.

Eikä sen ole väliä kestääkö blogisti Rinnettä, vaan sillä on väliä kestääkö SUOMI.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pitäis siirtyy kaikkien vasemmistoliiton linjalle, niin tässä maassa olisi ihmisen hyvä olla.

Tää ikuinen puhe, raha, velka, vaje hukuttaa alleen ihmisten pahan olon ja eriarvoisuuden.

Perkele mä teen vallankumouksen :)

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Nyt, kun Al-taeeta on mollattu kaikella mahdollisella, mihin kirjoitustaidot ja aktiivisuus riittävät, hänellä on runsaasti arsenaalia, jota voi käyttää, kun esittelee, millaiseen myllytykseen voi joutua jo kauan sitten julkaistujen sopimattomien kirjoitusten ja niiden salausten vuoksi. Valehdella siinä on pitänyt ja samalla miettiä, miksi ja mitä tuli tehtyä.

Mahtaakohan kenelläkään muulla Suomessa olla vastaavaa mahdollisuutta käyttää hyväkseen hyvinkin raskaalla kaavalla saatua oppia. Siihen tarvitse kuin kertoa, että näin tein ja näyttää muutama esimerkki. Sen jälkeen voi kertoa mitä seurasi ja vahvistaa kertomusta esimerkein. Jatko onkin se tärkein osuus eli kertoa, mitä olen oppinut ja miten toimin tästä eteen päin.

Itse uskon, että mies on muuttunut hyvään suuntaan siitä, mitä hän oli vihakirjoituksia kirjoittaessaan. Miksi lyötyä pitisi aina vain lisää lyödä. Kuka siitä hyötyy. Kestävyyttä se vaatii, mutta uskon tapaksen kokonaisuudessaan kääntyvän Al-Taeen voitoksi. Hänellä ei ole enää luurankoja kaapissa. Tässä vaiheessa hän voi ja hänen pitää keskitty kansanedustajan tehtäväänsä.

Lisäksi Al-Taee voi sikäli kuin aikaa riittää, käydä eri puolilla Suomea kertomassa, mitä ahdasmielisyys sai hänet tekemään ja miten hän on siitä ulos kasvanut. Kasvanut todella, ei henkinen suunnan muutos ja oman aikaisemman toiminnan virheelliseksi toteaminen ole yhden heräämisen asia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Valitettavasti en itse usko asia olevan loppuunkäsitelty. Sen verran al-Taee eilisessä haastattelussa pelästyi toimittajan lisäluurankokysymystä että lisää lienee tulossa.

Olen al-Taeen puolella siinä että nyt hän hakee luottamusta takaisin teoilla, ei sanoilla. Aika näyttää mikä hän on miehiään. Toivotaan parasta.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Tootakai. tuo ukko tajuaa olevansa kusessa.Se että erittäin vaikutusvaltainen järjestö maalittaa sut julkisesti antisemiitiksi on käytänössä uran loppu.
Ne eivät peru kannaottojaan joten kiitos ja näkemiin.

4 vuotta takarivin taavina ja sitten käytänössä takaisin Irakiin.
Näillä tiedoilla kohtuutonta mutta luulenpa että lisää löytyy jos tarve vaatii.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Toivot parasta? Millainen olisi parasta? Myöntää,että koko maapallo on täynnä uskontojen ja kulttuurien välisiä vihoja, mutta jos tunnustautuu olevansa rauhanneuvottelija pitäisi itsellä olla selkesti vihaamaton sydän.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #35

Parasta al-Taeen puolelta olisi ettei uusia luurankoja tule esiin ja hän ei valehtele kun kertoo "parantumisestaan".

Hän voisi alkaa julkisuudessa esittämään noita uusia kantojaan ulkomaita myöten. Haluaisin nähdä hänen entisen porukkansa reaktiot kun al-Taee lähtee sotaan entistä viiteryhmänsä idiootti-ideologiaa vastaan. Jos hän onnistuu kääntämään entisen porukkansa taakseen, hyvä juttu. Tässä on kuitenkin riskinä se että joku entisistä ystävistä lähtee paljastamaan hänen touhujaan lisää, mahdollisesti jopa tuoreita touhuiluja.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #66

al-Taeen kirjoitukset edustavat irakilaisen ajattelua ja tuskin on maahanlyötyä isänmaataan unohtanut.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin Vastaus kommenttiin #66

Eihän sen tarvitse muuta kuin kieltää isänsä ja SICRI.
Jos kuka on kiinnostunut niin kannattaa tutustua mikä SICRI on.

Onhan näistä Suomessa kokemusta verrataanpa vaikka Tatu Vanhasen-tapaukseen.

Enpä usko että näin tapahtuu, mutta demareilla on nyt kaverina juutalaisvapaata Palestinaa kannattava kaveri. Sen kanssa ne elelee nyt seuraavat 4 vuotta.

Voi olla uskottavuus koetuksella kun joku persu heittää demarien mielestä vastenmielisen kommentin, mutta eivät voikkaan ulista oikein mistään.
Tietoisuus takarivin taavista jolla on suora kontakti hupaisaan puolueeseen Irakissa saa aikaan voimattomuuden. Toisaalta poispotkiminenkin on kiusallista.

Tottahan toki demarit toivoo että asiaa ei enää tongita. Totta kai tongitaan.
Efraim lähettää pyynnön presidentille että tutkikaapas äijän taustat ja näin tapahtuu. Sen jälkeen tiedämme mikä SICRI tai oikeammin pitäisi puhua SIIC.stä jona SICRI nykyisin tunnetaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämä ei ole mikään pikku juttu. Eduskunnassa meillä on nyt mies tekemässä lainsäädäntötyötä, joka on syyllistynyt pitkäaikaiseen valehteluun. Tämän päivän Hesarissa on artikkeli al-Taesta ja se on kylmää luettavaa. Suosittelen sen lukemista. Siitä tuli mieleeni vanha suomalainen sanonta ”susi lammasten vaatteissa.”

Englantilainen sananlasku sanoo: ”Joka luottaa valheeseen, tuhoutuu totuuteen.”

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vappu ja vallankumous, sopiva ajankohta, ei siinä Al-Taeeta tarvita.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Saahan sitä mielipiteitä olla ja niitä myös muuttaa jos perusteita löytyy. Koskee Al-Taeen lisäksi ihan jokaista.

Valehtelusta menee kuitenkin uskottavuus ja luotto.

Siksipä mä ihmettelen että valehtelu vasta nyt on nostettu pykälään kun sitä on ollut ilmassa jo vuosikaudet.

Ihan viime ajoista tulee mieleen Huhtasaaren valehtelut plagioinneistaan tai Hakkaraisen väitteet maaseudun tulevaisuudesta vaalimainonnansa yhteydessä. Muun muassa. Esimerkkien lista on loputon.

Saa nyt sitten nähdä miten Al-Taee harjataan. Epäilenpä että niinkuin meillä yleensä. Siellä niitä aiemmin valeista kiinnijääneitä istuu kansanedustajan mandaatilla ja ovat nyt itse ilkkumassa kun valehtelijoiden klubiin liittyy taas uusi jäsen.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Mainio pikku mediaoperaatio. Husein AL Taee ei kuitenkaan ole poikkeavan antisemististinen ottaen huomioon lähtökohdat. Antisionisti hän kyllä on.
Erittäin mielenkiintoista olisi tietää kuka antoi Anter Yasalle materiaalit.

Jälkipyykki mukaanlukine Efrain Zuroffin ulostulot osoittaa sen että tässä saattaa olla Mossadin pikku kepponen tautalla.
Tosin miksii Mossad olissi kiinnittanyt pelkästään rauhanneuvottelijaan, onko äijän faijalla tai jopa tyypillä itselläänkin yhteyksiä esim Hizbollahiin. Kirjaituksista päätellen ainakin kyllä.

No elämä opettaa ja kyllä mailman tehokkaimalla raj häikäilemättömimällä tiedustelupalvelulla on keinonsa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaikkein koviten al-Taeeta roustaa Johan Bäckman.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Ja voi kysyä Bäckmanin motiivia tähän. Jos al-Taee on toiminut niin aktiivisesti Janus Putkosen venäjämielisessä mediassa kuin väitetään, niin miksi Bäckman olisi niin innokkaasti al-Taeen kimpussa?

Bäckmanille ja hänen toimeksiantajilleen käy kaikki millä voi lietsoa vihaa, eripuraa ja epäluottamusta suomalaista yhteiskuntaa ja kansanvaltaa vastaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #55

Vastasin tähän jo tuolla edellä. Syy dosentin käyttäytymiseen lienee siinä että entinen vankka tukija "parantui" ja käänsi kelkkansa pois venäjämielisten idiootti-ideologiasta. Al-Taeen "parantuminen" voi olla hänelle iso riski mikäli entiset ystävät lähtevät tekemään jopa tuoreita paljastuksia hänestä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Vain Vladimir Putin puuttuu, niin ja Donald Trump tietenkin.

Käyttäjän SamiSaxelin kuva
Sami Saxelin

Voi olla, mutta Bäckmann sanomisilla ei ole juurikaan merkitystä, se että sut maalitetaan Jerusalem postissa näin on yleensä uran loppu:

Dr. Efraim Zuroff, the head of the Jerusalem office of the Simon Wiesenthal Center, told the Jerusalem Post on Sunday: “This guy [Hussein al-Taee] is obviously an antisemite.”

Ja jatkaa

Zuroff dismissed al-Taee’s apology as “facile” and said al-Taee’s rhetoric is “hardly the way to resolve any conflict” with respect to his work for CMI. The antisemitism expert Zuroff added it is hard to understand how al-Taee “can be a member in good standing of the Finnish social democrats or any member in good standing” of any social democratic party.

On selvää että demarit ei uskalla sanoa tuolle suunnalle että bullshit.
Toisaalta lähtiessään politiikkaan Huseein tiesi että näin voi käydä.

Mutta mitäs sitten jos AL-Taee voi perustaa oman eduskuntaryhmän. Veikaampa että häntä äänestäneille ei ole yllätys että irania tukeva shiia ei ole kovin Israel myönteinen se tietysti se että olet antisionisti = antisemiitti voi olla uutta tietoa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Husein AL Taeen ajatukset ovat irakilaisten ajattelua mutta täällä lännessä vain Venäjän arvostelu on hyvästä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kaveri pyrki ja pääsi Suomen eduskuntaan. Siltä pohjalta seurataan tulevaa toimintaa. Täällä ei ratkaista Irakin hallituskysymyksiä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Huomio tulee kiinnittää siihen, että al-Taee valehteli pitkään äänestäjilleen, demareille, CMI:lle, Supolle, medialle ja myös meille muille taviksille, joita demarit voisivat vähempää kiinnostaa."

Ei kai tämä ollut ensimmäinen kerta, kun sos.dem. poliitikko jää kiinni valehtelusta? Valheen aihe vain oli uusi...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ei kai tämä ollut ensimmäinen kerta, kun sos.dem. poliitikko jää kiinni valehtelusta?

Politiikassa valehtelulla ja totuuden vastaisella puhumisella on selvä ero. Kaikki poliitikot harrastavat ainakin jälkimmäistä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vaikka tämä blogiteksti oli selvää asiaa, niin edelleenkin jotkut kommentoijat puolustelevat asianomaista tyyliin "mitä nyt vanhoista kirjoituksista". Tässä blogissahan nimenomaan korostetaan sitä, että mitäs niistä, mutta pointti on esimerkiksi viime viikkoisessa kiistämisessä. Ei muussa.

Tosin viitisen vuottakin sitten krjoitetut tekstit ovat aikuisen ihmisen iässä tätä päivää - ei kauan aikaa sitten olleen nuoruuden hairahduksia. Tässä mielessä on helpompi antaa anteeksi esimerkiksi Erkki Tuomiojalle hänen marssimisensa "EI EI EEC" -kulkueessa ja toimiminen Zavidovo-jupakassa. Niistä on sentään pian 50 vuotta aikaa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Toivottavasti tämäkin tapaus osaltaan johtaa siihen, että demarit (ja koko vihervasemmisto) pikku hiljaa luopuu lapsenomaisen luottavaisesta suhtautumisestaan maahanmuuttajiin. Kaikkia puoluetoimiston liepeillä luuhaavia mamuja ei kannata riemumielin toivottaa tervetulleiksi, ja nostaa oikopäätä ehdokaslistoille ilman taustojen kunnollista tarkastamista. Etenkin silloin tämä on tärkeää, kun henkilö on kotoisin huomattavan erilaisesta kulttuurista.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

"Hussein al-Taeen vuolas anteeksipyyntö vaikuttaa vilpittömältä. Hankalaksi asian tekee se, että hän vaikutti vilpittömältä myös muutama viikko sitten, kun hän valehteli."

Jari Tervo
29.04.2019

https://mobile.twitter.com/JariTervo1/status/11229...

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Veikko. Islam sallii vääräuskoiselle valehtelun, eli koko Suomelle. Al-taee pitäisi erottaa kansanedustajan tehtävistä.- kyllä supolla on nyt työtä seurata hänen tekemisiään.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Komenttiosastossa on heti kärkeen huvittava kuvitelma että al-Taeen erottamisen myötä PS ja SDP olisivat samankokoisia puolueita. Ikään kuin eduskunnassa olisi sen jälkeen 199 kansanedustajaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #40

Kaikki ihmiset eivät ole niin tyhmiä kuin kuvittelet. Al Taee tietenkin voi loikata toiseen puolueeseen tai möllöttää yksinään mikäli lentää demareista pois.

Mutta eivät demarit häntä erota, koska arvopohjansa joustaa aina oman edun mukaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #42

Se on totta. Jotkut ovat vielä typerämpiä kuin kykenin kuvittelemaan.

Jotenkin vain tulee mieleen sana kaksoistandardi kun kahden poliitikon yhtä typerät kirjoitukset herättävät kovin erilaisia ääniä tässä sosiaalisen median kuorossa. Al-Taee kertoo häpeävänsä niitä ennakkoluuloja, ajatuksia ja kieltä, joita hän on käyttänyt homoseksuaaleista, juutalaisista, sunneista, somaleista ja muista ihmisryhmistä. Juutalaisia lukuun ottamatta Halla-aho on solvannut noita kaikkia (tosin shiioja yhtä lailla kuin sunneja), mutta ei ole kertonut häpeävänsä tai katuvansa mitään. Toisen eroa vaaditaan, toista halutaan ministeriksi.

Koskahan Halla-aho pyytää värikkäitä julkisia nuoruudenpäiväkirjojaan anteeksi vihreiltä naisilta, muslimeilta, homoilta, kreikkalaisilta ja Suomen somaleilta? Sitä odotellessa on hauska seurata tätä vouhotusta ja pöyristelyä mikä Husein al-Taeen ympärillä nyt on.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #40

Sinulla taitaa olla huvittava kuvitelma, jos luulet, että al-Taee erotetaan koko eduskunnasta samalla kun SDP:n ryhmästä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #44

Se taitaa olla enemmän tiedon puutetta.
Al-Taeee voi istua eduskunnassa SDP:n ryhmän ulkopuolella mutta tukea silti SDP:tä kuin olisi ryhmän jäsen. Miksi siis SDP erottaisi?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #40

Ei al-Taeeta voi kansanedustajan paikalta erottaa. Al-Taeelle ei todennäköisesti myönnettäisi eroa edes hänen itse pyytäessään sitä luottamuspulan perusteella.

Jos demarit erottaisivat al-Taeen eduskuntaryhmästään, demariryhmä menettäisi faktisesti yhden jäsenen.

Ajatellaanpa Rinteen pahinta painajaista: jos al-Taee siirtyisi Perussuomalaisten ryhmään, se nousisi SDP:n ohi suurimmaksi ryhmäksi.

Julkitulleiden lausuntojensa perusteella al-Taeen mielipiteet sopisivat hyvin persuryhmälle. Al-Taeen tarvitsisi vain perua julkinen anteeksipyyntönsä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #125

Joo, näyttää siltä että persuja pännii kun se meni pyytämään anteeksi antisemitistisiä möläytyksiään. Kun se niitten oma Mestari on avoin, hellä ja katumaton kuin Joenpellon romaanihenkilö.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oletteko miettineet, jos al-Taee on Suomessa väärillä henkilötiedoilla, niin siitä seuraa paljon rikosepäilyjä. Esimerkiksi rekisterimerkintärikoksista lähtien ja niitä on paljon, kun ajatellaan mihin kaikkiin rekistereihin vääriä tietoja on talletettu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Itse mietin tuota samaa. Al-Taee on virallisissa yhteyksissä irakilaisten viranomaisten papereissa eri nimellä.

Onko siihen muita syitä kuin hänen ja isänsä oma turvallisuus?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Luulisin että jos irakilainen esiintyy täällä eri nimellä kuin kotimaassaan jossa on jonkinlaisen vainon kohdalla niin se ei häntä millään tavoin suojele.
Täällä on hyvin todennäköisesti kaikista irakilaisista ryhmistä väkeä ja he kyllä tunnistavat / tietävät kuka kukin on.

Käyttäjän minskukoskela kuva
Katriina Minna Koskela

Al-taee ei ole poikkeus islamilaisessa maailmassa. Kurdien vihaaminen saa kyllä miettimään miksi? Seisooko Al-taeen lähipiirissä ihmisiä, jotka joutuvat kohtaamaan esim kurdijoukkoja? Itse olen radikaalisti sitämieltä,että yhtään Irakilaista, Iranilaista eikä muslimimaalaistapitäisi istua Suomen eduskunnassa!!!kansanedustajan pitää olla Suomalainen. Turvallisuus riskit naivissa Suomessa joka ei näe Aasian ongelmien leviävän Suomeen on kohta paljon. Jos jossain niin lähi-idässä ihmiset elävät polittisen ja uskonnollisen vihan kanssa,ja se on heille arkipäivää.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Katriina kehtasi, varmaan lapsellisuuttaan, ensimmäisenä tuoda julki sen, mikä on monen täällä kirjoittelevan tausta-ajatuksena. Maahanmuuttajaa, varsinkaan muslimia ei saa päästää minkäänlaiseen asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa: kansanedustajan pitää olla suomalainen!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jerusalem Post on aikaisemminkin tuonut esiin suomalaisten "syntejä". Ilmeusesti meidän tulee olla silloin samanlaisessa synnintunnossa kuin aikoinaan Pravdan kovistellessa meitä.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

”Kansanedustajan pitää olla suomalainen!” Mielestäni tuo ei ole kohtuuton vaatimus.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eheytynyt al-Taee on yhtä ehjä kuin SDP:n puoluetoimiston pöydältä lattialle tipahtanut raaka kananmuna.

Mattoon on jäänyt haiseva tahra, jonka peittämiseen eivät riitä edes Antti Rinteen lakerikengät.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Rikosoikeuden professori. Asia pitäisi tutkia kiihottamisena kansanryhmää kohtaan

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/13430b91-7f9...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 38

Ihan niinkuin pitäisi punnita kaikkien Verkkomedian ja MV- palstan blogistien ja kommentoijien osalta.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei sano. Sanoo kylläkin, että syyteoikeus saattaa olla kaikkien kirjoitusten osalta vanhentunut.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tolvanen toteaa että al-Taeen kirjoitukset täyttävät rikoksen tunnusmerkistön ja toteaa, että 2014-15 tehdyt teot ovat lähellä vanhentumista. Olen itse todennut täsmälleen samaa. Syytä epäillä -kynnys on selvästi täyttynyt ja ei vanhentuneet kirjoitukset tulee tutkia. Ei tähän päätelmään professoritutkintoa ole tarvittu, pelkkää luku- ja ymmärrystaitoa.

On vähän huvittavaa huomata Tolvasen käyttämä kova kieli siitä, että al-Taeen kirjoitukset täyttävät rikoksen tunnusmerkistön. Osa täällä kiljuvista ei ole sellaista havainnut edes syytä epäillä -tasolla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #71

"Toteaminen" on tässä tuomioistuinten asia, jos sinne asti päästään. Mielipiteitä voi tietysti olla ristiin rastiin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #84

Itse olen käyttänyt vain tuota syytä epäillä -kynnyksen täyttymistä. Tolvanen voi puolestani todeta kovemman kaavan mukaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #71

Kirjoituksessasi myös, niin kuin usein kirjoituksissasi, virheitä. Väitit tuolloin, että USA ja Israel olisi kansaryhmään verrattavissa. Lukutaito ei siis yksin riitä. Normaali ymmärrys toki olisi riittänyt.

Tolvanen erittelee tunnistaminaan kansanryhminä, joita kohtaan al-Taee on kiihottanut: homoja, juutalaisia, somaleita ja sunneja. Tolvasen mukaan kirjoitukset täyttäisivät rikoksen tunnusmerkit kahdessa kategoriassa: kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkominen.

Minusta Tolvasen tulkinta on vahva, mutta oikeansuuntainen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minua ärsyttää se kun kaiken maailman jeesustelijat pörräävät nyt yhtäkkiä yhden ihmisen ympärillä. "Se teistä joka on viaton, heittäköön ensimmäisen kiven." Jotain sellaista minäkin olen jutuissani yrittänyt sanoa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kiintiöpakolainen Hussein Abu Gulal antoi kasvot menestyneelle maahanmuuttajataustaiselle turvapaikanhakijalle kansanedustaja Hussein al-Taeena.

Nyt hänet tunnetaan Suomessa kivien heittelijänä, jonka kohteina ovat olleet toisten uskontojen ja kansallisuuksien edustajat.

Uskon monen turvapaikanhakijan olevan ärsyyntyneen tapauksen saamasta runsaasta kielteisestä huomiosta niin valta- kuin valemediassakin.

Hussein al-Taee on osoittautunut äärimmäisen huonoksi malliksi ja esikuvaksi niille rehellisille maahanmuuttajataustaisille henkilöille, joiden tavoitteena on pääsy päättävään asemaan suomalaisessa yhteiskunnassa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Sitä vastaan ei olisi sullakaan mitään jos parjattaisiin Halla-ahoa

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Tarkoitin kommenntini Lamminpäälle

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Minua ärsyttää se kun kaiken maailman jeesustelijat pörräävät nyt yhtäkkiä yhden ihmisen ympärillä. "Se teistä joka on viaton, heittäköön ensimmäisen kiven." Jotain sellaista minäkin olen jutuissani yrittänyt sanoa.
*

Tuo kun vielä muistetaan tasaisesti omien inhokkienkin kanssa....
Itseäni nimittäin taas ärsyttävät kaksinaismoralismiin syyllistyvät.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Nyt et ole ymmärtänyt. Sehän tässä kaikkia tolkun ihmisiä naurattaa, kun te kirjoittajat, jotka aina olette kaivaneet esiin erään puolueen varavaravaravaravara -piirikunnallisten edustajien kaikki typerimmät kommentit, mehustelleet niillä ja yleistäneet niiden koskevan kaikkia teidän kanssa eri mieltä olevien mielipiteitä ( puoluekannasta riiippumatta ), puolustattekin yht´äkkiä tuelta vieläkin pahempaa paskanpuhujaa.

Eikö yhtään nolota/hävetä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Minuakin kyllä hävettäisi jos olisin solvannut juutalaisia, homoja, muslimeja ja somaleja - ketä kaikkia se al-Taee nyt solvasikaan. Ja tosiaan, al-Taee kertoi häpeävänsä noloja Faceok-päivityksiään.

Minäkin häpeäisin jos jotain sellaista olisin möläytellyt. No, onneksi en ole.

Non, je ne regrette rien.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Joo tämä on vähän samaa kun norjalainen hiihtäjä käryää dopingista. Se tekkee hyvvää kun ovat aikansa suomalaisia hiihtäjiä syyttäneet...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Odotamme Halla-ahon lausuntoa tyyliin: "Perussuomalaiset eivät ole kovin halukkaita osallistumaan hallitustyöhön sellaisen ryhmän kanssa, jossa on mukana rasistisia valehtelijoita."

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Valehteliko al-Taee Supolle? Missä sellainen on selvinnyt?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuskinpa on kysytty mitään Facebook-kirjoittelusta, jota SUPOn mukaan ei tuollaisessa turvallisuusselvityksessä edes tutkita.

Mutta jos on kysytty, niin kertomatta jättäminen on sama kuin valehtelu.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Monesti se mitä jätetään sanomatta on tärkeämpää kuin se mitä sanotaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #63

Paitsi, ettei supotuksessa sanota tai jätetä sanomatta mitään. Selvityksen pyytävä taho (tässä tapauksessa CMI) antaa selvitettävälle suostumuslomakkeen. Lomakkeessa ei ole kysymyksiä. Allekirjoittamalla lomakkeen henkilö suostuu siihen, että supo selvittää ja voi luovuttaa tiedot selvityksen pyytäjälle.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #74

Et taaskaan tiedä mistä puhut.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #76

Majuri, luultavasti tiedän. Montako kertaa sinut on supotettu?

Vaikket uskoisi minua asiassa, tiedon saa myös lukemalla netistä suojelupoliisin sivulta:
https://www.supo.fi/turvallisuusselvitykset/henkil...

Poistamalla Supon blogisi listasta tahoista, joille al-Taee on valehdellut, korjaat virheesi. Sattuuhan sitä tekevälle.

Muilta osinhan kirjoituksesi oli tällä kertaa perusteltu ja oikeassa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Normaalimuotoisissa supotuksissa ei kysellä muuta kuin asianomaisen suostumus selvityksen tekemiseen. Sen tekee selvityksen pyytäjä.

Selvityksen alainen ei kuule eikä näe selvittävää tahoa. Mitään kysymyksiä tai kaavakkeita ei esitetä. Jossain vaiheessa vain selvityksen pyytäjälle annetaan tieto selvityksen valmistumisesta. Epäilyttävän tiedon löytymisestä ei raportoida selvitettävälle, vaan ainoastaan selvityksen tilaajalle. Sillekään ei raportoida, mitä on löydetty. Tieto on luokitettu.

Henkilötietolain nojalla selvityksen alainen voi sitten mennä Suposta kyselemään löydöksestä, jos nimitys tehtävään on peruuntunut supotukseen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #73

Älä Niemeläinen esiinny noin viisaana taas. SUPO haastattelee tarvittaessa myös henkilöturvallisuusselvityksen kohteena oleevan henkilön.

”Henkilöturvallisuusselvityksessä käytettävät tietolähteet vaihtelevat selvityksen laajuuden mukaan. Selvityksen kohdetta eli henkilöä voidaan tarvittaessa haastatella kaikilla selvityksen tasoilla.”

https://www.supo.fi/turvallisuusselvitykset/henkil...

Henkilötietolain osalta olet myös metsässä. Ei SUPO kaikkia tietoja ole velvollinen antamaan. Rekisteröidyllä henkilöllä ei ole suoraa tarkastusoikeutta kaikkiin poliisin käsittelemiin henkilötietoihin. Tarkastusoikeutta ei ole esimerkiksi sellaisiin tietoihin, joiden paljastaminen haittaisi rikosten ehkäisemistä ja selvittämistä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #81

Al-Taeen osalta emme voi olla varmoja, että haastattelua olisi tehty. Kirjoitin, että "normaalimuotoisessa selvityksessä". Laajaankaan turvallisuusselvitykseen ei haastattelua normaalimuotoisena sisälly.

Jotta blogisti voisi kertoa al-Taeen Supolle valehdelleen, hänellä pitäisi olla tieto siitä, että al-Taeen tapauksessa Supo olisi haastatellut al-Taeen. Sen lisäksi blogistilla pitäisi olla tieto ainakin haastattelussa esitetyistä kysymyksistä.

Normaalimuotoinen laaja turvallisuusselvitys ei edelleenkään sisällä haastattelua.

Henkilötietolain osalta luin oikeuksistani suostumuslomakkeelta. En toki väitäkään, että selvitettävä saisi käyttöönsä poliisin käyttämät henkilötiedot. Mutta tieto, minkä tyyppisestä tiedosta on kyse, annettaisiin. Ja uskoisin, että taloudellisten sidonnaisuuksien osalta kerrottaisiin myös selvitetyt sidonnaisuudet, velkojen osalta selvityksen lopputulokseen vaikuttaneet velat jne.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Al-Taee on kertonut valehdelleensa CMI:lle taustoistaan. Kun hän on valehdellut CMI:lle, hän on valehdellut myös Supolle kun se teki aikanaan CMI:n pyynnöstä laajan turvallisuusselvityksen ja haastatteli al-Taeeta.

Al-Taeen on tullut Supon haastattelussa tuoda esiin ulkomaakytkentänsä ja niiden luonne. Kun hän on tahallaan jättänyt kertomatta Supolle ulkomaisista äärikavereistaan ja jopa rikoksiin viittaavista keskusteluista, hän on valehdellut turvallisuusselvityksessä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Majuri, ei laajamuotoiseenkaan turvallisuusselvitykseen sisälly haastattelua.

"Laaja turvallisuusselvitys
---

Laajassa selvityksessä käytetään [perusmuotoisessa ja suppeassa selvityksessä käyttävien tietojen] lisäksi tietoja henkilön elinkeinotoiminnasta, varallisuudesta, veloista sekä muista taloudellisista sidonnaisuuksista. Laajan henkilöturvallisuusselvityksen osana voidaan lisäksi tehdä perusmuotoinen selvitys kohteen läheisistä heidän suostumuksellaan. Turvallisuusselvitys voidaan lisäksi tehdä kansainvälisen velvoitteen perusteella."

https://www.supo.fi/turvallisuusselvitykset/henkil...

Ihmettelen kovasti, mihin väitteesi Supolle valehtelemiseen perustuu. Eihän selvityksen alainen selvittäjää näe. Selvitys perustuu luokiteltujen tietolähteiden läpikäyntiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #79

Kaikki selvityksen kohteet haastatellaan tarvittaessa. Lue sieltä SUPOn sivuilta, kun siellä kerran käyt.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #82

"tarvittaessa". Se, normaalimuotoisen selvityksen osalta, vaatisi, että selvityksessä olisi rekisteritiedoista löytynyt jotain sellaista, joka vaatii tarkentamista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #87

Älä jatka turhaa lässytystä.

”Henkilöturvallisuusselvitysasian käsittely

23 §

Rekisteritietojen käyttö ja tarkistaminen sekä selvityksen kohteen haastattelu

Henkilöturvallisuusselvitys tehdään tarkistamalla henkilöä koskevat rekisteritiedot tässä luvussa säädetyllä tavalla sekä tarvittaessa selvityksen kohdetta haastattelemalla hänen yleisistä olosuhteistaan, ulkomailla oleskelustaan ja hänen suhteistaan muiden maiden kansalaisiin sekä muista sellaisista seikoista, joilla on erityistä merkitystä arvioitaessa hänen luotettavuuttaan selvityksen perustana olevan tehtävän kannalta.

Toimivaltaisella viranomaisella on oikeus salassapitosäännösten estämättä saada toiselta viranomaiselta ja turvallisuusselvityksen laadinnassa käyttää sellaisia tietoja, joiden avulla voidaan varmistaa, että rekistereistä saadut tiedot eivät ole vanhentuneita tai muutoin harhaanjohtavia.

Laajaa henkilöturvallisuusselvitystä laadittaessa voidaan selvittää myös selvityksen kohteen taloudellista asemaa ja hänen läheisiään siten kuin 25 §:ssä säädetään.”

Ei haastattelun tekemisen edellytyksistä säädetä yhtään mitään. ”Tarpeen” olemassaolon ratkaisee selvityksen tekijä ja haastattelu tehdään muutenkin normaalisti tuollaiseen tehtävään valittavasta henkilöstä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #93

"haastattelu tehdään muutenkin normaalisti tuollaiseen tehtävään valittavasta henkilöstä."

Nyt sinulla pitää olla jotain, mihin perustat väitteesi. Minusta alkaa kuulostaa, että väität jotain, mitä vain oletat. Mutu-tuntumaan molemmat lakimiehet tuntuvat väitteitänsä perustavan tässä vaiheessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #97

”Kaikki laajan turvallisuusselvityksen kohteet haastatellaan ja heidän ulkomaansidonnaisuutensa selvitetään.

Laaja turvallisuusselvitys voidaan tehdä esimerkiksi silloin, jos henkilö käsittelee työtehtävissä salaisia tai erittäin salaisia tietoja muuten kuin satunnaisesti.”

Tuskin kansainväliseen rauhanneuvottelutehtävään valittavalle tehdään suppea tai perusmuotoinen turvallisuusselvitys. Ja edelleen, jos kyse ei ole laajasta selvityksestä, selvityksen tekijä harkitsee, haastatellaanko vai ei. On kai aika selvää, että henkilön tausta vaikuttaa siihen, onko tarvetta haastatella. Jos ei ole tässä tapauksessa haastateltu, niin on toimittu melko huolimattomasti.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #101

No niin, tulihan se sieltä.

Nyt tarvitaan vielä vähintään se kysymyslista majurin tueksi. Pitäisi tietää vähintään, mitä al-Taeelta on kysytty, jotta majuri voi väittää hänen valehdelleen Supolle. Jos julkistatte kysymyslistan, voin katsoa sen läpi ja pyytää sitten lisätietoja vastauksista, jos esitetyistä kysymyksistä ei valehteleminen suoranaisesti selviä.

Majuri tekee edelleen paremmin, kun poistaa väitteen Supolle valehtelemisesta.

Sitä ei edelleenkään ole ollut missään kohdin osoitettuna.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #103

”Julkistatte”? Voisitko kertoa, missä väitän että SUPO olisi haastatellut al-Taeen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #107

Olen pahoillani, mutta tunnuit puolustavan majurin väitettä, että al-Taee olisi valehdellut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #121

Ei vaan sitä, että al-Taee on varmasti haastateltu. Valehteleminen voi sitten toki tulla kysymykseen...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #97

Ihan mutu-tuntumalla täällä pyörit sinä. Jos sinusta on tehty suppea turvallisuusselvitys, se kertoo jo kaiken tehtäviesi tärkeydestä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #82

Laajassa selvityksessä ei ole harkintaa vaan Supo kertoo että kaikki haastatellaan. Löytyy sieltä sivuilta sekin menettelyosiosta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #79

Turvallisuusselvityslaki 23 §

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #83

"tarvittaessa"

Jotta voit väittää al-Taeen jättäneen jotain kertomatta, sinulla pitää olla tieto, että hän on ollut haastateltavana ja vähintään haastattelussa esitetyistä kysymyksistä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #79

Älä lässytä Niemeläinen. Käypä Supon sivuilta katsomassa mitä laajassa turvallisuuselvityksessä tehdään. Alkaa pikku hiljaa v.tuttamaan tuo itkemisesi. Kaikki haastatellaan ja heiltä selvitetään ne asiat joista kerroin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #85

Tiedät, ihan kokemuksesta varmaan, että "kaikki" haastatellaan? Vaikka edes tutkittavien julkisia kirjoituksia ei vaivauduta lukemaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #85

Ei varmasti haastatella!

Nyt puhut ihan puuta heinää. Tuollainen väite on selvää valehtelemista, se on tosi rumaa, majuri.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #91

Turhaa lässytystä sinulta joka et tiedä asioista tarpeeksi. Laitan tuon linkin ihan sen takia että levität täällä shittiä.

https://www.supo.fi/turvallisuusselvitykset/henkil...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #95

Haastattelu tehdään "tarvittaessa". Tarve osoittautunee rekisteritietojen tarkastamisen yhteydessä, jotain on löytynyt, mistä halutaan lisätietoja. Haastattelua ei missään tapauksessa tehdä "kaikilta".

Minua ei ole koskaan supotuksissa haastateltu. En ole kuullut koskaan myöskään kollegoiltani kenenkään joutuneen haastatteluun. Se ei tietenkään tarkoita, etteikö sitä olisi voinut tapahtua. Eihän tuollaista välttämättä kollegoille kerrottaisikaan.

Palataan al-Taeen asiaan: Jotta voisit väittää al-Taeen valehdelleen sinun pitäisi tietää varmasti, että häntä olisi haastateltu ja lisäksi sinulla pitäisi olla tiedossasi vähintään kysymykset järjestetystä haastattelusta.

Voit edelleen vedota erehtymiseen ja väärään uskoosi supotusasiassa. Mutta kun sinua toistuvasti oikaistaan virheellisistä väittämistäsi, sinun olisi hyvä tarkistaa asiat, korjata virheesi ja myös oikaista nuo asiat.

Nyt alat kietoa virheellisen väittämäsi vakuudeksi valheita ja uusia selityksiä. Se ei vaikuta uskottavalta. Viimeisimmät väitteesi ovat jo täysin perättömiä ja myös linkkaamasi sivun tietojen pohjalta ristiriidassa. Tekstissä lukee selvästi: "Selvityksen kohdetta eli henkilöä voidaan tarvittaessa haastatella kaikilla selvityksen tasoilla." Tekstistä selviää, ettei laajakaan selvitys sisällä haastattelua.

Haastattelu voidaan järjestää suppeankin selvityksen osalta, jos tarvetta haastatteluun ilmenee.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #96

Jos pysytään Al-Taeessa.

Mies hakee tai on pyydetty CMI:n rauhantyöhön.
Järjestö tekee rauhanvälitystyötä mm. Lähi-Idässä ja silloin valtioissa joissa kaikissa on enemmän tai vähemmän islamilainen hallinto ja väestö.
CMI tietää aivan varmasti lähes kaiken eri muslimiryhmien keskinäisistä riitaisuuksista. Kyseinen hakija on shiamuslimi. Shiat ovat vähemmistönä muslimein joukossa.
Samoin kuin Supo tietää aivan varmasti Lähi-Idän kansojen klaaniyhduskunnista ja siitä kuinka ne toimivat.
On Supon aliarvioimista väittää että se ei tekisi kaikkea tarvittavaa ja mahdollista.

Olisi varsin kummallista jos Supo ei sisällyttäisi selvitykseensä hakijan taustojen selvittämisen lisäksi henkilökohtaista haastattelua. Taustoihin kuuluu mm. hakija menneisyys ja se mitä hän on tehnyt ja kuinka toiminut aikaisemmin. Taustoihin kuuluu vähintään myös selvitys hakija julkisista kirjoituksista.

Tätä tukee myös hakijan isän toimet Irakissa ennen kuin pakeni ja sen jälkeen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #105

Supo on itse kertonut, ettei vaivaudu lukemaan Facebookia. Itse en Facebookiin kuulu, mutta ihan uteliaisuuttanikin luen esimerkiksi kiinnostavien henkilöiden Twitter-tilejä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #109

Ja sinä kuvittelet että Supo kertoo mitä se tekee ja mitä ei.Mitä kanavia sillä on selvityksiään varten ja mitä ei. Naivia.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #115

Et varmaan vielä lukenut kommenttia 113.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #105

Niemeläinen ei vain ymmärrä lukemaansa. Antamassani linkissä kohdassa Laaja turvallisuusselvitys lukee riidattomasti:

Kaikki laajan turvallisuusselvityksen kohteet haastatellaan ja heidän ulkomaansidonnaisuutensa selvitetään.

On vähän ikävää että joku Niemeläinen tulee tänne selvittelemään omia juttujaan. Haastattelut voidaan tehdä alemmilla tasoilla tarvittaessa mutta laajalla tasolla se tehdään kaikille. Al-Taeelle tehtiin laaja selvitys.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #105

Uskon selvityksen sisältäneen haastattelun ja menettelytapaohjeessa selviää, että kaikella todennäköisyydellä haastattelu on tehtykin.

Haastattelu on todennäköisesti sisältänyt kysymyksiä taloudellisista riippuvuuksista ja yhteyksistä ulkomaisiin toimijoihin.

Mutta blogisti väittää suoraan, että al-Taee on valehdellut Supolle. Valehtelemisen osoittamiseksi blogistilla pitää olla käytössään ainakin osa esitetyistä kysymyksistä. Tai hänen antamistaan vastauksista.

Väitteet pitää voida todentaa nyt, kun väite on esitetty. Se, että väite osoittautuisi esimerkiksi Supon selvityksen perusteella myöhemmin todeksi, ei korjaa virhettä. Blogisti kertoo, ihan oikein, että al-Taee on valehdellut SDP:lle, al-Taee on valehdellut myös CMI:lle, äänestäjilleen ja kansalaisille yleensä. Al-Taee on saattanut valehdella myös viranomaisille ehkä Supollekin. Mutta suoranainen väite siitä, että valehtelu olisi tapahtunut tai että hän olisi jättänyt jotain kysymyksessä esitettyä kertomatta, on edelleen osoittamatta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #112

Tajusit sentään virheesi. Olit lukenut hätäisesti etkä ymmärtänyt lukemaasi. Sitä sattuu, Niemeläinen.

Tein väitteen ja perustelin väitteeni. En ala toistelemaan niitä. Al-Taee on tasan tarkkaan tajunnut haastattelussa, että hänen pitää tuoda ulkomaansidonnaisuutensa esiin. Ja nimenomaan relevantit sellaiset. Yhteydet ääriajattelijoihin ovat sellaisia sidonnaisuuksia jotka hölmöpikin tajuaa relevanteiksi. Kun al-Taee ei ole ollut hölmö, hän jätti kertomatta niistä tahallaan oman edun vuoksi.

Vai enää sinulle pitäisi saada kysymyslista? Jos et enää parempaan pysty, kannattaisko lopettaa? Lukisit senkin yhtä hätäisesti kuin nuo aiemmat.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #96

Luotan Supon tiedottamiseen enemmän kuin sinun. Jos Supo sivuillaan kertoo että laajassa selvityksessä kaikki haastatellaan, sinun on turha urputtaa toista ellet vastaa Supon sivujen oikeellisuudesta. Myönnät varmasti että antamassani linkissä Supo kertoo laajassa selvityksessä haastattelevansa kaikki?

Mitä al-Taeen tapaukseen tulee, jos Supon menettelytapaan on uskominen, hänet on haastateltu ja häneltä on kysymyksin selvitetty ulkomaansidonnaisuutensa. Nehän eivät selvitä suomalaisrekisteriestä.

Koska kyse on ollut CMI:n pyytämästä selvityksestä rauhanvälittäjätyöhön, al-Taeen on pitänyt selvittää kytkynsä CMI:lle ja viimeistään Supolle. Tiedämme jo että hän kertoi valehdelleensa CMI:lle. Hän ei myöskään kertonut kytkyjään Supolle, koska tiesi että näin radikaalit yhteydet olisivat vaikuttaneet turvallisuusarvioon ja CMI-pestiin.

Taidat ihan oikeasti olla vähän pihalla näistä jutuista. Levität shittiä jopa siitä, mitä antamassani Supo-linkissä kerrotaan? Kohdassa Laaja turvallisuusselvitys lukee suhteellisen selvästi:

Kaikki laajan turvallisuusselvityksen kohteet haastatellaan ja heidän ulkomaansidonnaisuutensa selvitetään.

Vai kehtaatko väittää jotain toista? Oksettavaa. Ymmärrän kyllä että al-Taeen tapaus on kolahtanut pahasti mutta noin pahasti? En tiedä mitä teet työksesi mutta toivottavasti osaat sen homman paremmin kuin kommentoinnit täällä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #108

Tuntuuko turvalliselta, kun maan turvallisuusviranomainen sanoo näin (MTV:n uutiset 23.4.):

"Supo kuitenkin kertoo STT:lle, ettei turvallisuusselvityksiin koskaan kuulu some-tilien läpikäyntiä.

–  Tähän mennessä edes julkisia some-päivityksiä ei ole hyödynnetty turvallisuusselvityksissä, kertoo supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala STT:lle.

Rantalan mukaan supossa on kuitenkin pohdittu selvityksen laajentamista myös some-tileihin. Ongelmana on kuitenkin se, sallisiko laki edes julkisten some-päivitysten läpikäynnin."

Anteeksi mitä? Tarvittaisiinko uusi tiedustelulaki siihen, että poliisi saisi lukea vaikka kirjoja, lehtiä ja julkista somea? Saako tätä Puheenvuoroa lukea vain, jos ei ole poliisin palveluksessa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #113

Supotuksen tulee kohdella kaikkia selvitettäviä samalla tavalla. Supotus tehdään viranomaisen tietolähteitä ja rekistereitä hyväksikäyttäen.

Jos mentäisiin sometileille, pitäisi selvittää myös se, ovatko tilit olleet kirjoitushetkellä selvitettävän hallussa ja onko selvitettävä itse kirjoittanut tai liittynyt ryhmään, joissa on raskauttavia löydöksiä.

Selvityksellä on oikeusvaikutuksia: Joku saattaa jäädä selvityksen perusteella ilman työpaikkaa tai virkaa, johon on muuten tullut valituksi. Jonkun yrityksen voittama tarjous voidaan hylätä, kun tarjouksessa nimetyt henkilöt eivät läpäisekään turvallisuusselvitystä.

Supo saa lukea somea ja Puheenvuoroa. Saako Supo käyttää täältä löytämiään lauseita turvallisuusselvityksensä tausta-aineistona? Tämän hetkisen tulkinnan mukaan ilmeisesti ei saa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #113

Aivan uskomatonta tekstiä Rantalalta. Ei edes SUPOn palveluksessa voi olla ketään noin yksinkertaista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #108

Kerroin jo erehtyneeni laajan turvallisuusselvityksen osalta. Laajassa selvityksessä näköjään nykyisin kaikki haastatellaan. Huomaatko, virheen myöntäminen ei ole vaikeaa.

Sinä sen sijaan väität blogissasi edelleen, että al-Taee on valehdellut joko tuossa haastattelussa tai jossain aiemmassa tai myöhemmässä tilanteessa.

Onko sinulla edelleenkään mitään väitteesi tueksi? Kysymyslistaa tai osia siitä? al-Taeen antamia vastauksia? Supon viranomaisen kertomusta siitä, että al-Taee olisi antanut väärää tietoa tai jättänyt tietoa kertomatta?

Jos sinulla ei sellaista ole näyttää tai edes tiedossasi, väitteesi Supolle valehtelemisesta on edelleen virheellinen. Muuta edes sanamuotoa: "mahdollisesti Supolle", niin voisit olla väitteessäsi oikeassa.

Ja olet kyllä ihan oikeassa siinä, että Al-Taeen tapaus on kolahtanut minuun pahasti. Se on kolahtanut kaikkiin suomalaisiin pahasti. Sinuunkin.

Itseäni harmittaa eniten se, että al-Taeen tapauksen selvittäminen aikaisemmin olisi voinut viedä SDP:ltä useamman edustajapaikan ja ehkä estänyt puolueen kiikkumisen ykköspaikalla, hallituksen muodostajana. Vaikket ehkä tiedäkään, SDP on itselleni pahempi punainen vaate kuin Perussuomalaiset. Näkisin Halla-ahon mieluummin hallitustunnustelijana kuin Rinteen. Taidamme olla tästä yksimieliset?

Itse olisin halunnut Kokoomuksen nousevan ykköseksi. Al-Taeen tapauksen läpikäyminen tammikuussa olisi pudottanut SDP:n kolmoseksi tai jopa neloseksi. Keulapaikka olisi ollut joko Kokoomuksen tai Perussuomalaisten. Molempi parempi kuin SDP.

Toisaalta haluan, että vaalit käydään asiaperusteilla eikä likakampanjoinnilla. Siinä mielessä nykyinen vaalitulos jääköön voimaan ja kunnioitetaan sitä.

Mutta huomaathan majuri: itse erehdyin ja myönsin erehtyneeni. Sinä et edelleenkään ole osoittanut al-Taeen valehdelleen Supolle. Osoita se tai oikaise virheesi. Vältyt siltä, ettei sinua pidetä valehtelijana.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #117

kaikillehan se on valehdellut.

Ota laput silmiltä hyvä ihminen

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #85

tottakai nämä kaikenmailman mailmanparantajat vinkuvat ja itkevät. Kun on oma kultapoju jäänyt kiinni

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Olen samaa mieltä siitä, että valehtelu on tässä tapauksessa se ikävämpi ongelma.

Mikäli kaveri on nykyisin eri mieltä kuin tekstejä kirjoittaessaan, niin se on sinänsä ok, mielipidettä voi muuttaa. Käännynnäisiä tunnetaan aina raamatusta alkaen. Mutta olisi voinut kertoa asioista rehellisesti (ja antaa äänestäjien päättää). Mikäli mielipiteet taas eivät ole muuttuneet, niin tilanne on vähintäänkin erikoinen koska hän on tullut valituksi aika erilaisella agendalla.

Tässä on ilmeisesti taustalla ainakin osittain se, että helposti politiikasta kiinnostuneiden maahanmuuttajien taustat tarkistetaan paljon lepsummin kuin kantisten. Näin siis puolueiden toimesta. Tämä ei ole puolustus vaan toteamus.

Käyttäjän TommiSalmela kuva
Tommi Salmela

Siis valtamedia tiesi al-Taeen rasismista ja muista nettikirjoitteluista jo viikkoja ennen vaalipäivää. Pääsiäisenä asia paisui valtaviin mittoihin somessa. Viime sunnuntaina, toissapäivänä kun Jerusalem Post otti kantaa al-Taeen tapaukseen niin eilen maanantaina valtamedia oli pakotettu ottamaan kantaa ja uutisoimaan.
Tämä nyt näyttää vahvasti siltä että juttu olisi mielellään haluttu himmailla unohduksiin.En luota mediaan. On kahdet eri standardit kivapuheeseen.
Pelimiehenä al-Taee tekee nyt sen minkä oma etu vaatii, katuu... uskokoon ken ei ymmärrä isoa kuvaa. Susi lampaan vaatteissa. Nyt olisi Supolle ja c.i.a:lle selvitettävää. Onko Hussein "Hizbollahin" miehiä ?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

STT uutisoi tästä hämärästä tyypistä ja epäilyksistä jo viime marraskuussa ennen vaaleja, mutta SDP:n taholta asia vaiettiin mykkäkouluin tähän päivään asti valtamediassa.

Liikuttavaa kaksinaamaisuutta demareilta.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kiinnostava vertaus tuo Bill Clinton ja Heidi Hautala. Voi olla, että Husseinissa on tosiaan aineksia. Majurit murisee, mutta karavaani kulkee.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä tämä Puheenvuoro kirvoittaa loputtomat naurut:

Mitään eroa ei ole persuilla ja demareilla. Persut puolustavat Huhtasaaren valehtelua gradustaan hamaan helvettiin asti ja saman tekevät al-Taeen valehtelun osalta tämän demaritukijoukot.

Vielä hauskempaa tulee olemaan, kun osapuolet alkavat selitellä tapausten eroa. Varma valtti keskustelussa on tietysti Halla-aho ja tämän loputtomiin toistetut kirjoitukset.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Tässäpä naurun aihetta. Mikä erottaa Halla-ahoa ja Al-Taeeta? Rehellisyys. Toinen valehtelee silmät korvat täynnä, toinen ei.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Huhtasaari valehteli aivan avoimesti vanhoista kirjoituksistaan, kuten A-T:kin teki.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #123

Laura Huhtasaari taisi vain yrittää perustella ja puolustaa graduaan. Oliko se sitten valehtelua?
Huhtasaari ei millään tavoin loukannut ketään gradunsa sisällöllä tai puolustelullaan.

on aika absurdia samaistaa näitä tapauksia.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #127

Huhtasaari plagioi gradunsa ja koitti selitellä asiaa. Hänen toimintansa on loukkaus kaikkia rehellisiä opiskelijoita kohtaan. Eri asia, jos olisi rehdisti myöntänyt tekonsa. Valheella on lyhyet jäljet. Ei siinä ole mitään puolusteltavaa. Molemmat tekivät paheksuttavia asioita, ja koittivat selvitä valehtelemalla. A-T toki on mahdollisesti syyllistynyt rikokseen; Huhtasaari vilppiin; hänellä on nyt akateeminen tutkinto, joka ei hänelle kuuluisi.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen Vastaus kommenttiin #131

Graduja kopioidaan kaikkialla maailmassa ja usa:ssa se on oikein suuren luokan ongelma.Suomessa näitä tapauksia on ennestäänkin,ja tulee olemaan mutta ei vaan nostettu mediaan,koska sisäpiirien pirtaan ei sovi muu kuin ps,josta on tullutkin eräille ongelma ,ihan mielenterveys sellainen ,tuntuisi.Mitään yhteistä ei ole al taeella ja näillä huhtasaaren jutuilla,ketään ei kiinnost asentin vertaa huhtasaaren gradut ,päinvastoin on suomalaisen rauhanjärjestön henkilökunta .Kyllä siellä istuu ihan suomen korkeimilla palleillakin näitä plagioijia ja kopioijia .Voi voi,katsokaapa ihan sinne omienne joukkoon asti.Epä ole edes sitä graduakaan monella vaikka niin mainostavatkin.

Missä lie ent.muistisairaan tai kuolleen opettajan laatikossa joku kirjoitelma/kyhäelmä ollut joka löytyy vuosikymmenien jälkeen sopivasti.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #131

Valehtelet.
Laura Huhtasaarella oli osassa gradustaan kopioituja osia. Hän ei siis plagioinut graduaan.

Laura Huhtasaaren gradu läpäisi "tutkinnan", ei kai häntä voi siitä syyttää?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #142

No sanotaan sitten, että plagioi graduunsa. Sitä voi sanoa myös varastamiseksi, kun rakentaa johtopäätökset muiden tutkimuksille, lähteitä mainitsematta.

Värikopiokoneella tekemäni setelit kelpasivat R-kioskilla. Ei kai minua siitä voi syyttää?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #144

Ei siitä että ne kelpasivat, eikä varmasti syytetäkään.

Siitä kyllä taitaa rapsahtaa että tarjosit niitä maksuvälineeksi?

Ja ehkä?? myös siitä että ylipäätään teit niitä???

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #145

Luultavasti leikkirahaa lasten Monopoliin saa tehdä?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #146

Ymmärsit että tarkoitit käypää rahaa.

Laitoin tuohon tekemisen kohdalle myös kysymysmerkit koska en ole varma. Joskus aikanaan rahaa ei saanut kopioida ollenkaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #147

Roponen & Rantanen, katsokaa ennustukseni kommentissa #65. En kohta pysty naurultani kirjoittamaan...

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #142

Kyllä. Vain 80% Huhtasaaren gradusta oli kopioitu muilta.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

niinpä

nyt kun valehtelee katuvansa ja häpeävänsä , saa heti anteeksi

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Eipä tuossa valehtelussa mitään puolustettavaa ole. Itse asiassa al-Taeen valehtelu on minusta ärsyttävää juuri siksi, että hän oli vaaleissa liikkeellä aivan toisilla teemoilla.

Omien vaaliteemojensa mukaisesti hänen olisi pitänyt tunnustaa kirjoittaneensa tekstit ja kertoa olevansa nykyisin eri mieltä. Peittely-yrityksestä jää väkisinkin paljon ikävämpi jälkimaku ja avoimia kysymyksiä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Näinhän asia tietenkin on. Edustaja astuu nyt kuitenkin toimeensa ja tulevaisuudessa merkitsee, miten hän äänestää parlamentissa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #99

Ja Jussi Halla-ahon suhteen, mikä merkitsee hänen kohdallaan?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #110

En tiedä, näetkö itse jonkin eron, vai miksi minulta kysyt.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Iltalehti kutsuu al-Taeeta "rasistiksi." Jos tästä ei oikeusjuttua nouse, niin voimme olla taas vähän turvallisemmin mielin sananvapautemme suhteen : )

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d60c4af4-6f7...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ei al-Taee tuosta juttua nosta, eikä syyttäjä katso ”yleisen edun” vaativan yhtään mitään. Jotkut vehkoot ja veitolat pöyristyvät, mutta niinhän heidän kuuluukin al-Taeen taustajoukkoina ja tukijoina. Veronika Honkasalo varmasti twiittaa jotain älykästä tyylilleen uskollisena.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Lisää sirkushuveja kansalle, kuten joku Twitterissä lohkaisi.

"Oikeustieteen tohtori Riitta Ollila ei ole yllättynyt oikeuden antamasta tuomiosta.

– Natsi ja rasisti ovat loukkaavia termejä, kohdistuivat ne keneen tahansa. Toimittajienkin pitää olla varovaisia, että ei rupea kovin tunteenomaisesti puhumaan, ettei syytteille tule aihetta."

https://yle.fi/uutiset/3-10736766

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Mitäpä muutakaan hän on noilla kommenteilla? Ihka aito rasisti.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jotta kenellekään ei jää epäselväksi, kerron, että pidän valehtelemisena myös sitä että tahallaan ja vilpillisessä mielessä jätetään kertomatta asioita joilla merkitystä vastapuolelle ja joista vastapuolella on oikeus tietää. Kyse on teosta jossa hyötymistarkoituksessa vastapuolelta tahallaan salataan seikkoja joista vastapuoli nimenomaan on kiinnostunut.

Valehtelua ei ole jos vahingossa unohtaa jotain.

Itselleni on siten aivan sama oliko al-Taee vuonna 2013-14 minkäänlaisessa Supo-haastattelussa. Hänen olisi pitänyt itse tuoda turvallisuusselvityksessä julki rasismiiin ja syrjintään vahvasti viittava taustansa ääriyhteyksineen. Juuri nämä seikat olivat sellaisia joilla oli merkitystä ja joista Supo ja työnantaja olivat kiinnostuneita.

Al-Taee ei kertonut joten hän syyllistyi raskaaseen valehteluun vain omaa etua ajaakseen. Valehtelu on valehtelua, teki sen etua saadakseen suoraan kertomalla tai tahallaan salaamalla. Mitä valehtelu taas on käsitteenä, ollaankin jo semantiikan puolella.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tästä keissistä tuli taas mieleen että ohjaileeko "valkokaulusmuslimit" näitä riehuvia muslimilaumoja kulisseissa. Tossa esimerkki Tanskasta, aika hirveää katteltavaa.
https://www.facebook.com/Activist4Truth/videos/238...

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

näin on

todennäköisesti valheella paikkaa valheiden jälkiä

ei tainnut oikein vastata kun toimittaja kysyi että onko vielä luurankoja kaapissa

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Kysymys tuli "puskista", yllättäen eikä siihen oltu varauduttu.

Suora vastaus että "ei ole" olisi jollain tavoin vakuuttanut.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Al-Taee selvästi säikähti kysymystä mutta vastasi melko lailla totuudenmukaisesti. Hänhän kertoi että kaikilla meillä on salaisuuksia ja hänen lisäluuragoista tulee kärsimään hän itse. Toimittaja ei enempää viitsinyt rääkätä kaveria. Joku olisi voinut alkaa kyselemään lisää noista hänen salaisuuksistaan. Itseäni olisi kiinnostanut se, millaisia kirjoituksia hän itse aikanaan poisti tileiltään ja miksi, nyt kun julkisuuteen tuli vain osa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kokoomus oli kaukaa viisas kun stubb on johtajan pallilla rauhanjärjestössä ,ja tyypin taustat olivat selvillä,niin urpilaisen kanssa tyrkkivät altaeen kohti sdp vaalikampanjaa.4 kk.se kampanja kestikin koska kiireellä tyyppiä alettiin mainostamaan.Kokoomus sai sdp mustamaalattua,j acmi lisää suomalaisten verorahoista tueka koska rauhantyötä tarvitaan omissa nurkissa lisää,kun cmi on varsinkin irakin asioihin panostanut.Stubb j akumpp.varmasti hoitavat ne yli 20 000 irakilais nuorukaistakin,joita suomeen tilasivat,ettei käy kuten al taeen kanssa joka radikalisoitui kaikesta maahanmuutoavusta,sosiaaliviranoamisten,varhaisen puuttumisen,korketasoisen koulutuksen,harrastus mahdollisuuksien,terveydenhoidon jne.palveluista huolimatta.

Urpilainenhan on kokoomust apeesannut aina(katainen ja kreikka lainat jolla sdp pelattiin ulos).al taee yritettiin siksi saada eduskuntaan,jotta cmi ja muut 15 rauhanjärjestöä saisivat näkyvyyttä j alisää rahaa.Nämä rauhanjärjestöt tekevät maailmalla bisnestä j aniillä on kova kilpailu ,joten jostakin sitä julkisuutta ja rahaa pitää saada keinolla millä hyvänsä suomessakin.200 000 euroa maksaa jonkun neuvotteluun kutsumiset niin kyllä siinä kerhon rahaa palaa,vaikka sisäpiiriläisten firmat avittavatkin.Pitää näillä tietyillä firmoilla olla omat rauhanturvaajansa nääs.

Itkuvirret vihreillä ja kokoomuksella ovatkin olleet siitä,miten heikosti siellä rauhanjärjestöissä tienataan,vähän niinkuin rouvakerholaisilla lastensuojelun suhteen. Suomen rauhanjärjestöjen puuttuminen näiden kehitysmaiden sisäisiin ongelmiin ,politiikkaan ,klaanien ynm.hörhöjen ikuisuus sotiin on virhe ,joka maksatetaan suomalaisilla.Kohta ne samat ongelmat ovat täällä,mikä tosin näkyy jo.Tämäkin sen osoittaa,kuinka suomi on sotkettu siviilejä myöten näihin eu-usa politiikan tuloksiin.Sääliksi käy nuoria tulevaisuudessa.

Eipä enää Afganistanin jälkeen suomalaisten rauhanturvajien(jotka siis lähtivät näihin maihin ,sen sijaan että näiden maiden ongelmat ja sotilaat olisi tuotu suomeen) määrä ole ollutkaan nousu suuntainen,päinvastoin ,kun kokoomuksen aikakaudella pojat joutuivat oikeisiin sotatoimiin,vaikei niin pitänyt käydä.Mitään apua eivät he suomen valtiolta saaneet,vaan kerjäämällä joutuvat apujansa hakemaan.2012 leikkasi kokoomus-keskusta hallitus sotaveteraanien rahoista isis taistelijoiden traupaterapiaa varten.

Kannattaa katsoa minne verorahanne uppoaa,kun niitä jaetaan yhteiseen hyvään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

US:n Puheenvuoron keskusteluohjeista löytyy sääntö :

Älä jankkaa.

Tämän ohjeen noudattamatta jättämisestä on tässäkin kommenttiketjussa useita havaintoja, mutta päätään muita kommentoijia ylemmäksi nostaa itsensä kommentoija Kai Niemeläinen.

P.S. Lieventävänä asianhaarana voidaan huomioida Niemeläisen päätyminen matomaiseen kiemurteluun koukussa, mikä huvin ja säälin tunteen lisäksi antaa lukijalle faabelinomaisen moraalisen opetuksen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Huomasitko, kuinka ennustukseni kommentissa #65 kävi heti toteen? Vertailu alkoi välittömästi!

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Valitettavasti olit ennustuksessasi oikeassa. Minusta al-Taee herättää nyt melkoisia kysymysmerkkejä jatkossa. Ei kyllä pisteitä voi antaa puolueellekaan. Kotiläksyjä eivät ole kaikki ilmeisestikään tehneet.

Itse asiassa hänen ehdokkuuttaan olisi pitänyt tarkastella tavallista tiheämmällä täikammalla. Vaikka moinen on tulkittavissa rassissmiksi (huomaa SS-yhdistelmät sanan sisällä), niin siitä huolimatta.

Mutta joo. Tässä sitä ihmisarvoa puolustetaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Jussi Jalosella oli mielenkiintoinen kommentti toisessa ketjussa, lainaan sen tähän:

Tarkkoja jos ollaan, niin kuvankaappauksethan siis kiersivät verkossa "Husseinleaks"-nimisessä blogissa jo ennen vaaleja. Anter Yaşa vain kopioi ne sieltä. Uudessa Suomessa taisi ensimmäisenä mainittuun blogiin linkata Pekka Virkki.

Itse suhtauduin kaappauksiin hyvinkin skeptisesti -- syynä se, että ne tahot, joiden olin nähnyt niitä ennen vaaleja jakavan, eivät olleet suoraan sanoen mitään järin tunnettuja luotettavuudestaan tai ylipäätään kartalla olemisesta -- ja mielestäni ne näyttivät siltä, kuin väärennettyjä raskauttavia tekstejä olisi sekoitettu oikeisiin ja harmittomampiin uskottavuuden lisäämiseksi. No, näyttivät sitten olevan kaikki autenttisia.

Mutta ennen kuin nyt suurta kansalaisjournalisti-palkintoa Yaşalle jaetaan, niin ei _hän_ tässä mitään paljastusta tehnyt, vaikka vastasikin jo olemassaolleiden materiaalien levittämisestä kiistatta melkoisella PR-miehen innokkuudella.

Kysymys siitä, kuka sen "Husseinleaks"-blogin oli väsännyt ja ennen kaikkea minkä takia, jää aika lailla arvoitukseksi, mutta sitäkin voisi joku kenties halutessaan selvitellä. Kun pitää mielessä aineistoa alun alkaen levitelleet tahot, en usko hetkeäkään, että kyse olisi ollut mistään huolestuneisuudesta vähemmistöjen aseman suhteen, saati sitten Lähi-Idän politiikkaan liittyvistä murheenaiheista.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Henkilökohtaisesti pidän tätä keskustelua jotenkin sivujuonteisiin päätyneenä. Minusta on selvää, että al-Taeen valehteli. Tuo valehtelu on ainakin osittain hyvin omituista ja arveluttavaa, kuten tämän blogin kirjoittaja Pasi Majuri on tuonut esiin.

Mikäli kyse on siitä, että al-Taee on päätynyt toisiin mielipiteisiin nuo ongelmalliset kirjoitukset kirjoitettuaan, niin hyvä niin ja asia on ymmärrettävä. Mutta miksi hän ei kertonut asiasta avoimesti kun juttu tuli esiin? Tämä olisi ollut järkevää ja hyväksyttävää, sillä eiköhän meistä jokainen ole jossain yhteydessä sanonut tai kirjoittanut jotain arveluttavaa. Osa niin sanotusti "kännissä ja läpällä" ja osa ihan vain provosoidakseen. Eikä meistä usea ole samaa mieltä myöhemmin.

Mutta mikäli kyse on siitä, että al-Taee on yhä samaa mieltä kun kirjoituksensa kirjoittaessaan, niin sekin olisi ollut ymmärrettävää (joskaan ei hyväksyttävää ja moisilla mielipiteillä tuskin olisi sdp:n ehdokkuutta lohjennut).

Minua henkilökohtaisesti ketuttaa tässä tapauksessa se, että ehdokkaan ja nykyisen kansanedustajan tausta on ilmeisesti jäänyt puolueelta (oma puolue) selvittämättä. Tai on sinisilmäisesti uskottu ehdokkaan itsensä sanomisiin.

Jos al-Taee olisi sanonut, että "olin aikaisemmin kiihkomielinen ja kirjoitin paljon tyhmää, mutta nyt olen muuttanut mieltäni", niin minusta tilanne olisi paljon ymmärrettävämpi. Joka tapauksessa hän on ainakin valehdellyt julkisesti, mikä ei ole kiva juttu.

Marjatta Marttila

Kirjoituksesi toi esiin asian ytimen.
Asiantuntija-asemassa olevana al-Taee tiesi tasan tarkkaan mikä vaikutus on sanonnalla; valheella on AINA lyhyet jäljet. Virhearvion hän teki siinä, että suomalaiset ymmärtävät vain rehellisyyden ja luuli karsimallaan ohittavan luurangot kaapissa, VALEHTELUN!
On suomalaisten turvallisuudesta myös kysymys. Mikäli tämä asia silitellään pois päiväjärjestyksestä "katumusharjoituksella ja lukuisilla anteeksi, anteeksi, anteeksipyynnöillä", niin uskottavuus suomalaiseen yhteiskuntaan ja oikeuslaitokseen murentuu pahasti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset