pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Pari kysymystä presidentille

Kun tasavallan presidentti kiinnittää epäkohtiin huomioita, väistämättä tulee mieleen, miten hän itse toimii vastaavissa tilanteissa. Olisihan huvittavaa, jos maan päämies toimisi vastoin omia neuvojaan.

Presidentti Niinistö kertoi toissapäivän puheessaan eduskunnalle, että hänen korvaansa oli särähtänyt hallituksen eripura sen itsensä tekemistä päätöksistä. Niinistön mielestä hallitus tekee päätöksensä kollegiaalisesti yhdessä ja vastaa päätöksistä yhdessä. Hyvä havainto ja siitä pisteet presidentille.

Valitettavasti tuoreessa muistissa aika monella vielä kuitenkin on, miten eduskunnan lisärakennuksen rahoituksesta päätettiin vuonna 2000 Niinistön ollessa Lipposen hallituksessa valtiovarainministerinä. Niinistö oli hallituksessa ainoa, joka äänesti itse allekirjoittamaansa hallituksen budjettiesitystä ja lisärakennuksen määrärahoja vastaan. Niinistön irtiotto oli tuolloin todellinen yllätys kaikille ja kun myös vihreät oli pakotettu äänestämään lisärahoituksen puolesta, Niinistön sooloilu sai aikaan tunnetun keskisormireaktion Anni Sinnemäessä. Niin, hallituksessa kaikki tekevät päätökset yhdessä ja vastaavat niistä yhdessä, vai miten se meni, herra presidentti? Vai eikö sinänsä hyvä neuvo koske omia toimia?

Puheensa jälkeen presidentti muisteli valtiovarainministeriaikojaan kaiholla. Mikäpä oli muistellessa kun kaikilla, tai ainakin itsellä, oli niin mukavaa. Niinistö muisteli muun muassa mahdollisia kovia puheitaan työpaikallaan ja selitteli niitä neljän seinän sisällä tehdyiksi ja että hän ei koskaan lähtenyt ulos arvostelemaan henkilöitä ja yhdessä tehtyjä päätöksiä. Mitä vikaa kuvassa?

Presidentti Niinistö tosiasiallisesti puolusteli työpaikkakiusaamistaan neljän seinän sisällä tehdyksi. Hän muisti lisäksi vähätellä kiusaamisväitteitä kertomalla, että "kuulemma" hänen on kerrottu käyttäneen kovaa kieltä. Itkettämisistä, henkilöön menevistä kommenteista, epäasiallisesta painostamisesta, uhkailuista, satuttamisesta, tahallisesta mielipahan aiheuttamisesta ja nöyryyttämisestä muiden edessä ovat muun muassa kertoneet Arja Alho, Sinikka Mönkäre, Liisa Jaakonsaari, Jukka Gustafsson, Tarja Filatov, Riitta Uosukainen, Satu Hassi, Marjatta Stenius-Kaukonen ja viimeisimpänä Jussi Niinistö. Kuka tahansa näki viime vuonna miten presidentti yritti julkisesti Turun kirjamessuilla nöyryyttää ammattitoimittaja Lauri Nurmea muun muassa henkilöön menevillä loukkauksilla.     

Melkein väittäisin, että neljän seinän sisällä tehty työpaikkakiusaaminen on tekona yhtä paljon työpaikkakiusaamista kuin ulkona tehty. Kiusaamisen kohteeksi joutuneelle on melko sama, kiusataanko häntä sisätiloissa vai auringonpaisteessa. En sitä paitsi usko presidentin väitteeseen, ettei hän ole koskaan arvostellut ketään ulkona.   

Presidentti on vaatinut kansanedustajia käyttäytymään. Edellä mainittuun nähden voi olla erikoista lähteä vaatimaan juttuja, joista itse ei pääse henkseleitä paukuttelemaan. Kun presidentti on vaatinut joskus tehokasta katumista ainakin yhdeltä henkilöltä, herää kysymys, miten hyvä katuja tai anteeksipyytäjä meillä on maan johdossa.          

 

   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Hienosti on kyllä herra presidentti luonut itsestään mielikuvan "koko kansan Saulina", kuvahan on tosiaan täysin valheellinen, mutta hienosti se on luotu.

Koko presidentti instituutio on mielestäni täysin turha. Miksi meillä pitää olla olemassa tälläinen instituutio jolla ei ole todellista valtaa tai merkitystä, presidenttiys on vain ultimaattinen hillotolppa(tai päätös uralle)poliitikolle. Presidenttinä voi paistatella, esiintyä ja helposti saada kansan rakastusta, koska mitään todellista valtaa tai tehtävää ei enää ole. Mihinkään ei ole pakko ottaa kantaa(eikä edes saa, tosin Niinistö on usein puuttunut sisäpolitiikkaan), voi vaan keskittyä luomaan imagoa itsestään, jonka herra presidentti osaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Media voi katsoa tuossa imagonluomiskysymyksessä itseään peiliin. Se on koko ajan syönyt Niinistön kädestä kuin se maankuulu puudeli enkä tässä tarkoita Orpoa.

Itseäni on jo pitkään nyppinyt median tietty kuuliaisuus valtiojohtoa kohtaan. Niinistö on hyvä esimerkki totaalisesta kritiikittömyydestä. Hän voi tehdä ihan mitä haluaa ja täällä vain naureskellaan oikealle kansanmiehelle. Suomessa on tällä hetkellä yhden käden sormin luettava määrä oikeita ammattitoimittajia.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Viisi vuotta presidenttikautta jäljellä... kuinkahan äreä äijä Mäntyniemestä muuttaa kevättalvella 2024, jos kiukuttelu lisääntyy tähän tahtiin?

Mielestäni Niinistön äänestäminen v. 2018 vaaleissa tuntui vielä hyvältä ratkaisulta, mutta sen jälkeen on alkanut tapahtua.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Olen monta kertaa kritisoinut median toimintaa ammattitaidottomaksi. Jos lähdetään siitä, että jo pelkästään nyt mainitut henkilöt ovat kertoneet työpaikkakiusaamisesta, miksi muut ministerit ovat olleet hiljaa eivätkä ole puuttuneet epäasialliseen toimintaan? Näkijöitä täytyy olla paljon koska esittelyssä on ollut paikalla muitakin kuin kiusattuja.

Kun vielä äsken puolustusministerikin kertoi tulleensa epäasiallisesti kohdelluksi, eikö ketään kiinnosta kysyä muilta paikalla olleilta havaintoja kiusaamisesta ja sitä, miksi kukaan ei noussut puolustamaan uhria?

Vai onko meillä eduskunta joka vaikenee kiusaamisesta silloin kun sen tekee joku korkeassa asemassa oleva kollega? Muuten edustajat kyllä meuhkaavat, vaativat käyttäytymään kunnolla ja selvityksiä vanhoista jutuista ja vielä pyytelemään anteeksi. Onko oma pesä puhdas? Eipä näy kiinnostavan ketään.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Niinistö on liian suosittu, olisi luultavasti aika typerä veto rivikansanedustajalta lähteä kovaan ääneen kritisoimaan Niinistöä. Kuka hölmö lähtee hyökkäämään presidenttiä vastaan josta IS ja IL kirjoittavat näitä ihania juttuja. Kuten miten Niinistö käy pelaamassa lätkää lasten kanssa, käy torilla juomassa kahvia kuten kaikki muutkin, vauvasta myös muistetaan kertoa tasaisin väliajoin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #6

Tuossahan se suurin syy taitaa olla. Tosin ei näitä ehdokkaita voi liiasta rohkeudesta syyttää. Metoo -kiljujia täällä kyllä riittää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Suomen presidentin pitää olla suomettunut, siten saadaan Suomessa koko kansan presidentin maine. Hyvät ja luottamukselliset suhteet pysyvät läntisiin naapureihin, vaikka sitä ei julistettaisi tavan takaa. Kuka muistaa milloin suhteista Ruotsiin tai Norjaan todettiin viimeksi, että ne ovat hyvät ja luottamukselliset. Ei itsestäänselvyyksiä tarvitse toistaa koko ajan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Presidentti siis otti hänelle sopimattoman aiheen esille.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Huono päätelmä.

Presidentti otti muutamia aiheita esille joissa hänellä olisi lisäselvitettävää.

Tosin jos tapana on niellä kaikki mitä isoherra sanoo, joku voi pitää kritisointia virheellisenä.

Käyttäjän marleenalohento kuva
Marleena Lohento

S."nipottaja"Niinistöstä on mediassa tarkoin muovattu Suomen oma nuhteeton isä-kaikkitietävä&korvaamaton ala V.Pjutin.Yleensä kuitenkin kuvat kertovat enemmän kuin sata sanaa,eli hänen ilmeensä kuvaavat Niinistön olevan ennemminkin ylimielinen/wi¤¤uuntunut,jopa ahdistuneen/pelokkaan oloinen valtion päämies...
Olisi älynnyt pysyä valtion virkamiehenä/ministerinä,Presidentiksi NO never!!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itselleni jäänyt Niinistöstä kuva pikkusieluisesta, pitkävihaisesta ja herkkähipiäisestä vanhasta miehestä, joka mielellään yrittää pelotella alaisiaan.

Olen sen verran vastaavia herroja työelämässä kohdannut ja aikanaan minulla on ollut epäkiitollinen kunnia olla tällaisten alaisena, joten en usko arvioni menevän pahasti pieleen. Joku entisistä esimiehistäni voi tietysti todeta että olin aika ikävä alainen kun en ymmärtänyt heitä.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Itseäni kaivelee edelleen se vanha gradujuttu.
Joko gradu on toimitettu Turun yliopistolle lupausten mukaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset