pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Arvopohja kunnossa, anteeksipyynnön mahtava voima

Päivän Iltalehden mukaan demarikansanedustaja Hussein al-Taee pyysi SDP:ltä anteeksi kirjoituksiaan muutaman vuoden takaa. Asia kunnossa, arvopohjassa taas löytyy, vai mitä SDP?

Heräsi silti muutama kysymys. Käytiinkö kirjoitukset läpi ja millä tarkkuudella? Miksi al-Taee ei pyytänyt juttujaan anteeksi siinä vaiheessa kun hän liittyi demareihin? Vai jättikö hän tämän pikkujutun kertomatta? Tiesikö CMI asiasta kun al-Taee haki pestIä? Jäikö kertomatta? Mitä se kertoo hänen luotettavuudestaan? Miksi kirjoituksiin ei kiinnitetty huomiota demareissa, jos ja kun asia oli julkisuudessa ensi kerran jo viime syksynä? Eikö edes virkamiehiä asia kiinnostanut? Maassa kuuluu virkamiesten keskuudessa vähemmästäkin riemunkiljahduksia, tai ainakin kiljahduksia, joka kerran kun tietyn puolueen edustaja möläyttää lähellekään vastaavia.   

Kantoiko al-Taee tai valtakunnan ykköspuolue demarit vastuun kokonaisuudessaan, vai yritettäänkö asia vaieta hiljaiseksi nyt kun kyse on melko ikävästä jutusta? Mihin unohtui al-Taeen rikosoikeudellinen vastuunkanto? Eivätkö demarit halua että vastuu, jos se teoista otetaan, kannetaan kokonaisuudessaan?

Vai lähdetäänkö demareissa siitä, että olipa teko rikosoikeudellisesti millainen tahansa, se on kuitattu anteeksipyynnöllä? 

Kuka oikeasti on al-Taee? 

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/883115c5-d439-4e97-abfa-7d6fff467a77

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

32Suosittele

32 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (117 kommenttia)

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Halla-ahon Jussikin vois koittaa pyytää anteeksi (esim. kirjoituksia matelevista demareista), niin perussuomalaisten halltustie helpottuisi huomattavasti. Tosin yhtä varmasti Halla-aho ei tule tätä tekemään, kävisi liian paljon egon päälle ja hommafoorumilla Jussiakin alettaisiin pitämään takinkääntäjänä tämän jälkeen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos sakot on maksettu, rikos on silloin sovitettu. Uskonrauhan rikkomisessa anteeksi pyydetään teoriassakin ihan eri taholta kuin Rinteeltä eikä toisessakaan rikoksessa tainnut olla asianomistajia joilta olisi anteeksi aikanaan voinut pyytää.

En itsekään pyytelisi anteeksi ikivanhoja juttuja jotka olisin jo sovittanut. Tuskin Rinnekään on rikoksiaan anteeksi pyydellyt joka kerta kun joku sitä vaatii.

Demarimatelijajuttu on sekin niin vanha että vain demari sen voi muistaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Halla-ahon Jussikin vois koittaa pyytää anteeksi (esim. kirjoituksia matelevista demareista), niin perussuomalaisten halltustie helpottuisi huomattavasti."

Älä usko, kyllä demari sitten keksii jotain muuta.
perussuomalaisten halltustie helpottuu muutenkin, kun Kepu jää oppositioon, ja Orvon talouslinjaukset ovat vain liikaa vihervassarien havittelemille verovarojen uudelleenjakohaluille.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kannattaa teidän vassareidenkin pitää mielessä, kuka/mikä ryhmä Jussin kirjoituksesta vetivät 20 purkkia herneitä molempiin sieraimiin. Fakta on, ettei kukaan muslimi vetänyt herneitä, kukaan muslimi ei nostanut meteliä, kukaan muslimi ei tehnyt rikosilmoitusta, joka johti Jussin tuomioon.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Blogissa mainitaan Al-Taee ja demarit.... ei persuja.

Ensimmäinen kommentti ja puhe jo kääntyykin persuihin ja Halla-ahoon.

Mutta nyt on tärkeä muistaa, että aina kun jotain tapahtuu, se on persut jotka on selittelemässsä....mutku....mutku...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Blogissa mainitaan Al-Taee ja demarit.... ei persuja.

Lukaisehan blogiteksti uudestaan. Ei sinullekaan jääne epäselväksi, että blogitekstissä nimenomaan mainitaan perussuomalaisten jäsenet.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #71

#71

Ok... jotenkin meni tuo "tietyn puolueen jäsen" hiukan ohi... myönnän.
Tosin voihan se tietty puolue olla myös SKE:)... no ei ole, ymmärrän.

Pointtini oli enemmän se, että aina puhe kääntyy persuihin vaikka varsinainen aihe olisin ihan muuta.

Tosin tarjosihan blogisti tuohon syötön lapaan, eikä avopaikkaa jätetä käyttämättä kun sellainen tarjotaan.
Siitä huolimatta tulkitsin blogin pääasialliseksi sisällöksi Al-taeen ja demarit, joten persut on silti sivuseikka.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #81

Blogin sisällön tulkitsin samoin, mutta jos alustaja nostaa keskusteluun puoluetaustan, ei sen käsittelyn keskustelussa tulisi juuri ihmetyttää.

Puoluetausta näyttäisi lähinnä liittyvän siihen ilmaiseeko katumusta. Toki Halla-ahokin on pari vuotta puhdittuaan huomannut, että lika ylpeys voi estää pääsyn kabinettiin.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #107

Erehdyin keskittymään blogin varsinaiseen tarkoitukseen ja vähän hämäännyin, kun aloin #1 kommentin luettuani metsästämään oliko blogissa sitä taikasanaa "persut" ja meni tuo kiertoilmaus ohi.
Oma moka!

Menee vähän ohi aiheen, mutta Halla-aho on jäänyt vähän oman jääräpäisyytensä vangiksi tässä asiassa.

Toisaalta olisi pakko "nöyrtyä", jos haluaa hallitukseen.
Muttei oikein halua sitäkään, että antaa medialle ja kaikille vastustajille mahdollisuuden alkaa lällättelmään siitä, kuinka saivat Halla-ahon nöyrtymään.

Itse kuitenkin pitää asiaa vähäpätöisenä ja on omasta mielestään jo irtisanoutunut kommenteistaan.

Loppujen lopuksi riski olisi, että jäisivät silti hallituksen ulkopuolelle ja saisi pilkat kaupanpäälle.

Noin uskon Halla-ahon ajattelevan.
Enkä ota nyt kantaa siihen mikä on oikein tai väärin.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #111

Halka-ahon ”pahoittelen, että olet ymmärtänyt kirjoittamani väärin” on too little, too late. Aiempi jääräpäisyys osoitti sentään jonkinlaista integriteettiä. Nyt hän on kovan linjan persujen silmissä heikko, eivätkä kriitikot noteeraa näennäistä pahoittelua mitenkään.

Eli vahinko tapahtui, mutta siitä ei koitunut mitään hyötyä. En tiedä onko hänellä huonot neuvonantajat, vai eikö hän kuuntele heitä. PS tarvitsisi nyt vahvan puoluesihteerin, joka hallitsee julkisuuspelin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jotkut osaa pyytää anteeksi, toiset eivät.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Joillakin on syytä pyytää anteeksi, toisilla ei.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Pyrkimys asian kuittaamiseen anteeksipyynnöllä ja saattaminen sitä kautta pois otsikoista on kyllä omiaan herättämään epäluuloja. Kyllä asian kunnollinen tutkiminen on se oikea tapa, oli tulos mikä tahansa. Jos se osoittaa, että kyseessä oli lopultakin vain menneisyydessä tapahtunut hairahdus, se on hyvä asianomaisen kannalta, koska pöytä on sitten puhdistettu. Jos taas esiin nousee lisää raskauttavaa aineistoa, oikeuslaitoksen kuuluu tehdä tehtävänsä ja demarien on korkea aika tehdä johtopäätökset.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Taitaa olla niin, että muslimien viha vääräuskoisia ja varsinkin juutalaisia kohtaan opetetaan jo kotikasvatuksessa, joten niillä anteeksipyynnöillä ei ole mitään merkitystä.
Tuollaisesta puheesta pitäisi ehdottomasti joutua vastaamaan oikeudessa, koska pienemmästäkin naljailusta – jotka muuten yleensä perustuvat totuuteen – muslimeja kohtaan sinne joutuu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

On se helppoa, kun pääsee puolueen sisällä eroon omista hölmöyksistä pelkällä anteeksipyynnöllä eikä henkilön tausta sitten kiinnosta sen enempää.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pelkkää hurskahtelua näyttää täällä muutamissa kommenteissa esiintyvän anteeksipyynnön suhteen. Viitataan siihen ettei Halla-aho ole pyytänyt anteeksi. Tuossa suhteessa on kuitenkin suuri ero, erittäin suuri, koskapa Halla-aho on tuomion saanut ja sen kärsinyt, mutta demari kansanedustajaksi tänään valtakirjansa esittänyt on saanut "synninpäästön" pelkällä anteeksipyynnöllä demarijohdolta ilman oikeuden tuomiota. Ainakin toistaiseksi näin. Tämä vain osoittaa demareiden arvopohjan olevan hyvin erikoinen. Sanon omana mielipiteenäni sen olevan poliittista suhmurointia, kun samaan aikaan Rinne on arvostelemassa Halla-ahon arvopohjaa. Rinne samalla unohtaa omat oikeudessa saamansa tuomiot, jotka ovat saadut mielestäni raskauttavimmista rikoksista kuin mitä on ajatusrikos.

Oma mielenkiintoinen havainto näkyy eduskunnan nettisivulla, kun sdp-eduskuntaryhmän kansanedustajat (myös kaikki muut ryhmät) on esitetty aakkosjärjestyksessä, poikkeuksen tekee al-Taee ollen viimeisimpänä. Mistähän mahtaa tällainen menettely johtua? Jotain epäselvääkö?
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/edusku...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, en lukenut kommenttiasi kun vastailin tuolla alussa. Melkein samaa tuli ajateltua.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#5:
"Pelkkää hurskahtelua näyttää täällä muutamissa kommenteissa esiintyvän anteeksipyynnön suhteen".

Eikös se ole se kaikkein perinteisin, kulunein ja tehottominkin peittelytaktiikka. Yritetään ohjata huomio ja keskustelu johonkin toiseen kohteeseen. Siinä on vain se heikkous, että tuollaisten kommenttien kaavamainen sisältö ohitetaan tyhjänpäiväisenä kliseenä. Sen sijaan kyllä herää epäilys, että kyseisillä kommentoijilla on tuntuma tai ainakin epäilys, että jos asiaa puidaan perusteellisemmin esille nousee lisää ikäviä, ehkä entistä ikävämpiä juttuja.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Tähän voi lisätä SDP:n veljespuolueen Ruotsissa osoittama selkä
rankaisuus??
Mehmet Kaplan jouti eroamaan asuntoministerin pestistä kun hänen kytköksensä islamistijärjestöihin tulivat julki. Kaikki löytyy Googlaamalla.

SDP Suomessa osoittaa täydellisen selkärangattomuutensa tällä "hyväksynnällä".
SDP viitta Kokoomuksen lanseeraamaan "arvo-pohjaan" ja kieltäytyy hallitusyhteistyötä Perussuomalaisten kanssa siksi että sen nykyinen puheenjohtaja on toistakymmentä vuotta sitten saanut pikku sakon hyvin kyseenalaisin perustein.

Hussein al-Taeen puheet ovat vain vuoden-kaksi vanhoja. Ensin hän myönsi jotain ja sitten pyysi anteeksi. Nyt kiistää kirjoitetut tekstit.
No, kunnallisvaalit taitavat olla kahden vuoden kuluttua.
Somen ansiosta ihmisten muisti tuntuu olevan parempi kuin ennen.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mehmet Kaplan oli Miljöpartietin eli Vihreiden ministeri.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #49

Niin oli.
Ja joutui eroamaan SDP vetämästä hallituksesta.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

38#

Miljöpartiet tosiaan oli Kaplanin puolue. Miljöpartiet on kyllä vahvasti myös mukana muslimien omalaatuisissa touhuissa. Miljöparietin poliitikko Ali Khalil kauppasi viime vaaleiisa muslimien ääniä Botkyrkanissa moderaateille, vastineeeksi halusivat kaavaan uuden moskeijan. Lahjontaa moderaateille ehdottanut sai luonnollisesti lähdöt. En tiedä jatkaako Ali Khali toimessaan kunnalla. UG teki jutun SVT lle.

Ruotsin sossuilla on toki myös todella laaja yhteistyö paikallisten muslimien kanssa.

Yhteistyön tavoitteena on antaa tilaa muslimien omille arvoille yhteiskunnassa (?) ja vastaavasti saada muslimeiilta äänet. Äänimäärä on merkittävä. Puhutaan sadoista tuhansista äänestäjistä. Ongelmaksi tuolle toiminnalle ja yhteistyölle muodostui ns. poliittinen islam. Sossuille poliittinen islam ei vielä 90 luvulla ollut ongelma. Yhteistyötä ymmärtääkseni tehdään edelleen.

https://www.gp.se/ledare/sonesson-socialdemokrater...

Muslimien ja sossujen yhteistoiminnasta juttua

https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokrat...

https://samtiden.nu/2018/09/islam-rekommenderar-so...

Veikkaan kyllä, että ihan samoja latuja kuljetaan Suomessa, kuin Ruotsissakin.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Paatunut valehtelija pyytää anteeksi, ja vasemmalle kallellaan olevat ihmiset uskovat heti? Joskus on vaikea uskoa kuinka typeriä ihmisiä maa päällään kantaa. Hyväuskoisimmat ja yksinkertaisimmat vedätettävät löytyvät kyllä edelleen vasemmistopuolueista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuohon pitää vielä lisätä. Ja nykyisin kaikkein kovimmat huutajat ja arvostelijat, nimittelijät sekä aina löytävät kaikki persujen syyksi. Varmaan tämäkin anteeksianto on loppupeleissä persujen syy. :D

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Quod licet Iovi, non licet bovi ”.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jouduin ihan erikseen tsekkaamaan kun löi ihan tyhjää.

Juuri näin.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tässä vaiheessa hän on pyytänyt anteeksi. Mikä olisi sitten ollut mielestänne se oikea tapa mikäli tämä ei sitä ole?

Veikkaan ettei teille oikeaa tapaa ole olemassakaan - aivan sama, mitä hän tässä vaiheessa tekee. On haistettu veri ja nyt tuoksun perässä mennään niin pitkälle kuin voidaan..

Tuntuu että tämä foorumi on täynnä erehtymättömiä ihmisiä, joilta ei edes anteeksipyyntö onnistu. Toistuva ilmiö on se, että vaikka osoitettaisiin väitteet perättömiksi tai käytös on alaarvoista, niin pahoillaan ei olla milloinkaan. Joko vaihdetaan aihetta tai yhtä usein häivytään keskustelusta, kun maa alkaa polttaa jalkojen alla skeidanjauhannan paljastuttua.

Itse olen joutunut olemaan pahoillani monta kertaa, kerran jouduin jopa kirjoittamaan itse blogiin, että ymmärsin väärin asian tekemällä vääriä oletuksia ja tein siksi pahan virheen, minkä vuoksi koko kirjoittamani blogi oli metsässä.

Maailmassa vaarallisimpia ihmisiä ja mm johtajia ovat erehtymättömäksi itseään kuvittelevat, voisin sanoa esimerkkejä täältä ja vaikkapa poliitikoista, jotka kaartelevat ja kiertelevät loputtomiin myöntämättä virhettään ja pahoittelematta sitä. Jääköön nyt kuitenkin sanomatta.

Osa kenties tietää tehneensä virheen tai olevansa väärässä muttei halua sitä myöntää. Joku osa valitetavasti ei edes tätä tunnista vaikka kuinka osoitettaisiin, silloin voidaan jo puhua jostain, jolle tautiluokituskin löytyy.

Kysymyksesi olivat mielenkiintoisia. Kuinka monta vuotta taaksepäin ja myös poistetut FB-päivityksen mukaanlukien uskot puolueiden käyvän läpi toimintaa kaikilta ehdokkailtaan, kun SDP:ltä tätä penäät?

Entä CMI? Jos he tilaavat Supo-tarkastuksen, niin eiköhän se yleensä katsota riittäväksi? Onko hän toimiessaan CMI:ssä tehnyt jotain merkittävästi väärin?

Kuinka hyvin itse olit tietoinen näistä asioista ennen Yasan kirjoituksia? Olisiko siis muiden tahojen pitänyt sitä olla?

Miksi ihmeessä virkamiesten näistä olisi pitänyt olla kiinnostuneita kuten ihmettelet? Kenen virkamiesten?

Edelleenkin ihmettelen lähdettä noille jo poistetuille kirjoituksille kaukaa menneisyydestä. On myös todettu, että pitäisi kaikki kyllä muistaa. Minä en ainakaan muista vuotta pidemmälle lyhyempiä kommenttejani asioihin ja toistaiseksi muistini on tietääkseni verrattain hyvä.

Itse pidän anteeksipyyntö kunnoitettavana asiana. Se on paljon enemmän kuin moni täällä pystyy ja poliitikoilla yllättävän harvinaista mm menneen hallituskauden ministereitä myöten. Virheetöntä sakkia omasta mielestään.

Sen lisäksi että ollaan itse virheettömiä, ei näköjään edes hyväksytä anteeksipyyntöjä vaan pidetään sitäkin vääränä tekona. Mahdoton yhtälö.

Tällainen on yksi syy, miksi oma kiinnostukseni tätä foorumia kohtaan hiipuu päivä päivältä. Tämä alkaa olla pelkkä riidankylväjien leikkipaikka. Sääli.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Oikeastaan esitin vastaukset kysymyksiin blogissani.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jaa-a, no sitten lienee minulla luetun ymmärryksessä puutteita.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Eikös tämä henkilö valehdellut jo useita kertoja tässä asiassa ja nyt sitten lopulta painostuksen edessä pyysi anteeksi? Muuttuiko hän nyt yht´äkkiä rehelliseksi? Uskoo ken tahtoo.

Ihan yleisen elämänkokemuksen perusteella voisin veikata, että tuo anteeksipyyntö ei ko. poliitikolle tarkoita yhtään mitään.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Kerrohan mitä hän on valehdellut, niin ihmetellään? Nyt heität epäilyksen useista kerroista. Hänhän muuten pyysi anteeksi joitain kirjoituksia jo viime torstaina eikä vasta nyt. Nyt oli käsittely asian tiimoilta SDP:n kanssa.

Hyvin näemmä tunnet ko poliitikon elämänkokemuksellasi väittäesi noin. Itse en tiedä kuinka hankala tai merkityksellinan asia hänelle on.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #16

Kiisti kirjoittaneensa, ei muistanut kirjoittaneensa ja epäili väärennöksiksi.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #18

Jos minä heitän sinulle parin lauseen kommentin vuodelta 2011 (joka oli ensimmäinen kuvakaappaus), jonka väitän sinun kirjoittamaksesi, niin muistatko sen varmasti? Huom, et voi tarkistaa sitä itse mistään, sillä se on hävinnyt.

Aikaa siis tuosta ensimmäisestä on vierähtänyt kahdeksan vuotta.

Minä en kyllä muistaisi varmasti, voisin esittää arvailuja tekstin perusteella, mutta varma en voisi olla mikäli tekstit olisivat jo aikoja sitten poistettu.

Hemmetin hyvämuistista sakkia täällä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #48

Oletko itse netissä kehottanut tai lietsonut murhaamaan ihmisiä, jopa valtiopäämiehiä perheineen, vuonna 2011?

Oletko netissä solvannut äärimmäisen halventavasti saudeja, israelilaisia ja amerikkalaisia vain joitakin vuosia sitten?

Itse voin sanoa että takuuvarmasti en ole tehnyt noin. Muistini ulottuu al-Taeeta pidemmälle eli en ole toiminut noin siitä lähtien kun internet tuli yleiseen käyttöön.

Muistini ei ole hyvä mutta tiettyjä juttuja voi sanoa heti varmuudella. Al-Taeen jutut eivät muuten itsekseen hävinneet netistä, hän on kertonut itse hävittäneensä tietyt jutut. Miksi?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #70

Omalta kohdaltani voin sanoa että jos joku kirjoittamani juttu, vanhakin, tuodaan eteeni niin muistan sen.
Vaikka en välttämättä muistaisikaan silloin kun minun väitetään kirjoittaneeni juuri sellaista.
Al-Taeen tapauksessa on myös se huomioitava seikka että hän on putsannut fb-sivustonsa. Miksi jos siellä ei ole ollut mitään siivottavaa?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #75

Tässä nyt peräjälkeen kysellään miksi juttuja on poistettu. Kerron itse esimerkin, joka on omalla kohdallani pohdinnassa.

Facebook on minulla ollut käytössä noin kymmenen vuotta ja nimenomaa siinä käytössä, että siellä on minut tuntevia kavereita rajattu määrä. Sen myötä jutut ovat sisäpiirin juttuja, joiden tarkoituskaan ei ole olla julkisia. Saatan vaikkapa käyttää rankkaakin huumoria, mutta minut tuntevat kaverini tietävät ja tunnistavat sen.

Jossain vaiheessa mietin, että vastaisin lukuisiin kirjoittamiseni myötä tulleisiin kaveripyyntöihin myöntävästi ja laajentaisin kirjoittamista sekä blogitoimintaa Facebookiin tekemällä siitä osin julkista.

Jos tekisin siitä julkista, niin poistaisin satavarmasti matkan varrelta paljonkin kirjoittamaani useista syistä. Osa on liian henkilökohtaisia ja kertoo vaikkapa perheestä, osa on vaikkapa tuota rankkaa huumoria ja sarkasmia yms, joka voidaan ymmärtää väärin.

Moni teistäkin varmaan sanoo kaveripiirissään asioita toisin kuin julkisesti. Siinä auttaa huomattavasti se, että he ymmärtävät sinua, arvojasi ja tarkoitusperiäsi - täysin toisin kuin ne, jotka suorastaan hakevat kirjoituksista virheitä ja mahdollisuuksia väärintulkintaan.

En tiedä Al-Taeen vaikuttimista ja onko kyseessä tällainen ilmiö vai mikä. Lähinnä pyrin osoittamaan, että syitä on monia ja varsin FB:n osalla on tiettyjä haasteita sen suhteen mikä on julkista ja mikä taas tarkoitettu omaan piiriin.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Jos asia on sillä loppuun käsitelty, että Hussein pyytää nyt kiinni jäätyään kirjoituksiaan anteeksi, on syytä olla todella huolestunut siitä, miten vapaasti ja pienellä riskillä Suomessa voi operoida ja nauttia luottamusta.

Etenkin, jos sattuu työskentekemään rauhanneuvottelijana ex-presidentin perustamassa rauhanvälitysjärjestössä. Sellaisessa tehtävässä ei ilmeisesti kerta kaikkiaan voi työskennellä epäilyttäviä tyyppejä. Ja pelkkä epäilykin on perusteetonta ajojahtia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos demareissa toimittaisiin kuten eräässä toisessa puolueessa on toimittu, niin tästä Husseinista tehtäisiin puolueen keulakuva ja puheenjohtaja.

Katsotaan miten käy.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aika ristiriitaisia lausuntoja al-Taee on asiassaan antanut. Kiistää kirjoittaneensa, epäilee väärennöksiksi, ei muista, sitten muistaa ”jotakin” ja vetoaa ”nuoruuden vihaisuuteen” ja sitten pyytää joka tapauksessa anteeksi.

Nyt kai tämä on sitten annettu valtakunnansyyttäjänvirastoon. Ratkaisu kyllä tulee ennen pitkää: joko esitutkinta tai sitten ei. Siihen on tyytyminen.

Kysymykseen siitä, riittääkö anteeksipyyntö tässä vaiheessa, niin vastaan että ei se epäilyjä katkaise kuin ehkä omassa puolueessa.

Jos olisin al-Taeen asemassa, olisin sopinut SDP:n johdon kanssa lausunnosta, jossa oltaisiin tehty selväksi, että mikäli tutkinta alkaa, SDP seisoo al-Taeen takana, mutta että sekä al-Taee että puolue haluavat, että asia tutkitaan perinpohjin kaikkien epäilysten haihduttamiseksi. Minuun se olisi tehnyt aivan eri vaikutuksen kuin anteeksipyyntö. Näin todennäköisesti olisi toimittu muualla kuin Suomessa, mene tiedä.

Toisaalta, al-Taeen asemassa en olisi lausunut yhtään mitään ennen keskustelua puoluejohdon kanssa. Nyt nuo ristiriitaiset puheet jäävät elämään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kaveri nimeltä Tuomas Venhola osoitti Twitterissä, että vähintään osa Anter Yasan levittämistä kuvakaappauksista oli väärennetty.

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Katsoppas nyt uudestaan Venholan twiittauksia, ei hän ole yhtään väärennöstä osoittanut. Ymmärrän toki, jos et ole itse twiittiä nähnyt ja väität tuollaista kuulopuheiden perusteella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Etsin myös Venholan twiittejä tuosta, vaan en löytänyt. "En gång kamrat, alltid kamrat"...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #99

Myös vanhoihin postauksiin vaihtuu uusi kuva. Näin ainakin Facebookissa. Venhola ei siis todista yhtään mitään.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä anteeksipyyntö puhalsi tästä valmiiksi huterasta keissistä loputkin ilmat. Vihapuheesta ei Suomessa tuomita, jollei sitä kerjäämällä kerjää kuten Halla-aho ja kumppanit. Al-Taee on tarpeeksi joviaali kaveri pyytääkseen anteeksi, Halla-aho puolestaan liian omahyväinen ja imagostaan tarkka.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Onhan taas Snellmanilta käsittämätön mielipide. Sillä ei pitäisi olla tuomion kannalta mitään merkitystä, pyytääkö kiinni jäätyään anteeksi vai ei.

Halla-ahon saaman tuomion perusteet eivät kestä kriittistä tarkastelua lainkaan. Se ei toisaalta ole ihme. Suomihan ei ole oikeusvaltio. Vakuutuslääkärienkään rikollista toimintaa ei ole saatu kuriin, vaikka se on jatkunut kymmeniä vuosia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kun hetken mietit niin tämäkin aukeaa. Näistä jutuista jäädään kiinni samalla kun teko tehdään. Anteeksipyyntö kertoo viestin siitä, ettei vihaa ole ja ettei se ainakaan jatku. Järkevä tuomari ei silloin tuomitse vihapuheesta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #28

Suomen laki ei tunne vihapuheen käsitettä – kuinka siitä voitaisiin tuomita?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #34

Heh, minä ansaitsin hämärässä nuoruudessani leipäni tuollaisella saivartelulla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vihapuheesta ei Suomessa tutkita ja tuomita kuin tiettyjä ihmisiä, tämä pitää todella paikkansa. Olen nähnyt sen lukuisia kertoja sekä myös sen, miten eri yhteiskuntaluokkia kohdellaan jopa viranomaisessa eri tavoin.

Pari huomautusta muille: Vihapuheesta ei kannata saivarrella koska kiihottaminen kansanryhmää vastaan on yleiskielessä vihapuhetta. On eri asioita se että vihapuhetta on muutkin sanomiset ja teot eikä vihapuheella ole toistaiseksi omaa rikosnimikettä.

Halla-aho sai perustellusti tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan mutta tuomio uskonrauhanrikkomisesta oli modernissa yhteiskunnassa naurettava ja uskomaton, vaikka sekin perustui lakiin. Näiltä osin kyse onkin siitä että ko lakipykälä olisi poistettava koska mielikuvitusolentojen tai niiden palvonnan loukkaamisesta ei pidä antaa valtion puolesta rangaistuksia. Rangaistusvastuun voi huoletta jättää mielikuvitusolennoille.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Vain hyväuskoiset hölmöt uskoo muslimin anteeksipyyntöjä. Me olemme muslimeille "vääräuskoisia", eli alempaa kastia joten he voivat puhua meille niin paljon potaskaa kuin huvittaa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tyylikästä, kerrot tässä ettei mielestäsi muslimien sanaan eikä anteeksipyyntöön voi luottaa vaan puhuvat potaskaa muille.

Leimaat sitten koko porukan kommentissasi..

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minä en jaa tuota käsitystä. Teen parhaillaan yhteistyötä kahden malesialaisen muslimikollegan kanssa, ja luottamus on molemminpuoleinen.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#21

Olette te kyllä lutuisia tuossa hyväuskoisuudessanne. Ensin valehdellaan minkä ehditään, ja kun lopulta pakon edessä pyydetään anteeksi, vaikka omien sanojensa mukaan ei edes tiedä mitä pyytää anteeksi, niin SDP:ssä lasketaan housut kinttuun, pyllistetään ja pyydetään laittamaan ykkösen sijaan kakkoseen.

Näköjään jos "arvopohja" on oikea, niin aatteenmiähillä kaikki menee läpi.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

MTV uutiset.

"Al-Taeen noustua kansanedustajaksi julkisuuteen nousivat hänen Facebook-viestinsä, jotka eroavat selkeästi linjasta, jolla hän on julkisuudessa viimeisimmän lähes viiden vuoden ajan kommentoinut terrorismia ja Lähi-idän tilannetta. Al-Taeen Facebook-kirjoituksissa on muun muassa vihjailtu Israelin ja Yhdysvaltojen kouluttaneen Isis-terroristeja.

Al-Taee on korostanut medialle moneen otteeseen sitä, että suojelupoliisi tekee jokaiselle CMI:n työntekijälle laajan turvallisuusselvityksen.

Supo kuitenkin kertoo STT:lle, ettei turvallisuusselvityksiin koskaan kuulu some-tilien läpikäyntiä."

"–  Tähän mennessä edes julkisia some-päivityksiä ei ole hyödynnetty turvallisuusselvityksissä, kertoo supon viestintäpäällikkö Jyri Rantala STT:lle."

Koko kirjoituksen voit lukea täältä, siellä on mainittu myös tämä Snelmannin esittämä kuvakaappaus väärennös väittämä.

"On siis kiinnostavaa, miten CMI saattoi olla varma viestien olevan väärennettyjä, jos al-Taee ei itsekään ole varma. CMI ei kuitenkaan suostunut kommentoimaan asiaa STT:lle tiistaina lainkaan."

https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/supo-ei-...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Al-Taeen Facebook-kirjoituksissa on muun muassa vihjailtu Israelin ja Yhdysvaltojen kouluttaneen Isis-terroristeja."

Al-Taee siis vihjaili asiasta, minkä Helsingin Sanomat kirjoitti ihan suoraan 18.9.2014:
"YHDYSVALLAT LIITTOLAISINEEN on kouluttanut viime vuosina salaa jihadisteja Syyrian presidentin Bashar al-Assadin hallintoa vastaan taistelevien kapinallisten riveihin. Suuri osa näistä sotilaista on sittemmin siirtynyt Isisin leiriin.

Der Spiegel -sanomalehden mukaan Yhdysvallat koulutti vuonna 2012 satoja syyrialaisia kapinallisia salaisessa koulutusleirillään Jordaniassa. The Guardian -sanomalehden mukaan paikalla oli myös brittiläisiä ja ranskalaisia kouluttajia.

Turkkilainen Aydinlik-sanomalehti puolestaan raportoi kesäkuussa, että Isisin sotilaita koulutettiin Yhdysvaltojen Incirlikin lentotukikohdassa Etelä-Turkissa. Ja Washington Postin mukaan Yhdysvallat, Ranska, Britannia ja Turkki kouluttivat tulevia Isisin terroristeja Libyassa sekä Etelä-Turkissa sijaitsevilla koulutusleireillään."

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002762230.html

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mielenkiintoista, aiemmassa blogissaan herra Majuri vaati rikosoikeudelliseen vastuuseen perusteluinaan mm seuraava:

"Kuvakaappauksen (18.12.2014) mukaan al-Taee on perusteettomasti halventanut amerikkalaisia väittämällä heidän perustaneen, aseistaneen ja kouluttaneen al Qaidaa, jotka ovat taas puolestaan murhanneet ihmisiä."

Joten ilmeisesti on syytä laittaa myös mm HS, Der Spiegel ja Washington Post rikosoikeudelliseen vastuuseen näistä väitteistä.

Aikajanallahan Al-Taeen mahdollinen kirjoitus tulee noin 3 kuukautta tämän HS:n uutisen jälkeen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Mitään painoarvoa ei ole sillä että maailmalla noita salaliitto-huuhaa-väitteitä ei ole missään kohtaa todistettu oikeiksi? Jopa suomalainen jihadistitutkija piti näitä väitteitä täytenä pötynä.

On aika käsittämätöntä miten jotkut sortuvat täällä levittämään pötypuheita äärioikeiston tapaan, vai mitä?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Sinä vaadit tuosta Al-Taheen lausumasta rikosoikeudellista vastuuta. Kyseiset julkaisut ovat tämän ennen häntä julkaisseet. Nimeämätön suomalainen jihadisistututkijasi ei edusta mitään lopullista totuutta asiassa.

Voisit nyt laittaa välillä lakimieshattusi päähän ja miettiä onko sinulla oikeasti joku keissi olemassa näiden tietojen perusteella?

Osallisuudesta on eriäviä mielipiteitä, sinä nimität niitä pötypuheiksi äärioikeiston tapaan. Vai mitä? Sori vaan, mutta sinun totuutesi ei ole välttämättä ole se ainoa oikea.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #87

Minulle riittää syytä epäillä -kynnyksen täyttyminen mielipidekirjoitukseen. On aivan sama riittääkö se sinulle tai muille. Kunnioita sitä tai ole suvaitsematon, sekin on minulle aivan sama.

Se ero meissä on että en levitä täällä huuhaa-juttuja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pidän Helsingin Sanomien kirjoitusta suhteellisen luotettavana. Kirjoituksessa nojataan luotettaviin uutistoimistoihin ja lehtiin.

Kun lähteenä käytetään luotettavaa mediaa, sinun pitäisi pystyä todistamaan lehden väitteet vääriksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Anter Yaşan reilun viikon takainen (15.4.2019?) blogi "Jotain epäilyttävää SDP:n Hussein al-Taeessa?" on nyt poistettu osoitteesta

http://anteryaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274509-jo...

Samoin toinen hänen bloginsa: "Hussein al-Taee: Ryysyistä rikkauksiin ja politiikan huipulle?"

http://anteryaa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274709-hu...

Miksihän?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nuo poistettiin jo aikaa sitten. Niissä esitettiin mielikuvituksellisia väitteitä al-Taeehen ja hänen sukulaisiinsa liittyen.

Yasa kertoi kommenteissa Supon kuunnelleen hänen puhelintaan. Ties vaikka tuolta taholta olisi tullut painetta blogin poistamiseksi.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Viime kädessä päätoimittaja vastaa lehden sisällöstä. Ja tietenkin blogin kirjoittaja voi itse poistaa oman bloginsa.

Oliko poiston motiivi mahdollinen uhka oikeudellisesta kanteesta?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #33

Niin tai sitten moderoijat ovat vain sitä mieltä, etteivät KGB-tyyliset luonnemurhat kuulu tälle palstalle. Tiedustelupalveluilla on tuolle matskulle venäläinen nimikin: kompromat.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Nuo kirjoitukset löytyvät Anter Yasan omilta sivuilta.
Kuuluvatko ne Puheenvuoroon sellaisinaan, no en sano sitä enkä tätä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Käsittääkseni rikosilmoitus on tehty. Nyt sitten nähdään onko aihetta syytteisiin. Jos on, sitten asia tutkitaan, ja jos näyttöä löytyy niin rangaistaan.

Ellei näyttöä löydy, kaikki tämä kohu on ollut pelkkää tuuleen huutamista ja poliittista liirumlaarumia. Toki media on siitä kerännyt omansa ja vähän päälle kun hyväuskoisia panikoitsijoita tässäkin maassa näkyy riittävän.

Veikkaan jälkimmäistä, koska asian alun perin esiin tuonut henkilö on sekaisin, mikä on todettu jo mediassakin – mm. poistamalla hänen sekopäisiä kirjoituksiaan. Mikäli olen ymmärtänyt, Yasan hyökkäys on ollut henkilökohtaista laatua, ja siksi mediassa yritetään nyt häivyttää koko noloksi kääntynyt kohu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Saahan mielipiteitä aina esittää. Mutta joidenkin mielestä tietyt mielipiteet ovat vääriä, ja jos niitä esittää vielä maahanmuuttaja, se on näiden joidenkin mielestä rikos – jopa ilman tutkintaa.

Salehzadeh kertoo vain USAn nykytilasta suhteessa aikanaan itse synnyttämäänsä ISISiin, samoin kuin se tekee al-Quaidan suhteen – jota se oli niin ikään alun perin koulimassa, koska Afganistanissa oli vääränlainen hallinto. Nyt USA sitten niittää sitä mitä on kylvänyt.

Ja viimeksimainitut eivät ole mielipiteitä vaan faktoja, jotka nähtävästi unohdetaan, jos ne eivät istu omaan ideologiaan.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #41

"Jew doing what a jew does best. Fucks up everyone to gain everything"

Juu mielipiteitä saa esittää. Rauhantae se osaa parhaiten.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #43

Selvittäköön rikostutkijat tapauksen.

Ennen sitä on turha vouhkata. Vaikka kyseessä onkin maahanmuuttaja.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #45

Ilmeisesti puolustan Anderssonin mielestä "väärää" maahanmuuttajaa? Anter Yasa on tehnyt jo miehen työn sen halvatun lelusalakuljettajan kanssa. Tyyppi ansaitsisi journalisti palkinnon.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #41

"Mutta joidenkin mielestä tietyt mielipiteet ovat vääriä, ja jos niitä esittää vielä maahanmuuttaja, se on näiden joidenkin mielestä rikos – jopa ilman tutkintaa."

Onko tässä jokin paradoksi? Anter Yasa? Hussein al-Taee?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Eli tuot taustaltaan Iranin kurdin Salehzadehin blogin osoitukseksi jostain? Mistä?

Mitä se mielestäsi osoittaa, kun ovat lähtökohtaisesti eri linjoilla jo taustansa myötä?

Salehzadeh kritisoi blogissaan shiialähtöisiksi ja värittyneiksi.

Toisaalta wikipedia kertoo kuinka hänen oma Turkki-tutkimuksensa hyllytettiin seuraavasti:
"Alkuvuodesta 2014 Maanpuolustuskorkeakoulu jätti julkaisematta Salehzadehin Turkki-raportin. Julkaisutoimikunnan mukaan raportti keskittyi liikaa kurdikysymykseen ja oli turhan poleeminen."

Eli hänen raporttinsa oli kiistanhaluinen tai miten nyt poleeminen halutaankaan kääntää sekä katsoi asiaa liikaa hänen edustamaltaan suunnalta.

Eihän tällainen mielipide osoita juuri mitään.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

#37

Mikäs se sana olikaan, eli kakois..., kaksoistsa..., eikun kaksoisstandardit. Huh, tulihan se kun vähän potki...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Onko Andersson nyt noussut kohu ollut turha, ottaen huomioon al-Taeen myöntämiset?

Jätetään nyt pois se anteeksipyyntö joka tietyissä piireissä korjaa kaiken.

Jos viranomaiset tutkivat, he tutkivat, jos eivät, asia selvä. Mikään viranomaislopputulos ei korjaa al-Taeen omaa törkeää törttöilyä takavuosina.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#77

Uskon että oikeasti tarvittavat tutkimukset tehdään, mutta niistä ei välttämättä tiedoteta julkisuuteen.

SUPO ei ole yleensä kovin innokas julkaisemaan asioitaan.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Jahas, olen ymmärtänyt että Majuri lakimiehenä on muissa tapauksissa ollut aina aivan eri mieltä tuosta asioiden selviämisestä rikostutkinnan tai tutkimatta jättämisen perusteella.

Mutta nähtävästi hän sittenkin yhtyy mieluummin huutokuoroihin kuin vetoaa lakiin – monista sanomisistaan huolimatta.

Liekö tässä tapauksessa kyse "vastapuolen" puolue- ja etnisestä taustasta?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #86
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #106

Niinpä. Selvitäpä ensin itsellesi onko lailla, oikeuslaitoksella ja tuomioilla yhtä suuri merkitys silloin kun toisella puolella on poliittinen vastustaja ja mediassa liikkuvat huhut.

Siitä ei ota selvää erkkikään.

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Mikä tää sun fiksaatio nyt on? Jäbä on kirjoittanut yleensä ihan fiksuja juttuja.

Toi demari on möykäröinyt ehkä joskus jotain somessa. Mut mun mielestä skidisti hälyyttävää on, että tuolla pyörii jotain anoturtiaisia, jotka kehoittaa sentään domestic violenceen. Tää nyt on vähän tämmönen whattabautistismi, mutta petyin Pasi tuohon sun kaksoisstandardimöykäröintiin, kun oot yleensä ollut aika kartalla asioista.

peace

A

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Älä nyt viitsi. Laki koskee kaikkia joten al-Taee ei ole miltään osin poikkeus siitä. Olen yhtä lailla kritisoinut hölmöilyistä niin Turtiaista kuin sitä yhtä pääsiäisvirpojien loukkaajaa.

Demareiden osalta vain kävi ikävä säkä kun lyhyen ajan sisään jo kaksi mahdollisesti "hyvää" ehdokasta paloi törttöilyjensä takia.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Kaksoisstandardit mainittu. Majuri, Hård & Co, mitä SDP:n pitäisi nyt teidän mielestänne tehdä al-Taeen suhteen?

Erottaa puolueen jäsenyydestä, kuten Persut teki Halla-aholle kun hän sai sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan? Ai niin. Eihän Halla-aho saanut potkuja, hän on nykyään Persujen puheenjohtaja.

Teuvo Hakkarainen on saanut 80-luvulla tuomiot mm. törkeästä varkaudesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle, jonka seurauksena oli kolari ja yksi autossa olleista matkustajista kuoli. Ei taidettu Teuvon taustoja tutkia millään tarkkuudella ennen kuin hänet hyväksyttiin kansanedustajaehdokkaaksi. Hakkarainen on saanut myös kansanedustajana ollessaan tuomiot kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, pahoinpitelystä ja seksuaalisesta häirinnästä. On arvopohjat kunnossa.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Kaksoisstandardit mainittu, koska olette niin hyviä esimerkkejä siitä. Mikäli rauhantae olisi kokoomuslainen, niin teillä olisi varsin erilainen ääni kellossa.

Miksi muuten heti alat puhumaan persuista? Ettei vain kaksoisstandardit yhdessä sisarensa whataboutismin kanssa vaikuta jälleen kerran tuotokseen?

Käyttäjän anttiknuuttila kuva
Antti Knuuttila

Niin siis meinaatko, että jos Al-Taee olis kokkari, niin sitä tulisi puolustettua? Vai mitä meinaat?

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Ketkä me? En ole puolustellut al-Taeen sanomisia edes puolella sanalla, enkä aio tehdä niin jatkossakaan. Törkeitä kirjoituksia, siitä ei pääse mihinkään.
Toivottavasti poliisi ne tutkii ja myöhemmin tuomioistuin tuomitsee jos on aihetta.

Persut ja etenkin Hakkaraisen nostin esimerkiksi siitä että vakavista rikoksistakin tuomion saanut voi päästä ehdokkaaksi ja tulla valituksi eduskuntaan. Eikä näytä pahemmin haittaavan vaikka jatkaisi rötöstelyä kansanedustajanakin. On noita vastaavia tapauksia muillakin puolueilla ollut, Kokkareilla Sasi ja Kepulla Juhantalo, pari mainitakseni. Ja onhan Demareiden Rinteelläkin omat rötöksensä taustalla.

Ja jos vielä vastaisit esittämääni kysymykseen että mitä SDP:n pitäisi mielestäsi al-Taeen kanssa tehdä?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #68

Entä Helsingin pormestari? Taitaa olla pahoinpitelytuomio ja jotain muutakin. Ei mitään esteitä politiikassa etenemiselle.
Tämä on vain noussut esille Jussi Halla-ahon myötä.
Ennen aikaan tavattiin sanoa että rikoksesta tuomittu ja tuomionsa kärsinyt. Samasta rikoksesta ei tuomita kahdesti.
Nyt tuntuu menevän siihen suuntaan että tuomio on ikuinen, sitä saa kärsiä koko loppuelämänsä jos on siis tietyn puolueen jäsen.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen Vastaus kommenttiin #72

Niin, mainitsin että muissakin puolueissa on tuomion saaneita. Onhan esim. Demarien Antti Rinne tuomionsa kärsinyt, mutta vaalien alla rahasotkut ja sakkotuomio nostettiin esiin useammankin kommentoijan viesteissä, joten ei koske vain yhtä tiettyä puoluetta.

Ja al-Taeen kirjoitusten osalta ei ole edes esitutkintaa vielä tehty, mutta melkoinen lynkkausmieliala tuntuu vallitsevan ainakin täällä Puheenvuorossa. Facebookista, Twitteristä sun muista netin likaviemäreistä en ole käynyt edes katsomassa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Harmittaahan se puheenvuoron ''viisaita' jos tämä asia ei johdakkaan mihinkään.

No mahtuu sitä tännee vielä itkua ja tuskaa, antakaa palaa vaan, niin tulee hyvä kakku :)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Harmittaa tietysti vain se että jos ihmisiä kohdellaan perusteettomasti eri tavalla. Helppo veikata että al-Taeen osalta hän on jatkossa median erityisseurannassa jo nyt myöntämiensä törttöilyjen takia.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kuka oikeasti on al-Taee?

al-Taee on "ei kanta-suomalainen" ja punavihreistö tarvitsee heitä poliittisten päämääriensä ajamiseen, sillä ei ole merkitysta vaikka maahanmuuttaja olisi laukaissut ydinpommin, se kelpaa punvihreistön politiikan työkaluksi siltikin, pienellä anteeksi pyytämisellä.

Esimerkkinä voidaan mainita vihreiden Hautalan päästämä totuus, eräästä maahanmuuttaja naisesta, joka pakeni Hollantiin. Hautala sanoi:"Älä lähde, tarvitsemme sinua politiikassamme".

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Esität oikein sitaattina Hautalan sanomaa. Jostain syystä en webbihaulla löydä sitä mistään muualta kuin sinun täällä jo aiemminkin toistamana kommenttina.

Kerrohan nyt lähde tälle jottet levitä perätöntä tietoa esimerkissäsi ja laita toisen suuhun sanoja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Elämän kokomukseni perusteilla voin sanoa, että mitä uskovaisin henkilö on kyseessä sitä voimakkaammin ajaa omaan uskontoonsa liittyviä arvoja. Tällä on merkitystä myös islamissa eri uskontosuuntien välillä. Suurimmalta osin arabimaiden sotatilat syntyvät uskontoon liittyvistä erimielisyyksistä, myös johtajuudesta eli vallasta. On uskovia muslimeja joiden viha juutalaisuutta ja kristittyjä kohtaan on suurta. Tämä käy ilmi juurikin islamistien toimissa. Myös Euroopassa tämä suuntaus on kasvanut vuosien varrella.

Se mikä minusta tuntuu kummalliselta on se, kun meillä varsinkin vasemmistolaisissa on henkilöitä, jotka tuntematta henkilöä puolustelevat hänen toimintaansa. Pelkkä sitoutuminen johonkin poliittiseen puolueeseen ja sen toimintaan ei kerro kenenkään henkilön luotettavuudesta, oli hän minkä maalainen juuriltaan. Toisaalta ei kai liene mikään salaisuus, että arabimaista Eurooppaan muuttavat/muuttaneet ovat/kannattavat ensi sijaisesti vasemmistopuolueita. Poikkeuksia tuosta on ja tulee kun uuteen maahan sopeudutaan. Yleensä nämä hyvin sopeutuneet eivät edusta välttämättä kovinkaan uskonnollisia arvoja.

Kaikkein tärkeintä on huomata miten koraanissa on annettu lupa valehdella vääräuskoisille. Tämän kun sisäistää, niin pääsee jo aika pitkälle suhtautumisessa tuntemattomiin. Saman suuntainen epäileminen asioiden todenperäisyyttä koskee myös kantasuomalaisiin suhtautumisessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Pelkkä sitoutuminen johonkin poliittiseen puolueeseen ja sen toimintaan ei kerro kenenkään henkilön luotettavuudesta, oli hän minkä maalainen juuriltaan."

Minun mielestäni sitoutuminen persuihin kertoo kyllä fanaattisesta suvakkivihasta.

"Toisaalta ei kai liene mikään salaisuus, että arabimaista Eurooppaan muuttavat/muuttaneet ovat/kannattavat ensi sijaisesti vasemmistopuolueita."

Lieneekö tästä mitään todisteita, vai onko pelkkä arvaus, vai pelkkä väite, jonka väittäjä arvelee palvelevan jotain omia tarkoitusperiä.

"Yleensä nämä hyvin sopeutuneet eivät edusta välttämättä kovinkaan uskonnollisia arvoja."

Kummallinen lipsahdus persulta. Myöntää että on olemassa hyvin sopeutuvia muslimeja. Tuosta tulee varmasti nuhteita puoluetovereilta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitä tästä opimme on se, että koskaan ei kannata pyytää anteeksi vanhoja tekojaan, on toimittava niinkuin suuri päällikkö Halla-aho.

Katumus on yliarvostettua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Mitä opimme.

Joku random tyyppi 1637: "Ajattelen, siis olen"
Petteri Ritala 2019: "Trollaan, siis olen"

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Ajattelin, mutta en ollut olemassa."

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tarkoittaako trollaaminen sanavarastossasi sitä, että on kanssasi eri mieltä?

Siltä vaikuttaa nimittäin.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren Vastaus kommenttiin #89

Toisaalta vaikuuttaa myös siltä, että Andersson kuuluu palstan plus kymmeneen vakitrolliin. Ota tästä nyt sitten selvää tai otan kyse on yksinkertaisimmillaan (troollaamisella) pilatusta sanasta kaksoisstarndardi joka on esim. tämän blogin aiheena.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #94

Nähtävästi suomen kieli ei ole vahvinta aluettasi.

Trollaus EI tarkoita erimielisyyttä SINUN kanssasi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #95

#95

Samalla tavalla tuo menee vasemmalla laidallakin. Jos et ole samaa mieltä vasvihr -henkilöiden kanssa, niin olet natsi, persu tai trolli.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #102

Kuka mitäkin puuhaa. Ei kannata yleistää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Päivän tietokilpailukysymys: Arvaatko kenen/minkä tekemästä paperista tässä on kyse?

"2020 -luvulla pohjoismaalaisen kansankodin väri muuttuu punaisesta vihreään.

Elämme tällä hetkellä punaisessa kansankodissa. Suureksi epäonneksemme se on vakavasti addiktoitunut fossiilisiin polttoaineisiin. Narkomaanin lailla se ei saa päiväänsä käyntiin ilman miljoonia tonneja kestämättömästi tuotettua energiaa, ja luonnonvarojen holtiton tuhlaaminen jatkuu vuoden jokaisena päivänä ja kellon ympäri. Tänä vuonna potilas käytti koko vuoden co2 -kiintiönsä ennätyksellisen aikaisin, huhtikuussa. Loppu vuosi eletään ekologisilla pikavipeillä, joiden korot ovat kirjaimellisesti armottomat.

Siksi punaisesta kansankodista luopuminen välttämätöntä. Ilman hoitoa addikti menehtyy. Punaisen kansankodin vieroittaminen fossiilisista polttoaineista on äärimmäisen kova harjoitus. Sen edetessä ei kansakunnan laajuisilta psykologisilta ja fyysisiltä vieroitusoireilta voida välttyä. Vieroittaminen on kuitenkin aloitettava ennen kuin on liian myöhäistä. Vaikean siirtymän mahdollistamiseksi tarvitsemme uskottavan ja toteuttamiskelpoisen näkymän 2030-luvun hyvinvointivaltiosta. Siihen ainoa vaihtoehto on visio vihreästä kansankodista.
Vihreässä kansankodissa 2030 -luvun lopussa tuloerot ovat pienemmät kuin punaisessa kansankodissa. Tämä on määrätietoisen politiikan tulosta, jolla päästövähennyksistä syntyvät kustannukset on jaettu kansalaisten taloudellisen kantokyvyn perusteella ja solidaarisuusperiaatteen mukaisesti. Tanskan esimerkin pohjalta kehitetty Green Check -järjestelmä kompensoi päästövähennyskustannukset pienituloisimmille ihmisille. Siksi vihreässä kansankodissa ei esiinny minimibudjettiköyhyyttä ja kaikkien tulot riittävät elämiseen."

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Mikko Kiesiläinen, Libera: Venäläinen informaatiovaikuttaminen näyttää toimivan

Siltähän tämä mustamaalauskampanja on näyttänyt. Siihen liittyi esimerkiksi "Husseinleaks"-blogi, ja materiaalin valmistamiseen ja levittämiseen oli uhrattu paljon vaivaa.

https://www.libera.fi/blogi/venalainen-informaatio...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Vuosia sitten sosiaaliseen mediaan kirjoitetuista kommenteista on turha tehdä suurta numeroa, jos kirjoittaja niistä irtisanoutuu. Se, mikä tässä uutisessa vaatisi suurempaa huomiota, on sen taustalla oleva Venäjän informaatiovaikuttaminen.

Facebook-ryhmä, josta osa uutisiin nousseista kommenteista on peräisin, on ryhmän kuvauksen mukaan tarkoitettu Venäjä-mielisen Janus Putkosen perustaman Verkkomedia.org:n juttujen levittämiseen. Putkosen yhteydet Venäjään ovat tulleet julkisuuteen hänen työskennellessään Donetskin hallinnolle."

Putkonen ja kumppanit taas asialla, kuinka ollakaan. Voihan Venäjä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Halusin puhua sulle yksityisesti, mutta et suostu ottamaan yhteyttä. Vaan me kommunikoidaan välikäden kautta? En ymmärrä." - Anter Yasa Twitterissä Mikko Kiesiläiselle hetki sitten

Saa nähdä, milloin tässä rupeaa itse kunkin puhelimet soimaan...: D

https://twitter.com/YasaAnter/status/1120985442009...

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

On hauskaa kun täällä persuja ja Halla-Ahoa eniten haukkuvat saavat melkein Pa...halvauksen kun muslimia epäillään, alkaa julmettu puolustuskirjoitusten sekamelska.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tässä ei ole kyse siitä että muslimia epäillään, vaan siitä että ihmistä mustamaalataan kaiken maailman desanttien toimesta. Vuosia sitten sosiaaliseen mediaan kirjoitetuista kommenteista on turha tehdä suurta numeroa, jos kirjoittaja niistä irtisanoutuu. Se, mikä tässä uutisessa vaatisi suurempaa huomiota, on sen taustalla oleva Venäjän informaatiovaikuttaminen.

Facebook-ryhmä, josta osa uutisiin nousseista kommenteista on peräisin, on ryhmän kuvauksen mukaan tarkoitettu Venäjä-mielisen Janus Putkosen perustaman Verkkomedia.org:n juttujen levittämiseen. Putkosen yhteydet Venäjään ovat tulleet julkisuuteen hänen työskennellessään Donetskin hallinnolle.

Putkonen on siis tämän desantti Bäckmanin kavereita, yksi pahimmista pyhän Venäjän uusista apostoleista.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Tätä juuri tarkoitin, voi tuota selittelyn määrää.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #100

Ei tämä ole selittelyä. Tämä oli yritys kertoa mikä tässä jutussa on olennaista: Venäjän informaatiosodankäynti.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Minusta vaikuttaa, että al-Taeen kirjoittelu sosiaalisessa mediassa on ollut Lähi-Idän shiiojen ja sunnien jäsentenvälistä sanailua, eikä sillä mielestäni ole juurikaan vaikutusta hänen tulevaan kansanedustajan työhönsä. Sensijaan hänen puolueettomuutensa rauhanrakentajana erityisesti Lähi-Idän alueella se kyllä asettaa kyseenalaiseksi. Myös noilla venäläismielisillä foorumeilla toimiminen herättää epäilyksiä. Toivottavasti hän on pystynyt ja pystyy työllään niin rauhanneuvottelijana kuin kansanedustajana osoittamaan nämä epäilyt aiheettomiksi.

Tuolla alueella käytettävässä retoriikassa jonkun valtionpäämiehen kuoleman toivominen sosiaalisessa mediassa taitaa olla kuitenkin ihan peruskauraa, vaikka se meistä voi oudolta kuulostaakin. Halla-ahon blogikirjoitukset ovat mielestäni periaatteessa vakavampi asia. Hänkin näyttää kuitenkin nyt selkeästi ottaneen niihin etäisyyttä tavalla, jonka voi tulkita irtisanoutumiseksi. Kun hän on niistä tuomionsa aikoinaan kärsinyt ja pitää niitä nyt suurimmaksi osaksi tyhminä, niin mielestäni ne on jo syytä jättää taakse eikä enää käyttää lyömäaseina.

Tämäkin aihe on näyttänyt, kuinka jakaantuneita mielipiteet nykyään Puheenvuorossakin ovat. Osa kommentoijista ei pysty peittämään iloaan siitä, että maahanmuuttajataustainen kansanedustaja saadaan osoitettua roistoksi.Heidän mielestään Halla-aho sensijaan on vain kirjoittanut ylös heidänkin näkemyksensä ja on saanut tuomionsa syyttä suotta. Toisella puolella pyritään muistuttamaan Halla-ahon nuoruuden synneistä jo vähän turhan jälkijättöisesti. No, ehkä hän on tuon muistuttelun vuoksi ottanut niihin nyt etäisyyttä aikaisempaa enemmän, hyvä niin.

Luulen, ettei tämä kommenttini tykkäyksiä saa, kun tulin sohaisseeksi molempia osapuolia :D

Käyttäjän marleenalohento kuva
Marleena Lohento

Kun ko.Sdp:n vastaleivottu kansanedustaja on laukonut solvauksiaan Israelista juutalaisineen/Usasta ja Saudi Arabiasta sunnilaisineen (johtuen ilmiselvästi omasta shiialaisesta taustastaan)OllESSAAN jo niin kutsutun rauhanklubin,eli CMI:n palveluksessa,niin sitä ei voida hyväksyä enään minään P.Näräsen ehdottamana"keskinäisenä nokkapokkana"sunnien kanssa!! Sylttytehdas nyt varsinkin CMI:n osalta johtanee
Suomea kauemmas,eli "kenen lahjoittamilla rahoilla neuvottelet,sen rauhanlauluja laulelet",taitavat omata hyvin rikkaita rahoittajia itäisemmistä maista...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Taisin kirjoittaa, että on ongelmallista hänen työssään CMI:n palveluksessa, mutta kansanedustajan mandaattiin ei ole vaikutusta. Onhan muiltakin kansanedustajilta kuultu vaikka mitä. Israelin politiikan ja Saudi-Arabian kuningashuoneen solvaus taitaa olla siitä lievimmästä päästä. Kauko Juhantalo taitaa olla miesmuistiin ainoa eduskunnasta erotettu.

Luulen, että jos al-Taeebin toimintaa ylipäätään lähdetään tutkimaan, niin lopputulos tulee olemaan, ettei anna aihetta enempään. Sensijaan hänen toimenkuvaansa CMI:ssä saattaa hyvinkin olla vaikutusta, jos CMI:n johto niin katsoo.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Demarien sisäsiittoinen anteeksiantoretriitti kertoo
kaiken oleellisen Demareiden arvopohjasta. Kun härmä-
läisille naisille ja lapsille on tapahtunut islamin
arvomaailman rikoksia niin Suomessa kuin Euroopassakin
viimeisten vuosien aikana - on Vihervasemmisto ollut
käytännössä kateissa blogeista ja somesta. Ibrahimin
kantapäärakkula ja sen paranemisen seuranta on saanut
varauksetonta aivopesun sukuista palstatilaa mm. Ylellä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset