pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Kiitos punavihreille että saan olla maalituksenne kohteena

Haluan suuresti kiittää punavihreää seurakuntaa siitä, että olen saanut olla maalituksenne kohteena. Viimeksi sain lokaa yhtä paljon niskaani kun erehdyin kirjoittamaan Venäjää myötäilevistä trolleista.

Kollektiivinen kiitos Teille kaikille lukuisista lähes solvaavista tai muuten henkilööni käyvistä kommenteista ja viesteistä ja erityiskiitos niille hyville Henkilöille, jotka pitävät asiaton sisältö -nappia pohjassa vasemmistoa ja muita mahdollisesti hyviä henkilöitä arvostelevien kommenttieni ja kirjoitusteni jälkeen. Olette varmasti ylpeitä arvopohjastanne ja siitä, että Teidän edustamienne henkilöiden maalitus on niin väärin eikä ketään hyviä ihmisiä saa solvata.  

Sen enempää erittelemättä yksityishenkilööni meneviä kommentteja ja viestejä, nyt muun muassa tiedän arvoisalta palstanpitäjältä ilmoitettuna, että sanan "kakka"-synonyymin käyttäminen on punavihreiden suorittamaan loanheittoon rinnastettuna kiroilua. Jokin aika sitten sain tietää, että kommunismia ei saa aatteena arvostella vatsaakääntäväksi.

Tätä kirjoitusta on turha pitää uhriutumisena. Jos sain omatuntonne kolahtamaan, hieno homma.         

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (87 kommenttia)

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ihan yksittäinen kiitokseni arvoisalle blogistille henkilööni kohdistuvasta törkyilystä. Samoin kollektiivinen kiitos hänen kanssakeskustelijoitaan kohtaan aina uskollisesti osoittamasta empaattisuudesta ja ystävällisyydestä.

On ihan erinomaista viisautta uhriutua siitä, kun joutuu joskus myös niittämään sitä mitä itse on kylvänyt.

Punaviher-pakkomielteestä ja sen fundamentaaliuskonnon tasolle kohoamasta paranoiasta ei edes löydy tarpeeksi ylisanoja.

Kiitos!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vai törkyilyjä. Empatian osoittaminen täällä ei valitettavasti ole vahvuuksiani vaikka taas ne, jotka minut tuntevat, ovat toista mieltä.

On hienoa että olet sitä mieltä että silmä silmästä on hieno periaate.

Mitä tulee pakkomielteeseen, jos et ole psykiatri ja jossain kohtaa tutkinut minua, sinun on turha tehdä enempiä lääketieteellisiä arvioita täällä, vai mitä?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

He ovat niin vapaamielisiä.

"Se yhteiskunnan osa-alue, jota kohtaan yhteiskunnalla on suurin sympatia sen oletetun vapaamielisyyden vuoksi, väistämättä osoittautuu yhteiskunnan kaikkein ahdasmielisimmäksi ja suvaitsemattomimmaksi segmentiksi."
- Marion J. Levy, 1969-1970 -

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Risto, he ovat niin vapaamielisiä ja ennen kaikkea suvaitsevaisia muita kansalaisiaan kohtaan. Heidän kanssaan tulisi aina olla samaa mieltä, mutta sehän ei voi olla mahdollista. Meillä kaikilla kun pakkaa olemaan omia mielipiteitä asioista.

On huomattava, että hiljalleen tiedostetaan miltä suunnalta ne pahimmat solvaukset ja muut epäasialliset nimittämiset erilaisine vihapuheineen oikein tulevatkaan, Hyvää kehityssuuntaa, joka toivottavasti jatkuu. Kiitokset Pasille kirjoituksesta! Myös aiemmista.

Olen sitä mieltä, että netin vihapuhepoliiseille olisi tässä valtakunnassa paljon tärkeämpääkin tekemistä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Majurin toiseksi paras kirjoitus tähänastisista.

Titityy-joukko syyttää uhriutumisesta ja uhriutuu itse päivittäin jonkun toisen puolesta. Nyt kun intiaanipäähineitä eivät saa käyttää kuin intiaanit, mitenkä solmion käyttö?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kun Kroatia on nykyisin EU:n jäsen, solmion käyttö lienee hyväksyttävää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, enpä ajatellut tuota perustelua...

Mutta entä erityisesti vihreitten ja vasemmistolaisten naisten suosima talvipäähine, sellainen Andien lammaspaimenten käyttämä pipo, ”chullo”?

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Chullo

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #8

Veikkaisin, että se on hyväksyttävää jos (ja vain jos) sillä on alkuperäistuottajan myöntämä reilun kaupan sertifikaatti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

No, ainakaan vihkisormuksia ei saisi käyttää. Kulttuurinen appropriaatio etruskeilta! Vai päteekö tähän sama kuin solmioon?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #17

Nyt meni vaikeaksi. Roomalaisethan jyräsivät etruskit ja tietyllä tavalla me olemme roomalaisten perillisiä, joten on se vihkisormusten käyttö ainakin hyvin epäilyttävää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #8

Ai kamala, mun nuorimmaisella tytöllä on tollasia useita. Pitäiskö kieltää käyttämästä ettei suvaitsevaiset käy päälle?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #8

No jaa, toisaalta blogissa, jossa harjoitetaan estotonta yleistämistä kaiketi kommentaattoriekin kuuluu yleistää yhtä estottomasti.

Ainakin mitä tulee vihreisiin ja vasemmistolaisiin ihmisryhmiin. Sehän ei ole rasismia niin kuin yleistäminen liittyen muihin ihmisryhmiin on, koska kaikki vihervasemmistolaiset ovat toista mieltä joistakin asioista.

Sitä paitsi kaikki he ovat tomppeleita ja typeryksiä, mikä tätä blogia lukiessa on käynyt enemmän kuin selväksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #68

Kerrotko, miten yleistin kommentissani.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kunhan sen väri vain ei loukkaa ketään!

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

#3

"Majurin toiseksi paras..." Eilen oli Max Jussilan mukaan se paras.
Ilmeisesti huomenna on odotettavissa kolmanneksi paras.

Vähänkään aritmetiikkaa ymmärtäville on selvää minkälaista tekstiä on odotettavissa blogistilta, tässä mielentilassaan, tuossa paremmin toukokuun puolella. Kunhan vappu on kestetty ja aina vain menee niin väärin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

#32

Eivät nämä tietenkään omieni veroisia ole.

Arvostan kyllä yritystäsi kirjoittaa kommentti, saithan sentään sisällytettyä siihen vierasperäisen sanan ”aritmetiikka”.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Tulee mieleen vanha sanonta "Tuppurainen Tappuraisen takuumiehenä."

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Me saadaan näemmä molemmat osamme, vaikka ei varmaan tulekaan samoilta piireiltä.

Meidän piitää olla vaan ylpeitä, että saadaan reaktioita aikaan. :)

Se on kyllä omituista, etteivät ihmiset pysty olemaan eri mieltä asioista, ja että ne erimielisyydet pysyisivät siellä missä asioista keskustellaan. Viestittely ja häirintä eivät ole tästä maailmasta.

Ei tämä ole niin vakavaa, monilla vaan tuntuu olevan hermo kireällä.

No minäkin olen mielipiteineni oikein blogin arvoinen, vaikka olen vain pieni antikvariaattikauppias. Minusta se osoittaa paljon enemmän kirjoittajasta, kuin minusta.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

" No minäkin olen mielipiteineni oikein blogin arvoinen" Sorry Petteri, on ihan pakko..Onko sinulla tosiaan useampiakin mielipiteitä?

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

#11. Komitatiivi on aina monikkomuotoinen, mutta merkitys voi olla joko yksiköllinen tai monikollinen, esim. ”kättelyvuorossa ministeri Se ja se puolisoineen”, ”hän saapui paikalle perheineen” jne.

Huom! Tämä ei tarkoita, että väittäisin Petteri Ritalan tai kenenkään muunkaan ajattelun rajoittuvan vain yhteen mielipiteeseen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kun leikitään aikuisten hiekkalaatikolla, aina tulee joku joka haluaa rikkoa juuri tehdyn hiekkakakun. Pelottavaa on että jos nämä tyypit eivät huomaa hajottavansa kakkuja.

Hehheh, jos käyn Hämeenlinnassa, käyn ostamassa jotain;) Syksyllä kun käytiin Turussa emännän kanssa, ostin paikallisesta antikvariaattiliikkeestä 100 vuotta vanhan seinäpuhelimen. Ei sinulla sattuisi olemaan vastaavaa pöytämallia?

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Itäänpäin rähmällään oloa kutsuttiin muualla Euroopassa aikanaan suomettumiseksi. Tuolloin ei hyväksytty asioiden sanomista niinkuin ne olivat. Suomessa puhuttiin poliitisesta korrektiudesta vaikka kaikki tiesivät mistä oli kysymys. Silloin ei kuitenkaan menty näin pitkälle kuin nyt kun jopa mielipiteen ilmaisustakin saattaa joutua syytteeseen ja tuomiolle. Ollaan taas pahasti rähmällään.
Yhteinen nimittäjä on vasemmisto joka tuolloin kuten nytkin on ensimmäisenä vaatimassa päitä vadille, nykyään vihapuhekorttia heiluttamalla. Nykypäivän vasemmisto on tietysti eri vasemmisto kuin aikanaan ja aatteeseen onkin liittynyt yhteiskuntarakenteita jopa pahemmin tuhoava elementti kuin pelkkä kommunismi, nimittäin vihreä aate.

Arvostan Pasi suoruuttasi ja kykyäsi sanoa asiat suoraan alun pikku keskinäisestä kinastamme huolimatta. Tietysti ilmaisusi herättävät närää niiden keskuudessa jotka ovat asioista eri mieltä mutta kuitenkin olet aina perustellut kirjoituksesi hyvin.
Luonnollisesti olen kanssasi joistakin asioista hieman eri mieltä mutta nostan hattua rehellisen Isänmaalliselle miehelle. Suomi tarvitsee oikeasti lisää kaltaisiasi henkilöitä jotka jaksavat puolustaa arvojamme. Jatka samalla linjalla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kiitoksia Esa. Olet niitä harvoja jotka ovat huomanneet että kannatan laajasti kaikille kuuluvia yhteisiä arvoja enkä kritisoi vain tiettyjä ryhmiä.

Hehheh, täällä on monia, joiden kanssa ensikohtaamisten jälkeen ollaan oltu monesta asiasta samaa mieltä ja tultu hyvin juttuun. Seuraan harvojen kirjoittajien juttuja ja olet yksi niistä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Heikkinen syyttää vasemmistoa kaikenlaisesta rähmälläänolevasta ahdasmielisyydestä. Tottahan se tietysti on, kun on tarpeeksi oikealla niin kaikki muut ovat vasemmalla.

Käsittääkseni Majurin ilmaukset herättävän närää myös muissa kuin vain meissä vasemmistolaisesti erimieltä olevissa. Olen huomannut monien muidenkin, siis kalustetuissa huoneissa oleskeluun tottuneiden, olevan nimittelyistä ja kielenkäytöstä erimieltä.

Terv. punaviheriäisessä kuplassa elävä kulttuurimarksilainen suvakkimädättäjäpellervo joka pitää pre-, praesens- ja postmodernista kulttuurista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

En ole minkään sortin punavihreä mutta sanonpa vain sen, että jos haet vastakkain asettelua niin sitä tulet myös saamaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei sinun tarvitse ollakaan. Kerrotko mitä vastakkainasettelua on se että pystyy tasapuolisesti kritisoimaan kaikkia poliitikkoja ja puolueita ja on yhdenvertaisuuden kannattaja?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#29
Kerrotko mitä vastakkainasettelua on se että pystyy tasapuolisesti kritisoimaan kaikkia poliitikkoja ja puolueita ja on yhdenvertaisuuden kannattaja?
......................

Tasapuolisuutta ja yhdenvertaisuutta on vaikea nähdä ulos annistasi. Et suostunut vastaamaan esittämiini kriittisiin kysymyksiin muuta kuin jargonilla. Jo blogisi otsikot ovat provosoivia ja leimaavia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tälleen sivustakatsojana tota on vaikea uskoa kun huudat kuitenkin vihervasemmiston kanssa samassa kuorossa joka asiassa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#34
Jos vihervasemmisto määritellään niin kuin persut sen tekevät olen toki sellainen. Voin kuitenkin kertoa, että ääntäni ei saanut viime vaaleissa sen kummemmin vihreät kuin vasemmistokaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #47

Vihreät ja vasemmisto ovat olleet kuuroja tälle persujen loistavalle idealle yhtymisestä. https://www.vihrealanka.fi/juttu/punavihre%C3%A4-v...

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #54

Haukuitte vihervasemmisto - termiä ja nyt haluatte olla se joka jo ennustettiin.... Ei mitään yllätystä. Pulma on vain että senkin jälkeen ns. vihervasemmisto on pari siirtoa jäljessä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ei näitä tämän palstan juttuja ihan noin tosissaan kannata ottaa. Tämähän on meille vapaaehtoista ajanvietettä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nimenomaan, tää kun ei oo mikään virallinen valtiosääntöoikeuden palsta, vaan jokainen heittää omia ajatuksiaan ja mielipiteitään.

Liikaa totisuutta on havattavissa useasti.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Natsihuora. Natsihuorat ei kuulu Suomeen. Semmoista palautetta sain vaalien tulosten jälkeen. Viatonta pikku sanailua. Kyl mie niin tykkään fiksuista ja asiallisista immeisistä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No voi voi. Sen tiedän, ettei se ollut kukaan meistä punaviherpellervoista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #42

No voi voi. Eipä tietenkään.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

" Tämähän on meille vapaaehtoista ajanvietettä. "

On ajanvietettä, mutta monelle lukijalle täyttä totta. Ei kaikille, mutta riittävän totta kuitenkin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jos joku ottaa Majurin kirjoituksen tosissaan, syyttäköön itseään.

Majurilla on päällä vahva tunnetila. Tunteet vain heittelevät laidasta laitaan. Tänään oli vuorossa itsesääli ja hyväksynnän kalastelu. Onneksi monet antoivat, mitä Majuri tuntui tarvinneen.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

No nämä punavihreät vaan osoittavat sitä kuuluisaa "suvaitsevaisuuttaan", taannoin haukkuivat mm. Atte Kalevaakin rasistiksi.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

"If you're not with me... then you're my enemy!" Darth Vader

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#16
Sikäli osuva ilmaus tähän kohtaan, että persuille näyttää olevan punavihreitä vihollisia kaikki ne ihmiset, jotka ovat eri mieltä heidän kanssaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Palsta on hyvin tasapuolinen: minua on bannattu niin persujen kuin punavihreitten blogeista. Viimeksi eilen yksi näistä äärimmäisen ahdasmielisistä punavihertitityy-henkilöistä antoi bannin. Persut bannaavat nykyään vähemmän, kun Huhtasaari ei ole enää kirjoittelemassa ja Luukkanen on pelkkä mitättömyys hänen rinnallaan, jättää vain vastaamatta kommentteihini.

Hauskin on täälläkin tuo kommentti #1: pelkkää uhriutumista.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse olen huomannut vähän saman ilmiön.

Olen useita kertoja arvostellut lähes kaikkia poliitikkoja, puolueita ja niiden ajamia mitä ihmeellisimipiä ohjelmia ja asioita. Persuja olen mättänyt mielestäni lukuisia kertoja ja ihan aiheesta mutta sieltä ei ole satanut lokaa niskaan käytännössä lainkaan. Vain punavihreiden ja venäjämielisten taholta on lähdetty hyökkäämään ihan kunnolla. Banneja on jaettu lähinnä vasemmiston kannattajilta.

En tiedä mitä tuo osoittaa mutta hyvin erikoiselta tuntuu. Tässä ainakin voi kiittää persuja siitä että olette ottaneet kritiikkiä vastaan surutta ja tiedän että myös melko korkealla tasolla on korjattu tiettyjä juttuja.

Ja aina vain riittää kitisijöitä että mollaan vain vihervasemmistoporukkaa. Kun olen satoja kertoja todennut että olen ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden ja laillisuuden kannattaja, aina löytyy joku, joka itkee rasistiksi, natsiksi, fasistiksi, pelleksi, parodiahahmoksi, runkkariksi, natokiimaiseksi, äärioikeistolaiseksi, maanpetturiksi, noin niinkuin lyhyesti mainittuna.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kannattaa kuitenkin ymmärtää, että banneja tulee sieltä juuri kehen arvostelu sattuu, ei sitä voi yleistää.

Arvaappa kuinka monelta persulta minä olen saanut bannit.

Mä luulen, että johdan tässä tilastossa monia palstalaisia. :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #25

Auot päätäsi niin kauan että saat banaanit ja sitten pistät ne bannit tietenkin täysin bannaajan syyksi, sinä et omasta mielestäsi ole syyllinen tietenkään.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Tasapuolisuuden kannatajana ja ystävänä olen vahvasti siinä uskossa, että paras tie on potkia kaikkien perseitä tasapuolisesti tai olla potkimatta ollenkaan.

Miksi tarjota jollekin ryhmälle erityishuomiota ja mahdollisuutta uhriutumisritualeihin.

Jos banneja paukkuu joka suunnalta, eikä jostain erityiseltä laidalta, niin voi käydä iltaisin nukkumaan hyvillä mielin todeten olleensa v***iluissaan tasapuolinen.

Tosin sen verran olisi hyvä olla pelisilmää, että osaisi edes hiukan lukea kuka on henk.koht ansainnut oman osansa.
Myös palstalla uusia kasvoja joiden sielunmaisema on tuntemton, pyrin ainakin itse lähestymään kohteliaammin.

Sitten on joitain jotka ovat itse vetäneet riman sille kohdalle tankoa, ettei tarvitse miettiä mitä tarkoittaa "kohteliaisuus".

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Itsestähän se baannien saaminen on kiinni, jos sellainen on kirjoittajan tyyli, jokainen saa toimia täällä tavallaan, ja se on ihan hyvä asia.

Mun bannit on varmasti ihan oikeutettuja, ainakin bannaajien mielestä.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #33

#33

Juurikin näin.

Bannit tulee oikeastaan vain silloin kun itse kirjoittaa sellaista sisältöä, joka tarjoaa mahdollisuuden banneille.
Jos siinä kohtaa ei kestä banneja, niin kannattaa miettiä sisältöä uudestaan.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Itse miellän itseni punavihreäksi ja ainoat bannit olen saanut kurditaustaiselta pakolaiselta rasismin tukemisesta. Pidän itsekin tätä jonkinlaisena osoituksena 'tasapuolisuudesta' mielipiteilleni. Liekö se sitä sitten oikeasti? Sopivasti suvakki ja rasisti? Tyhmiähän moiset lokerot on. Minullekin on annettu mielipiteitä joita en ole koskaan esittänyt koska joku 'punavihreä' jossain päin maailmaa on jotain sanonut. Ei ihmisiä edes kiinnosta mitä mieltä olet kun vastakkainasettelu on menossa siihen suuntaan että kaikki poliittiset mielipiteesi ovat pääteltävissä asenteestasi esim. maahanmuuttoon tai ilmastonmuutokseen. Ne ovat ideologioiden pakettiratkaisuja joilla koko dialogi yksinkertaistetaan olkiukkoiluksi vastapuolesta.

Ongelman siitä tekee se, ettei järkeviäkään ratkaisuja suostuta edes miettimään koska ratkaisu on lähtöisin väärästä poliittisesta leiristä. Mielummin tyydytään selittämään toisen mielipiteen huonoutta kuin oman paremmuutta tai perustelemaan tutkittuun tietoon pohjautuen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Ongelman siitä tekee se, ettei järkeviäkään ratkaisuja suostuta edes miettimään koska ratkaisu on lähtöisin väärästä poliittisesta leiristä. Mielummin tyydytään selittämään toisen mielipiteen huonoutta kuin oman paremmuutta tai perustelemaan tutkittuun tietoon pohjautuen.
"

Tilanne on odotusten mukaisesti edennyt sen verran pitkälle ( luultavasti pahentuen jatkossa) ettei lievennystä ole enää helpolla tiedossa.

Mutta elän toivossa toki. Sitä odotellessa itse kukin puolustaa myös omia näkemyksiään mikäli niiden kimppuun hyökätään - mieluusti mahdollisimman asiallisesti. Puheenvuoron voi laskea jo kohta pelkäksi kettuilu-alustaksi suureksi osin. Ei siinä mitään... uskon pärjääväni moisessa, mutta lähinnä ajanhukkaahan tällaisesta seuraa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#35
"Ongelman siitä tekee se, ettei järkeviäkään ratkaisuja suostuta edes miettimään koska ratkaisu on lähtöisin väärästä poliittisesta leiristä"

Tässä ratkaisu on että osaa lukea kommentin kuin ei tuntisi kommentoijaa entuudestaan.... jokainen osapuoli.
Sisältö ratkaisee eikä sen tuottaja.

Tämä siis jos tarkoitus on pyrkiä jonkinlaiseen älylliseen keskusteluun.
Tosin tämä foorumi ei välttämättä tarjoa pohjaa sille.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olet aivan oikeassa, Mikko. On Puheenvuoro kuitenkin kertaluokkaa älyllisempi ja sivistyneempi foorumi kuin sellaiset keskustelupalstat, joihin voi anonyymisti sepustella. Oma nimi ja kuva nostavat kuitenkin hiukan kynnystä sille, mitä aikoo näppäimistöstään suoltaa.

Yksityisviestein tai muuten yksityiselämää maalittamalla toimivat myöntävät jo hävinneensä avoimessa mielipiteiden vaihdossa ja argumentoinnissa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #53

#53

Joo... ei tämä nyt ihan ylilauta ole.

Mutta taso lipsuu aika vahvasti.
Tosin eiköhän tämäkin alusta seuraa nykymaailmassa vallitsevaa trendiä, jossa ääripäät erkaantuvat toisistaan kiihtyvällä tahdilla.

Keskellä on oikeasti hyvin vaikea enää olla.
Siinä välissä olevatkin leimataan aina tilanteen mukaan joko "persuiksi" tai "vihervassareiksi".

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #56

Niin se oli jo yli 10 vuotta sitten. Meno vain hiljalleen kiihtyy. Lähes pakottaa ottamaan jonkun kannan ennemmin tai myöhemmin. Typeryyteen asti kahtiajako toimii... toiminee jatkossakin. En kamalasti pidä tilanteesta, mutten keksinyt näitä "sääntöjä", eikä kukaan osaa tai halua niitä muuttaa. Joten näillä mennään.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen yleensä Pasi Majurin kanssa asioista samaa mieltä, varsinkin kun keskustellaan Venäjästä ja Putinin hallinnosta. Pasi käyttää melko värikästä kieltä ja mielipiteet ovat ajoittain aika jyrkkiä. Siksi on arvattavaakin, että välillä yrittää lunta tulla tupaan vastapuolelta. Siitä ei pidä laskuvarjojääkärin välittää, eikä varsinkaan uhriutua (en nyt väitä, että olisit pyrkinyt uhriutumaan).

Ken leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Tämä on mielipiteeni myös Puheenvuorossa mukana olosta. Mielestäni ei bannausmahdollisuutta, kommentoinnin kieltoa, eikä kommenttien poistomahdollisuutta saisi olla ollenkaan, muuten kuin moderoinnin toimesta. Itse olen suht liberaalina, välillä kai lieviä punavihreitäkin sävyjä omaavana taittanut peistä niin venäjämielisten kuin persumielistenkin kanssa (hämmästyttävän usein nämä ovat ihan samoja tyyppejä). Olen minä pari omasta mielestäni huumorintajutonta vihreääkin onnistunut kärjekkäällä kielenkäytöllä suututtamaan. Banneja on tullut muutamia ja kerran on uhattu oikeusjutulla. Who cares!

"Natokiimainen" on venäjämielisistä ollut kai jonkinlainen haukkumasana minulle, itse otan sen suorastaan kunniamainintana, josta olen syystä ylpeä!

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Suurisuisuus ja hienohipiäisyys on huono mutta yleinen yhdistelmä.
(Vanha someviidakon sananlasku joka ei ole kohdistettu kehenkään kirjoittajaan).

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Sain ainoan bännini, kun ennustelin lineaarisella mallilla jonkun lippalakkimiehen blokissa, koska SDP+kok+kepu saavat alle 50 % eduskuntavaaleissa. Taisi olla edellisten vaalien aikaan. Silloinen arvioni oli v. 2023-2027. Noh, meni pieleen, sillä raja meni rikki jo tänä keväänä. Toivottavasti pysyykin siinä alle.

Uusia puolueita vain peliin ja uusia tuulia. Poliittisen keskustelun pitäisi elävöityä uudestaan, ja paras keino siihen olisi vahvat ja monipuoliset mediat, joissa riittäisi ilmaisukanavia ihan joka lähtöön. Nythän niitä lähtöjä on vähemmän kuin belgianhevosille Vermossa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Kyllä tuo nyt voissa paistetulta uhriutumiselta hieman näyttää. Eivätköhän täällä lukijat osaa aika itsenäisesti ilmoittaa kirjoituksista, ei siinä sen ihmeempiä maalituksia tarvita. Toimitus sitten arvioi valitukset foorumin sääntöjen pohjalta. Mitä olen nähnyt, sääntöjen valvonta ei ole ollut mitenkään tiukkaa.

Voisit myös katsoa peiliin siinä, miten edellisessä kirjoituksessasi nimittelit toisin ajattelevia "punaviherpellervoiksi". Nimittely tai kiusaaminen eivät kuulu sivistyneeseen keskusteluun, vaikka kiusaus ryhtyä niihin varmasti on itse kullekin usein houkuttelevaa. Nimittelyn karsiminen keskustelusta on sikäli hieman kaksipiippuista, että nimittelyllä yleensä näyttää oman typeryytensä.

Jani Kaaro kirjoitti uhriutumisesta juuri eilen erinomaisen kolumnin. Uhriutumisen kultturi on sinällään pitkälti lähtöisin vasemmistolaisesta yliopistokulttuurista mikroaggressioineen ja turvatiloineen, jossa uhriutta on tavoiteltu pilkkujen patriarkaalisia muotoja suurennuslasilla tarkastellen. Sittemmin myös populistinen oikeisto äärilaitojaan myöten on omaksunut sen – Kaaro viittasi kärsimästään syrjinnästä valittaviin uusnatseihin, jotka ovat muuttuneet kovista miehistä itkijämummoiksi.

Onko sinulla rautainen itsetunto vai oletko itkijämummo?

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä

Eiköhän blogistille ominainen hyper-aggressiivinen ja asiaton tyyli ole pikemminkin osoitus itsetunnon puutteesta. Eihän sellaiseen tarvitse turvautua, jos uskoo asiaansa ja argumenttihinsa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itsekin käytän ilmaisua itkijämummo joka ei ole sen kummempi kuin punaviherpellervo. Kuten sanoin aiemmin, pellervosta on vaikea loukkaantua.

Jutun pointti ei ollut itsetunnossani vaan siinä että punaviherpellervot vaativat surutta muita olemaan maalittamatta tai nimittelemättä mutta kun oma porukka syyllistyy kahta törkeämpään, se vain pitää kestää, vai mitä? Eikö edes hävetä?

Kysymys, olenko kova mies vai joku muu, osoittaa, että sinulla on ongelmia miehuuden kanssa. Sen verran voi vastata että olen riittävä monelle pellervolle.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suosittelen sinulle Majuri osallistumista kunnallispolitiikkaan vaikka vain yhdeksi vaalikaudeksi, nimittäin yllättäen huomaat saaneesi ystäviä ja jopa näkemykseäsi ymmärtäjiä myös sieltä "punavihreältä" puolelta. Itse toimiessani kunnallispolitiikassa vuosikymmeniä sain elinikäisiä ystäviä aina vähemmistökommuneista kokoomuslaisiin. Ei ihmistä voi arvottaa pelkästään hänen poliittisen vakaumuksensa kautta, varsin nopeasti sen havaitsin mennessäni alle kaksikymppisenä mukaan politiikkaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Minusta saa poliitikon heittämällä viimeiselle matkalle puolueohjelman arkkuun mukaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tarkoittaako se sitä, että puolueohjelma haudataan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Käytätköhän nyt maalitus-sanaa väärin?

Liberalismiwikistä:
”Maalittaminen eli maalitus tarkoittaa ihmisten usuttamista sosiaalisessa mediassa tietyn henkilön kimppuun, esimerkiksi lähettämään tälle vihapostia. Usein henkilöitä ensin doxataan ja sitten maalitetaan.
Esimerkiksi Ilja Janitshkinin nettilehdissä ihmisoikeuksien puolustajia maalitetaan julkaisemalla heistä vihapropagandaa, jolloin lukijat alkavat uhkailla ja häpäistä heitä. Myös poliiseja kuvataan ja heidän tietojaan julkaistaan sosiaalisessa mediassa, mahdollisesti valheiden kera. Tämä loukkaa heidän yksityisyyttään ja saattaa heidät voimakkaan arvostelun kohteeksi sosiaalisessa mediassa.”

Onko alkanut joku kampanja? Onko esim. kehotettu häiritsemään somessa tai onko jaettu kotiosoitetta? Toivottavasti ei, sellainen on törkeää. Erimieliset kommentit tai edes ilmiantonappulan painaminen eivät sentään ole mitään maalittamista.

Kirjoituksesi on uhriutumista. Uhriutuminen tarkoittaa oman merkittävyyden esittelyä tai (sääli)pisteiden keräilyä esittämällä vainottua tai väärinkohdeltua.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#55

Melkein loppuun asti jaksoit pitää kirjoituksen järkevänä.

Ennen viimeistä kappaletta kun olisi puhti loppunut, niin olisi kommentti jäänyt hyvälle tasolle.

Sen verran vielä, että joukolla ilmiantonappulan rämpyttäminenkin voi olla tietyissä oloissa myös maalittamista.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vilkas mielikuvitus sinulla, en kykene samaan. Mitenköhän sitä joukolla tehdään? Ja miten kirjoittaja voi saada tiedon että niin on tehty?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #59

#59

Esimerkiksi masinoimalla joukko omissa ryhmissään ilmiantamaan jonkun tietyn henkilön facebook/twitter tilejä.

Tiedon saa huomaamalla tilin hävinneen.
Enkä nyt pyri osoittelemaan ketään erityisesti sekä puhun yleisellä tasolla.... en tarkoita tätä alustaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei muuta kuin todistamaan joukolla, yksissä tuumin tehty nappulannylkytys.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #60

Miksi todistella tyhmille itsestäänselvyyksiä... ei ne tajua kuitenkaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #71

Majurilta ja Raatikaiselta on nyt tullut hiekkalaatikkoargumentti: ’Kyl mä tiijän, mut emmä viitti sanoo,’

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #74

#74
Sinulle riittävän hyvä.

Kuten sanoin... tyhmälle on turha todistella... ei se tajua kuitenkaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Melko turhaa lässytystä Mäkinen kun et tiedä asioista mitään. Jutun pointti oli muualla mutta missasit sen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #69

Juuri näin. Tiedät tasan sen minkä täällä kerron eli et mitään. Kerrotko miksi jatkuvasti menet henkilökohtaisuuksiin? Etkö osaa edes hävetä?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #72

Miksi sitten möyhäät täällä huomiota kerjäämässä, kun et edes kerro, mitä muka on tapahtunut?

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #69

Tyypillistä, henkilöönkäypää Mäkistä. Ilmeinen Steinerkoulun kasvatti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #73

Mitä, oliko Felix Steinerilla koulukin?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #76
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #80

Hehheh, täällä ei näemmä kannata edes yrittää ironiaa.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #69

Onko Mäkinen hauiskateellinen? Kyllä sinäkin sellaiset saisit, kun käyt salilla. :D. Paitsi, että asia ei liity tähän blogiin millään tavalla.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Minulle tulee, sota-Jussin lisäksi, nyt jo edesmenneen res.maj., Timo T A:n julkiset esiintymiset ja "ulostulot" aikoinaan...
Mainion Ylen mainiosta radio Puheesta kuuntelin juuri vanhaa arkistohaastattelua, jossa Ruben Stiller haastatteli vielä tuolloin "vain" yliluti Timo T A:ta...

Muistan myös tapauksen, kun tuolloin jo res.maj. Timo T A "tunki" itsensä sotaharjoitukseen-ilmeisesti ilman varsinaista "tehtävää" ja joku reservin kersantti-veli erehtyi HERRA majuria sinuttelemaan, jolloin majuri kysyi kessulta, että milloin olemme kersantin kanssa tehneet sinunkaupat?!
- Itse olisin varmaan sanonut pahastikin takaisin...?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Pasi on tehnyt sellaisia hommia, joissa oppii paksunahkaiseksi. Kyllä sitä minäkin kaikenlaista olen saanut kuulla. V-tuilun pitää olla hienostunutta, mutta iskevää. Disraeli kuulemma sanoi parlamentissa poliittiselle vastustajalleen jotakin tämänsuuntaista:

--Sir, jos omaksun poliittiset mielipiteenne, kuolen varmaankin hirsipuussa, ja jos omaksun rakastajatterenne, kuolen luultavasti kuppaan.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Perille meni ne terveisesi Timpalle,

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Kaikissa meissä on puolemme. Punavihreissäkin, muitakin puolia kuin punavihreät puolet
Paasikivi varoitteli aikanaan Kekkostakin, että kyllä sinulla saa omia mielipiteitä ja ajatuksia olla, mutta tarvitseeko sinun levitellä niitä kaikkia julkisuuteen?
Kekkonen otti kuitenkin hanakasti kantaa nimellä ja nimimerkeillä, mutta provosoitui aina välillä itsekin ja lähetteli kohteille mm. "myllykirjeitä."

Koiviston "Manu" puolestaan opetti että ei pidä provosoitua jos provosoidaan.
Provosoitui kuitenkin itsekin mm. ateisteista ja ilmoitti vihaavansa heitä, koska nämä asettuvat jumalaksi jumalan paikalle ja luulevat ymmärtävänsä asioita joita ihminen ei voi ymmärtää.( Lapsuuden saarnamatkat maallikkosaarnaaja-isän matkassa lienevät tehneet tehtävänsä...?)
- Provosoi itsekin mm. sinivalkoisia "majureita" ja valkoisia kenraaleita väittämällä erääässä Talvisodan muistopuheessaan Finlandia-talossa, että on väärin luulla etteikö sota olisi ollut vältettävissä, puhumattakaan että siitä olisi ollut erityistä hyötyä kansakunnan myöhemmissä vaiheissa...?

- Myös me tavalliset some-plogistit-ja kommentoijat saatamme kokea pääsiäis-ajan ahdistusta, vaikka esim. kaupat ja kapakat ovat nykyään auki läpi pääsiäisen ja tarjoavat auliisti muillekin, kuin suruttomille lavian tien kulkijoille maallisia ilojaan ja palveluksiaan.

Ex-hallituksen sinisten Soini puolestaan on kokenut ahdistusta mm. joka toisessa plokissaan "punavihreistä fillarikommunisteista", joista myös ex-hallituksen pääministeri varoitteli vaalikampanjassaan, mutta molemmat vapautunevat pian kokonaan poliittisista peloistaan ja ahdistuksistaan...?!
( Vrt. "Antiikin Kreikan vapaat miehet...")

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Voi luoja. Jälleen yksi blogisti, jolle kaikki asioista erimieltä olevat ovat potentiaalisia venäjämielisiä. Mistä teitä raasuja oikein sikiää.. :/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset