pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Demari Hussein al-Taeen kirjoitukset tutkittava rikosoikeudellisesti

Demarileiri vaikuttaa säikähtäneen kunnolla kansalaisaktivisti Anter Yasan viimeisintä paljastusta, jossa erittäin tunnettu rauhanvälittäjä Hussein al-Taee saa niskaansa tukun raskaita syytöksiä.

Osa mediaan tuodusta aineistosta tukee jopa sitä, että al-Taeen voidaan epäillä syyllistyneen törkeään kiihottamiseen kansanryhmää vastaan.  

Demarileiri tekisi oikein, jos se itse pyytäisi poliisia virallisesti tutkimaan, onko al-Taee syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan tai muuhun rikokseen. Demarithan ovat rajusti lyöneet tiettyjä piirejä kansanryhmien solvaamisesta ja toistuvasti palanneet esimerkiksi erään henkilön vuoden 2006 kirjoituksiin. Al-Taee näyttää solvaavan muun muassa juutalaisia, saudeja ja amerikkalaisia. 

Al-Taeen rikosepäily törkeästä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ei ole vanhentunut, mikäli kuvakaappaustekstit ja niiden ajankohdat (2011) pitävät paikkaansa. Rikos vanhenee 10 vuodessa. Se, että al-Taee kertoo, ettei muista kirjoittaneensa tekstejä, ei ole relevanttia rikostutkinnan aloittamisen kannalta. Kehottaminen tappamaan Saudi-hallitsijaperhe ja Egyptin hallitsija Mubarak sekä samassa asiayhteydessä esiintuodut erittäin törkeät solvaukset ovat jo raskaan luokan aineistoa, minkä oikeellisuus lienee suhteellisen helposti selvitettävissä.  

Perusmuotoisena tehty kiihottaminen kansanryhmää vastaan vanhenee 5 vuodessa. Kuvakaappauksen (18.12.2014) mukaan al-Taee on perusteettomasti halventanut amerikkalaisia väittämällä heidän perustaneen, aseistaneen ja kouluttaneen al Qaidaa, jotka ovat taas puolestaan murhanneet ihmisiä. Hän kyselee samalla, että miksi amerikkalaisiin pitäisi luottaa? Al-Taee ei muista tätäkään kirjoitusta.   

Vieläkin tuoreemman kuvakaappauksen (17.07.2015) mukaan on epäiltävissä, että hän halventaa saudeja pitämällä heitä rahanperässä kulkevina ja hölmömpinä kuin iranilaisia. Vähemmästäkin on Suomessa päästy poliisin rikostutkintaan kiihottamisesta epäiltynä.

Al-Taee on tuore demarikansanedustaja ja tunnettu rauhanvälittäjä vuodesta 2014. Hänen erittäin arveluttava toimintansa nyt esillä olleen aineiston perusteella on jatkunut pitkään eikä kyse ole miltään osin nuoren vihaisen miehen yksittäisistä purkauksista. Kun jo keski-ikää lähestyvä mies latelee vuosikausia ja toistuvasti tiettyihin kansanryhmiin kohdistuvia todella törkeitä solvauksia ja jopa kehottaa ihmisiä murhaamaan, jokainen voi miettiä, millainen edustaja Suomella ja demareilla on jatkossa maailmalla.

Kannattaa myös arvioida sitä, että al-Taee ei näytä muistavan tekemisiään edes muutaman vuoden takaa, ja silti hän myöntää olleensa typerä ja pyytelee yhtäkkiä anteeksi jotain, mitä, sitä hän ei kerro. Pelkkä anteeksipyyntö näyttää vakuttaneen demarit, joille Yasan uusin paljastus demarilaisista on varmuudella erittäin kiusallista. Jokin aika sitten Yasa paljasti ns. lelusalakuljettaja Rami Adhamin rikoksista. Demarit ylpeästi ilmoittivat 03.10.2016 Adhamin valinneen demarit puolueekseen. Marraskuussa 2018 Adham sai 10 kuukauden vankeustuomion Helsingin käräjäoikeudesta.   

Olisiko jollakin valtion virkamiehellä aikaa, mahdollisuus ja jopa velvollisuus pyytää tutkituttamaan al-Taeen toiminnan laillisuus? Nyt nimittäin kyse on vähän eri asiasta kuin normi persumöläytyksestä.   

Demarien tuskaa lisännee se, että heillä on al-Taeen lisäksi pääministeriksi pyrkivä, kahdesta rikoksesta sakot saanut Rinne. Asiassa voi kysyä, onko toistuvasti lakia rikkova Rinne riittävän rehellinen ja taitava ylipäätään toimimaan ministerinä.    

 

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/3fe97f87-62c0-43f6-9a1c-...

https://www.anteryasa.fi/jotain-epailyttavaa-sdpn-hussein-al-taeessa/

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Hussein_al-Taee

https://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2019/a/981bedfa-21bf-47a4-92de-...

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/d9c36e71-f37d-462b-9e96-80fd05b4628e

https://demokraatti.fi/maailmankuulu-aleppon-lelusalakuljettaja-valitsi-...

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

44Suosittele

44 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (162 kommenttia)

Käyttäjän Lumedemokratia kuva
Esa Heikkinen

Hyvä, ajankohtainen kirjoitus ja suorastaan täydellisen vedenpitävät perustelut.
Lisäksi mainitttujen Rinteen "ansioiden" pitäisi saada enemmän mediajulkisuutta tasapuolisuuden nimissä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tsekkasin mediassa olleet tiedot vähän tarkemmin ja kyllähän tuossa oikeasti löytyy aineksia tutkia juttu läpikotaisin. Ja jos ei muka löydy, joku osannee kertoa miksi tapausta ei pitäisi tutkia rikosoikeudelliselta kannalta.

Suomessahan on tutkittu ja tuomittu jopa möläys, missä pikku pääsiäisvirpojia oli halvennettu. Al-Taeen jutut vaikuttavat "vähän" karmeammilta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Kannattaa myös arvioida sitä, että al-Taee ei näytä muistavan tekemisiään edes muutaman vuoden takaa, ja silti hän myöntää olleensa typerä ja pyytelee yhtäkkiä anteeksi jotain, mitä, sitä hän ei kerro."

Nopea keski-ikää lähestyvän miehen kahdessa vuodessa tapahtunut asennemuutos.
Hyvin vähän on ylipäätään esimerkkejä ihmisten asennemuutoksista.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Nämä al-Taeen julkisuuteen saatetut kirjoitukset ovat kylmää luettavaa. On huomioitava, että ne eivät ole mitään murrosikäisen, vaan aikuisen, nyt kansaedustajaksi valitun henkilön kirjoituksia.

SDP tuntuu vetävän näitä maahanmuuttajataustaisia henkilöitä kuin mesi mehiläisiä.

Siviilitiedustelulaki astuu voimaan ”kreivin aikaan” helpottamaan Supon tärkeää työtä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Se mikä tässä on todellakin eri asia kuin Pasin mainitsemassa normi persumöläytyksessä ovat ulkomaille ulottuvat verkostot, joiden takia ei tiedetä minkälaisen vaikutuksen alaisena on radikaaleja mielipiteitä esittänyt nykyinen kansanedustaja.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Huomioiden tutkinnan ja oikeudenkäynnin keston, taitaisi tutkinnan aloittaminen olla aivan liian myöhäistä jos se haluttaisiin vielä tämän vuoden joulukuulle tai edes ensi kesäksi.

Yhdysvaltojen tai Israelin solvaaminen ei ole kansanryhmää vastaan kiihottamista, koska kyseessä on valtiot tai henkilöinä ulkomailla olevaa väkeä, eivät Suomessa asuvia kansanryhmiä. Tietääkseni al-Taee ei ole kirjoituksissaan solvannut suomenamerikkalaisia tai suomenjuutalaisia.

    «Kun jo keski-ikää lähestyvä mies latelee vuosikausia ja toistuvasti tiettyihin kansanryhmiin kohdistuvia todella törkeitä solvauksia ja jopa kehottaa ihmisiä murhaamaan, jokainen voi miettiä, millainen edustaja Suomella ja demareilla on jatkossa maailmalla.»

Kannattaa huomata, että konflikteissa vastustajien murhaaminen on länsimainen toimintatapa, esim. siinä miten Saddam, Gaddafi tai Bin Laden yritettiin murhata iskuilla.

Sinällään rauhanvälittäjänä toimimisessa voi olla jopa etu, että on omakohtainen kokemus "uskoontulosta" sivistyneeseen keskusteluun, johon voi sitten käännyttää muitakin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”eivät Suomessa asuvia kansanryhmiä”. Missä osassa tunnusmerkistöä edellytetään, että kyseessä tulisi olla ”Suomessa asuva kansanryhmä”?

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «”eivät Suomessa asuvia kansanryhmiä”. Missä osassa tunnusmerkistöä edellytetään, että kyseessä tulisi olla ”Suomessa asuva kansanryhmä”?»

Olet varmastikin oikeassa. Kuitenkin, jotta voisi kiihottaa kansanryhmää vastaan, pitäisi olla joku jota kiihottaa, joka voisi jotenkin merkittävällä tavalla toimia sitä kansanryhmää vastaan. Jos kiihotetut eivät pysty toimimaan kansanryhmää vastaan, kiihottamisen relevanssi tuskin on kovin suuri. Samasta syystä vähemmistön kiihottaminen enemmistöä vastaan ei ole kovin relevanttia.

Oleellisempaa tuossa kuitenkin oli, että al-Taee viittasi Yhdysvaltoihin valtiona. Pelkkä valtion mustamaalaaminen ei taida mitenkään olla kiihottamista kansanryhmää vastaan. Usein valtioon viitataan kielessä myös kansanryhmänä. Tässä al-Taee lainasi imaamin lausetta: "Yhdysvallat koulutti ja aseisti al-Qaidaa. Amerikkalaisiin ei voi luottaa." Ilmaisu on vähän sama kuin "Amerikkalaiset hyökkäsivät Japaniin." No siis armeija, eivät kaikki amerikkalaiset tai edes Yhdysvaltojen kansalaiset.

Siinäpä kovaa kiihottamista kansanryhmää vastaan. Nyt kun nopeasti etsin, samoin perustein voitaisiin tehdä rikosilmoitus Marko Liljasta, joka sanoi, ettei venäläisiin voi luottaa yhtään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #82

Äläpäs nyt taas selitä ja yritä opettaa minua. Minä en esittänyt minkäänlaista vihjaustakaan siihen suuntaan, että jotakuta olisi kiihotettu. Kysyin vain, mitä tunnusmerkistössä sanotaan tuon pykälän kohdalla.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja Vastaus kommenttiin #82

Älä sotke mua tähän keskusteluun. Kiitos. Aino Kuusisen kirjan kokemuksilla ja demarikansanedustajalla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos Vastaus kommenttiin #96

Pointtini oli, että jos jonkinmaalaisiin kohdistuvia epämääräisiä lauseita metsästetään "kiihottamisena kansanryhmää vastaan" niin eiköhän siihen ole syyllistynyt vähän yksi jos toinenkin. Jos sinun lauseesi ei ole sitä, miksi al-Taeen lähes identtinen lause olisi.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja Vastaus kommenttiin #116

Sun ei tarvitse pointata mua yhtään mihinkään. Johan tämän kerran sanoin.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja Vastaus kommenttiin #116

Sun ei tarvitse pointata mua yhtään mihinkään. Johan tämän kerran sanoin.

Lue huolellisesti mitä Max Jussila sanoo. Opit ehkä jotakin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Kannattaa huomata, että konflikteissa vastustajien murhaaminen on länsimainen toimintatapa, esim. siinä miten Saddam, Gaddafi tai Bin Laden yritettiin murhata iskuilla.”

Julkinen kehottaminen rikokseen?

Toimiko al-Taee väitetyissä kehotuksissaan Suomen, Irakin, Iranin vai ainoastaan shia-sektin edustajana, vai mitä yrität kertoa lukijoille?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pasi Majuri, kerrot tutkineesi tarkemmin lähdeaineistoa, niin huomasitko sellaista yksityiskohtaa kuin uuden nimen käyttönoton mahdollisuutta? Jotenkin jäi tuollainen kuva lukiessani Anterin blogikirjoitusta täällä. Sitä poistettua, että noin olisi epäillyt.

Mahtaneeko tapahtua mitään, sillä meillähän jokseenkin köytössä kaksoisstandarit ihan riippuen kohteesta. Näin ainakin median taholla.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Kuten myös perussuomalaisten ja perussuomalaismielisten taholla ;) Yhtäkkiä sananvapaus ei ole kovin tärkeää... No tämä on nähty jo lukuisia kertoja, ei mitään uutta auringon alla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mitähän yrität tuossa selitellä? Miksi vihreä Marko Kivelä on ryhtynyt avoimeen puolustukseen tässä asiassa? Onko kaksoisstandareista kyse vai kuinka?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #21

Avoimeen puolustukseen. Ko hepun sanomiset ja mahdolliset sanomisten seuraukset eivät minua hirveästi kiinnosta. Huvittaa vain se, että kuinka totaalisesti perussuomalaisten suhtautuminen muuttuu kun vihapuheista epäilty on joku muu kuin yksi omistanne.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto Vastaus kommenttiin #23

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttu...

Tämäkin hauskuutti aikanaan. Ja tietenkin palstan vihreiden ainainen kommentointi. Ei koske kyllä sinua mitenkään.

Antti Rinteen ihmiskäsitys puheet tietenkin ovat huvituksen huippu.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen Vastaus kommenttiin #23

Oletko koskaan kuullut sanaa, tasapuolisuus. Kerro nyt ominsanoin miksi persujen pitää nöyrtyä kuuntelemaan loanheittoa päälleen, onko persujen tekemiset ainoastaan tutkittava, eikö muiden kirjoituksia ja tekemisiä saa tutkia? Miksi nyt puhut sananvapaudesta vaikka persujen kohdalla et sitä hyväksy?

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen Vastaus kommenttiin #23

Oletko koskaan kuullut sanaa, tasapuolisuus. Kerro nyt ominsanoin miksi persujen pitää nöyrtyä kuuntelemaan loanheittoa päälleen, onko persujen tekemiset ainoastaan tutkittava, eikö muiden kirjoituksia ja tekemisiä saa tutkia? Miksi nyt puhut sananvapaudesta vaikka persujen kohdalla et sitä hyväksy?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #34

Avainsana olisi kai johdonmukaisuus. Mutta ymmärrän kyllä että perussuomalaiset ottavat tästä kaiken irti - varsin inhimillistä moinen. Mutta samalla vetää mattoa sen aiemman sananvapausviestin alta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #21

#21:
Ehkä Marko tarkoittaa, että ei se vihapuhe olekaan niin tuomittavaa. Tietysti edellyttäen, että puhuja kuuluu oikeaan ryhmään. Johdonmukaisesti ryhmäsidonnaisuuden periaatetta noudattaen.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#18

Kertoisitko omin sanoin kuinka "persumielisten" ja "persumielisten tahojen" sananvapauskäsitys liittyvät nyt puheissa olevaan demarien Al-Taeen ja hänen tekoihin?

Mutku.... mutku.... mutku persutkii.....
Olisin kiinnostunut kuulemaan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Hetkonen Marko, minulta lienee mennyt jotain ohi, kun en ole nähnyt al-Taeen oikeutta sananvapauteen yritettävän mitätöidä tai muulla tavoin vähätellä. Linkkaatko sellaisiin kommentteihin, etenkin jos on annettu ps-toimijoiden taholta?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä Vastaus kommenttiin #35

Vääristä mielipiteistä ja niiden ilmaisusta häntäkin syytetään.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #38

Siis missä, linkkaatko? Itse olen toistaiseksi nähnyt vain kyseenalaistavia kommentteja moisia mielipiteitä esittäneen soveltuvuudesta Suomen eduskunnan tehtävään huomioiden hänen julkinen rauhanvälittäjätyönsä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #38

Kaksinaismoralismi tulee enemmän muualta ja sehän on kohtuu hauskaa. Al Taee puhukoot lähes mitä haluaa... voisi tietenkin olettaa että "paremmat" ihmiset vain tekevät niistä johdonmukaisia päätelmiä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #38

Tämä on vakavampi tapaus, koska henkilö on muuttanut tänne alueelta jossa on erityisen paljon radikalismia ja hänellä on todennäköisesti erilaisia verkostoja alueella, kun on näin aktiivinen. Joten asiaa ei voi jättää sen varaan, että on pelkkiä möläyttelyjä, vaan pitää tutkia.

"Suojelupoliisin syytä selvittää kunnolla kansanedustaja al-Taeen tapaus."

http://jormanordlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27476...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #50

#50
Tämä on vakavampi tapaus
.......................

Hän on nykyään rauhanneuvottelija. Sekö tekee asiasta vakavamman?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #57

#57

Tuolla olen kertonut oman näkemykseni miksi tämä voi olla... ja nyt paino sanoilla "VOI OLLA"... huomattavasti vakavampi tapaus:

http://mikkoraatikainen1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki Vastaus kommenttiin #57

Jos maallikko antaa lääketieteellisiä neuvoja, ja valelääkäri, niin kumpi on vakavampi tapaus?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #57

Rauhanneuvottelija-nimitys ei kerro mitään henkilön toiminnasta omissa verkostoissaan. Muutaman vuoden takaiset keski-ikää lähestyvän ihmisen radikaalimmat mielipiteet ja on todennäköisesti verkostoja kotimaassa. Nyt pääsee Suomessa vallan ytimeen vaikuttamaan ja saa erilaista tietoa.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Oikeassa olet. Hänhän on vaihtanut nimensäkin. Oli kuulema köyhä pakolaisleiriltä tullut,puheensa mukaan, mutta kuitenkin isänsä oli rikas diplomaattina Puolassa ja heillä on verkostoa vaikka muille jakaa.
Se jäi minua kaivertamaan kun oli puhetta, että "lähetti" nuoren vaimonsa takaisin kotimaahansa ja piti lapsen itsellään täällä. Millainen ihminen ja millaiset arvot omaava ihminen tekee noin?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Olen aina ollut sitä mieltä että "päättäjäksi" ei pitäisi voida valita muita kuin syntyperäisiä Suomalaisia. Aina on olemassa vaara että joku onkin ihan jotain muuta kuin mitä esittää. Onkos tällä Taeella myös jonkin muun maan kansalaisuus?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauhannobelisti, presidentti Martti Ahtisaari perusti CMI:n presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000.

Siitä lähtien CMI on kasvanut yhdeksi maailman johtavista alan järjestöistä, jossa on 70 ihmisen henkilöstö ja hankkeita muun muassa Ukrainassa, Jemenissä, Irakissa ja Etelä-Sudanissa.

CMI etsii yhdessä konfliktien osapuolten kanssa ratkaisuja maailman kriiseihin epävirallisten neuvottelujen ja vuoropuhelun avulla.

Nyt yksi maailmalla suuresti kunnioitetun järjestön työntekijä, Hussein al-Taee, on nollannut koko järjestön uskottavuuden rauhanneuvottelijana.

Tämän demarit sitten pyyhkivät pois tekemättömäksi keskustelemalla asiasta Husseinin kanssa pääsiäisen jälkeen !

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Minäkin ihmettelen kuinka ja miksi kyseinen henkilö on valittu CMI:n leipiin??
Onko tämä tapahtunut Ahtisaaren tieten? Kuinka paljon Ahtisaari vielä vaikuttaa perustamansa järjestön toiminnassa?
***
Kyselin jo aiemmin, että mikä on Rinteen ihmiskäsitys, jota sanaa tämä tolkuttaa useasti ja joka on hänellä perusteena jopa hallituksen muodostamisessa? Mitä sana sisältää?
Onko Rinteen ihmiskäsitys darwinistinen, raamatullinen, sosialistinen, marxilainen, islamilainen vai ihan omansa?
Olen ymmärtänyt hänen ihmiskäsityksensä muodostuvan liian filantrooppiseksi perusteettoman maahanmuuton kohdalla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Olen ymmärtänyt hänen ihmiskäsityksensä muodostuvan liian filantrooppiseksi perusteettoman maahanmuuton kohdalla."

Filantroopit käyttää hyväntekeväisyyteen omaa rahaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #126

Ahaa! Hyvä tietää.
Sittenhän ei kantasuomalaisilla sosiaalituen kuluttajilla ole mitään hätää. Rinne maksaa ihmisystävällisyyttään omasta pussistaan elintasopakolaisten kulut. Niinkö??

Tanskassa ollaan eri mieltä. Siellä jo 40 prosenttia sosiaaliavustuksista maksetaan integroitumattomille maahanmuuttajille valtion pussista.

Kyllä se Jarmo on Suomessakin meidän veronmaksajien rahaa jota aivan liian avokätisesti jaetaan elintasopakolaisille! Ja sitten vasta suossa ollaan jos hallitukseen tulevat demarit, vihreät ja vasemmistoliitto ihmiskäsityksineen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #130

#126. #130. Groucho Marxia siteeratakseni: On aina niin stimuloivaa seurata kahden neron vaihtavan ajatuksia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #132

Ja kolmas "nero" ei tuo esiin blogiin liittyen mitään ajatusta, että voisi lukea miten se stimuloi!??

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #130

Niin, filantroopin määritelmä ei täyty jos jakaa rahaa hyväntekeväisyyteen toisten pussista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Täältä jo poistetuista ja edelleen jäljellä olevista kirjoituksista löytyy al-Taeen väitettyjä kirjoituksia ja niistä ilmeneviä mielipiteitä puolustelevia kommentteja. Niistä useimmissa sanomisia luonnollisesti vähätellään ja tietenkin niitä pyritään vertaamaan vielä vanhempiin Halla-ahon kirjoituksiin. Anteeksiantoonkin riittää pelkkä Facebookissa ilmaistu katumus aikuisiällä julkaistuista kirjoituksista, joita vähätellään ”nuoruuden hairahduksina”.

Al-Taee on nyt 36-vuotias, joten aika kehittymättömältä hän vaikuttaa olleen kolmenkymmenen ikävuotensa paikkeilla, jos hän nyt on ”kypsynyt” ulos tuosta väitetystä ideologiastaan.

Voi tietysti kysyä, miksi ”Suomen kuuluisin” (mutta ei varmasti hyväpalkkaisin) rauhantekijä luopuu kansainvälisestä urastaan ja vaihtaa sen rivikansanedustajan käsittääkseni tylsään työhön. Kolme vuotta sitten al-Taee ilmoitti ei vain suunnitelmakseen, vaan ”elämänsuunnitelmakseen” muuton takaisin Irakiin vuonna 2025.

Tietenkin SDP:ssä voi haaveilla ministerinpaikasta, katto on siellä sen verran korkealla ja seinät täysin levällään. Kaikki Suomessa tarvittavat avut al-Taeella onkin jo puolellaan: ulkomaalaistausta eikä mitään tutkintoa, jonka lisäksi hänestä on tullut oman hölmöilynsä ansiosta monien sympatian saavuttanut uhri, jolla Suomessa kohoaa jo pyhimyksen asemaan.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Sattui olemaan tuo Anter Yasan kirjoitus "Jotain epäilyttävää SDP:n Hussein al-Taeessa?" (15.4.2019) olemaan vielä yhdellä välilehdellä auki, joten varmuuden vuoksi nappasin kuvakaappaukset, myös kaikki 29 siihen mennessä tullutta kommenttia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ihan hyvä, että al-Taeesta on nytkin puolenkymmentä kirjoitusta täällä. Katsotaan, kuinka moni säilyy.

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

On mielenkiintoista nähdä poistetaanko myös tämä blogi, koska tässäkin on linkki Anter Yasan sivuille.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyseessä voi olla huomattavasti suurempi asia kuin yhden henkilön mielipiteet.

https://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2017/0...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tuskin menisi edes lähelle törkeää muotoa, vaikka sanat paria valtionjohtajaa kohtaan ovatkin kovia (meillä olisi aika paljon tuomioita tältä saralta jos oikeuden tulkinta olisi noin jyrkkä, vihervasemmistoon kohdistuva kielenkäyttö on välillä samaa luokkaa, ja harvoin ylittää syytekynnystä, ja silloinkin kun tuomitaan, on tuomio normaalimuotoisesta rikoksesta. Jolloin sakoilla mennään, niiden osalta syyteoikeus olisi vanhentunut joten syyttäjä tuskin toisi tätä oikeuteen) :

Törkeä kiihottaminen kansanryhmää vastaan
Jos kiihottamisessa kansanryhmää vastaan kehotetaan tai houkutellaan

1) joukkotuhontaan tai sen valmisteluun, rikokseen ihmisyyttä vastaan, törkeään rikokseen ihmisyyttä vastaan, sotarikokseen, törkeään sotarikokseen, murhaan tai terroristisessa tarkoituksessa tehtyyn tappoon tai

2) muuhun kuin 1 kohdassa tarkoitettuun vakavaan väkivaltaan siten, että teolla selvästi vaarannetaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos tunnusmerkistössä on ”murha” ja edellytetään, että ”teolla selvästi vaarannetaan yleistä järjestystä ja turvallisuutta”, niin noin lautamiehenä kun tuota tunnusmerkistöä tarkastelet, niin eiköhän kehotus tappaa presidentti Mubarak tai koko Saudien hallitseva perhe kokolailla tarkkaan täytä tunnusmerkistön?

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Miltei yhtä hyvin kuin muutaman vuoden takainen suvakkilista josta ei tainnut ketään joutua syyteeseen. Miltei yhtä hyvin kuin useammankin kerran esiintyneet tapaukset joissa nämä äärioikeistoon taipuvaiset ovat ehdotelleet jonkun tappamista ilman että syytekynnys tai edes tutkintakynnys olisi ylittänyt ja taisi anarkisteillakin olla taustallaan joitain vastaavia ulostuloja jos en nyt ihan väärin muista. Tällä hetkellä ongelmana näissä vihapuhesyytteissä ja tuomioissa näyttää olevan pitkälti siinä, että linja niin poliisin kuin oikeuslaitoksen toiminnassa on varsin vaihteleva. Ja oikeuden kannalta kuitenkin se yhtenäinen linja olisi tärkeää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

En ole moista listaa nähnyt. Paljonko oli valtionpäämiehiä listalla?

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen Vastaus kommenttiin #27

Punavihreän logiikan mukaan on ihan ok loata ja uhkailla valtionpäämiehiä, erityisesti jos kohteen sukunimi alkaa T:llä ja päättyy p:hen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Lautamiesjärjestelmä pitäisi kokonaan purkaa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Mielenkiinnosta kysyn Max, mitä arvelet nähdäänkö tällaisissa tapauksissa siviilityö ja sen sisältämä rooli mahdollisesti raskauttavana tekijänä, jos ristiriita toisaalla lausuttuihin kommentteihin nähden on suuri?

al-Taeen tapauksessa siis rooli rauhanvälittäjänä versus tässäkin blogissa esiin tulleet lausuntonsa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

Ei kai, yli 30 vuotta aikaa kun olen syyttäjänä toiminut. Laissa tuollaista ei tietenkään ole. Voisi siitä tietysti oikeudenkäynnissä naljailla...

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #26

Miehestähän tuli rauhanneuvottelija nimenomaan rauhoituttuaan, päästyään yli tuosta vihaisesta vaiheesta. Vähän vaikeatahan se voi olla muistaa, että 15 tulee vasta 12:n jälkeen ja 19 vasta 15:n jälkeen... Kirjoitan nyt huvikseni näitä asia-argumentteja, vaikka tiedän, ettei tässä asioista ole kysymys.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #102

No joo, kun tunnet hänet noin hyvin, niin pitäähän sinua uskoa tuon metamorfoosin suhteen. Osaat varmaan kertoa tarkan ajankohdankin sille henkisen kypsyyden koittamisen hetkelle, kun pahat ajatukset suorastaan räjähtivät ulos al-Taeen tajunnasta?

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #26

Voipi käydä niin, että "rangaistus" jäänee saamatta kun on nyt niin kunnollinen mies ja rauhantekijä. Sillähän saa anteeksi jo vaikka mitä. Noita käräjien selityksiä mm hyväksikäytöstä seuranneena; mies opiskelee ja hänellä on nyt perhe ja niin edelleen ja niin edellee, ja ehtoolistahan siitä vain tuli, taikka yhdyskuntapalvelua, kun mies olikin niin hyvä.
Jotenkin yököttää nuo liirumlaarumiselitykset. Rikos on rikos ja sillä hyvä.
Samoin tämän herran sanomiset on sanottu ei niitäkään takaisin saa. Voidaan vain miettiä mitkä on jatkot. arvomaailmakeskustelulle.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #26

Voipi käydä niin, että "rangaistus" jäänee saamatta kun on nyt niin kunnollinen mies ja rauhantekijä. Sillähän saa anteeksi jo vaikka mitä. Noita käräjien selityksiä mm hyväksikäytöstä seuranneena; mies opiskelee ja hänellä on nyt perhe ja niin edelleen ja niin edellee, ja ehtoolistahan siitä vain tuli, taikka yhdyskuntapalvelua, kun mies olikin niin hyvä.
Jotenkin yököttää nuo liirumlaarumiselitykset. Rikos on rikos ja sillä hyvä.
Samoin tämän herran sanomiset on sanottu ei niitäkään takaisin saa. Voidaan vain miettiä mitkä on jatkot. arvomaailmakeskustelulle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tutkintapyyntöä vaan väsäämään, niin sitten tämäkin asia saisi ratkaisun.

Tulisiko sama tuomio eräällä puolueen puheenjohtajalla, pitäiskö hänenkin sitten erota samalla?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Viittaamasi puoluejohtajan blogikirjoitukset on syynätty niin vähemmistövaltuutetun kuin oikeuslaitoksenkin taholta, ja sieltä nostettiin muistaakseni kaksi kohtaa esiin, joista hän tuomion sai.

Tuomiot ei-julkisena henkilönä, ennen näkyvää poliittista uraa kirjoitetuista teksteistä taidettiin antaa vuonna 2012 ellen väärin muista. Ko. puoluejohtaja valittiin pestiinsä 2017; katsotko ihan oikeasti, että hänelle pitäisi kaksi vuotta pj-valinnan ja ~seitsemän vuotta tuomion saamisen jälkeen antaa eräänlainen tuomiokovennus ja vaatia eroamaan pj-pallilta?

Taidat itsekin jo ounastella al-Taeen eroa kuten kommentissasi lipsautat, liekö sen vuoksi että hän on omia, kyseenalaisia kirjoituksiaan myös julkaissut jo toimiessaan julkisessa asemassa rauhanvälittäjänä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Omia?

Ei oo sukua, eikä demarit oo mun omia.

Mä en oo kauheesti rakastunut kehenkään muihun kuin persuhin. :)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen Vastaus kommenttiin #37

Jep, tarpeeton lisämääre tuossa, mutta varmasti ymmärsit.

"..hän on kyseenalaisia kirjoituksiaan.."

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Luulisi nyt naiivia Ritalaakin vähän nolottavan kun taannoin ylistit "rauhanvälittäjä" al-Taeeta, ja nyt tyyppi onkin paljastumassa ihan muuksi - vihapuhujaksi.

Mutta sellaista se on kun ollaan vasemmistolaisia "hyväuskoisia idiootteja".

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Sinä se jaksat vai meinaatko Antti Rinnettä ja hänen saamiaan tuomioita? Niin kait sittenn :=))

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Nyt Anter Yasasta, joka herhiläispesää luvatta pöyhäisi, on ”nimeltä mainitsemattomissa piireissä” näemmä tullut epähenkilö, ihan sillä suvaitsevalla tavalla.

Mielenkiintoista, kommentti, josta kukaan ei ole sanonut toistaiseksi mitään: al-Taee sanoo, että hän ei asiasta nosta juttua. Aihetta kunnianloukkaussyytteisiin Yasan jutuista riittäisi, jos ne eivät pitäisi paikkaansa, ainakin suurimmalta osin.

Toisaalta, al-Taee on saanut hyviä juridisia neuvoja: Suomessa tällaiset painetaan villaisella kun kirjoittajana on uhristatuksessa itse korkealla oleva. Aika tässä myös pelaa kirjoittajan hyväksi, ainakin monen väitetyn möläyksen osalta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Alun perin taitaa kyse olla vain Lähi-Idän muslimilahkojen ja juutalaisten keskinäisistä kahinoista! Amerikkalaiset ja varsinkin CIA ovat häärineet siellä taustapiruna monellakin taholla. Tätä saadaan lisää, kun pidetään rajat apposen auki. Kannattaa myös pysyä kaukana kaikenlaisesta sosiaalisesta mediasta, koska pöyristelijöitä riittää. Tämäkin palsta alkaa olla aika arveluttava!

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Onko alustaja vakavissaan sitä mieltä, että Saudi-Arabian ja Iranin välillä on suurikin ero terrorismin tukijoina? Sellainen ero tietysti on, että vain edellinen on viime kuukausina harrastanut kansanmurhaa Jemenissä. Israelin ja Yhdysvaltain tuella.

Nämä ovat niin suuria asioita, että täytyy erityisesti onnitella ketä tahansa monia Lähi-idän kieliä puhuvaa, joka on jo 35-vuotiaana kyennyt omaksumaan viileän sovittelevan asenteen, onpa sitten nuorempana möläyttänyt mitä tahansa.

Muellerin tutkinnasta huomataan, että on sellaisiakin, jotka ovat valmiit turvautumaan mihin tahansa konstiin väärentääkseen itselleen vaalivoiton. Kaipa se houkuttelee Suomessakin, kun ollaan vain yhden paikan päässä.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Saudeilla taitaa itse asiassa olla enemmän taustaa tässä terrorismin tukemisessa kuin Iranilla. On vain Yhdysvaltojen liittolainen joten paljon on annettu anteeksi - ja ainahan voi pohtia mikä on valtiojohteista toimintaa ja mikä paikallisten intomielten puuhastelua - esimerkiksi kaksoistornien tuho taisi olla jälkimmäistä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kyllä al-Taeelle pitää antaa synnit anteeksi. Maahanmuuttajat ovat niin kovin erilaisia kuin suomalaiset kanta-astujat. Maahanmuuttajat kypsyvät paljon myöhemmin kuin suomalaiset, eikä heidän esimerkiksi 28:n vuoden epäkypsässä iässä lausumiaan idioottimaisuuksia oikeasti edes saa ottaa todesta.

Käsittääkseni tuoyksi paikka ei muuttaisi persujen nykytilannetta ulosjäädytettynä miksikään, ainoastaan pidentäisi hallitusneuvotteluita.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Ymmärtänet, että nyt menossa on vasta julkinen lynkkausvaihe? Asiaa varmasti tutkitaan vielä niin lehdistön, demareiden ja poliisinkin toimesta. Voi hyvin olla, että heppu on tai ainakin on ollut vihainen ääliö joka on ilmaissut itseään varsin harkitsemattomasti, mutta toistaiseksi olemme vaiheessa jossa asian käsittely on kaikkea muuta kuin puolueetonta tai tasapuolista. Itse ainakin ajattelin odotella muutaman tovin ennen kun muodostan mitään vahvaa kantaa häneen. Jos jotain olen oppinut vuosien varrella näistä kohuista on se se, että ei kannata yhtyä kuoroon vaan kannattaa odottaa lisätietoja.

Syntien anteeksiantaminen tai niiden takia tuomitseminen tulee vasta riittävän tiedon jälkeen, ei ensimmäisten kohujen aikana.

Käyttäjän kkapela kuva
Kari Kapela Vastaus kommenttiin #49

Syntien anteeksi antamisen suorittaa aivan eri instanssi kuin me. Meidän kuolevaisten kontolle on koitunut vain rikollisten tuomitseminen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #49

Sinä (en muista), mutta ainakin kaltaisesi Suomen jesuiitat olettekin tuota noudattaneet aina. Syntiset on täällä Puheenvuorossa leimattu välittömästi, mikäli synti on ollut jesuiittojen ideologian vastainen.

Ymmärrän sen, että sinua pännii, kun kaadan sinun ymmärtämättömyydessäsi tekemiä väitteitä rikoslaista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #49

"Asiaa varmasti tutkitaan vielä niin lehdistön, demareiden ja poliisinkin toimesta."
Aika vitsin heitit, jos "lehdistö" olisi ollut tarpeeksi nopea niin se eka bloggaus olisi kadonnut niin että kukaan ei nyt tietäisi koko keissistä yhtään mitään.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren Vastaus kommenttiin #49

Olipa suvaitsevainen lausunto ,kun ajattelee Halla-ahon blogikirjoituksia yli kymmenen vuotta sitten.Kukaan ei ole sanonut, että voivoi kun hän oli silloin niin nuori ja ajattelematon, että soosoo, vaan niistä kirjoituksista huudellaan kaiken aikaa, kovaa ja otetaan erilleen asiayhteiyksistä. Ettekö te ihan aikuisten oikeasti näe kuinka pöljää touhua tämä kaikki on? Yhdelle suodaan vaikka mitä mutta toinen lytätään maan rakoon. Kylläpä onkin suvaitsevaista ja tasapuolista touhua. Hävetkää ihmiset.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #114

Halla-aho on 13 vuotta vanhempi ja pitää edelleen viimeistä kirjainta myöten kiinni kaikesta kirjoittamastaan.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #121

Jari-Pekka Vuorela

Siksi Halla-Aho on ääniharava ja Persut toiseksi suurin puolue Suomessa. Muutkin jakavat hänen ajatuksensa. Ymmärätkö sen seuraukset ?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #135
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Useimmat ihmiset eivät 28 vuoden iässä osaa lausua politiikan tosiasioista mitään sellaista, jota kannattaisi myöhemmin muistella. Arvostan toki niitä muutamia, jotka osaavat.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #54

Tuskinpa noissa al-Taeen möläytyksissä on kyse ollut ”politiikan tosiasioista”, vai oletko oikeasti tuota mieltä?

Itse olin 28:n vuoden ikään mennessä toiminut avovankilan varajohtajana ja useissa nimismiehen viransijaisuuksissa (siis poliisipäällikkönä ja syyttäjänä). Myöhään aloitettu opiskelu teki sen, että olin tuomioistuimen palvelukseen lähtiessäni jo yli 28-vuotias. Minä olen Suomessa syntynyt, niin että olin toisin kuin maahanmuuttajat yleensä, saavuttanut sellaisen kypsyyden, että pärjäsin kaikissa töissäni erinomaisesti iästäni huolimatta.

Ja muutenkin nuoruus on suuresti liioiteltu hyve.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #60

Yleensä en viitsi ilmaiseksi kirjoittaa muuta kuin sitä, mitä mieltä oikeasti olen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Selvä, al-Taee on tyypillinen maahanmuuttaja: epäkypsä ja vastuuton vielä kolmissakymmenissä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #68

Tyypillinen ihminen on epäkypsä ja vastuuton vielä 28-vuotiaana.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #72
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #60

Ajattelin ihan kohta äänestää 28-vuotiasta Mikkel Näkkäläjärveä. Hän on niitä harvoja poikkeuksia.

https://twitter.com/Nakkalajarvi

Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

"... onpa sitten nuorempana möläyttänyt mitä tahansa."

Möläytykset ovat muutamien vuosien takaa. Kuinka pitkälle mielestäsi ihmisen nuoruusaika kestää, viisikymppinenkin on varmaan Vuorelan kirjoissa edelleen ikinuori.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Eikös näiden kohdalla lapsuus kestä parran harmaantumiseen saakka.... siis ainakin Migrin tekemän tulkinnan mukaan

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mun mielestä Saudi-arabiassa, Israelissa, Palestiinassa, Iranissa ja Irakissa on jokaisessa ihan valtionpäämiehiä myöten terrorismia.

Ja Venäjällä myös, jos joku naapureita kaipasi. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No se on hyvä juttu, sitten saadaan tälle puheenvuoro-oikeudenkäynnillekin jotain pohjaa. :)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Täällähän tuomitaan ihmisiä joka päivä täysin pohjaa vailla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #48

Juu, juu, se kuuluu tänne, tuomitseminen ilman minkäänlaista vastuuta on vapauttavaa.

Mutta hyvä, että nähdään sitten ihan oikeastikin, tuleeko tuosta mitään.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #48

Niinpä, kunhan se vain kohdistuu "oikeaan osoitteeseen". :D

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Amerikkalaisten suora rahoitus al Qaidalle on yksi niitä väitteistä, jotka ovat jääneet elämään vaikka asiaa on selvitetty moneen otteeseen. Mutta jos sanottaisiin, että USA:n apu Afganistanin mujaheddin -joukoille Neuvostoliiton käymän Afganistanin sodan aikana oli oleellinen syntymistä auttava tekijä, niin ei taitaisi olla kovinkaan väärässä.

USA:n muhajeddin-joukoille tarjoama apu ohjattiin Pakistanin salaisen palvelun (ISI) kautta. Amerikkalaisten omien analyysien mukaan osa tuosta rahoituksesta ilmeisesti meni kuin menikin al Qaidalle.

Myös myöhemmin Pakistanin ISI:n rooli on ollut vähintäänkin omituinen. Taitaa osa terrorisminvastaisen taistelun rahoituksesta päätyä jännittäviin käyttökohteisiin.

Yksi kiinnostava aihepiiriä käsittelevä juttu on:
Rassler, D., & Brown, V. (2011). The Haqqani nexus and the evolution of al-Qaida. MILITARY ACADEMY WEST POINT NY COMBATING TERRORISM CENTER.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Hussein al-Taeen, liity persuihin niin saat anteeksi minkä tahansa asian saman tien.

Kyse on ideologiasta.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Mitä sinä hourailet? Perussuomalaisille ei anneta mitään anteeksi kuten on huomattu.
Onneksi heissä ei ole murhaajia, ei hyväksikäyttäjiä eikä kait petoksen tekijöitäkään. Ihmisryhmiin mahtuu kaikenlaista sukankuluttajaa ja mätää omenaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

SDP:n olisi syytä tarkemmin tarkistella ihmisten taustoja ketä on puolueeseen tulossa.

"SDP:llä harvinaisen huono onni muslimien kanssa."
1) Lelusalakuljettaja
2) Insesti-isä
3) Oulun moskeijan imaami
4) Antisemitisti kansanedustaja

Lähde: http://harrirautiainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/27...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Johtunee SDP:n paniikista säilyttää olemassa-olonsa oikeus.
SDP on aikanaan tehnyt hyvää työtä köyhien ja työväestön etujen ajamisessa. En viitsi luetella.

Nyt SDP on kuitenkin ilman vakituista kannattajajoukkoa kun "vanhat" poistuvat.
Maassa ei ole enää proletariaattia johon vedota.
SDP on aikanaan myös surutta ja ilman näkemystä siitä mihin se johtaa, korottanut veroja ja maksujavoidakseen jakaa vaalitäkyjä kansalaisille. Tulos on suurelta osin ollut se että teollisuus on ajettu maasta.

Nyt SDP sitten havittelee ja ottaa jäsenikseen jokaisen joka haluaa vain saadakseen kannatusta.
Mitään "sanomaa" tai näkemystä SDP:llä ei ole tuon tavanomaisen jargongin lisäksi.

Tässä (-kään) suomalaiset, siis SDP Suomessa, ei ymmärrä ottaa oppia Ruotsista vaan tulemme samassa junassa Ruotsin kanssa, Ruotsi veturissa ja me viimeisessä vaunussa. Kuten kaikessa muussakin.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Näistä puolustelijoiden kommenteista päätellen al-Taeen pitäisi saada käyttää sananvapauttaan islamistiseen propagandaan, eli mm. antisemitismiin?

Aika tyypillistä... ja silti niin uskomatonta.

Makkonen et al. voisi kuunnella sen aiemmin linkatun Youtubessa olevan videon, ja kommentoida sen perusteella, sopiiko al-Taee Suomen Eduskuntaan ajamaan suomalaisten asiaa.

https://www.youtube.com/watch?v=DH0O-oZJCjs

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Sinä aikana, kun Hussein al-Taee on ollut julkisuudessa CMI:n rauhanneuvottelijana: kuka on kuullut tai nähnyt hänen sanovan jotain islamistista tai antisemiittistä? Uskotteko silmiänne ja korvianne vai selkäänpuukottajia?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Tehokkainta myyräntyötä voi tehdä sellainen henkilö, joka pyrkii salaamaan todelliset tarkoitusperänsä. "Rauhanneuvottelijan" työ/titteli on paras mahdollinen savuverho. Onneksi tuo savuverho on nyt revitty aika pahasti rikki.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Nk rauhanneuvotteluistakaan en ole kuullut. Kielitaitoa hänellä lienee, mutta se taitaakin olla se ainoa asia. Myyrmäen torilla eräs vanhempi nainen haastatteli miestä ja melkein kaikkeen vastaus oli; en tiedä kun olen niin uusi tässä. Ei paljon vakuuttanet vastaukset kyseistä naishenkilöä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Kehkeytyykö tästä iso mediapyöritys SDP:n ympärille pyhien jälkeen?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Väinö Linnaa siteeratakseni: "Eppäillä tuota soppii".

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Tuskinpa vaan. Ukko kääritään pumpuliin ja se oli siinä sitten.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Suomen Somalidemokraattinen puolue on viime vuosina kunnostautunut
islamin halaamisesta, joten Rinne voisi pyytää myös apua hallituksen
kasaamiseen imaameilta. Virkistävää vaihtelua ja uusia näkökulmia
"eurooppalaisten arvojen" ja Demareiden omien "arvojen" jatkeeksi.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tämä koko kysymys on mielestäni niin vaikeaselkoinen ja hipo sananvapauden rajoittamista.
Minä esimerkiksi olen ikuisesti Halla-aholle kiitollinen kirjoituksista, joista hänet tuomittiin, koska hänhän paljasti niissä olevansa täydellinen poliittinen id... (sensuroitu).

Henry

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Eikös tässä voisi sitten ajatella että hän oli silloin nuori ja ajattelematon, kuten tämä rauhanneuvottelijakin? Miksi hänelle pitäisi antaa anteeksi ja sitten kuitenkin haukut Halla-ahoa poliittiseksi id....Eikö tuo rauhanneuvottelija ansaitse vähintäänkin samanlaisen arvion?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mikä on tämän kansanedustajan oikea nimi, sukunimi on ilmeisesti heimon nimi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kuvakaappauksen (18.12.2014) mukaan al-Taee on perusteettomasti halventanut amerikkalaisia väittämällä heidän perustaneen, aseistaneen ja kouluttaneen al Qaidaa, jotka ovat taas puolestaan murhanneet ihmisiä.
......................

Trumpin mukaan Obama on perustanut ISIS-järjestön jota Hillary Clintonkin tukee mutta se taas ei Puheenvuoron kaksinaismoralisteja haittaa.

https://www.miamiherald.com/news/politics-governme...

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"...perustaneen, aseistaneen ja kouluttaneen al Qaidaa..."

En tiedä perstamisesta, mutta kouluttaminen ja aseistaminen pitää paikkansa. [Toisaalta ymmärrän ettei tämä ollut sinun pointtisi.]

Henry

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Trumpin ja Obaman väliset asiat eivät kuulu Suomen lakien vaikutusalueeseen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#86
Kyse oli teidän kaksinaismoralismista.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #95

Vähän parempi vertaus pitäisi olla sitten kuin Trump ja Obama.
Minä kannatan Suomessa kaikille samoja oikeuksia, oli kyse mistä tahansa poliitikosta niin jos on epämääräisiä kytköksiä ulkomaille, niin ne pitää selvittää. Siis se ei ole kaksinaismoralismia. Myös jos syyllityy rangaistavaan tekoon, niin siitä pitää tulla seuraamuksia edusti sitten mitä tahansa poliittista suuntausta. En ole tämän asian kanssa kaksinaismoralisti.

Tässä nyt teit tyypillisen leimaamisen, jossa leimasit sitten kaikki.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #107

#107
Vähän parempi vertaus pitäisi olla sitten kuin Trump ja Obama.
.................................

Trump on paras mahdollinen vertaus koska hän on persujen idoli ja syyllistynyt täysin samaan kuin nyt syyttämänne henkilö mutta siitä huolimatta hän ei ole tehnyt mitään väärää.

Joten räikeää kaksinaismoralismia.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Eivät kuulu eivät.
Mutta joka paikkaan ne pitää tunkea.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Toisaalta voidaan halkoa hiuksia muistakin laeista. Ainakin joissain Euroopan maissa on Holokaustin kieltäminen rikos. En tiedä onko Suomessa - tuskin.

Jokatapauksessa; Miten pitää sitten suhtautua niihin, jotka kieltävät osan Holokaustista eli aseettomien väestöryhmien tappaminen esim. keskitysleireillä?

Jotkuthan puhuvat, ainakin USAssa ja muutamissa muissakin valtioissa, että keskitysleireillä tapettiin kuusi miljoonaa erään ryhmän kansalaista, mutteivät koskaan mainitse, että myös muita tapettiin noin 4-6 miljoonaa ihmistä.

Eli pitäisi puhua 10 - 12 miljoonan ihmisen murhasta. Tuskin kukaan ajattelee, että oli 6 miljoonaa Übermenschen'iä ja muut voi unohtaa.
Vai eikö vasemmistolaiset, slaavit, homot, mustalaiset jne. ole ihmisiä? Vai katsooko kuudesta miljoonasta puhuvat/kirjoittavat heidän olevan jonkinlaisia Untermenchen'eitä?
Tuskin.

En tarkoita että noin 99% esim. USAn lehtien ja muun median päätoimittajat pitäisi raahata oikeuden eteen, mutta onhan se aika vinoutunutta, ettei yksilö saa kieltää 6 miljoonan kansalaisen murhaa, mutta esim. mustalaisten murhaamisen voi unohtaa - he kun eivät kuulu joukkoon, tähtikaartiin?

Ja jos kuuluvat joukkoon, miksi kukaan ei reagoi ilmenevään rasismiin jossa media kieltää natsien joukkomurhat - määrätyin osin puhuessaan vain joistakin murhatuista?

Henry

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Björklid, olet väärässä. Millä tavalla esimerkkinä olevassa Itävallan laissa kielletään muu kuin juutalaisten joukkomurha?

”National Socialism Prohibition Law (1947, amendments of 1992)

§ 3g. He who operates in a manner characterized other than that in § § 3a – 3f will be punished (revitalising of the NSDAP or identification with), with imprisonment from one to up to ten years, and in cases of particularly dangerous suspects or activity, be punished with up to twenty years' imprisonment.

§ 3h. As an amendment to § 3 g., whoever denies, grossly plays down, approves or tries to excuse the National Socialist genocide or other National Socialist crimes against humanity in a print publication, in broadcast or other media.”

Suomessa holokaustin kieltäminen ei ole rikos.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Kiitos Max!

"...whoever denies, grossly plays down, approves or tries to excuse the National Socialist genocide..."

Eli Itävallan lakia rikotaan kun puhutaan 6:sta miljoonasta Holocaust-murhasta(?) kun pitäisi puhua n. kymmenestä miljoonasta Holokaust-murhasta.

Arvattavasti viranomaiset hyväksyvät/ohittavat kuitenkin tämän "down play"-kohdan, muitta mutkitta, koska muutenhan suuri osa ulkomaan lehdistä pitäisi jäädä tullin haaviin.
______________________________

En lähde kinailemaan numeroista sinänsä, mutta minua kaivelee se uhrien eriarvoisuus joka tässä aiheessa jatkuvasti pomppaa silmille.

Henry

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #92

”Holokausti” tuli puheeseen vasta 1970-luvulla samannimisen tv-sarjan myötä. Juutalaiset kutsuvat kansansa murhaa nimellä ”shoa”. YK:n määritelmän mukainen ”kansanmurha” (”genocide”) ei siis ole sama kuin holokausti.

Kun puhutaan holokaustista, tarkoitetaan juutalaisten joukkomurhaamista natsien toimesta.

Kun puhutaan natsien tekemistä joukkomurhista, tarkoitetaan kaikkia natsien murhaamia, ei spesifisesti juutalaisia.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #93

Joo, muistan tuon sarjan - melko imelää kakkaa.
Mutta tarkoitetaan tällä sanalla mitä tahansa tai ei käytetä sanaa ollenkaan, niin aina puhutaan kuudesta miljoonasta. Ja aina unohdetaan ne muut.

Isäni seinänaapurina asui puolan-juutalainen rouva, joka oli käynyt läpi tuon kaiken, pelastettu Ruotsiin niillä valkoisilla busseilla.
Luin viikkotolkulla kirjoja aiheesta, koska hänellä oli melkoinen kirjasto aiheesta keskitysleirit. En silloin vielä osannut saksaa tai englantia kovin hyvin, mutta kyllä asia selvisi ruotsinkielisistäkin teoksista.
Esim. elokuvissa on aina valtavia virheitä, vähättelevät tavallaan tapahtunutta.

Henry

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

äänestäkää vaaleissa kepulaisia tai krisuja niin vältytte näiltä ongelmilta,-tosin tilalle tulee muita hieman erilaisia ongelmia:)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä se on, että välillä puhutaan jonkun muunkin puolueen jäsenen touhuista kuin persujen, siihen on jo vähän tottunut, kun niitä on niin jumalattomasti.

Täähän muistuttaa kiihkossa ihan mun kirjoituksia persuista, mutta vielä on matkaa mun pakkomielteeseen. :)

Mä luulen, että ei tästä tule nyt mitään isoa juttua, tää on lähes unohdettu jo pian, johtuu varmaan siitä, että tää kaveri on pyytänyt anteeksi, ja vastaa älykkyysosamäärältään kahta persua kerralla.

Tosin menee ne älykkätkin vipuun, kattokaa vaikka Halla-ahoa.

Ja jollei tästä tule mitään, niin se on varmasti korruptoituneen oikeuslaitoksen, valemedian ja EU:n vika, sillä syyllisyyshän on jo monien sanoin todettu, tässä mitään oikeuslaitosta tarvita enää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olihan niitä epäilijöitä(kin), ettei tekemääni kantelua Ilta-Sanomista käsitellä, mutta JSN otti sen käsiteltäväksi ja aikanaan sitten nähdään, mikä on päätös. Kesää odotellessa kaikille keskustelijoille ja lukijoille omasta puolestani hyvää pääsiäistä.

Käyttäjän LeenaLauren kuva
Leena Lauren

Taisi olla nyt vihapuhetta perussuomalaisia kohtaan ja halventamista kun heidän älyään kyseenalaistetaan. Vähän sama kun Matti Vanhasen isän tutkimus ennen vanhaan afrikkalaisista. Sinulla on ihan oikeasti persuvastainen pakkomielle. Ei ole ainakaan kunniaksi.

Käyttäjän jaakkohakala50 kuva
Jaakko Hakala

Mistäs lähtien totuuden kirjoittaminen on rangaistava teko? Hussein al-Taeen kirjoitti vain ja ainostaan totuutta. USA tuki, rahoitti terroristejä ja kaiken lisäksi oli syyllinen niin Al-Qaidan ja ISIS terroristijärjestöjen syntyyn. Israel on vuosikausia syyllistynyt sotarikoksiin YK:n mukaan. Mikäli näistä ei saa kirjoittaa olemme suomettuneita enemän, kuin konsanaan YYA aikana.

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Totuuden kirjoittaminen on ollut silloin tällöin rangaistava teko, riippuen mistä totuudesta kirjoittaa.

Fagerholm tuomittiin lehdessä julkaistusta Elmer Diktoniuksen pakinasta, jonka oikeus katsoi loukanneen ”Suomeen ystävällisissä suhteissa olevan valtion päämiestä”, Saksan johtajaa Adolf Hitleriä.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

USA tuki, rahoitti terroristejä ja kaiken lisäksi oli syyllinen niin Al-Qaidan ja ISIS terroristijärjestöjen syntyyn. Israel on vuosikausia syyllistynyt sotarikoksiin YK:n mukaan.
-Ja kaiken tuon teki ja tekee edelleen myös Iran,,Syyria,Libanon,mutta syyllinen on usa/israel ?

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Taitaa Anter kirjoittaa myös näiden "operaattoreiden" tekemisistä?
Siitä vain ei kukaan näe vaivaa kirjoittaa. Vain USA:n tekemisistä.
Täytyy myös muistaa että USA aseisti ja koulutti Afganistanin talebaneja taistelemaan Neuvostoliittoa vastaan. Ja tuo ilmeisesti onnistui sillä Neuvostoliitto ajettiin Afganistanista ja romahti, ainakin osittain sotimisen aiheuttamiin kustannuksiin?
Oliko se hyvä asia?, No, ehkä ei vihervasemmison mielestä? Onhan kyseessä sama sosialismi.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Etsiskelin hieman pyhäpäivän vapaa-ajalla Hussein al-Taeen vanhoja kommentteja lähinnä arabiankielisiltä sivuilta. En osaa arabiaa yhtään sanaa, mutta konekäännös auttaa hyvin.

Löytyihän sitä kaikenlaista jo 2000-luvun alkupuoleltakin.

Mielenkiintoinen oli Center of Belief Reachers -sivusto (Aqaed, بمركز الأبحاث العقائدية): http://www.aqaed.com/

Kun konekäännöksenä lukee sivustolla olevaa tekstiä, vaikuttaa sellaiselta, että kyllä Suojelupoliisinkin olisi varmaan syytä tuota sivua seurata. Aikaa kovaakin tekstiä löytyy.

Hussein al-Taeen kommentti tuolla sivustolla löytyy vuodelta 2004, jos laskin oikein paikallisesta ajanlaskusta oikein heidän vuotensa 1425 (ربيع الاول 1425 7). En hallitse erityisemmin tuota ajanlaskua enkä ole 100-prosenttisesti varma vuodesta 2004.

Hussein al-Taeen kirjoittaa:

“Salam, I wanna Thank yu people for the great work u have done to Islam and Specially Shiasm. My special thanks love and greetings to mr. assaid haidar s. mahdi al-hakeem from Qum, and thx for the gift.”

Nuo sanat löytyvät sivuston vieraskirjasta: http://www.aqaed.com/guestbook/1425/3/

Vapaasti suomennettuna:

"Tervehdys, haluan kiittää teitä [kaikkia] ihmisiä suuresta työtä, jonka olette tehneet islamille ja erityisesti šiialaisuudelle. Erityiskiitokseni [Iranin] Qomiin herra Assaid Haidarille / Mahdi al-Hakeemille, ja kiitos lahjasta."

Ketä ovat Assaid Haidar ja Mahdi al-Hakeem? Mikä on tuo lahja, jota kiitetään julkisesti? Oheiset nimet ei taida olla oikein kirjoitettuja. Onko kyse حيدر (Asad Haider) ja مهدي الحكيم (Mahdi al-Hakim)?

Hussein al-Taee saapui Suomeen 1993. Ehkäpä kaverin toimia ja yhteyksiä Irak/Iran-akselille pitäisi selvittää 2000-luvun alkupuolelta, että kaikki ovat olleet tuolloinkin kunnossa. Supo siis varmistakoon, että uudella kansanedustajalla kaikki on varmasti kunnossa.

Asia on tärkeä, kun hän on kansanedustaja ja pääsee tulevaisuudessa käsiksi Suomeen turvallisuuden kannalta salaiseenkin tietoon. Kaverihan on jo juossut ministeriöissä ”asiantuntijana” oikein urakalla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Sitä ei myöskään tiedä tekeekö jonkin muun tahon lukuun töitä kuin pelkästään kansanedustajan työtä eduskunnassa. Siitä syystä tämä pitäisi tutkia kunnolla.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Riippumatta siitä, liittyykö tämä mihinkään, tässä kiintoisa arvio Asad Haiderin uudehkosta kirjasta:

https://www.theguardian.com/books/2018/may/31/mist...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Onko Ari sinulla edelleen kontakteja Bellingcatiin? Nyt voisi kokeilla jos ylipäätään ovat kiinnostuneita yksityishenkilöistä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Wikileaksista löytyy tietoja irakilaisesta kansallismielisen puolueen johdossa olleesta Hassan Al Taeesta, jolla on tuttava Al Hakim (Abdul Aziz Al Hakim). Ehkä Mahdi Al Hakim on lähisukulainen.

Baghdad: Experts expect talks soon between Americans and Iranians on
improving security and stability in Iraq.

These talks are backed by Shiite parties in the Iraqi government especially the ruling coalition led by Abdul Aziz Al Hakim, a prominent political and religious figure in Iraq, who called for establishing such meetings between the two estranged countries.

Hassan Al Taee, leader in a nationalist party in Baghdad, told Gulf News:
"Al Hakim aims at creating objective conditions for establishing a Shiite self-autonomy region in the middle and south of Iraq.

"Al Hakim knows his aspiration clashes with the continuation of US-Iranian conflict because Americans would not allow establishing an Iraqi sectarian territory with tolerable ties with Iran, in the light of power struggle in the region."

Al Taee added: "At the other end, Shiite leader Moqtada Al Sadr's supporters are not satisfied with any US-Iranian talks because it means hindering Iranians' support to Shiite armed militias in Iraq." (Wikileaks)

Hussein Al Taeen isän Asaad Al Taeen lähipiiriin on kuulunut Wikileaksin mukaan Iranin tiedustelupalvelun agentti.

"Najaf Governor Asaad Al Taee, in office since February 2005, is very western in dress and attitude. He spent 14 years in Denmark, returning after the liberation. He has been a strong partner in reconstruction, but appears to be the face of SCIRI in the province. He has had health problems related to his heart. Deputy Governor Abdul Hussein Abtan (aka Hajji Hassan) is a reputed Iranian intelligence agent. The PRT reports he is gaining political savvy and increasing in stature. Responsible for all security in the province, he was once the local head of Badr Corps. " (Wikileaks)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

No justiinsa joo, että "14 years in Denmark" :)

Husseinkin mainitaan muuten tässä vuoden 2007 uutisessa:

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000022998.html

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #143

Kirjoittajalla mennyt näköjään Pohjoismaat sekaisin. Iranin intressit ovat kuitenkin olleet politiikan keskiössä Irakissa.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #144

Joo, eksoottista meininkiä, että kuvernöörit ja diplomaatit tuntevat jonkun naapurimaan tiedustelupalvelusta. Ei voisi kyllä Euroopassa tapahtua tuollaista :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #145

Mietitäänpäs asiaa hiukan toisinpäin.

Kuinka Jari-Pekka suhtautuisit jos päivän uutiseksi nousisi tieto , että jonkun kantasuomalaisen kansanedustajan lähisukulaisella .... sanotaaan nyt nimeksi vaikkapa Tom Packalenin isällä... olisi erityisen hyvät suhteet johonkin FSB:n upseeriin?

Olisiko tämäkin vain "eksoottista meininkiä" ja hymiö perään :)?

Esitän jatkokysymyksen jo valmiiksi jos vastaus sattuu olemaan "EI":
Miksi?

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #146

Vuorelan asenteellisuus tulkinnoissa näkyy varmaan jokaiselle lukijalle läpi ilman mainostamistakin. Jos kuvernöörillä on varamies tiedustelupalvelusta, "tuntee jonkun" on kovin vähättelevä ilmaus.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #147

#147

ymmärrän, mutta en halua laittaa sanoja kenenkään suuhun, vaan käytän alkuperäisiä termejä välttääkseni väärinkäsityksiä.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #148

Pari linkkiä lukijoille Al Taeen puolueen ja Iranin tiedustelun symbioosiin liittyen:

https://freebeacon.com/national-security/iranian-m...

https://en.wikipedia.org/wiki/Quds_Force

Yhdysvallat on nimittänyt Quds Force -järjestön terrorismin tukijaksi vuodesta 2007... ...Analyytikot eivät tiedä Qudsin tarkkaa kokoa, mutta arvioivat sen olevan 10 000-20 000 jäsentä. Quds Force raportoi suoraan Iranin korkeimmalle johtajalle Ajatollah Khameneille... Tammikuussa 2010 Washingtonin Lähi-idän politiikan instituutin mukaan Quds Force -operaation tehtävänkuvaa laajennettiin ja se aloitti Hisbollahin kanssa uuden kampanjan, joka kohdistui Yhdysvaltoihin ja Israeliin, mutta myös muihin länsimaisiin elimiin... ...Yhdysvaltain armeijan tiedustelussa palvelleen David Dionisin mukaan Quds Force on järjestetty kahdeksaksi eri osastoksi maantieteellisen sijainnin perusteella:

Länsimaat (mukaan lukien entinen itäblokki), entinen Neuvostoliitto, Irak, Afganistan, Pakistan ja Intia, Israel, Libanon ja Jordania, Turkki, Pohjois-Afrikka ja Arabian niemimaa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #149

Eli lyhyt kertaus miltä tämä minun silmini näyttää.

Hussein Al Taee tulee isänsä kanssa pakolaisena Suomeen. Päästyään sotaa pakoon he menevät kuitenkin takaisin Irakiin Saddam Husseinin kaaduttua ja nousevat politiikassa korkeille paikoille toimien yhteistyössä Iranin sotilastiedustelun kanssa. Tässä valossa Husseinin aiemmat kommentit (kuin suoraan Khomeinin suusta) saavat selityksen. Tämä tausta näyttää pahalta ja toiminta osoittaa sitoutumista Iranin sotilastiedustelun tukemiseen. On olemassa vaara että Iranin sotilastiedustelu on rekrytoinut sekä isän että pojan. Ehkäpä juuri Suomessa.

Sitten Hussein Al Taee tulee takaisin Suomeen (länteen, jossa myös Iranin sotilastiedustelulla on osasto) ja nousee täälläkin politiikan korkeille paikoille. Kuinka uskottavaa on että Hussein on päässyt irti sitoumuksistaan Iranin sotilastiedustelulle päästyään Suomen politiikan huipulle? Jo tämän tähden ei mielestäni mitään asiaa Suomen turvallisuutta koskeviin asemiin.

SDP:n olisi myös syytä miettiä tarkemmin jäsenvalintaprosessiaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #151

SDP:n tulisi kyllä ehkä olla tarkempi. Väärällä nimellä passinsa hävittäneenä maahan tullutta PKK-terroristin poikaa Anter Yasaa olisi ilman muuta pitänyt uskoa, kun hän kertoi lelusalakuljetuksen olevan vain dopingsalakuljetuksen sivubisnes.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #148

Oletko jonkinlainen koomikko? "Eksoottista" oli ironiaa. Me hiukan vanhemmat ihmiset elimme vuosikymmeniä maassa, jossa jokaisella ministerillä, molemmilla presidenteillä ja suurella osalla kansanedustajista oli perheystävänä KGB-upseeri. Irakissa oli kyse ensimmäisestä sodanjälkeisestä yhä hyvin väkivaltaisen maan hallituksesta.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #152

Ymmärsin kommenttisi väärin.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Sinänsä kyseinen demarimies ei ollut väärässä, al qaedan perustajiinhan kuului osama bin laden joka oli myös talebanien johtaja, ja talebanit (sekä bin laden) saivat alkunsa ja rahoituksensa reaganin ajan hallinnolta jotka halusivat talebanien avulla antaa neuvostoliitolle ”oman vietnaminsa”.

Eli sinänsä epäsuorasti usa oli mukana rahoittamassa al qaedaa.

Tämä ei kuitenkaan korjaa miehen antisemitistisiä lausuntoja, joista demaripuolueen kannattaisi sanoutua irti

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    « al-Taee on perusteettomasti halventanut amerikkalaisia väittämällä heidän perustaneen, aseistaneen ja kouluttaneen al Qaidaa, jotka ovat taas puolestaan murhanneet ihmisiä.»

Perusteettomasti? Melkein saan käsityksen, että Majuri olisi autuaan tietämätön Lähi-Idän konfliktien tunnetuimmasta ja kenties typerimmästä mokasta Yhdysvaltojen osalta.

Väite on siis fakta tai hyvin lähelle sitä, ainakin Afganistanissa toimineiden mujahideenien aseistamisen ja kouluttamisen osalta.

Wikipedia: "Al-Qaida perustettiin vuonna 1989, kun Neuvostoliitto vetäytyi Afganistanista. Järjestön perustana oli 1980-luvulla maahan saapuneiden vapaaehtoisten taistelijoiden verkosto. He kävivät Neuvostoliiton vastaista jihadia ja saivat rahoitusta sekä Yhdysvalloista että Saudi-Arabiasta. Vuodesta 1985 vuoteen 1992 arviolta 12 500 ulkomaalaista sai koulutusta pommien teossa, sabotaasissa ja kaupunkisodankäynnissä leireillä, jotka perustettiin CIA:n avustuksella."

Suora tuki nimenomaisesti bin Ladenille ja tämän perustamalla al-Qaidalle on kiistanalainen kysymys, mutta johon ovat kuitenkin uskoneet monet länsimaisetkin analyytikot.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Suorasta tuesta ei käsittääkseni ole mitään vakavasti otettavia näyttöjä. Mutta näyttöjä on siitä, että ISI (Pakistanin salainen palvelu, jonka kautta USA:n rahat ja aseet ohjattiin) tuki mujahedin-liikettä. Sekä Taleban että al Qaida olivat osa tuota liiketta.

Eli kyseiset liikkeet saivat USA:n rahoitusta vähintäänkin epäsuorasti. Kieltämättä on esitetty myös aika vakuuttavaa argumentaatiota siitä, että tuki olisi ollut suoraa.

USA:n rooli al Qaidan synnyssä ei siis ole olematon.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Varovasti nyt, Marko... Vesa Levonen tekee vielä tutkintapyynnön, kun väität jonkun kertoneen jonkun toisen sanoneen sellaista, mitä hän on sanonut.

Käyttäjän KatjaPoikajrvi kuva
Katja Poikajärvi

Itse odotan "innolla" miten muu maailma reagoi tähän. Ei varmasti jää huomioimatta maailmalla, että tulevan pääministeripuolueen kansanedustaja, kenties jotain ministerisalkkuakin kantava on päästellyt tällaisia sammakoita suusta. Olkoot väitteet totta tai ei, olkoot sammakoiden totuus ollut totta tai ei, ei se silti hyvältä näytä isossa mittakaavassa. Ja jos kukaan missään ei reagoi, voin tyytyä siihen, että Suomi on vain yksi kärpäsen paska suuren maailman mittapuussa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Demari al-Taeen kirjoitukset näyttävät olevan nyt viranomaistutkinnassa joten odotellaan jatkoja.

Ihmisen muisti on erikoinen kuten al-Taeen tapaus osoittaa. Hän ei muista, onko vain joitakin vuosia sitten kehottanut netissä murhaamaan ihmisiä. Jokainen voi miettiä miten uskottavalta muistamattomuus vaikuttaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kun nyt ruoditaan Halla-ahon ja al-Taeen muinaisilla kirjoituksia, niin mikä erottaa nämä herrat?

Al-Taee on katunut nuoruuden aikaisia kirjoituksiaan, Halla-aho ei. Al-Taee on rivikansanedustaja, Halla-aho on puoluejohtaja. Al-taee ei ole valkoihoinen, Halla-aho on.

Mikä siis on ongelma?

Ongelma on Halla-aho, ei al-Taee.

Kumman kimppuun käydään somessa?

Al-Taeen, ei Halla-ahon, jota pidetään Mestarina.

Mikä on ongelma?

Halla-aho.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Mikä on siis ongelma?

Halla-aho vai al-Taee?

Kumman kimppuun käy media? Halla-ahon. Ei al-Taeen, jota pidetään rauhanrakentajana.

Kumpaa puolustaa media? Al-Taeeaa.

Mikä on ongelma? Ongelma on taqiyya (tai miten se tavataan?)

Lopuksi, miksi tähän täytyy vetää mukaan ihonväri? Aivan samanlainen meteli olisi noussut aivan riippumatta ihonväristä. Ehkäpä vielä voimakkaampi jos olisi ollut "valkoinen".
Kuinka monta meilläkin on "ristiinnaulittu" jonkun hölmön lauseen takia?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Turhaa lässytystä Andersson.

Halla-ahon ei tarvitse selvittää kaiken maailman pellervoille olevansa hurja katuja. Suomessa on punaviherhippien yrityksistä huolimatta ajattelunvapaus joten ihminen voi olla ihan mitä mieltä haluaa. Niin kauan kuin ihminen toimii laillisesti, aivan sama. Totalitarisissa idioottivaltioissa myös ajatteluun puututaan eli ihmisen tulee ajatella tietyllä tavalla.

Mikä erottaa miehet? Al-Taee ei ole ollut rikostutkinnassa eikä häntä ole tuomittu. Mediassa esillä olleet al-Taeen kirjoittamiksi väitetyt tekstit ovat karmeaa luettavaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Somekohteliaisuutesi ei lakkaa hämmästyttämästä, mutta silti: ei minulla ole mitään sitä vastaan että al-Taeen puheet/kirjoitukset tutkitaan – tietenkään.

Se, mikä erottaa nämä herrat on todellakin se, että Halla-aho, jonka jutut ovat niin ikään karmaisevia, eksplisiittisesti ei kadu, vaan päin vastoin. https://yle.fi/uutiset/3-10749395

Al-Taee sen sijaan katuu, vaikka on ollut osittain oikeassa mm. USAn osuudesta al-Quaidan ja ISISin syntyyn – ja ne puheet nimenomaan häntä vaaditaan perumaan. Siis totuudenpuhuminen katsotaan rikokseksi jo ennen tutkintaa.

Halla-aho sen sijaan ei kadu edes niitä kirjoituksiaan, joilla ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä, vaikka jollain niissä onkin. Hänellä on tietysti vapaus ajatella niin kuin haluaa, mutta hän on toiminut lain vastaisesti.

Al-Taeen lainvastaisuudesta ei tiedä vielä. HA on eduskunnassa ja politiikassa merkittävässä asemassa, al-Taee myöskin, mutta vain rivikansanedustajana.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Edellisten lisäksi erona on mm. aika, toisella toistakymmentä vuotta vanhoja tekstejä, toisella muutaman vuoden ja tuoreempiakin.
Toinen muistaa kaiken kirjoittamansa eikä kiistä mitään niistä. Toinen kiistää ja ei muista mutta pyytää varmuuden vuoksi anteeksi, tosin mitä pyytää anteeksi jos kiistää?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Suomen Somalidemokraattisen puolueen arvot ovat nähdyt viimeisten kuluneiden
neljän vuoden aikana. Viimeksi Oulun raiskausvyyhdin tiimoilta. Johtotähti
Rinne oli viivästyneissä kommenteissaan tapahtuneista lähinnä huolissaan
siitä, että ei tuomittaisi kaikkia maahanmuuttajia! Kuinka arvostelukyvyt-
töminä Rinne pitääkään tavallisia pulliaisia? Miksi Demarit ovat jauhaneet
eurooppalaisista ihmisoikeuskäsityksistä vuosikaudet mutta hyväksyvät omiin
riveihinsä tämän tästä sellaisen uskonnon edustajia, joiden ihmisarvot esim.
käsitykset naisten tasa-arvosta tai lasten oikeuksista ovat räikeässä risti-
riidassa mantramaisesti toistamiensa ihmisoikeuskäsitystensä ulkopuolella ?

Käyttäjän JarkkoKarlsson kuva
Jarkko Karlsson

Huomioitavaa on myös, että Rami Adham ei ole ollut puolueen jäsen, mutta hän henkilökohtaisesti koki SDP:n itselleen läheisimmäksi arvomaailmaltaan. Hän myös luopui liittymisestä puolueeseen.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Ylemmässä linkissä, 3.10.16 hän liittyy puolueeseen ja alemmassa, 17.10.16 hän eroaa puolueesta.

https://demokraatti.fi/maailmankuulu-aleppon-lelus...

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002925858.html

Jone Virtanen

"Jew doing what a Jew does best. Fucks up everybody to gain everything.” Hussein al-Taee, Facebook 21.3.2012."

Voiko arabi pyytää ko lauseen anteeksi ja sen jälkeen hän on ihan aikuisten oikeasti olla uskottava. Ei millään pahalla mutta minun on vaikea uskoa asiaa.

"Arabi tekee sen minä osaa parhaiten. Valehtelee kaikille saadakseen kaiken". Jos tuon lauseen sanoisi joku muu, vaikka persu. Voi mikä poru täällä olisi. Jos ko lause on SDP:lle ok, niin sitten se on ok ja kertoo puolueesta joka pääsi listaan "ei tarvitse äänestää ikinä". Sillä listalla ovat jo muuten persut ja Kokoomus. Kysyin asiaa ruotsalaiselta (demari)kaveriltani. ja hän oli aika pitkään hiljaa. Noin vapaasti käännettynä hänen vastauksensa oli seuraava:

"Ruotsi on hyvin ylpeä siitä, että he kansakuntana kunnioittavat omaa historiaansa ja omaa juutlaista vähemmistöään, jonka merkitys koko yhteiskunnan kehitykselle on ollut merkittävä. Jos joku mistä tahansa puoluessta vastuulisessa asemassa sanoisi noin, lehdistö ja yleinen mielipide varmistaisi sen, että hän ei olisi virassaan kahta kuukautta.Mikään puolue ei kestäisi sitä."

Suomi toimii toisin. Meillä anteeksipyyntö riittää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset