pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Kokoomuksen Orpo voisi tehdä Sipilät

Sipilän ero ei tullut yllätyksenä ottaen huomioon kepulaisittain karmeat vaalit. Rinne teki demareille historian yhden karmeimmista vaalituloksista mutta toistaiseksi Rinne jatkaa. Mitä tekee Orpo?

Orpo ei pääse hänkään paukuttelemaan henkseleitä puolueensa johdossa. Kolmanneksi vaaleissa tullut kokoomus menetti viime vaaleista 20.000 äänestäjää ja kannatus putosi toista prosenttia. Tarkkaan ottaen Orpo on ollut kokoomukselle vieläkin karmeampi puheenjohtaja kuin Rinne demareille.

Orpon ja Kokoomuksen huippuhetki osuu lokakuulle 2017, jolloin kannatus hipoi 23 prosenttia. Tästä ajankohdasta lähtien Kokoomuksen kannatus on pudonnut kiihtyvällä vauhdilla eikä mikään takaa että eduskuntavaaleissa vauhti hiljeni. Surkealla 17 prosentin kannatuksella Orpo puheenjohtajana kantaa vastuun alamäestä. Sisäpolitiikassa päästetyt rinnemäiset möläytykset ja ulkopoliittisesti presidentin kakkospuudelina esiintyminen eivät ole tehneet hyvää normikokkarin itsetunnolle. Vähemmästäkin on lähdetty osoittamaan mieltä ja nyt se kanavoituu äänestämättömyytenä tai persuleiriin vuotamisena.

Orpo voisi osoittaa miehekkyyttä ja ilmoittaa että hän vetäytyy tekemään muita juttuja. Orpon jättämät pienet saappaat on helppo täyttää ja tehtävään sopii huomattavasti paremmin vaikka räväkkä nainen. Miesjohtajia kokkareilla on jo ollut eikä hääviltä näytä. Löytyisikö Lepomäeltä kanttia jo nyt vaatia Orpoa pihalle? Jos löytyy, Lepomäki osoittaisi jo kättelyssä heittävänsä hiiret talosta.                   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pasi, se on Häkkänen, joka ne saappaat ottaa, jos kokkarit vaihtaa puheenjohtajaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei varmasti surkea tapaus mutta jos halutaan johtoon munat, Lepomäki.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Pasi Majuri: "Orpon jättämät pienet saappaat on helppo täyttää ja tehtävään sopii huomattavasti paremmin vaikka räväkkä nainen."

Ei mikään huono ehdotus. Elina Lepomäessä olisi moninkertaisesti enemmän 'miestä' luotsaamaan Kokoomusta järkeviin ja itsenäisiin turvallisuuspoliittisiin päätöksiin kuin joissakin nykyisissä miehenpuolikkaissa, joita Nato-kammoinen presidentti ulkoiluttaa miten haluaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri näin. Lepomäki on osoittanut myös olevansa napakka muissakin asioissa eikä pelkää haastaa edes miesjohtoa. Nainen johtajana on parempi kuin munaton mies. Kovaluonteinen nainen vastaa kymmentä normi-nysvääjämiestä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Häkkäsellä olisi suuremmat mahdollisuudet päästä läpi puheenjohtajaksi eikä hän karkoittaisi kokoomuksen "vasemmistolaisia äänestäjiä", kuten Lepomäki saattaisi tehdä, vaikka henkilökohtaisesti Lepomäen linjaa arvostankin eniten mahdollisisten puheenjohtajaehdokkaiden joukosta.

Häkkäsessä on sellaista nuorta vakaata uskottavuutta ja fiksua selkeyttä kun taas Orpo on vähän kuin eksynyt hämillisesti hymyilevä orpo partiopoika.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos nyt oikein tsekkasin, Kokoomuksesta on häipynyt paljon naisia. Räväkkä nainen houkuttelisi naisia joka suunnasta.

Häkkäsessä ei ole mitään uutta mitä ei jo kokoomusmiesnysvääjien joukosta löydy. Hän tekee hiljaa siten kuin isommat sanovat.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ne paikat ratkaisevat vaaleissa, eivät prosentit.

Ei Orpo lähde minnekään, kun on tiedossa hallituspaikka, sitten ehkä ennen ensi vaaleja, tai niiden jälkeen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Orpon on pakko yrittää saada kokkarit hallitukseen jos meinaa pitää puheenjohtajan paikkansa. Jos Kokoomus jää ulos, puoluekokouksessa tuli potku perseeseen, noin niinkuin nätisti sanottuna.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No se on kyllä totta, jos ei hallituspaikkaa tule, niin potkut tulee.

Veikkaan myös Lepomäkeä jatkajaksi, kova luu, mutta ettei vaan liian kova kokoomuksellekin. :)

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Kokoomus ei tule olemaan hallituksessa.

Kepu tulee.
Sipilän tämä päivän eroilmoitus varmisti sen jo tässä vaiheessa.
Itse odotin että menisi hiukan tuonnemmaksi.

Nyt voidaan helposti antaa köyttä Rinteelle ja vedota "uuteen keskustaan".
Sipilä ei voisi niin pahasti pyörtää omaa mennyttä politiikkaansa.

Orpo jatkaa oppositiossa seuraavaan puoluekokoukseen, jossa Lepomäki nousee johtoon ja lähdetään uusin vaaleihin teemalla "korjataan Rinteen hallituksen tuhot"... joiden korjaamisesta tulee kivuliasta.

Näin taantuman edellä kokoomuksella ei ole hoppu hallitukseen, joten ehdot ovat sen verran kovat, että jos ne saavutetaan niin kyllä kannattaakin lähteä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Vuonna 2011 Kokoomusta äänesti 599.000 henkilöä (äänestäjiä 2,94 miljoonaa).

Vuonna 2015 Kokoomusta äänesti 540.000 henkilöä (äänestäjiä 2,97 miljoonaa).

Vuonna 2019 Kokoomusta äänesti enää 523.000 henkilöä (äänestäjiä 3,10 miljoonaa).

Tasaisesti näyttää laskevan. Katainen, Stubb, Orpo...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ainoa lohtu on se että vasemmistolla menee yhtä huonosti tai huonommin. En viitsi tsekata mutta muistaakseni 2003 lähes miljoona kannattajaa, nyt vähän vähemmän, hehheh.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Wikissä on demareiden kannatuslukemat ja paikkamäärien historia.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_Sosialidemokr...

Vielä vuoden 2003 vaaleihin asti paikkaluku oli yli 50 lukuunottamatta 1991 vuotta, jolloin 48.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Olen Lepomäen kannalla kuitenkin enemmän kuin Häkkäsen. Häkkänen on pätevä poliitikko, mutta ei johtaja. Haluan ratkaisujen tekijää, enkä selittelijää.

Lepomäessä ihailen hänen kykyään nähdä asiat myös vastapuolen näkökulmasta ja esittää ratkaisuja, missä vastapuolen argumentit on myös otettu huomioon.

Häkkänen kyllä osaa puhua selkokielellä mustaa valkoiseksi suorassa lähetyksessä silloinkin, kun kaikki tietävät ettei musta ole valkoista. Lepomäellä on vaikeuksia saada argumentoitua liian monimutkaiset asiat kyvyttömille kuuntelijoille. On oikeastaan ihailtava piirre, että yrittää mahdotonta silloinkin, kun etukäteen tietää epäonnistuvansa.

Lepomäessä on se poikkeuksellinen piirre, että hän osaa kasvattaa kansantalouden kakkua. Muut kokoomuksessa osaavat kasvattaa vain budjettivajetta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Orpo on presidentin mies, Häkkänen Orpon mies. Samaa logiikkaa jatkaen Häkkänen on presidentin mies. Eli peruskokoomuslainen nysvääjä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Orpo jatkaa, Kokoomuksen puheenjohtajaa on vaihdettu liian monta kertaa viime vuosina. Puolueelta puuttuu strategia ja linja.

Lepomäki ei ole joukkuepelaaja.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos Kokoomus meinaa saada naiset takaisin, siihenkin tarvitaan naista, ei hiirulaista.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuskinpa kokoomus tule lasikattoa rikkomaan puolueen puheenjohtajavalinnassa. Aina on ollut mies ja niin taitaa jatkua. Olenkohan ymmärtänyt oikein kokoomuksen nykyisen arvomaailman, sillä siihen ei mielestäni sovi Elina Lepomäki. Elina kuuluu kokoomuksessa pienemmän piirin suosikkeihin, vaikkakin olisi paljon tietoisempi ja osaavampi talousasioissa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllä kakot menee kaltevajohtoiseen hallitukseen koska saavat sanella täysin hallitusohjelman, täytteeksi ottavat vihreet ja ärkkopeen. Toi on oikeastaan ihan hyvä taktiikka kun demarit saa tällä kertaa syyt niskaansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset