pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Kun kaikki kelpaa julkaistavaksi, Ilta-Sanomat

Laaturoskajulkaisu Ilta-Sanomat julkaisi tänään kirjoituksen, jonka mukaan viidellä eduskuntaan nousseella persulla on tuore rikostuomio taustallaan. Mielenkiintoista oli toimittajan käsittämä määre "tuoreesta".

Toimittaja Mikko Marttinen väitti muun muassa, että Halla-aholla olisi hiljattain saatu tuore sakkotuomio. Jutusta käy ilmi että Halla-ahon sakkotuomio oli annettu 7 vuotta sitten, ja teostakin oli kulunut aikaa 11 vuotta. Onneksi olkoon Marttinen. Olet varmasti ylpeä ammattitaidostasi. Annoitko jutun etukäteen tarkastettavaksi esimiehellesi? 

Marttinen lisäksi kertoi tuoreista, hiljattain saaduista sakkotuomioista, että muun muassa Jussi Wihonen sai vuonna 2014 sakot ylinopeudesta. Hehheh, Marttinen, viisi vuotta sitten? Tajuatko yhtään mitä väität?

On jotenkin säälittävää lukea moista roskaa, jolla yritetään leimata ihmisiä perusteettomilla väitteillä. Jos IIta-Sanomat lähtee leimaamaan poliitikkoja tuoreilla, hiljattain saaduilla sakkotuomioilla, on syytä olettaa, että väitteet ovat faktaa. Millä tahansa määrittelyllä mitattuna, 5-7 vuotta sitten saadut sakot eivät ole tuoreita, hiljattain saatuja. Väite oli siten valetta. Jäi hämäräksi, tavoitellaanko jutulla köyhän miehen Pulitzer-palkintoa. Todella köyhän. 

 

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006072383.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Tarkoitus pyhittää keinot.
Usein on niin, että tärkeää ei ole se, mitä sanotaan vaan se, mitä jätetään pois.

Menetelmä on tunnettu ja paljon käytetty. Kun kriitikko X sanoo teoksesta A "Loistava esimerkki täysin turhasta roskasta" teoksen tekijä esittää sen muodossa "Kriitikon X mukaan loistava"

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Antti Rinteen viime vuonna saamat sakot vaikuttavat ”tuoreimmilta”.

Käyttäjän vinettoa kuva
Juhani Penttinen

Ei kovin tuoreita tosiaan ole nuo asiat. Muutenkin ihmettelen tälläistä journalismia joka varsinkin ennen vaaleja oli näissä lehdissä. Ymmärrän että vakaviin rikoksiin syyllistyneiden nimet ehkä voidaan julkaista jos on asettunut ehdolle vaaleihin. Mutta että kaikkein pienimmätkin asiat kaivettiin esiin. Sellaisetkin joista tuli vain joitakin päiväsakkoja. Jos henkilö on saanut vaikkapa yhden kerran liikenteen vaarantamisesta sakkoja niin onko se relevantti asia kansanedustajantoimen kannalta?

Varsinkin joku nuori, politiikasta kiinnostunut henkilö saattaa jopa jättää asettumatta ehdolle jos pelkona on esim. satunnaisen hashis-kokeilun nousu julkisuuteen.

Joku voisi penätä JSN:ltä sen kantaa näiden asioiden esille kaivamiseen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Mikähän noilla toimittajilla mahtaa olla koulutustaustana? Joskus tulee väkisin mieleen että aika vaatimattomilla eväillä mennään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Koulutus? Älä naurata.

Radiossa tänään, Yle Suomi

Toimittaja 1: Vihreät saivat paljon naiskansanedustajia.

Toimittaja 2: Kai peräti 17. Saiko ne 20 kansanedustajaa kaikkiaan?

Toimittaja 1: Joo, joista 85% naisia, kuulin jostain.

Toimittaja 2: No, ei niitä sitten 17:ää ole.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Heidän aivolohkoistaan voitaisiin ehkä kirjoittaa näin: On the left side nothing right, on the right side nothing left.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

pasi majuri

Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän opiskelijoista kolme neljästä kannattaa vihreitä tai vasemmistoliittoa – perussuomalaisia tai kristillisdemokraatteja ei yksikään.

Tampereen journalistiikan yliopisto on suoraan helvetistä. Asenne hakataa opiskelijoiden päähän jo alkuvaiheessa. Muut mielipiteet tulkitaan häpeäksi !

Taistolaisuudella ja vasemmistolaisella ajatusmaailmalla ylipäätään on vahva sija Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteissä. Erityisesti journalistiikan ja politiikan tutkimuksen opiskelijat olivat erittäin vasemmistolaisia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tuohan olisi loistava jatko-opiskelupaikka. Olisi kiva olla järkyttämässä opettajien ja kanssaopiskelijoiden mielenrauhaa muutamilla pikku jutuilla.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Kieltämättä joku onneton ylinopeus tai Halla-ahon loppuun kaluttu tuomio ovat köyhiä ja väkisin väännettyjä uutisaiheita. Sen sijaan en pidä lainkaan kohtuuttomana nostaa esiin joidenkin perussuomalaisten tuomioita väkivallan käyttämisestä ja sillä uhkailemisesta. Perussuomalaiset esiintyvät lakia ja oikeutta puolustavina isänmaan ystävinä peräänkuuluttamassa lisää poliiseja ja kovempia tuomioita. Erityisesti vaaditaan väkivalta- ja seksuaalirikollisille kovempaa kohtelua.

Sitten tältä pohjalta eduskuntaan nostetaan sankari, joka ”löi miestä nyrkillä kasvoihin ravintolassa Vaasassa, kun uhri oli kertonut puoluekannastaan; toinen joka yllyttää kohdistamaan ”tuhoamis- ja eliminointitoimia Suomen Punaisen Ristin erilaisiin toimipisteisiin” sekä kolmas, jolla on tuomio pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta.

Totta kai kyse on yksilöistä. Ei puolueohjelmassa tällaiseen toimintaan kehoteta, mutta tosiasia on, että perussuomalainen moraaliposeeraus on niin räikeässä ristiriidassa näiden tekojen kanssa, että kyllä se yhden lehtijutun arvoinen on.

Tässä on pohjimmiltaan kyse samanlaisesta asiasta kuin Vihreiden taksiautoilussa. Jos vastustetaan henkilöautoja ja vaaditaan muilta joukkoliikenteen ja polkupyörien käyttöä, ei kannattaisi profiloitua eduskunnan suurimpina taksin käyttäjinä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset