pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Maahanmuuttajat eivät ole ongelma vaan hallitsematon maahantunku

Termit näyttävät olevan täysin hukassa niin entisen hallituksen kuin sitä arvostelevien vasemmistokitisijöiden puolella. Maahanmuutto ei ole ongelma eikä siitä aiheudu valtiolle kustannuksia. Lakiin ja säännöksiin perustuvasta maahanmuutosta hyötyvät kaikki.   

Hallitsematon maahantunku ja sen myötä syntyvät lieveilmiöt ovat sijaan on isoja ongelmia. Taitamaton ja kaaosmainen  politiikka ongelmien hoitamiseksi ja siitä aiheutuvat kustannukset ovat nekin ongelmia, pahoja ongelmia. Poliitikot, jotka eivät osaa tehdä asian ratkaisemiseksi mitään järkevää ja aiheuttavat itse lisää ongelmia, ovat itse osa ongelmaa ja heidät pitää laittaa vaihtoon. 

Hallitsemattoman maahantulon kokonaiskustannukset ovat jo nyt miljardiluokkaa vuositasolla. Jos sen saa hallintaan huomattavasti pienemmällä summalla, sitä voi pitää hyvänä suunnitteluna. Vain todelliset hölmöt hyväksyvät nykysysteemin humaanina ilmiönä.

Suomen ei tarvitse hyväksyä hallitsematonta maahantunkua, lieveilmiöitä, saati niistä aiheutuvia hurjia kustannuksia. Oli jopa naurettavaa kuunnella, miten Sipilä eilen kertoi joidenkin osakustannusten tulleen alas. Kyse on siitä että juuri tällä hetkellä Suomeen ei kohdistu isoja ongelmia aiheuttavaa maahantuloa. Tällä hetkellä. Sipilällä, Orpolla, saati vasemmistolla ei ole mitään ansioita maahantulon väliaikaisessa tyrehtymisessä.  

En toistaiseksi äänestä persuja enkä ole miltään osin ulkomaalais- tai maahanmuuttovastainen. Vastustan hallitsematonta maahantunkua ja sitä että tänne tullaan perusteettomasti, ei poistuta edes tuomioistuinpäätösten jälkeen ja täällä vielä tehdään törkeitä rikoksia.

Ymmärrän miksi tavallista suomalaista alkaa pikku hiljaa v.tuttamaan kepukokkarivasuri-kaikkisuomeen-ihanaa -linja. Voi vaikka näkyä sunnuntaina uurnilla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Täällä Puheenvuorossa talousviisaat, erityisesti eräs Pohjois-Korean ystävä, ovat selittäneet hyvinkin laajasti useaan kertaan, että humanitaariseksi katsottavasta maahanmuutosta ei millään tavoin aiheudu valtiolle (=veronmaksajille) lisäkustannuksia. Eipä tietenkään.

Noin esimerkin vuoksi: noin neljänsadan terroristiepäillyn seuraaminen ja suhteettoman lukuisat maahanmuuttajien tekemien rikosten tutkinnat ja oikeudenkäynnit (maksuttomat) eivät liene kustannus, vaan rikkaus, joka lisää yhteiskuntaan kaivattua moninaisuutta ja värikkyyttä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, täällä jos missä on hienoa siinä että kuka tahansa voi kirjoittaa mitä tahansa. Täällä eräskin hemmo kirjoitti äskettäin jälleen kerran miten Venäjää sorretaan ja Suomessa "..poliittinen eliitti pitää poistaa kakista... jne.". Kun kerroin että hemmon kirjoitus haisee, hemmo poisti kommentin.

Valtiotasolla takuuvarmasti tiedetään mitä 2015-16 maahantuloryntäys maksoi ja maksaa edelleen. Sipilän eilen mainitsemat osakustannukset ovat voineet pienentyä, toistaiseksi. Mutta milloinkas hallitus omien virheiden kustannuksia haluaa tiedottaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Äläs nyt Max taas tuollaista...

Kun vasemman laidan talousoppeja luetaan .... ja mielellään sitäkin tekstiä oikealta vasempaan päin.... niin tullaan siihen johtopäätökseen että tämä pakolaisten hoito on jopa tuottavaa.

Jokainen joka tekee työtä asian parissa maksaa verot sekä muista ylläpitokustannuksista ALV:ia.
Kun rahaa käytetään miljoona ja siitä saadaan verotuloja jokin prosentti, niin rahat palautvat takaisin valtiolle.

Joku hölmmö oikeistopopulisti voisi kysyä palautuuko palkoista ja kuluista kaikki valtiolle jos veroprosentti on alle 100%, mutta tuollaisten kysymysten esittäjät eivät ymmärräkkään todellista vasemman laidan talouspolitiikka.

Ja miksi tämä muuttuu jopa tuottavaksi, eli plus merkkiseksi?
No koska näillä saadiuilla verovoitoilla pystytään työllistämään lisää väkeä maahanmuuttoasioiden hoitoon ja he maksavat taas veroja.

Tästä tulee loputon kiertokulku joka tuottaa käytännössä niin paljon , kuinka monta kierrosta vaan jaksetaan heittää.

Jos tähän kiertokulkuun tulee tulee väliaikainen taloudellinen häiriö, se voidaan paikata lisäämällä rahaa kiertoon.... esimerkiksi vaikka velalla.... koska se velka voidaaan taas paikata saaduilla verotuloilla.

Kuten osoitettu nyt on... et ole talousviisas.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mikko, sanot "....niin rahat palautvat takaisin valtiolle." Hehheh, toki vain murto-osaltaan. Veronmaksajat kiittävät tästäkin vähästä. Ei sitä tahdo ymmärtää noiden vasemmanlaidan keskustelijoiden kantoja. Tässäkään kohdin.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Näinhän se on ;)

Meillä on jo omasta takaa työttömien ja väliinputoajien auttaminen.
Auttaja saa työstään palkkaa ja maksaa veroa. Tärkeää toimintaa mutta ei se kovasti tuota.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kyllä laillinenkin maahanmuutto voi olla ongelma. Kyse on siitä, minkälaisia ihmisiä maahan päästetään, ja kuinka paljon. Jos tulijat ovat suurelta osin luku- ja kirjoitustaidottomia kehitysmaalaisia (kuten nyt valitettavasti on), maahanmuutto on taatusti vahingollista.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kaikki on mahdollista mutta jos lähdetään lakiin ja määräyksiin perustuvasta maahanmuutosta, riskit ovat mitättömiä hyötyihin nähden. Tulijoiltahan edellytetään jo etukäteen maahantulon syytä ja tiettyjä muita selvityksiä, muun muassa työpaikasta, omasta ja perheen varallisuudesta ja tulevista tulonlähteistä jne. Yleensä tänne tullaan tekemään työtä tai opiskelemaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Yleensä tänne tullaan tekemään työtä tai opiskelemaan."

Kunpa olisikin noin. Suurempi on osa tulee kahdesta syystä:

  1. Ns. rakkauden perässä. Ja kun oleskelulupa saadaan, niin suomalainen morsian hylätään.
  2. Perheen yhdistäminen tänne päässeen "ankkurin" ⚓ ympärille.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Eihän ongelmana ole maahanmuutto, siis se perinteinen siirtolaisuus, jossa tullaan töihin. Ongelmana on ei-työperäinen maahanmuutto ja erityisesti turvapaikkasysteemin väärinkäyttö, siihen liittyvä korruptiivinen liikeyoiminta sekä rikollisuus.

Työperäisen maahanmuuton ympärillä käytävä keskustelu on vaimeaa. Lähinnä käydään keskustelua tarveharkinnasta ja se on varsin normaalia hyödyistä ja haitoista käytävää kädenvääntöä.

Suurinta polemiikkia on käyty maassa laittomasti olevien - siis turvapaikkasysteemiä perusteettomasti hyväksikäyttävien - etujen, etuuksien ja oikeuksien puolesta. Jopa maassa laittomasti olevien rikollisten poistamisesta nousee myrskyjä. Kyllä tuosta väistämättä herää muutama kysymys. Mitä intressejä tuon turvapaikkasysteemin väärinkäyttöoikeutta vaativat ajavat. Kuka hyötyy. Missä on tuota touhua junaileva sylttytehdas.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kaikki on kiinni siitä, miten käsitteitä sovelletaan. Suomeen pääsee työperäisen maahanmuuton varjolla esim. etnisiä "kokkeja", joden ammattitaito rajoittuu siihen, että he osaavat paistaa pizzan. Kyseiseen hommaan voisi yhtä hyvin ottaa jonkun jo maassa olevan työttömän.

Olisi myös mielenkiintoista tietää, kuinka paljon maahanmuutolla tehdään bisnestä ja feikkityösopimuksia. Suomeen pääsystä kannattaa maksaa, joten voidaan tehdä vaikka diili, jonka mukaan työntekijälle maksetaan alkuun Suomen lakien mukaista palkkaa, mutta sitten kun Suomeen on saatu pysyvä oleskelulupa, hän maksaa sen korkoineen takaisin useamman vuoden kuluessa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Vastaus Maxille. Näinhän tuo on ja kun rahakaan ei ole mikään ongelma. Vähennetään vaan jopa 1500 opettajaa ammatillisista kouluista ja muuta pientä, niin ainahan niillä elintasopakolaisten kustannuksia saadaan hoidettua. / Onkin hämmästyttävää, miten toistuvasti koko puheenjohtajien joukko jaksaa Halla-aho moittia rasistiksi. Ei ollenkaan kuunnella hänen omia kieltäviä sanojaan? Kuurous on kovin valikoivaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa saa rasistin leiman hyvin kevein perustein.

”On kahta kriittisyyttä. Maahanmuuttopolitiikkaan voi suhtautua kriittisesti tai voi olla niin sanotusti maahanmuuttajakriittinen. Esimerkiksi pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia.”

-Petteri Orpo

Jos lukee ajatuksella Orpon lausuman, niin sehän on nimenomaan itsessään rasistinen sen äärimmäisen väljän ja oudon määritelmän mukaan, joka sille on annettu viime vuosina: ”voi olla niin sanotusti maahanmuuttajakriittinen” versus ”maahanmuuttokriittinen”.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#7:
Rasismi on tämän päivän neuvostovastaisuus. Kyllä siinä neuvostovastaisuudessakin oli mukana oikeaa ryssävihaa, mutta sitä oli vai pikkuinen, pikkuinen murto-osa. Sen verran, että edes yksi esimerkki onnistuttiin löytämään, kun joku sitä kysyi. Loput oli sitten sitä heppoisin tai olemattomin perustein tapahtuvaa leimakirveen heiluttelua.

Sama pätee tähän nykyiseen rasisti-leiman heilutteluun, eikä se ole mikään sattuma. Leimakirveen heiluttelijat kun ovat niitä edellisen kerran kirveenheiluttelijoiden ideologisia perillisiä ja heidän arkoja myötäilijöitään, joita Huovinen luonnehti termillä "lullukkaväkeä".

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

SDP, Vasemmistoliitto ja Vihreät eilisessä vaalikeskustelussa halusivat antaa paperittomille tilapäisen oleskeluluvan. Heidän perustelu vedoten ihnhimillisyyteen ja paperittomuuden ongelmiin on sinänsä ymmärrettävää, mutta se aiheuttaisi vielä pahemman ongelman, eli tulijoita tulisi paljon lisää, kun se muodostuisi houkutustekijäksi jos Suomessa paperittomat saisivat tilapäiset oleskeluluvat. Näin syntyisi lisää kustannuksia ja muita vaikeuksia.

Jos paperittomia on päästetty EU-alueelle, niin Suomi ei voi niille mitenkään tarjota tilapäisiä oleskelulupia. Tieto leviää niin nopeasti kännyköissä netin välityksellä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

On naurettavaa syyttää maahanmuuttoa Suomen ongelmista, nythän heitä ei tule maahan juuri lainkaan. En käsitä, miten ihmiset voivat mennä persujen halpaan.

Suomen ongelma on aina ollut maastamuutto, elinympäristönä Suomi ei ole kilpailukykyinen. Suuri osa Suomea autioituu ja rappeutuu syntyvyyden vain laskiessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"On naurettavaa syyttää maahanmuuttoa Suomen ongelmista,"

Missä Majuri näin on tehnyt?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No samalla lailla hallitsematontakin "maahantunkua." Kyllä totalitarismimme tämän kestää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #14

Missä Majuri on syyttänyt ”hallitsematonta maahantunkua” Suomen ongelmista?

Kummallisia ja perusteettomia heittoja nuo sinun kommenttisi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

No katsopa Majurin otsikkoa. Niinpä tosiaan, hän ei syytä maahantunkua kaikista Suomen ongelmista. Tuohan oli sinulta valppaasti havaittu.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #18

Ja jos Jouni otsikkoa luet edelleen tarkasti, en edes syyttänyt Suomen ongelmista. Enkä edes ongelmista vai missä kohtaa näit otsikossa monikon?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #20

Otsikkosi on aivan asiallinen ja siinä kerrotaan totuus asiasta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #22

Kiitoksia, sammuneen tähden puolueelta saatu kiitos lämmittää;)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #24

Hahhaa.. Kyllä se tuli ihan ihmiseltä!

Katsos minä en arvio ihmistä puoluevärin mukaan, vaan hänen ajatustensa mukaan.;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #18

Ota ihan rauhallisesti, oma virheesi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #21

Hehheh, Jounilta alkaa terävyys hävitä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Laitan tähän yhden maahanmuuttajan näkemyksen eiliseltä Myyrmäen teltalta. Hän oli nuori nainen, joka oli kolme vuotta sitten tullut Suomeen ja jonka lapset olivat suomalaisessa koulussa. Itse hän opiskeli peruskoulua ja aikoi sen jälkeen jatkaa opintojaan tai mennä töihin.

Heille oli koulun puolesta annettu tehtäväksi haastatella kahta puoluetta vaaleihin liittyvissä kysymyksissä.

Puolueen tavoitteista kerroin Tähtiliikeen 5 teemaa. Hän sai sitten esittää oman kysymyksensä, joka oli, että mitä mieltä minä olen maahanmuuttajista.

Kerroin hänelle, että hän itse on hyvä esimerkki maahanmuuttajasta, joka oikeasti haluaa integroitua suomalaiseen yhteiskuntaan. Hän osasi jo suomen kielen aika hyvin, mutta parantaa sitä koko ajan. Lisäksi hänellä on tavoitteita jatko-opiskeluun ja työssäkäymiseen.

Sanoin, että puolestani tervetuloa naiset, lapset ja vanhukset, mutta sitä en hyväksy, että nuoret miehet tulevat massoittain rajan yli. Tämä nuori maahanmuuttajanainen nyökkäili ja kertoi olevansa samaa mieltä kanssani.

Jopa siis maahanmuuttajat itse näkevät ongelman maahanmuuttopolitiikassamme. Hädänalaisia tulee auttaa, se on meidän velvollisuutemme ihmisinä, mutta turvapaikkaturismia ei tule suosia ja ylläpitää.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Kunpa SORi (Sipilä-Orpo-Rinne) tämän tajuaisi!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset