pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Vallankumous peruttu, toverit

Reilu kuukausi sitten toverit riemuitsivat Rinteen palattua sairaslomalta. Toverien ilo taisi osoittautua ennenaikaiseksi, ainakin jos katsoo kaakkoon vahvasti painavaa kannatuskäyrää. Toverit, vallankumous on peruttu.

Häviäjien kyydissä ei koskaan ole kiva olla ja joukkopako punalippujen alta todennäköisesti ehtii vielä kiihtyä muutamassa päivässä. Rinteen palattua sairaslomalta demareiden kannatus oli huipussaan mutta onneksi tovereilla oli, hehheh, toveri Antti Rinne. Hän ei pettänyt tälläkään kertaa. Rinteellä on se etu käytössään, että hänellä ei ole karismaa, hänen itsensä käyttämää ilmaisua mukaeltaen hän näyttää laihtuneelta vanhalta läskiltä ja jopa hänen linja-autovaalimainoksensa on feikki. Kun suusta pääsee säännöllisin väliajoin sammakoita, toverien kannatuksen kääntyminen  laskuun ei tullut yllätyksenä objektiivisille tarkkailijoille. Hyvää punaisessa kaaoksessa on se, että Rinne näyttää vetäneen syöksykierteeseen myös entiset kommunistit, vasurit. 

Sorry, toverit. Vanhuksilla ratsastaminen ei ole pitkän päälle kannattavaa. Vanhaa hevosta on turha potkia kovempaan vauhtiin. Punaväen ainoa mahdollisuus saada vauhtia kannatuskäyrään on ns. kuolleen kissan pomppu: Juuri ennen totaalista lässähdystä se saa hetkellisesti lisävauhtia kimmotessaan mitättömästi ylöspäin. Toivotaan että se tapahtuu ennen vaalipäivää.    

 

https://yle.fi/uutiset/3-10668000

https://yle.fi/uutiset/3-10675599

https://yle.fi/uutiset/3-10731903

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kannattaisi natomiehen vielä nuolaista, sillä mites ajattelit sen hallituksen muodostuvan?

Se voi katsos demarimummo ja demaripappa pistää sun suun suppuun vielä sunnuntaina, ja kun keskusta romahtaa(luojan kiitos) ja Sipilä eroaa, niin sitten onkin taas punamulta kasassa. :)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh. Älykkäimmät jättävät seuraavan hallituksen suosiolla tuleville häviäjille. Taantuma tai lama on todellisuutta seuraavien parin vuoden takana ja syyn siitä kantaa tietenkin hallitus. Eli tulevat voittajat ovat varmuudella suurimpia häviäjiä.

En muuten vielä tiedä ehdokasta...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Lama tulee, se on totta, ja se on aina se hallituksen vika, joka on vallassa.

No, eipä tässä maassa mitään mullistavaa tapahdu, oli siellä kuka tahansa, niin erilaiset ajatukset on kaikilla, että siitä tulee joka tapauksessa melko tyhjänpäiväinen ja ympäripyöreitä touhuava hallitus.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Syy tulevaan lamaan riippuu kahdesta asiasta.
Jos SDP on hallituksessa, lama johtuu ulkomaisista tekijöistä. Jos SDP ei ole hallituksessa, se johtuu hallituksesta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #4

Näinhän se on yleensä mennyt.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Pasi Majurilla on samanlainen uho kuin Soinilla aikanaan jytkyhurmiossaan, silloin demarit olivat vähän alamaissa.
"Maassa ja kanveesissa on vasemmisto-eikä nouse", olkommentti Hymyn blokissa.
- NYT siniset ovat vaarassa kadota puoluekartalta lopullisesti kokonaan!?

Meitä punavihreitä, "fillarikommunisteja" ja "kukkakaalipirtelöporukkaa" on yhteensa
vieläkin lahes tuplasti se mitä esim. kokoomus-porvareita!
- Ja Rinne vieläkin TODELLA vahvoilla pääministeriksi!

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Se on aina ollut niin, että SDP on hiljaa, kannatus nousee mutta jos möläyttelee, kannatus laskee.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No johan miekii pitkin talvee, että mitä enemmän Antti esiintyy, sitä viuhempaa kannatus vajoaa..

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Rinnehän oli talven poissa eli ei esiintynyt.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Minusta SDP:n rinnastaminen kommunisteihin on monella tapaa epäonnistunut rinnastus. Olen siinä käsityksessä, että SDP on tekojensa perusteella erityisesti vakituisessa työsuhteessa työskentelevien etuja ajava palkansaajapuolue, toinen sellainen kokoomuksen rinnalla ja palkansaajat, erityisesti vakituisessa työsuhteessa olevat sellaiset, ovat lähtökohtaisesti tämän kahtia jakautuneen yhteiskunnan taloudellisesti paremmin menestyvässä osassa. Kommunistien retoriikka taas usein lähtee nimenomaan siitä, että he pyrkivät ajamaan sen heikomman luokan etuja pääoman valtaa vastaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kyllä SDP:n vasen laita koostuu ihan täysverisistä kommareista. He ovat vain taktisista syistä valinneet puolueekseen SDP:n.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jeesus mitä tietämättömyyttä, Lehtonen. Olen ikäni edustanut SDP:n "Vasemmistoa" jos joku haluaa niin asian ilmaista, "vasemmistoa" jota ei oikeasti edes koskaan ole ollut puolueessa oman aktiiviaikanani paitsi arvostamani Lasse Lehtisen mielikuvissa ja kommunistia minusta et saa tekemälläkään. Kommunistien suurin "vihollinen" ei suinkaan ole ollut koskaan poliittinen oikeisto vaan sosialidemokraatit, tämän tietävät kaikki jotka hiukankin ovat vaivautuneet lukemaan poliittista historiaa. Suomen itsenäisyys oli vaakalaudalla ns. "vaaran vuosina" -50-luvulla, porvaripuolueet, löysät housuissa seurasivat taistelua työväenliikkeen herruudesta ja Suomen tulevasta suunnasta, kommunistit saivat rahallista ja poliittista tukea idästä, demarit lännestä. SDP tuon taistelun voitti ja sen seurauksena, herra Majuri, mahdollinen vallankumous Suomessa peruuntui.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

#9 Tarkalleen ottaen blogin tekstissä ei rinnasteta SDP:tä kommunisteihin, vaan Vasemmistoliittoa. Jos taas tarkoitit että nimitys "toverit" merkitsee kommunisteja, niin Antti Rinteen juhlapuheet tunteville "toverit" on Rinteen itsensä usein käyttämä nimitys omistaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Mielestäni tuossa on aika paljon perää: SDP on hyväpalkkaisten puolue.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset