pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Väyrysen toimintaa voi arvostella, jälleen kerran

Paavo Väyrynen on viime viikkoina keskittynyt palstalla itkemään kovaa kohtaloaan. Milloin kyse on kuumeesta, milloin flunssasta ja milloin Ylen syrjinnästä. Väyrynen alkaa olla liian vanha.

Väyrysen toimintaa kuvaa hyvin oman edun räikeä tavoittelu. Kepun riveissä Väyrynen yritti kampittaa Sipilää alusta asti ja hänen toimintansa oli jopa kepun mittapuulla mitattuna oksettavaa. Kun kepu heivasi Väyrysen kuvaannollisesti puolueesta, Väyrynen perusti Kansalaispuolueen, jossa, yllätys yllätys, riitautui jälleen kerran puolueensa kanssa. Kansalaispuolueen johto ei  pitänyt Väyrysen tiettyjä toimia puolueen edun mukaisena vaan erotti hänet. Oli erottaminen laillista tai ei, ydin tässä oli puolueen näkemys Väyrysen toimista ja reagointi niihin. Väyrysen kolmas yritys kolmannessa puolueessa tuotti näyttävän mahalaskun eilen kun Väyrynen jätti menemättä Ylen vaaliohjelmaan. Tempullaan Väyrynen heitti märän rätin vastoin puoluetovereidensa kasvoja, koska puolue menetti valtavan mainosedun.

Väyrysen toimintaa pitää ihmetellä. Oman surkeuden jatkuva itkeminen ja viime vuosien toiminta osoittavat, että Neuvostoliiton ajan yhden vanhuksen aika on auttamatta ohi. Sääli hänen puoluetovereitaan jotka varmasti kuvittelivat Väyrysen johtavan heidät loistavaan voittoon.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

Tähtiliike vaikuttaa sitä varteenotettavammalta, mitä useampi liberaalikeskustalainen sen puheeksi näin vaalien alla ottaa. Sipilän reaktio ainakin on osoittanut Tähtiliikkeen menneen hänellä tunteisiin ja edellyttävän häneltä toimia. Sipilä ei ikinä saa Väyrystä kiinni kokemuksessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

”Sipilä ei ikinä saa Väyrystä kiinni kokemuksessa.”

No ei varmasti saa, se kokemus kun on hankittu sellaisten Suomen-ystävien kuin KGB:n Viktor Vladimirovin ja suurlähettiläs Vladimir Stepanovin suosiollisella avustuksella.

Väyrynen ei osoita peräänantamattomuutta, vaan suoranaista hybristä oman itsensä suhteen. Kukaan ei jää kaipaamaan tuota surullisen hahmon ritaria, jota ei koskaan päästetty pääministeriksi, hyvästä syystä. Aika ajoi Väyrysen ohi jo kaksikymmentä vuotta sitten, tämä ei vain itse kykene ymmärtämään, ettei hänen kaltaisilleen ole nykymaailmassa enää mitään käyttöä.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso

" ettei hänen kaltaisilleen ole nykymaailmassa enää mitään käyttöä."

Politiikassa on vain yksi asia joka määrittelee onko jollain käyttöä vai ei, ja se on äänimäärä. Presidentinvaalit viittasivat siis vähän toiseen suuntaan siitä, kenelle on käyttöä ja kenelle ei. Onko sinulla vastaavia arvioita jakaa Väyrystä presidentinvaaleissa äänestäneistäkin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #5

Et taida osata lukea? En ole arvostellut Väyrystä äänestäneitä, vaikka noistakin voisi jotain tietysti lausua.

Jotain Väyrysen käyttökelpoisuudestakertoo luonnollisesti se, että täysi diletantti Laura Huhtasaari sai noissa vaaleissa suuremman äänisaaliin kuin Väyrynen. Väyrynen alkaa olla jo vitsinäkin huono.

Käyttäjän antsu1 kuva
Antero Metso Vastaus kommenttiin #7

Pyydän anteeksi, mutta huippuälykkäänä Aspergerin havaitsen joskus perustelemattomien väitteiden ja itsestäänselvyyksien välisen rajan toisin kuin useimmat. Huhtasaarta äänestettiin puolueen vuoksi, eivätkä hänen puolueensa kannattajat ole kaikissa tapauksissa osoittaneet asiaankuuluvaa harkintaa aikaisemminkaan. Täällä on tosi paljon sellaista Väyrysen henkilönä käyvää kommenttia, jotka osoittavat täydellistä asiantuntemattomuutta 70-luvun tilanteesta ja täydellistä sokeutta niille riskeille joita Suomi ottaa alkamalla NATOn sylikoiraksi muutaman vaikuttajan uran edistämiseksi. Väyrynen on kasvanut poliittiseksi vaikuttajaksi ympäristössä, jossa puoluettomuuspolitiikka ja puolueettomuuden menettämiseen liittyvien riskien tiedostaminen oli ensisijaisen tärkeää maan pitämiseksi poissa idän ja lännen väliseltä tulilinjalta. Tämä ymmärrys siitä, mitä kädelle tapahtuu kun sen työntää nuotioon, tuntuu monelta 30-lukulaista testosteronilta höyryäviä rintoihintakomiskommentteja viljelevältä kirjoittajalta puuttuvan. Miten Väyrystä voi syyttää jälkikäteen sellaisesta politiikasta, joka piti maamme turvassa ja ylipäänsä edes mahdollisti Euroopan unioniin liittymisen kaltaiset päätökset? Maamme selviämisaika tulilinjalla mahdollisen idän ja lännen välisen konfliktin osapuolena on samaa luokkaa mitä se olisi ollut 1970-luvullakin. Väyrysen ajaman politiikan viisaus, taito pysyä sivussa konflikteista, ei ole mielestäni menettänyt merkitystään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #13

Suomi ei ollut koskaan puolueeton, Suomi oli täysin ryssän armollisten päätösten varassa. Ilmeisesti et ole kuullut suomettumisesta lainkaan.

Olen syntynyt viisikymmentäluvun jälkipuoliskolla, en 30-luvulla. Muistan erittäin hyvin senkin, kun Kepu halusi viedä Kremliin ”arvokkainta, mitä Suomella on”, eli Lepikon torpan multaa! Profiilistasi päätellen sotkit vielä paskaa lattialla siihen aikaan kun Tehtaankadulta ohjattiin mm. Väyrystä. Häpeäisit, jos osaat, vetoamista tuohon ”loistavaan aikakauteen”.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

"Sipilä ei ikinä saa Väyrystä kiinni kokemuksessa."

No ei saa. Väyrysen vuosikymmenien kokemusta Kremlin myyränä suomalaisessa politiikassa on kenenkään mahdotonta saada kiinni.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Se tuntuu olevan Paavolle vaikea hyväksyä, että hän on yksittäinen kansanedustaja uuden pienpuolueen puheenjohtajana. Jos Paavo oli päästetty nyt tentteihin, samalla logiikalla olisi aikoinaan James Hirvisaaren pitänyt päästä muutospuolueen jäsenenä tentteihin. Ei Paavoa pidä päästää tentteihin sen takia, että hän on Paavo.

Sinisillä sen sijaan on puolueessaan useita istuvia ministerejä, joten tilanne heidän kohdallaan on eri. Oli muuten heistä mitä mieltä hyvänsä.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Sinisillä sen sijaan on puolueessaan useita istuvia ministerejä, joten tilanne heidän kohdallaan on eri."

Mä ymmärsin, että kyse on ns. eduskuntapuolueista ja kyllä tähtiliike tämän kriterion täyttää. Korjaa toki jos olen väärässä. Ja jos katsotaan, miten sininen menneisyys nämä kyseiset "ministeripaikat" sai niin en kauheemmin niitä perusteluissa käyttäisi.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Väyrysen ja Soinin tyyli ei enää puolueissa toimi. Puolueisiin tulee uusia ihmisiä sukupolvet vaihtuvat ja kulttuuri muuttuu. Ihmiset tulevat vapaahetoistoimintaan, kun tulevat puolueisiin, se tarkoittaa ettei se toimi, että asiat päätetään tilataksin takapenkillä. Eikä sekään toimi, että puolue olisi Väyrynen, tai Soini.
Puoluetoiminta on isossa murroksessa. Puolueiden jäsenmäärä putoaa ja nuoremmat äänestävät ihan eri tavalla kuin vanhemmat ikäluokat.

Sipilä on vaikeuksissa puolueensa kanssa, puolueessa on sisäisiä ongelmia. Keskustan hävitessä vaalit, niin Sipilälle tulee ulosheitto puheenjohtajan paikalta.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Mm. urheilijat sanovat, että täytyy osata lopettaa oikeaan aikaan...
...samaa melkein toivoisi joiltakin viihdemaaiman veteraani-"tähdiltä?"

Paavolla voi olla kysymyksessä addiktio?
- Addiktio poliittiseen valtaan-ja julkisuuteen?
( Samoin kuin esim. "Ike" Kanervalla, mutta hän ei valita eikä syyttele ketään-eikä mistään. Ei ruikuta eikä valittele-sex-addiktiosta lupasi mennä hoitoon-liekö tarvinnut?)

Soinilla on Suur-Visiiri-ja Il Duce harha ja addiktio joka petti perusPOMON ja siitä ei varmaan ole helppotoipua...?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Neuvostoliiton hajottua itä-Euroopan maat heittivät vanhat Neuvostoliitto-kollaboriittorinsa mäkeen ja suuntautuivat innolla länteen, myös Natoon. Suomessa tätä ei koskaan tapahtunut ja niinpä vanhat Tehtaankadun miehet ja naiset jatkoivat ja osin edelleen jatkavat politiikassa.

Väyrynen on kekkoslaisen suomettuneisuuden symboli ja on häpeäksi maalle ja erityisesti kepulle, että sai olla politiikan ytimessä niinkin kauan kuin oli. Kummallinen reliikki menneisyydestä. Vähän kuin kaffeläikkä suosikkipaidassa, sellainen mikä ei lähde missään pesussa vaikka kuinka liottaisi ja hinkkaisi. Tai pihka tukassa.

Risto Huovinen

Väyrynen ja Tähtiliike ovat ainoa mahdollisuus meille, jotka haluamme pitää Suomen itsenäisenä ja puolueettomana kansallisvaltiona.

Typerimmät isänmaan vihaajat ovat viemässä Suomea Natoon ja EU:n liittovaltioon ja tämä kehitys tulee estää. Varmin tapa pitää Suomi itsenäisenä ja omista asioistaan päättävänä valtiona on äänestää Tähtiliikettä.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

"Väyrynen ja Tähtiliike ovat ainoa mahdollisuus meille, jotka haluamme pitää Suomen itsenäisenä ja puolueettomana kansallisvaltiona."

Niin. Ovathan nuo Väyrysen viimeaikaiset puuhastelut ja puolueviritelmät yksi osoitus siitä, miten syvälle putinismin pohjamutiin voi vajota. Tarvitsee vain silmäillä "tähtiehdokkaiden" kantoja esimerkiksi turvallisuuspolitiikkaan todetakseen, että siihen joukkoon on Paavo onnistunut kaapimaan joitakin ihan pahnanpohjimmasia hörhöjä. Eilinen YLE:n pienpuoluetentti ei muuttanut tuota vaikutelmaa.

Risto Huovinen

Taas aivan omituista höpinää. Tähtiliikkeellä ei ole mitään tekemistä Putinin kanssa ja itse esimerkiksi vastustan kiinteistöjen myyntiä venäläisille. Omassa, Kaakkois-Suomen vaalipiirissä on ehdolla SDP:n listoilla Jouni Backman, joka uhkaili lakialoitetta venäläisten maakaupoista kannattaneita kansanedustajia, kun asiaa edellisen kerran käsiteltiin. SDP siis haluaa myydä isänmaamme venäläisille, sieltä niitä putinisteja löytyy.

Mitä taas tulee pohjamutiin, niin Suomen itsenäisyyttä ollaan luovuttamassa EU:n käsiin ja tämä jos mikä on epäisänmaallista toimintaa. Tähtiliike on ainoa ryhmä, joka haluaa pitää Suomen itsenäisenä, muut puolueet kannattavat EU-jäsenyyttä ja sen muuttamista liittovaltion suuntaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset