pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Persujen kunnonajoitus kohdallaan

Pakko tunnustaa, että persujen kunnonajoitus on osunut nappiin. Kokoomuksesta, kepusta ja demareista vuotaa kiihtyvällä vauhdilla porukkaa persuihin. Parin viikon aika on vaaleissa pitkä mutta tarvitaan kardinaaliluokan munaus, mikäli persut osaavat mitätöidä tulossa olevan jytkykolmosen.

Demareiden osalta tulee todeta, että paluunsa jälkeen Rinne on onnistunut hienosti kääntämään punakoneen kurssikäyrän kaakkoon. Rinne ei ole mikään kansankiihottaja ja sairausloman jälkeen tehdyt möläykset eivät ole edistäneet Rinteen ja demareiden suosiota. Onneksi olkoon, punakone. Alamäki on alkanut pahimmalla mahdollisella hetkellä ja häviäjän kyydissä ei haluta olla.

Kokoomuksen Orpo on ollut harmaana hiirenä ja täysin presidentin talutusnuorassa pitkään. Kokoomuksesta vuotaa porukkaa kiihtyvällä vauhdilla eikä puoluejohto osaa avuttomana ja kyvyttömänä tehdä korjausliikkeitä. Orpolle tulee lähtö vaalien jälkeen ja toivoa sopii, että puolueesta alkaa löytyä terävämpää ja sähäkämpää sakkia johtoportaaseen. 

Kepulaisille Sipilä on ollut kävelevä katastrofi ja muinaispuolueena sielläkään ei tajuta, mitä on tapahtumassa. Neuvostoliiton vaikutus puolueessa on edelleen vahvaa ja todennäköisesti joku heiluttaa johtaja Sipilän kättä puoluejohdossa vielä 2050, Neuvostoliiton vappuparaatityyliin. Siellähän oli yhtä dynaamisia johtajia ottamassa paraatia vastaan viimeiseen asti. Väyrynen on omalta osaltaan tehnyt tuhojaan kepussa, siitä täydet pisteet Väyryselle. 

Persuille menestystä vaikka en puoluettanne tule äänestämään. Persuista on viime vuosina jostain käsittämättömästä syystä kehkeytynyt Venäjää mielistelevä liike enkä pidä tästä kehityksestä. Venäjä on Suomen ainoa potentiaalinen uhkaaja eikä tämän ymmärtämiseen tarvita rakettitiedettä.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10711554

   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (95 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Nojaa, Persuilla itsellään on kovin vähän tekemistä kasvavan kannatuksen kanssa. Kunhan toistavat samaa viestiä kuin tähänkin saakka, ja antavat ilmaisten vaalityöntekijöiden lisätä viestin tehoa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Persujen ongelma on, että älykkään ja hyvin argumentoivan Halla-ahon takana ei ole ketään vakavasti otettavaa ihmistä. Kaikki vähänkin fiksumpi porukka lähti puolueen jakautuessa, Halla-ahon lisäksi vain Arja Juvosta voi pitää persuissa henkilönä, jolle uskaltaisi esim. ministerinsalkun luovuttaa. Vai mitä voi sanoa puolueesta, jonka varapuheenjohtajiksi valittiin sellaiset nerot kuin Laura Huhtasaari ja Teuvo Hakkarainen (joista Teukka joutui sittemmin lähtemään).

On oikeastaan luonnollista, että persuilla on melko suuri kannatus, näinhän on monien muidenkin Euroopan maiden kansallismielisten puolueiden kohdalla. Maahanmuuttoteeman lisäksi persut saivat ilmastonmuutosteemasta oivan vaaliaseen, kun muut puolueet, demarit etunenässä, lähtivät laukalle ilmastopolitiikassaan. Tässä sinänsä tärkeässä asiassa hieman realistisemmin julkituodut argumentit ja tavoitteet olisivat riittäneet. Esim. demarit ovat varmasti menettäneet viime viikkojen aikana rutkasti duunareiden ääniä takaisin persuille, jotka olivat näiltä aikaisemmin saaneet. Ei voi kuin ihmetellä Rinteen pelisilmän puutetta, hänen olisi tarvinnut vain puhua vanhustenhoidosta ja siitä, ettei ketään jätetä nämä viime viikot.

Persuja tuskin nyt huolitaan hallitukseen, mutta aikanaan, jos kannatus pysyy korkealla, hallitustiekin saattaa aueta. Se kuitenkin edellyttää, että puolueeseen saadaan Halla-ahon lisäksi muitakin uskottavia, jonkinlaisella järjenjuoksulla varustettuja ihmisiä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Persut hyötyvät myös jokaisesta raiskausuutisesta, oli taustalla ulkomaalaisia tai ei. Näin lähellä vaaleja ei tarvitse enää kuin sanoa böö niin sekin sataa persuille. Ei silti, demarit, feminatsit, vihreät ja muut kommarit ovat olleet kovin hiljaa nyt kun lapsia raiskataan. Kun asiaan ei näytä liittyvän ulkomaalaiselementtiä, ei tarvitse ottaa kantaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Rinne on ay-virkamies, eikä poliitikko.

Persujen vaalimainosvideo taitaa olla nyt tunnetuin mainos. Ovelaa mainostamista.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Rinne on kyllä ruvennut vetämään persujen vaalivankkureita vihreiden ohella ja onhan Orpokin tehnyt osasnsa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Rinne ruoski itseään jokin aika sitten ja piti itseään vanhana läskinä. Valitettavasti täytyy todeta että harvoin itsekritiikki osuu kohdalleen noin hyvin. Nythän Rinne on enää vanha entinen läski jolla on hassu pingviini-kävelytyyli. Rinne ei välttämättä noilla spekseillä vetoa nuoriin äänestäjiin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Nimenomaisesti johdonmukaisuus ja maalaisjärjen soveltaminen politiikkaan ovat perussuomalaisten paras vaalivaltti.

Ensimmäisen kerran vaalitentissä oli viihdearvoa Halla-ahon lyödessä toimittajille luun kurkkuun.

Oli selkeästi nähtävissä, että pöydän molempien puolien ÄO:t olivat yksi yhteen.

Halla-aholla olisi mahdollisuus korjata Alex Oxenstiernan lausuma sitaatti:"poikani, tietäisitpä miten vähällä järjellä maata hallitaan" mikäli kansa suo siihen mandaatin.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Axel_Oxenstierna

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Demarien valkoiset heteroäijät haluavat pöytään lihaa. Rinteen ymmärrys ei tuohon riitä. Orpolla vastaavasti on puheita myöten lainavaatteet päällä ja se kyllä näkyy touhustamisessa. Keskustan juna meni jo Siplilän johdolla pääteasemalle.

Tuhannen taalan paikka Halla-aholle vastata tilaukseen.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Pelisilmän puuttuminen se tässä tulee esiin.
Muut hoilottavat hiilihumpaa ja väistelevät maahnmuutosta keskustelua väännelleen käsiään verotuksesta, kertomatta kuitenkaan mitä pitää tehdä.
Iskun ei tarvitse olla kova, vaan tarkka.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Rauhansanalaisen Sipilän, eikä koti, uskonto.isänmaa-kokoomuslaisen Orponkaan toimilla ei näytä olevan "siunausta", vaikka hartaan hurskaalla aksentilla ja jämäkästi loppuunsa asti sotea, maakuntauudistusta ja mm. "valinnanvapautta" vakuuttelivatkin...?

Ei, vaikka eduskunnassa on hartaus-ja rukouspiirikin ja ko piiri ja kristilliset järjestivät oikein "Kansallisen Rukousaamiaisenkin!"

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #11

Jotenkin viimeaikoina on näyttänyt siltä, että kansaamme johtaa hyvinkin uskonnollismielinen poppoo!

Fenomena ei voi olla vaikuttamatta myös päätösten tekoon.

Uskonnon varjolla voidaan myös olla julmia ja ruoskia syntistä kansaa olan takaa.

'Rakastavan hymyn' takaa saattaa löytyä ihminen, jonka puheet ja teot ovat ristiriidassa.

Tein sosiologian opinnoissani esseen Lars Leevi Lestadiuksesta, joka lähti olan takaan käännyttämään juoppoa ja väkivaltaista pohjoisen kansaa ristin tielle.

Sinänsä hän teki hyvää raittiustyötä, mutta ei rakkaudella eikä armahduksella, vaan pelolla ja tuomiolla.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Keskustan juna meni jo Siplilän johdolla pääteasemalle."

Jouko, Sipilän tarkoitus oli viedä Sote maaliin, mutta nyt sitten menikin juna!

Parempi niin, sillä matkustajat lienevät olleet jo valmiita poistumaan kyydistä!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Konservatismiaan persut Venäjää rakastaa.
Konservatismin ydin on eriarvoisuuden ylläpitäminen.
Rikkaat, kuninkaalliset, oligarkit ja valistuksen puute alemmissa sosiaaliluokissa sekä läpikorruptoitunut papisto sehän on konservatiiveista kaunista. Ja naisten huono asema.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Sini, sinä hävisit nämä vaalit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta en lähde maasta. Minulla on henkinen perintö vaalittavana ja päivitettävänä. Isälleni oli suomalainen perustuslaillinen demokratia tärkeämpi kuin konservatisminsa.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Ei persut ole Venäjää mielistelevä liike, vaan NATO:a vastustava ja tämäkin vain n. 1/2 porukasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mitään Venäjäkritiikkiä ei ole koskaan kuulunut teiltä. Käytätte hyväksenne trolleja mikä on venäläinen vaikuttamistapa.
Putinin Venäjä on jo pitkään halunnut trolleillaan tukea teitä. Kiitokseksi olette Natovastaisia. Suomesta viis.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tämä on yksi niistä asioista, joiden kohdalla Halla-aho on joutunut jonkinlaiselle törmäyskurssille kenttäväen kanssa. Hän on aiemmin ilmoittautunut NATO-kannattajaksi, mutta viime aikoina katsonut tarpelliseksi pitää suun supussa. Miksiköhän vaalitenteissä ei pääsääntöisesti käsirtellä ulkopolitiikkaa lainkaan?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Siinä oli tärkeä kysymys. Persut ei ole ainoa puolue joka menee kaksilla rattailla. Mitään avointa natomyönteistä tahoa ei ole.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Aivan totta, että Halla-aho on naton kannalla, mutta ei fiksuna puheenjohtajana ala määräilemään ylhäältä kannattajien mielipiteitä kuten kuuluisi olla jokaisessa puolueessa. Ei kaikki kokkareetkaan kannata natoa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #19

# Pelkkää vastuutonta hämäyspuhetta. Halla-aho on kääntynyt Naton vastustajaksi. Piste.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #23

Halla-aho on pragmaatikko. Koska vaalituloksesta riippumatta on selvää, ettei Suomi tule hakemaan Nato-jäsenyyttä nykyisen presidentin aikana, asiaa ei kannata pitää esillä juuri nyt.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #23

"
Pelkkää vastuutonta hämäyspuhetta. Halla-aho on kääntynyt Naton vastustajaksi. Piste.
"

? ?? Enpä ole tuosta vielä kuullut.

No kannatatko itsekään NATOA? Minä kannatan.
Perussuomalaiset tuntuvat muutamaa soraääntä lukuunottamatta olevan puolueista eniten Suomen puolustamisen kannalla. Mieluusti haluaisin heistäkin mahdollisimman monen olevan NATOn kannalla, mutta heistä sentään vähiten epäilen että olisivat Suomen puolustamisen vastaisia.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #43

Ei kyllä pitäisi Packalenia, eikä Juho Eerolaa päivääkään jos olisi Suomen puolustamisen puolella. Aikoinaan kaveerasi täyttä häkää Janitskinin kanssa.
Halla-aho on muuten poistattanut Youtubesta videon jossa hän ja Marco de Witt gansteripomojen näköisinä jutustelivat homososiaalisesti jotain haastattelutilannetta esittäen vappuna.
Halla-aholla on joku sentimentaalinen mieltymys oikeistohenkisiin maanpettureihin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #47

Kohtuu outoa kielenkäyttöä sinulta. Eikä hajuakaan mihin mahdollisiin videoihin viittaat ovat sitten kuinka homososiaalisia maanpetturivideoita tahansa.
Janitskin ja esim. Halla-aho taas ovat tunnetusti vähemmän läheisissä suhteissa. Enkä sekoitat paljon vaarallisempaan venäläismieliseen Paavo Väyryseen?

Ja esim. Packalenin kantoja olen monesti arvostellut jopa Uuden Suomen keskusteluissa. Mies ei ilmeisesti ymmärrä Venäjän potentiaalisesta vaarallisuudesta mitään. Turhan moni muissakin puolueissa on samaa typerää mieltä.

Et edes vastannut siihen kannatatko NATOa.. saisi jotain tolkkua nykyisiin näkemyksiisi.
++++++

Ja katsoin nyt vasta edellistä avaustasi (omassa blogissasi) ja laitoin vastauksen sinne. Kyllä, oman tapaisesi perustelemattomat kannat usein satavat perussuomalaisten laariin melko suoraan... turha ihmetellä silloin liikaa miten gallupit etenevät.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #43

Rami, "puolueista eniten Suomen puolustamisen kannalla", ai niinkuin varapuheenjohtaja Huhtasaari, joka presidentinvaalikampanjassaan ilmoitti, ettei meillä ole mitään mahdollisuuksia Venäjää vastaan?

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen Vastaus kommenttiin #70

Väitätkö että olisi jos sieltä tultaisiin tänne täydellä kapasiteetilla, aivan turhaa mollausta Huhtasaarta kohtaan sinulla.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #90

En todellakaan halua puolustusvoimain ylipäälliköksi tyyppiä, joka jo etukäteen ilmoittaa antautuvansa. Onneksi vuonna 1939 Suomella ei ollut tuollaisia johtajia.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #23

Sini, en usko että Halla-aho on itse kääntynyt Naton vastustajaksi, mutta ei tässä asiassa uskalla johtaa edestä vaan piiloutuu kenttäväen selän taakse.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #68

Onhan se vähän parempi vaihtoehto. Hän on kuitenkin tärkeä mielipidevaikuttaja eikä käytä sitä roolia herättääkseen kenttävänensä. Sellainen vastuullisuus ei kuulu persujen ohjekirjaan. Hän ei myöskään aikoinaan toppuuttanut EUkriittisiä vaikka EUn heikentäminen on Venäjän vahvistamista.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Halla-aho on kääntänyt kelkkansa, vielä 2017:

Halla-aho haluaisi Suomen liittyvän Natoon

- Henkilökohtaisesti kannatan Nato-jäsenyyttä ja olen aina kannattanut sitä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201702172200...

Nyt EOS:

Natoa kannattava Jussi Halla-aho ei osaa sanoa, pitäisikö sotilasliiton jäsenyyttä hakea nyt – Perussuomalaiset johtajaansa varautuneempia

https://yle.fi/uutiset/3-10599372

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #22

Mitä tarkalleen viestittää H-a lisäämällä " henkilökohtaisesti". Juu sitä että poliitikkona ja toimijana
ja siviilirohkeana ei kannata. Raukkamaista ettei sano " kannatan".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Lavikainen on hämäystä eli huijausta, missä persut olette mestareita, puhua epämääräisesti porukasta. Puolue johtaa kannattajiaan. Tai tarkoitatko porukalla puolta puolueen päättävistä elimistä? Vastaapa tähän.
Jos johtava populistipuolue jatkuvasti huijas puheillaan se siheuttaa politiikkaväsymystä. Mistä te ette välitä koska demokratia on teille vain väline diktatuurin peristamiseksi.

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Rauhoitu ystävä. Demokratian perusajatuksena on, että hallintovallan edustajat nousevat kansan joukosta ja että hallintovalta toteuttaa kansan tahtoa. Perussuomalaisilla taitaa olla demokraattisin käsitys ja käytäntö politiikassa, kun puheenjohtajalla on oikeus olla eri mieltä osan kannattajakunnasta kanssa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #25

Demkratiaan kuuluu että puolueet ilmoittavat kantansa asioihin ja yrittävät sitten toteuttaa mitä on tilattu. Hämärällä tilauslistalla ei kansa voi valita politiikkaa. Siitähän persut ei välitä.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #28

Tuollaiseen demokratiaan ei tarvita, kuin yksi edustaja/puolue.
Vrt kansandemokratian toiminta, puoluekuri.
Oiketenmukaisuutta, sano.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #34

Persut eivät ota vastuuta politiikastaan vaan menevät keksityn " porukan mielipiteen" taakse. Muutkin oikeistopuolueet tekevät näin Natokysymyksessä. Vain vasemmisto ja vihreät ovat suoraselkäisiä.
Halla-ahon pitäisi ilmoittaa nykyinen Natokantansa. Kaikki muu on matalaotsaista huijausta. Halla-aho johtaa puoluetta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #35

Älä viitsi. Ja vasemmisto ja vihreät vielä esimerkiksi ;)

Edes Kokoomus ei uskalla nykyään ilmoittaa NATO-kantaansa kun heidän omasta piiristään tullut pressa on niin kauhian pelottava. En tiedä 100% varmuudella Halla-ahon nykyistä NATO-kantaa, mutta epäilen että hänellä ei ole sentään kannassaan samanlaista pelkuruutta kuin useimmilla muilla Kokoomuksesta lähtien. Sen kuin kysäiset - ehkä se sillä selviää. Kokoomuksen kannasta (oli olevinaan NATO-myönteinen ennen) ei saa pirukaan selvää enää.... ehkä kannattaisi olla selviä kantoja ennen kuin kannatus ampuu alle 15% ... just a thought.. ei tarvitse uskoa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #51

Rami, tämä on tosiaan ongelma, että ainoa selkeästi Naton puolesta liputtava puolue näyttäisi olevan enää RKP. Pesonen kirjoitti hyvin tästä.

Ulkopolitiikka näyttää näissä eduskuntavaaleissa olevan täysin sivuosassa, mutta jos Venäjä tekee taas merkittävän aggression jossakin naapurimaassaan lähivuosina, niin ääni muuttuu kellossa. Toivottavasti silloin ei ole jo liian myöhäistä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #35

Sini Lappalainen #35

Kysymys, miksi levität totuudenvastaista kirjoittelua?

Tässä muutama linkki puheenjohtaja Halla-ahon kannasta Natoon.

https://www.verkkouutiset.fi/halla-aho-olen-kannat...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/253995-halla-aho-...

https://www.verkkouutiset.fi/jussi-halla-aho-naton...

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201702172200...

Luen ja pysy asiallisesti faktoissa, jotka on googlettamalla selvitettävissä, ettei tarvitse satuilla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #54

Reilusti sanottu kannat. Ei ihmekään että perussuomalaiset saavat kannatusta. Ovat itselläni aika potentiaalinen äänestyskohde tällä hetkellä, vaikka aikaisemmin olin todella paljon heitä vastaan. Sinin tapaiset (tai Ritalan) vääristelyt vain lisäävät perussuomalaisten suosiota, mutta syyttäkööt itseään mikäli osaavat.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #54

Kannatatko sinä Natoon liittymistä? Oletan että vaan haluat että H-loputtomiin voi suomettaa olemalla yksityishenkilönä Naton kannattaja mutta puoluejohtajana ei.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Naton vastustaminen pelaa Venäjän pussiin. Ikävää, että puheenjohtajansa lisäksi persuissa ei juuri ole länsimielisiä ja Naton kannattajia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ruotsissa asia on juuri päinvastoin. Ruotsidemokraattien kannattajakunnan enemmistö on Naton kannalla mutta johto toistaiseksi hannaa vastaan. Suomi osaa olla tässäkin erikoinen tapaus.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vastailin tähän tuolla myöhemmin.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Soininkin ilkkumisista ja irvailuista huolimatta, jopa perusPOMO Soinikaan ei ollut, eikä ole korvaamaton vaan Halla-ahokin saa ikioman jytkynsä!
- Puhui voittonsa jälkeen jopa paalupaikasta, eikä olisi yllätys sekään jos olisi palkintopallilla kakkosena, Rinteen oikealla puolella ja Orpo pronssilla...?

Menestystystä ja hyvää tulosta tullee kuitenkin olemaan vaikea hyödyntää, muuta kuin tulevia hallituspuolueita hiillostamalla ja painostamalla oppositiosta...?

...Saa nähdä "mitä" poliittisen pelinsä kuluneella pelikaudella mm. sotella hävinneet, Orpo ja Sipilä keksivät ahdinkoonsa? Sinisistä ja Soinista ei kuitenkaan ole enää heille apua, eikä pelastusta tällä kertaa, sillä siniset saattavat pyyhkiytyä koko puoluekartalta?

Veikkaan että viimeistään kesällä lentää Sipilän tunkki!

Käyttäjän ArtoNakkila kuva
Arto Nakkila

Demarit tarjoaa kansalle "porkkanaa"

Perus-suomalaiset "sisäfilettä"

Kansalaiset, niinkuin armeijakin marssii vatsalla...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No jaa. Sisäfileestä mene takuuseen mutta persujen herkkua voisi verrata rautaesiripun takaisen Puolan snagarierikoisuuteen, hampurilaiseen, joka koostui kahden leipäkortin väliin asetetusta lihakortista.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olen kokoomuksen osalta sitä mieltä, että ongelmana on nimenomaan puheenjohtajan harmaus ja karismaattisuuden sekä viestinnän terävyyden puute. Kokoomus tarvitsisi oikean keulakuvan, arvovaltaisen ja suoraselkäisyyttä viestittävän lujaotteisen hahmon, jolla olisi uskottavuutta muutoinkin kuin vain joidenkin eturyhmien asianajajana. Itse puolueen periaatteet ja ohjelma on ilman muuta suuremmaksi osaksi järkevä kuin millään muulla puolueella. On siinäkin toki hiukan viilaamista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Orpo on ollut onneton puheenjohtaja. Toivottavasti menee vaihtoon vaalien jälkeen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

"Kokoomus tarvitsisi oikean keulakuvan, arvovaltaisen ja suoraselkäisyyttä viestittävän lujaotteisen hahmon, jolla olisi uskottavuutta muutoinkin kuin vain joidenkin eturyhmien asianajajana."

Juha, mistäs tuommoinen johtaja löytyy?

Hapuilua on ollut jo pitkään eikä ainakaan puolueväen keskuudesta ole kriteerejäsi vastaavaa vetäjää löytynyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tällä hetkellä voisin kuvitella, että muutaman vuoden lisäkokemuksella ja iällä Häkkäsestä voisi tulla liki sellainen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #36

Kyllä! Häkkänen on vakuuttanut minutkin! Ministerin rooli on antanut hänelle vakuuttavuutta ja hän osaa substanssinsa.

Toivottavasti linja säilyy ja puheet pitävät.

Liian fiksut kuitenkin nähdään nykyjohtajille uhkana, joten kyllä se syrjiminen osataan Kokoomuksessakin, luulisin.

Perussuomalaiset on tässä oivana esimerkkinä, nimiä mainitsematta!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #36

Häkkänen on liian kiltin oloinen ja nöyrä. En itse usko että mikään kasvatus nostaa hänet dynaamiseksi ja ärhäkäksi johtajaksi. Mikähän lienee kaverin tausta? Onko normi poliittinen broileri vai löytyykö jopa muuta kokemusta elämässä?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen Vastaus kommenttiin #36

Samaa mieltä Häkkäsestä. Nostaisin esiin myös vielä toisenkin pätevän kokoomuspoliitikon, ja hän on Elina Lepomäki. Jos Kokoomus haluaa vielä itselleen jonkinlaista tulevaisuutta, noihin kahteen kannattaisi panostaa.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

No, eikai sentään harmaus eikä karisman puute, eikös Orpo tässä taannoin jonkun naistenlehden äänestyksessä valittu suomen sexikkäimäksi miesoletetuksi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Orpo vetoaa kyllä tiettyyn osaan kski-ikäisiä naisia persoonaltaan. Mutta se ei riitä.

Muutoinkin poliittisten valintojen kohdalla pitäisi karistaa pois persoonan vsikutus ja keskittyä asiasisällön analysointiin.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Jussi Halla-aho on älyllisesti ylivertainen muihin puoluejohtajiin verrattuna, ja iso yleisökin on sen nyt huomannut vaalitenttejä katsoessaan. Halla-aho kannattaa myös Nato -jäsenyyttä, mutta ei ikävä kyllä lähettäisi hakemusta nykyisessä kiristyneessä tilanteessa.

Tämä on mielestäni virhe, mutta ei niin iso, että se estäisi puolueen äänestämistä. Niin kauan kuin ulkopolitiikan johto on suomettuneen presidentin käsissä, Suomi ei lähettäisi hakemusta, vaikka persut nousisi kevään vaaleissa suurimmaksi puolueeksi. Venäjän ohella myös kehitysmaista tapahtuva maahanmuutto on suuri uhka Suomelle, jos sen annetaan jatkua siten kuin esim. Mykkänen esittää.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinulle on konservatiivinen politiikka tärkeämpi arvo kuin isänmaallisuus.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Taitaa olla kysymys aika lailla samasta asiasta, vaikkei Nato-jäsenyyden kannattaminen kovin konservatiivista olekaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #26

On kysymys siitä että kaikki hehkutus sodista ja muu ei olekaan ollut muuta kuin oikeiston identitääristä politiikkaa millä ei ole mitään katetta. Nyt kun Venäjä on konservatiivien unelma teille ei suomalaisuus, rehtiys ja vaatimattomuus, sivistyspyrkimykset tekniikkaosaalminen vahvat naiset olekaan mitään puolustettavaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #31

Venäjä on nykyään selvä uhka. Valitettavasti (juuri) kukaan ei tuntunut tajuavan sitä Jeltsinin jälkeen ja turhan moni ei sitä tajua vieläkään. Tai vaikka tajuaisi, toimii silti väärin esim. ideologisista syistä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #52
Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

"Persuista on viime vuosina jostain käsittämättömästä syystä kehkeytynyt Venäjää mielistelevä liike enkä pidä tästä kehityksestä. Venäjä on Suomen ainoa potentiaalinen uhkaaja eikä tämän ymmärtämiseen tarvita rakettitiedettä."

Kepu, Kok ja SDP ovat samalla tapaa suomettuneita kuin olivat 1980-luvulla. Nato-optiosta on turha jauhaa samalla, kun käydään Moskovassa kysymässä neuvoja. Nato-optio ja EU-jäsenyys on vain itsepetosta. Suomen osalta maailma ei ole muuttunut miksikään. Suomi on Venäjän taskussa.

Suomettuminen jatkuu Suomessa niin kuin ennenkin. Joten ei ole ihme, että PS on liittynyt tähän mukaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Vasemmistossa ja vihreissä vara parempi. Eivät huijaa tässä asiassa. Tärkeintä on että suomalaisia ei huijata. Vasemmisto ja vihreät edustavat suomalaista suoraselkäisyyttä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Vasemmistossa ja vihreissä vara parempi.
"

Heidän johdollaan vain Suomi olisi pian osa Venäjää. Eihän tuossa kai monelle mitään ongelmaa... voisi vain toimeentulo heikentyä entisestään ja monet kuolisivat ennen aikaisesti ja muuta pientä.

No tähän saakka piti kelata että löysin Lappalaisen nykyisen kannan. Valitettavaa. Tuo kanta on itsemurhan toivomista Suomelle.

++++
Siinä meni samalla kaikki uskottavuus mm. perussuomalaisten ja Halla-ahon kritisoimiselta Suomen puolustuksen osalta.

En käsitä miten koskaan kehtasit kritisoida muita Suomen ja suomalaisten puolustamisesta. NATOnkin otit mukaan, vaikka nyt on tuskallisen selvää ettet sitä kannata. Halusit vain löytää verbaalisille tikareille sopivat iskukohdat.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Vasemmistoliitossa taisi olla vielä pari vaalikautta sitten entisiä taistolaisia...

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen Vastaus kommenttiin #58

...Eikös "Nalle" Wahlrooskin aikanaan...?!

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #59

Korjaan: "taistolaisia, jotka eivät ole hylänneet aatteitaan"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #58

Niin oli. Mutta me elämme Venäjän uhan alla eikä siinä ole varaa kaivaa esiin jokaisen puolueen paitsi vihreät suomettuneisuutta. Miksi sinä Väänänen haluat pelata vihreiden pussiin? ( Minulle kyllä käy).

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #62

En pelaa Vihreiden pussiin. Kaikki tietävät, että Vihreät on matu-puolue. Mitä sitten tulee Vasureihin niin heidän joukossaan on venäjämielisten siipi!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vasemmisto ja viherpiipertäjät eivät pelasta Suomea vaan he ovat samoja oman edun tavoittelijoita kuin muutkin, punaisella pahanmakuisella lisämausteella.

Sinänsä, jos he pääsevät seuraavaan hallitukseen, se merkitsee heille karmeaa tappiota. Maailmantalouden alamäki on jo alkanut ja kunnon taantuma odottaa muutaman vuoden päässä. Suomen talous lähtee laskuun kun uusi hallitus nimitetään. Ei siten tule hallitukselle isoa meriittiä kun tappio on jo varma.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #84

Jos tulee lama pitäisi olla mahdollisimman laajapohjainen hallitus.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #86

Hallituksen täydentäminen voi olla todellisuutta parissa vuodessa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Blogistin kanssa aikalailla samaa mieltä.

Ainoa mitä en ihan allekirjoita, on se etten oikein näe persuja mitenkään erityisen venäjää mielistelevänä.
Se ettei ole aina etujoukoissa kritisoimassa ja haukkumassa, ei vielä tarkoita että on välttämättä venäjämyönteinen.
Itse näen tuon pragmaattisena lähestymisenä venäjän suhteisiin.

Joidenkin yksittäisten (Packalenin/Eerola) mielipide ei vielä tarkoita ihan koko puoluetta.
Mutta jos jollain on erilainen näkemys, niin tuskin se sen huonompi on... tämä on vain minun.

Edelleen pysyn veikkauksessani, että demareille tulee lopussa "ongelma" Rinteen esiintymisen kanssa ja hän sairastuu tai on muuten kiireinen, joten häntä tulee vaalitenteissä tuuraamaan Marin tai Lindtman.

Olen jo kauan sitten sanonut, että persuilla on sellainen "etu", jotta heidän vaalitulokseensa voi vaikuttaa loppuhetken uutiset enemmän kuin kellekään muulle.
Nämä raiskaurinki uutisoinnit satavat persujen laariin enemmän kuuin muiden.... olipa tekijä(t) suomesta tai ulkomailta.

Muille puolueille en oikein osaa keksiä mitään loppuhetken kohua joka antaisi isompaaa positiivista boostia vaalitulokseen.
Negatiivisia on helppo keksiä monelle.

Persujen kannalta oliisi tärkeää että he saisivat pidettyä nämä Huhtasaaret ja Hakkaraiset jne mahdollisimman hiljaisina vaaleihin asti.
Nuo yksittäiset edustajat voivat olla sellaisia joiden väläytykset voivat hankaloittaa persujen tietä kohtii III jytkyä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo venäjämyönteisyys esiintyy voimakkaimmin EU-vastaisuuden kera. Mitä enemmän EU-vastainen on, sitä suuremmalla todennäköisyydellä on venäjämyönteinen. Tämä näkyy "itsenäisyyspuolueessa", "seitsemän tähden liikkeessa" j.n.e Samoin sitten myös persujen EU-vastaisimmassa fraktiossa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

#39
Kuten sanoin:
"Mutta jos jollain on erilainen näkemys, niin tuskin se sen huonompi on... tämä on vain minun."

Minä en ajattele niin että jos on EU:ta vastaan on Venäjän puolella.
Kyllä voi olla molempia vastaan, mutta senkään ei välttämättä tarvitse tarkoittaa, että täytyy joka välissä todistaa sitä kritisoimalla ja haukkumalla venäjää milloin mistäkin.

Tuo yksinkertaistus on vähän sitä G.W.Bushin jr politiikkaa... "olet joko meidän puolella tai meitä vastaan".

Persujen EU vastaisuus liittyy ihan toisiin syihin, mihin venäjävastaisuus tai myönteisyys.
Persut on aina vastustanut EU-integraatiota, mikä ei varsinaisesti liity suomen ja venäjän suhteisiin.
Ja tuon integroinnin vastustukseen se "missä EU siellä ongelma"- politiikka lukeutuu.

Näin minä tuota asiaa näen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #44

En väittänytkään, että jokainen EU-kriittinen on automaattisesti venäjämyönteinen. Luonnehdintasi itsestäsi pitänee paikkansa.

Mutta hyvin selvästi on havaittavissa lainalaisuus, jonka mukaan EU-vastaisuus korreloi voimakkaasti venäjämyönteisyyden, jopa putinismin kanssa. Selkeimmin tämä lainalaisuus ei näy persuissa, vaan muualla. Mutta persuissakin on sitä vivähdetta osittain olemassa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #46

Tuosta voi olla samaa mieltä.

Mutta hiukan tuntuu, että menee muutamien edustajien ulostulot koko puolueen mielipiteeksi.

Tästä syystä sanoisin että jos tuota vivahdetta haluaisin nähdä, niin se olisi hyvin himmeä puoluetasolla.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #46

Suomi on hankalassa välikädessä, koska EU on kehittynyt väärään suuntaan, mutta siitä ei voi erotakaan, koska jäsenyys on Suomelle kuitenkin edes jonkinlainen suoja Venäjää vastaan. Useimmat tämän varmaan ymmärtävät persuissakin, mutta tätä olisi pitänyt korostaa selvästi enemmän EU-kritiikin yhteydessä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Perussuomalaisten EU-vastaisuus on onneksi lieventynyt reilusti eikä EU-eroa esim. vaadita. Tuo on itselleni tärkeää, koska katson EUn edes lievästi suojaavan Suomea Venäjää vastaan.

Nykyään nähtävästi perussuomalaiset uskovat että EUn sisällä voidaan vaikuttaa. Eikä sinällään mikään ihme, koska kohta EUn parlamenttivaaleissa valtasuhteet varsin paljon muuttuvat... turha ihmetellä liikaa syitä silläkään... tai ei ole seurannut tapahtumia viimeisten vuosien aikana.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #56

Brexit on takuuvarmasti pelästyttänyt pahimmat huutelijat täällä Suomessa. Iso-Britannia on jo nyt näyttänyt miten valtavat tappiot se kärsii, ja on kärsinyt, mahdollisesta erosta. Maa menettää päivittäin isoja firmoja ja virastoja EU:lle kun ne siirtävät toimintansa pois maasta. Helppo veikata että tappiot jo nyt, vaikka eroa ei ikinä tulisikaan, ovat satoja miljardeja vuositasolla. Suomen talous ei kestäisi eroa eikä Venäjä pysty Suomea pelastamaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Orpolle tulee lähtö vaalien jälkeen ja toivoa sopii, että puolueesta alkaa löytyä terävämpää ja sähäkämpää sakkia johtoportaaseen. "

Saman ovat todenneet ne Kokoomuksen ehdokkaat, joita olen toreilla ja turuilla haastatellut.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Orpon valinta oli alunperinkin onneton tapaturma. Kun ei ole hyviä vaihtoehtoja, valituksi tulee usein ns. "harmiton tyyppi". Pidempiaikaista menestystä tällaisen lapasen johdolla on kuitenkin turha odottaa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

"Persuille menestystä vaikka en puoluettanne tule äänestämään. Persuista on viime vuosina jostain käsittämättömästä syystä kehkeytynyt Venäjää mielistelevä liike enkä pidä tästä kehityksestä. Venäjä on Suomen ainoa potentiaalinen uhkaaja eikä tämän ymmärtämiseen tarvita rakettitiedettä."

Kerrotko miten he ovat mielistelevä liike?

Nimittäin itsekin tahtoisin tuon huomata, ja miettiä onko hyvö edes kannattaa Persuja?...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Petri, tuo viimeisen lauseen hommalainen tyyli on passee.
Oikeastaan putinistin tunnistaa juuri rehtiyden ja suoruuden puutteesta. Eli hyvä että tulit näyttämön ovesta sisään.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"Persuille menestystä vaikka en puoluettanne tule äänestämään. Persuista on viime vuosina jostain käsittämättömästä syystä kehkeytynyt Venäjää mielistelevä liike enkä pidä tästä kehityksestä."

Onko perusteluja tälle? Jussi Halla-aho ainakin suhtautuu Venäjään järkevästi ja realistisesti sekä pystyy seuraamaan sikäläistä keskustelua ja ilmapiiriä, kun on Mykkäsen ohella (?) ainoita kärkipoliitikkoja, joka osaa venäjää.

Tom Packalén Skripal-tapaukseen liittyen A-studiossa tulee mieleen, mitä muuta? Packalén ei edustanut puolueen linjaa. YLE tarkoituksella valitsee Perussuomalaisten kannatuksen ja julkikuvan kannalta mahdollisimman haitallisesti julkiset esiintymiset YLE:n kanavilla. "A-studio: Talk":iin Perussuomalaisten edustajaa ei koskaan kutsuta. Sitten kun on pakko pitkästä aikaa kutsua televisioon parhaaseen katseluaikaan A-studioon yksi Perussuomalaisten edustaja, sen mädättynyt YLE suunnittelee huolellisesti niin, että se olisi mahdollisimman haitallinen Perussuomalaisille tai ainakaan sillä ei anneta mahdollisuutta hankkia uusia äänestäjiä, vaan pyritään karkottamaan nykyisiäkin tukijoita. Eli Packalén studioon puolustamaan Venäjän toimia tai esittämään, että todisteita ei ole. Suomen hyvinvoinnin ja äänestäjien kannalta jollain vieraan valtion agentin myrkytyksellä muilla mailla ei ole mitään merkitystä, joten PS:n edustaja voi vain menettää puolueen kannatusta, mutta ei tuoda uutta, koska ei pääse keskustelemaan kansalaisille tärkeistä politiikka-asioista. Tärkeistä ja olennaisista asioista puhuttaessa PS:n edustajaa ei ole studiossa, mutta paljon pienemmistäkin eduskuntapuolueista on edustajia. Sitten kun toimittajat ja "asiantuntijat" moittivat "populismia", Brexitiä ja Trumpia, kutsutaan Huhtasaari studioon, minkä jälkeen ei taaskaan tarvitse pitkään aikaan kutsua yhtään PS:n edustajaa. Kumpikaan aihe ei ole suomalaisen elämää koskettava tärkeä keskustelu.

Puolueen kanta: "Venäjä miehittää Ukrainalle kuuluvaa Krimin niemimaata laittomasti, ja sen on vetäydyttävä kyseiseltä alueelta. Samoin Venäjän tulee vetää joukkonsa itäisestä Ukrainasta ja lakattava tukemasta alueella toimivia kapinallisryhmiä."

Perussuomalaiset, Siniset ja Kokoomus ovat maanpuolustusmyönteisimmät puolueet. Vai olenko väärässä? Halla-aho hävittäjien määrään liittyen vastasi autistisen tarkasti kysymykseen. Ja sitä käytettiin hyväksi ymmärtämällä vastaus tahallaan väärin. Ja sitten tehtiin virheellisiä otsikoita.

Mikä olisi PS:n kannatus, JOS kansalaiset olisivat perillä euroalueen ja EU:n "kehittämis"suunnitelmista? "Jostain" syystä Suomessa valtaa eniten käyttävät eli toimittajat vaikenevat aiheen kuoliaaksi, koska ei haluta vuoden 2011 toistumista tai "pahempaa".

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

H-a on pistänyt putinin miehen Packalenin tärkeään valiokuntaan.
H-a on sisimmillään pihkassa venäläiseen fasismiin.
Juho Eerola irvisteli Suomen itsenäisyysjuhlassa. https://www.iltalehti.fi/linnan-juhlat-2018/a/bbe5...
Irvistys videon keskivaiheilla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Packalen ei ole ainoa mediapersu joka levittää Kremlin ilosanomaa suomalaisille. Me molemmat tiedämme että persuissa löytyy paljon muitakin Putinia ihailevia ja Venäjän agendaa täällä ajavia henkilöitä. Pelkästään Puheenvuorossa on valtava määrä tavispersuja joiden puheenaiheet, tyyli ja disinformaatio vastaavat täsmälleen niitä tutkittuja asioita, mitä Kreml ajaa maailmalla.

EU:n hajottamispyrkimykset, länsi- ja ihmisoikeusvastaisuus, äärinationalismi, yleinen islamvastustus, disinformaation levittäminen, demokratiapilkka ja Nato-vastaisuus ovat Kremlin ykkösagendaa. Jokainen, joka levittää Kremlin asiaa, on Kremlin asialla, katsoi asiaa miten päin tahansa. On melko turhaa väittää että ollaan Suomen asialla silloin kun toimitaan Venäjän haluamalla tavalla. Isänmaan asialla voidaan olla mutta ei Suomen.

On suuri häpeä että joku Venäjän suosima suomalaisdosentti pitää julkisesti persuja Venäjälle hyödyllisinä ja markkinoi tätä sanomaa Venäjän suuntaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Nyt tarvittiin mies puhumaan. Kiitos kiteytyksestäsi!

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tämä oli asiaa Pasi Majurilta!

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Persuihin tuli mukaan ensimmäisen nousun aikoina paljon kaikenkarvaista porukkaa, ja eduskuntaan pääsi varmaan muutama venäjämielinenkin. Halla-ahon tulisi tehdä näille selväksi, että heidän lausuntonsa ovat puolueen kannalta vahingollisia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #87

Persujen tulisi tehdä itselleen selväksi, haluavatko he nojata mahdollisessa kriisissä itään vai länteen. Ja puhun nyt niin hallitsemattomasta maahantulosta kuin aseellisesta hyökkäyksestä. Suomi ei pysty selviämään yksin kummastakaan jos tiukka paikka tulee.

Venäjä ei ole Suomen pelastaja vaan se on lähialueella ainoa maa joka voi tänne hyökätä ja jolla on kyky aiheuttaa maahantuloryntäys Suomeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset