pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Vasemmistoliitto: ISIS-perheenjäsenten paluun pitää olla mahdollista

YLE kyseli eilisessä tentissään Li Anderssonilta kantaa muun muassa ISIS-taistelijoiden perheenjäsenien paluusta Suomeen. Anderssonin mukaan paluun tulee olla mahdollista. Onneksi olkoon vasurit, olette varmuudella häviäjiä.

Ylen tentissä kävi ilmi, että Andersson haluaisi räksyttää Trumpille ilmastonmuutoksesta ja että hän fanittaa Haavistoa ja Rinnettä. No, kukapa vahvasti vihervasemmistolainen ja lappusilmäfeministi ei heitä fanittaisi. Jäi kuitenkin epäselväksi mitä hän odottaa saavansa Trumpilta räksytyksellään. Itse lähden siitä että koirat ja muut vähempiälyiset tykkäävät räksyttää mitä ihmeellisimpiä asioita. Omat koirani räksyttävät joskus vaikka valotolppaa enkä itse ole huomannut sillä olevan juurikaan vaikutusta kohteeseen. Ehkäpä Andersson osaa selittää, mitä hän räksytyksellään saavuttaisi. Jospa hän vain haluaa räksyttää? Mene ja tiedä.       

ISIS ei kuulu miltään osin Suomeen. Valtion ei tule edistää ISIS-perheenjäsenien paluuta eikä tehdä aktiivisesti mitään terroristitaistelijoiden tai heidän tukijoidensa eteen. ISISin kaatumisen jälkeen näitä takaisinruikuttajia alkaa löytyä sieltä täältä alati kiihtyvällä vauhdilla. Terroristit ja heitä tukeneet tuomittakoon siellä missä he ovat ja tekopaikkojen lakien mukaan. Olisi erikoista uskoa että terroristien naiset olisivat olleet lähtiessään niin tyhmiä ja alistettuja etteivät he olisi osanneet ajatelleet asioita ennakkoon. Osa naisporukkaa lähti terroristitouhuihin jo muutenkin ideologisista syistä. 

Anderssonilta voikin jatkokysyä, miten Vasemmistoliitto aikoo tukea ISIS-perheenjäsenien takaisinottamista Suomeen ja tietävätkö vasurit riskit, mitä he ottavat tuolloin suomalaisten puolesta. On lähes naurettavaa todeta, että terroristien perheenjäsenet olisivat Suomeen tulon jälkeen turvallisia vaihtoehtoja ja länsimaiseen kulttuuriin hyvin integroituja.

Mitä veikkaatte siellä Vasemmistoliitossa että monestako terroristin lapsesta tulee terroristi kun hän voi kasvaa täällä äitinsä opeissa ja kun lapsi alkaa jossain vaiheessa väistämättä kysellä isänsä sankariteoista?           

 

 https://yle.fi/uutiset/3-10674642

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Anderssonin kannanotto on suunnattu Vasemmistoliiton peruskannattajille. Tätä porukkaahan miellyttää suunnilleen kaikki, mikä edistää suomalaisen yhteiskunnan tuhoamista.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Onhan niitä "vastavoimia" riittävästi-jopa tulevassa, punavihreässä hallituksessakin, ettei vaaleissa häviävien ja oppositioon päätyvien tarvitse "huolestua...?!"

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

"Isisin kaatumisen jälkeen näitä takaisinruikuttajia alkaa löytyä kiihtyvällä vauhdilla."
Oikein todettu. Enää ei olekaan kivaa! Ja lopulta ymmärretään, liian myöhään, että isisperheen lastenkin pitäisi saada nähdä muutakin kuin sotaa ja tappamista.
Tästä järjettömästä takaisinpaluu-asiasta löytyy tekstiä norjalaisen Hege Storhaugin islamia kritikoivasta teoksesta "Islam: yhdestoista vitsaus". Lukekaa ja kauhistukaa!

Muistanko oikein, että jotkut älypäät esittivät taannoin palaavia isistaistelijoita rinnastettaviksi suomalaisiin sotaveteraaneihin ja sotainvalideihin? Mikä häpeällinen rinnastus!?!

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Vierastaistelijoina rinnastaminen suomalaisiin vierastaistelijoihin Hitlerin SS-joukoissa ei enää olekaan nii "kaukaa haettu"-eik va?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Jos ei mies osaa tuossa iässä kirjoittaa kunnon suomen kieltä, niin turha mitään on kirjoitukseen vastata. " Nii -eik va?"

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä Vastaus kommenttiin #14

Anna muijan marmattaa, akkain kovin kurmottaa - MIES on Jumalan luoma.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Muistanko oikein, että jotkut älypäät esittivät taannoin palaavia isistaistelijoita rinnastettaviksi suomalaisiin sotaveteraaneihin ja sotainvalideihin? Mikä häpeällinen rinnastus!?!"

Taisi olla joku mänttäläinen älypää.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kuka? Ettei vaan joku kommunisti-Kallisen hengenheimolainen?
Onko teitä Isisin kannattajia jo täälläkin?!

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Järjetön ajatus. Luuleeko Andersson, että tästä on hyötyä hänen puolueelleen. Kun ensimmäinen tällaisen paluuumuuttajan terroriteko paljastuu, mitä sitten sanotaan vasemmistoliiton toimistossa? Miksi ottaa riski?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

No ne pienet lapset ovat kuitenkin kohtalaisen syyttömiä vanhempiensa valintoihin.

Toistaiseksi perustuslaki turvaa sen että Suomen kansalaiset voivat palata maahansa, resursseja pitäisi panna siihen että joutuvat vastuuseen tekemistään rikoksista. Ja normaali lastensuojelukäytäntö huostaanottoineen jos se katsotaan tarpeelliseksi.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Viime vuosina perustuslaki (tai sen tulkinta) on ollut hyvin usein järkevän esteenä. Tulee mieleen, että joko perustuslakia pitäisi korjata, tai sitten sen tulkitsijat pitäisi vaihtaa. Vanhan tuomarin ohjeen mukaanhan on niin, että "se mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan".

Pienten lasten osalta kantasi on ymmärrettävä, mutta ikävä tosiasia on, että kun tehdään tämän luonteisia vaikeita päätöksiä, lapsia menee aina pesuveden mukana.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Sitten perustuslakia pitää korjata jos se ei ole "järkevä".
Siihen asti, minä en halua yhteiskuntaa jossa sillä pyyhitään per... tai lattiaa aina kun tuntuu siltä.

Perustuslaissa ei ole mitään tulkitsemista tässä kohtaa. Suomen kansalainen saa palata maahan. Se on sitten eri asia että Suomen ei ole pakko olla aktiivisesti olla auttamassa asiaa, jos joku perhe on jossain aavikolla tai pakolaisleirissä kuolemassa tuhansien kilometrien päässä lähimmästä konsulaatista ja siitä voi keskustella että pitäisikö lapsia auttaa. Ymmärsin että tämä oli Majurinkin pointti.

Minusta Suomen pitäisi auttaa kansalaisiaan ja tarvittaessa tuomita heidät täällä. Enkä silti äänestäisi vasemmistoa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #9

Vapaasta tahdostaan ISIS:in riveihin lähteneet muodostavat palatessaan selvän turvallisuusriskin, mutta perustuslain muuttaminenkaan ei ole ongelmatonta. Niillä perheettömillä joilla ei ole Suomen kansalaisuutta ei nähdäkseni tarvitse olla enää asiaa tänne, kansalaisuuden omaavien osalta vaatisi perustuslain muutoksen. Ala-ikäisten, Suomessa syntyneiden ja Suomen kansalaisuuden omaavien lasten kieltäminen palaamasta tänne on oikeusvaltiossa mahdoton ajatus. Entä jos kansalaisuutta ei ole, ero äidistä? He ovat kuitenkin täysin syyttömiä vanhempiensa virheisiin. Aikamoinen dilemma, näihin ei taida olla helppoja ratkaisuja.

Suomalaisten SS-miesten vertaaminen ISIS-taistelijoihin on joka tapauksessa typerää(edit Salonen ei ole verrannut). Edelliset lähtivät Saksaan ja sieltä itärintamalle Suomen valtion toiveesta, jälkimmäiset vain oman kiihkonsa ajamana.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Salosen kanta on ainoa johdonmukainen. Suomen kansalainen voi palata Suomeen. Mahdolliset rikokset käsitellään oikeudessa.
Muiden osalta taas on sitten muut perusteet siihen, onko paluu mahdollinen.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Ihan hyvä asia, että laukoo tuollaisia typeryyksiä. Tuollaisilla kannanotoilla he varmistavat itse, että vain kaikkein tyhmimmät ääliövasemmistolaiset äänestävät/ kannattavat vasemmistoliittoa. Auringonlaskun puolue.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Osa vasemmistolaisista(ei kaikki)on kovin ihastuneita muslimeihin ylipäätään, joten tokihan he ottaisivat myös isis:läiset takaisin onnesta soikeena.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Osa naisporukkaa lähti terroristitouhuihin jo muutenkin ideologisista syistä.
..................

Kuinka niin vain osa? Minkäs takia ne muut lähti?

Kunkin maan pitäisi ottaa ISIS-lapset hoitaakseen, aikuiset voisi jättää Irakilaisten ja Syyrialaisten tuomittavaksi minun puolestani. Kun sinne meni sotiin kärsiköön siellä tuomionsakkin..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tällaista ohjelmaa tuskin kyetään kehittämään: "Jos kyse on perheenjäsenistä, mielestäni paluu pitää olla mahdollinen, mikäli voimme varmistua siitä, että yhteiskunnalla on sellainen seurantaohjelma, jossa pyritään uudestaan integroimaan näitä ihmisiä suomalaiseen yhteiskuntaan."

Ikään kuin ihminen jotenkin tilapäisesti eksähtäisi moraalinsa kanssa ja horjahtaisi terroristijärjestön arvojen kannattajaksi, aktiivitoimijaksi ja sitten jossain seurantaohjelmassa moraali ja arvot muuttuisivat paremmiksi?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomessa vallitsevat erittäin otolliset olosuhteet radikalisoitumiselle. Sen näkee kun liikkuu Itä-Helsingissä, katselee ympärilleen ja miettii kuinkakohan monta vuotta siellä asuvat maahanmuuttajat jaksavat sellaista elämää.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Niitä SS-miehiä oli melko paljon ja hyvin sopeutuivat demokratiaan, Laaksosen Mikko ministeriksi asti. Nyt puhutaan perheenjäsenistä, joita on kymmeniä, ei edes satoja.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Trumpista ja Amerikasta puheenollen... Siellähän juurikin nämä vasemmistoideologiat ovat aika pahassa vastatuulessa. Esim. uusin ehdotus on saanut niin republikaanit kuin demokraatit äänestämään yhdessä mielin noita idioottimaisia ehdotuksia vastaan.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6853499/S...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kolmea ikävuotta vanhempien ISIS-lasten kohtalo on karu, elävät he tulevaisuutensa sitten missä tahansa.

Paluuta normaaliin elämään ei ole vaikka heidät tuotaisiin Suomeen juhlasaattueessa.

Vuodet väkivallan kyllästämässä ympäristössä ovat olleet omiaan aiheuttamaan vähintäänkin vakavia henkisiä häiriöitä ja pysyvät mielenterveysongelmat ovat hyvin todennäköisiä.

Asettuessaan suomalaiseen kouluun ISIS-lapsi joutuu vakavaan ristiriitatilanteeseen. Hän kohtaa ongelmia, joita ei voi ratkaista väkivalloin.

On päivänselvää, että häiriintynyt lapsi yrittää ratkaista ongelmansa niillä keinoin, joihin hän on Syyriassa ja Irakissa tottunut.

Onko suomalaisella yhteiskunnalla varaa siihen, että ISIS-lapsi upottaa puukon opettajansa tai oppilastoverinsa rintaan?

Jos tavallisen irakilaisen tai somalialaisen elinkaarikustannukseksi lasketaan noin miljoona euroa, ISIS-lapsen kohdalla tämän summan voi tuplata, koska (suuri) osa heistä ei kykene koskaan elämään normaalia elämää länsimaisessa yhteiskunnassa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"On päivänselvää, että häiriintynyt lapsi yrittää ratkaista ongelmansa niillä keinoin, joihin hän on Syyriassa ja Irakissa tottunut. "

Näitä "tapauksia" on jo nykyään päiväkodeissa, kouluissa ja kaduilla.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Ja lisää lappaa. Onneksi vasemmistolla on varat valmiina varhaiskasvatukseen.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"YLE kyseli eilisessä tentissään Li Anderssonilta kantaa muun muassa ISIS-taistelijoiden perheenjäsenien paluusta Suomeen. Anderssonin mukaan paluun tulee olla mahdollista."
Jos palaajat ovat Suomen kansalaisia, niin miten kansalaisten paluu kotimaahansa estetään? Mikä on se lainkohta johon tässä vedotaan?

Mainittakoon, että maamme kansalaisia on ollut sotimassa ympäri maailmaa. Värväytyminen natsi-Saksan riveihin tiedetään varsin hyvin. Jatkosodan jälkeen maastamme lähti kohtuullisen iso joukko pelko persuksissa. Joillakin oli siihen hyvät perustelut.
Vietnamin sotaan osallistui myös suomalaisia jenkkien riveissä.

Mainitaan nyt myös, että sisällissodan jälkeen Venäjälle osa paenneista meni puna-armeijan leipiin. Myös ns. Muurmannin legioona on historiasta tuttua.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tuolla majurilogiikalla rikollisten isät ja äidit, puolisot ja lapset ja lapsenlapsetkin pitäisi kaiketi teljetä vankilaan tai sakottaa heitäkin jonkun ajettua ylinopeutta.

Hallelujaa vaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset