pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Kun presidentti kiusaa ministeriä

Puolustusministeri Niinistö kertoo uutuuskirjassaan pitäneensä presidentin häneen kohdistamaa ärhentelyä työpaikkakiusaamiseen verrattavana asiana. Presidentin käyttäytymisen osalta ei mitään uutta, hänen moukkamainen käyttäytymisensä tuli viimeksi julki Turun kirjamessuilla kun hän julkisesti posket täristen rähisi yhdelle toimittajalle. Ja samalla teki itsestään hölmön. 

Uutta kirjassa oli se ylpeys, mitä puolustusministeri oli tuntenut siitä, ettei ollut itkenyt presidentin kiusaamisen alla. Kaikkihan tätä kiusaamista eivät kestäneet itkuja tirauttamatta, kuten männä vuosien ministerit osannevat kertoa. No onhan se hienoa että puolustusministeri ei ala heti itkeä jos presidentti vähän sanoo pahasti ja tuijottaa.  

Mielenkiintoisen paljastuksen puolustusministeri teki siinä, miten muut ministerit Sipilää, Soinia ja Orpoa myöten suhtautuivat presidentin kiusaamiseen ja yhden henkilön mättämiseen. Eivät mitenkään. Tässäpä meillä oiva sakki hoitamaan näinkin kovia asioita kuin mitä työpaikkakiusaaminen osoittaa. Olen jo moneen kertaan tuonut julki sen pelkuruuden, jota tietyt poliitikot osoittavat jopa aivan mitättömien asioiden hoitamisessa. Nyt pelkuruus saa jo uusia ulottuvuuksia jos edes tasavallan päämiehen törttöilyyn ei uskalleta puuttua.

Törttöilystähän tässä on kyse. Presidentin toimet alkavat muistuttaa erehdyttävästi vallan sokaiseman vanhan ukon kärttyilyjä, joissa omalla egolla yritetään paikata johtamistaidon puutteita. Metsäänhän tässä mennään ja pahasti.

Missä kohtaa tällaiseen kiusaamiseen joku lopulta tympääntyy ja napauttaa siitä rikosilmoituksen? Ei hyvää mainosta, johtavat poliitikot. Onhan se nyt perkele että henkilökiusaamiseen ei haluta puuttua edes valtion ylimmällä tasoilla, siitä puhumattakaan, että joku heistä sitä vielä itse harrastaa. 2000-luvulla.

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8898ab2-71f4-4301-a63f-a3a468bf4715     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No kannatta kuitenkin muistaa, että kyseessä on ns. vaalikirja, ja yleensä kuullaan molempia osapuolia ja todistajia.

Yhden miehen vaalikirjaan luottaminen on sama kuin uskoisi satukirjoihin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ministerillä on tuskin syytä lähteä valehtelemaan, varsinkaan kun jatkossa ei tarvitse olla presidentin kanssa juuri missään tekemisissä. En itse fanita kumpaakaan herraa mutta pidän ministerin kertomaa uskottavana ottaen huomioon presidentin aiemmat törttöilyt.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

...Kyllä sota-Jussissa ja Soinissa on varmaan "paimentamista" riittänyt muillakin kuin presidentillä...?!

Soinin onnistui aikanaan sitouttaa koko silloisen persujen eduskuntaryhmä OMAN hlökohtaisen vakaumuksensa taakse vastustamaan tasa-arvoista avioliittolakia.
Toivottavasti joku joskus kertoo myös sen, miten ja millä kaikella, ministerisalkkujen lisäksi Orpon ja Sipilän onnistui sitouttaa Soini, sota-Jussi ja muut siniset tiukasti hallituksen johtajien taakse-ainakin toistaiseksi...?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Itkupilliksi" se Jussi Niinstökin osottautui, kun aikoi häipyä A-studion ohjelmasta, kun toimittaja hänen mielestään teki hänelle hankalia kysymyksiä. En kyllä puolusta pres. Niinistön käyttäytymistä täällä Turun suunnalla hänet on aina tiedetty helposti itseensä ottavaksi pikkusieluiseksi ihmiseksi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse olen useaan otteeseen käyttänyt presidentistä pikkusielu-ilmaisua. Liekö tullut siitä että on itsellä sukua Turun suunnalla.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Siinäpä onkin ollut oiva taistelupari:
Ylipäällikkö, res.kapt. ja Puolustusministeri, ylil.?
- Miten lie tuon "arvohierarkian" kanssa noin korkeiden herrojen kesken...?

Ennenvanhaan siellä "Turun seudulla"-ja vaalipiirissä Sauli Niinistön taisteluparina vallasta, maineesta ja menestyksestä oli Turun suuri poika, Ilkka "Ike" Kanerva!
...Kerrotaan, että Niinistön tullessa Salosta eduskuntaan, res.maj. Kanerva olisi arvioinut Niinistöä, että tyypillinen, pikkukaupungin yhden kauden kansanedustaja(!).

Muuten: Aikanaan, Soinin ensimmäisen jytkyn aikoihin kerrottiin tarinaa, että Jussi Niinistö olisi jo ehtinyt käydä esittäytymässä pääesikunnassa tulevana puolustusministerinä, vaikka res.alik. Soini veikin vielä tuolloin ryhmänsä oppositioon..?!

...Lieko kumpikaan aikanaan kuulemani tarina totta, mutta ehkä voisi olla...?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Taitaa olla ensimmäinen ulostulo puolustusministeriltä joka ei hyökkää omia arvojani vastaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse olen kiinnostuneempi tuosta presidentin ääliömäisestä vallankäytöstä. Tämähän ei ollut ääliömäisyyden huippua, saati ensimmäinen kerta, edes ministeriä kohtaan.

https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074069699/Niini...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu outoja keinoja käyttää SN.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Mielestäni blogin liitteenä olevan linkin IS-uutisessa ei ole mitään kiiistatonta näyttöä kiusaamisesta:

"Niinistön kirjan mukaan presidentin pahin ärhentely liittyi puolustusvoimien kansainväliseen harjoitustoimintaan ja niistä käytyyn keskusteluun.
Syyskuussa 2017 puolustusministeri Niinistö esitti Ylen haastattelussa, että myös Suomen tulisi harkita suurten monikansallisten sotaharjoitusten järjestämistä, jossa yhdessä kumppanimaiden kanssa harjoiteltaisiin Suomen puolustamista.
Lokakuussa puolustusministeri Niinistö sai TP-UTVA:ssa presidentiltä puolen tunnin mittaisen, intensiivisen läksytyksen, jonka puolustusministeri koki työpaikkakiusaamisena: ”Kunnon runtua ja välillä intensiivistä tuijottamista, jolla Sale (Sauli Niinistö) ehkä yritti saada minut taipumaan tai murtumaan. Muistuu mieleeni tarinat siitä, miten hän eduskunnan puhemiehenä itketti naisalaisiaan. Vaan minäpä en vollottanut, kunhan tuijotin takaisin”, puolustusministeri kirjoitti päiväkirjassaan 6.10.2017."" (IS 7.3.).

Mainittu sotaharjoitus ei kuulosta maamme ulko- ja puolustuspoliittisen linjan mukaiselta - eikä se ilmeisesti ainakaan presidentin mukaan sitä ollut. On varsin luonnollista, ettei puolustusministerin sovi uusia linjanvetoja suorittaa, ja siten presidentin suorittama oikaisu oli periaatteessa paikallan.

Me emme tiedä muuta kuin sen, mitä lehdessä/kirjassa sanotaan ja Jussi Niinistön vaikutelman: "tuntui simputukselta". Jos siltä tuntui, niin sitä kai se Jussi Niinistön mielestä oli. Presidentin tyyli voi olla varmaankin vakavan tyly, mutta luulisi ministerin kestävän ankaraakin puhetta, kun itse mokasi. Hyvä, että ei sentään itkuun purskahtanut. Nykyisin ollaan mimoosan herkkiä "vihapuheelle".

Itse näen Jussi Niinistön kirjan ja sen tekstin tältäkin osin vaalien valossa: Äänestäjät, tässä meillä mies, joka uskaltaa uhmata presidenttiä itkeskelemättä.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Eri mieltä oleminen puolustusministerin kanssa on "kiusaamista"? Naurettavaa. Presidentti ei tehnyt mitään väärää. Presidentilläkin on sananvapaus. Sellaisessa yhteiskunnassa, mitä totalitarismin ihailija Jussi "natsien kätyri" Niinistö kannattaa, ei olisi mitään sananvapautta. Puolustusministeri on sitä paitsi itse harrastanut melkoista suunsoittamista ja ruikutusta tyhjänpäiväisistä asioista koko surkean kautensa ajan, joten melkoista tekopyhyyttä on havaittavissa tuosta puolustusministerin avautumisesta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Loppuosa kommentista aivan totta. Niinistön tavoite on ollut eristää kunnolliset ja tunnolliset ja luovat väestönosat maanpuolustuksesta. Hän on halunnut tehdä maanpuolustuksesta äärioikeistoautoritäärien oman alueen josta muut häädetään kauas pois. En anna anteeksi.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Niinistö heitellyt itse ihan tyhjänpäiväisiä kommentteja asioista joista ei itse pidä, kuten historiantutkimus tai kasvisruoka. Nyt sitten keksinyt uuden keinon saada huomiota, syyttää presidenttiä kiusaajaksi. Kyllä Jussi tietää ettei samanlaiseen virkaan tule koskaan pääsemään niin ottaa nyt kaiken irti kun puolustusministerinä saa vähän eri kaikua idioottimaisuuksiinsa.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/politiikk...

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Juu Niinistöä kiinnostaa omat lempiagendat enemmän kuin puolustuksen pitkäaikaiset traditiot. Naurettavaa. Hän on puuskiensa vietävissä. Äärioikeiston ideologia vetää puoleensa tiettyjä persoonallisuustyyppejä joihin uppoaa kekkulimainen machoilu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset