pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Persubullshittiä vai faktaa?

Kansanedustaja Tavio teki aamulla tukun väitteitä, joista osa näyttää olevan täyttä bullshittiä. Pyytäisinkin Taviota tarkentamaan muutamia väitteitään.

Turvapaikanhakijaa ei kohdella kuin kunniavierasta vaan turvapaikanhakijana, jolla on lain mukaan melko kova näyttötaakka perusteistaan uhalla että hakemus hylätään ja hänet palautetaan takaisin. Tulot ovat hakijoilla yleensä mitättömät ja asumisolot täällä kollektiiviasumista. Suomalaiset myös osaavat muistuttaa turvapaikka-asemasta ja toivottaa monet helvettiin koko maasta. Osaan kohdistuu uhkailua ja jopa väkivaltaa. Bullshittiä.    

Hakijan rehellisyysvelvoite verrattuna suomalaiseen. Turvapaikanhakijalla on sama rehellisyysvelvoite kuin suomalaisella. Jos turvapaikanhakija valehtelee sosiaalietuuksia saadakseen, hän syyllistyy rikokseen siinä missä suomalainen. Rikoslaki ei poissulje petosrikoksen osalta ulkomaalaisia tai turvapaikanhakijoita. Bullshittiä siis.

Suomessa turvapaikanhakijan omaisuus ja varat selvitellään hakuvaiheessa ja omaisuudella ja varoilla on vaikutusta niin vastaanottorahan kuin mahdollisen oleskelu- kuin paluukustannustenkin kohdalla. Omaisuutta voidaan jo lain mukaan ottaa vakuudeksi kattamaan em. kustannuksia. Koska väite koski vain omaisuuden selvittelyä, bullshittiä.  

Valehteleminen ei ole taloudellisesti riskitöntä koska jos jää kiinni valehtelusta, turvapaikkaa ei välttämättä myönnetä ja mahdolliset etuudet loppuvat ja jo maksettuja etuuksia voidaan maksattaa vakuudeksi otetusta omaisuudesta, erityisesti, jos koko hakemus on ollut ilmeisen perusteeton. Bullshittiä.

Raiskaus, murha ja terrori-isku estävät turvapaikan saamisen jos rikokset on tehty ennen Suomeen saapumista. Jos ne tehdään täällä, syyllistynyt otetaan kiinni, niistä annetaan tuomiot, tuomitaan vankilaan ja tuomion jälkeen karkotetaan. Koska väite koski vain sitä etteivät rikokset estä turvapaikan saantia, kyse oli bullshitistä.  

Tavion ymmärryksen mukaan moni turvapaikanhakija tekee pimeästi töitä. Jotta Tavion ymmärrystä voi arvioida, hänen tulee esittää näyttöä pimeän työn tekemisestä. Jos näyttöä ei ole, väite oli bullshittiä ja Tavion ymmärryskyky on heikkoa.

Suomessa vallitsee laki ja järjestys myös turvapaikka-asioissa. Sen havaitsee hölmömpikin siitä että täällä noudatetaan lakeja niin hakemusten tekemisen, käsittelyn kuin niiden ratkaisujen osalta. Rikoksia hakemusvaiheen aikana tekevät turvapaikanhakijat yritetään saada vastuuseen samoin kuin rikoksiin syyllistyneet kotimaiset. Täällä tehty rikos voi merkitä lähtöä maasta. Bullshittiä.

Kun persut itse olivat hallituksessa päästämässä lähes 40.000 tulijaa maahan vuosina 2015-16 ja kun Halla-ahokin halusi sitoutua tehtyjä hallituspäätöksiä moittimatta kesällä 2017 Sipilän ja Orpon linjanvetoihin hallitukseen päästäkseen, persut kantavat maahantuloseurauksissa vastuuta samoin kuin kepu ja kokoomus. Tähän nähden palstoilla esiintyvä bullshit-urpoilu vaikuttaa pelleilyltä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

30Suosittele

30 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

"Raiskaus, murha ja terrori-isku estävät turvapaikan saamisen, jos rikokset on tehty ennen Suomeen saapumista."

Mutku vain ja ainoastaan Päivi Nerg tunsi tulijoiden taustat, eikä hän huomannut kertoa meille muille, että tulijoiden joukossa oli mm. sotarikoksiin syyllistyneitä ja taisi jokunen ISIS-keppostelijakin löytää seulasta turvapaikanhakijan mentävän aukon.

"Jos turvapaikanhakija valehtelee sosiaalietuuksia saadakseen, hän syyllistyy rikokseen siinä missä suomalainen."

Mistäs tiedetään, että turvapaikanhakija puhuu totta, kun ei edes tiedetä varmuudella kuka hän on pl. em. Päivi Nerg?

Natiivin valehtelulla on lyhyet jäljet, mutta tulokkaiden muunnellun totuuden lausuminen paljastuu ainoastaan hyvällä/huonolla tuurilla tai esim. vaihtoehtomedian toimittajien taustatyön tuloksena.

Tämäkään työ ei välttämättä johda mihinkään.

"Kun persut itse olivat hallituksessa päästämässä lähes 40.000 tulijaa maahan vuosina 2015-16."

Siis nykyiset sinisen tulevaisuuden ministereinä jatkaneet olivat ministereitä persuja näytellessään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kaikkeen sitä ylletään. "Persuja näytellessään". Lol.
Yhtä hulvaton kuin Halla- ahon "twitterbanni".

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No aidosti perussuomalaiset muuttuivat Soinin jälkeen paljon parempaan ja loogisempaan suuntaan - Soinihan oli helppoheikki ja kansalaisten selvä kusettaja halunaan pääosin vain oma etu. Kokeilin about 2010 ennen vai jälkeen (en enää muista) varoitella häntä ihan viestillä vain siitä että ns. Halla-aholaiset/nuivat tulevat ottamaan puolueen. Noh, hän ei tunnetusti reagoinut (oletan että monet varoittelivat) ja kävi onneksi miten kävi. Silloin noin 10 vuotta sitten en osannut olettaa että olisin näinkin tyytyväinen että Soinista pääsi eroon ( vielä pitää muutama kuukausi odotella). Hän kusetti tarpeeksi monia sukulaisiani ja tuttavia... monen muun tuttavia myös. Persut ovat paljon parempia Soinin jälkeen ( näin en olisi sanonut 2008 tai 2010 (mitä vuodet olivatkaan) milloin huolehdin siitä että persuista olisi tulossa Halla-ahon johtama "kauhea" puolue, mutta elämä on.. mielipiteet muuttuvat.. hyvä niin, koska ihmisinä meidän tulee viisastua). Vuosista tosiaan enää muista olivatko nuo vai vuoden tai pari sen jälkeen. Soinin oma ylimielisyys ja halu kusettaa kansalaisia vei hänet ansaitusti alas.. korutonta kertomaa, mutta eteenpäin ja parempaan pitää pyrkiä.

Käyttäjän IiroOrava kuva
Iiro Orava

Kauanko te jaksatte jankata tuosta yhdestä Nergin kommentista. Epäpätevä ihminen väärässä virassa ja tuo Nergin epäonnistunut kommentti tuntuu olevan teidän ainoa argumentti joka asiaan.

Toinen mitä te persut teette ains, on piiloudutte ja juoksette vastuuta pakoon. Väitetkö, että perussuomalaiset ei ollut hallituspuolue 2017 vuoteen saakka, ja että Jussi Halla-aho eibollut valmis jatkamaan hallituksessa hsllituksen linjaa tultuaan valituksi puheenjohtajaksi?

Sen lisäksi, että juoksette vastuuta karkuun, niin tähän rinnallenon tullut se, että juoksette myös totuutta karkuun.

Tämä oli hyvä kirjoitus ja sinulla ei ole oikein muuta tarjota, kun tuollaista ihme venkoilua.

Tässä on toinen hyvä kirjoitus, vaikka tuskin tän jakaminen mitään auttaa. Te vaan kiistätte kaiken

https://www.suomenmaa.fi/paakirjoitus/jussi-hallaa...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

mihin harras ystävänne Pekka Siikala hävisi?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Älä hyvä mies maalaa pirua seinälle, Siikala saattaa tulla takaisin!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Harri Rautiainen ja Arto Luukkanen, en minä ole mihinkään lähtenyt.

Siirryin vain toistaiseksi tänne katsomon puolelle, hiljaiseksi kommentoijaksi, seuraamaan kuinka moni sielunsa pirulle myy, eli valehtelee ihan tarkoituksella.

Osin täällä meno alkaa olla kuin MV-lehdessä - Siinä mielessä että totuudella ja faktoilla ei enää ole juuri mitään arvoa, kuten Tavion blogista hyvin voi huomata.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #20

Miten hiljainen on kommentoija, jonka kommentti juuri ja juuri näkyy?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #23

Hiljainen kommentoija on henkilö, joka ei itse välttämättä blogitekstejä kirjoita, mutta jonkin verran seuraa muiden kirjoittamia blogitekstejä, ja niitä joskus kommentoikin.

Siihen joukkoon olen toistaiseksi siirtynyt.

Muistakaamme kuitenkin kaikki, että 10 blogistia ja 100 kommentoijaa ei ole Suomen kansa, mutta kyllä he voivat eräänlainen MV-lehti olla.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #26

Onko siihen joku syy että lopetit blogien kirjoittelun ja siirryit seurailemaan taustalle?

Kaikki kuitenkin OK ?

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #29

Mulla on aina ollut tapana pitää taukoja blogien kirjoittelussa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #47

Ok..

No alkoikin olla tahti niin kova kun tuli useita blogeja päivässä, että hyvä vähän huilata ettei pala loppuun.

Kuukauden huilailee ja sitten uudella innolla takaisin. :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Lähtikö itse vai? Viimeksi eilen suosittelin hänen kommenttiaan, kun Rajamäen bannaus olikin ollut vain jäähy. http://sakarirajamaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ritva vastasin muute viestiisi. Et ole ilmeisesti nähnyt sitä, koska oli töissä enkä voinut moneen tuntiin kommantoida blogiani.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos minä tarvitsisin lakimiehen apua, niin valitsisin ennemmin blogistin kuin Tavion.

Vaikken samaa mieltä ole kaikesta blogistinkaan kanssa, niin suoranaista valehtelua tyyliin Tavio en ole koskaan kuitenkaan nähnyt.

Tavio on ilmeisesti opiskelunsa suorittanut normaaliin persutyyliin, eli copy/paste :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Jos minä tarvitsisin lakimiehen apua, niin voi olla, että valitsisin Kari Uotin;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ainakin Uoti linnakundina tuntee lain toisenkin puolen.

Näistä kahdesta, ketkä nyt oli puheessa, ei ole epäilystäkään kumpi on asiallinen ja kumpi on populistinen valehtelija.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #10

Oikeinko tosissaan julkisesti syytät oikeusoppinutta valehtelijaksi?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #12

Juu, ihan oikeen tosissani.

Tuossa ensimmäisessä hän levittelee huhuja, jotka ovat valheita, ja tuossa toisessa hän sanoo, että kaikki turvapaikanhakijat ovat vaaraksi vanhuksille, lapsille ja vammaisille.

''Ymmärtääkseni moni turvapaikkaa hakenut tekee pimeitä töitä samaan aikaan kun saa sosiaalitukea.''

''Vaarana on myös, että helpotettu koulutukseen pääseminen, puutteellinen kielitaito ja kriteerien madaltaminen aiheuttavat vaaratilanteita, kun turvapaikanhakijoina saapuneet työskentelevät vanhusten, lasten ja vammaisten parissa.''

Sehän on perussuomalainen tapa kollektiivisesti varoittaa kaikista vääränvärisisistä ihmisistä, ja ennakkoluulojen mukaan levitellä valheita.

Sellaista perussuomalaista politiikkaa :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #15

En nyt ole ehtinyt kaikkea lukea, mutta kirjoititko tämän kommenttisi Tavion blogiin vai ihanko sivusta huutelet?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #16

Mene lukemaan sitä Tavion blogia, ja sano sitten, että puhuuko kansanedustaja totta, huhuja, vai jopa kauniisti sanottuna muunneltua totuutta. :)

Persuille ei riitä totuus, aina on keksittävä jotain paskapuhetta oman ideolologian perusteeksi.

Oksettavia valehtelijoita koko persupuolue.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #30

Kysyin sinulta, että oletko kommentoinut sinne, vai huuteletko vain sivusta, täällä majurin blogin suojissa.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #31

varmasti huutelee jonkun selän takaa

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ei Tavio missään väittänyt tarkalleen niin, että turvapaikanhakijaa kohdeltaisiin niinkuin kunniavierasta, vaan hän kirjoitti:

"Sosiaaliturva ja lupaukset helposta elämästä houkuttelevat kehitysmaiden ihmisiä kulkemaan kymmenen turvallisen maan läpi hakemaan Suomesta turvapaikkaa"

No tämä on kyllä totta

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/77741-arabilehti...

"Arabilehti Suomesta: Muslimien taivas"

"Lehti ylistää Suomen veronmaksajien maahanmuuttajille tarjoamia sosiaalietuja. Suomi tarjoaa maahanmuuttajille ilmaiseksi kielikurssit, asumisen, terveydenhuollon perheille ja koulutuksen lapsille. Tämän lisäksi aikuiset saavat 367 euroa käyttörahaa kuukaudessa, kunnes he saavat töitä ja alkavat itse tienata"

"He uhkasivat hypätä veteen, koska eivät halunneet olla kirjoilla Ruotsissa. Pakolaiset halusivat jatkaa Norjaan ja Suomeen"

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2015091220339960

Lisäks olen nähnyt PT-mediassa videon jossa turvapaikanhakijat matkaavat Tanskan läpi, koska haluat mielummin Ruotsiin tai Suomeen parempien etujen toivossa, mutta en valitettavasti löytänyt juttua googlella. Jos joku löytää sen niin voisi jakaa tähän ketjuun.

Aika houkuttelevalta paikalta Suomi vaikuttaa vai mitä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Blogiotsikko:
"Turvapaikanhakijaa kohdellaan kunniavieraana"

Sakari Rajamäki:
"Ei Tavio missään väittänyt tarkalleen niin, että turvapaikanhakijaa kohdeltaisiin niinkuin kunniavierasta"

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Rajamäellä kantti kestää.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Joka tapauksessa tälläine kuva näyttää maailalle leviävän Suomesta. Otan vielä yhden lainauksen jakamastani linkistä:

"Syyttäjä haastoi suomalaisen henkilön oikeuteen, koska hänen kirjoituksensa loukkaavat islamia. Miestä ei haastanut arabi, muslimi tai lähi-idästä kotoisin oleva henkilö - hänet haastoi suomalainen viranomainen. Tämä on hämmästyttävää, Khadr kehuu Jussi Halla-ahon blogista nousseeseen oikeustapaukseen viitaten"

Vielä hämmästyneempi Khadr olisi jos tietäisi, ettei yhtään vastaavaa tuomiota ole saatu kristinuskon pilkkaamisesta viime vuosiin.

Voisiko tälläisen kuvan leviämiselle vaikuttaa, että Suomessa maahanmuuttajalle maksetaan Euroopan jopa maailman parhaat tuet
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/02/15/maahanmuu...

Rehellisyydennimissä todettakoon, että olen törmännyt toiseenkin vastaavaan tutkimukseen, jossa Suomi ei ollut yhan ykkönen, mutta ihan kärkipäässä kuitenkin.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #22

Niin se toinen tutkimus jossa Suomi on ihan kärkipäätä koski nimenomaan turvapaikanhakijoiden tuissa

https://yle.fi/uutiset/3-8347067

No eivät noi Suomenkaan maksamat tuet niin kauheita ole, mutta mikäs siinä on elellessä jos vielä asutetaankin johonkin hotelliin. Hyvinkin siinä voi itsensä kunniavieraaksi tuntea. Monilla omiakin säästöjä paljon, niin ihan mukavaahan siinä on hotelli majoituksessa elellä..

Aika paljon myös satsattiin niiden majoitukseen, jopa 90 euroa yö. Eikä heidän majoiuksessaan hirveästi säästelty budjettikin ylittyi 200 miljoonalla..

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/10/26/turvapaik...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

En taatusti ole Pasi Majurin kavereita, ja uskoakseni arvomaailmamme ovat hyvin erilaiset, mutta ei se mitään; arvostan jokaista, joka pysyy suoraselkäisesti ja ehdottomasti asiassa niissä asioissa joista on perillä. Npstan Majurille hattua ja myös kiitän.

Henkilökohtaisesti pidän hyvin arvottomina ja luokattomina sekä selkärangoistaan tyystin luopuneina kaikkia niitä, jotka kyllä tietävät, ja ovat asioista perillä, mutta poliittisten intohimojen, oman edun tavoittelun tai jonkun muun typeryyden vuoksi valehtelevat täysin härskisti.

Suoltavat siis sitä bullshittiä.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hyvä kirjoitus! Ainoa heikkous kirjoituksessa on, että käytännössä päättäjämme eivät tienneet ketkä tulijat olivat, koska paperit hävinneet.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Vähän huvittaa nämä blogista blogit. Vaikka pasi majuri Hulkilta näyttääkin, niin jos oikein katsoin, niin sinne Tavion blogiin ei ollut yhtään kommenttia uskaltanut kirjoittaa.

No, se näissä on hyvä, niin ainakin näkee, ketkä ovat suvakkeja ja ketkä rajakkeja;)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Usein on niin, että joihinkin blogeihin ei pääse kommenttia kirjoittamaan, tai jos pääsee niin kommentti poistuu saman tien.

Jaoin tänään muutamassa blogissa kommentteina linkit Ylen ja Hesarin pariin uutisjuttuun. Blogistit poistivat ne välittömästi, koska niissä kerrottiin asiat toisin kuin blogistit olivat kertoneet.

Mikäs siinä, saahan niin tehdä. Kuplien luomisestahan täällä pitkälti on kyse, yksistä totuuksista, etenkin vaalien alla.

Mutta Puolakan kyllä pitäisi pitkän linjan puheenvuorolaisena tietää, että aina ei ole kyse uskalluksen puutteesta, jos ei johonkin blogiin kommentoi.

Ja kyllä Puolakka sen oikein hyvin tietääkin, sitä ei tarvitse edes epäillä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Tarkoitatko siis, että majuri olisi kommentoinut Tavion blogiin ja kommentti olisi poistettu ja siksi hän kirjoitti oman blogin?

Esimerkiksi sinä olit bannannut Rajamäen ja siksi hän kirjoitti oman blogin, eli mielestäni siinä on eroa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #27

Minä oöen sinne kirjoittanut ja tänne, mitä väliä sillä on, mistä kirjoittaa.

Minäkin olen useasti kirjoittanut omankin blogin, varsinkin silloin kun prinsessa vielä täällä vaikutti.

Prinsessat ovat usein niin herkkiä, että bannaavat kaikki, jotka ovat prinsessan kanssa erimieltä.

Mulla on siltin kyllä prinsessaa ikävä, sellaista terävää älyä ei usein täällä näe, mutta virheitä ne prinsessatkin tekevät, kun joutuvat välillä jäähylle. :)

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #32

Oliko ritalalla joku prinsessa mielessä vai mikä moisen tunteenpurkauksen aiheutti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #34

Mulla on aina prinsessa mielessä, mä ihailen sitä terävää älyä ja asiantuntevia blogeja, joita hän tänne tuotti.

Kannattaa muistaa, että tämä prinsessa on aika pian myös erään puolueen puheenjohtaja.

Se päivä on ilouutinen kaikille, sillä silloin saamme myös julkisuudessa kuulla enemmänkin teräviä kommentteja.

Nytkin viime päivinä prinsessa on hoitanut Suomen ulkosuhteita amerikkalaisen rasistin Katie Hopkinsin kanssa.

Siinäkin asiassa prinsessa kulki omia upeita polkujaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #38

Olisithan heti voinut sanoa, että tarkoitat Laura Huhtasaarta. Kenelle sinä näitä arvoituksiasi kerrot majurin blogissa? En usko, että hän kovin onnellinen on näistä saduistasi, koska koko blogin uskottavuus menee näissä jorinoissasi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #41

Tavion uskottavuudesta on kyse ja hänen edustamastaan puolueesta.

Tuon Tavion blogin perustella se uskottavuus on nollassa.

Kansanedustaja esittää väitteitä, mille ei ole mitään perusteita tai totuudenmukaisuutta.

Koko ajan alemmas ja alemmas menee persujen argumentointi.

Se ei kyllä yllätä, kun vaalit lähenevät, aina hullumpia blogeja saamme varmasti nähdä.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #41

toi tex willer kauppias on kyllä hivenen fanaattinen

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #32

#32

"Minä oöen sinne kirjoittanut ja tänne, mitä väliä sillä on, mistä kirjoittaa."

No niinpä, pääasia että muistaa haukkua ....

MENTORI!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #36

Juu, kirjoita yksi blogi ensin, niin sitten voidaan asiasta jopa keskustella.

Muuten tää on turhaa.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #40

Mistä minä mitään blogeja osaisin kirjoittaa.

Ei minulla oikein ole mitään sellaista ryhmää jota inhoaisin kokonaisen blogin verran, että voisin haukkua heitä.

Tosin eihän nykyisin tarvitse montaa riviä varsinaista tekstiä, kunhan heittää aiheen.... ja tekstiosaksi voisi riittää "antaa palaa"

Hmmmm... no ehkä kiihkofeministeistä voisin jotain hauskaa keksiä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala Vastaus kommenttiin #27

Voihan olla että Tavio on siirtänyt Majurin estolistalle. Nehän ovat asioita, joista me muut emme voi mitään tietää.

Uskon kuitenkin että Tavion blogitekstin pitkä lista asiosta, jotka eivät ole totta, olisi vaatinut Majurilta niin pitkän kommentin että oli paljon järkevämpää kirjoittaa oma teksti, jossa ampuu alas nuo kestämättömät huhaajutut yksi kerrallaan.

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

"No, se näissä on hyvä, niin ainakin näkee, ketkä ovat suvakkeja ja ketkä rajakkeja"

Jep, näkee myös kenen maailmankuvaan ei mahdu kuin musta ja valkoinen ja joiden keinovalikoimaan kuuluu ulkonäön kommentointi ja "hei etpäs uskalla tulla tonne kirjottelee!".

Meno on kuin hiekkalaatikolla vaikka kurahousuiän ylittäneistä henkilöistä lienee kuitenkin kyse.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

Ritva Puolakka, olisiko kommenteissa asiallista kirjoittaa blogistin etu- ja sukunimi isolla alkukirjaimella?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Minä kirjoitan kuten blogisti itse sen kirjoittaa. Täällä on ainakin kaksi kirjoittajaa, eli petteri ritala ja pari majuri, jotka itse kirjoittavat sekä etu- että sukunimensä pienellä.

Minä nimenomaan olen kohtelias heitä kohtaan ja kirjoitan, kuten he itse haluavat.

Jani Kuusela

Turvapaikanhakijat on samanaikaisesti sekä taakka, jota pitää jakaa, mutta myös rikkaus, jota pitää lisätä.

Miksi rikkaus?

Jokainen uusi tulokas, joka saa kansalaisuuden, saa myös puhtaat luottotiedot, jotka suurelta osalta suomalaisista jo puuttuvat.

Kyllä.

Luottotiedoilla saa kaikenlaista kivaa ostettua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jokainen tulija on yksilö, ei ole mitään yhteistä turvapaikanhakijaryhmää, joka toimisi samalla tavalla.

Joku voisi sanoa saman vaikka antikvariaatti-kauppiaista tai hautausurakoijista, että kaikki ne ovat ääliöitä ja luottotiedottomia.

Kannattaa opetella käsitelemään ihmiset yksilöinä.

Tommi Mäkinen

"Kannattaa opetella käsitelemään ihmiset yksilöinä."

Sanoo Ritala, joka juuri aiemmin kertoi, että tietää jokaisen perussuomalaisen ja persun kannattajan olevan vähä-älyinen idioottirasistifasistinatsi.

Luuletko sinä petteri, että kukaan ottaa mitään sanomaasi vakavissaan?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #42

Mulla olikin jo ikävä, kiitos kulta :)

Juu mä sanoin tän sua varten, katsos arvasin jo etukäteen mitä sanot.

Haittapersupuolueeseen liitytään vapaaehtoisesti ja arvostelen puoluetta.

Mutta jos ihmisiä käsitellään uskonnon, ulkomuodon tai pakolaisuuden perusteella on kyse vähän eri asiasta.

Tämä ei taida sinulle ja persuille kyllä aueta, siksipä ne saakin banneja joka paikasta.

Prinsessakin sai bannit ja jopa mestari twitteristä.

Yhyyy!

Tommi Mäkinen

"Prinsessat ovat usein niin herkkiä, että bannaavat kaikki, jotka ovat prinsessan kanssa erimieltä."

Katos nyt vast hokasin.

Luuletko sinä vieläkin oikeasti, että sinut oli bannattu sen takia, että olit eri mieltä/jauhoittelit häntä taidokkaasti, eikä sen takia että jokainen kommenttisi oli tasoa: "öyh öyh öyh öyh öyh öyh öyh öyh rasisti fasisti natsi öyh öyh öyh!!" :D

"Tämä ei taida sinulle ja persuille kyllä aueta, siksipä ne saakin banneja joka paikasta."

Jänskä. Mä en oo saanut bännejä mistään, yhyy :D

Tommi Mäkinen

Eiku joo, Petra Naigwist blokkasi koska kysyin miksi hänen ystävänsä selkeästi valehtelee. Kiitos korjauksesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu et sä saa bannneja, sä olet niin hauska :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tavio on tänään tuolla eduskunnassakin esittänyt asiallista ja edustajalle sopivaa kieltä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7f33c4b4-9e2...

On siinä mies, joka blogeissa jauhaa valheita ja eduskunnassakin kehtaa syyttää kaikkia maahanmuuttajia kollektiivisesti ja sitten nimittelee vielä ihmisiä.

Mä olen aina sanonut, että tuollaisia ihmisiä ei saisi päästää ihmisten ilmoille, tai ainakaan eduskuntaan, mutta toisaalta persupuolueessa ei taida olla ketään, joka olisi tuota älykkäämpi.

Se on persuissa tietenkin vaikeaa, kun ei yksikään edustaja ole niitä penaalin terävämpiä kyniä. :)

Tommi Mäkinen

"persupuolueessa ei taida olla ketään, joka olisi tuota älykkäämpi/ kun ei yksikään edustaja ole niitä penaalin terävämpiä kyniä. :)"

Toi on ehkä hauskinta, kun ritala arvostelee muitten älykkyyttä :D

Itte hakkaa samat väsyneet solvaukset kymmeniä kertoja päivässä, kuukaudesta toiseen, kun ei vaan keksi uusia..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mun tarvii keksiä uusia, kun nämä vanhatkin toimivat persujen suhteen mainiosti.

Ja tuntuu se sinuakin edelleen kiihottavan :)

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #58

Lähinnä ihmettelen, kuinka on pokkaa kirjoittaa tuhannetta kertaa samat :D

http://www.hollilla.com/reader.php?action=usercoll...

Viidettä vuotta samaa shittiä :D

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #59

Ja lisää tulee, koeta kestää.

Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #60
Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #59

Ritala pitäisi suulkea kokonaan pois forumilta, koska hänen kirjoittelunsa on lähinnä spämmäystä. Ilmeisesti se kuitenkin vastaa US:n toimituksen mielipiteitä, koska touhu saa vapaasti jatkua.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Jaaha. Puolan malliin vaan. Puolan Ritala kuule juuri tapettiin ja koko kansa suree. Te äänekkäät someautoritäärit ette edusta kansaa vaikka vaahtoatte ja lietsotte kansan nimissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #71

Lehtosen kommentissa näkyy kaikessa alastomuudessaan öyhöttäjien ajama "sananvapaus." Ritalalla on jo yksi hännystelijä, tuleeko niitä nyt lisää?

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Keskustelun ongelmallisuus tulee hyvin esiin Tavion blogissä. Hän tuo blogissaan esiin Suomen vetovoimaisuuden kehitymaissa. Hän ei kuitekaan perustele sitä mitenkään. Ilmeisesti siksi, että asia on monille niin itsestään selvä? Mutta ongelma on siinä, että isolle joukolle ihmisiä kaikki kämyjen väitteet ovat automaattisesti vääriä, jos niillä ei niille esitetä vedenpitäviä todisteita. Kuikkahan melkein ensimmäisessä suositussa komentissä leimasi Tavion väitteet Suomen vetovoimaasuudesta höpöpuheiksi. (Olen tässä ketjussa ja Tavion blogissa tuonut esiin näyttölä Suomen vetovoimaisuudesta)

Tosin tosin samat ihmiset eivät vaadi mitään todisteta jos kirjoitetaan jotain väitteitä kämyistä. Otampa tähän esimerkin Esa Mäkisen kommentti Huhtasaarelle "koulukohun" aikaan:

Otetaan vaikkapa tämän Lauran kirjoituksen alla oleva Esa Mäkisen komentti, jolla on 22 tykkäystä.

"Eikö sinulla ole mitään sanottavaa niille kannattajillesi, jotka ovat rynnänneet uhkailemaan rehtoria ja yrittävät selvittää oppilaiden tiedot päästäkseen heidänkin kimppuunsa? Olet täydessä vastuussa siitä. Tai onko mitään sanottavaa rehtorille ja oppilaille? He joutuvat kantamaan alhaisen temppusi seuraukset"

Varsinkaan tuosta oppilainen tietojen onkimisesta ja halusta käydä heidän kimppuunsa ei ole mitään näyttöä. Mäkisen kompaajien mielestä tälläiset kommentit ilmeisesti ovat vain automaattisesti totta.

Kun taas Henna Kajava kertoi tuttavansa kokemuksia synnytyssairaalasta, jossa ihmeteltiin maahamuuttajien suurta määrää ja huonoa käytöstä. Kajavan puheet leimattiin höpöpuheiksi. Syyttele loppui vasta kun linkkasin jutun sairalahenkilökunnan omia lausuntoja mamujen suuresta määrästä ja Uutisen uimahallihenkilökunnan kokemuksista maahanmuuttajien huonosta käytöksestä uimahalleissa.

http://hennakajava.puheenvuoro.uusisuomi.fi/264137...

Tämän takia en esitä tänne mitään näkemyksiä maahanmuutosta, josta ei ole kunnon näyttöä. En esim. mielelläni kerro omia kokemuksia maahanmuuttajien huonosta käytöksestä. Enkä suosittele muillekaan, sillä ne leimataan heti automaattisesti vääriksi.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Sama ilmiö on kun joku persu on ylellä.

Esim sunnikka syytti Huhtasaarea, että tämän toiminta on aiheuttanut pelkoa koulun oppilaille, vaikka mitään näyttäö tästä ei ole. On ainoastaan päinvastaista näyttöä.

Sitten taas samassa ohjelmassa Sunnikka penäsi Huhtasaarelta näyttöä oppilaiden poliittisesta ohjauksesta, vaikka toimittajat olivat todentaneet yhden tapauksen, ei riittänyt vaan lisää näyttöä penättiin Huhtasaarelle. Sama meininki on jatkuvasti YLE:n ohjelmissa.

Tiina Keltanen

Ei tämänkään Takapiha-Tackleberryn jutuissa ole päätä eikä häntää..pyöreät jutut kuin kotikaupunkinsa kadut..

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ensimmäisen kerran olen pääosin samaa mieltä Majurin kanssa.

Kiitos.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Moi, mä oon 17 vuotias, kertoi raavas mies ikänsä Sipilälle. Sainpahan hemmetin hyvät naurut silloin. Koomikko ainesta :D :D

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Samaa mieltä olen kaikesta, paitsi hakemusten käsittelyn ja ratkaisujen osalta. Prosessin ongelmista tulevat ensimmäisinä mieleen valitusaikojen lyhentäminen turvapaikanhakijoilta ja oikeusavun poistaminen käsittelyn alussa, jonka ansiosta monia hakemuksia ei käsitellä kunnolla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Taviolta heitti pahasti yli. Sitä saa mitä tilaa.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ulkopuolisen tarkkailijan silmin näyttää kyllä siltä, että Reijo Tossavaisen "kehittämä" tykittämisstrategia ilmatilan haltuunottamiseksi perussuomalaisille ei enää kanna Puheenvuorossa. Näissä vaaleissa. Nyt ollaan selvästi valppaampia faktojen tarkastamisessa. Saa nähdä, tuleeko jotain uutta? Suuresti epäilen. Jonkinmoinen paniikki alkaa näkyä lävitse blogiteksteistä. Kuten mm. Tavion ja Luukkasen. Kun ei ole kuin se yksi agenda. Sitä on vaikea pitää hengissä. Vielä sentään riittää peukuttajia, mutta vain murto-osa siitä mitä edellisissä ja sitä edellisissä vaaleissa. Timon ohjaava käsi ja tuki puuttuu. Lieneekö mestarin motivaatio hiipunut??

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Pekka Siikala kertoi aloittavansa "Tossavaisen tykittämisstrategian" ja kirjoittelikin blogeja ihan kiitettävään sävyyn, mutta nyt hän näyttää poistaneen blogistaan kaikki kirjoitukset.

"Vielä sentään riittää peukuttajia, mutta vain murto-osa siitä mitä edellisissä ja sitä edellisissä vaaleissa"

Varmaan johtuu siitä, että niin monet peukuttajat on bannattu ylläpidon toimesta.

"Jonkinmoinen paniikki alkaa näkyä lävitse blogiteksteistä. Kuten mm. Tavion ja Luukkasen. Kun ei ole kuin se yksi agenda. Sitä on vaikea pitää hengissä"

Aika hyvin se "yksi agenda"on pysynyt hengissä ainakin viime päivinä, kun ovat alkaneet holtittoman mahanmuuttopoliitikan hedelmät kypsymään..

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Muutamia asioita, joita olen huomannut kun olen keskustellut välillä erään Irakista tulleen turvapaikanhakijan kanssa.

Esimerkiksi Helsingissä turvapaikanhakija joutuu hakemaan samoja kaupungin asuntoja kuin muutkin ja jonot ovat pitkät.

Yksityisiltä markkinoilta on vaikeaa saada, vaikka saavat Kelan takauksen vuokrista ja vuokravakuuden. Yksityiset eivät mielellään vuokraa turvapaikanhakijoille. Tuurilla ja kovalla työllä löysi asunnon yksityisiltä markkinoilta.

Kului noin vuosi, ennen kuin pääsi opiskelemaan suomen kieltä.

Nyt opiskelee 2 vuotta kestävässä kotouttamisjaksossa, jossa on ns. valma-vaihe menossa. Siis valmentaa ammatillisiin opintoihin. Suoritti suomen kielestä ensimmäisen yki-testin.

Saa samat tuet kuin suomalaisetkin. Totuuden nimissä on todettava, että se missä turvapaikanhakijat voivat saada enemmän on harkinnanvarainen toimeentulotuki, sosiaalivirasto myöntää sitä. Mutta siinäkin on perusteet. Aika tiukalla toimeentulolla tämä turvapaikanhakijana tullut kituuttaa. Perheellisellä on hieman parempi tilanne, kun on lapsia. Niin on suomalaisellakin perheellisellä verrattuna yksin elävään.

Rankin vaihe on riittävän kielitaidon saavuttaminen, jotta pärjää opiskeluissa. Maahanmuuttajat opiskelevat Helsingissä maahanmuuttajlle tarkoitetuissa koulutusohjelmissa, joissa siirrytään suomen kielisten joukkoon opiskelemaan suomen kielellä. Kestää pitkään, yleensä noin 5 vuotta ennen kuin kielitaito on sillä tasolla, jotta kykenee opiskelemaan suomen kielellä.

Jos tohon laskee mukaan ajan siitä lähtien kun on alkanut tukia saamaan, niin on mennyt kituutellessa ainakin noin 7 vuotta, tai enemmän.

Nämä minun havainnot on siitä kun olen usein keskustellut irakilaisen turvapaikanhakijana tulleen kanssa ja minulla on ammattiin opiskeleva maahanmuuttajavaimo. Eli on tullut noi kotouttamiskuviot tutuiksi.

Maahanmuuttajien kannattaa muuttaa Helsinkiin, täällä on paremmat kotouttamismahdollisuudet ja helpompaa löytää töitä, kun pienillä paikkakunnilla. Maahanmuuttajien koulutus on täällä paremmin järjestetty.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jotta täällä ei ihmetellä blogistin katoamista kirjoituksen jälkeen, tuli pieni homma joka piti hoitaa.

Kiitoksia osallistuneille. Tavio ei ole bannannut minua vaan kuten Siikala oikein arvioi, oli järkevämpää tehdä oma blogi lukuisista bullshit-väitteistä kuin lähteä närkkimään niitä yksi kerrallaan Tavion blogiin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset