pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Työturvallisuusongelma naapurissamme

Putinin aikana Venäjällä on kehittynyt uusi työturvallisuusongelma. Keski-ikään ehtineet kenraalit ja tiedustelupalvelujohtajat kuolevat hämärissä oloissa joko sairauksiin, onnettomuuksissa, myrkkyyn tai muuten oman tai toisen käden kautta. Onhan tässä mahdollisuus, että kyse on pelkästä sattumasta tai siitä, että johtoporras on vain niin tapaturma-altis tai muuten heikkolaatuinen.

Aivan hiljattain kuoli enemmän tai vähemmän yllättäen lyhyen virkakauden tehnyt Venäjän sotilastiedustelun johtaja Igor Korobov 62-vuotiaana, sairauteen. Hänen edeltäjänsä Igor Sergun kuoli niin ikään yllättäen, 59-vuotiaana, sairauteen. Toissa vuonna kuoli entinen FSB:n kenraali Oleg Erovinkin, 61. Hän löytyi kuolleena autostaan eikä kuolinsyytä annettu julkisuuteen. Vuonna 2010 kuoli toiseksi korkein GRU-komentaja Yuri Ivanov Turkissa, 53-vuotiaana, syy: hukkuminen. Vuonna 2008 kuoli GRU-komentaja Sulim Yamadayev, 36-v, Dubaissa, ammuttuna. Tässä siis vain muutama yllättävä lähtö lähivuosilta.

Kenraalikunnassa on niin ikään käynyt kova kato Putinin aikana. Vähintään 38 kenraalia on vaihtanut hiippakuntaa ja pääasiallisina syinä on julkisuudessa mainittu erilaiset, mitä ihmeellisimmät onnettomuudet, myrkytykset, sydänongelmat, ampumiset tai pelkkä kuolema. Luonnollinen kuolema pitkän iän perusteella vaikuttaa nykyään erittäin harvinaiselta Venäjän johdossa.

Edellä mainittuun nähden on ollut hienoa havaita miten fyysisesti ja henkisesti terve johtaja Venäjällä tällä hetkellä löytyy. Hänellä ei varmuudella ole mitään syytä ihmetellä kollegakatoa ympärillään eikä myöskään hänellä ole mitään tekemistä ulkomailla sattuneisiin entisten agenttien myrkytysyrityksiin tai -kuolemiin. Montenegrossa 2016 tapahtuneesta pääministerin murhayrityksestä ja vallankaappaushankkeestakaan hänellä tuskin oli tietoa, vaikka asialla olivat GRU:n agentit. Kun Venäjä ei ole Putinin aikana hyökännyt mihinkään tai muutenkaan käyttäytynyt aggressiivisesti muita maita kohtaan, Suomella on edessä loistava tulevaisuus Putinin kanssa yhteistyötä tehden.

Hyvää itsenäisyyspäivää.       

          

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Kuolevat melkein kuin suomalaiset raskaan liikenteen ammattikuljettajat, joita yhdistyksen julkaisussa muistetaan korkeaan ikään ehtineinä 55 - 60 vuotiaina.

En tiedä onko työllä ja elintavoilla heidän tai mainitsemiesi menehtyneiden kohdalla jotain tekemistä. Putin taitaa kuitenkin olla enemmän urheilullinen KGB-FSB (menikö oikein) mies?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Putinilla voi iän kertymistä auttaa omat ruoat, ruokatarkastukset, omat kokit ja tuttu henkivartijakaarti. Ja miksei liikunta, eihän siitä yleensä haittaa ole kenellekään.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Ville Haapasalo kertoo kirjoissaan laajoista Venäjän matkoista. Kerran hän pääsi etelä-Venäjällä buddalaiseen luostariin. Sinne oli tiukat turvatarkastukset, ei kameroita, ei äänityslaitteita. Sisällä paljastui että se oli todellisuudessa valtion ammattitappajien eläkekoti, perustettu jo Stalinin aikana.

Stalinin aikana sellaisia lain palvelijoita oli kymmeniä tuhansia. Mutta nyt Putininkin aikana heitä tarvitaan. Mutta jos kansan palvelijaksi koulutettu GRU:n agentti töppäilee työssään niin pahasti kuten Skripalien eliminoijat tekivät, niin johdossahan on vika.

Silloin kun asia on selvä, mitä sitä jahkailemaan, lopullinen tili heti esitutkinnan jälkeen. Sellainen selkeä ja oikeudenmukainen lainkäyttö parantaa seuraajien motivaatiota.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onhan se toki edistystä, jotta ensin oli vainoharhainen juoppo (Stalin), sitten oli pelkkä juoppo (Jeltsin), nyt on kovakuntoinen raitis mies.

Ongelmat johtunevat raittiudesta. Jo Iivana Julma (oikea käännös oisi kyllä Iivana Mahtava), ymmärsi, että juotetaan porukka humalaan, niin kyllä kielenkannat irtoavat.

Putinilla ei ole tätä keinoa, joten alaiset saavat möhliä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset