pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Venäjän hakee sotaa Ukrainassa

Roistovaltio Venäjä jatkaa hyökkäyksiään Ukrainassa. Nyt Venäjä on sulkenut kansainväliseltä meriliikenteeltä kulun Ukrainalle kuuluvassa Kerchin salmessa. Venäjä on myös tulittanut ja vallannut ukrainalaisia aluksia. Putin hakee sotaa Euroopassa ja todennäköisesti tulee sen saamaan. 

Oikeudellisesti Venäjä on roistovaltio, joka 2014 hyökkäsi asevoimin Ukrainaan ja valtasi Krimin. Venäjä on Krimin valtauksen jälkeen ollut myös valtaamassa asevoimin Ukrainan itäosia ja tukee asevoimin edelleen Ukrainasta kaapattujen alueiden laitonta hallintoa, jota ukrainalaismaanpetturit pitävät yllä yhdessä Kremlin kanssa. Venäjä on myöhemmin lainvastaisesti liittänyt Krimin itseensä ja kansainvälisen oikeuden mukaisesti kyse on edelleen Ukrainan miehityksestä. Venäjä on myös laittomasti rakentanut Kerchin salmen ylittävän sillan Ukrainaan ja viimeisin laittomuus oli salmen sulkeminen kansainväliseltä meriliikenteeltä. Venäjä on tässä yhteydessä myös hyökännyt aseellisesti ukrainalaisaluksia vastaan ja merirosvotyyliin kaapannut aluksia itselleen. Onneksi olkoon, Venäjä. Mitä seuraavaksi?

Ukrainalaiset, voitte asiassa katsoa peiliin jos luulette, että joku muu taistelee teidän laillisten oikeuksienne puolesta. Jos te itse ette puolusta omaa maatanne, kertokaa Euroopalle, miksi meidän pitäisi se tehdä? Venäjä on jo nyt ryöstänyt Ukrainalta  paljon, ja te seisotte siellä tumput suorana. Venäjä on roistovaltio, joka toimii roistovaltion tavoin ja osaa hommansa. Laittomuuksia joko vastustetaan tai sitten ei.

 

https://edition.cnn.com/2018/11/25/europe/russia-ukraine-kerch-strait-in...

 

   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (159 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Tämä oli odotettuakin, koska Putinin suosio on ollut alamaissa ja tarvitaan jonkinlainen rähinä nostattamaan venäläisissä taas isänmaallista intoa.

Ukrainalaisten puolustautumishalusta en ole Pasin kanssa aivan samaa mieltä. He ovat vaikeassa tilanteessa, koska vastaaminen Venäjän provokaatioon antaisi sille mahdollisuuden eskaloida sota, jolla se valtaisi lisää Ukrainan aluetta. Georgian Saakasvili lankesi 2008 juuri tällaiseen venäläisten ansaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En oikeastaan usko, että Putinin gallupkannatuksella on juurikaan tekemistä tämän asian kanssa. Venäjällä on oma ekspansiivinen strategiansa eikä kansalta sitä kysytä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mahtavatko venäläiset reagoida Putinin sapelinkalisteluihin joka kerta ehdollistetusti kuin Pavlovin koirat kuolaamalla äänimerkille?

Isänmaallinen innostus on tainnut olla alamaissa viimeistään siitä lähtien, kun Putin (66-v.) pyrki nostamaan eläkeikää mutta joutui kiireesti perumaan kansan tuomion saaneen päätöksensä. Länsimaiden pakotteet alkavat ilmeisesti vaikuttamaan kadun miehenkin elintasoon. Ukrainasta ei mitään kultakaivosta löytynytkään, ja epätoivoinen huomion hakeminen saa muun maailman pitämään Venäjää pelkästään naurettavana.

Pitkäänkö Putinilla on vielä peliaikaa jäljellä?

https://themoscowtimes.com/news/majority-russians-...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Niinpä Näränen, jos ukrainalaiset olisivat eilen vastanneet tuleen, he olisivat samalla menettäneet se vähäisenkin tuen, jota heillä lännessä on. EU - Suomi mukaan lukien - ei kykene tässä muuhun kuin jeesustelemaan ja arvaamaton Donald Trump voi asettua tässä konfliktissa Venäjän puolelle.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Väärin. Ukrainalaisten ei tarvitse alistua tapettavaksi, merirosvoukselle tai edes miehitykselle. Heillä on täydellinen oikeus puolustautua kaikin käytettävissä olevin voimin. Hätävarjelu on aina hätävarjelua, maasta tai kansasta riippumatta.

Ukrainallahan on nytkin YK:n peruskirjan mukainen laillinen oikeus parhaaksi katsomallaan hetkellä vallata Krim takaisin vaikka voimatoimin ja ottaa Itä-Ukraina haltuunsa, ja millä tahansa valtiolla tai yhteisöllä on laillinen oikeus auttaa Ukrainaa palauttamaan rikkoutunut oikeustila. Venäjällä ei ole oikeutta edes vastata Ukrainan voimatoimiin Ukrainan alueella ja jos se niin toimii, se on silti hyökkääjä.

Lännen tuki Ukrainalle on riippuvainen Ukrainan omista toimista. Jos Ukraina ei itse auta itseään, ei sitä tee länsikään.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #18

Ilman muuta Ukrainalla on oikeus vastata Venäjän aggressioihin, myös sotilaallisesti. Jos heillä olisi siihen kykyä, niin mitä kernaimmin saisivat vallata Krimin takaisin ja pommittaa myös tuon Kertshin sillankin Asovanmeren pohjaan. Ikävä kyllä Ukrainalla ei ole siihen tällä hetkellä edellytyksiä, ainakaan yksin ja Venäjä odottaakin vesi kielellä, josko tilanne eskaloituisi ja voisivat lisätä miehitysaluettaan esim. Mariupolin suunnalla.

Tällä hetkellä länsi ja muu demokraattinen maailma voivat osoittaa tukeaan Ukrainalle talouspakottein ja toimittamalla Ukrainalle nykyaikaista aseistusta. Suoraan sotaan ydinasevaltio Venäjää vastaan tuskin mikään maa, edes Yhdysvallat, ei ryhdy.

Suomelle tämäkin Venäjän provokaatio on taas muistutus siitä kuinka tärkeäää meille olisi kuulua läntiseen puolustusliitto Natoon. Jos ja kun Venäjä aikanaan alkaa tehdä vastaavia provokaatioita meitä vastaan, kukaan ei tule meitä auttamaan - paitsi artiklan 5 perusteella.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #18

No totta kai Ukrainalla on oikeus itsepuolustukseen, mutta he varovat sitä viimeiseen asti, koska ryhtymällä täysimittaiseen sotaan he kadottaisivat lännen vähäisenkin tuen ja sympatian. Yksin Ukrainalla ei ole mitään mahdollisuuksia pärjätä. Tätä pitäisi tosiaan suomalaistenkin miettiä, Natoon olisi pitänyt pyrkiä jo 20 vuotta sitten.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Trumpia taitaa tällä hetkellä kiinnostaa enemmän Meksikon rajakin, mutta:

Russia Isolated at U.N. as Western Nations Condemn Attack on Ukrainian Ships

Nikki R. Haley, the ambassador from the United States, called the episode an “arrogant act” by Russia that the Trump administration and the international community would not accept.

Talvisotakin m mainittu.

In remarks ahead of the session, Ukraine’s ambassador, Volodymyr Yelchenko, warned that the clash at sea could make way for further incursions into Ukrainian territory by Russian forces. Ukraine has two major ports on the Azov Sea, Mariupol and Berdyansk, that depend on the free movement of ships through the Kerch Strait.

The violence occurred close to the 79th anniversary of the start of the Soviet Union’s war with Finland in 1939, a fact that Mr. Yelchenko said was no coincidence.

https://www.nytimes.com/2018/11/26/world/europe/ru...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Georgia onkin reagoinut, Siperia opettaa.

Georgian Foreign Minister David Zalkaliani has called “alarming” to the attack on Ukrainian navy vessels by Russia on Sunday and called upon the international community to make timely measures to settle the conflict which causes threats “for the regional security.”

http://agenda.ge/en/news/2018/2479

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei tämä liity Putinin suosioon.

Kyse on ennemminkin Ukrainan sotaretken jatkoa, kun heidän sotilaallinen tavoiteena näytti olleen Krimin vieminen JA jättäminen tämä selkkaus vähän niinkuin kesken, että voivat vähän väliä muutaman vuoden välein härkkiä ja pidettyä Ukrainaa varpaillaan.

Oisko siellä ukrainassa nyt sitten vaalit tulossa että piti vähän painetta tehdä...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinistön sanoin, kasakka ottaa mikä irti lähtee.

Ei voi kuin ihmetellä, että mitähän seuraavaksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Näyttää siltä, että alkoi kylmä sota vähän niinkuin tuli takaisin ja Venäjä pistää naapureita satelliittivaltioiksi joiden päätöksen tekoon voivat vaikuttaa, esim. sotilaallisin keinoin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Sotahulluille tämä on sotaa. Muille kyseessä on rajakahakka, jos sitäkään. Mutta rajakahakat ovat kyllä oikein hyvä syy aloittaa sota, jos joku sotaa haluaa. Pelottavan monet haluavat.

Venäjän en usko haluavan suurta sotaa, sillä Venäjä taitaa olla sellaiseen aivan liian heikko? Ainakin jos puheenvuoron asiantuntijoihin on luottaminen.

Onko?

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Jos herra Siikala nyt hieman perehtyisi asiaan ennen kuin kommentoisi. YK:n sopimuksessa "United Nations Convention on the Law of the Sea" artiklassa 19 on määritelty sellainen asia, kuin viaton kauttakulku (innocent passage eng.) toisen maan merialueiden kautta:

https://www.un.org/Depts/los/convention_agreements...

Ukraina luultavasti perustaa oikeutensa laivojensa siirtymiseen Asovanmeren ja Mustanmeren välillä. Venäjä ratifioi kyseisen sopimuksen 1997:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_parties_to_t...

Näyttää siltä, että tässä on taas yksi sopimus, josta Venäjä tuntuu ajattelevan, että se ei heitä sido.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Löytyy tuo konventoi suomeksikin, niille, jotka aina valittavat, että käännöksiä ei ole.

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/199...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Selvästi sanottu, selvästi Venäjän rikkoma. Kyseessä ei ole rajakahakka, vaan taas kerran osoitus Venäjän röyhkeydestä ja välinpitämättömyydesta sitoumustensa osalta. Koska juuri mitkään kansainväliset sopimukset eivät ole tuttuja journalisteille, asioista kirjoitellaan huuhaata. Se, että suurin osa suomalaisista ei kykene ymmärtämään kunnolla näin ”kovin vaikeita” asioita, käy hyvin ilmi viimeaikaisesta GCM-kirjoittelusta.

”Article17

Right of innocent passage

Subject to this Convention, ships of all States, whether coastal or land-locked, enjoy the right of innocent passage through the territorial sea.”

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Max "The GCM" taas mieliteemassaan, kaikkitietävässä huuhaa-todellisuudessaan.

Totean tämän havaintoni lempeän huumorin sävyttämänä. Kyllä meidän Max ymmärtää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #15

Majuri, olisiko syytä siistiä tällaiset henkilöön käyvät ja täysin asian vierestä olevat katkerat kommentit pois pilaamasta asiallista keskustelua?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #16

Periaatteessa otan Max pois vain aivan törkeimmät. Eiköhän tuo vielä mene. Kyllä täällä Max voi napauttaa kunnolla takaisinkin, ja mitä olen havainnut, sinulta kyllä löytyy rahkeita vaikka kymmenelle Marttilalle.

Marttila voinee tietysti perustella miksi meuhkaa täällä Maxia huuhaa-todellisuudesta. Mitä itse ymmärrän Maxin kirjoituksia, huuhaa on niistä melko kaukana tai sitten oikeustiede on saanut uuden määritteen. Tosin tästäkin näyttötaakka on Marttilalla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Jätän tällä kertaa Marttilan rauhaan. Itkua on tullut jo ihan riittävästi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #20

"Marttila voinee tietysti perustella miksi meuhkaa täällä Maxia huuhaa-todellisuudesta." Melko rauhallisia interventioita olen harrastanut Jussilan "todellisuuteen". Arvostan joka tapauksessa harkintakykyäsi, Majuri.

Huuhaana pidän esimerkiksi sellaista tavallisia kansalaisia ylenkatsovaa "The Übermensch" -otetta, jolla Jussila 'meuhkaa'. https://en.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cbermensch

Yksioikoisesti ja kapeakatseisesti pelkkä juristeria edellä ei kannata aivan jokaiseen aihekokonaisuuteen mennä. Elämä ja todellisuus on useimmiten hieman monisäikeisempi asia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #29

Olen mielenkiinnolla lukenut kokeneemman kollegani juttuja ja kirjoituksia enkä ole havainnut lainkaan yli-ihmisjuttuja. Jussila on ottanut asioihin kantaa oikeustieteellisestä näkökulmasta ja jos se ei avaudu muille, eihän se ole yli-ihmisyyttä vaan pääosin muiden tietämättömyyttä.

Kuten olen täällä jossain todennut, eivät lakimiehet ole erehtymättömiä tai kaikkitietäviä mutta joskus erittäin veemäisiä vastaväittäjiä tieto-/sovellustaidon takia. He eivät niele sitä että joku väittää oikeudellista asiaa x esimerkiksi z:ksi. Silloin kun puhutaan oikeudellisesta asiasta, pitää tietää juttuja vähän enemmän kuin se mistä pykälästä puhutaan. Kansainvälisen sopimusoikeuden spesialistina ei voi pitää peruskoulun kesken jättänyttä henkilöä joka kykenee ostamaan pullon keppanaa lähi-Salesta edes silloin kun osto tapahtuu lomareissulla Espanjassa.

Kohtuullisen kokeneena oikeudenkäyntilakimiehenä voin väittää vastaan kenelle tahansa ja kysyä vaikeita asioita esimerkiksi insinööreiltä, professoreilta, lääkäreiltä tai psykiatreilta jne. mutta joudun ottamaan asioista selvää etukäteen etten tee itsestäni pelleä julkisesti. Täällä somessa valitettavasti kaikki eivät tee kotiläksyjä ennen kuin alkavat kritisoida oikeustieteen piiriin kuuluvaa asiaa juristeja ja esimerkiksi kansainvälisen oikeuden professorin näkemyksiä vastaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #39

Se on häiritsevää, että juristit pyrkivät usein omimaan asioita väittämällä, että niitä voi ymmärtää ja tulkita vain juristin koulutuksella.

Tuon voi ymmärtää pyrkimyksenä edistää oman ammattikunnan edunvalvontaa, mutta vaatimuksena se on kohtuuton. Lainsäädäntö on silloin huonosti kirjoitettu, jos sitä ei voi soveltaa ja tulkita muuten kuin juristin koulutuksella.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #51

Esittäisitkö jotain väitteesi tueksi, esim. että Pasi tai minä olemme kirjoittaneet jotain tuollaista? Eiköhän sekin ole tullut viime aikoina selväksi, että maallikkojen käännökset ja tulkinnat ovat olleet katastrofaalisia valheita tarkoitushakuisuudessaan? Ja myös se, että näitä vääristelyjä on otettu aivan todesta?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #52

Tuo oli enemmän yleinen toteamus, enkä viitannut erityisesti mihinkään tiettyyn kommenttiin. Itse en näe mitään syytä mennä mukaan GCM:ään, mutta se liittyy siihen, että pidän koko paperia tarpeettomana. Epäilen myös vahvasti, että asiakirjassa on koira haudattuna, ja siihen tullaan tulevaisuudessa vetoamaan, kun vaaditaan jäsenmaita toteuttamaan Brysselin "keskuskomiteasta" tulevat maahanmuuttoa koskevat aloitteet ja päätökset esim. taakanjaosta. Tämä siis siitä huolimatta, että lopullinen päätösvalta jäisi kullekin jäsenmaalle. Jossain EU:n laskelmassa muistaakseni on mainittu, että Suomeen voitaisiin ainakin teoreettisesti sijoittaa kymmeniä miljoonia maahanmuuttajia...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #51

Eihän Mika me mitään omita tai edes väitetä että asioita voi ymmärtää vain juristin koulutuksella. Ei siitä koulutuksesta mitään haittaa ole kun puhutaan oikeudellisista jutuista. Sen verran voin sanoa että sain Helsingin yliopistosta seitsemän vuoden koulutuksen, kinasin jo tuolloin professorien ja dosenttien kanssa ja pyysin heiltä lisäselvityksiä ja -oppia vaikeista asioista, ja edelleen pidän joitain oikeudellisia asioita vaikeina.

Lainsäädäntö itse asiassa on paikkapaikoin vaikeaa, ei se maine tuulesta temmattua ole. Tänä päivänä ei juuri kannata lähteä yksin kokeilemaan oikeuteen onneaan, varsinkaan jos siellä on juristi vastapuolella. Jos itse joutuisin oikeuteen, ottaisin silti lakimiehen vaikka takuuvarmasti osaan omat asiani. Juttu nimittäin on niin että kaksi juristia samalla puolella ei aina merkitse kaksinkertaista onnettomuutta. Tämän voi tarkastaa kysymällä asiasta vaikka joltain syyttäjältä joka ajaa syytteitä useita vastaajia vastaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #54

Joo, tarkoitus ei todellakaan ole väheksyä juridista koulutusta, eikä varsinkaan ammatin harjoittamisen myötä tulevaa kokemusta. Olen itsekin joutunut sen verran toimimaan näiden juttujen parissa, ettei tulisi mieleenkään lähteä ottamaan oikeudessa matsia ammattilaisen kanssa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #16

Jussila, Esitit noissa keskusteluissa joita käytiin GCM-sopimuksesta, että Kiina aikoo allekirjoittaa sopimuksen kanssa. Luin kuitenkin toisenlaista tietoa.

https://www.suomenuutiset.fi/jo-12-euroopan-maata-...

Eli allekirjoittaako Kiina sopimuksen vai ei? Ja jos ei allekirjoita, niin on erittäin outoa, että henkilö joka asuu Kiinassa, on täällä puolustamassa sopimusta, jota hänen oma kotimaansa ei aio allekirjoittaa. Eikö hänen kielitaitoisena, tulisi ajaa sopimuksen allekirjoittamista omaan kotimaahansa, eikä entiseen kotimaahansa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #23

Laitinen, asiastakin voi kirjoittaa. Sinulla väärinymmärrys jatkuu, eikä oikea asianlaita mene edes lekalla perille: mikään maa ei allekirjoita GCM-asiakirjaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #26

No puhutaan vaikka sopimuksen hyväksymisestä tai ihan vaikka miksi itse haluat asiaa kutsua, mutta se asia ei muuta kysymysteni laatua. Miksi olet täällä haukkumassa kaikki ne, jotka sopimuksesta kirjoittavat negatiivisesti ja näin puolustamassa sopimusta, vaikka oma kotimaasi ei aio sopimusta hyväksyä? Entisen kotimaasi tulisi siis mielestäsi hyväksyä itselleen haitallinen sopimus ja nykyisen kotimaasi ei?

Ja eikö sinun tulisi ennemmin kirjoittaa asiasta Kiinan, nykyisen kotimaasi nettipalstoille asiasta, kuin entisen kotimaasi? Jotain hyvin, hyvin outoa näissä sinun jutuissasi on?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30

Marttilalle ja Laitiselle yhteisesti, kun näytätte jakavan viiteryhmän: asiallisuudesta teidän kummankaan kommenteissa tähänkään kirjoitukseen ei ole kysymys. Käytätte Pasi Majurin kirjoitusta minun sättimiseeni, katkeroituneena kommenteistani, joissa olen oikonut valheita ja tarkoitushakuisia väärinkäsityksiä. Kirjoittakaa oma kirjoitus, vaikka yhdessä.

Höyhensarjalaisen ei kannata haastaa raskaan sarjan edustajaa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #31

Älä nyt Max ole turhan vaatimaton, en sinua sentään höyhensarjalaisena pidä. ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #34

Tietenkin sinun väärinymmärryksesi tuli todistettua tässäkin. Asiassa et näytä pysyvän millään, mutta asiaa sinulla ei ole oikeastaan koskaan ollutkaan. Kirjoita oma kirjoitus, jossa sitten voit tuoda julki kuinka katkeroitunut olet kun valheet on paljastettu ja väärinkäsitykset oikaistu. Pääset varmasti Luukkasen tasolle hieman yrittämällä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #31

"Käytätte Pasi Majurin kirjoitusta minun sättimiseeni, katkeroituneena kommenteistani, joissa olen oikonut valheita ja tarkoitushakuisia väärinkäsityksiä."

Pitäisiköhän Jussila nyt pysyä totuudessa, jos se sinulle ylipäätään on mahdollista? Ensinnäkään en ole sättimässä sinua mitenkään, toiseksi otit itse esille sopimuksen tässä(kin) blogissa, kolmanneksi nyt näyttää siltä, että olet itse levittänyt valheita Kiinan sopimuksen hyväksymisestä ja neljänneksi olen esittänyt sinulle vain hyvin asiallisia kysymyksiä, jotka liittyvät kaikki sopimukseen ja siihen miksi olet täällä puolustamassa sopimusta.

Joten voisitko vastata asianmukaisesti esittämiini kysymyksiin, aiheesta jonka itse toit tähän blogiin? Älä aja keskustelua sivuraiteille tai yritä uhriutua ilman minkäänlaista syytä, vastaa vain esitettyihin kysymyksiin, sillä lailla keskustelupalstalla tulee toimia ja sillä lailla keskustelu etenee.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #41

Olet edelleen hakoteillä. Kun kirjoitin Kiinasta, ilmoitusta ei ollut tullut sen kannasta, joten en minä mitään väärää tietoa levittänyt. Katso asiaa koskeva kommenttini.

GCM oli pelkkä sivujuonne kommentissani tähän kirjoitukseen, mutta kuvaa erittäin hyvin tilannetta. Aika harvoin näkee edes puheenvuoroissa kirjoitettavan niin paljon roskaa mistään tekstistä, eikä samanlaisia valheita tekstistä ole tullut esille kuin kansanedustajaehdokas Vahvelaisen puheenvuorossa NATO MoU:sta..

Valheiden paljastaminen ja väärinkäsitysten oikaisu ei ole sama asia kuin”sopimuksen (!) puolustaminen”. Kun nyt kerran tuollaista väität, niin ota yksi asiakirjaa puolustava kommentti kommenttieni joukosta esimerkiksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #50

Vääristelet taas asioita. Kysyin sinulta aikooko Kiina hyväksyä kyseisen sopimuksen ja vastasit selvästi, että aikoo. Olet myös kirjoittanut varmaan jotain 500-viestiä kaikkiin blogeihin joissa sopimusta on käsitelty ja olet myös haukkunut kaikki jotka sopimusta ovat arvostelleet tai olleet sitä vastaan. Joten vaikket sano suoraan kantaasi sopimukseen, tulee se kyllä esille kommenteistasi asian suhteen.

Jotain hämäräähän siinä on, että kirjoitat Kiinasta, nykyisestä kotimaastasi, entisen kotimaasi keskustelupalstalle ja haukut sopimusta arvostelevat, koska samallahan haukut myös nykyisen kotimaasi kannan sopimukseen. Jos nykyinen kotimaasi ei hyväksy sopimusta, miksi haukut entisen kotimaasi ne keskustelijat, jotka eivät halua myöskään suomen hyväksyvän sopimusta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #86

Laitinen, luepas ne kommenttini vaikka ihan hitaasti ajatuksella, niin huomaat kyllä, että en ole arvostellut mitään muuta kuin valheita ja vääristelyjä, ketään en ole haukkunut. Ei sieltä minun kantaani asiakirjaan löydy. Kiinan kanta on kiinalaisten asia, minä kun olen suomalainen.

Sinusta on tullut samanlainen häntäkärpänen tämän asian yhteydessä kuin Dublin-asetuksenkin. Et silloinkaan tajunnut itse asiasta yhtään mitään, mutta kommentteja sinulta tuli silloinkin kuin variksenpojalta paskaa.

Ymmärrän kyllä hyvin kaltaisiasi koko elämänsä ahtaassa piirissä eläneitä. Teistä tuntuu tietenkin omituiselta, että ihminen voi luoda onnistuneen uran ja elämän ulkomailla. Tällaiselle maailmasta ahtaasti ajattelevalle sakille jokainen muualla asuva suomalainen on maanpetturi., eikä näillä pettureilla tietenkään tulisi olla oikeutta lausua Suomen asioista yhtään mitään. Tunnen ihan aitoa sääliä edustamaasi maailmankuvaa kohtaan, se kun muodostuu tietämättömyyden lisäksi myös ymmärtämättömyydestä ja kyvyttömyydestä oppia yhtään mitään.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #89

Keskustelet hyvin lapsenomaisesti, jätät vastaamatta selviin kysymyksiin, vääristelet ei vain totuutta, vaan jopa omiakin sanomisiasi. Ja kun jäät kiinni asioista, ohjaat keskustelun sivuraiteille, omaan erinomaiseen uraasi ja muiden kateuteen siitä.

Samalla yrität esittää, että muiden maailmankuva olisi jotenkin ahtaampi, kuin sinun, mikä ei millään mittareilla mitattuna pidä paikkaansa. Sinun maailmankuvasi on erittäin ahdas, etkä kykene hahmottamaan pykälien ulkopuolista elämää. Kysyit jossakin viestissäsi, koska alan ajattelemaan ja jätin tahallaan vastaamatta, koska kysymys tuli sinulta. Ei se mitään ajattelemista ole, että on opetellut pykälät ulkoa, vaan se, että miettii niiden oikeaa tarkoitusta.

Eli otetaan esimerkiksi tämä sopimus. Sinä kykenet ajattelemaan sitä vain lakimiehen koulutuksen kautta, mikä ei ole oikeaa ajattelua. Ne sen sijaan, ketkä kritisoivat sopimusta ja miettivät sen oikeaa tarkoitusta, oikeasti ajattelevat.

Minua ei kiinnosta lainkaan sinun urasi tai kateusluulosi, vaan se, että olet täällä puolustamassa sopimusta, jota nykyinen kotimaasi ei aio hyväksyä. Miksi entisen kotimaasi Suomen, pitäisi hyväksyä itselleen haitallinen sopimus, jos nykyinen kotimaasikaan ei sitä hyväksy?

Jotain hämärää tuossa toiminnassa on.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #92

Oletko vilkaissut, mitä harhaluuloisuushäiriöllä tarkoitetaan?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #95

Oho, menet taas oman ammattiosaamisesi ulkopuolelle ja jakelet taas diagnooseja palstalla. Viimeksi esitit minulla olevan lääkitystä kaipaava mania, joka tarkemmalla tarkastelulla olikin sinulla yli neljä ja puoli kertaa todennäköisemmin kuin minulla. Tuo nyt antamasi diagnoosi löytyy sinulta vielä suuremmalla todennäköisyydellä, kuvittelet ihmisten jotka ovat eri mieltä asioista kanssasi, olevan jotenkin kateellisia sinulle, sinun itsesi mainostaman loistavan kansainvälisen uran takia. Se vain osoittaa, kuinka kevyillä lahjoilla, voi lakimiehenä tehdä kansainvälistä uraa.

Jäät valheista kiinni ja jäät tappiolle asianmukaisessa keskustelussa, niin alat viemään keskustelua sivuraiteille ja mustamaalaamaan vastakeskustelijaa. Yrittäisit edes aikuinen mies keskustella asianmukaisesti.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #101

Kas, maasta se pienikin...Vai neljä ja puoli kertaa...Melkoisia pellejä näyttää olevan palstat täynnä. Saadaan ensin turpaan 6-0 ja julistaudutaan voittajiksi.

Marttila & Laitinen (nimikin kuin huono sketsi), tämä ei ole oikea paikka kaunaisen katkeruutenne esittelemiseen. Kuten Majurikin sanoi, niin minä pärjään kyllä kymmenelle kaltaisellenne tyhjän vouhottajalle, mutta tänne niitä kommentteja on turha keräillä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #103

Tässä ne taas näkyy niin selvästi nuo sinun harhaluulosi, joista syytät muita. Eikös keskustelu täällä voiteta suosittelijoiden perusteella ja jokainen voi laskea kuinka monta suosittelijaa sinulla tai minulla on meidän kahden keskustelussa tässä blogissa.

Noi epätoivoiset katkeruusväitteet on vain keskustelun siirtämistä pois aiheesta ja kaikki sen huomaavat. Kun jäät tappiolle keskustelussa, alat esittää diagnooseja ja muita henkilökohtaisuuksia. Joten kasva nyt aikuiseksi ja keskustele asianmukaisesti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #105

"Eikös keskustelu täällä voiteta suosittelijoiden perusteella"

Ei.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #107

Eipä todellakaan. On toki ihan ok, että "U-piiri" suosittelee toinen toistaan. Heiveröinenkin hyvä mieli on kivempi kaveri nukkumaan mennessä kuin typötyhjä pistepussi. Niin -jos pistepussia himoitsee ja tarvitsee. Mutta toiset eivät taputtelijoita tarvitse. Näkymättömän raadin hyväksyvät nyökkäykset voi itsekukin arvioida jos haluaa arvioida. Useimmille (kuten minulle) riittää, että tietää ja tuntee tehneensä oikeat johtopäätökset haluamistaan asioista. Joskus se vaatii paljonkin aikaa ja kannanottoja.

Valitettavasti valheilla tuppaa olemaan pitkät varjot. Erityisesti jos niitä ei valheiden kylväjät ja valheita pönkittävät halua itse missään vaiheessa myöntää. Näin - "poliittisesti sitoutumattomana temmeltäjänä", olen pannut merkille, että poliittisessa kentässä valheista ja harhaanjohtamisista jäljelle jääneet varjot ovat erityisen pitkät.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #107

No mikä on se mittari, jolla täällä keskustelu voitetaan? Jussila esitti voittaneensa keskustelun, muttei kertonut, mihin voitto perustuu, ja siksi minä otin esille sen ainoan mittarin, joka tällä palstalla on olemassa, keskustelijoiden suosion mittaamiseen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #119

"otin esille sen ainoan mittarin, joka tällä palstalla on olemassa, keskustelijoiden suosion mittaamiseen."

Jos sillä mitattaisiin niin persut olisivat aina oikeassa, sillä persujen suosittelijoita ovat aina joukolla toiset persut.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #122

Jätit vastaamatta kysymykseeni, mikä on se mittari jolla keskustelut täällä voitetaan. Se, että persut on aina oikeassa suositusten mukaan, saattaa myös kertoa, että he oikeasti ovat oikeassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #125
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #125

Vastaan tähän huvikseni: Vain todelliset typerykset luulevat voittaneensa keskustelun jonkun fucking peukutuksen takia. Itse en käytännössä koskaan suosittele tai peukuta mitään vaan esitän mielipiteeni kirjoituksesta kommentissani.

Keskustelut voitetaan perustelluin argumentein. Kenelle tahansa normijärkiselle selviää heti kumpi väittelyssä tietää enemmän. Saman huomaa ihan oikeassa elämässä.

Hauska huomata että joku aikuinen elää peukutuksista ja luulee olevansa kovakin voittaja. Tulee mieleen eräs pilakuva jossa karmeassa läävässä elävä nykyajan uuninpankopoikanörtti nostaa pimeässä huoneessa käden kaiken ulosteen keskeltä ja huutaa yksinään jonkun ääliöpelin päätteeksi: voitin teidät kaikki, olen maailman kuningas!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #162

No minäkin vastaan huvikseni Majurille takaisin. Jos et sattunut huomaamaan, niin Jussila tuli kehumaan olevansa keskustelun voittaja 6-0. Minä vain ihmettelin mihin hänen voittonsa perustuu? Ja samalla otin esille niitä mittareita jotka palstalla ovat käytössä keskustelijoiden suosion mittaamiseen ja niillä mittareilla voitin selvästi.

Toki esimerkiksi valheiden esittäminen ja henkilökohtaisuuksiin meneminen on minun mielestäni eräs merkki keskustelun häviämisestä, ja tässäkin Jussila loistaa ihan omassa luokassaan tässä keskustelussa.

Joten on hyvin outoa, että vastaat viestilläsi juuri minun viestiini, etkä Jussilan. Ja kysyisin millä mittareilla sinä arvotat keskustelujen voittamiset?

Sitten eräs toinen juttu, en muista kommentin numeroa, mutta otit esille termin lakitiede. Laeilla ei ole mitään tekemistä tieteen kanssa ja näin sana lakitiede on erittäin harhaanjohtava. Kaikki lait ovat ihmisten kirjoittamia, eikä niillä oikeasti ole mitään tekemistä oikean tieteen kanssa. Vai kuvitteletko, että olette Jussilan kanssa koviakin tiedemiehiä, kun olette lukeneet itsenne lakimiehiksi ja osaatte pykälät varmaan ulkoakin?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #105

Opettele nyt ensiksi lukemaan: en ole kirjoittanut mitään sinun ilmiselvästä katkeruudestasi.

Eivät tällaista kommentointia pysty ottamaan tosissaan muut kuin Marttila jaMakkonen. Kyllä te nyt taashäviölle jäitte, mutta niinhän tässä aina tapahtuu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #109

Mihin perustuu väitteesi keskustelun voittamisesta, mikä on se mittari, jonka mukaan sinä olet voittanut tämän keskustelun? Ja eikö kaikkien keskustelijoiden mielipiteeseen ole oikeus, ei vain niiden, jotka ovat samaa mieltä sinun kanssasi?

Tuo mainitsemasi katkeruuskin, näyttää ilmiselvästi olevan sillä puolella. Niin kovalle tuntuu hävitä keskustelu, sen ainoan mittarin mukaan, joka palstalla on olemassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #120

Koville ottaa sinulla sen tajuaminen, että ei milloinkaan eikä missään tilanteessa yhtään sinun kommenttiasi tulla lainaamaan perusteluna väitteen oikeellisuuteen tai toisen väitteen vääräksi osoittamiseen, kuten minun. Menepä Huhtasaaren uusimpaan pölhoblogiin, katso sieltä ja ole sitten ihan hiljaa.

Muuten, jos se suosittelijoissa lasketaan, niin viimeisin kirjoitukseni tälle alustalle on saanut enemmän suosittelijoita kuin yksikään Huhtasaaren tai muun pölhöpersun blogi, 40 kappaletta.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #124

Esitätkö siis, että joku sinun kirjoituksesi on suositumpi, kuin kenenkään perussuomalaisen, mukaan lukien minun kirjoitukseni?

Minä taas väitän, että suosituin blogini pesee sinun suosituimman blogisi mennen tullen. Se pesee niin suosittelijoiden määrän suhteen, kuin facebookin jakojenkin suhteen, joka on tapa mitata blogien suosiota. Niitä jakoja Facebookissa on minun suosituimmalla blogillani yli 58 000.

Joten laitahan nyt se suosituin blogisi esille linkin kautta, niin verrataan. Tässä omani.

http://ukkram09.puheenvuoro.uusisuomi.fi/136433-ih...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #127

Toki ihmeparantumista, käärmenektaria ja poppakonsteja sisältävä kirjoitus on suositumpi kuin jostain asiasta kirjoitettu puheenvuoro. Mitään kommenttiasi en siitä huolimatta ole nähnyt lainatun yhtään missään muutoin kuin varoittavana esimerkkinä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #128

Minun kommenteistani on tehty blogejakin muiden kirjoittajien toimesta ja niitä on lainattu muihinkin julkaisuihin. Esimerkiksi MV-lehti on nostanut kirjoituksiani esille aikanaan ja palstan suurin humoristi, Iiskonmäki teki oman blogikirjoituksensa minun eräästä kommentistani hänen blogiinsa. Ja tuota ihottumavoidekeksintöä, on jaettu ja siitä on keskusteltu niin useilla palstoilla, etten osaa itsekään sanoa.

Joten jos lopettaisit nuo lapselliset juttusi ja keskittyisit kirjoittamaan vain asiasta. Olet jäänyt aikamiehenä kiinni jo niin monesta valheesta, että luulisi jo hävettävän. Tosin lakimiehen selkäranka on tehty varmaan niin joustavasta aineesta, että se kääntyy ihan minkälaiselle mutkalle tahansa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #131

"Esimerkiksi MV-lehti on nostanut kirjoituksiani esille aikanaan"

Siinäpä suositusta kerrakseen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #133

Vastasin Jussilan esittämiin perättömiin väitteisiin, tarkoitukseni ei ollut kehua meriiteilläni.

Mutta et edelleenkään vastannut kysymykseeni, oliko se liian vaikea vai olisiko ainoa oikea vastaus sellainen, joka ei sinua miellyttäisi ja siksi jätit tahallaan vastaamatta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #131

Että peräti blogeja on kirjoitettu. Somen kuningas. Nokitan parilla kirjalla, jotka toisin kuin sinun, on julkaistu.

Mutta parempi olet, ilman muuta. Minua ei ole kukaan edes yrittänyt murhata.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #134

"Minua ei ole kukaan edes yrittänyt murhata."

Minä taas olen valtion murhaama mies jo nyt, vaikka vielä olen hengissä.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #136

Voisitko ystävällisesti lopettaa, tämän blogin aihe ei ole Markku Laitinen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #138

Entä voisitko sinä vastata sinulle esitettyyn kysymykseen? Sen tulisi kuulua automaattisesti asianmukaiseen keskusteluun.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #138

Voisiko Nylund kohdistaa toivomuksensa myös Jussilalle, ihan jo hänen "häntäkärpäröimisensä" takia?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #130

Niin, tieto lisää tuskaa, nolottaako hävitä persulle itse haastamassaan kilpailussa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #132
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #135

Ei tuosta itse haastamastaan kilpailusta ja sen häviämisestä kannata itsesääliin vajota, tai siitä, että jää kiinni toistuvasti valehtelemisesta.

Pää pystyyn Jussila, opettelet vain pysymään totuudessa ja keskustelemaan asianmukaisesti, kyllä se siitä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #142

Tässä käy kuten Dublin-keskustelussa: ei kukaan viitsi kovin kauaa kommentteja, jotka eivät merkitse mitään. Jossain se raja tulee maanisiin väitteisiin vastatessa vastaan.

Hämmästyttävää, ettei sana suomalaisesta suurmiehestä Markku Laitisesta ole levinnyt rajojen ulkopuolelle. Puhumattakaan, että joku tuntisi hänen mainetekojaan Suomessa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #143

"Jossain se raja tulee maanisiin väitteisiin vastatessa vastaan."

Niin aika maanista ja epätoivoista tuo sinun keskustelusi on. Jäät kiinni valheista toistuvasti ja häviät itse haastamasi kilpailun. Mustamaalaat vastakirjoittajia ja esität heistä aivan poskettomia diagnooseja, ilman minkäänlaista pätevyyttä tehdä nettikeskustelun perusteella mitään diagnooseja.

Enkä nyt viitsisi taas nostaa kateuttasi ja kertoa lisää meriiteistäni, mutta mainitsen sen verran, että minulla on Bloggerissa tuosta ihottumakeksinnöstäni englanninkielinen versio ja sitä on luettu noin sadassa eri maassa ja taidesivuillanikin suomesta tulleet kävijät ovat noin 5% luokkaa, eniten teoksiani katsotaan jenkeissä, noin 50% kävijöistä tulee sieltä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #145

Hienoa. Olet varmasti vaurastunut mukavasti keksinnöilläsi ja taiteellasi. Näyttelyitä varmasti joka puolella ja salva käy kaupaksi. Onnittelem!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #146

Kiitos, mutta taiteilijana nuo maalliset saavutukset, kuten raha, ovat sivuseikka. Pääasia tuolla sattumalta keksimälläni ihottumavoidesekoituksella on auttaa ihmisiä ja taiteellani antaa visuaalisia elämyksiä taiteesta kiinnostuneille, sekä myös saada ihmiset ajattelemaan, teosteni ideoilla.

Lakimiehen hommia tehdään varmaan rahasta, mutta taidetta tehdään kiinnostuksesta taiteen tekemiseen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #148

Taidemaalari ja lakimies joutuvat molemmat maksamaan elämisestään. Mistä siihen elämiseen rahaa tulee muusta kuin työstä.

Näytät sinä kyllä muuallakin häiriköineen kuin täällä. Ei tarvinnut kauaa hakea, niin että se siitä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #149

Ja missähän minä nyt olen mielestäsi häiriköinyt? Ei se, että sinä esittelet valheita palstalla, mustamaalaat muita kirjoittajia aiheetta tai, että haastat itse kilpailuun jonka häviät, ole suinkaan mitään häiriköintiä.

Päinvastoin, sinähän tässä häiriköit ja oikein urakalla. Ensin jäät kiinni valheesta, sitten mustamaalaat vastakirjoittajia ja esität heistä perättömiä diagnooseja, ja vielä haastat kilpailuun jonka häviät. Voiko enää lapsellisemmaksi mennä tuo sinun häiriköintisi?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #89

Jussila: "Tunnen ihan aitoa sääliä edustamaasi maailmankuvaa kohtaan, se kun muodostuu tietämättömyyden lisäksi myös ymmärtämättömyydestä ja kyvyttömyydestä oppia yhtään mitään." #89.

Max'imaalisia kohteliaisuuksia; 'tietämättömyys, ymmärtämättömyys ja kyvyttömyys oppia'...

Kyseisen kommenttinsa Jussila aloittaa röyhkeällä valheella:
"ketään en ole haukkunut". Samaan kommenttiin #89 mahtuu vielä Jussilan yleisarvio Laitisen puheenvuoroista:
"kommentteja sinulta tuli silloinkin kuin variksenpojalta paskaa".

Keskustelukumppaneihin kohdistuvan karkean ja kylmäkiskoisen solvaamisen sekä alistamisen pitäisi merkitä Jussilalle vähintään kuukauden bannausta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #98

Älä ulise. Äläkä leiki palstan poliisia.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #102

Eiköhän siinä Jussila lempinimeltään "The Beast of The East" huido jo viimeisiä retorisia iskujaan.

Ole Max huoleti, Suomi-poika kestää sinun ulinasi. Kouluttaminen on hauskaa, mutta kohta on annettava kelpo Maxille hieman taukoa. Kyllä hänestä vielä kunnon keskustelija saadaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #108

Kuten Majuri totesi, ei sinusta ollut tälläkään kertaa vastusta.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #110

Koville tuntuu monilla ottavan viimeisen viikon mittelöt. Sylttytehtaan suunnittelema ja liikkeellelaskema vaalipommi suli suutariksi ja tuulen suunta käänsi kitkerän savun omiin silmiin. Ei kannata Makkosen, eikä kumppaneittensa ottaa tätä elon polkua noin vakavasti. Keuhkot ilmaa täyteen ja takapää paukkuen eteenpäin. Tulossa on varmasti paljon haasteita. Energia kannattaa käyttää huomiseen ja ylihuomisen valmisteluun. Eihän sillä ole niin suurta väliä jos häviää puolenkymmentä "taistelua". Sitten jos häviää koko "sodan", sitten kannattaa istahtaa miettimään ja savun hälvettyä laskea samassa piirissä olijoitten määrä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ukrainan ja Venäjän välillä on Kertshin salmen ja Asovanmeren vapaasta merenkulusta oma erillinen sopimuksensa vuodelta 2003 (s. 131):

http://www.un.org/Depts/los/doalos_publications/LO...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #17

”- Ukrainian and Russian military ships and trade boats enjoy the freedom of navigation in the Sea of Azov and the Strait of Kerch;”

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #17

Tuo on hyvä löytö. Otan sieltä pienen lainauksen:

"Ukrainian and Russian military ships and trade boats enjoy freedom of navigation in the Sea of Azov and the Strait of Kerch".

Tämän lisäksi kiinnitän huomiota allekirjoittajiin:

Kerch December 24, 2003.

President of Ukraine; L. Kuchma ja President of Russian Federation; V. Putin.

Pitääkö tästä vetää se johtopäätös, että Putinin sanan arvo on vain se muste, jolla se on kirjoitettu ja paperi, jolle se on kirjoitettu?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Jussila: "Se, että suurin osa suomalaisista ei kykene ymmärtämään kunnolla näin ”kovin vaikeita” asioita, käy hyvin ilmi viimeaikaisesta GCM-kirjoittelusta."

Kyseessä on apologia suomalaisuuden ja suomalaisen terveen harkinnan puolesta.

Asian viereen Jussila menee itse kommentissaan monellakin tapaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #19

Oliko sinulla itse aiheeseen kommentoitavaa?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #19

Täsmennän vielä, että apologiaa harrastan itse suomalaisuuden puolesta.

Suomalaisena ja pohjalaisena minun on vaikea ymmärtää Jussilan omaksumaa herjaavaa linjaa tavallista suomalaista kansanosaa ja sen harkintakykyä sekä oikeustajua kohtaan.

Tuskin tuosta synnyinmaan kansalaisten solvaamisesta voidaan kiinalaisia syyttää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Pekka Siikala

Voisihan Tanska ja Ruotsi vastaavasti sulkea Juutinrauman venäläisiltä tai Venäjän satamiin liikennöiviltä aluksilta, jos se kansainvälisesn sopimuksen sitä estämättä, on noin helppoa.

Vaihtoehtoisesti alukisa voitaisiin ottaa sivuun merikelpoisuustarkastuksia varten.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Muistaakseni 2015 kinasin täällä Haminassa pidetyssä Ukrainan tilannetta koskevassa seminaarissa erään puolustusvoimien johtavan tutkijan kanssa siitä mitä Venäjä tekee Ukrainassa seuraavaksi. Pidin erittäin todennäköisenä sitä että Venäjä avaa maayhteyden Mariupolin kautta Krimille ja jossain kohtaa jatkaa Krimistä länteen Moldovaan asti. Perusteina esitin että ilman maayhteyttä Krim on motissa Ukrainan kanssa eikä Krimin huoltovarmuutta voi varmistaa ilman sitä. Myös yhteys länteen Moldovaan jää toteutumatta ilman että Krimistä tulee vahva sillanpääasema. Puolustusvoimien tutkija väitti että Krim sellaisenaan riittää Venäjälle.

Tuolloin sillasta tai ylipäätään sen rakentamisesta ei ollut mitään tietoa. Maayhteys on nyt luotu, Krim varustettu sotaa varten ja Mariupolin kuristaminen alkanut. Venäjällä Putinin suosio on laskenut rajusti, pääomaa pakenee parasta aikaa maasta lähes ennätystahtiin ja maailmanlaajuinen suuri taantuma kolkuttelee ovella. Ei tarvitse olla insinööri laskeakseen yhteen 1+1. Putin tarvitsee uuden sodan ja helppoja voittoja. Jos ukrainalaiset osaavat asiansa, ja tekevät edes puolet siitä mitä tsetseenit aikanaan saivat aikaan, Putin voi hyvästellä virkansa. Joku aamu vain luemme lehdestä miten hän menehtyi pitkällisen sairauden murtamana, vähän kuin äsken edesmennyt GRU-johtaja.

Nikolai Holopainen

EVP Eversti, jolla on tuttuja Ukrainan armeijassa kertoi, että Itä-Ukrainan vahvat pojat eivät sulattaneet Kiovan uutta junttaa ja olivat tosiaan menossa Mariupoliin suojelemaan bisneksiään. He eivät nähtävästi olleet oikein kenenkään komennossa.

Nikolai Holopainen

Vaalit Ukrainassa on tulossa ja Poroshenkon kannatus on olematon. Onkohan kyseessä vaalikampanja?
Ukrainalainen liikemies Kolomoisky strana.ua:n haastattelussa toteaa, että Venäjän sijaan Länsi ja IMF on ryöstänyt Ukrainan ja kehoittaa olla maksamatta lainoja takaisin.

Lakimies Putin perusteli Krimin anomusta tulla liitetyksi Venäjään kansainvälisellä lailla. William W. Burke-Whiten mukaan varsin hyvin.
https://scholarship.law.upenn.edu/cgi/viewcontent....

Amerikan Presidentti ei pidä CNNää luotettavana lähteenä. Pitäisikö meidän luottaa?
Suoraan sanottuna nykyisin on vaikea sanoa, että mihin pitäsi uskoa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Pitänee hakea Alepasta makaronia ja asealan yrittäjältä muutama toppa reserviläiskiväärin patruunoita ihan varuille. Tässä iässä nimittäin muonitus ja muu varustautuminen sotaan jäävät reservin iän ylittäneelle omille harteille.

Si vis pacem, para bellum.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Täällä Haminassa pysähtyy isompikin idästä tuleva uhoaja Lelun risteykseen. Kun on kylmä, otan tuosta 3 ja 4,5 litran viskikannut mukaan metsän reunaan.

Nikolai Holopainen

Kunhan eivät koukkaa Pistoolikivien kautta:)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #90

Vanha Virojoentien risteys on erään kaverin vastuulla.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kreml rikkoi toimillaan jo Krimin valtauksen yhteydessä ETYK-päätösasiakirjaa vuodelta 1975 ja Budapestin sopimusta vuodelta 1994. Budapestin sopimuksen allekirjoittivat Venäjä, Yhdysvallat, Ukraina ja Iso-Britannia joulukuussa 1994.

Budapestin sopimuksessa Ukraina suostui luopumaan ydinaseistaan ja vastineeksi muut sopimusosapuolet sitoutuivat puolustamaan Ukrainan rajojen loukkaamattomuutta. Ukraina oli tuolloin maailman kolmanneksi suurin ydinasevalta.

Venäjä toteuttaa toimillaan edelleen sitä doktriinia, jonka professori Aleksandr Dugin parin kenraalin kanssa on kirjannut kirjaan "The Foundations of Geopolitics: The Geopolitical Future of Russia" jo vuonna 1997.

Olen tuonut tämän kirjan esille aikaisemmissa kommenteissani ja tämä nykyselkkaus on jatkoa ns. Duginin opille.

“Ukraine should be annexed by Russia because "Ukraine as a state has no geopolitical meaning, no particular cultural import or universal significance, no geographic uniqueness, no ethnic exclusiveness, its certain territorial ambitions represents an enormous danger for all of Eurasia and, without resolving the Ukrainian problem, it is in general senseless to speak about continental politics". Ukraine should not be allowed to remain independent, unless it is cordon sanitaire which would be inadmissible.”

https://en.wikipedia.org/wiki/Foundations_of_Geopo...

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Teiltä blogin lakimieskeskustelijoilta on tainnut unohtua oikeudenkäytön perussääntö eli "ensin tutkitaan, sitten vasta hutkitaan". Kukaan teistä ei taida tietää, mitä ne Ukrainan sotalaivat tekivät ja miten ne käyttäytyivät. Kannattaisi vähän harkita ennen kuin kytkee laskuvarjohyökkäysvaihteen päälle!

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

En ole lakimies, mutta missään ei ole sanottu, että ukrainalaiset sotalaivat olisivat toimineet kansainvälisten sopimusten, kuten YK:n Merioikeusyleissopimuksen (etenkin sen 19. artiklan), vastaisesti, vaikka näin tunnut vihjaavan. Jos SINULLA on siitä todisteita, niin iske ne pöytään ja pyri sitä kautta oikeuttamaan Venäjän toimet.

Linkki YK:n merioikeusyleissopimukseen (alunperin Max Jussilan viestistä 14):

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/199...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Asiasta on itse asiasta kaksi narratiivia: Ukrainan ja Venäjän. Ensinmainitun mukaan kansain- ja kahdenvälisiä sopimuksia tuli noudatettua ja jälkimmäisen mukaan taas ei.

P.s. Kovin useakin tuntuu tykästyneen YK.n merisopimuksen 19. artiklaan. Sen lisäksi siellä on 21:kin, joka lupaa rantavaltiolle oikeuden omalla lainsäädännöllään ohjata viatonta läpikulkua. Sen lisäksi ei tarvitse kuin selvittää kuinka viatonta ukrainalaisten kulku oli.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #43
Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #43

Kyse ei ole narratiiveistä, vaan siitä, mitkä ovat tosiasiat, ja miten ne voidaan todistaa.

Kerchin salmen tukkimista ei voida perustella 21. artiklalla. Sen lisäksi suosittelisin sinua perehtymään Jouni Snellmanin viestin 17. linkkiin, ja sen sivuun 131. Otan tähän kaksi lainausta siitä:

http://www.un.org/Depts/los/doalos_publications/LO...

"Ukrainian and Russian military ships and trade boats enjoy freedom of navigation in the Sea of Azov and the Strait of Kerch".

"President of Ukraine; L. Kuchma ja President of Russian Federation; V. Putin."

Toisin sanoen voidaan suoraan tämän perusteella todistaa, että edes Putinin tekemään kirjalliseen sopimukseen ei voida luottaa.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #43

Jorma Myyryläinen

Voisihan Tanska ja Ruotsi vastaavasti sulkea Juutinrauman venäläisiltä tai Venäjän satamiin liikennöiviltä aluksilta, jos se kansainvälisesn sopimuksen sitä estämättä, on noin helppoa.

Vaihtoehtoisesti alukisa voitaisiin ottaa sivuun merikelpoisuustarkastuksia varten. Venäjältä tämäkin on onnistunut.

Suomalaisia rahtialuksia on pysäytetty alkuvuoden aikana venäläissatamissa poikkeuksellinen määrä. Viiden eri varustamon aluksia on pysäytetty muun muassa Pietarissa, Viipurissa, Laukaansuun satamassa eli Ust-Lugassa ja Koiviston satamassa eli Primorskissa.

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/d60dc951-c...

Venäläiset lähtivät tähänkin operaatioon, koska yksi venäläinen öljyä vuotava alus otettiin tarkastukseen Kotkassa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä "tutkia" pitäisi ennen kuin avaa tulen. Siksi kansainvälinen yhteisö on tuominnut Venäjän toimet tänään jokseenkin yksimielisesti. Ehkä jopa Donald Trump ymmärtää mistä tässä on kysymys.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No jos Venäjä sulkee sotavoimin kansainvälisen meriliikenteen väylän Ukrainalle kuuluvalla merialueella ja tulittaa ukranainalaisia aluksia Ukrainan vesialueella, kerropa mitä asiassa pitäisi tutkia? Venäjällähän ei ole laillista oikeutta edes olla alueella sotavoimineen vai joko YK:n peruskirjan säännökset ovat unohtuneet?

Jos Venäjän sotalaivat pysäyttävät Silja Serenaden Suomenlinnan kohdalla ja ampuvat hätiin tulevia suomalaisaluksia, meneekö vertaus kuinka paljon ohi?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Venäjän rannikkovartioston alukset kai pysäyttivät Ukrainankin käsityksen mukaan alukset Venäjän aluevesillä, ei liki Suomenlinnaa. Heidän oman kertomuksensa mukaan ne toimivat paikallisen satamakapteenin sääntöjen mukaan kun taas venäläisten mukaan eivät niin tehneet. Tutkittavaa on siis ainakin sen verran, kumman kertomus pitää paikkaansa vai eikö kummankaan, vai kuinka?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #49

Missä kohtaa ukrainalaiset ovat edes väittäneet olleensa Venäjän aluevesillä? Jos videokuva tapahtumasta pitää paikkansa, Venäjä on lainvastaisesti tukkinut Kerchin salmen jossa kaikilla aluksilla on vapaa kulkuoikeus. Jopa Pravda kertoo välikohtauksen käyneen Kerchin salmessa, lähellä Krimiä, ei Venäjän aluevesillä. Krim ei edelleenkään ole osa Venäjää eikä Krimin lähialueen vedet kuulu Venäjälle vaan Ukrainalle.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Juuri niin. Timo Soinikin puhisi äsken radiossa. Tuskin tietää todellisista tapahtumista juuri mitään varmaa.

¨¨¨¨¨¨
Se kannanotto on niin kutittavan kivaa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ukrainalaiset sotalaivat olivat kotivesillään Krimillä. Venäläiset sotalaivat ovat jatkuvasti olleet Ukrainan aluevesillä, ainakin jos uskotaan muita kuin venäläisiä ja suomalaisia putinisteja.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Kukaan teistä ei taida tietää, mitä ne Ukrainan sotalaivat tekivät ja miten ne käyttäytyivät"

Siitä on video kuinka venäläinen sotalaiva ajaa tarkoituksella päin. Se on törkeyden huippu, sikamaista. Ukrainalainen alus on lähes pysähdyksissä. Kannattaa katsoa tuo video niin ei tarvitse epäillä kumpi rikkoi pelisääntöjä.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ukrainalta-vid...

Käyttäjän IlkkaSaukko kuva
Ilkka Saukko

Jos Venäjä aloittaa voimallisesti vallata Ukrainaa, pitää maa sulkea pois Swift-järjestelmästä, ja lopettaa kaikenlainen rahaliikenne, se vaikuttaa pienen ajan sisällä niin, että Putininkin tuoli horjuu erittäin todennäköisesti,
Putinin halut Ukrainaan on niin riskialttiita, että Venäjä vaipuu sekasortoon, jolla voi olla edessään isoja muutoksia.
Suurin muutos Venäjän pilkkominen pieniin osiin, joka tapahtuu paljolti sisältäpäin, kun maan eri osat hakeutuu liitettäväksi muihin naapureihin, esim. Karjalan tasavalta Suomeen.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Matti Vanhasen mukaan "kahden valtion sotavoimat törmäävät toisiinsa..."
Ai niinkö se menikin?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/01c162a9-d9cc-...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Mikähän pointti tässä on, peitelläänkö törmäyksen tai muita jälkiä.

According to a correspondent from Russia's defence ministry TV channel Zvezda, the ships are now covered in a camouflage net.

https://sputniknews.com/russia/201811261070135332-...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Vanhanen lausui myös:
"Ei ole hyväksyttävää, että jompikumpi alkaa tulkita salmea omana alueenaan."

Käyttämällä sanaa "jompikumpi" hän ikäänkuin neutralisoi sen tosiasian, että "tällä kertaa se sattui olemaan Venäjä". Varmuuden vuoksi pitää esittää asia siten, että olisi Ukrainakin syyllinen ollut, jos olisi siten menetellyt.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vanhanen on tyypillinen Kremlin hyödyllinen. Jos Venäjä yllättäen pommittaisi Rovaniemen maantasalle, Vanhanen melko suurella varmuudella toteaisi että tuntemattomasta syystä Rovaniemi on saatu maanpintaa läheisesti seurailevalle tasolle ja syyllinen on Jompi tai Kumpi.

Jorma Lehmonen

Kyllähän nämä Venäjän toimet osoittavat suoraan sen että se ei halua minkäänlaista natomieleisten valtapiirien laajentumista Mustan meren alueella.

Kysymys on puhtaasti valtapiirien ylläpitämisestä Mustan meren alueella ja varmasti Putinkin tietää että itkua ja hammastenkiristystä syntyy mutta toisaalta se että Nato tai Yhdysvallat lähtisivät sotimaan aseilla tuolle alueele on kyllä utopiaa. Sanasotaa kylläkin tullaan käymään mutta jäänee sille asteelle.

Se että lisätäänkö pakotteita Venäjää vastaan lienee Putinille aivan sama.Rahat Venäjälle tulevat pääosin energian myynnistä ja niiden osalta pakotteet pysyvät kaukana. Mistäpä Saksa saisi korvaavan energiantoimittajan, Kiinasta puhumattakaan.

Elikkä summa summarum kalistelkoot nyt sapeleita ja päästelkööt höyryjä niin kauan että Venäjä saa haluamansa hallinnon Ukrainaan joka ei haikaile Naton suuntaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Venäjä on lähtenyt vaaralliselle tielle. Kyse oli tällä kertaa pelkästä treenistä jossa Venäjä kokeili salmen sulkemista ja eri joukko-osastojen välistä yhteistyötä. Siinä vaiheessa kun Mariupol lähialueineen liitetään Venäjään, salmi suljetaan kaikilta, myös lännen aluksilta.

Jossain vaiheessa Ukrainan on pakko aloittaa puolustustoimet ja siinä vaiheessa myös Suomen rajoilla pitää olla hereillä. Vaikka Ukrainan armeija on suuri vitsi, se pystyy suurempaan tuhoon kuin mitä tsetseenit ja georgialaiset yhteensä kolmessa sodassa.

Eli ei tuo Venäjän pullistelu ole mikään sallittava pikku juttu tai kivaa höyryn päästelyä.

Jani Kuusela

Luettelo käynnissä olevista sodista:

Yli kymmenen tuhatta uhria vuodessa:
1. Afganistan
2. Syyria
3. Irak
4. Meksikon huumesota

Yli tuhat kuolemaa vuosittain:
1. Burma
2. Somalia
3. Etiopia
4. Nigeria
5. Sudan
6. Pakistan
7. Siinai, Egypti
8. Jemen
9. Libya
10. Filippiinit

Yli sata kuolemaa vuosittain:
1.Kasimir
2.Israel / Palestiina
3. Turkin ja PKK:n konflikti
4. Uganda
.
..
...
Ja vasta sijalla 15. (alle sata uhria vuosittain listalla)
15. Itä-Ukrainan sota

Maailmassa on menossa parasta aikaa yli 40 kriisiä tai sotaa. Uhriluvut edellä.

Herra Majuri, kysyn teiltä, kun olette sodan ammattimies ilmeisimmin:

Onko syynä Putin vai koko Venäjä?

Käyttäjän vekotin kuva
Kyuu Eturautti

En omaa tarpeeksi sisäpiiritietoa tietääkseni juuri kuka teki mitä, mutta jäljet johtanevat sylttytehtaalle kuten blogaaja toteaa.

Vaan saako Putin sotaa? Minun arvioni on, että useiden kokousten, tiimien, palaverien ja puheluiden jälkeen, EU tulee mitä määrätietoisimmin, vankoin liikkeein, suoraselkäisesti yhteen ääneen tekemään EI YHTÄÄN MITÄÄN.

Koska se on ainoa asia mitä EU on tähän asti ulkopolitiikassaan tehnyt. Eikä Putin ole niin tyhmä etteikö tuota tietäisi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Sama koskee YK:ta. Se tulee tutkimaan asian ja tekee - ei mitään.

Jos Ukraina ei itse tee mitään, ei se saa apuja muualtakaan. Venäjä osaa sen pelin jossa se itse jakaa kortit ja päättää säännöt.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ikiaikainen suurvaltojen tapa, valitettavasti. Tuhansia vuosia vanha.

"YK:n turvallisuusneuvosto kokoontuu tänään asian tiimoilta Venäjän pyynnöstä." (MTV)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #71

Veto-oikeuden voisi huoletta ottaa pois turvallisuusneuvoston pysyviltä jäseniltä ja tehdä enemmistöpäätöksiä. Näin YK:sta tulisi enemmän se järjestö mikä sen pitäisi olla, rauhanjärjestö.

Toinen vaihtoehto on lopettaa nykymuotoinen YK ja pelastaa siitä muutamia terveitä osia, ja perustaa kokonaan uusi, enemmistöpäätöksille perustuva organisaatio.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Ukraina ei ole puhdas pulmunen vaikka Venäjä on tälläkin kertaa provokaattori. Poikkeutilalla uhkailu on liioittelua tapahtumiin nähden. Toivottavasti järki voittaa eikä tilanne enää pahene.

Jorma Lehmonen

Ukraina lähti jo alunalkaen vaaralliselle tielle alkaessaan nuolemaan Natoa ja EU:ta. Kuvittelivat saavansa muutakin kuin sympatiaa sieltä suunnalta. Koska Venäjä on läntisellä rajalla saanut naapurikseen Natoon kuuluvia mikkihiirivaltioita niin Mustalla merellä se ei tule tämmöistä lepsuilua sallimaan varsinkin kun sotilaallisesti se on vahvistunut noista 90 luvun vuosista jolloin nämä baltian maat pääsivät lipsahtamaan Naton piiriin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Joku hölmömpi voisi luulla että itsenäisellä suvereenilla valtiolla on oikeus itse päättää kumppaneistaan ja järjestöistä joihin se haluaa kuulua.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Koska Venäjä on läntisellä rajalla saanut naapurikseen Natoon kuuluvia mikkihiirivaltioita niin Mustalla merellä se ei tule tämmöistä lepsuilua sallimaan"

Paljonko Nato-maa Turkilla onkaan Mustanmeren rantaa?

Edit:

The Turkish Foreign Ministry has urged Russia and Ukraine to exercise restraint in the Black Sea, saying crossings through Kerch port should not be blocked.

In a written statement, the ministry on Nov. 26 said Turkey follows developments in the region and expressed concern over reports that Ukrainian ships were targeted by harassment fire and there were wounded after the incident.

http://www.hurriyetdailynews.com/turkey-urges-russ...

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Raakaöljyn Brent hinta on romahtanut 85 USD / barreli nykyiseen 60 USD / barreli vain muutaman viikon kuluessa lokakuun alusta lähtien.

Tilanne varmaan hermostuttaa Kremlissä ja jotakin nyt vain täytyy keksiä - vaikkapa Ukrainan suunnalla.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

... ja venäläiset jotenkin katalasti sumplivat ukrainalaiset ajelemaan tykkiveneillään Venäjän aluevesille? On ne kieroja.

Pikemminkin lähtisin etsimään syytä Ukrainan tulevista vaaleista, joko suosionkalastelumielessä tai keinona estää ne sotatilan varjolla.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mille Venäjän aluevesille ja tarkkaan ottaen missä.

Salmen käyttö on tiettävästi molempien maiden oikeus.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #82

Salmen läpikulku vaatii molemmilta ilmoittautumisen kuten rajalla yleensä. Ukrainan sotilaslaiva ei tehnyt tätä ilmoitusta, kuten on ollut tapana.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #85

Venäjätrollit suorastaan rakastavat kysellä muilta pitävän 150 % todisteellisen näytön olemassa olosta ja taktiikkana on vain inttää itsepintasesti vain vastaan ilman omia näyttöjä, vaikka tilanne on ilmiselvä todisteiden valossa.

Näitä tapauksihan on ollut viime vuosina varin viljasti aina Krimin vihreistä miehistä, MH-17 joukkomurhasta aina Skripaliin asti, jossa venäläismielinen valehtelu on osoitettu kiistatta suureksi ja organisoiduksi toiminnaksi totuuden hälventämiseki ja piilottamiseksi epätodellisuude savuverhoon.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #87

Eikö nyt olisi aika järjestää Ukrainassa ennenaikaiset vaalit? Porosenkon kannatus on enää 8%, ja kaikki tietävät hänen häviävän ne.

Ei. Sen sijaan presidentti Porosenko on ottanut taktiikakseen luoda Ukrainaan Krimillä sotatilan, jotta tulevat 2019 vaalit jäisivät pitämättä.

Voittaako demokratia vai imperialismi?

Yksi keskeinen syy JA PELKO sekä lännelle ja Porosenkolle on vaalivuonna 2019 valmistuva Nord Stream 2 kaasuputki, joka takaa Venäjälle riippumattomuuden lännen ikävistä pakotteista tai sulkemisesta ulos kapitalistien kilpajuoksusta.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #91

Jani Kuusela, minne se Nord Stream 2 kaasuputki viekään ?

Että se siitä riippumattomuudesta ja lännen pakotteista.

Jani Kuusela Vastaus kommenttiin #104

Vastaustajat (lue LÄNSIHAPATUS) pitävät venäläis-saksalaista merenalaista maakaasuputkea iskuna Euroopan unionin kasvoille.

Kuinka hyvin olet perillä kaasuputki hankkeista?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #85

Siitä on sana sanaa vastaan:

Ukraine also cited a 2003 Russia-Ukraine treaty on unimpeded access to the Kerch Strait and Sea of Azov.

It said it had informed the Russians in advance of its plan to move its ships through the sea to Mariupol - a claim denied by Russia.

https://www.bbc.com/news/world-europe-46340283

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #85

Onko tuo ilmoittautuminen ollut aina"tapana" vai onko se tullut tavaksi vasta venäläisten rakennettua tuon sillan? Asia olisi täysin selvä, jos kysymyksessä olisi avattava silta-aukko. Kenelle tuo ilmoitus tehtiin ennen siltaa ja Krimin miehitystä?

Onko tuollainen tapa myös Bosporin salmessa ja Tanskan salmissa kuten rajalla yleensä?

Minusta tuntuu, ettet tunne tätä asiaa kovin hyvin ja esität kuvitelmiasi totuutena.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

#80

Myyryläinen kirjoittaa taas omia toiveitaan.

Tämä kyllä eroaa Myyryläisen versiosta aika tavalla:

FSB / TASS
Here is a summary of what happened:

* Russia's Federal Security Service (FSB) patrol ships attempted to stop three Ukrainian naval ships from entering the Sea of Azov via the Kerch Strait on Sunday morning.

* Russia blocked passage into the sea by situating a cargo ship under the road bridge under its control that it opened earlier this year to connect Russia's southern regions to the annexed Crimean peninsula.

* The Russian ships opened fire on the Ukrainian ships, wounding several sailors.

* One of the Ukrainian ships was also rammed by a Russian vessel

* Russia subsequently seized the three Ukrainian vessels and reportedly towed them to the Crimean port city of Kerch.

The immediate reactions:

* Russia's FSB said it had been forced to act because the ships had illegally entered the country's territorial waters and ignored warnings to stop while maneuvering dangerously.

https://themoscowtimes.com/news/russia-ukraine-cla...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #139

Tässä selityksessä kiinnitän huomiota siihen, että kolme aika pientä ukrainalaista alusta lähestyy silta-aukkoa, jonka kohdalle on ankkuroitu poikittain venäläinen rahtilaiva.

Jokainen vähänkään asiaa tunteva ymmärtää, että se rahtilaiva oli ajettu siihen paljon ennen kuin nämä ukrainalaiset laivat saapuivat ja tarkoituksena on tukkia väylä.

Ehkä nuo ukrainalaiset "veneet" olisivat voineet ohittaa ankkuroidun rahtilaivan ilman, että kysymys olisi ollut "vaarallisesta navigoinnista".

Ehkä se ilmoitus ukrainalaisilta olisi tarvittu siksi, että venäläiset ehtivät ajaa sen rahtilaivan pois tukkimasta väylää:)

Kysyn Myyryläiseltä ja kumppaneilta, onko venäläisille normaalia ankkuroida rahtilaiva tällä tavoin?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #147

Käsittääkseni silta-aukon tukkiminen muutamaksi tunniksi tilanteen ollessa n.s. "päällä" oli seurausta noiden tykkiveneiden ja hinaajan aiemmista liikkeistä Venäjän aluevesillä ja venäläisten tulkinnasta niiden haluttomuudesta noudattaa sovittuja pelisääntöjä.

Siis venäläisen tulkinnan mukaan tykkiveneet ja hinaaja eivät noudattaneen YK:n kansainvälisen merioikeusospimuksen 19. artiklan "viattoman kauttakulun" sääntöjä. Samaisen sopimuksen 21. artikla antaa luvan rantavaltiolle, tässä tapauksessa Venäjä, oikeuden valvoa ja ohjata tuota kauttakulkua.

Nyt pitäisi objektiivisesti päästä selvittämään tuon kauttakulun viattomuus. Tähän astisen venäläisten miehistöjen kuulemisia avaavien tietojen, esim. Sputnik, mukaan aluksilla oli SBU:n upseereita ja heillä Kiovan määräykset provokaatioihin. Asiassa lienee siis vielä paljonkin selvitettävää.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #164

Jos näin ajattelet, paljastat, ettet ymmärrä merenkulusta kovinkaan paljoa. Ei rahtilaivan hommaaminen siihen tukkeeksi onnistu "tilanteen ollessa päällä". Kyllä se oli ajettu paikalle jo paljon ennen "tilannetta".

Jos ukrainalaiset alukset jättivät ilmoittamatta saapumisestaan kun käyttävät kansainvälistä vesireittiä, oletko Myyryläinen sitä mieltä, että tästä rikkomuksesta venäläiset ovat oikeutettuja rikkomaan meriteiden sääntöjä, avaan tulen ja miehittämään alukset? Videon mukaan ukrainalainen alus oli pysähdyksissä kun venäläinen sotalaiva ohjasi tarkoituksella sen keulaan.

Ukrainalaisten alusten "track" on helppo todentaa. Venäläiset voisivat sillä todistaa ukrainalaisten tunkeutuneen heidän aluevesilleen. Ei kai venäläiset sentään pidä Kertsin salmea omana aluevetenään?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #170

a) Kertsin salmeen saapuvien on ilmoittauduttava Kertsin satamakapteenille (ihan kaikille turvallisen ja sujuvan navigoinnin takia) mutta venäläisten kannan mukaan eivät niin tehneet ja
b) Venäläisten ilmoituksen mukaan ukrainalaiset eivät olleet väylällä vaan kaukana sen länsipuolella.

Kummankin rikkomuksen, yhdessä ja erikseen, takia venäläisillä oli täysi oikeus puuttua niiden liikkeisiin. Jos taas kumpikaan venäläinen tieto ei pidä paikkaansa, venäläisllä on selitettävää. (huom: em. tiedot ovat eri tiedotusvälineistä ja ihan virallinen viranomaiskanta saattaa poiketa noista)

Joka tapauksessa ukrainalaisalusten olisi pitänyt vastata rannikkovartioston yhteydenottoihin ja totella pysähtymiskäskyä Venäjän aluevesillä vaikka mahdollisesti olisivatkin täyttäneet viattoman kauttakulun ehdot.

Venäläiset ovat jo kauan aikaa valmistautuneet erilaisiin provokaatioihin tuolla alueella sillä ovathan useammatkin tahot Ukrainassa uhanneet sillan tuhoamisella ja pyytäneet siihen jopa NATOlta ja USA:lta apuja. Heillä siis lienee useitakin vaihtoehtoisia prosesseja harjoiteltuna sillan sulkemiseen nopeasti ja tehokkaasti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ehkä Venäjä sopii OPECin kanssa tuotannon leikkauksista, sehän siihen on keinona.

Jani Kuusela

Krim:
1. Petro Porošenko on ukrainalainen poliitikko ja liikemies, jonka kannatus laskenut 8 % - 12 prosenttiin.

2. Nord Stream (aiemmin Pohjois-Euroopan maakaasuputki) on Itämeren pohjassa kulkeva maakaasuputki Venäjän Viipurista Saksan Greifswaldiin. Porosenko vastustaa kaasuputken rakentamista.

3. Sensuuri. Porosenko on kieltänyt mielenosoitukset, vapaan sanan (lehdistö) ja kansalaisten kokoontumiset yrittäen säilyttää valtansa.

Jani Kuusela

Tarkennus, siis Porosenko vastustaa Nord stream 2 kaasuputkea:

Syksyllä 2015 Gazprom ja viisi eurooppalaista energiayhtiötä sopivat Nord Stream 2:n rakentamisesta. Sitä varten on perustettu uusi New European Pipeline AG -projektiyhtiö, josta Gazprom omistaa 51 prosenttia ja muut yhtiöt kukin 9–10 prosenttia. Nord Stream 2 koostuu kahdesta putkesta, joiden kapasiteetti on 55 miljardia kuutiota kaasua vuodessa eli yhtä suuri kuin Nord Stream 1:llä. Putket on tarkoitus ottaa käyttöön vuonna 2019. Hankkeen on arvioitu maksavan noin kymmenen miljardia euroa.[

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Mitä siis tapahtuu, jos Porosenkoa ei valita uudelleen? Ratkeaako Itä-Ukrainan kriisi ja palautetaanko Krim?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Vaikuttaa Porošenkon vaalipeliltä näin ainakin suomalaisten asiantuntijoiden näkemys.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Porosenkoko olisi arvannut että Venäjän alus ajaa hinaajan päälle, ja senkin että venäläiset avaavat tulen ja ampuvat ihmisiä sairaalakuntoon.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei osu Nylund lähellekään maalia.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Päin vastoin, taisi tulla napakymppi. Putinin suosio tässä kipeästi kaipaisi kohennusta:

https://themoscowtimes.com/news/majority-russians-...

Jorma Lehmonen

Turkin ja Venäjän välit lienevät ihan kunnossa. Turkki lienee ollut jo vuosikymmeniä Naton jäsen ja sotinut välillä jopa muita Nato maita vastaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ukrainassa tulossa maalisvaalit ja Porošenkon kannatus alle 10%. Porošenko määräsi heti poikkeustilan maahan medialle sensuuri päälle parantaakseen omia tai omien joukkojensa asemia. Voisi ajatella poikkeutilan määrittelemiseen vähän isompaa konfliktia.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Olisiko niin, että Venäjä olisi pyrkinyt lisäämään vaikutusvaltaansa Ukrainassa ns. pöydän alla.

Tällaiseen toimintaan sillä on kovin pitkä historia ja jonka varmasti Putinkin on lukenut.

Suomessakin oli aikanaan omat oireensa ja omat kotiryssänsä.

Ukrainassa kai käytäneen vieläkin valtapeliä eurooppalaisen ja moskovalaisen leirin valtapoliittisten intohimojen kesken kaikessa hiljaisuudessa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Minne unohtui se, että Putin on ennen nostanut kannatustaan kriiseillä, ja nyt olisi tarpeen

Trust in Putin Drops to 39% as Russians Face Later Retirement, Poll Says

mutta kaukana takana päin ovat ne ajat, jolloin kansa luuli ettei Putinille kerrota miten huonosti tavallisella kansalla menee.

https://themoscowtimes.com/news/trust-putin-drops-...

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Olet siis sitä mieltä, että Porosenko jujutti Putinin vaalivakkurikseen kevätvaaleihin.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Porosenkon presidentinvaalikampanja tässä vain käynnistyi. :)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kylläpä Putin oli tavattoman typerä ja tyhmä eskaloidessaan toisen maan vaalitapoja.

Oman maan vaalitavat ja vääristelyhän on jo Stalinin ajan alkuperää: Teräsmieshän totesi jo 90 vuotta takaperin, että äänestystuloksella ei ole mitään merkitystä, vaan ääntenlaskijoilla, jota ohjetta Putinin kleptokratiakin edelleen käyttää.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Venäjä todennäköisesti laskee sen varaan, ettei muut maat uskalla puuttua ja kärjistää tilannetta. Ukrainalaiset ilmeisesti katsovat, että hinta tulisi olemaan liian kova, jos reagoi mahdollisesti laittomasti toteutettuun meriliikenteen estämiseen.

Jos tästä kehittyisi laajamittaisempi kriisi, joka vetäisi muita maita mukaan, niin silloin siitä maksettaisiin todella kallis hinta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Rikosten torjumisesta pitää maksaa se hinta, joka siihen vääjämättä menee. Ei kiristyksen ja väkivallan alle ole syytä antautua pelkästään siksi, että muu tulisi "liian kalliiksi".

Kun NATO on järjestänyt laajoja sotaharjoituksia ulkopuolistenkin maiden osallistuessa (mm. Suomi), niin olisi suotavaa, että NATO järjestäisi yhdessä Ukrainan kanssa laivastosotaharjoituksen Azovanmerellä, jonne kansainvälisellä laivaliikenteellä on vapaa pääsy Kertshinsalmen kautta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Rikosten torjumisesta pitää maksaa se hinta, joka siihen vääjämättä menee."

Ei todellakaan pidä. Suhteellisuudentaju pitää olla mukana, vaikka toinen maa tekee laittomuuksia, niin toiset valtiot puuttuvat siihen vain sen verran, ettei kriisi laajene ja leviä pahimmassa tapauksessa laajamittaiseksi sodaksi. Sodan kustannukset taloudellisesti ja kuolonuhreina ovat suuret.

Jos Nato järjestäisi mainitsemiasi sotaharjoituksia niin siitä voi syttyä suurempikin sota. Ilmeisesti maailmansodasta on niin paljon aikaa, että osa ihmisistä kaipaa sellaista, koska ovat menettäneet suhteellisuudentajunsa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #163

Ongelma ja tavallaan paradoksi on siinä, että osapuoli, joka pahuudessaan ei kovinkaan paljon välitä seurauksista, voi rajatta hyväksikäyttää sitä maltillista, viisasta ja järkevää osapuolta, joka ei halua "eskaloida" konflikteja eikä niin muodoin pane hanttiin, kun pala palalta otetaan enemmän ja enemmän ahdistaen vastapuolta nurkkaan.

Jossain vaiheessa sitten on liian myöhäistä kun tulee se lopullinen "shackmat". Parempi laittaa kampoihin heti alussa ja niin kovaa, että toinen uskoo kerralla. Israel on menestynyt hyvin olemassaolossaan tällä periaatteella. Jos sitä kohtaan ammutaan laukaus, niin se kostetaan alta aikayksikön massiivisen hävittäjälaivueen pommitutuksella tai jollain muulla vastaavalla. Jos se olisi ollut tuumaakaan pehmeämpi, ei koko valtiota enää olisi olemassakaan keskellä väkiluvultaan moninkertaista vihollisryvästä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #166

Ymmärrän tämänkin puolen asiasta. Kyse on kuitenkin riskienhallinnasta ja mikä hinta ollaan valmiita maksamaan minkäkinlaisesta riskinotosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #166

"Ongelma ja tavallaan paradoksi on siinä, että osapuoli, joka pahuudessaan"

Tappaa ihmisiä jokapuolella maailmaa eikä kukaan tee elettäkään estääkseen tappamista Vietnamissa, Irakissa, Libyassa, Afganistanissa, Jemenissä, Syyriassa ja monessa muussa maassa. Miljoonia kuolleita eikä näistä kerro yksikään media kuin ehkä tilastomerkintänä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset