pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Kommunisti kehottaa piilottelemaan paperittomia

Kansanedustaja, kommunisti Anna Kontula kehottaa suomalaisia piilottelemaan maassa laittomasti oleskelevia henkilöitä. Kyse ei ole pienestä ongelmasta, koska vuonna 2015 täällä oli lähes 15.000 laittomasti olijaa. Kontula on näemmä ihan oikea poliittinen älykääpiö vailla vastuuta. 

On selvää lähes jokaiselle huolellisesti ajattelevalle henkilölle, että laittomaan oleskeluun liittyy huomattavia ongelmia mitä tulee yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen, verotukseen ja sosiaaliturvaan. Jos maassa oleskelevista ei tiedetä eikä heitä tunneta, se mahdollistaa rikollisuuden kaikki alalajit ja laajan veronkierron. Kun kansainvälinen terrorismi pikku hiljaa leviää myös tänne takahikiälle, tuntemattomien henkilöiden suojeleminen ja piilottelu voi olla todella riskialtista paitsi piilottelijoille, myös meille tavallisille muille suomalaisille. Jo se, että piilottelee laittomasti oleskelevaa, on rikoksesta epäillyn piilottelua. Laittomasti täällä oleskeleva syyllistyy ulkomaalaisrikkomukseen, josta tällä hetkellä määrätään sakkoa.

Kommunistikansanedustaja Kontula on siten lähtenyt taistelemaan viranomaisia ja järjestelmää vastaan kun haluaa piilotella rikoksesta epäiltyjä. Kontulalta kannattaakin kysyä, antaako hän itse viranomaisille väärää tietoa ja kehottaako hän muita antamaan viranomaisille vääriä tietoja, kun viranomaiset tulevat etsimään laittomasti oleskelevia henkilöitä. Jos kehottaa, hän saattaa syyllistyä julkiseen kehottamiseen rikokseen.

Miten Kontulan kehottama vastenmielinen ja yhteiskunnan vastainen toiminta estetään? Muutetaan ulkomaalaislain 12:185 pykälää siten että ulkomaalaisrikkomuksesta tuomitaan sakkoa tai enintään vuosi vankeutta. Bonuksena tulee päälle se, että rikoslain 15 :11 pykälän mukaisesta rikoksentekijän suojelusta tulee rangaistavaa ja käsittääkseni vielä kotietsintäoikeudet rikoksentekijän löytämiseksi. Käytännössä pykälämuutos mahdollistaa myös yleisen kiinniotto-oikeuden tavallisille kansalaisille, ellei tätä haluta rajoittaa. 

Kontula ei ole ensimmäinen eikä viimeinen poliitikko, jolla on ääliömäinen tarve ottaa oikeus omiin käsiinsä ja kehottaa muitakin tekemään niin. Kontulan toimintaan kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, jotta tällainen idiotismi saadaan kitkettyä alkuunsa. Kontulan perustelu ihmisen suojelusta on lopuksi sekin ääliömäinen: Kun hän ei tunne ihmistä, eikä voikaan tuntea, hän ei tiedä myöskään ihmisen taustoja, saati motiiveja. Tällainen henkilö säätämässä lakeja, kiitos kommunistit.   

 

https://www.iltalehti.fi/politiikka/29d7d615-b2ac-438c-8015-4ada33e9556b...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

23Suosittele

23 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Mitenkäs olisi mahdollista saada sinusta sisäministeri?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, voi olla yhtä helppoa kuin löytää viisas kommunisti.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ihan vain kysyn, että mistä lähteestä on tuo luku, 15.000 laitonta maahanmuuttajaa?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Miksi puhut maahanmuuttajista? Itse puhuin laittomasti täällä oleskelevista. Googleta, en viitsi ihan kaikkea muistissa ollutta tietoani tarkastaa. Poliisin tilastoista, poliisi.fi. Jos muistin väärin, oikaise.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Väärä sananvalinta minulta. Puhutaan siis laittomasti maassa olevista henkilöistä. Google ei löytänyt vastausta, joten se siitä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #8

Tsekkaapa sanoilla "laiton oleskelu suomessa poliisi" niin pitäisi löytyä poliisin pdf-julkaisuja joissa asia todetaan. En pysty tai osaa linkittää tabletilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

6.4.2018

”Kielteisten turvapaikkapäätösten saaneiden henkilöiden palautusten määrän odotetaan lisääntyvän lähitulevaisuudessa. Tällä hetkellä vastaanottopalveluiden piirissä on noin 10 000 kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta henkilöä, joista noin 7 000 on valittanut päätöksestään.”

https://www.poliisi.fi/poliisihallitus/tiedotteet/...

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kontulan pöljä ulostulo ei muutu sen viisaammaksi oli Suomessa laittomasti oleskelevia 10 tai 15 tuhatta. Kuinka monta laitonta ei ole ”vastaanottopalveluiden piirissä”, sitä ei tiedä edes poliisi, juuri siitä syystä, että nämä ihmiset ovat laittomasti maassa. Ongelma on todellinen, vaikka harvat näyttävät sen ymmärtävän edes Majurin perusteluiden kautta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Muutama päivä sitten oli Iltalehdessä juttu Saksaan tänä vuonna tulleista 100.000 turvapaikanhakijasta mikä maksaa osavaltioille 7 miljardia euroa. Suomessahan on valtion puolelta tuotu julki että nuo 30.000 tänne tulijaa maksoivat vuositasolla lähes miljardin.

Vaikka nyt puhutaan laittomista oleskelijoista, mitenhän he rahoittavat täällä oleskelunsa ja kenen varoilla? Ei taida löytyä tutkimuksia asiasta? Siinä vaiheessa kun täällä on 100.000 laitonta olijaa, kyse on karmeasta turvallisuusriskistä ja isosta taloudellisesta ongelmasta. Kontula ei kommunistina taida hirveästi välittää. Kommunistien mukaanhan valtio maksaa, eivät yksityiset kansalaiset.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mielestäni pitää lähteä ajattelemaan laittomasti maassa olevien määrästä sekin, että heillä on vapaa liikuuminen Suomeen sisärajavalvonnan puuttumisesta ainakin Norjasta ja Ruotsista. Kukaan muu, ei edes poliisi, voi tietää paljonko maassamme on laittomia kulkijoita. Ensin Nerg kertoi tietävänsä tarkalleen kuka tulee ja millä perusteilla, mutta taisipa myöhemmin peruuttaa tietonsa kanssa takavasemmalle.

Poliisin kertoessa laittomien määrän n. 10000, niin taitaa tuokin määrä olla alakanttiin. Toki voihan maastamme myös siirtyä Ruotsiin ja Norjaankin ilmeisen helposti.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Lisää on tulossa: Kreikan ja Turkin välissä oleva rajalle on jo kokoontumassa puoli miljoonaa afgaania.

"Greece is pointing the finger of blame for the increased numbers of undocumented migrants flowing into the the Evros region from Turkey on the easing of vigilance by Turkish border authorities."

http://www.ekathimerini.com/233411/article/ekathim...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #54

Mites ne miljardit eurot, jotka EU maksaa Turkille rajojensa vahtimisesta?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ilmeisesti liike velvoittaa. Edes sotien aikana ei ollut tarpeellista harventaa raskaalla kädellä 5. kolonnaa, riitti turvapaikka kuritushuoneessa, suojassa ainakin pommituksilta ja poissa tihutöistä. Näitä vielä hehkutetaan keulakuvina kun pitäisi sääliä...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Sen verran tarkennusta, ettei kommunistit ole Vasemmistoliiton jäseniä vaan heillä on omat puolueensa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

IL:n kirjoituksessa kuitenkin kerrotaan "Päivärinnalle itseään eduskunnan ainoaksi kommunistiksi luonnehtinut Kontula paljasti jo vuonna 2013 piilotelleensa karkotusuhan alla olevia paperittomia ihmisiä, vaikka tiesi uhmanneensa samalla Suomen lakia." https://www.iltalehti.fi/politiikka/29d7d615-b2ac-...

Lienee uskottava kommunistiksi, jos kerran itse on noin sanonut.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ohi on mennyt tämä... tattis tarkennuksesta.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Vassareissa on paljon porukkaa, minä mukaan lukien, jotka eivät kommunismista koskaan ole perustaneet.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #31

Varmasti näin. Onhan persuissakin fiksuja ihmisiä. Kontula on kuitenkin kommari mikä on riidatonta.

Vasemmistoliitto on kommunistien perustama ja perustuu kommunistiseen aatteeseen. Kun toverit kokoontuvat, heiluttavat punalippuja ja veisaavat Internationaalia, joku ulkopuolinen voi pitää touhua kommunistien kokoontumisena.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #37

Kyllä vasemmistoliiton edeltäjällä eli SKDL:llä oli myös kommunisteihin kuulumattomia merkittäviä jäseniä, kuten Ele Alenius ja Kalevi Kivistö, joten vähän roiskit liikaa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #40

Niin ja kommareistakin löytyi Suomen ainoat suoraselkäiset (Aarne Saarinen mm.) Tsekkosslovakian miehityksen aikaan, kun porvarit ja SDP olivat suut supussa suomettuneita. Toki Ele Alelenius myös oli niitä harvoja maassamme.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #44

SAARINEN OLIKIN MIES EIKÄ MIKÄÄN MARJANPOIMIJA.

Käyttäjän ollivaisala kuva
Olli Väisälä Vastaus kommenttiin #45

Kumma sanonta. Marjanpoiminta on miehekästä puuhaa.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Viherpunaiset eivät ehkä nyt paljon kommentoi tätä kiusallista asiaa. On paljon helpompi höpöttää Huhtasaaresta.

Mutta jos nyt laittoman Ahmedin majoittaa, niin toivottavasti sitten jokainen majoittaja maksaa Ahmedin täyden ylläpidon omasta pussistaan.

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

Olisi ehkä ollut asiallista laittaa linkki tuohon väitettyyn Kontulan kehotukseen. En itse ainakaan ole törmännyt moiseen kehotukseen. Jos Kontula on moisen sammakon suustaan sylkäissyt, ihmettelen miksi aiheesta ei ole nousu enempää kohua.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Miksi kommunistia ei saisi kutsua kommunistiksi? Sinuakin taitaa hävettää olla sellainen, vaikka ymmärrän hyvin, että haluaisitte mieluummin tulla kutsutuiksi jollakin muulla nimellä. Vihreät on tehnyt ovelan irtioton vanhasta nimestä. Puolue on täynnä vanhoja stalinisteja, mutta taustaa on onnistuttu hämärtämään mukavasti, kun punaisen päälle on maalattu vihreä pintaväri.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lapsellista ja tietämätöntä roskaa. Tule pois sieltä 1970-luvulta, nyt on vuosi 2018.

”Puolue on täynnä vanhoja stalinisteja... ” Suurin osa vihreiden jäsenistä taitaa olla syntynyt niin äskettäin, että tuo on naurettava ajatus. Ja sitäpaitsi koko liikkeen syntyyn vaikutti turhautuminen taistolaisiin, jotka olivat uusien ajatusten tukkona ja yrittivät dominoida kaikkea kansalaistoimintaa.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #24

Luitko Mäkinen olenkaan niitä jakamiani argumentointi ohjeita? Taas kerran syyllistyit Ad-hominemiin

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Onhan se ymmärrettävää, että poliittisesti aktiivista henkilöä ottaa sydämestä, kun aateveljeä/-sisarta syytellään rikollisesta toiminnasta. Asia ilmenee epäasiallisena kielenkäyttönä ja kiukutteluna. Toisaalta taas, jos tässäkin blogissa olisi kyse vaikkapa kokoomuslaisesta, niin olisi aivan eri ääni kellossa ja oma " runkkurinki " tulisi haukkana komppaamaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Huvittavan museaalista tuo kommunistin hokeminen, yhtä museaalista kuin itse kommunismikin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #35

Oliko Mäkinen blogissa virheitä? Olisit voinut keskittyä asiaan. En ainakaan kehota jatkossa enää yhtään nimittelemään ainakaan omassa blogissani.

Jos joku haluaa tutkituttaa poliisilla tuon solvaavan kielenkäyttösi, voi takapuoli ns. kastua. Vähemmilläkin ansioilla on tullut tuomioita ja korvausvastuita.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #38

Oliko Mäkisen kommentissa solvauksia? Tunnekuohussasi tuntuu tapahtuneen edelleen läikähtelyä.

Mäkinenhän arvioi, että kommunisti -sanalla hekumointi on tämän blogin ja kommentoinnin suurinta antia. Kommunisti -sana on esiintynyt blogin kommenttien aikana 26 kertaa ennen tätä kommenttiani. Kyllä se jonkinasteisesta himokkaasta suhtautumisesta mielestäni kertoo.

Sanot Mäkisen solvanneen. Mäkisen sanavarastoon eivät näytä kuuluvan esimerkiksi sanat "ääliömäinen" tai "älykääpiö".

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #61

Olet jälleen myöhässä: Mäkisen solvaava ääliökommentti on poistettu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #63

"jälleen"?

Lueskelin majurin blogin kyllä eilen, mutta katsoin, ettei blogi ollut kommentoimisen arvoinen.

Blogi itsessään sisälsi joukon solvauksia ääliömäisyydestä älykääpiöön. Kommunistin hokeminen menee jo arvostelun alapuolelle. En tiedä, miten Mäkinen olisi voinut enemmän solvata kuin blogisti ja monet kommentoijat.

Blogistin käyttämä tapa poistaa kommentti ja arvostella sen jälkeen sen esittäjää, on ala-arvoista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #66

Äläpäs kommentoi sellaista, jota et ole lukenut. Kyllä Majurin kommentti tuli ajallaan. Mäkinen siinä kommentissaan viittaili ryhmään itsensätyydyttäjiä hyvin epäopettajamaiseen tapaan, itselleen kyllä ominaisella omahyväisellä tyylillään. Olet jälleen kerran pihalla koko asiasta. Ala-arvoista tässä on sinun kommenttisi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #67

No, Jussila.
Kumman meistä kielenkäyttö ja kommentointi näyttää asiallisemmalta?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #76

Älä nyt, lapsellisuuttasi, jatka itsesi häpäisemistä vai pitäisikö Mäkisen aloittamana sanoa itsesaastutusta.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #61

Ohhoh. Enpä olisi uskonut Mäkisen "runkkuringin" jäsenen tulevan tähän ketjuun puolustelemaan epäasiallista kielenkäyttöä. Näyttää siltä, että jos ideologia on oikea, niin kaikenlainen kielenkäyttö on soveliasta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #73

No jopas!
Kommentoin tätä ala-arvoisuutta vain sen vuoksi, että kommenttisi jää näkyviin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #75

Kommunisti on natsin veli, tässä tapauksessa tietenkiin sisaroletettu.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #35

Entäs natsin hokeminen sitten? Ei näytä menneen pois muodista.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #49

Siihen meillä näyttää olla oikeuslaitoksen lupa, viskellä natsikorttia minne ikinä huvittaa. Kaikenlaiset muut herjaukset sensijaan voivat johtaa syytteeseen kunnianloukkauksesta.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Blogistin antamassa linkissä Kontula itse sanoo itseään kommunistiksi.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Pakolaisen suojaan ottaminen on elinkautinen, mitä tekee 5 vuoden ja 10 vuoden jälkeen kun homma vain jatkuu.
Anna Kontula ei ole ajatellut loppuun saakka ja sitä ei voi ottaa vakavasti.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Eihän monikultturistit yleensä näytä ajattelevan, maailmanparannusideologia sokaisee.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Kontulan toiminta on ymmärrettävää siitä lähtökohdasta, että hän on vasemmistolainen, ja vasemmiston pyrkimyksenä on ollut koko sotien jälkeisen ajan vallitsevan yhteiskuntamallin tuhoaminen. Noilla ajatuksilla on Suomessa myös niin paljon kaikupohjaa, että niitä ajamalla saa ääniä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vastuutonta touhua Kontulalta.

keijo hyvärinen

Anna Konntula kertoilee Sensuroimaton Päivärinta- ohjelmassa piilotelleensa ja rahoittaneensa laittomasti maassaolevien oleskelua Suomessa. Erikseen kysyttäessä pitääkö hän em. piilottelua hyvänä asiana hän hetken mietittyään vastasi painokkaasti kyllä. Näin hän käsittääkseni syyllistyi julkiseen kehottamiseen rikokseen ( RL 17:1 ). Vieläpä joukkotiedotusvälinettä käyttäen ja kansanedustajana. Itsekin olen ihmetellyt eril median laimeaa suhtautumista asiaan, jopa suurta hiljaisuutta. Jotkut saattavat ottaa ja monet varsinkin jo vanhastaan tuohon samaan viiteryhmään kuuluvat hörhöt ottavatkin tuon Kontulan näkemyksen ja jo aiemman kertomansa toiminnan tosissaan. Se ei ole yhteiskuntarauhan eikä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden kannalta hyvä asia - toisin kuin Toivolan ja Hakkaraisen toilailut. He kun tekevät vahinkoa lähinnä omalle maineelleen ja veronmaksajille eikä niinkään eduskunnan arvovallalle. Sille on nimittäin vaikea tehdä hallaa kun sitä ei enää ole. Siinä suhteessa kansanedustajat laajemmaltikin ovat viime aikoina vetäneet yhteen suuntaan oikein konsensushengessä. Kontulakin tullee valituksi uudelleen, valitettavasti. Toivottavasti hän joutuu sitä ennen vastuuseen höpinöistään. No joo, se olisi liikaa toivottu.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei Kontula vielä tuolla lausunnolla syyllistynyt rikokseen. Rikoksentekijän piilottelu tulee rikolliseksi vasta kun mainitsemaani lakia muutetaan rangaistukseltaan selvästi ankarammaksi. Jos tällä hetkellä piilottelet sakkorikoksesta epäiltyä, se ei ole rikos.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Perheellisten paperittomien piilottelu on ihan ok.

Hollannissa juutalaisten piilottelu oli hyvin merkittävää ja maa on saanut jälkikäteen ylistystä toiminnastaan.

Kontulan ajatus on ihan kannatettavaa tiettyyn rajaan saakka.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Umpirasistisessa Suomessa juutalaisilla rintamasotilailla oli omat synagogat. Heistä ei yksikään saanut junakyytiä Natsi-Saksan tuhoamisleireille, toisin kuin Hollannissa.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

3 ehdotettiin saksalaisten toimesta jopa rautaristiä, joista he toki kieltäytyivät.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#28:
Etpä olisi pöllömpää, paikkansa pitämättömämpää ja loppuunkalutumpaa rinnastusta pystynyt löytämään yrittämälläkään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Hollannissa juutalaisten piilottelu oli hyvin merkittävää ja maa on saanut jälkikäteen ylistystä toiminnastaan."

Taisivat kuitenkin olla hollantilaisia eikä aika ja tavat ole verrannollisia nyky-Suomeen, Yhtäkään laitonta ei olla kuskaamassa keskitysleireille vaan pääsisivät mukavasti ja ilmaiseksi lentsikalla kotiinsa.

Jarkko Mynttinen

Kirjoituksesi kuitenkin muistuttaa vahvasti älämölöä ja tunteita, vastoin profiilissasi antamia arvoja.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kerrotko mitkä faktat ovat vääriä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Älä pidätä henkeäsi, ei varmasti kerro.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Väität, että: "On selvää lähes jokaiselle huolellisesti ajattelevalle henkilölle, että laittomaan oleskeluun liittyy huomattavia ongelmia mitä tulee yleiseen järjestykseen ja turvallisuuteen, verotukseen ja sosiaaliturvaan."

Tämä voi olla selvää toki joillekin ihmisille. Itse en ymmärrä, minkälaista huomattavaa ongelmaa laittoman oleskelun aiheuttavan sosiaaliturvaan. Tai verotukseen.

Jos laittomasti maassa olevalle ei makseta sosiaaliturvaa, kuten juuri tehty oikeudenpäätös osoittaa, en ymmärrä sen aiheuttavan ongelmaa sosiaaliturvaan. Verotukseen ei ongelmaa aiheuta se, että työntekijä on laittomasti maassa, kunhan yritys pidättää ennakonpidätykset ja muut työntekijämaksut. Näinhän on tapahtunut niissä tilanteissa, joista olemme lehdistöstä lukeneet.

Yleiseen järjestykseen? En taida allekirjoittaa tuotakaan.

Jos olisit kirjoittanut lauseeseesi, että laittomaan maassa oleskeluun liittyy huomattavia ongelmia mitä tulee turvallisuuteen, hyväksyisin lauseesi. Ei se kaunista suomenkieltä silloinkaan olisi, mutta argumentiksi hyväksyttävissä.

Mitä tulee tuohon lauseeseen yleisesti, niin yleiseen mielipiteeseen tai ymmärtämiseen vetoaminen on argumentaatiovirhe. Ei mielipiteesi muutu yhtään painavammaksi, jos uskot sen olevan yleisesti suomalaisten omaksumana.
Ja äidinkielenopettajani neuvo kirjoittajalle: "Tieto, jonka tietävät lähes kaikki, ei ole kirjoittamisen arvoinen. Älkää siis kirjoittako: 'Kaikki tietävät, ...' tai 'Lähes kaikki tietävät, ...'" Jos aloitat lauseen noin, koko lause on merkityksetön ja arvoton.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #59

Korjailet Niemeläinen kirjoituksen kieliasua kirjoittamalla huonoa suomea.

Majuri rajasi ilmeisesti sinutkin pois tuosta ryhmästä, jota tarkoitti. Kirjoituksessa on sanat ”huolellisesti ajattelevalle henkilölle”.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #62

Toistin lauseen kieliasulla, jolla alkuperäinen oli kirjoitettu. Kerroin miten lauseen olisi voinut kirjoittaa, jotta se olisi ollut totta ja sisällöltään relevantti muuttamatta kuitenkaan sitä kielellisesti yhtään oikeammaksi. Sellaisena kuvittelen sen paremmin sopivan majurin käyttöön.

Kuten äidinkielenopettajani opetti, tuollainen yleiseen tietämykseen vetoaminen on turhaa. Jos huolellisesti ajatteleva lukee lauseen, lause on turhaan kirjoitettu.

Iloitset siitä, että tuli todistetuksi, että olen huolettomasti ajatteleva. Samalla tuli kuitenkin todetuksi, etteivät nämä huolellisesti ajattelevat ymmärrä perusrealiteetteja. Huomasithan, että osoitin lauseen loppuosan suurimmalta osin paikkaansa pitämättömäksi.

Siihen osuuteen sinullakaan, Jussila, ei ollut sanottavaa?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #68

Sinua ei kommenteistasi päätellen tässäkään yhteydessä voi kutsua huolellisesti ajattelevaksi. Sen kyllä ymmärtävät, niin, kaikki.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #59

Kai, sinulla on selvästi muutama ongelma. Et lue noita tekstejäni, et ymmärrä asioita, et tiedä asioista riittävästi ja vääristelet sanomisiani. Äidinkielen opetus kohdallani menee sekin hukkaan, koska et ole opettajani eikä tämä ole koulu. Näin meidän kesken, pärjään äidinkielellä ihan hyvin.

Max on sinua jo ansiokkaasti neuvonut edellä enkä niitä neuvoja lähde enää toistelemaan. Kannattaa Kai kuitenkin tutustua aiheeseen jos et tiedä miksi laiton oleskelu aiheuttaa tietyille kohteille, muun muassa yjt:lle, uhkaa tai ongelmia. Et pidä ulkomaalaislain rikkomista rikollisena mutta miten määrittelet rikoksen? Jos rikosmääritelmäsi on yleisen kielenkäytön ja oikeustieteen hyväksymä, miten määrittelet ulkomaalaislain rikkomisen josta on rangaistusseuraamuksena määrättävä yleensä sakkoa?

Noista muista jutuista kuitenkin kokoavasti:

Jos et tiedä miten täällä on joitakin henkilöitä solvattu, älä silloin ota kantaa. En ole poistanut Mäkisen kommenttia vaan jotkut pitivät sitä ilmeisen solvaavana ja se tuli minulle hyväksyttäväksi. Ilmoitin asiasta ylläpidolle jatkotoimia varten koska en halua olla hyväksymässä henkilöön kohdistuvaa solvausta blogissani. Jos itse pidän Kontulaa poliittisena älykääpiönä, ymmärtänet kyllä termien sisällön? Kontula ei siis ole älykääpiö eikä tätä ole väitetty. Jos taas pidän jonkun mielipidettä ääliömäisenä tai jopa idioottimaisena, mihin siis arvosteluni kohdistuu? Yleensä vielä perustelen sen miksi jonkun mielipide on tietynlainen. Erotatko siis mihin arvostelu kohdistuu, ihmiseen vai tämän mielipiteeseen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #74

Äidinkielen oppimisesta ei voi olla haittaa. Minun on vaikea hyväksyä selitystäsi. Eihän älykääpiö-sanalla voi viitata asiaan tai esineeseen. Kenenkään harjoittama politiikka ei siis voi olla älykääpiö. Kun lausut jokun olevan poliittisesti älykääpiö, solvaus kohdistuu henkilöön.

Solvaat sekä kommenteissasi että blogitekstissä kansanedustajaa tavalla, jota en pidä soveliaana.

Mutta ymmärrän hyvin, että tunteiden palo vie miestä välillä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #77

Minustakin avoimesti kommunistiksi itseään kutsuva on poliittinen älykääpiö, oli sitten kansanedustaja tai ei. On ainoastaan sattumaa, että natseja ja kommunisteja arvioidaan eri tavoin. Ei kommunismin edustaminen ole millään tavoin ylevämpää tai ”tieteellisempää” (niin kuin he itse uskovat) kuin kainalon tuulettaminen, jonka suhteen eräät saavat välittömästi henkisen pipin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #81

En nyt jaksa keskustella kommunismista aatteena. Kommunismi on kuollut ja kuopattu. Ja se on varsin hyvä niin!

Ihminen joka on kansanedustaja ei ole mielestäni älykääpiö, ei sen enempää poliittinen älykääpiökään. Olette juopuneet tuosta kommunismista niin paljon, ettei enää blogin vähäinen asia näyttäydy sinullekaan ollenkaan.

Ehkäpä siirrymme johonkin toiseen blogiin keskustelemaan asioista henkilöiden sijaan...?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #82

Minä olen keskustellut itse asiasta tässäkin blogissa. Katso ja lue ylempänä olevat kommenttini. Äskeinenkin kommenttini koski asiaa, ei henkilöä. Vasta sinun kommenttiesi mukana asiasta mentiin syrjään.

Jos kommunismi on kuollut jakuopattu, miten kommunistiksi itseään kutsuvia henkilöitä voi olla olemassa?

Ei kansanedustajuus pelasta ihmistä tyhmyydeltä ja poliittisesta aivokääpiömäisyydestä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #83

Jokainen voi kutsua itseään haluamallaan tavalla. Kommunismin kuoltua kommunistiksi itseään tituleeraavat ovat harmittomia.

Minun kommentissani oli syrjään viemistä siinä, että osoitin blogistin olleen väärässä väitteessään - ja tein sen blogistin omasta pyynnöstä.

Sen jälkeen aloititte veivaamisen väistämällä itse asian ja keskittymällä solvaamisenne puolustelemiseen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #84

Olen huomannut, että luetun ymmärtäminen on ollut sinulle enemmän kuin vaikeata muissakin yhteyksissä.

Olet osoittanut ainoastaan sen, että et ymmärrä itse asiasta yhtään mitään.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #86

Ehkä ymmärrän enemmän?

Miten sinun mielestäsi laiton maassa oleminen vaikuttaa sosiaaliturvaan, kun laittomasti maassa olevalle eivät sosiaaliturva ja sosiaalietuudet kuulu oikeuden ratkaisun mukaan?

Miten se vaikuttaa kenenkään sosiaaliturvaan?

Huolellisesti ajattelevien ihmisten pitäisi tämä blogistin mielestä tietää.

Luetun ymmärtämisen vaikeudesta olen samaa mieltä. Sinunkin pitäisi omalta osaltasi tuota puolta terottaa ennen kuin vastaat.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Aarne Saarinen oli hyvä kommunisti.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Esim.osallistumalla niin talvi-kuin jatkosotaan, tuomitsemalla Tsekkoslovakian miehityksen suoremmin kuin yksikään muu suomalainen politiikko, pres. Kekkonen mukaaluettuna.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen Vastaus kommenttiin #53

Aarne Saarinen oli yksi harvoista kommunisteista, jotka nauttivat laajaa arvonantoa myös puoluerajojen yli. Itsekin muistan Saarisen rehellisenä ja hienona miehenä, vaikka en ollut Saarisen aktiivisiaikoina vielä siinä iässä, että politiikka olisi pahemmin kiinnostanut.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Olen antanut itselleni kertoa, että nykyisin saa olla kommunisti tarvitsematta pelätä kyyditystä itärajalle tai niskalaukausta. Mikä siinä muuten on se ongelma, jos/kun Kontula tituleeraa itsensä kommariksi?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Luitko alustusta lainkaan, Raimo? Ei siinä, että Kontula tituleeraa itseään "eduskunnan ainoaksi kommunistiksi" ole ongelmaa. Ongelma on siinä, että kansanedustaja kehottaa kansalaisia rikkomaan lakia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Onko laittomasti maassa olevan asuttaminen kotonaan laitonta?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #58

Onko rikollisen piilotteleminen laitonta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #60

Laittomasti maassa oleva ei ole (välttämättä) rikollinen. Rikollisiksi nimitämme ihmisiä, jotka ovat syyllistyneet rikoksiin.

Yleisesti lakia rikkovia ei nimitetä rikollisiksi. Rikollisia ovat siis rikoslakia rikkovat. Esimerkiksi luvattomaan rakentamiseen syyllistynyttä ei kutsuta rikolliseksi, vaikka lakia onkin rikkonut.

Laittomasti maassa oleva ei riko rikoslakia, vaan ulkomaalaislakia. Hän ei siis näin muodoin ole rikollinen, ellei ole syyllistynyt rikoksiin.

Onko sitten laittomasti maassa olevan piilotteleminen rikos? Ei se siltä näytä:
https://yle.fi/uutiset/3-8965490

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #70

Vai niin ja että aina? Mitäs tämä 2017 rikoslain kohta sitten tarkoittaa?

https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170503

"7 b §
Alueloukkaus
Alueloukkauksesta tuomitaan myös se, joka aluevalvontalain 2 §:n 5 a kohdassa tarkoitetun tunnuksettoman sotilaallisen ryhmän jäsenenä ja osana tällaisen ryhmän toimintaa rikkoo aluevalvontalain 10 a §:n mukaista kieltoa tulla Suomen alueelle tai olla maassa."

US; "Laittomasta maassaolosta voi jatkossa seurata muutakin kuin sakko"

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/217794-suomi-tiuk...

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/200403...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #72

Tunnuksettomat sotilaat??

Sirpa, älä tee itsestäsi naurettavaa!

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #78

Kai, pientä tarkkuutta, sillä sinä puhuit kaikista laittomasti maassa olevista. Minä nimenomaan kysyin, että kaikkiko.

Käyttäjän ilkkatahtinen kuva
Ilkka Tähtinen Vastaus kommenttiin #58

Vähintään sen pitäisi olla, jos ei ole.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #64

Ei se ole.

Itse olen sitä mieltä, ettei laittomien maassa olevien auttamisen kuulukaan olla laitonta. Siitä huolimatta pidän piilottamistoimintaa moraalisesti vääränä. Kun laittomasti maassa oleva ei voi ottaa vastaan työtä eikä hänelle kuulu maksaa toimeentulotukea, toimeentulon mahdollisuudet ovat olemattomat. Laittomasti maassa olevilla on korkea riski ajautua rikollisiksi tai rikoksen uhreiksi. Piilottamisella voidaan pahimmillaan vaikeuttaa laittomasti maassa olevan mahdollisuutta jäädä laillisesti maahan esimerkiksi työluvan turvin.

Vaikka piilottaminen onkin väärin, siitä huolimatta tunnemme tapauksen, joissa karkotus on saatu estettyä piilottamalla perheenjäseniä karkotuksen alta. Henkilölle myönnetty työlupa tuli muutamia päiviä suunnitellun karkottamisen jälkeen. Henkilöt olisi karkotettu ennen työluvan saamista, mikäli karkotus ei olisi peruuntunut piilottelun ansiosta. Toisessa tapauksessa henkilö lennätettiin työnantajan kustannuksella Afganistanista takaisin, kun työlupa myönnettiin ja henkilö oli jo karkotettu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset