pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Venäläisten kiinteistökauppatutkinta Bellingcatille

Suomen poliittinen johto näyttää olevan Airiston Helmen kanssa täydellisessä paniikissa ja poliisi selvästi salaa venäläisten kiinteistökauppojen todellisen luonteen. Löytyykö kenelläkään täällä tai toimittajakunnassa suhteita Bellingcatiin? Nyt voi olla aika käyttää niitä suhteita. Voi olla jopa viimeinen aika.

Katsoisin olevan perusteltua syytä antaa venäläisten täällä tekemien epäilyttävien kiinteistökauppojen tutkinta kyseiselle ryhmälle, joka todella osaa käyttää avoimia lähteitä ja tiedottaa julkisuuteen tutkinnan kulusta. Vastaavia juttuja ei taida olla ryhmällä tutkinnassa ja kyse on pahimmillaan yhden valtion ulkoturvallisuudesta.

Valtiojohto täällä ei selvästikään näytä yhtään tietävän mitä pitäisi tehdä ja kun meillä on tunnetusti Venäjän etua ajavia valtiojohdossa töissä, käyttäkää ihmiset suhteitanne. 

     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Tässä voisi olla järkeä, koska Airiston Helmen iskusta on tätä menoa tulossa pannukakku. Oikeudessa syyttäjän tulee todistaa, että yhtiö on tienannut rahaa rikollisin keinoin, jotta iskua voisi millään tavoin perustella. Se ei tule onnistumaan ilman apua ulkomailta. Se voi hyvin olla se salaisuus, jota "turvataloissa" piilotellaan.

Pääministeri Sipilä kieltäytyi eilen Venäjän tarjoamasta avusta asian selvittämiseksi. Se ei välttämättä ollut järkevää. Jos Suomi haluaa pysyä Naton ulkopuolella ja vaalia näin omaa erityissuhdettaan Venäjän kanssa, sen ei kannata tässä asiassa kieltäytyä yhteistyöstä. Eihän Suomi aio irtisanoa lukuisia yhteistyöprojektejaan Venäjän kanssa esimerkiksi talouden ja energian alalla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Bellingcatiltä tuli taas kerran loistava selvitys joka saattaa Putinin naurunalaiseksi ja herättää kysymyksen, miksi Suomen ylijohto viitsii kaveerata mokoman valehtelijan kanssa. Jos kaveri puhuu pelkkää paskaa ja nauraa päälle niin voi tietysti epäillä myös hänen mielenterveyttään. Eilenhän täällä Putinin pillipiipari Medvedev kävi naureskelemassa suomalaisille. Ai että meillä on hauskaa.

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018...

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/258679-putin-skr...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

En menisi takuuseen, että Bellingcatin kuvissa on sama mies. Mutta minulle ei näistä maksetakaan.

Risto Koivula

Sun pitää syöttää jotakin paskaa Bellingcatille. Sinne menee kaikki läpi niin kuin ennen Human Rights Watchiin ("neljä hävitettyä vähemmistö kansaa Suomessa" ym. ...), ja sitten Pellinkissa julksisee niitä "tutkimustuloksina"... (Tässä tapauksessa mitä paksumpaa syötät, sen "parempi"...)

Onko sulla esimerkiksi ikäviä naapureita tai työkvereita?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Katsoisin olevan perusteltua syytä antaa venäläisten täällä tekemien epäilyttävien kiinteistökauppojen tutkinta kyseiselle ryhmälle.....

ooo

niinpä, mutta kaupantekoon tarvitaan kaksi osapuolta. Paperin alalaidasta löytyy keitä he ovat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kiinteistökauppojen rajoittaminen laskee kaikkien kiinteistöomistusten arvoa Suomessa. Persut ja muut vainoharhaiset ovat heittämässä äänestäjiensä hyvää rahaa tunkioon.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Snellman allekirjoittaa ja vahvistaa oman vainoharhaisuutensa persukommentillaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #6

Persut mainitsin vain siksi, koska kansanedustaja Packalen kirjoitti tänne aiheesta. En usko, että kokoomus ja keskusta ovat tuon idioottimaisuuden kannalla, ennen kuin hallituksen esitys todella esitellään eduskunnalle.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #9

Kommenttisi #4 mukaan sinulle näyttää kiinteistöjen arvo olevan suurempi varjeltava asia kuin valtakunnan turvallisuus. Siinä suurin syy omaan kommenttiini.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9

Sdp:n kansanedustaja Suna Kymäläinen on ajanut asiaa jo vuosikausia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #19

Niinpä ja hän vastustaa ehdotettua lakia, koska se on hänen mielestään liian löysä. Meillä demareissa on katto korkealla ja seinät leveällä!

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259536-venalaiste...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #21

"Persut ja muut vainoharhaiset ovat heittämässä äänestäjiensä hyvää rahaa tunkioon."

Mutta jos sen tekee demari, niin se vaan väljentää seiniä?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jouni Snellman

Käsittääkseni niiden kiinteistöjen arvot laskevat välittömästi, kun mystiset venäläiset siirtyvät naapuristoon omistajiksi.

Risto Koivula

Kiinteistöomistuksien arvonlasku tasaa hyvinvointieroja: saa halvemmalla omistusasunnon.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Saattaisi olla hyvä ryhmä tutkimaan edellyttäen, että on vielä toimivan ryhmä. Samainen ryhmä (yksi suomalainen, englantilainen, amerikkalaisia, hollantilainen kukin oman alansa experttejä) on selvittänyt SK:n kirjoituksen mukaan Ukrainassa lentokoneen alasampujatahon. Eri asia on sitten voiko ryhmä saada selville kovinkin vanhojen kauppojen todelliset ostajatahot ja mihin tarkoitukseen niitä on hankittu. Suurempi todennäköisyys taitaa olla saada nuo asiat selville takavarikoiduista laitteista ja papereista. Kaiken lopuksi silläkään seikalla ei ole loppupeleissä merkitystä jollei ratkaisut ole maamme turvallisuuden kannalta rohkeita ja tarkoituksenmukaisia.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ulkomaat/eurooppa...

Suomalaiset päättäjät ovat olleet kautta aikain sinisilmäisiä ihan riippumatta siitä mihin ilmansuuntaan ja yhteisöön katsotaan.

Risto Koivula

Se on vaan "selvittänyt" sen ampujatahon, ja ohjuksen omistajatahon väärin...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kerro ihmeessä se oikea omistaja- ja ampujataho, kun näytät sen tietävän sekä sen samalla mistä tuo tietosi on peräisin.

https://www.ksml.fi/ulkomaat/Rikostutkinta-vahvist...

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ehkä Airiston helmi oli vain hämäys, joka piti huomion poissa jostain oleellisesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Konspiraatioteoriat vain laajenevat. Kenen hämäys? Venäjän vai Suomen hallituksen?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Airiston Helmen tukikohdat ovat vain yksi pieni osa noista Suomessa tehdyistä epäilyttävistä kiinteistökaupoista. Toivottavasti Suomen oma yhden miehen Bellincat, A.Pesonen, kiinnostuu aiheesta.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Bellingcat tunnetusti kehittää todisteet vaikka tyhjästä! Sehän saa rahoituksensa USAsta ja erityisesti Soroksen säätiöltä. Eliot Higgins on aikaisemminkin kärynnyt todisteiden vääristelystä, joten eiköhän todisteita ala ilmestyä kun editoinnit saadaan tehdyksi.

Käyttäjän jussikangasluoma kuva
Jussi Kangasluoma

"Eliot Higgins on aikaisemminkin kärynnyt todisteiden vääristelystä, joten eiköhän todisteita ala ilmestyä kun editoinnit saadaan tehdyksi."

Milloin on kärynnyt?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomus,sdp ja vihreät ovat ajaneet näitä maanosto-oikeuksia ulkomaalaisille ja kaksoiskansalaisuuksia ja nyt maailmanhalailussa ovat vaikeuksissa kun syrjimättä pitäisi yhdeltä kansalaisuudelta ottaa nämä pois. PS taisi olla yhden miehen puolue kun näistä päätettiin pää sekaisin globaalista maailmanvalloituksesta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse lähden siitä että ulkomaalaisten tiettyjä maakauppoja pitää rajoittaa ja mahdollistaa pakkolunastus myöhemminkin. Ei siis vain venäläisten maakauppoja.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tutkiva journalismi on journalismin aatelia. Bellingcatin toimittajat edustavat ehdottomasti tätä aatelia.

Mitä tulee tähän tapaus Airiston Helmeen, niin uskon vahvasti siihen, että kaikki ”kivet ja kannot” käännetään. Emme elä enää ”Kekkoslovakiassa.” Julkisuudessa olleen tiedon mukaan operaatio alkoi jo kesällä, kun maan korkeinta johtoa oli jo silloin informoitu.

Blogin otsikko tuntuu saaneen jo aamusta lähtien hereille ”itätuuliajattelijat.”

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Bellingcat auttaa että rahavirta Venäjältä länteen hankaloituu.
Sijoittakoot omaan maahansa?

Risto Koivula

Englannissa on oma "bellingcat" kullekin infosotateemalle. Ne yrittävät aina myös näyttäytä muissa meedioissa muina kuin ovat, esimerkiksi "YK:n tutkimuslaitoksina"...

https://www.pirkanblogit.fi/2018/risto_koivula/inf...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Bellingcat hallitsee selvästi homman. Kun noita selvitettyjä juttuja lukee, ei siellä vain Venäjää tai Syyriaa kritisoida tai syyllistetä. Helppo veikata että eri maiden viranomaiset käyttävät heiltä saatua materiaalia tai jopa pyytävät auttamaan tietyissä jutuissa.

Martti Nurmi

Nyt kannattaisi aloittaa Hanhikiven kaato. Suunnitelmia ei oikein saada edes tupakkiaskin kanteen ja energiastrategisesti tilanne on muuttunut. Puolustuspoliittisesti yksikkö on keskittyneenä liian iso. Munat on samassa korissa.
Tokihan ne maksaisi sen yhtenä vuonna Fortumille näyttävästi, mutta kyllä se ohi menee. Ne vaan siirtyy, ne projektit.
STUK voisi nyt jyrähtää. Uskottava suunnitelma tänne tai peli poikki. Kaikki liittyy kaikkeen ja Hanhikivi on protona tärkeä Venäjän ydinenergiaprojektien myyntiponnisteluille.
Turvallisuuden kannalta Hanhikivi toki olisi parempi, kuin nykytilanne. Sillä voisi kumminkin ryssää kiristää. Isoin ässä kädessä. Siinä mielessä ne ei pidä jotain saaristoa edes ruutukakkosena.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Martti Nurmi

Kyllähän Rosatom on varmistellut projektejaan jo hyvissä ajoin:

Säteilyturvakeskuksen (STUK) entinen pääjohtaja Jukka Laaksosen siirtyi Stukista suoraan Venäjän ydinvoimakonserni Rosatomin palvelukseen. STUK toimii sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa.

Muunmuassa ranskalaiset halusivat tietää, onko Laaksosen siirtyminen valvovasta viranomaislaitoksesta suoraan saman alan yksityiseen firmaan sallittua Suomen laissa. Ranskassa pelätään, että Laaksonen voisi vuotaa Olkiluodon ydinvoimalaa rakentavan Arevan tietoja uudelle työnantajalleen.

Näin arvelen minäkin tapahtuvan sen lisäksi, että Laaksosella on entisenä pääjohtajana suuri vaikutus STUKin organisaatioon.

Paljastavaa tässä prosessissa on, että Laaksonen kehui STUK:n pääjohtajana, ennen Rosatom-pestin julkistamista, venäläistä ydinosaamista- ja turvallisuutta ja haukkui amerikkalaiset ydinvoimalat vanhanaikaisiksi.

Kyllä on niin läpinäkyvää keplottelua jota ainoastaan suomalaiset poliitokot ja entiset viranomaisvalvojat voivat harrastaa !

Martti Nurmi

Totta. Suomessa on tapana myydä itsensä venäläisille kotimaisen uran jälkeen. Jotkut on tehneet sen kesken urankin. "Valmistelu" on tehty hyvin. Suunnitelmia ei vaan tule -tai tulee, mutta ei toteutettavasta laitoksesta. Vaikuttaa vahvasti, että joku keskittyy votkan juontiin. Hyvin tuossa rahakin puhdistuu.
Taktinen asetelma vaan on muuttunut. Me ollaan Loviisassa ja Olkiluodossa tuotettu ydinvoimaa suuryksiköissä. Nyt se toteutustapa on vähemmän järkevä. Joku luonnehtisi jopa älyttömäksi. Asiassa kupattiin niin pitkään, että aika ajoi ohi. Jos löydetään joku tapa luopua, se olisi fiksua. Ydinvoimaa silti kannattaa rakentaa, mutta eri periaateella, siis hajautetummin. Ainahan sitä diplomaattisesti voisi antaa ymmärtää, että joku venäläinenkin voisi jotenkin olla mukana.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Suojelupoliisi lähtee Airiston (Helmen) tutkintaan selvittämään takavarikkomateriaalin mahdollista kytköstä valtion turvallisuuteen. - Sairaan mielikuvituksen synnyttämiä ajatuksiako, Dmitri Medvedev? http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261641-p...

Nikolai Holopainen

Onkohan hankkeella kupattu Venäjän valtiota? Strategisiin hankkeisiin on varmaankin olemassa rahoitusta. Sitten pitää keksiä hyvä tarina, jolla hanketta perustellaan. Strateginen syväväylä, lomakylä peitetarinana. Bulvaani, joka toteuttaa hankkeen. Hankkeen kustannusarvio vähintään kolminkertaiseksi todellisiin kustannuksiin nähden, jotta jää jaettavaa. Jos verot jää maksamatta, niin se näkyy heti viivan alla. Hanke on varmaan maksanut jo itsensä. Mikä paikan strateginen arvo on? Asiantuntijat osaavat kertoa sen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset