pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Osuiko KRP kultasuoneen iskullaan Paraisille

Media on illan mittaan laajasti huomioinut Keskusrikospoliisin tekemän iskun Turun saaristoon. Toistaiseksi mediahuomio liikkuu vahvasti talousrikostutkinnassa mutta paljastuuko iskussa ulkoturvallisuuspoliittisia pommeja, jää nähtäväksi. Jos veikata pitää, paljastuu.

Kyse ei selvästikään ole normitalousrikosjutun kotietsinnästä vaan iskuun on varauduttu todella raskaalla kalustolla. Jos tiedot erikoisporukoista rynnäkkökivääreineen pitävät paikkansa, vastarinnan on odotettu olevan sotilaallista tasoa. Varustautumisessa tähän viittaavat myös veneiden ja lentokaluston käyttö iskussa sekä myös laajan lentokieltoalueen julistaminen alueelle. 

Jos vastapuoli yllätettiin ns. housut kintuissa, kotietsinnässä saatu saalis voi olla jopa ulkopoliittinen pommi. KRP ei ole vahvistanut minkä firman osalta juttua tutkitaan mutta jos yritys on mediassa veikattu Airiston Helmi Oy, tutkinnassa voi selvitä laajemminkin se mitä Venäjän valtio touhuaa Suomessa.

Tsekatkaapa jatkossa johtavia poliitikkojamme. Tärinä ja vapiseva ääni asiasta puhuttaessa voi kertoa paljon missä kohtaa tutkinnassa mennään.     

 

https://www.hameensanomat.fi/uutiset/ts-poliisi-venalaistaustaisen-yrity...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Tämä aihe näyttää olevan kovin vaikea kommentoida ennen kuin asiasta on enemmän faktoja. Suomalaiset ovat kovin tarkkoja omista asioistaan. Silloin kun on kysymys esim. Georgiasta, Ukrainasta, MH17 tai Syyriasta, vankkoja mielipiteitä on yllin kyllin.

Risto Koivula

Ei... ainakaan siinä mielessä kuin blogisti haikailee.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Sama aihe on ollut pinnalla jo vuosia sitten.
https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77631-satelliitti...

Mossalan leirintäalue on Houtskärin kärjessä niin strategisella paikalla, että. Venäläisomistuksessa. Asiakaspalvelu on mitä on. Kokemusta minulla.

https://www.y-lehti.fi/arkisto/artikkeli/1514/Loma...

Jos monta tuollaista kriittistä paikkaa omistavat, ne pysäyttävät halutessaan koko saariston.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Isku on tosiaan mielenkiintoinen. Tiedotusvälineissä on jo useiden vuosien ajan kummaksuttu Airiston Helmen toimintaa. Yritys on ostanut Puolustusvoimilta vanhan miinalaivan ja tonttihankinnat "sattumalta" blokkaavat kaikki saariston tärkeät kulkureitit. Helikopteri lentelee päivittäin ilman tietoa reiteistä.

Mitä yritys varsinaisesti tekee ja mitä ne kaikki helikopterilennot ovat? Yrityksen kopteri on latvialainen ja lentelee vapaasti Schengen-alueella ilman tarvetta rajatarkastuksille, mutta kuintekin kansainvälisten merialueiden yli, jolloin laskeutuminen aluksille olisi mahdollista.

Suomessa poliisin kädet ovat aika sidottuja jos ei ole joillain todisteilla perusteltua epäilystä laittomasta toiminnasta. Salakatselua tai -kuuntelua ei tällöin voida laillisesti tehdä. Ehkä Puolustusvoimat ja Supo voivat harjoittaa tiedustelua vähän vapaammin. Kuitenkin viranomaistenkin mahdollisuudet tiedusteluun ovat varsin rajalliset, mistä syystä tiedustelulakejä on kiireellisesti pyritty uudistamaan (esitys on jälleen edennyt eilen). On toivottavaa, että siihen löytyisi toimiva ja tehokas malli.

Kun Yle yritti kuvata aluetta lennokilla, lennokki putosi selittämättömästi ja sen kamera anastettiin. Mitä ihmettä? Tuollainen tarkoittaisi, että alueella saattaisi olla aktiivista valvontalaitteistoa ja kykyä pudottaa lennokit. Siis Suomen alueella. Tuollainen kalusto, joka tekisi jatkuvasti havaintoja ja jolla kyettäisiin lamauttamaan lennokit, epäilemättä olisi helposti löydettävissä kotietsinnällä.

Olen myös vähän pohtinut tuollaisen venäläisen yrityksen toimintaa, että jos heillä on jotain virkistystoimintaa, kuten vanhoja sotalaivoja ja helikoptereita, voisiko sen varjolla laillisesti järjestää Venäjän sotaharjoituksia Suomen alueella? Maastopuvun käyttö, veneily sota-aluksilla ja airsoft-aktiviteetit ovat aivan laillisia Suomessa riippumatta harrastajien kansallisuudesta. Kivajännää aktiviteettia venäläisille rikkaille vai kenelle?

Ihmeellisintä tuossa on, että epäilyttävä toiminta on ollut tiedotusvälineissä jo vuosia. Jos toimintaa liittyy jotain triviaalisti rikollista, olisi käsittämättömän typerää harjoittaa rikollista toimintaa samalla, kun lehdet kirjoittelevat toiminnan hämäräperäisyydestä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse olen jo vuosia kysellyt, tietääkö kukaan mitä esimerkiksi maanpuolustusalueiden vierestä ostetuista rakennuksista löytyy ja valvotaanko niiden liikennettä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Ei tarvitse olla vierestä. Täällä Kemiönsaarella venäläiset omistavat maata Skinnarvikin sotilasalueen sisältä! Tontit sijaitsevat suoja-alueella jonne mennään puomin kautta ja joihin tavan tallaajalla ei ole mitään asiaa.
Kaupat teki metsähallitus kymmenisen vuotta sitten.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #20

Mikäli tämä tieto pitää paikkansa, niin Metsähallituksen nimeksi olisi sopinut paremmin pari vokaalia muuttamalla ”Metsähullutus.”

Käyttäjän MattiKarjalainen1 kuva
Matti Karjalainen

Suomen viranomaiset pyrkivät tiedottamaan asiasta niin vähän kuin suinkin voivat. Tutkivalla journalismilla olisi nyt asiallista tutkittavaa, mutta eivät taida ehtiä tasa-arvoloukkausten tutkimisiltaan. Suomen viranomaisten suurimpana huolena eivät ole mahdolliset Suomen turvallisuutta uhkaavat ulkomaiset kiinteistöt laitteineen, vaan se, että Venäjää ei loukattaisi millään tavalla.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Uskon ettet ihan löysin perustein asiaa nosta esiin. Se mitä sieltä paljastuu, niin se ei kyllä tule julki, jos kyseessä on ulkopoliittiseenturvallisuuteen liittyvää asiaa.
Ei ihan pieni asia ole kuitenkaan kyseessä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Varmaan näin. Aivan selvää on, että kysymyksessä on suurempi asia kuin veronkierto tai rahanpesu. Mitä sitten löytyy, jää, kuten arvelit, arvoitukseksi, yleisistä syistä! Hyvä niin. Parempi, että ne, joiden pitääkin tietää, tietävät, eikä kaiken maailman "Pihtiputaan mummut" jotka "tekevät päätöksiä" Suomen turvallisuuspolitiikasta gallupeissa!

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

> 7
Ajankohta sopii tiedustelulakien vauhdittamiseen. Mutta jo oli aikakin!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Median tehtävä onkin jatkossa penkoa juttua läpikotaisin ja tehdä päättäjille helvetin ikäviä kysymyksiä. Ei siis ikäviä kysymyksiä.

Näin ison jutun tutkinta ei tule pysymään salassa mikä voi olla onni meille kansalaisille. Pahin olisikin juuri se että aineistoa pengottaessa löytyy äärimmäisen kiusallista ja Suomen maanpuolustuksen kannalta raakaa materiaalia, ja asia salattaisiin ylijohdon päätöksellä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Minun on niin vaikea suhtautua vakavasti näihin majurin blogeihin, koska jo kuvan katsominen saa sukat pyörimään jaloissani.

Järkevä mies ja tärkeät asiat.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Erityiskiitokset kehuista. Normaalisti kuulen vähän karkemapia kommentteja ja edellisen urani aikaisia kommentteja täällä ei voi edes julkaista.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Pidin niin kovasti inhimillisestä kommentistasi, ettet teidän perheessä ole alfa. Tuli niin rakas miesvainajani mieleen. Hän oli myös ns. kova kundi, mutta pinnan alla sykki lämmin sydän ja hän teki perheen puolesta kaikkensa.

Ota siis kehuni tosissaan, mutta älä ylpisty.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Majuri, laitan sinulle ja tietenkin kaikille muillekin. Olet uskomattoman komea mies. Kuunelkaa mitä Elvis sanoo, niin ihan varmasti pärjäätte tässä maailmassa. https://www.youtube.com/watch?v=iwqbuus8QPU&start_...

Sinulle illan viimeinen. https://www.youtube.com/watch?v=UmXHkL3xiMU

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Varmaankin ihan normaali verotarkastus, jonka kohdeyritys valikoitui arvalla. Pipot olivat päässä siksi, että syysmyrsky Mauri pudotti lämpötiloja 15 astetta. Aseistus voi maallikon silmään näyttää raskaalta, mutta puuttuvien kuittien, vihapuheen ja muiden vakavien rikosten tutkinnassa hyvä varautuminen on välttämätöntä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näitä erilaisia iskuja tulee ja menee. Tietysti tämän tason iskussa voi olla jostain Majurin arvelemasta tapauksesta kyse, mutta käyhän tällainen tapaus myös eräänlaisesta harjoituksesta viranomaisille, jos ja kun epäily on sen laatuinen, että kannattaa varautua mieluummin ylisuurella voimalla kuin liian vähäisellä voimalla. Seurataan rauhassa uutisointia, mitä asioista mahdollisesti tiedotetaan ja otetaan ihan rauhallisesti vaan.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 13 /VL: ”..käyhän tällainen tapaus myös eräänlaisesta harjoituksesta viranomaisille, ..”
Jos operaatio menee kiville, syy on epäkelpojen tiedustelulakien. Jos operaatio onnistuu vaikkapa vain osittain, niin poliisi saa sulan hattuunsa, maineenpalautuksen ja voi pyytää lisävaltuuksia, kun joka tapuksessa isot kalat pääsevät karkuun. Joten uudet lait on saatavat voimaan 'heti'.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Näinhän se Vesa voi olla mutta me molemmat tiedämme mitä näin raskaan aseistuksen ja keinovalikoiman isku merkitsee. Ja vaatii päätöksentekijöitä ja yhteistyöltä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Kun poliisi on vieraillut Helvetin Enkeleiden, Canonballin ja Bandidosin luona siellä on käyty huomattavasti pienemmällä joukolla kuin tuo komppanian kokoinen iskuryhmä.

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Nyt kytätään ihan väärään suuntaan, toisesta suunnasta meiltä viedään
palapalalta suvereniteettisuus siis itsenäisyys. Eikä tämä ole olettamus
vaan tosi

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 15 /as: ”toisesta suunnasta meiltä viedään palapalalta suvereniteettisuus..”

Kuvittelisin isoimpana vaarana olevan, että napsija on väärästä suunnasta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, naulankantaan.

Jos lähisuku ja hyvät kaverit ostaisivat itseltäni omaisuutta, hieno homma.

Jos ostajaksi osoittautuu loppupeleissä aivan toinen kuin mitä piti ja onkin ainoa potentiaalinen vihollinen ja aikeet osoittautuvat vihamielisiksi, tässä on miettimistä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Antti Salmi, tulihan sieltä se venäläismielinenkin kommentti. Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt ...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Selviää, että venäläisille on irronnut ja irtoaa yhä edelleen poikkeuslupia kummallisen kivuttomasti. Toisin kuin muut saaristokiinteistöjen omistajat, Airiston Helmi pääsee ruoppaamaan väylille avautuvia rantojaan. Yritys saa rakentaa kiinteistöilleen massiivisia laitureita, helikoptereiden laskeutumisalustoja ja kallioon louhittavia suojatiloja. Venäläissaarille vedetään merenalaisia voimavirta- ja tietoliikennekaapeleita. Syväsukelluksia toteutetaan lupaa kysymättä, kenellekään etukäteen ilmoittamatta."

https://m.iltalehti.fi/kotimaa/ea9096b3-1abf-4983-...

Tuo näyttää siltä että kyse on todella laajamittaisesta korruptiosta johon on sotkeutunut suomalaisia viranomaisia. Tutkimatta vakea sanoa mutta kuulostaa maanpetokselliselta, ja vähintään valvonta on pahasti pettänyt.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kun päätoimiala on kiinteistöhallinto ja toimialaluokitus 68100 Omien kiinteistöjen kauppa niin louhivat varmaankin asiakkaille väestösuojia..

https://www.finder.fi/Kiinteist%C3%B6hallinto/Airi...

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pitäiskin käydä naapurissa kaupungintalolla katsomassa kenen nimet on rakennuslupien alla ja millä prosessilla ne on myönnetty.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tutkiva journalismi on journalismin aatelia. On todella kummallista ja suorastaan käsittämätöntä, että toimittaja Tuula Malin ei ole saanut aikaisemmin sinisilmäistä Suomi-neitoa hereille.

Lataamalla netistä Google Earth Pro –ohjelman pääsee hakusanalla ”Airiston Helmi” tutustumaan ilmasta käsin tähän yritykseen.

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Paljon enemmän veronkiertäjiä ja luvattoman työvoiman käyttäjiä olisi saatu kiinni iskemällä samalla arsenaalilla joihinkin pääkaupunkiseudun rakennuskohteisiin!

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

-> #27

Janne, selitys tämän kaltaiseen viranomaistoimintaan on uussuomettuminen. Päättäjät yrittävät kaikin keinoin välttää syytökset "venäjävastaisuudesta".

Kuvitelkaapa näihin tapauksiin yhdysvaltalainen yrittäjä! Voisiko jenkki perustaa esim. Raja-Jooseppiin suljetulla alueella olevan matkailuyrityksen, missä olisi oma lentokenttä ja oma lentokalusto? Entä jenkkien kesämökit linkkitornien ja varuskuntien läheisyydessä? Takuuvarmasti lupia ei heltiäisi.

Nyt olisi töitä tutkiville journalisteille. Ovatko lupaviranomaiset pelkästään hölmöjä vai onko kysymys henkilökohtaisesta hyödystä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Matti, jälkimmäinen etenkin kiinnostaa. Ja onko luvitettu viranomaispäätöksellä vai lautakunnissa ja millaset oli hakupaperit.

Paan tietopyynnön Paraisille, varmaan moni muukin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä Janne, pidän siitä että teet myös oikeasti asioille jotakin. Pelkkä netissä nillittäminen ei riitä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #37

Uskoisin että Janne, nykyään vissin entisenä kuntapoliitiikassa mukana ollut, tietää mistä ja miten tiedot kaivetaan esiin nopeimmiten.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan Vastaus kommenttiin #74

Janneko entinen?
Juurihan kunta sääti Lex Salosen säätelemään tästä lähin alkoholitarjoiluaan.

Mutta nyt taisi olla todella isot tuopit näissä Saaristomeren seminaareissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Poliisi selvittää nyt "pimeän työvoiman käyttöä" eli ei ole oikeasti löytänyt mitään etsimäänsä. Mutta onhan päästy pörräämään helikoptereilla ja veneillä ja poliisipomo on saanut nimensä lehteen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Lastenlaulua lainaten ”maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää, kummastuttaa pientä kulkijaa.”

Joskus jopa kommentti aiheuttaa hämmästystä ja kummastusta. Kommentoijalla näyttää olevan jokin ”maaginen voima” tietää asioista jo etukäteen ennen kuin edes tutkimuksia on saatu päätökseen. Viittaan tässä kommenttiisi ”Poliisi selvittää nyt "pimeän työvoiman käyttöä" eli ei ole oikeasti löytänyt mitään etsimäänsä.”

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eilisen etsinnän jälkeen, tänään:

Aamupäivällä KRP tiedotti, että tämän päivän etsinnän kohteissa se keskittyy erityisesti selvittämään pimeän työvoiman käyttöä rakentamisessa.

(KRP:n rikostarkastaja) Ranta-ahon mukaan takavarikoidun materiaalin joukossa on muun muassa muistitikkuja.

– Niiden tutkimista ei ole vielä aloitettu, koska meidän voimavaramme on nyt sidottu tähän varsinaiseen fyysiseen etsintään. Mennään tuonne ensi viikolle, arkipäiville, ennen kuin meillä on mahdollisuus lähteä tutkimaan niitä tarkemmin, Ranta-aho sanoi STT:lle.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/lento...

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

# 42
Kiinnitti eilen huomiotani seikka, kun näitä muistitikkuja mentiin takavarikoimaan paitsi asein myös ambulanssein varustautuneena.
Ilmeisen vaarallisia tikkuja.
Tai ilmeisen vastahakoista pimeää työvoimaa.
Tai sitten sekä että.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tietokoneiden, puhelinten ja muistitikkujen sisällön purku ja tutkinta voi kestää isoltakin porukalta kuukausia joten tuskin muuta on ehditty tehdä kuin kirjata takavarikoitua tavaraa pöytäkirjaan. Ja muusta aineistosta puhumattakaan. Yleensä vastaavanlaiset jutut poikivat uusia kotietsintöjä ja ne uusia joten kierre on valmis. Nyt on nähty vasta pintaraapaisu.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Airiston Helmi on tehnyt tappiota koko historiansa ajan ja samaan aikaan ostanut lisää kiinteistöjä. Liikevaihto muutamia kymppitonneja ja tappio satoja tuhansia.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Voi olla niinkin, että maailmassa on pitkäaikaisia sijoittajia, jotka eivät toimi kvartaaliperiaatteella. Pitkän ajan kannattavuus selviää vasta sitten, kun kiinteistöjä ruvetaan myymään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Saaristojen kiinteistöjen ostajille on varmaankin mm. järeä betonilaituri myyntivaltti - mikään ei viittaa siihen, että ne olisi varusteltu myyntiin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Täytyy olla aika kärsivällinen sijoittaja, joka hyväksyy sen, että liiketappio on kymmenkertainen liikevaihtoon nähden vuodesta toiseen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #50

Tällainen sijoitustoiminta on yleensä malliesimerkki valtion toiminnasta. Yksityisillä harvoin takapuoli kestää tappioita pitkään, ja toimitusjohtajan takapuoli vielä vähemmän.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Se, että venäläisten sallitaan ajelevan Turun saaristossa entisillä puolustusvoimien laivoilla, joissa on säilytetty vanhat sotilasvärit, on täysin käsittämätöntä, ja erinomainen osoitus tyypillisen suomalaisesta hyväuskoisuudesta ja leväperäisyydestä.

Suurin osa saaristossa liikkujista erehtyy luulemaan aluksia Suomen armeijan laivoiksi, jolloin ne saavat ilman isompaa huomiota puuhastella sellaistakin, joka muuten aiheuttaisi suurta kummastelua ja ilmoituksia viranomaisille.

Kun laivojen myynnin ehdoksi oli tiettävästi sovittu niiden uudelleenmaalaus, olisi ehdottomasti pitänyt huolehtia siitä, että se tapahtuu välittömästi kaupan jälkeen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En ymmärrä. Onko meissä joku geneettinen vika, kun olemme niin hyväuskoisia hölmöjä, vai onko tämä päättäjiltämme tarkoituksellista toimintaa?

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Kyllä meissä on. Tuo geenivirhe luotiin Kekkosen ajan YYA-vuosina. Se vaikuttaa sukupolvien yli ja ilmenee tosiasioita hylkivänä ajatteluna kaikessa, mikä liittyy Venäjään.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Myös Miinalaiva Pohjanmaa olisi nyt tuon venäjämielisen yhtiön omaisuutta, jos aluksesta tarjouksen tehnyt bulvaani Alfons Håkans Oy (aputoiminimi Suomen Merisukellus) https://fi.wikipedia.org/wiki/Alfons_H%C3%A5kans olisi onnistunut välikäsihankinnassaan samaan tapaan kuin ostaessaan Pontuksen ja Kalan Puolustusvoimilta: "Jatkokaupalla oli kiire. Ei ollut aikaa maalata. Nimeä emme muuttaneet, koska tilaaja halusi nimenomaan säilyttää vanhan nimen." https://www.iltalehti.fi/uutiset/2015020819157278_...

Puolustusministeri 2015: He tarjosivat Miinalaiva Pohjanmaasta aluksi 200 000 euroa ja korottivat myöhemmin tarjoustaan 350 000 euroon. Puolustustarvikkeita voidaan myydä määrätyin edellytyksin siviilikäyttöön, mutta lopullinen käyttötarkoitus on tiedettävä täsmällisesti. Alfons Håkans Oy ei kuitenkaan kyennyt esittämään riittävän vakuuttavasti alukselle 'sopivaa' loppukäyttöä. Entisenä sota-aluksena miinalaiva Pohjanmaa aseista riisuttunakin säilyttää statuksen puolustusmateriaalina ja täten se on vientisäädösten alainen. http://jussiniinisto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2088...

- Sama pykälä ei ilmeisesti koskenut sitä sotilaskalustoa, joka päätyi Airiston Helmen arveluttavaan käyttöön strategisten vesiväyliemme uhkana ja on tänä viikonloppuna ollut viranomaisten 'jälkitarkastuksessa'. Ks. myös Speculare necesse est> http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261371-o...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Wikipediatietoja:

Alfons Håkans Oy Ab
Yritysmuoto osakeyhtiö
Toimitusjohtaja Joakim Håkans
Puheenjohtaja Stefan Alfons Håkans
Kotipaikka Turku, Suomi
Toimiala Meriliikenteen tavarankuljetus
Liikevaihto 7 milj. € (2014)
Liikevoitto 25 milj. € (2014)
Henkilökuntaa 127 (2013)
https://fi.wikipedia.org/wiki/Alfons_H%C3%A5kans

(HUOM! vuoden 2014 liikevaihto 7 milj.€ ja liikevoitto 25 milj. € - voitto liiketoiminnan ulkopuolelta? Aputoiminimi Suomen Merisukellus ;)

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Kuten huomataan, merikuljetus- ja hinausyrityksen vuoden 2014 liikevoitto on 3,6-kertainen saman vuoden liikevaihtoon nähden: https://fi.wikipedia.org/wiki/Alfons_H%C3%A5kans

Tuo "liikevoittoprosentti" 357 % voisi kai sinällään herättää mm. veroviranomaisen mielenkiinnon. Voisikohan se selittyä esimerkiksi yhtiön merkittävien omaisuuserien luovutuksesta saadulla myyntivoitolla. Uudempia kuin vuoden 2014 tietoja ei Fonectalta löydy, mutta verottajalla ne lienevät https://www.finder.fi/Laivaliikenne+vesiliikenne/A...

Merivoimien huutokaupassa kauppahinnat ovat olleet tyypillisesti kai alle puolen miljoonan euron luokkaa kuten tarjoukset Miinalaiva Pohjanmaasta. Miksi sitten sotilaskaluston jatko-ostaja ehkä maksaisi bulvaanilleen huimaa ylihintaa käytöstä poistetuista romuista? Speculare necesse est... Esimerkiksi, koska suomalaisen ex-sota-aluksen käyttökuntoon saattaminen ja käyttöönotto Suomessa onnistuu esimerkiksi mainettaan vaalivalle rantaloma-alan toimijalle oletettavasti paljon helpommin ja huomaamattomammin kuin vaikkapa jostain EU:n ulkopuolelta maahan tuodun alan suhteiden kautta halvemmallakin hankitun käyttökuntoisen tai kunnostettavan sota-aluksen käyttöönotto.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Monille tuollaiset alukset ovat edelleen puolustusvoimien aluksia, vähänkään kauempaa tai huonommissa olosuhteissa katsottuna. Tällaisen aluksen kun pysäyttää väylän tai merenalaisen kaapelin viereen ja tekee omia kytkentöjä tai merenalaislastauksia, kukaan tuskin kiinnittää huomiota.

Onkohan kukaan viimeaikoina kuvannut noita väyliä joissa toimintaa on ollut?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Poliisi vakuuttaa että operaatiossa ei ollut kyse turvallisuuspolitiikasta:

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/09/23/polisen-...

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tavallista törkeämmästä rahanpesusta ja veronkierrosta on kyse.

Pääministeri Sipilää informoitu Turun saariston jättioperaatiosta – myös presidentti Niinistö saanut tietoa

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005838627.html

Käyttäjän joonakarppinen81 kuva
Joona Karppinen

Kärnän Mikon puolustuvoimissa olevan lähteen mukaan, siellä airiston helmessä olisi ollut tutkakalustoa ja aluetta olisi muokattu satamaksi Venäjän sukellusveneille.

https://twitter.com/TimoHaapala/status/10438181937...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Vähän tuota tarkoitin kun kerroin että näin isoa tutkintaa ei pystytä kokonaan salaamaan.

Jos presidenttiä ja pääministeriä on informoitu, kyse on isosta jutusta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kieltämättä merivoimien käyttäminen apuna tilintarkastuksissa on melko harvinaista mutta se johtunee yksinomaan siitä, että niin harva yritys on meren rannalla. Osapuilleen näin lehdessä luki, joten se siitä sitten.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ja jos jatkaa teemassa: puolustusvoimien ammattitaitoa ja ambulansseja tarvittiin talousrikollisten kiinniottamiseksi koska hyvää kirjanpitotapaa pitää puolustaa ja isoja paperipinoja kantaessa joku voi loukkaantua tai tarvita happea. Rynkyt oli mukana lähinnä siksi että niillä voi kantaa hätäpaareiksi tehtynä isompia paperipinoja kerralla.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Sitä saa mitä tilaa ! Vuonna 2014 SDP:n kansanedustaja Suna Kymäläinen toi eduskuntaan lakialoitteen venäläisten maakauppojen rajoittamisesta. Lakialoiteen takana oli yli 100 kansanedustajaa.

Sitten maakauppojen kiivas kannattaja, Esko Aho, East Officen hallituksen puheenjohtaja, astui areenalle. Keskustelua käytiin viikko kaupalla kiivaasti ja Esko Aho esiintyi mahtipontisesti A-studiossa ja peloitteli kansalaisia Suomen ja Venäjän välisien suhteiden huonontumisesta, jos Suomi alkaa venäläisten maakauppoja rajoittaa.

Esko Aho onnistuikin propagandassaan niin, että kymmenet kansanedustajat vetivät nimensä pois lakialoittesta. Lakialoiteen edistyminen kuivui kokoon.

Palkinnoksi Venäjä kutsui Esko Ahon sittemmin Venäjän valtion omistaman Sberbankin hallitukseen. Pankki raportoi suoraan presidentti Putinille. Sberbank löytyy sekä EU:n että Yhdysvaltain pakotelistoilta, mutta eihän se Suomea haittaa !

,,,että sellaista ystävyyttä tällä kertaa !!!!!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Suna oli oikealla asialla mutta olisi todennäköisemmin saanut asiansa eteenpäin jos olisi esittänyt lakia ulkomaalaisten maakauppojen rajoittamisesta. Muistaakseni jossain kirjoituksessa kritisoin häntä juuri tästä. Pelkästään venäläisten kauppoihin puuttuminen olisi ollut syrjivää mutta kaikkiin ulkomaalaisiin kohdistuva ei.

Muistaakseni Suna ei tehnyt uutta ehdotusta vaan tyytyi muun muassa omiensa kohdalta tulleeseen kovaan arvosteluun ja jätti asian sikseen. Täällä Kymenlaaksossa monet ovat lehtien palstoilla kritisoineet sitä että valtion taholta on sallittu tällainen idioottitoiminta vuosikausia. Suomettuneet ovat tietenkin vouhkanneet itänaapurimme puolesta mutta minkäs kommarit ja muut vastaavat ituhipit luonteelleen mahtavat.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Nyt oli Ilta-Sanomissa artikkeli "KRP:n jättioperaation kohteena olevan Airiston Helmen monimutkainen omistuskuvio johtaa Italiaan". https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005838685.html

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Italialainen pankki hyökkää sukellusveneellä turkulaisten kimppuun - joo aivan varmasti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mistäpä me tiedämme mitä kaikkea tämän taustalla on, kun ei poliisi ainakaan vielä kaikkea kerro. Juristina varmasti ymmärrät, että vaikka yritys onkin nyt italialaisomistuksessa, niin sehän voi yhtä hyvin toimia bulvaanina venäläisille.

Lisäksi jäihän Danske Bank kiinni rahanpesusta, niin miksi sitten ei italialainen pankki? https://yle.fi/uutiset/3-10411906

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #65

Vanhaan hyvään aikaan ulkomaiset investoinnit olivat tavoiteltava asia. Nykyään tuntuu kaikki kansainvälinen liiketoiminta olevan "rahanpesua."

Mitään ei tästä keissistä tiedetä, mutta vainoharha käy jo täysillä kierroksilla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #66

Ihan normaalia pohdintaa, ennen kuin saadaan lisätietoja. Ilkka Varsion kommentissa on luultavasti se ydin, eli jos on ollut pelkona venäläisten maakauppojen rajoittaminen, niin bulvaanin avulla se olisi mahdollista. http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261402-...

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Jos mediaa kiinnostaa Putinia lähellä olevien henkilöiden kiinteistöomistukset Suomessa, rahanpesu ja poliisitutkinnat, selvittäkööt vaikkapa seuraavia henkilöitä:

Mihail Lesin (Михаил Лесин) 
Leonid Reiman (Леонид Рейман)
Denis Fokin (Денис Фокин)
Konstantin Suhinin (Константин Сухинин)
Anatoli Novikov (Анатолий Новиков)
Vladimir Smirnov (Владимир Смирнов)

Noista löytyy hyvin tietoa netistä ja myös yhteyksistä Putiniin.

Nämä Putinille monilla tavoilla läheiset henkilöt hankkivat kiinteistöjä samaan aikaan kun Putinkin tavallaan "hankki" Ahvenanmaan Salvikista sen 1,78 hehtaarin tiluksen. 

Elettiin tuolloin 2000-luvun jälkipuolta ja Suomessa Tarja Halosen Venäjä-myönteistä aikaa.

Omistuksia noilla on herroilla on ympäri Suomea ja Suomen rannikkoa, Smirnovilla myös Suomenlahden itäosissa Suomen puolella. Sanoisin, että yhtä strateginen paikka kuin Turun saaristo.

Esimerkiksi Leonid Reiman osallistui rahanpesuun IPOC:n kansainvälisen kasvurahaston kautta. Entinen viestintäministeri Leonid Reiman oli tai on edelleen IPOC:n kansainvälisen kasvurahaston omistaja (edunsaaja) ja ehkä edelleen Putinin tuttu. Hän liittyy Titovin pidätystapaukseen Suomen rajalla.

Tuosta uutisoi aikanaan myös Fontaka (http://m.fontankafi.ru/articles/12098/), kun Andrei Titov (Андрей Титов) otettiin kiinni Suomen rajalla, ja myös Helsingin Sanomat uutisoi Sekomia käsitelleessä jutussa (https://www.hs.fi/talous/art-2000002678348.html).

KRP:n tämän viikonlopun operaatio on hyvä siinä mielessä, että uskalletaan tehdä, vaikka taustalla saattaa oli hyvinkin Putinin läheisiä tuttuja.

Vaikea päästä selvyyteen kuka venäläinen liikemies todella omisti ja/tai omistaa Airiston Helmi Oy:n.

Siinä medialle olisi selvitettävää noiden edellä mainittujen herrojen Suomi-tekemisten ohella.

Katsotaan, jaksanko kirjoittaa aiheesta perusteellisemman blogin.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

"Katsotaan, jaksanko kirjoittaa aiheesta perusteellisemman blogin."

Toivottavasti jaksat.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ajattelin ihan samaa. Toivotaan että Ari innostuu aiheesta. Voi nimittäin olla että jutut selviävät perusteellisemmin kun on spesialisti hommissa. Ari on yhden miehen versio Bellingcatistä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #64
Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Airiston Helmi Oy ei löydy enää firman nimellä Google Earth Prosta. Ohjelma ilmoittaa ”Emme löydä tätä sijaintia”, mutta koordinaateilla se löytyy.

Kirjoittamalla koordinaatit 60.26996 22.18212 ”laskeudumme” helikopterikentälle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Airiston Helmi on Maanmittauslaitoksen tietojen mukaan ostanut ja myynyt vuosien 2007 ja 2014 välillä maa-alueita Turun saaristosta noin 9,2 miljoonan euron arvosta.

Kohteet sijaitsevat Nauvossa, Korppoossa, Paraisilla, Länsi-Turunmaalla ja Houtskarissa.

Airiston Helmi on pääasiassa ostanut tontteja. Vuonna 2014 se kuitenkin myi yksityishenkilölle Paraisten Hiekkarinteellä sijaitsevan suuren tontin 4,5 miljoonalla eurolla. Kiinteistörekisteristä ei käy ilmi, kenelle tontti myyntiin.

Yhtiön omistuksessa voi olla vielä tätäkin enemmän maa-alueita. Kiinteistörekisterin kautta saa tiedot vain suorista maakaupoista. Jos Airiston Helmi on ostanut esimerkiksi yhtiön, jonka hallussa on maa-alueita, eivät tiedot selviä maakaupparekisteristä.

Yhtiö teki vuonna 2017 yli 300 000 euron tappion. Jo sitä aiemmin yhtiö on muutenkin tehnyt vuodesta toiseen vain tappiota.

Jännä firma kun ostelee miljoonilla kiinteistöjä vaikka tekee koko ajan tappiota. Ja sekin on vekkulia että virkistyskäyttöön tarkoitetuilla rannoilla on betoniset laiturit.

https://yle.fi/uutiset/3-10418932

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Todella mielenkiintoisia tietoja tulee nyt esille. "Vuonna 2013 oman ja vieraan pääoman suhde oli hälyttävissä lukemissa. Oma pääoma oli lähes 4 miljoonaa euroa miinuksella samaan aikaan kun vierasta pääomaa oli sisässä jo lähes 14 miljoonaa euroa.

Konkurssikypsän yrityksen toiminta on voinut jatkua kymmenen vuoden ajan, koska yhtiöön vuosittain miljoonaluottoja pumpannut rahoittaja ei ole missään vaiheessa vaatinut velkojen takaisinmaksua.

Kuka tai ketkä ovat rahoittaneet Airiston Helmen maa-aluehankintoja ja muuta toimintaa ilman takaisinmaksuvaatimuksia? Tähän kysymykseen viranomaiset haluavat vastauksen." https://www.iltalehti.fi/kotimaa/753c4ce4-e86b-4eb...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Jaa-a, mistähän suunnasta niitä kannattaisi etsiä? Eivät ole ainakaan kokouksiaan pitäneet Airistolla, vaan Pietarissa. Saa nähdä koska Airistolla ruvetaan pitämään "kansanäänestystä" "itsenäistymisen" puolesta...

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

"Airiston Helmi Oy ei löydy enää firman nimellä Google Earth Prosta."

- No mutta Jukka, kuten olen jo vuosia kertonut, edelleenkin Google myös hieman 'puolueellisesti' kertoo presidentti Ahtisaaren ja kenraali Gustav Hägglundin syntyneen Venäjällä ;) https://www.google.fi/search?q=Martti+Ahtisaari+sy...

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hiukan näitä kommentteja ja mediaa vilkuiltuani olen tullut siihen tulokseen että poliisiin ei Suomessa ilmeisesti voi luottaa. Poliisihan valehtelee, eikö niin?

Kyllä media, Mikko Kärnä ja someväki tietävät mistä oikeasti on kysymys. Eikö niin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kyllä minä ainakin poliisiin luotan, mutta eihän poliisi voi vielä tiedottaa läheskään kaikkea, koska vasta nyt ovat saaneet kirjanpito- ym. materiaalin haltuunsa. Menee varmasti aikaa, ennen kuin saavat operaation kaikkinensa loppuun tehtyä.

Eihän keskeneräisistä asioista muutenkaan tiedoteta lehtien palstoilla. Kuulemme varmasti lisää aikanaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Mahdollisista vangitsemisvaatimuksista päätetään todennäköisesti iltaan mennessä. Uutistoimisto Ria Novostin mukaan yksi pidätetyistä on Venäjän kansalainen. Käsi ylös kuka yllättyi.

Epäilyjen vuoksi on pidätetty kolme, joista yksi on jo vapautettu.

http://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/krpn-tutk...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset