pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Ruotsi valmiina Natoon

Suomessa valtiojohto taatusti tärisee Ruotsin vaalien takia ja syykin on selvä. Ruotsidemokraattien voitto varmisti sen, että nyt porvaripuolueet voivat halutessaan jättää Nato-hakemuksen milloin tahansa. Asia, mikä tuottaa kauhun väristyksiä Suomen valtiojohdossa.

Ruotsidemokraattien johdolla on tällä hetkellä todellinen ässäkortti kädessään ja olisi todella hölmöä jättää se lyömättä pöytään. Jo useita vuosia on ollut tiedossa, että Ruotsidemokraattien kannattajakunnan enemmistö kannattaa Nato-jäsenyyttä ja vain johto on ollut sitä vastaan. Mikäli Åkesson lähtee kuuntelemaan jäsenistöään ja haluaa päästä vallankahvaan kiinni, hän voi milloin tahansa järisyttää Pohjolan puolustusstrategiaa Suomea myöten. Toisaalta, jäsenistö voi milloin tahansa pistää johtonsa uusiksi ja ajaa haluamiaan asioita johdon sitä enää estämättä. 

Ruotsilla on suuria vaikeuksia maahanmuuton kanssa tällä hetkellä ja useat puolueet siellä ovat  jo räväköittäneet maahanmuuttopolitiikkaansa näiltä osin. Jos Åkesson haluaa päästä vaikuttamaan maahanmuuttoasioissa itse, hänen kannattaa ehdottaa porvaripuolueille yhteistyötä ja käyttää kauppatavarana Nato-korttia. Porvaripuolueilta taas olisi emämunaus jättää historiallinen tilaisuus käyttämättä, varsinkin, kun niiden itsensäkin on ryhdistäydyttävä tekemään terävämpää politiikkaa.

Asiaa oikeasti tuntevat tietävät, että Nato-optioita ei ole olemassa. Nato-optio on suomalaispoliitikkojen käyttämä harha,  jolla ei ole käytännön merkitystä yksinkertaisesta syystä: Suomi ei päätä Nato-jäsenyydestä. Ruotsillakaan ei ole optioita vaikka se on tällä hetkellä Suomea valovuoden edellä Nato-jäsenyyttä ajatellen. Ruotsilla on käytettävissään vasta kortti, jolla se saa hakemuksen vireille. Suomella ei ole edes korttia. Hoppas att svenskarna kan spela.       

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tässä vaiheessa tuo saattaa sikäli olla hiukan ennenaikaista spekulaatiota, että tällä hetkellä näyttää hyvin mahdolliselta, että vihervasemmisto voisi pitää hallitusvastuun. Se riippuu ennen kaikkea keskustan tuesta kylläkin.

Ruotsissa ei toki turvalisuuspoliittiset linjaukset ole tarkkaan koalitiosta riippuvia, mutta kuitenkin ...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse näen vain että Ruotsi sai ässäkortin käteen. Mitä ruotsalaiset sillä tekevät, jää nähtäväksi. Puolustuspoliittisesti eletään mielenkiintoisia aikoja seuraavat neljä vuotta. Uskoakseni myös svenssonit osaavat tehdä lehmänkauppoja.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Sulla kun on hyvä suomen kielen taito, niin valista minua: meikäläinen kirjoittaisi automaattisesti "eivät toki", mutta vissiin nykyään saa kirjoittaa "ei toki" ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän tuosta olisi minulle nykyäänkin opettajan punakynä heilunut.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #4

Ei toki virheitä kaikille satu:). Suomalaiset ovat ilmaisseet selvästi, että SUOMI EI KOSKAAN hae Naton jäsenyyttä siinäkään tapauksessa, että Ruotsi liittyisi https://yle.fi/uutiset/3-8408558 .

Näin nämä gallupit kertovat, siis EI KOSKAAN, vai kertovatko sittenkään? Näin täällä puheenvuoropalstalla eräät kirjoittajat tuloksia tulkitsevat.

Presidentti Niinistö on leimattu Natovastaiseksi siksi että hän kertoi olevansa suomalainen.

https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/06/presidentt...

Se ei näköjään merkitse mitään, että aiemmin Niinistö totesi kannattavansa Suomen Natojäsenyyttä silloin kun Venäjä pitää EU:a vihollisenaan. Erikoista tässä on se, että Venäjä pitää Natoa vihollisena mutta ei Naton eurooppalaisia jäsenmaita. Tämä epäjohdonmukaisuus ei koskisi Suomea, joka suomalaisten putinistien mukaan noteerattaisiin viholliseksi Naton jäsenenä.

PS:

Venäjän sotilasdoktriinissa on erikoista se, että organisaatio, Nato, julistetaan viholliseksi, mutta ei sen organisaation jäsenmaita. Tarkoittaisiko se, ettei Suomi Naton jäsenenä olisi Venäjän vihollinen, niin kuin suomettuneet kansalaiset pelkäävät? Vastausta voi hakea muista Naton jäsenmaista esim: Norja, Saksa, Ranska, Espanja, Italia, Kreikka, Turkki jne. Eivät varmaankaan ole kovin pahoja vihollisia Venäjälle.

PS2: (12.9. 10:57)

Kun Nato on vihollinen eikä sen jäsenmaat, se kai tarkoittaa Naton Brysselissä olevaa päämajaa. Naton päämajalla ei ole omaa armeijaa, joten se on vihollinen vain aineettomalla, henkisellä tasolla. Naton armeija muodostuu sen jäsenmaiden armeijoista ja päätöksiä niiden armeijoiden käytöstä tekevät jäsenmaiden hallitukset.

Tätä Naton vastustajat eivät halua uskoa tai se on liian monimutkainen asia ymmärrettäväksi. Helpompaa on hyväksyä put-in-populistinen heitto: "Nato levittäytyy Venäjän rajoille ja tuo armeijansa sinne".

Tästä voi helposti päätellä, ettei näillä populisteilla ole alkeellistakaan käsitystä Naton toimintaperiaatteista, eli esim. sen peruskirjan 5.artiklasta. Mutta eihän put-in-propagandassa totuudella ole mitään osuutta, valheiden toisto on oleellista.

Siis put-in-populistinen väite: "Jos Suomi liittyy Natoon, Portugali, Turkki ja Kreikka tuovat joukkojaan Suomen itärajalle hyökkäysasemiin Kuollan nimimaalle". Älkää hyvät lukijat kuolko nauruun, tämä on totta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #4

Toisaalta, tässä blogissa ei takuuvarmasti viuhuteta punakynää joten jokainen voi laittaa tekstiä tulemaan ilman pelkoa kielioppivirheistä. Ainoat punaviittaukset lähtevät yleensä kommareiden tai vastaavien ituhippien suuntaan.

Vanhan sanonnan mukaan joka ei tee virheitä, on todennäköisesti kuollut. Moni virkamieskollega edellisessä elämässäni pelkäsi suunnattomasti virkavirheitä. He perustelivat joskus puuttumattomuutta tilanteeseen sillä, että jos et tee mitään, et tee virhettä. Virkamiehen osalta näkemys oli väärä: virkamiehen pitää tehdä ainakin virkavelvollisuutensa jotta ei tee virhettä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Re #3

Olisin aloittanut kielen korjauksen kirjakielisellä ilmaisulla.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mielenkiintoista nähdä mikä on ruotsidemokraattien asema hallitusneuvotteluissa. Onko Nato-jäsenyys heillä neuvottelupöydässä, riippuu muista puolueista.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Keskusta tuolla taitaa kuitenkin torpata oikeistohallituksen, Annie Lööf ei suostu missään tapauksessa siihen, että yhteistyötä tehtäisiin ruotsidemokraattien kanssa.

Minusta olisi parempi ottaa puolue vaan hallitukseen, sittenpähän nähtäisiin se ''suuri'' muutos. :)

Mutta yhtä vaikeaa on keskustan loikkaaminen vasemmistohallitukseen, mutta jos pääministerin paikkaa tarjotaan niin....

Natoon tai ei, sitä ei kukaan tiedä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Juu SD:n hallitukseen menon jälkeen seuraavassa puoluekokouksessa äänestettäisiin joku perustajanatsi puheenjohtajaksi, jonka jälkeen hallitukseen jääneet muodostaisivat ryhmän "De gula".

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hallitusvastuu todennäköisesti johtaisi puolueen todellisen koon selviämiseen. Yleensä siinä käy huonosti eli kannatuskäyrä kääntyy nopeasti kaakkoon puolueella kuin puolueella.

Risto Koivula
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Faktaa: Sinä et tiedä asiasta mitään etkä päätä asiasta.

Melko surkea trollausyritys Koivula.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Kommunistien propagandan oppien mukaan toiveen voi muuttaa faktaksi toistamalla sitä riittävästi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset