pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Trump-Putin -tapaaminen, Venäjän sotavoimien valvonnassa

  • Kokous oli Trumpin mielestä menestys. Kuva sivulta Pinterest.com, tekijä tuntematon.
    Kokous oli Trumpin mielestä menestys. Kuva sivulta Pinterest.com, tekijä tuntematon.

Paljon kohutun Trump-Putin -tapaamisen turvaaminen onnistui ja Suomessa viranomaiset paukuttelevat tämän johdosta henkseleitä. Mikä jäi medialta huomaamatta, oli Venäjän pohjoisen laivaston osallistuminen turvaamistoimiin rajulla kalustolla. Jäikö asia huomaamatta viranomaisilta, onkin jo toinen kysymys.

Juuri tapaamisen alla Venäjän Pohjoinen laivasto laittoi Suomenlahdelle muun muassa yhden suurimmista sukellusveneistään ja ainakin kaksi ohjusristeilijää, joista toinen oli varustettu ydinaseilla. Tulivoimaa aluksilla on yhteensä sen verran että Suomi saadaan sillä tuhottua muutamaan kertaan, no, ainakin tärkeimmät kaupungit ja puolustusvoimat. 

Kremlin hännystelijälehti Pravda kertoi 17.07.2018 tapaamisen turvaamisesta sen verran että Helsinki oli Trumpin ja Putinin tapaamisen ajan alusten tähtäimessä ja suojelussa. Osa sota-aluksista oli kuulemma turvaamistehtävää varten ankkurissa lähellä Suomen aluevesirajaa. Pravda oli yrittänyt kysellä turvaamistehtävästä enemmänkin mutta Venäjän Pohjoinen laivasto oli torjunut pyynnön perusteella että se ei kommentoi harjoitus- tai taistelutehtäviä.

Kun kiitoksia hyvin onnistuneesta tapaamisesta jaetaan, kannattaa osoittaa kiitokset myös Venäjän armeijalle hyvästä osallistumisesta. Jää tietysti kysymys, miten Venäjän armeija olisi osallistunut tapahtumiin, jos jotain olisi tapaamisen yhteydessä mennyt suomalaisviranomaisilta pieleen. Ja olivatko suomalaisviranomaiset varautuneet toimimaan ko. alusten osalta. 

 

http://www.pravdareport.com/news/russia/politics/17-07-2018/141233-russi...         

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ehkäpä Putin myöhästyikin juuri siksi, että laivat eivät vielä olleet asemissaan aiemmin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Luuleeko joku, että siellä ei ollut myös Naton aluksia. Ei nyt aloiteta taas tätä samaa vanhaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos tiedät jotain Naton turvatehtävästä, kirjoita siitä juttu äläkä ulise whataboutia. Olin minäkin soutelemssa Suomenlahdella tapaamisen aikaan mutta se ei ole aiheena vaan Venäjän Pohjoisen laivaston sotilastehtävä Putinin tapaamisen turvaamiseksi.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Laivaston pullistelu saattoi johtua siitä, että Putinin ego tarvitsi pönkitystä. Turvatoimien kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä. Trump toi mukanaan kauniin ja älykkään vaimonsa. Trumpilla ei ole egonsa kanssa ongelmia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Laivasto-osasto ei tee mitään ilman käskyä Venäjälläkään. Se on selvää että myös pullistelusta oli kyse mutta ei harjoituksesta, koska oman maan presidentin turvaaminen ei ole harjoitustehtävä. Venäjähän on politiikassaan lähtenyt siitä että se suojaa kansalaisiaan tarvittaessa jopa rajojensa ulkopuolella. Presidenttiä suojataan todennäköisesti vieläkin vähemmin perustein.

Mitä siis olisi tapahtunut jos Putin olisi pyytänyt passissa olleelta osastolta apua jonkun äkillisen kahauksen tapahduttua?

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

"Mitä siis olisi tapahtunut jos Putin olisi pyytänyt passissa olleelta osastolta apua jonkun äkillisen kahauksen tapahduttua?"

Muistan tapauksen, että Venäjä vapautti panttivangit tykistötulen avulla. Valitettavasti osa panttivangeista kuoli, mutta venäläisiä ei oteta panttivangeiksi... Tämän ronskin, mutta tehokkaan toimintamallin perusteella veikkaan, että ongelmien ilmaantuessa Putin tilaisi Iskandereja haluttuihin koordinaatteihin.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Kenties mielenkiintoisin asia tuosta kokouksesta tulee olemaan se, miten Trump tulee vastaamaan tähän Putinin "uskomattomaan tarjoukseen":

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005762260.html
https://www.vanityfair.com/news/2018/07/putin-asks...

Oman käsitykseni mukaan Yhdysvaltain kansalaisten luovuttaminen vieraan vallan kuulusteltavaksi vastoin kyseisen kansalaisen tahtoa on Yhdysvaltain perustuslain 5. lisäyksen vastaista:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_perustu...

Ainakin Yhdysvaltain entinen Venäjän suurlähettiläs Michael McFaul ja liikemies Bill Browder ovat nostaneet tästä asiasta suuren metakan siellä.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Tätä älämölöblogia on aina joskus kiva seurata!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kas, putinistiksi ja Neuvostoliitto-ihailijaksi tunnustautuva kommentoija. Tiesithän Siikala että todennäköisesti luonnehdinta itsestäsi on oikeaan osunut? Sillä mitä esi-isäsi, äitisi tai koirasi ovat olleet, ei ole mitään tekemistä sillä, mitä sinä olet.

Kommenttisi olisi ollut fiksumpi jos olisit eritellyt miltä osin blogini oli älämölöä. Tämä vain siksi jotta osaisin kiinnittää jatkossa asiaan huomiota.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Alempana hän viittaa ulkonäköösi. Sehän voi olla syy, koska hän on itse sen verran komea ja sliipattu ilmestys.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #16

Heh, ei haittaa yhtään nuo ulkonäköviittaukset. Siinä vaiheessa kun emäntä alkaa huomautella negatiiviseen sävyyn niin se alkaa huolestuttaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Harvoin saa lukea yhtä asiallisesti rakennettuja kirjoituksia kuin Majurin.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Ja yhtä testosteronipitoisia. Ihan profiikuvaa myöten. Komeeta!

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

"Venäjän armeija olisi osallistunut tapahtumiin, jos jotain olisi tapaamisen yhteydessä mennyt suomalaisviranomaisilta pieleen. Ja olivatko suomalaisviranomaiset varautuneet toimimaan ko. alusten osalta."

Eivät olisi osallistuneet mitenkään, koska asia olisi jo hoidettu. Sen verran paljon Helsingissä oli kolmen maan turvamiehiä ja myös poliiseja ja erikoisjoukkoja.

Todennäköisesti Venäjä harjoitteli jotakin.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Siikala bannasi minut blogistaan kun rohkenin arvostella Vladimir Putinia, mutta tulee kyllä mielellään vittuilemaan muiden blogeihin :)

Siikalalle tiedoksi: saat jättää bannisi pysyväksi, en viitsi kirjoitella blogeihin, jossa vain yksi mielipide sallitaan. Mahdollisiin tuleviin blogikirjoituksiini saat tulla kyllä epäasiallisestikin kommentoimaan, itsetuntoni kestää sen kyllä.

Ilkka Luoman kanssa olen jyrkästi eri mieltä lähes kaikesta, mutta hän osaa käyttäytyä suht asiallisesti mitä sinä ja minä emme valitettavasti osaa :)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

No, ei oteta noista v.ttuiluista hirvittäviä paineita. Niitä tulee ja menee mutta kyllähän maailmaan kitinää mahtuu. Ajattele jos meitä ei olisi niin minne ne Putinin pikku itkupillit sitten menisivät?

Luoma erottautuu noista muista älyllään mutta myös sillä että hän osaa perustella juttujaan, ei nyt relevanteilla perusteilla mutta kuitenkin. Aina välillä lueskelen myös hänen juttujaan, vähän samoin kuin käyn tsekkaamassa Kremlin äänenkannattajien RT:n, Sputnikin ja Pravdankin jutut.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Siikala suoltaa Kremlin propagandaa, mutta pitää itseään tasapuolisena ja puolueettomana. Pitää itseään myös jonkinlaisena marttyyrina ja pyrkii keräilemään säälipisteitä sepittelemällä nyyhkytarinoita esivanhemmistaan.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Pasi, moi

Barents Observer kertoi jo 11.7.2018 odotettavissa olleesta #Helsinki2018 –ohipurjehduksesta Helsingin edustan ohitse kohden Suursaarta ja Pietarin edustaa, jossa siis on tulossa jokakesäinen näytöspurjehdus Venäjän Itämeren Laivaston toimesta. Päällikkö on usein ollut paikalla.
Avoimeksi jäi, miten näkyvää ja esilläpidettyä tuo isojen purkkien olo ja meno Helsingin edustalla/”suojan” tulisi olemaan.
Ks.: https://thebarentsobserver.com/en/security/2018/07...
July 11, 2018
The Russian navy on Wednesday confirms the participation of “Orel” nuclear powered submarine sailing together with the convoy of Northern Fleet warships en route from Severomorsk on the Kola Peninsula towards St. Petersburg.
“The first group includes the large anti-submarine ship “Severomorsk” and the nuclear submarine missile cruiser “Orel”, the press service of the Northern Fleet says in a note posted on the Defense Ministry’s portal Wednesday evening.
Also, the recently modernized missile cruiser “Marshal Ustinov” and the brand new frigate “Admiral Gorshkov” are sailing in the same navy group, as previously reported by the Barents Observer.
The Russian warships are Wednesday evening in Skagerrak south of Norway and will during the next 24 hours pass through Storebælt in Denmark. The route continues south of Bornholm, then north along the east side of the Swedish island of Gotland before turning east into the Gulf of Finland.
Arrival in the Gulf of Finland is expected within a few days, the Northern Fleet writes.
This means Putin will have one of his navy’s largest nuclear-powered submarines sailing just south of Helsinki either a day or two before the summit, or about the same time as the historical meeting with U.S. President Donald Trump takes place on July 16th.
*
Pankaa kalenteriin:
"Navy Parade" 29.7.2018, niin ei tule ylläreitä.

The ships are sailing towards Kronstadt outside St. Petersburg where they will participate in the annual Navy Parade taking place on July 29th.

*

Linkkasin BO:n jutun facaeeni ke 11.7.2018:
https://www.facebook.com/veikko.huuska/posts/10157...
*

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

No ny sää menit ja pilasit tämänkin viritelmän.

Väki jo melkein tärisee josko se sota jotenkin saataisiin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Mikset Heino kommentoi juttua vaan itket täällä yksin? Jos tekee pahaa niin käy välillä ulkona vaikka kävelemässä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino Vastaus kommenttiin #20

Mitä nyt minulle pillität,kun viritelmäsi menee pieleen.

Ja muuten kommenttini koski juttuasi ihan kokonaisuudessaan toisin kuin närästäjän kommentti joka koski Pääasiassa Siikalaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #22

Kerro kommentistani ihmeessä Siikalallekin, kun en voi sitä suoraan hänelle sanoa. Tuo närästäjä on loistava nimitys minulle, taidan ruveta käyttämään sitä itsekin :D

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Luin Veikko tuon ekan jutun jo tuoreeltaan. Mielenkiintoisempaa olisi tietää mitkä alukset osallistuivat tapaamiseen turvaamiseen, missä ne olivat ankkurissa, mitkä olivat käskyt ja olivatko suomalaisviranomaiset jotenkin varautuneet alusten tuottamaan uhkaan. Se nyt on selvää että siirrot määrättiin tehtäväksi siten että alukset ovat tapaamisen Suomenlahdella tapaamisen aikana.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset