pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Putinin ja Trumpin tuleva tapaaminen, Venäjän imperiumin alueella

  • Kuva: Uusi Suomi 30.06.2018 / EPA/ All Over Press
    Kuva: Uusi Suomi 30.06.2018 / EPA/ All Over Press

On tuskin sattumaa, että Kremlin toimittajapooliin kuuluva toimittaja Dmitri Smirnov uutisoi twiitissään tulevaa Putin-Trump -tapaamista sen tapahtuvaksi Venäjän imperiumin alueella. Vain todelliset hölmöt luulevat, että kyse on toimittajan irrallisesta pikku heitosta.

Dmitri Smirnov on Komsomolskaja Pravdan toimittaja ja jo vuosia kuulunut niihin harvoihin toimittajiin, jotka reissaavat Putinin kanssa ympäri maailmaa. Kun jotain merkittävää tapahtuu, Smirnov on paikalla ja kyselee Putinilta asioista tuoreeltaan. Voi siis perustellusti kysyä, miksi Putinin luottotoimittaja väittää Helsingin kuuluvan yhä Venäjän imperiumiin ja miksi Putin sallii moisen uutisoinnin siihen puuttumatta. Presidentti Niinistö voinee kysyä asiaa Putinilta. Asiassahan on vaarana sekin, että Trumpin kaltainen älykkö ottaa uutisen todesta ja toimii lyhytmuistissa olleen tietonsa mukaan Suomen edun vastaisesti. Trumpilta tuskin voi edellyttää että hän ihmettelisi, miksi Venäjän imperiumilla on kaksi presidenttiä. 

Suomessa tapaamiseen on suhtauduttu osin jopa pelonsekaisin tuntein eikä täysin turhaan. On olemassa todellinen vaara siitä, että yksi maailman suurimmista politiikan ääliöistä myy Suomen Venäjälle ja samalla menee Ukrainasta osia. Erilaisiakin näkemyksiä täällä on esitetty: Maaseudun tulevaisuus ylistää kirjoituksessaan tulevaa tapaamista ja pitää sitä lähinnä uskomattoman ihanana tapahtumana. Lehden kritiikitön suhtautuminen naurattaisi ellei asia olisi vakava. Näkee selvästi, että lehden ammatillinen taso on vähintäänkin erikoinen ja medialta on täysin unohtunut oma toimenkuva. Siinä vaiheessa kun media lähtee leikkimään valtakoneiston sylikoiraa, se itse osoittaa olevansa tarpeeton.

Venäjän seuraava hyökkäyskohdekin muuten on sitten tiedossa. Kun Syyria on Venäjän osalta taputeltu, Afganistan tulee 30 vuoden tauon jälkeen saamaan rauhaa rakastavalta itänaapuriltamme isän kädestä. Sattui silmään kun selasin Kremlin luottolehteä Pravdaa.  

 

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005738513.html

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/pääkirjoitus/artikkeli-1.262759

http://www.pravdareport.com/hotspots/terror/21-02-2018/140130-syria_afgh...

 

        

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ajatteles, Pasi, että sinäkin olet jo vuosikymmenten ajan asunut sillä samaisella "Venäjän imperiumin alueella", jolla presidenttien tapaaminen parin viikon kuluttua järjestetään!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itse olen luullut asuvani naapurimaassa mutta tietävät asian tuolla Kremlissä näköjään paremmin:)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Nykyinen Venäjä on federaatio, ja imperiumi sen edeltäjän (Neuvostoliitto) edeltäjä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #4

Kun tarkastelee Putinin viime vuotisia puheita, hänelle on olemassa vain mahtavan Venäjän monivuosisatainen historia ja alueet, jotka ovat aina kuuluneet, edelleen kuuluvat tai niiden pitäisi kuulua Venäjään.

Putin ei halua muistaa Venäjän vallankumousta ja toisen maailmansodan aloittamista yhdessä Saksan kanssa. Silti Neuvostoliiton ja rautaesiripun kaatuminen olivat Putinille vuosisadan suurin katastrofi. Putin on antanut ymmärtää hiljattain että Kazakstan ei oikeastaan olekaan itsenäinen ja että Krim on aina kuulunut Venäjään ja Kiova on kaikkien venäläisten kaupunkien äiti. Lienee ajan kysymys, milloin Kazakstan ja äiti saadaan palautettua osaksi suurta ja mahtavaa.

Venäjällä on Putinin mukaan myös lukuisia lähiulkomaita joita se edelleen pitää ominaan tai muuten haluaa takaisin. Putin katsoo että jopa Syyriassa asti se suojelee venäläisiä ja heidän intresessejään.

Tähän kaikkeen nähden en yhtään ihmettele että Putin salli toimittajan laittaa kommentin Suomen kuulumisesta Venäjän imperiumiin. Selvää on se, että toimittaja teki sen täysin tahallaan ja kohusta huolimatta antanut sen olla siellä Putinin luvalla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Venäjä elää nykyään tavallaan tsaarien aikaa uudelleen...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Olen seurannut Smirnovia Twitterissä jo monta vuotta, sieltä tulee paljon Putin-sitaatteja. Mistään vahingosta ei ole kysymys, tuota omituista twiittiä ei ole poistettu eikä korjattu.

https://twitter.com/dimsmirnov175

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luulisi, että tuollaiset twiitit ja muut vastaavat heitot lisäisivät NATO-jäsenyyden kannatuta Suomessa ja luulisi myös Putinin sen ymmärtävän. Joten kysyä sopii, mistä on kyse?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itselleni Smirnov oli ynnä muita mutta kun tsekkasin kaverin touhuja vuosien varrelta, kyse ei ole mistään kesätoimittajasta. Kun on kerran päässyt Putinin suosioon, siellä todennäköisesti kannattaa pysyä kaikin voimin.

Twiitissä todennäköisesti oli kyse siitä, että toimittaja kirjoitti Putinille mieleistä propagandaa ja nimenomaan sellaista, mistä tämä todella piti. Tuli mieleen Krimin valloituksen aikana Putinin kaveripiiriin kuuluvat moottoripyöräporukat jotka alkoivat väittää suomalaistoimittajille samaa siitä että Suomi on osa Venäjää.

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

Putin tulee suomeen moskovasta,tulevasta suursuomen pääkaupungista,sen voisi kaikenmaailman smirnoveille twiittailla !

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos kerran tiedetään Smirnovin ja Putinin suhde, ja lehdistön tila Venäjällä, miksei Niinistö määrää lähetettäväksi noottia ryssille siitä, että Venäjän lehdistö Putinin valvonnan alaisena syytää moista tuubaa? Ei siinä tapaamisen pitämisessä Suomessa mitään niin arvokasta ole Suomelle, ettei sitä voisi peruuttaa jos Putin alkaa kiukutella.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Snowden sanoi haastattelussa että Venäjän hallinto on mätä ja sellainen valtio ei voi vallata mitään ainakaan Suomea, maata ehkä mutta ei kansaa.
Hitlerin aikaan maalla oli arvoa mutta nyt Kiina ostaa kansan ilman aseita.
Köyhälle maalle tulisi vain kustannuksia vai eikö Putinkaan sitä tiedä.
Krim valmiiksi venäläisenä ei ole Suomi.
Virostakaan ei tullut venäläistä.

Venäjä tulee pysymään köyhänä hamaan tulevaisuuteen.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Itsenäisen Suomi-neidon alueella se rupattelu pidetään ehkä joskus taas Viipurissakin ks. HelsinkiSummit2018-kohukuvakaappaus linkin takaa!

Nimettömien diplomaattilähteiden mukaan muuten pelkkä geomaantiede ja logistis-poliittinen pragmatiikkanäkökohta eivät riittäneet perusteiksi Suomen valinnalle huippukokouspaikaksi. Ei liioin Kremlin uskottu tarve pitää luoteisnaapurinsa poissa Natosta uskottelemalla tämän olevan jotenkin elämää suurempi tekijä välikädenroolissaan eli "isäntä"maana. Trumpin itsekorostusoikkuilu on liian kevyt selitys sekin, ja Niinistön kokoustilantyrkyttämistaito niin ikään. Jotain muuta tässä on... Taustat tarkemmin ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257660-n...

Risto Koivula

Tarkoittaa Tsaarin imperiumia. Jossa Suomi lisäksi ei edes kuulunut Venäjän keisarikuntaa, vaan oli oma suuriruhtinaskuntansa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset