pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Russofobia aiheuttaa maahantulokiellon

Venäjän tunnetusti älyllisesti kyvykäs hallinto lähtenyt kieltämään maahantulon russofobiasta kärsiviltä. Hämäräksi jää, kuka diagnooseja tekee ja mikä on hänen koulutuksensa tai ammattitaitonsa. Onko russofobiasta kärsivällä ylipäätään tarvetta tunkea itseään Venäjälle, jää sekin epäselväksi.

Suomessa lääkärit voivat joissain tilanteissa tehdä diagnooseja potilaille tapaamatta tai kuulematta heitä, mutta käsitykseni mukaan mielenterveyden häiriöistä kärsivien osalta viimeistään ammattietiikka kieltää psykiatreja tekemästä diagnooseja tapaamatta potilasta lainkaan. Venäjän hallinnon määräämät maahantulokiellot foobikoille kalskahtavat erikoisilta siihenkin nähden, että Venäjällä saatetaan toimia näissä asioissa vähän sinne päin.

Venäläispoliitikot ja Suomessa asuvat Kremlin ilosanoman toitottajat käyttävät mielellään lääketieteellistä fobia-määritelmää syytteessään ilmeisistä mielenterveysongelmista kärsiviä milloin mistäkin asiasta. Jopa itänaapurin suuri johtaja aina silloin tällöin lyö lyötyjä, eli solvaa julkisesti russofobia-diagnoosin saaneita. Onkin ollut kiinnostavaa, miksi kukaan ei ole lähtenyt kritisoimaan henkisesti sairaiden ihmisten julkista häpäisemistä ja arkaluonteisten tietojen levittelyä mediassa. 

En ainakaan itse viitsisi puhua russofobiasta kärsivistä, koska määräkohteisista peloista kärsivät saattavat tuntea ylipääsemätöntä kauhua ja ahdistusta altistuessaan kohteelle tai sen vaikutukselle. On siten lähtökohtaisesti naurettavaa laittaa maahantulokieltoja russofoobikoille, koska he suurella todennäköisyydellä eivät pelkotilojensa takia edes kykene hakemaan viisumia. Jos taas Venäjälle joku jostain tuntemattomasta syystä haluaisi, hän tuskin kärsii Venäjä-peloista.

Kun mediassa puhutaan russofobiasta, termiä käytetään täysin mielivaltaisesti väärissä yhteyksissä ja väärin perustein. Fobiassa ei ole kyse vihasta tai asiavastaisuudesta vaan hallitsemattomasta ja joskus ylipääsemättömästä pelosta, jonka hoitamiseen yleensä tarvitaan ammattiapua.

Venäjän hallinnon russofoobikoille määräämät maahantulokiellot ovat siten lääketieteellisesti perusteettomia, epätarkoituksenmukaisia ja sairauteen perustuvina syrjiviä.

http://www.pravdareport.com/news/russia/politics/06-06-2018/141051-russo...           

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo kieltohan näköjään koskee kuitenkin vain eestiläisiä. Onko Venäjällä määritelty, että vain eestiläiset voivat olla russofobisia? Joitakin vuosia stten tosin Johan Bäckman kirjoitti tänne Usariin blogin, jossa kertoi, ettei häntä päästetty Tallinnaan, vaan pidätettiin laivasta ulos astuessaan ja passitettiin Suomeen takaisin. Ehkäpä häntä pidettiin venäläisenä tuossa russofobisessa maassa.

Toni Rintala

"Tuo kieltohan näköjään koskee kuitenkin vain eestiläisiä."

Koskee virolaisia, ei pelkästään eestiläisiä.
Virohan esti maahanpääsyn joukolta venäläisiä. Lienee Venäjän vastaus siihen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Koskee virolaisia, ei pelkästään eestiläisiä."

Ehkä periaatteessa, mutta tuskinpa Viron venäläisiä Venäjälläkään russofoobikoiksi ajatellaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #8

Nimenomaan koskee tiettyjä Viron virolaisia, siis ei Viron venäläisiä ;)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Eli siis pelkästään eestiläisiä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #11

"Eli siis pelkästään eestiläisiä."

Ei vaan virolaisia. Meidän on hyvä käyttää suomen kielen sanaa kuvaamaan Virossa asuvia kantavirolaisia.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

Silloin kun halutaan tehdä ero Viron venäläisen ja etnisesti eestiläisen välillä on hyvä käyttää sanaa "eestiläinen". Kun puhutaan virolaisista, niin tarkoitetaan kaikkia Viron Tasavallan kansalaisia. "Eestiläinen" ei voi tarkoittaa kuin etnistä eestiläistä. Kukaan Viron venäläinen ei ole eestiläinen, mutta virolainen kylläkin.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #13

"eestiläinen" sana puuttuu suomesta! Kyseessä on vain laina viron kielestä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #14

Ei se suinkaan puutu. Jo vanhastaan on opetettu kouluopetuksessa "Viro eli Eesti". Kielitoimisto suosittelee maasta "Viro" -nimen käyttöä, koska se katsotaan vakiintuneemmaksi suomen kielessä. Sehän on alunperin kylläkin tarkoittanut vain "Võru" -nimistä maakuntaa ja siksi virolaiset itse mieluimmin kuulevat itsestään puhuttavan eestiläisinä.

Sinänsä tämän dialogin pointti ei kuitenkaan ole siinä, sillä sehän alkoi vastakommentilla, jossa rivien välistä haluttiin antaa ymmärtää, että eestiläiset käsitteenä pitäisivät sisällään myös Viron venäläiset, kun taas virolaiskäsite ei sitä tekisi. Asia on kuitenkin päinvastoin. Eestiläisyys sanana, haluaapa sitä käyttää tai ei, kuvaa aina etnistä eestiläisyyttä. Kuten jo aiemmin totesin "virolainen" sen sijaan voi olla kuka tahansa Viron kansalainen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

"Suomen kielen lautakunta ja Kielitoimisto tosin hyväksyvät myös Eestin ja eestin kielen, mutta asettavat Viron ja viron kielen ensi sijalle."
https://www.tuglas.fi/viro_vai_eesti

"Aivan pelkistetysti voidaan sanoa, että Viro-nimeä suositetaan käytettäväksi ensisijaisena suomenkielisessä puheessa ja tekstissä."
"Toisaalta: mitään muuta haittaa tai epäselvyyttä ei Eestin käytöstä ole kuin kahtalaisuuden jatkuminen."
https://www.kielikello.fi/-/viro-vai-eesti

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #17

Kahtalaisuus on muutenkin yleistä. Vihdat ja vastat jne.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #18

Tai finne ja finländare Ruotsissa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Viime vuosina monet Venäjän ystävät ovat määritelleet minut russofiaa sairastavaksi. Muut ihmiset eivät ole ko. tautia huomanneet. Itsekin olen ruvennut jo epäilemään että minussa alkavan dementia lisäksi voisi olla jotain muutakin vikaa.

Olen päätellyt että fobia on voinut tulla jo sotien aikana. Äitini kertoi että ainakin häneen iski pelko kun vihollinen pommitti evakkojunia, Elisenvaarassa taisi kuolla peräti satoja.

Mistähän voisi saada luotettavan diagnoosin? Entä onkohan siihen mitään hoitokeinoa?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Herkkähipiäistä porukkaa. Heti rupee arastelemaan kun vähän pommitetaan niskaan.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Jatkosodan aikana äidit ja tädit neuvoivat lapsia vilkuttmaan punalentäjille. Silloin ne eivät ampuisi. Näin ystävällinen suhtautumisemme toimikin hyvin, mutta Elisenvaarassa suhtautuminen muuttui.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tämä neuroottinen russofilia se vasta riesa on. Kun tykkää venäläisistä muttei Kremlistä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Täältä ne parhaat foobikoitten metsästäjät löytyy. Täällä on mullekkin kerrottu että kärsin homofobiasta, islamfobiasta ja lisäksi vielä mulla on kuulemma krooninen viherkammo. Ton viimisen olen yleensä korjannut kertomalla että punaviherkammo on oikeampi diagnoosi ;) .

Risto Koivula

Miksi sen pitäisi olla jokin "sairaus"?

Liäsksi sairauden perusteella ei niinkään voi maahantuloa kieltää kui rikollisen toiminnan (vaikkapa tieteen väärentämisen).

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Pitäisikö Suomen ruveta epämään Venäjän historianväärentäjät sitten?

Risto Koivula

Kuten ketkä?

Euroopan Neuvosto ja EU?

Käyttäjän Esa-JussiSalminen kuva
Esa-Jussi Salminen

Tämähän johtuu siitä, että russofobia on suomessa russismi eli venäjästä suoraan otettu luksuslaina eli tarpeeton sana. Se kantaa sitä poliittista painolastia ja merkityssisältöä, mikä sillä on venäläisessäkin ympäristössä, jossa se on jo liukunut lääketieteen ulkopuolelle.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Russofobia on Venäjän kopsaama käsite Israelin jo vuosikymmenien ajan hyväksikäyttämästä antisemitismistä.

Noilla käsitteillä saadaan kätevästi käännettyä kaikki oikeutettukin arvostelu arvostelijan asenteellisuudeksi.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

"Russofobia (aik. m. neuvostovastaisuus) on maailman vakavin ja vaarallisin mielisairaus, joka ilmenee kyvyttömyytenä tukea Venäjän (ent. Neuvostoliitto) ulko- ja turvallisuuspoliittisia pyrkimyksiä, sotia tai sisäpolitiikan ilmiöitä. Vakavimmissa tapauksissa äärimmäiset russofobipotilaat ovat jopa aktiivisesti vastustaneet Venäjän pyrkimyksiä ja tavoitteita. Hoitamaton russofobia johtaa tannerilaisuuden kautta fascismiin ja pahimmillaan Nato-jäsenyyteen. Homoseksuaalisuus on russofobian alalaji, jonka propagointi onkin kaikissa euraasialaisissa sivistysvaltioissa kielletty.[1] Lahjakkaimpia russofobian diagnosoijia ovat dosentti Johan Bäckman, duuman Yhtenäinen Venäjä -puolueen maskuliininen voimahahmo Vitali Milonov, Venäjän ulkoministeriön tiedotusosaston päällikkö Maria Zaharova ja viime kädessä tietysti kaikkialla arvostettu presidentti Vladimir Putin. Pikadiagnooseja saa tarvittaessa RT-televisioverkosta, jonka katsomista suositellaan myös hoitokeinona."

http://hiki.pedia.ws/wiki/Russofobia

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Neuvostovastaisuus oli Neuvostoliitossa rikos. Jos hymyili väärässä paikassa, saattoi saada syytteen neuvostovastaisuudesta. Perinteitä on siis venäjävastaisuudelle, josta Toomas Hendrik Ilvestä syytetään.

Risto Koivula

Homolaki-Vitali Milonovhan on merjalainen ja Suomen ystävä:

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/ven...

" Venäjän kansanedustaja Homolaki-Vitali Milonov ”puolustaa suomalaisia”… :-)

Venäjän kohukansanedustaja yllättää: ”Talvisota tunnustettava miehityssodaksi – suomalais-ugrilaisia kieliä opetettava Venäjällä”

... "

Risto Koivula

Russofobinen blokki on EU:ssa. Ei se ole mikään yksilökysymys. 2000-luvulla Venäjällä, varsinkin Pietarissa keskusteltiin lehdissä ja jopa tutkimuksissa avoimesti, että Tarja Halonen johtaa EU:n russofobista blokkia. Nyt sitä johtaa Dalija Grybauskaite.

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2014/03/nato-h...

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Venäjä itse on pääsyyllinen russofobian yleisyyteen. Putinin viimevuosien sotakiihko vain lisää Venäjän vastaisia asenteita kaikkialla. Ehkä se on tarkoituskin?

Minun fobiani syntyi Talvisodan terroripommituksissa. Kekkosen aikana fobiaa ei enää juurikaan huomannut. Mutta nyt Putinin ansiosta se on pahentunut.

Nykymaailmassa on muutenkin paljon ongelmia, ei tarvittaisi lisänä naapurin agressioita.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset