pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Skripalin myrkytys vaiensi suomalaispoliitkot

Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen lataa olan takaa suomiessaan päivän artikkelissaan roistovaltio Venäjää ja suomalaispoliitikkoja. Ihailtavaa ja rohkeaa toimittajantyötä. Skripalin myrkytyksessä käytetty myrkky näyttää ulottuneen Suomeen asti, sen verran se on vaientanut myös suomalaispoliitikkoja.  

On jotenkin säälittävää miten suomalaispoliitikot jaksavat räksyttää mitä vähäpätöisimmistä aiheista, mutta kun Venäjä suorittaa salamurhan, tai sen yrityksen, tai tekee sotarikoksen, räksytys loppuu kuin seinään. Okei, Soini on ainoa joka on vähän uskaltanut ottaa asiaan kantaa, kieli keskellä suuta ja vähän ääni täristen, mutta missä ovat muut poliitikot? Kommarit, ituhipit ja muut poliittiset pellervot ja arvoisa valtiojohto, ovatko valtiotason salamurhayritys Britanniassa tai sotarikokset Syyriassa asioita, joihin ei pidäkään ottaa kantaa? Eikö suomalaispoliitikkoja kiinnosta, minkälainen naapuri meillä on rajan takana? Ydinaseuho ja sotakiima naapurissa nousee, sotarikoksista ei piitata ja salamurhayritykselle naureskellaan avoimesti, hieno naapuri siis.

Naapuri, joka iskee sotilaskäyttöön tarkoitetulla  aseella ydinasevaltio Iso-Britanniaan, voi olla erittäin arvaamaton myös Suomea kohtaan. Missä vaiheessa poliitikot täällä Suomessa lähtevät tekemään vaatimuksia ulkoturvallisuuden perään? Eikö vieläkään kiinnosta? Ai niin, unohdin sen virallisliturgian: Suomella on uskottava puolustus ja Suomi on sotilasliittoihin  kuulumaton maa jne.

Ihmettelen suuresti, mikäli Iso-Britannia ei lähde vetoamaan Naton tai EU:n turva-artikloihin. Maa ei vielä ole eronnut EU:sta, joten se voisi pyytää kunnon lisäpakotteiden asettamista Venäjälle. Mikään ei estä myöskään Natoa asettamasta pakotteita jos sitä Natolta pyydetään. Jos USA ja Kanada osallistuvat lisäpakotteisiin, sillä olisi suurempi merkitys kuin pelkillä EU-pakotteilla. Suomalaispoliitikkoja takuuvarmasti kauhistuttaisi ottaa kantaa pakotekysymyksiin, kun täällä osa on ollut jo entisiäkin pakotteita alas ajamassa. Ei siis ihme, että ollaan mieluummin hiljaa silloin kun naapuri murhaa ihmisiä valtiotasolla.    

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201803142200809675_ul.shtml

                     

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (40 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juttusi linkki ei minulla toimi. Googlesta löysin Parkkosen jutun täältä, linkki näyttäisi olevan aivan sama. Outoa.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180314220080967...

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Majurin linkissä oli sinne kuulumaton välilyönti 5:n ja u:n välissä.
(en vain voinut jättää asiaa sikseen! :)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kiitoksia havainnoista. Korjasin homman.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Venäjä on allekirjoittanut ja ratifioinut kemiallisten aseiden kieltosopimuksen, ja se on astunut voimaan 1997. Sen tarkemmat tiedot suomeksi löytyy täältä:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kemiallisten_aseiden...

Ainakin sen ensimmäiseen artiklan ensimmäiseen momenttiin kannattaa kiinnittää huomiota:

"ARTICLE I GENERAL OBLIGATIONS

1. Each State Party to this Convention undertakes never under any circumstances:

(a) To develop, produce, otherwise acquire, stockpile or retain chemical weapons, or transfer, directly or indirectly, chemical weapons to anyone;

(b) To use chemical weapons;

(c) To engage in any military preparations to use chemical weapons;

(d) To assist, encourage or induce, in any way, anyone to engage in any activity prohibited to a State Party under this Convention."

Lähde: https://www.opcw.org/fileadmin/OPCW/CWC/CWC_en.pdf

Oman tulkintani mukaan Salisburyn novochok-isku rikkoo ainakin ensimmäisen artiklan ensimmäisen momentin a ja b kohtia vastaan. Ilmeisesti Putinin hallinto kehitti, valmisti ja varastoi novochokia ja sen jälkeen käytti sitä. Jos asia on niin, silloin tässä on astuttu hyvin merkittävä askel huolestuttavaan suuntaan. Sen jälkeen voidaankin kysyä, että mitä virkaa on sopimuksella kieltää kemialliset aseet, jos jotkut tahot saavat käyttää niitä miten tahtovat?

Suomalaisten poliitikkojen suhteen voidaan kysyä, että haluavatko he kansainvälisten joukkotuhoaseita kieltävien sopimuksien arvovallan murenevan? Jos he haluavat, niin silloin he eivät palvele maamme etua.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Venäjä on viimeistään tällä teollaan asemoinut itsensä roistovaltioiden joukkoon ja sitä tulisi kohdella kuten muitakin roistovaltioiksi luettavia. Venäjää vastaan tulisi asettaa ankarat taloudelliset sanktiot, joissa Yhdysvallat, EU ja muut läntiset teollisuusmaat, mm. Japani, Kanada ja Australia boikotoisivat venäläisen energian ostoa ja asettaisivat Venäjän kaiken korkeamman teknologian vientikieltoon ja lopettaisivat tieteellisen ja teknologisen yhteistyön Venäjän kanssa. Mikäli jokin muu maa tai yritykset rikkoisivat em. boikotteja, niiden vientiä voitaisiin myös sanktioida.

Aivan ensimmäinen välitön seuraus pitäisi olla Putinia ja Venäjän hallintoa lähellä olevien oligarkkien omaisuuden jäädyttäminen ja mahdollinen takavarikointi Britanniassa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Yle on tuonut asiaa esille. Ylen aamu-tv:n uutisissa klo 7.00 oli yllättäen hermomyrkyn toisen kehittäjän Vil Mirzayanovin haastattelu, jossa hän nimesi tällä teolla Venäjän terroristivaltioksi. Henkilökuva on hänestä Wikipediassa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vil_Mirzayanov

https://areena.yle.fi/1-4384936?autoplay=true

Juha Hämäläinen

Olen samaa mieltä siitä, että on kerrottava kaikesta valtioterrorista mitään kuvia kumartelematta.

Suomessa puuttuu uskallus. Ei uskalleta kirjoittaa näistä rikoksista ja vääryyksistä Venäjän, Kiinan eikä USAn tai Englannin osalta. Kaikki syyllistyneet vakavaan valtioterroriin ja likvidointeihin.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Tämä on loistava esimerkki virtuaalisesta nyökkäämisestä Majurille lisättynä annokselle whataboutismia. Hämäläisen menneisyyden ja kirjoittamistavan tuntien hän tosiasiassa pyrkii oikeuttamaan Venäjän toimia vetoamalla muiden maiden aikaisemmin tekemiin rikoksiin. Niitä on tarpeetonta tuoda tähän keskusteluun.

Juha Hämäläinen

Älä ole naurettava vaan pysy asiassa. Laput silmillä olevia riittää ilman sinuakin. Kaikki suurvallat likvidoivat vastustajiaan rauhan aikanakin. Minun kommenttini ei millään tavoin vähättele Venäjän valtioterroria.

PS.laita edes kunnon kuva naamataulustasi niin nähdään kuka siellä luuraa.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #9

Jos haluat nähdä naurettavan ihmisen, niin katso peiliin. Kun kerran väität, että "kaikki suurvallat likvidoivat vastustajiaan rauhan aikanakin", niin näytä milloin Britannia, Ranska, Saksa tai Japani ovat viimeksi murhanneet vihollisiaan tiedustelupalvelun operaatioissa, jotta voit osoittaa, että onko tuossa väitteessä perää.

"Minun kommenttini ei millään tavoin vähättele Venäjän valtioterroria."

Kyllä se vähättelee. Mikä toinen maa on käyttänyt kemiallisia aseita salamurhayrityksessä niin, että se tuottanut vaaraa sivullisille? Perehdy asioihin, lue viestini numero 2 ajatuksella ennen kuin alat mutuilemaan omiasi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #13

Tässä ainakin yksi linkki Yhdysvaltain suorittamasta salamurhasta:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Osama_bin_Ladenin_ku...

Entäs brittien M-16?

https://www.mtv.fi/uutiset/kulttuuri/artikkeli/dok...

Osama kenties ansaitsi kuolemansa, jos hän nyt ylipäätään on kuollut.

Niin saattoi ansaita Skripolikin? Emmehän me voi tietää, mitä pahaa hän on tehnyt ennen siirtymistään Isoon-Britanniaan. Hyvää hän tuskin eläessään ehti tekemään.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #16

Ensinnäkään en maininnut Yhdysvaltoja, vaan sanoin "milloin Britannia, Ranska, Saksa tai Japani ovat viimeksi murhanneet vihollisiaan tiedustelupalvelun operaatioissa".

Ei millään pahalla, mutta nuo teoriat Dianan kuolemasta ovat vain todistamattomia salaliittoteorioita.

Skripalin myrkytyksen jälkeen Venäjään ei luoteta tiedustelumaailmassa, koska siellä vaihdettuja vakoojia pidetään koskemattomina ja itse myrkytysoperaatio rikkoi perinteisen tiedusteluoperaation kaavaa, koska siinä ei välitetty sivullista uhreista, kun käytettiin hermomyrkkyä, kemiallista asetta. Sivulliset uhrit herättävät huomiota ja mielenkiintoa, ja ne ovat asioita, joita tiedustelupalvelut pyrkivät karttamaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #16

Mikä on M-16? Rynnäkkökivääri on M16 ja brittien ulkoisen tiedustelupalvelun lyhenne MI6.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #21

Hyvä kun korjasit, ettei ajatuskatkoksen aiheuttama virhe jää leijailemaan eetteriin ja aiheuttamaan epätietoisuutta ja kenties vahingon kertautumista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #9

Juha Hämäläinen, tuntuu, että syyllistyt kovasti käsitteeseen whataboutism. Tottakai syntiä tehdään joka puolella, mutta se ei oikeuta tekemään syntiä siksi kun muutkin tekevät, bonimai?

Hyvä jos todella tarkoitat, että "Minun kommenttini ei millään tavoin vähättele Venäjän valtioterroria" mutta siitä voi saada myös eri käsityksen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Näin varmastikin on mutta Suomessa vain Venäjä jää kritiikin ulkopuolelle. Kyllä Kiinaa ja jenkkejä mätetään surutta mutta tuntemattomasta syystä Venäjän touhuista halutaan vaieta.

Blogi käsitti vain roistovaltio Venäjää enkä lähtenyt laajentamaan sitä muihin valtioihin.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Juha Hämäläinen: "Ei uskalleta kirjoittaa näistä rikoksista ja vääryyksistä Venäjän, Kiinan eikä USAn tai Englannin osalta. Kaikki syyllistyneet vakavaan valtioterroriin ja likvidointeihin."

Jaahas. Kun yksi on tuhma, kaikki muutkin ovat tuhmia. Kun yksi valehtelee, kaikki muutkin valehtelevat.
Yksi trollaajien yleisimmistä tempuista on yritys projisoida Venäjän tekemiset muihin osapuoliin, jotta keskustelu Venäjän rötöksistä saataisiin ohjatuksi sivuun varsinaisesta aiheesta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Tarkkaan ottaen Venäjä on käyttänyt kemiallista joukkotuhoasetta Britannian alueella.

Joukkotuhoasetta siitäkin huolimatta, että sitä annosteltiin vain kahta henkilöä varten.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tarkkaan ottaen Venäjä on käyttänyt"

Mitäs länsimaiset arvot sanovat syyllisyyden todistamisesta?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Putinin puolustusasianajaja Makkoselle:
"– Ei ole muuta vaihtoehtoista ratkaisua kuin se, että Venäjän valtio on paheksuttavasti yrittänyt murhata herra Skripalin ja tämän tyttären sekä uhannut heidän ja muiden Britannian kansalaisten henkeä Salisburyssa, pääministeri sanoi keskiviikkona parlamentissa."
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005603509.html

Makkonen varmaankin vetoaa siihen, että myöskään holokaustin kieltäjät eivät usko olemassa oleviin todisteisiin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

YK:n peruskirja ei edellytä että valtio joutuu todistamaan hyökkäävän tahon syyllisyyden ennen kuin se reagoi aseelliseen hyökkäykseen. Valtio määrittelee itse sen mikä taho sen kimppuun kävi ja asettaa toimenpiteet sen mukaan. Jos perusteet ovat riittävät, muut voivat auttaa puolustautumisessa.

Makkonen toistaa papukaijana Kremlin sanomaa kiistämiselle. Skripalin murhayritys tulee selvitettyä riittävästi myöhemmin, samoin kuin Litvinenkon murha tuli selvitettyä. Kremlin takapuoli tulee kastumaan vastaavasti myös malesialaiskoneen alasampumisen osalta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Venäläiseen tapaan kuuluu tuomio ilman mitään todisteita, länsimaissa pidettiin aiemmin tärkeänä arvona että syyllisyys piti todistaa oikeudessa. Huomaan että innokkaimmat syyttäjät ovat vannoutuneita natottajia ja russofoobikkoja.

Käyttäjän SeppoLavonen kuva
Seppo Lavonen

Jarmo Makkonen: "Huomaan että innokkaimmat syyttäjät ovat vannoutuneita natottajia ja russofoobikkoja."

Sikäli kun olen seurannut kansainvälisen median uutisointia tässä asiassa, on ihan pakko todeta, että käytännössä koko läntisten demokraattisten maiden yhteisö koostuu Makkosen määritelmän mukaan vannoutuneista natottajista ja russofoobikoista. Ikävän yksimielistä porukkaa, eikö?

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Mielestäni kannattaisi kuitenkin tutkia asia kunnolla ennenkuin aletaan varmana syyttelemään. Tottakai ensimmäinen epäilty on luonnollisesti Venäjä jonka ex-kaksoisagentista on kyse, mutta tuntuu jo vähän turhankin "helpolta" ja varmalta keissiltä sitä ollakseen. Luosto mm. tuolla ylempänä vaatii muita tuomaan todisteita muiden maiden vastaavista toimista kun moiset tulivat puheeksi, toimitattaisitko itse samalla sitten tietosi Venäjän syyllisyydestä tähän keissiin kun se kerran niin varma on?
Syyllinen tekoon toivottavasti löytyy ja saa ansaitsemansa rangaistuksen sairaasta myrkyttämisestä ja murhasta, mutta oikeusvaltion periaatteita kunnioittaen täytyy syyllisyys varmentaa tutkimuksilla eikä suoralla noitavainolla.
3. maailmansotaa haluaville tahoille (pankit, aseteollisuus, "jälleenrakennusteollisuus" yms. korppikotkat) tällainen teko varsinkin Venäjän suorittamana olisi todellinen kultakaivos jos tästä isompi diplomaattinen selkkaus aikaiseksi saadaan, eli jotenkin aika "sopivasti" heidän kannaltaanhan tällainen tulisi. Jos haluaisi edes miettiä siis muitakin mahdollisia tekijöitä...

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Asiaa on tutkittu jo viikon päivät, ja britit ovat varmoja siitä, että Venäjä on sen takana, tavalla tai toisella. Heidän mukaansa joko Venäjä teki sen, taikka Venäjältä vietiin tappavaa hermomyrkkyä, jolla se tehtiin. Tämän lisäksi Venäjä ei ole asiasta brittejä tyydyttäviä selityksiä:

"But it appears Russia didn’t comply with her request, and now she says “there is no alternative conclusion other than that the Russian State was culpable for the attempted murder of Mr. Skripal and his daughter — and for threatening the lives of other British citizens."

Lähde: https://www.vox.com/world/2018/3/12/17109266/russi...

Suomalaiset besserwisserit, kuten sinä, voitte heittää millaista mutua haluatte, mutta luotan enemmän brittien omiin selvityksiin, kuin teidän selityksiinne. Kyse ei ole noitavainosta, vaikka niin ilmeisestikin väität.

On aikamoinen salaliittoteoria ILMAN mitään todisteita sanoa, että "3. maailmansotaa haluaville tahoille (pankit, aseteollisuus, "jälleenrakennusteollisuus" yms. korppikotkat) tällainen teko varsinkin Venäjän suorittamana olisi todellinen kultakaivos", sillä se epäsuorasti viittaa siihen, että mieltäsi kyseiset tahot olisivat voineet omien etujensa nimissä sotkea tutkimuksia.

Käyttäjän JaakkoNiskasaari kuva
Jaakko Niskasaari

Eipäs nyt vääristellä toisten sanomia, jos tutkinnan alkaessa nimetään heti "syyllinen" ja sitä toitotetaan totuutena ennen kuin asiasta on pitäviä todisteita niin kyse on mielestäni enemmän noitavainosta kuin rikostutkinnasta länsimaisen oikeuskäsitteen mukaan. Itsekin mieluusti näkisin ja kuulisin jotain oikeita tietoja ja niitä kuuluisia konkreettisia todisteita eikä vain poliitikkojen valistuneita arvauksia ja värittyneitä mielipiteitä, oli syyllinen sitten kuka tahansa, vaikka Venäjä, joka luonnollisesti on epäilty nro. 1. Totuuttahan tässä haetaan, toivottavasti.

Ja toiseen henkilökohtaiseen vääristelyyn: enhän väittänytkään mitään salaliitoista, vaan puhtaasti spekuloin asiaa toiselta kantilta jotta tottakai voi olla tahoja joita lännen ja Venäjän eripura palvelee ja myös tahoja jotka moisia töitä kykenevät suorittamaan. Eri asia väittää jotain totuutena kuin spekuloida eri mahdollisuuksilla, jota myös tarvitaan tutkimuksissa, kykyä ajatella asioita eri näkökulmista.

Vai oikein besserwisseri... :D heh. Vanha kunnon "argumentum ad hominem" eli henkilökohtaisuuksiin meneminen.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto Vastaus kommenttiin #27

Heti sanotaan syyllinen? Ei kyllä näytä siltä, että olet etsimässä totuutta. Enemmänkin pyrit sotkemaan kirjoituksellasi ja mutullasi asioita. Tuo höpöttämisesi noitavainosta on naurettavaa ja kenties sinun kannattaisi ottaa asiasta selvää ennen kuin alat spekuloimaan omiasi. Jos haluat todisteita, niin kannattaa lukea esim. tämä the Guardianin artikkeli, sillä tuossa artikkelissa brittiläinen kemiallisten aseiden asiantuntija Hamish de Bretton-Gordon sanoo seuraavaa:

"Bretton-Gordon, a former commander of the now disbanded UK Chemical, Biological, Radiation and Nuclear regiment and its Nato equivalent, said Shikhany was the sole location for development and production of novichok, dismissing suggestions that the chemical could be found in other places in the former Soviet Union such as Ukraine and Uzbekistan. “They have no more anywhere else,” he said."

Lähde: https://www.theguardian.com/world/2018/mar/14/nerv...

Kuka on Hamish de Bretton-Gordon: https://en.wikipedia.org/wiki/Hamish_de_Bretton-Go...

Tuo todistaa, että Britannian hallitus VARMASTI tietää enemmän tästä asiasta kuin viisasteleva suomalainen besserwisser, joka ILMAN mitään todisteita tekopyhästi spekuloi salaliittoteorioilla. Jos alat spekuloimaan vakavan asian suhteen niin iske todisteita spekulointisin tueksi tai muuten olet vain spekuloiva ja disinformaatiota levittävä manipulaattori, itse et ole todistanut mitään. Olet vain louskutellut leukojasi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

BBC:n mukaan jälkiä hermomyrkystä on tavattu 38 ihmisellä, joista kolme on kriittisessä tilassa sairaalassa.
Teosta vastuussa oleville taisi tulla yllätyksenä, että britit pystyivät kuitenkin selvittämään harvinaisen sotilaskäyttöön tarkoitetun Novichok-hermomyrkyn koostumuksen ja vielä sangen nopeasti.

Suosittelen mielenkiintoista kirjaa. Se on edesmenneen kenraaliluutnantti Pavel Sudoplatovin omaelämäkerta, muistelmateos "Stalinin erikoistehtävissä". Siinä kirjoittaja kertoo salamurhista ja mm. hermomyrkystä, jota ei pystytä jäljittämään. Siinä luulossa teosta vastuulliset tekivät virheen. Britit pystyivät kuitenkin sen tekemään.

https://en.wikipedia.org/wiki/Novichok_agent

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Siis sinulla on todisteita olohuoneen sohvan pohjalta, että Venäjä on murhannut ko henkilön? Mielelläni toki itse näen näitä todisteita ja oikeudenkäynnin yhteenvedon, jossa nämä todisteet arvioidaan paikkansapitäväksi. Muutoinhan olisi kyseessä vain noitajahti, jota tietenkään länsimaissa emme halua.

Joku saattaa olla kuullut myös sellaisesta, että murhan syyllisyys halutaan vierittää toisten niskaan valitsemalla sopivia toimenpiteitä.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Siis sinulla on todisteita olohuoneen sohvan pohjalta, että Venäjä ei ole yrittänyt murhata ko henkilöitä?

Vaikka näytät olevan asiasta varma haluaisin kuitenkin kuulla sinulta edes joitakin perusteita miksi näin ei voi olla.

Jos tämä mielestäsi ns. "false flag?" siihenkin pitäisi löytyä jokin syy, mikä?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Muistanko oikein, että tammikuussa 2018 presidenttiehdokas Sauli Niinistö olisi sanonut jotakin tämäntapaista: "Jos Venäjä alkaa pitää koko Länttä vihollisenaan, Suomi voi silloin hakea Naton jäsenyyttä"?

Ulkoministeri Timo Soinin tämänpäiväisen lausunnon mukaan "tilanne Venäjän ja länsimaiden välillä on hyvin ikävä".

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi tänään: ”Venäjän myötävaikutus asian [hermomyrkkyiskun] selvittämiseksi on tarpeen. Molemmat tapauksen taustasta esitetyt vaihtoehdot, Venäjän tietoinen toiminta tai se, että vaaralliset aineet eivät ole sen hallinnassa, ovat hyvin huolestuttavia.”

* * *

Mitä näyttöä Venäjän asenteesta Länttä kohtaan Sauli Niinistö vielä kaipaa, ennen kuin on aihetta pelkän huolestumisen sijasta hakea Suomelle Naton jäsenyyttä tammikuisen linjanvedon mukaan? Kelpaako Venäjän halukkuus yhteistyöhön Lännen kanssa tästä eteenpäin sen aineella Britanniassa tehdyn hermomyrkkyiskun selvittämisessä kriteeriksi myös Suomen Nato-jäsenhakemukselle suuntaan tai toiseen?

Suomi on Niinistön mukaan valmis antamaan tapauksen selvittämisessä tukea Britannialle – entä itselleen?

Juha Hämäläinen

Muutama asia minua ihmetyttää tässä tapauksessa. Toivottavasti tämä asiantuntijoiden lauma voi auttaa minua.

Wiki kertoo tuon myrkytetyn miehen olleen vankilassa paljastuttuaan kaksoisagenttileikeistään vuosien 2004 ja 2010 välillä.

Miehen armahti Medvedev ja hänet päästettiin Britteihin jonkun JamesBondienvaihto-operaation kautta.

Miksi odottaa kahdeksan vuotta?
Miksi juuri nyt?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Juha Hämäläinen

Miksi likvidoida kaikki Kremlin kuolemaan julistetut kerralla. Aika ajoin pitää pitää käydä joku potentiaalinen Venäjän uhka murhaamassa muille esimerkkinä uskollisuuden pettämisestä !

Kaikki perustuu siihen, että tuomion saaneen petturin aika on pitkä ja raastava ! Joka päivä herätessäsi ajattelet onko se tänään !

Tätä järjestelmää pidetään yllä myös sisäpoliittisessa pelottelussa. Venäjällä murhataan joka vuosi useita toimittajia ja muita hallinnon kannalta ikäviä henkilöitä.

Boris Nemtsov, Anna Politkovskaja. Seuraavana vuorossa Aleksei Navalnyi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juha Hämäläinen, en ole asiantuntija, mutta pari asiaa tulee etsimättä mieleen. Venäjähän sai vankienvaihdossa oman agenttinsa takaisin, Skripal toimi vaihtorahana. "Petturille" oli kuitenkin tiedustelupiireissä, johon Putin taustansa vuoksi kuuluu, päätetty vielä joskus kostaa ja sopiva hetki oli nyt juuri ennen vaaleja, etenkin kun samalla päästiin kostamaan vielä toiseenkin polveen tyttären kyläillessä. Näin voitiin näyttää lännelle, että teemme mitä huvittaa, ettekä te voi sille mitään (siksi jäljetkin saivat johtaa Moskovaan). Monien muiden maiden vaaleissa tuollainen peli saattaisi tuoda ikävää meriittiä, mutta Venäjällä ja sen loukatuksi ja vähätellyksi itsensä tuntevassa kansassa se saa aikaan hurraahuutoja ja äänivyöryn. Niin kaukana venäläiset ikävä kyllä ovat vielä sivistyskansasta poliittisessa mielessä.

Mutta usko sinä vain, että ilkeät britit päättivät taas kiusata kilttiä pikku Venäjää ja järjestivät sille tuollaisen häijyn lavastuskepposen :)

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Juha Hämäläinen, tiedätkö, että vangeilla käydään kauppaa. Brittiagentti on arvotavaraa mutta vaihdon jälkeen arvo on nolla. Siinä selitys, bonimai?

Juha Hämäläinen

Kukaan ei vieläkään ole vastannut miksi vasta nyt?

Vai onko Kremlissä lista kenet hiljennetään ja minkä tilaisuuden edellä?

Tuo vaalijuttu ei oikein toimi, koska mitään vaaleja ei tarvitse pitää, jos laitetaan Barbarossa II liikkeelle tämän hässätyksen takia. Diplomaattien vaihto-ohjelma on jo kuulema meneillään. Mitä diplomatian jälkeen tulee Barbarossa II?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #37

Tässä oiva esimerkki näistä Putinin lähettiläistä. Tehdään joku epäolennainen 'miksi juuri nyt'-kysymys ja aloitetaan inttämään.
Vähän kuin pyörisi palstoilla ja yrittäisi hämärtää hukuttajamurhaajan tekoja tinkaamalla 'miksi juuri siinä järjestyksessä. Miksei tappanut Pekkaa ennen Maijaa.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #38

Sinä se osaat keskustella Sini. Onnistteluni. Tulitko?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #37

Vaihdon jälkeen agentin arvo on nolla mutta pelotearvo on jäljellä. Myrkykys toimii pelotteena. Bonimai?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Näyttää tosiaan, että suomalainen tutkiva journalismi alkaa viimeinkin toimimaan. Tämä on erittäin hyvä asia, koska MV-lehti ja Ilja Janitskin pakottivat suomalaisen median ryhdistäytymään.

Tommi Parkkoselle kiitokset artikkelista, koska hän aivan selvästi on paneutunut asiaan.

Tuosta roistovaltiosta tulee mieleeni täälläkin aiemmin kirjoittanut Juhani Putkinen. Kaivoin nyt kirjahyllystäni Putkisen 22.4.2013 signeeraaman kirjan "Imperialistien Roistovaltio". Pitää lukea uudestaan.

Parkkoselle ja muille oikeille toimittajille terveiset: "Watch your back!"

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset