pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Onko Suomi osa Venäjää, tästä UPI varoitti

Sopivasti näin Suomen itsenäisyysjuhlien alla, Venäjällä yhä voimakkaammin aletaan kiistää Suomen itsenäisyyden perusteita. Päivän IS kertoo Venäjällä levitetystä talvisota-dokumentista, jossa Suomen asema itsenäisenä valtiona saa talvisodan henkeen kuuluvasti kylmää kyytiä.

Onneksi olkoon suomalaishölmöt. Hyökkäsitte aikanaan rauhaa rakastavan Neuvostoliiton kimppuun, emmekä ole unohtaneet sitä, kuuluu dokumentin sanoma. Suomi itsenäistyi 100 vuotta sitten muutenkin kansan tahdon vastaisesti, koska suurin osa kansasta halusi jäädä Venäjän yhteyteen. Dokumentissa Suomen asemaa Venäjään nähden verrataan suoraan nyky-Ukrainaan ja tapahtumiin siellä. Myös Naton laajenemisen estäminen mainitaan. Ei siis ihan normipäivä meille suomalaisille.  

Kyse ei ole pikku dokumentista, sillä dokumenttia levitetään tv-kanavilla, joilla on potentiaaliset lähes 100 miljoonaa katsojaa. Dokumentti on rahoitettu Venäjän federaation lehdistö- ja joukkotiedotustoimiston rahoituksella, joten valtion propagandastahan tässä on kyse. Kun jaksaa googlettaa vuoden ajalla tehdyt vastaavat Suomen itsenäisyyttä selvästi kiistävät Venäjän toimet, lista on hämmästyttävän pitkä.    

Tuskin muste oli ehtinyt kuivua Ulkopoliittisen instituutin viime elokuisesta Venäjä-selvityksestä, kun täällä Suomessa johtavat venäjäystäväpoliitikot valittivat raportin olevan törkeää Venäjä-panettelua. Venäjäystäväpoliitikot suuresti närkästyivät raportin kohdasta, jossa epäiltiin Venäjän käyttävän hyväksi Suomen itsenäistymisen juhlavuoden ja jopa jollain tasolla saattavan kiistää itsenäisyytemme. Kulunut vuosi on osoittanut, että kiistämistoimet ovat olleet täydessä vauhdissa koko vuoden. Ei anna hyvää kuvaa suomalaispoliitikkojen osaamisesta: Ensin kiljutaan kurkku suorana raportin kohdista, ja kun UPIn varoitukset ovat osoittautuneet perustelluiksi, ollaan hiljaa kuin se kuuluisa kusi sukassa.    

Jos Suomi on Venäjälle Ukrainaan verrattava maa, kuten dokumenttikin väittää, mikä on asemamme jatkossa? En enää yhtään ihmettele valtiojohdon Venäjä-pelkoa Nato-asiassa. Valtiojohdolle asia on kerrottu kabinettikeskusteluissa ilmeisen selvästi. Ja aivan kuten 1917, kansa haluaa jäädä rauhaa rakastavan Venäjän yhteyteen. Meille länsikumppanuus ei ole vaihtoehto.  Hyvää tulevaa itsenäisyyspäivää toverit.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005470063.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (31 kommenttia)

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Toivottavasti ko. elokuva saadaan you tubeen suomeksi tekstitettynä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Dokumentin voisi esittää ihan Ylen toimesta suomalaisille vaikka itsenäisyyspäivänä. Olisi mielenkiintoista vaihtelua nähdä Putinin hallinnon tukema näkemys Suomesta ja Suomen historiasta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Todellakin! Ilta-Sanomien uutisesta löytyy mm. seuraava kohta:

" – Suomi oli silloin, jos sitä vertaa nykyaikaan, yhtä kuin Ukraina on nyt. Se on, anteeksi vain, meidän aluettamme, Suomi oli osa Venäjän imperiumia, Kansallinen turvallisuus -instituutin johtaja Aleksei Diashev sanoo videolla."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #16

Aleksei Diashev on tavallaan oikeassa verratessaan silloista Suomea nykyiseen Ukrainaan. Krim ja Itä-Ukraina ovat Ukrainan kokeman "talvisodan" "Karjala" ja "Petsamo". Venäjällä mielletään Ukraina omaksi etupiirikseen samalla tavoin kuin Suomi miellettiin 30-luvulla.

Niin Suomi kuin Ukrainakin ehtivät olla erossa Venäjän valtakunnasta parisenkymmentä vuotta, kun uudelleenvaltausyritys alkoi. Olen itsekin esittänyt aiemmin Ukrainan tapahtumien osalta vertauksen Suomen tavlvisotaan.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Virallinen Suomi on ollut hiljaa tästäkin provokaatiosta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Esittääkö se dokumenttiohjelma, että Suomi pitäisi liittää Venäjään, vai onko se vain itseään voittajana pitävän tulkinta talvisodan historiasta?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Yli 70 vuotta on kiistelty kumpi aloitti talvisodan. Tähän asti on ollut jopa venäläisillä käsitys että venäläiset ampuivat Mainilan laukaukset ja vasta sitten he hyökkäsivät.

Mutta nyt on tullut vihdoin lopullinen totuus julki, ehkä Stalinin salaisista arkistoista (Ilkka Luoma tietää näistä kaiken):

Suomi aloitti sodan yksikäsitteisesti. Ensin suomalaisten tykistö ampui tuli-iskun Mainilan kylään. Tuli-isku suoritetaan tykistöllä, kymmenet tykit ampuvat yhtaikaa samaan maaliin, jokainen kymmeniä kranaatteja, eli kaikkiaan ainakin satoja ehkä tuhansia kranaatteja. Kohteen on pitänyt olla suuri vihollisosasto josta on kuollut paljon, ilmeisesti satoja.

Venäläisten ja Suomen putinistien käsityksen mukaan suomalaiset aloittivat näin talvisodan. Venäläiset olivat siinäkin suhteessa ystävällisiä että eivät käyttäneet vastatoimiinsa atomipommeja:)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Naton päämäjassa lobbareilla todennäköisesti pääsisi itku, jos ne seuraisivat Suomessa tapahtuvaa Nato-kannattajien keskustelua. Kärjistäminen tilanteessa, jossa Venäjä esiintyy virallisella tasolla Suomea kohtaan maltillisesti, eikä jaksa riehaantua Suomen sotaharjoituksistakaan sataa suoraan Natoa vastustavien laariin.

Pidän Venäjän nykyistä virallista asennetta Suomea kohtaan erittäin taitavana, kun sen tavoitteena on Naton kannatuksen pitäminen Suomessa pienenä. Tätä Venäjän tavoitetta parhaiten palvelee myös tämän blogin kirjoittajan yleinen ärhäkkä tyylilaji. ;-)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Pitäisiköhän mun ruveta näyttämään eteen, miten pitäisi Natoa kampanjoida, kun se näyttää olevan Naton kannattajien kirjoituksissa taitamatonta tunarointia ja kohkaamista. :-D

Tässä pelissä johdossa olevan kilpailijan ei tarvitse olla edes huolissaan, kun näkee vastustajan pelityylin.

Kiinakin on ruvennut harrastamaan erittäin ovelaa ja älykästä ulkopolitiikkaa länsimaiden suuntaan. Siitä nyt näkyy merkkejä. Rakennettava silkkitie on yksi esimerkki siitä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Epäileekö kaima näiden hörhöjen olevan tietämättään Putinin trolleja? Tosi kaukaa kieroa ja ovelaa Putinilta.

Toki jotkut hänen muutamat julkisten puheiden salaovelat heittonsa vinolla hymyllä maustettuna viittaisivat juurikin sellaisen mustan huumorin viljelyyn.

Mahtaa hänellä olla hauskaa kun hän Kremlissä kravatti löystettynä ja jalat kiiltävälle pöydälle nostettuna tshaijua naatiskellen lukee näitä avautumisia.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Ainakin asetelma siltä näyttää. Jos kopioisivat Venäjän nykyisen tyylin, niin siitä todennäköisesti Venäjä ärhäköityisi.

Pitäisi pureutua Naton kannatuksen suhteen heikkoihin kohtiin oikealla tyylilajilla. Ei kauppiaankaan kannata ruveta asiakasta haukkumaan, jos ei osta. Muuttaa myyntityyliään ja/tai tuotetta.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #10

Niin, kaikkeahan myydään nykyään seksillä. Pitäisikö NATOnkin perustaa kunnon ensilinjan joukot tähän kiinalaiseen https://i.ytimg.com/vi/QgKDbh2bSxo/maxresdefault.jpg, http://en.people.cn/NMediaFile/2015/0825/FOREIGN20... ja pohjoiskorealaiseen http://www.womensviewsonnews.org/wp-content/upload... tyyliin mielipidevaikuttamisen etulinjaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Onko Majuri itse nähnyt k.o. dokumentin vai onko hän vain toki tietenkin tässäkin asiassa täysin objektiivisen ja neutraalin sekä länsimaisen tiedotusvälineistön parhaita perinteitä ylevästi kantavan Sanoma Oy:n keltaisen bulewardirykäisyn varassa?

Jos Majuri on tutustunut oikeasti dokumenttiin, pari kysymystä:

- Miten kyseinen dokumentti sisällössään oikeasti suhtautuu Suomen tämänhetkiseen itsenäisyyteen vai suhtautuuko se vain Talvisotana tunnetun II Maailmansodan osan alkuun ja kulkuun?

- Onko Venäjän johto oikeasti mitenkään kiistänyt Ukrainan valtion itsenäisyyttä?

- Millä tavoin Venäjän johto on sitoutunut dokumentin sanomaan vai onko mitenkään?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Onko myyryläinen lukenut tämän Majurin blogissaan linkittämän dokumentin?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005470063.html

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Teen mielummin päätelmäni mielummin suoraan kuin bulevardilehtien tai majurien kuvausten perusteella. Olen kuitenkin kyseisen jutun lukenut mutta näkemättä k.o. dukumenttia, en lähde kommentoimaan sitä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel Vastaus kommenttiin #20

Tässähän tuo "dokumentti" on ja hyvin Ilta-Sanomien Anja Paananen sen referoi:

https://youtu.be/lCKlmiKsk30?t=1

(ainoastaan venäjäksi)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #21

Valitettavasti kielitaitoni ei riitä enkä luota A.Paanasen referointeihin sillä olen tutustunut hänen aiempaan tuotantoonsa, edes Schepelin suosituksella.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #20

Myyryläinen siis luottaa vain venäläiseen tiedonvälitykseen. OK. Uskooko Myyryläinen, että venäläinen Ilta-Sanomissa mainittu talvisodalle omistettu "Unohdettu sota -ohjelma" on olemassa vai onko sen ohjelman olemassa olo Ilta-Sanomien esittämä valhe?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #23

Hohhoijaa, Sirén. Aiheetta enempään.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #25

"Venäläismieliset poliittiset liikkeet eivät oikeastaan ole edes liikkeitä vaan yksittäisiä henkilöitä. Yksi selvä riski liittyy kuitenkin vuonna 2017 koittavaan Suomen itsenäisyyden sekä Venäjän vallankumouksen samanaikaiseen satavuotisjuhlavuoteen: Venäjä voisi käyttää sitä historiapoliittisesti hyväkseen pyrkimällä esimerkiksi yhteiseen muistovuoden viettoon sekä eri tavoin Suomen itsenäisyyttä kyseenalaistamalla. Tähän riskiin valtioneuvosto onkin toiminnallaan jo varautunut"
https://storage.googleapis.com/upi-live/2017/01/lo...

Hyvä yritys yksittäiseltä henkilöltä. Mahtaako läskilaatikolle tulla käyttöä, jos käyt vaikka tietä isäin astumaan?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #26

Janne lienee toki kaukausta sukua mutta ei nyt ihan suoraaan ylenevässä polvessa.

Tosin miten hänen esiinnostamisensa, vaikka onkin Suomen historian merkkihenkilöitä ja valkoisten kaltoinkohtelemia sekä Stalinin "lustroima", liittyy nyt käsiteltävänä olevaan asiaan?

Venäjämieliset liikkeet ja yksittäiset ihmiset. Voi hellanduudeli kun joku jaksaa vielä revitellä tuota surullisen kuuluisaa UPIn sepustusta. Tuollaisesta joutuu kärsimään myötähäpeää sen raapustajien puolesta, niin ommetonta on tulos.

Mutta totta, kirjoitan vain ja ainoastaan yksityishenkilönä ja omissa nimissäni ilman mitään "liikkeitä". Tästä kirjoittelusta on kovin säälittävää lähteä repimään mitään "liikkeitä" edes ja etenkin jonkin instituutin nimissä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #27

UPI:n raportin muutamat kohdat ovat toki Putinin narratiivin toistelijalle piinallisia, koska raportti kertoo asioista niiden oikeilla nimillä. Talvisodalle omistettu Unohdettu sota -ohjelma Venäjällä mainio koetinkivi täällä Suomessa, siihen suhtautuminen jakaa ihmiset suomalaisiin ja myyryläisiin. Aivan kuten UPI:n raportin pohjalta saattoi ennakoida.

Sukulaismiehesi "Läskikapina"- Myyryläinen oli Stalinin ja muiden bolsujen lakeija. Stalin ei sittenkään tuntunut arvostavan maanpetturi Myyryläistä - henki meni työläisten paratiisissa. Nuorempi Myyryläinen kai kuvittelee Putinin pitävän suomalaisia maanpettureita arvossa, ei pidä. Venäläiset eivät ole luottaneet eivätkä luota maanpettureihin.

Eräs isänmaallisena porvarina niin Suomessa kuin Neuvostoliitossa tunnettu herra vieraili Neuvostoliitossa Jatkosodan jälkeen. Neuvostoliittolainen isäntä oli ystävällinen ja asiallinen. Porvari kuitenkin kiinnitti huomionsa siihen, että tulkkina ja avustajana toiminut suomalainen kommunisti sai kyytiä isännältä. Suomessa moinen työntekijän kohtelu ei olisi tullut kuuloonkaan, demokratiassa kun eletään. Porvari kysyi syytä sille miksi suomalaista kommunistia simputettiin. Isäntä sanoi halveksivasti: "Näin meillä lakeijojen kanssa toimitaan:"

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #29

Minun nahkani on toki paksu ja parkkiintunut mutta joku kanssani erimieltä oleva Myyryläinen saattaa loukkaantua Sirénin jaotteluista ja nimittelyistä.
Esimerkiksi kenraalimajuri P.Myyryläinen saattaa pyöriä haudassaan ja tuskinpa hänen jälkikasvunsakaan mielissään on. Lienee siis parempi, että Sirén kohdistaa pilkkansa Myyryläisistä vain ja ainoastaan minuun.

Mitä taas tämän keskustelumme asiasisältöön tulee, se lienee Sirénin kommenteista päätellen jo käsitelty joten jospa annettaisi olla.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Jos Venäjä haluaa ehdottomasti Suomen liittyvän Natoon. niin tällaiset dokumentit ja puheet toimivat oikein hyvin.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tämä venäläisten purkaus on selvä merkki että kansa alkaa olla kypsä tsuhnien provoiluun. Kansa vaatii Putinilta kohta todellisen hyökkäyksen käynnistämistä Suomea vastaan. Petroskoissa jo 10-vuotiaat lapset opettelevat ampumaan fasisteja.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Fasaanit ovat paremmassa turvassa kuin fasistit.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Mutta meidän rauhaa rakastavien onneksi majurit ja kumppanit kompromentoivat älämölöllään putinistien pyrkimykset.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Kirjoitin jokunen päivä sitten blogin "Mainilan laukaukset". Siinä esitin ajatuksen, että kun presidentti Putin kirjoituttaa uusiksi Venäjän historiaa, niin mitenköhän siinä käsitellään kyseistä vuoden 1939 tapahtumaa. Totesin, että eiköhän Mainilan ammunta todistella taas kerran Suomen syyksi? No, Majurin blogissahan syyllisyyttämme jo näytään pohjustettavan!?

Totesin myöskin, että Venäjän tulkinta maamme syyllisyydestä Mainilan ammuntaan olisi taivaan lahja finnofobisille historiantutkijoillemme, jotka yrittävät epätoivoisesti todistella Suomen syylliseksi koko talvisotaan.

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Koko Mainilan laukausepisodissa ihmetyttää se mikä olisi voinut olla Suomen motiivia hakea sotaa Neuvostoliittoa vastaan. Suomella oli noin 4 miljoonaa asukasta, kun Neuvostoliiton asukasluku oli varmaankin ainakin 150 miljoonan kieppeillä.

Tämän lisäksi Suomen sotatarviketeollisuus oli heikko. Suomella ei ollut kunnon lentokoneteollisuutta, joka olisi voinut tuottaa laadukkaita hävittäjiä ja pommikoneita liukuhihnalta. Samaan aikaan Suomi ei valmistanut panssarivaunuja. Hyökkäyssotaan olisi tarvittu liukuhihnalla niin lentokoneita kuin myös panssarivaunuja, mutta kummastakin oli pulaa puolustusvoimissa vuonna 1939. Viime kädessä malli Cajanderilla ei hyökkäyssotaa käydä.

Vastaavasti on syytä kiinnittää huomiota Neuvostoliiton sotateollisuuteen:

https://en.wikipedia.org/wiki/Military_history_of_...

"With the notable exception of Khrushchev and possibly Gorbachev, Soviet leaders from the late 1920s onwards emphasized military production over investment in the civilian economy. The high priority given to military production traditionally enabled military-industrial enterprises to commandeer the best managers, labor, and materials from civilian plants. As a result, the Soviet Union produced some of the world's most advanced armaments."

Neuvostoliitossa valtion tarpeet ja sotateollisuus oli selkeästi pistetty siviiliväestön tarpeiden edelle. Tämän seurauksena Neuvostoliitto pystyi varustautumaan hyvin tehokkaasti. Myös heidän sotateollisuuden valmistamien aseiden laatu oli sangen hyvää silloin, kun kyseiset aseet valmistuivat. Ajan kuluessa vanhemmat aseet täytyi pystyä korvaamaan uudemmilla aseilla. Tällaisella maalla oli hallussaan huomattava aseistus ja sillä oli varmasti kiusaus testata aseitaan tositilanteessa etenkin pieniä ja eristettyjä kohteita vastaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Vaikka Venäjä virallisessa liturgiassaan ilmoittaa kunnioittavansa Suomen itsenäisyyttä, näillä dokumenteilla ja muulla propagandalla valmistellaan kansaa siihenkin mahdollisuuteen, että Suomikin voidaan liittää takaisin Venäjään tai ainakin sen välittömään vaikutuspiiriin, jos sopiva tilaisuus sattuu tulemaan eteen. Vaikka joku Venäjän ulkoministeriön virkamies virkansa puolesta esim. tämän dokumentin väitteitä kiistäisikin, eivät tällaiset valtiovallan erityisessä suojeluksessa olevilla kanavilla esitetyt dokumentit ole mitään sattumalaukauksia, vaan osa jo muutaman vuoden jatkunutta, tarkkaan mietittyä linjaa.

Tuskin Suomea tultaisiin miehittämään muuten kuin jonkin laajemman, esim. Itämerta koskevan konfliktin yhteydessä. Venäjän kansalle on kuitenkin helpompi perustella mahdollisuus Suomen liittämiseen Venäjään tai sen vasallivaltioksi alistamiseen, kun mielipiteitä on jo vuosia muokattu siihen, että Suomikin oikeastaan kuuluu Venäjälle.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Kun UPI:n kommentteja kuuntelee, niin ei tiedä puhuuko suomalainen natoinnokas vai maksettu länsitrolli. Ulkopoliittisen instituutin kannanotot ovat ikävän väritettyjä ja huokuvat CIA-trollia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset