pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Löytyihän se presidenttiehdokas, Torvaldsin Nato-vitsi vakuutti

RKP:n presidenttiehdokas Nils Torvalds toi muutama päivä sitten esille Suomen oloihin aivan oudon ajatuksen Suomen pikaisesta liittymisestä Natoon. Kyllä, äänestän Torvaldsia ensimmäisellä kierroksella ihan piruuttani. Ei ole vanhan taistolaisen voittanutta.

Jos mies ei ole tuohon ikään mennessä saanut sanotuksi sanaa Nato muuten kuin nyrkkejä puristellen, perkelettä ajatellen, uusherääminen ei siten hirvittävästi vakuuta. Mutta. Koska vanhan taistolaiskommunistin esittämänä ajatus on niin hieno ja absurdi, annan Torvaldsille takuuvarmasti ääneni ensimmäisellä kierroksella. Pidän noin hyvästä huumorista ja siitä, että jollain löytyy kunnolla pokeria haastaa muut nyyhkyttäjät.

Lienee selvää, että kohta-isukki-Niinistö saa 99% kaikista äänistä, Venäjän ja Pohjois-Korean tyyliin muuten. Mutta silti, jos Torvalds pääsee esittämään muille Venäjää myötäileville ehdokkaille kannanottoja läntisestä puolustusliitosta, Torvalds on äänensä ansainnut. Haluaisin nähdä yhteishaastattelun jossa Torvalds pääsee haastamaan Niinistön muutamilla ikävillä kysymyksillä Natosta.

Torvalds, kysymykset ja vastaukset löydät aiemmista blogeistani, var så god.              

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Torvaldisilta suoraselkäinen kannanotto.

Nyt on ainakin yksi ehdokas, jota voi vakavasti harkita.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Nissen tehtävänä tässä taistossa voisi vaikka olla pakottaa Niinistö valitsemaan puolensa. Ajatus siitä, että Nissen valituksi tullessa saisimme muutaman vuoden kuluttua 78-vuotiaan presidentin, ei kuitenkaan houkuttele. Toisaalta eihän tuo ilmeisesti ole ikä eikä mikään, kun 69 vuotiaana isäksi ryhtymistäkin näytetään julkisuudesta päätellen pidettävän hyvän harkintakyvyn osoituksena.

Alkavat nähtävästi järjelliset ja harkintakykyiset vaihtoehdot loistamaan poissaolollaan. Ehkä sitä itsekin joutuu antamaan anteeksi yli-ikäiselle taistolaiselle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eivätköhän ole yhdessä harkinneet mitä siinä iässä isäksi tuleminen tuo tullessaan. Torvalds ei taustoineen näytä keräävän edes RKP:n kannattajien ääniä, jatkossa näkee antaako Natokantansa potkua.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Joko niin, tai sitten Sauli on taipunut painostuksen alla. Eihän tuohon tietenkään mitään yleispätevää vastausta ole olemassakaan. Onhan noita ollut lehdissä yli 80-vuotiaanakin isäksi tulleita. Vanhemmuuteen kun ei tarvita lupaa, tekee kukin niin kuin parhaaksi näkee. Kunhan oman johtopäätökseni esitin, että harkintakyky on pettänyt. Toivon toki erityisesti lapselle, mutta myös vanhemmille kaikkea hyvää.

Tuo nyt kuitenkin vaikuttaa omaan käsitykseeni henkilöstä, samaan tapaan kuin Huhtasaaren tapauksessa hänen nuoren maan kreationisminsa, tai Torvaldsin tapauksessa vallankumouksen alun julistamista konepistooli kädessä. Itse huomioin nuo asiat muodostaessani kuvaa henkilön älyllisyydestä ja harkintakyvystä. Ei muiden tarvitse noista välittää.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #7

En lähtisi arvailemaan päätöksestään mitään, sitä kun ei kukaan muu voi tietää.

Ja kaikkein vähiten avioliiton sisäiset päätökset kuuluvat ulkopuolisille.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #11

Tuo on fiksua. Vielä kun et olisi esittänyt edellisessä kommentissasi arvailuja päätöksestään....

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #12

Älä nyt viitsi Max, sehän oli todennäköisyyttä eikä arvailua. Jousta nyt kerrankin siitä että täytyy aina halkoa pilkkuja ja olla oikeassa, vaikka yleensä oletkin :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #19

Joustan toki mielelläni. Minulle "eiköhän" kuulosti arvailulta että luulet asian olevan sillä tavalla. Tarkoititkin ilmeisesti vain, että asia on todennäköisesti niin, kuten toki onkin. Näissä asioissa on helppo joustaa, enhän voi varmuudella tietää mitä tarkoitat.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #21

LOL. Lähden yleensä siitä että fiksut lukevat vaikka rivien välistä mitä kukin tarkoittaa, tarvitsematta miettiä onko joka sana kohdallaan. Lepo! ja samma på svenska jos olit siellä rannikkopataljoonassa :)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

En ollut, meriupseeri kun saa kulkea toinen käsi taskussa, hakeuduin laivalle.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #24
Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #7

Presidentin melkeinkaima Saul Bellow'n vanhimman ja nuorimman lapsen ikäero oli yli 60 vuotta:

http://www.nytimes.com/2013/05/04/books/saul-bello...

Varsinaiset päädiplomaatin hommansa nykyinen presidentti on hoitanut hyvin. Arvojohtajaksi en voi äänestää sen kummemmin häntä kuin Huhtasaartakaan. Haataisella, Haavistolla ja Torvaldsilla on kaikilla puolensa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #13

Sanotaanko vaikka niin, että en pidä isäksi ryhtymistä 84-vuotiaanakaan osoituksena hyvästä harkintakyvystä. Edes nobelistilta. Pitänee lukea nuo muistelmat, jotta selviää miksi yksi avioliitto jäi lapsettomaksi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #15

Itsellä ei ole kantaa missä iässä pitäisi olla isä. Selvää tietysti on että vanhemmalla iällä lapsen terveyteen kohdistuvat riskit voivat olla suuria, mutta onhan se lääketiedekin kehittynyt.

Niinistön tapauksessa käytin muuten tarkoituksella termiä 'isukki'. Hänen tapauksessaan isukki rimmaa kivasti. Harva voi olla lapsilleen samaan aikaan isä ja ukki. Ja lapsikin on jo syntyessään setä tai täti.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #20

Tuo isukki on hyvä. Minulle yksi vedenjakaja on juuri tuo, ettei lapsi olisi syntyessään täti/eno/setä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Itseä on mietityttänyt noiden muiden prosenttijengiläisten ja ynnämuiden motivaatio olla orkesterissa mukana kun he varmuudella tietävät tekevänsä turhaa työtä ja Niinistön silti keräävän äänet myös heidän omilta kannattajiltaan. Pitää olla vahva uskossaan jos kymmenissä maamies-ompeluseuroissa kertoo ihmisille pokkana olevansa seuraava Suomen presidentti. Ehkäpä he luottavat siihen että vaalit eivät ole ohi ennen kuin se kuulu fat lady sings.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Tämä on häviäjien kierros. Puolueet laittoivat ehdokkaikseen uhrattavissa olevan entisen lupauksen. Nämä ehdokkaat taas ovat suostuneet lojaalisti ottamaan iskun joukkueensa puolesta.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Juuri tuolla tavalla minäkin ajattelin asiaa Pasi. Torvalds saa myös minun ääneni Nato kantansa takia.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ikävä että Carl Haglund heitti pyyhkeen kehiin. Pienellä räväkkyyden lisäyksellä hänestä olisi saatu kelpo ehdokas. Hoiti postinsa puolustusministerinä ihan napakasti eikä tehnyt juuri virheitä. Viimeinen todellinen alfapuolustusministeri, jolla oli munat, oli Elisabet Rehn.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Jos ylipäänsä äänestän, äänestän ensimmäisellä kierroksella Torvaldsia. Muistan hänet selvästi "niiltä ajoilta". Jos noin suuren käännöksen kykenee tekemään, niin luonnettahan se vaatii. Eivätkös periaatteet nimenomaan ole luonteen rakennuskiviä?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Avaan nyt omalta osaltani vaalisalaisuuden verhon kertomalla että löysin minäkin Nissestä ehdokkaani. Se oikeastaan ratkesi jo Suomen metsäasian tehokkaassa hoitamisessa EU-ympyröissä, mutta suoraselkäinen Natokanta vahvisti asian.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Mitäpä näitä salaamaan. Joku voi muutenkin vaikka arvata, hehheh. Taisin muuten viimeksi äänestää Haavistoa jos oikein muistan. Jos Haavisto täräyttäisi vastaavan Nato-kannan, olisi vaikea arpoa kumpaa äänestää. Haavistohan on muuten ihan ok ehdokas.

Siinä olisi vähän samaa kuin Juicen Euroviisu-biisissä Ilomantsi aikoinaan: Juice teki sen kun halusi kuulla Dublinin miesorkesterin laulavan Ilomantsi-kertosäettä. Itse haluaisin nähdä Putinin ilmeen kun tulee Suomen vierailulle ja joutuu kättelemään Antonion. Voisi olla itänaapurin diktaattorille kova paikka.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Myönnän äänestäneeni vihreitä viime presidentinvaaleissa ja peräti kaksi kertaa: ensimmäisen ja viimeisen.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #17

Oli sinulta muuten hyvä vastaus siellä rokote-blogissa, kun joku kyseli lasten rokottamisesta. Naureskelin koko loppuillan.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Näin siinä käy kun suomalainen menee puolue edellä joka asiaan pl. Niinistö jolle Kokoomus hommasi 20 000 allekirjoitusta tai oliko se paljonkin päälle.

Torvalds ei kannata Natoa kuten pitäisi ("herääminen" aika hauskaan aikaan) mutta kannattaa omien mahdollisuuksiensa nostamista. Ymmärrettävää.

Ai Nato pressa vai? Olisihan sellaisia tarjolla jos Suomi ei olisi suomettunut Suomi ja puoluesuomi - www.unitaskansanliike.net/Nato

Sitä saa mitä tilaa tässäkin?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset