pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Erkkiä hävettää, mutta mitä väliä

Suomen poliitikkojen Jurassic-Park -osastoon kuuluvaa, USA-vihalla ratsastavaa viimeistä mohikaania, dinosaurus Erkki Tuomiojaa oli kuulemma hävettänyt Niinistö-Trump -toimittajatilaisuudessa. Toimittaja oli kuulemma kysynyt Trumpilta törkeitä. Erkki-saurus alkaa olla valmis eläkkeelle ja jonkun pitäisi kertoa se hänelle suoraan.

Erkille voisi hienovaraisesti todeta, että kaverit katosivat kuvasta jo aikoja sitten, suurin osa ilmeisesti jo 65 miljoonaa vuotta sitten. Olisiko jo Erkin aika jäädä eläkkeelle kiikkustuoliin muistelemaan hienoja aikoja, jolloin joukolla halvennettiin jenkkejä ja rakastettiin neukkuja.

Ja mikä oli toimittajan virhe? Hän teki työtään ja kysyi Trumpilta mahdollista tukea kriisitilanteessa. Toimittajalle täydet pisteet, Tuomioja voi ottaa viisumin ja lähteä Kremliin itkemään jos itkettää.

Pitkästä aikaa annan presidentti Niinistölle pisteet siitä, että hän pärjäsi suurvaltapellervo-Trumpin kanssa noinkin hienosti. Tv-kuvien perusteella Niinistö ei vaikuttanut pelokkaalta, ei ilmeisesti töpännyt kahdenkeskisissäkään keskusteluissa ja sai hankittua toimittajan avustuksella Suomelle köyhän miehen turvatakuut. 

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005346021.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

No, olemmehan me muut saaneet jo riittämiin Erkkiä hävetä, joten ollaankohan pian sujut?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Naapurimaassa Erkkilä ei tarvinnut hävetä. Se oli nuori kaveri silloin, taisi olla teini, mutta melkein yhtä viisas kuin Esko Kivikoski. Ruotsalaiset ei ollenkaan pärjänneet siinä kisassa silloin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Erkin mielestä Salvador Allenden vallasta syökseminen 11.9. oli kovempi juttu kuin 9/11. Hänhän kertoikin tämän isännilleen Yhdysvalloissa.

Siis Chilen vallankaappaus 1973.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Jos kuka tahansa muu USAn presidentti kuin Trump olisi lausunut Suomea koskevat takuut, niin se rauhoittaisi. Trumpin puheet ovat kuitenkin pelkkiä puheita eikä hän varmaan enää edes muista asiasta lausuneensa ja Trumpin jatkuva uhoaminen on vienyt häneltä uskottavuuden.

Mutta Erkki se jaksaa vetää itseään lokaan. Tuossa Tuomiojan viimeisin lausuma, jonka mukaan toimittajien(kin) pitäisi toimia suomettumisen hengessä, ettei rauhaa rakastava naapuri närkästy:

"Paikka ja yhteys, jossa asia nousi ikään kuin suomalaistoimittajien tärkeimmäksi Suomesta välittämäksi viestiksi, oli onneton. Haluammeko todella antaa sellaisen kuvan, että suomalaiset pelkäävät Venäjän hyökkäystä ja haluavat varmistaa amerikkalaisten avun sitä varten?"

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri tuosta syystä kutsuin turvatakuita köyhän miehen taskuiksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Chilen vallankaappauksessa, joka oli CIA:n junailema, kuoli täysin syyttömiä ihmisiä enemmän kuin kuin 9.11 iskussa jonka Tuomioja myös tuomitsi. Yhdysvallat ovat sodan jälkeisenä aikana tuhonnut ihmisiä enemmän kuin mikään muu maa maailmassa , vaiko onko Vietnam jo unhoittunut? Stalin, Mao, Pol-Pot, tuhosivat omia kansalaisiaan, eikä sitä voi hyväksyä, eikä väheksyä, mutta jenkit tappavat ihmisiä omien rajoisensa ulkopuolella, taloudellisten etujensa, kuten öljyn vuoksi jatkuvasti, onko tämä hyväksyttävämpää, no ei tietenkään, Pasi Majuri edustaa sitä jatkumoa jota sotaveteraani-isäni, kuten myös Väinö Linna "Tunemattomassa"osuvasti kuvasi. UHho oli päällä, mutta tosipaikan tullessa ensimmäisenä löysät housuissa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos veteraani-isälläsi ja sinulla on löysät housussa kovan paikan tullen, ei varmaan kannata yleistää? Kaikilla ei ole.

Olet niitä itkijämummoja joita täällä palstalla aina välillä näkee. Yhteistä teille on se että USA-viha on lähes suurempaa kuin Venäjä-rakkaus. Nyyhkyttäminen lienee jonkinlainen puolustuskonsti jolla selitetään omaa surkeutta. Joku viisas on joskus sanonut että itsesääli on sairautta.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

#5
Huomioiden, miten monta kertaa olet täällä uhonnut muiden olevan paskahousuja, toisin kuin sinä itse, ja vedonnut vielä veteraani-isäsi sankaruuteen, taidat olla itse niitä omaan erinomaisuuteensa uskovia itkupillejä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Granlund on tosiaan ennenkin vedonnut noihin kakka-asioihin. Pidin hänen kommenttiaan suhteellisen hyvänä siihen asti kun hän otti kantaa Chileen mutta kun virsi jatkui mahdollisilla omilla ja isän vatsantoimitusongelmilla, harkitsin jopa kommentin poistamista. En yleensä poistele kommentteja joten annoin olla.

Itselläni on kapiaiskaveri joka oli paikalla kun liian lähelle osunut 120 mm heittimen ammus räjähti. Painevaikutus oli lyönyt paskat housuun kaikille ennen kuin asiaa edes ymmärrettiin. Kyllähän noita sattuu mutta jatkuva itkeminen ei ole hyväksi kenellekään.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Erkille on varattu Kremlistä ihan oikea asunto, johon mahtuu myös vaimo. Kyse ei suinkaan ole vapauden vankilasta vaan tietoisista itse aiheutetuista teoista. Erkki kulkee Paavo Lipposen tietä ja kenties rahastaa jälleen kerran Venäjän kaasuputkella, jos ei muuten, niin ainakin kommunistien äänillä.

Käyttäjän OSAKARIK kuva
Olli Kankaanpää

Erkki on menneen talven Lumia.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Voidaanko sanoa, että ulkoministeriötä johtavalla rammalla ankalla (lame duck) olisi kapeat hartiat? Ei, ainakaan tällä kerralla.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

USA:ssa on epäilty "maailman vahvinta sotaväkeä suhteessa väestönkokoon" ylläpitävän Suomen kuuluvan samaan viiteryhmään Israelin ja P-Korean kanssa.

Siinä ne olisivat kolme rautanyrkkiä joiden turvallisuuspoliittinen doktriini perustuu ns. Hammurabin lakiin: silmä silmästä, hammas hampaasta. Siksi 900 000 reserviläistä sai kirjeen kotiinsa.

Asteekeilta lienee peräisin sanonta "Jos ette voi olla varmoja mitä tulee tapahtumaan, olettakaamme että käy hyvin". He nylkivät sotavankeja elävältä. Siitä tulee sanonta "Tavataan nahkurin orsilla!"

Valta on lainassa, sanoo iso kirja. Eikä sitä kukaan vie mukanaan, siitä pitää lainanantaja huolen.

Jospa onkin näin, koska niin on, jos siltä näyttää, kuten UKK siteerasi Luigi Pirandellon näytelmää.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ei EEC lle ja lännelle oli aikanaan Ekin ikioma juttu, ja jyrkkä ei Natolle taas oli Halosen kauraa 12 vuotta. NL hajosi, ja Suomella oli mahdollisuus solahtaa Natoon mukaan, ilman ulkopuolisia jupinoita.

Tuon tutkaparin toiminnasta muuten ei tainut isoja + merkkejä historian kirjaan jäädä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Vaikka olisi saanut hävetä silmät päästään Tuomiojan vuoksi, niin hän ansaitsee myös tavikselta kiitokset "ansalankojen osoittelusta", kuten säikähtäessään Yle:n toimittaja Marja Näkin julkaisemaa tekstiä:

"Joukot ovat joka tapauksessa ansalanka, joka on viritetty Venäjän suuntaan. Sen toinen pää on sotilaallisesti verraten kyvykäs Suomi, ja sen tietävät sekä Nato että Suomi. Pohjoinen kansa on jälleen kyyristynyt pensaikkoon odottamaan saalistaan hiirenhiljaa. Ja se on hyvä taktiikka."

Kalustetuissa huoneissa kasvanut ET on kotona oppinut käyttämään veistä ja haarukkaa, mikä näkyy joskus terävänä kielenkäyttönä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset