pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Toimittaja Lauri Nurmi näytti mallia muulle medialle irtopersu-asiassa

Toimittaja Lauri Nurmi kirjoitti 03.06.2017 Aamulehdessä jo viikkoa ennen puoluekokousta, miten persujen hajoamista oli valmisteltu hallituksessa ja miten hajoaminen käytännössä toteutetaan. Muun muassa Timo Soini poltti päreensä totaalisesti ja haukkui niin Hesarin toimittajan kuin samalla Lännen Mediassa kirjoitelleen Nurmenkin.

Soini kirjoitti 03.06.2017 plokissaan "Juudas meni ja hirtti itsensä" muun muassa, että "Nykyisen valemedian aikakautena minun oli pakko ottaa kantaa tähän valheeseen, joka leviää  ja jota levitetään sosiaalisessa mediassa ruton lailla. Hesari häpäisi itsensä Lännen Median megafonina toimiessaan", ja lisäksi, " Valhe aseena on alhaisin astalo." Hehheh, olen Soini samaa mieltä, ainakin mitä tulee tuohon valheen merkitykseen. Hävettääkö?

Soinin epäilyistä huolimatta toimittaja Nurmea tuskin voi pitää valemedian edustajana tai valehtelijana. Nurmi on selvästi joko etevä ennustaja tai sitten hän vain on taitava toimittaja, joka käytti taitavasti lähteitään ja teki jutun tulevasta Soinin viimeisestä jytkystä. Veikkaan jälkimmäistä. Nurmella oli asiat hyvin hallussa, kun hän väitti hallituslähteisiin perustuen hallituksessa vireillä olevasta suunnitelmasta, jossa Halla-ahon tullessa valituksi Soini porukoineen eroaa 20 hengen ryhmäksi ja saa palkkiona jatkaa hallituksessa. Kun asiat etenivät juuri kuten Nurmi kirjoitti, on selvää, että Nurmen käyttämät hallituslähteet tiesivät jo toukokuussa Soinin viimeisestä jytkystä.

Nurmi siis näytti, miten homma hoidetaan: kerätään tiedot, varmistetaan ne ja laitetaan esille. Soini oli ensimmäisiä pillastujia, joten Nurmen isku osui arkaan paikkaan. Toivottavasti Nurmi jatkaa tutkimista. Nyt pitää vielä selvittää, kuka tiesi asiasta ja kuka valehteli.

Lähtökohtaisesti on jo tullut tietyiltä pääkellokkailta ilmoituksia siitä, että hallituspuolueet eivät tienneet asiasta ennakkoon mitään eikä irtopersuilla ollut heilläkään asiasta mitään tietoa. Irtopersujen mukaan puolue kuulemma kaapattiin, valtakunnan hallituksessa hyvää työtä tehnyt (tai tunaroinut, blogistin näkemys) johto nöyryytettiin ja Soinillekaan ei pidetty kuulemma kunnon juhlapuheita. Joku irtopersu oli näkevinään kokouksessa natsitervehdyksiä, vaikka kukaan paikalla olleista kymmenistä toimittajista ei niitä havainnut, eikä sen puoleen muutkaan. Jos käy ilmi, että Sipilä, Orpo, Soini tai joku muu pääpellervo on asiassa valehdellut, asia tulee tuoda esiin, jotta heidän poliittista uskottavuuttaan voidaan arvioida.

Se teatteriesitys, mitä näemme parhaillaan, on farssia parhaimmillaan. Kun sitä tehdään verovaroin, asia kiinnostaa jo minuakin. Voitte mennä valehtelemaan keskenänne, arvon herrat ja rouvat, mutta älkää tehkö sitä julkisuudessa työajalla. Irtopersu-käsite on vapaasti käytettävissä.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Niko Sillanpää

Huomaa, miten Lindström, Terho ja kumppanit ovat vihdoin saaneet narratiivinsa kohdalleen alun sekoilun (Elo ja Elovaara) jälkeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Nurmi siis näytti, miten homma hoidetaan: kerätään tiedot, varmistetaan ne ja laitetaan esille. Soini oli ensimmäisiä pillastujia, joten Nurmen isku osui arkaan paikkaan. Toivottavasti Nurmi jatkaa tutkimista. Nyt pitää vielä selvittää, kuka tiesi asiasta ja kuka valehteli."

*****************************************************'

Soini joutui "pillastumaan" koska suunnitelma uhkasi levitä julkisuuteen. Kirjoittamalla ihan höpö-höpö ja täynnä valheita olevan kirjoituksen Soini sai median olemaan kirjoittamasta suunnitelmasta enää. Hienosti valehdeltu, jos nyt valheita pitää joskus ylistää. Valheet eivät ole mikään ennenkuulumaton asia Soinin retoriikassa... tuossa tuo missä Soini valehtelee täysillä estääkseen vuodon leviämisen mediassa.

http://timosoini.fi/2017/06/juudas-meni-ja-hirtti-...

Ja tuossa se itse vuoto, jonka takia Soinin piti valehdella niin paljon kuin retoriikasta lähtee:
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3534944/Hallituks...

Jos ei olisi valehdellut olisi vaarantunut koko peli ja oma ministerisvirka sekä palkkiovirka eduskuntauran jälkeen.

Soinin Juudas kirjoitusta lainaten: "Valhe aseena on alhaisin astalo."
Ja mies vain valehteli tietäen sen tekevänsä; vaatii pokkaa.

Erityismainintana vielä mm. Sipilän manööverit. Mikäli näytteli kuten vaikuttaa, niin miehestä paljastuu uusia humoristisia piirteitä.
****************************************************

Itse puolueen "valtaus" nyt on vähän höpsösti esitetty. Ei sitä tarvinnut vallata kun vuosien myötä nuivia tuli puolueeseen enemmän kuin soinilaisia. Ja Soini petti about kaiken hallituksessa ollessaan (ei yllätystä siinä). Siitä johtuivat myös gallup-luvut persuille eli suosio oli jo puolittunut.

Se taas että ennustettiin jo silloin kun Soini antoi Halla-Ahon jäädä puolueeseen (entisten puheidensa vastaisesti).... että halla-aholaiset nuivat jatkossa syrjäyttäisivät Soinin oli vain ihan logiikan käyttöä. Se siis oli joskus 2010 vai 2011.. kuka muistaakaan eikä asialla enää ole väliä. Mutta siitä Soinille kyllä kerrottiin ja nyt muka vasta huomasi vaaran ihan hiljattain :D Ei todellakaan, vaan Soini käytti nuivia saadakseen jytkynsä ja kuvitteli voivansa pitää heidät silti taka-alalla. Eihän moinen tietenkään onnistunut.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Arkadianmäen "jumalaisen näytelmän " jatko-osaa odotellaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset