pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Päivä jolloin oma etu kaappasi vallan

Eilinen päivä näytti irvokkaalla tavalla, millä moraalilla politiikassa pelataan. Kun puolueen jäsenistö haluaa kentän tavoin muutosta, äänestystuloksen karvasta kalkkia on vaikea niellä, jos se merkitsee oman edun heikentymistä. Oma etu menee heittämällä muun ohi kokeneellakin konkarilla, myös Soinilla. 

Soinin eroporukan pari yleisintä hokemaa oli, että puolue kaapattiin tai että puolue oli muuttunut. Tässä unohtui pari pikku juttua. Kukaan ei kaapannut puoluetta vaan käsittääkseni puolueessa pidettiin demokraattiset ja sääntöjen mukaiset äänestykset, joissa valittiin uudet johtajat. Ja miksikö valittiin uusi johto? Koska kenttä ei ollut tyytyväinen nykyjohdon toimintaan. Näinhän se pitääkin mennä. Kun hommat hoidetaan jäsenistön mukaan päin helvettiä, kenkää tulee muuallakin kuin tehtaalla.

Itkun keskellä eilen unohdettiin kentän ääni ja se on ollut nähtävissä jo pitkään gallup-kyselyissä. Puolueen alamäki on alkanut jo kauan sitten ja sormi on osoittanut Soinin suuntaan. Oma etu on kuitenkin ratkaissut ja puolueen johto on jatkuvasti tehnyt jäsenistön tahdon vastaista politiikkaa. Yleensä vastaava toiminta tuottaa poliittisen vastuun toteutumisen, ja niinhän se tekikin. Yllätys oli, että hävinneet halusivat jatkaa kaiken uhalla, vaikka petturileiman ottamalla. 

Puolue ei siis muuttunut vaan erotettu johto ei hyväksynyt demokraattisesti toteutettua jäsenistön tahtoa. Kun oma kiva paikka oli uhattuna, puolue oli helppo uhrata. Nyt homma jatkuu entiseen malliin ja kiitoksia satelee Sipilältä ja Orpolta, joiden pillin mukaan on niin kiva tanssia. Mihin unohtui kenttä?  

Oma etu, läheisen etu ja puolueen etu. Tässä marssijärjestys.

  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Perussuomalaisten viimepäivien tapahtumissa on jäänyt vähemmälle huomiolle miten Soini ja hänen porukkansa on menettänyt puolueesta kannattajansa (puoluekokousäänestäjänsä). Suurin osa heistä on lähtenyt puolueesta kävelemään sinä aikana kun puolue istui oligarkkipääministerin vetämään hallitukseen. Keskustan historian vaalirahakohuineen kun tietää, niin Soinin temppu istua hallitukseen näyttää hänen olevan samanlainen poliittinen opportunisti kuin Vanhanen ja Sipilä.

Demokratiassa ei puolue katoa itsestään alta, sen aiheuttaa itse omilla toimillaan. Puolueessa oli erikoinen käsitys ennen kunnallisvaaleja, että iso osa äänestäjistä odottaisi eteisessä. Se oli harhaa.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Ilmeisesti osa loikkareista, esim. Soini, laskee erilaisten palkkiovirkojen varaan ja osa saanee tämän vaalikauden jälkeen sopeuttamiseläkkeen, jonka varassa on helpompaa painua unholaan.

Kahdessa vuodessa ehtii kyllä kansanedustajana kerätä sen verran mammonaa, ettei sossun luukulle tarvitse aivan välittömästi hakeutua.

Ainakin poliittinen ura suurimmalla osalla on ohi.

Elo pohti uutisissa sitä, voiko hän katsoa poikaansa silmiin miettimättä sitä, voiko poika katsoa enää isäänsä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Isänmaan asialla tuo eronnut ryhmä omien sanojensa mukaan on. Jokainen voi tuosta päätellä mitä haluaa. Totuus on kuitenkin se ettei eronneilla kansanedustajilla olisi ollut mitään tulevaisuutta Halla-ahon johtamassa ps-puolueessa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Soinin politiikka vei heiltä tulevaisuuden. Edellisissä puoluekokouksessa Soinia äänestäneet olivat lähteneet puolueesta kävelemään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Ehkä he kuitenkin saivat toisenlaisen tulevaisuuden mihin kai Simon Elon puhe lasten silmiin katsomisesta viittasi.
Eivät ainakaan tällaiseen sotkeudu.
http://expo.se/2017/bombnazisterna-atalas-for-fors...
Ja tiedän ettei Simon Elo ole mikään puhdas pulmunen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tällä hetkellä kyllä tuntuu se suurin itku tulevan Halla-Ahon ja Halla-Aholaisten suunnalta, aika vähän enää kuuluu itkua muualta.

Suomessa saa vaihtaa puoluetta ja loikata ihan milloin haluaa, ei se ole kielletty, vaaleissa sitten saa sen tuomion, minkä kansa antaa.

Kaikki tämä vitinä ja itku on huvittavaa, turhaa porua.

Mitä varten sitä pitää itkeä lähtijöiden perään, jos he kerran ovat pettureita ja epäluotettavia ja vielä ahneita ministeripestiin.

Halla-Aholaisten kannattaa keskittyä siihen omaan ainoaan agendaansa, maahanmuuton estämiseen ja eu:n tuhoamiseen, siinä sitä riittää askaretta, että ei kannata tuhlata energiaa epäolennaiseen. :)

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Eli milloin tahansa voi perustaa oman puolueen, jos oma etu ja ministeripaikat on uhattuna ja vähät välittää puoleensa kentän yksimielisestä tahdosta ja ennen kaikkea äänestäjien tahdosta?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Komppaan täysin blogistia, Näinhän siinä juuri kävi.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Näin juuri. Suomi-provinssin demokratian tila on aivan surkea, vaikka jotkut puhuvat arvoista kuten demokraattinen, läntinen oikeusvaltio. Kittiä kanssa, todellisen vallan perässä juostaan odotellen tippuvia murusia ja myydään siinä sivussa koko maa vähiten tarjoavalle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Puolue oli jakaantunut selkeästi. Halla-aholaisten vaikutus näkyi isolla tavalla Perussuomalaisten hallituspolitiikassa. Siitä oli tullut pienten ihmisten oikeuksia kannattava, mutta maahanmuuttoa jyrkästi vastustava. Soini joutui halla-aholaisten edustamien äärioikeistolaisten mielipiteiden kiillottajaksi.

Nyt on mahdollista, että halla-aholaiset saavat viedä politiikkaansa niin äärilaidalle kuin uskaltavat. Vastaavasti soinilaiset voivat pyyhkiä halla-aholaiseen politiikkaan osallistuneina sen kuonan pois. Terhokin voi nyt näyttää, jos puheenjohtajataistossa esittämänsä maahanmuuttovastaiset mielipiteet olivat vain puheenjohtajavaalipropagandaa. Ihmisoikeuksien merkitys voisi siis Uudessa vaihtoehdossa nousta erilaisina.

Parhaimmillaan tilanteen muuttuminen voisi näkyä niin, että UVa olisi jatkossa pienen suomalaisen puolue ja PS kehittyy uusfasistiseksi, äärinationalistien temmellyskentäksi.

Ja - kyllä - olen optimisti. Ikuinen optimisti ei koskaan pety!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Luulisi että itse pitäisivät tervetulleena. Kai heitäkin (tynkä-ps) väsyttää jauhaa pienistä ihmisistä vaikka mielessä on iso johtaja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset