pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Terrorismia ei torjuta rakastamalla

Terrorismi löytää ennen pitkää myös Suomeen ja on vain ajan kysymys, milloin esimerkiksi islamin nimessä isketään myös täällä. Venäjällä ja Ruotsissa tapahtuneet iskut ovat vasta tutkinnassa, mutta jo nyt täällä Suomessa voidaan päätellä, että me emme ole maailmasta erillinen turvapaikka, lintukoto.

Euroopassa tapahtuneiden merkittävien terrori-iskujen taustalta on löytynyt lähes aina ääri--islamismi eikä tätä ole syytä vähätellä. On täysin turhaa kertoa islamistin tekemän jokaisen iskun jälkeen, että on turha antaa pelolle valtaa tai että kyse oli yksittäistapauksesta. Vielä turhempaa on kertoa, että pidetään pää kylmänä ja eletään normaalisti, koska muuten terroristit voittavat. Myös tekopyhät, koko maailmaa rakastavat kommentit kymmenille tai sadoille iskuissa kuolleille ja heidän läheisilleen ovat täysin tarpeettomia. Jokaisella ihmisellä on oma henkensä ja omat omaisensa, on turha lähteä julkisesti lyömään itseään rintaan ja itkemään muiden suruja. Minä tuomitsen -kommentit ovat terroristien näkökulmasta nähtynä säälittäviä ja niitä on turha esittää muutenkaan,  jos esittäjällä ei ole todellista tuomiovaltaa. Je suis ääliö -paitoja on niitäkin turha kantaa, ellei todella ole ääliö.  

Jokainen, joka kannattaa avointa maahantuloa ja ihmisten ehdotonta oikeutta liikkua ja oleskella missä tahansa maassa, lähes millä perusteella tahansa, on pelkkä unelmissa elävä typerys. Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa erityisesti punaviherpiipertäjien herätä, muista maailmanrakastajista puhumattakaan. Terrorismia ei hoideta rajoja avaamalla tai rakastamalla, eikä meillä, ääri-islamistien näkökulmasta katsottuna vääräuskoisilla, ole valtaa tai kykyä hoitaa heidän mielenterveysongelmiaan halaamalla heitä terveiksi.    

Lähtökohtana on pidettävä sitä, että terrorismi on ikiaikainen ongelma, joka oikeasti tulee hoitaa ja viime kädessä valtion itsensä toimin. Suomi kuuluu muuhun maailmaan eikä Suomea pidä eristää muista maista, mutta Suomen tulee sanella ehdot täällä oleville tai tänne haluaville. Suomella ei ole lakeihin tai kansainvälisiin sopimuksiin perustuvaa ehdotonta pakkoa hyväksyä oikeudettomasti tänne tulijoita ja vielä vähemmän laittomasti täällä oleskelevia. On myös mahdollista tehdä lakimuutoksia ja -lisäyksiä, joilla ongelmatapaukset saadaan ratkottua.

Toinen lähtökohta on, että terrorismia ei pystytä millään toimin kokonaan kitkemään maailmasta, joten se on hoidettava siedettävälle tasolle. On keskityttävä olennaiseen ja jätettävä turha. Ääri-islamistien toiminta Suomessa on poliisiasia ja sen ennaltaehkäisyssä on jätettävä turhat syrjään. Suomi pystyy hoitamaan täällä syntyneet ja laillisesti asuvat kotimaiset terroristinalut oman lainsäädäntönsä turvin, jos vain halutaan. Ongelmana ovat tähän asti olleet enemmänkin mielenterveysongelmista kärsineet suomalaiset, eivät juuri ääri-islamistit. Kyse on tähän asti ollut enemmänkin ongelman sosiaalisesta tunnistamisesta ja puuttumisesta siihen. Asia lienee tällä hetkellä hoidossa.

Todellinen ongelma on vasta tulossa ja siihen tulee keskittyä kunnolla, ja se asia ei todellakaan ole hoidossa. Kyse on Suomeen tulossa olevasta ja tänne pesiytyvästä ääri-islamismista. On melko selvää, että viranomaiset eivät pysty puuttumaan Suomessa tapahtuvaan ääri-islamismin syntyyn ja leviämiseen, koska asia kuuluu enemminkin Suomen islam-yhteisöille. Suomessa sosiaaliset olot ovat jo nyt maailman kärkiluokkaa ja silti ääriajattelu leviää myös Suomessa islamin keskuudessa. Isisin riveihin taistelemaan lähteneet ovat tästä erittäin hyvä esimerkki. Kun kaverit palaavat Suomeen, puhutaan eri tason ongelmista kuin joku surkea kouluampuja on tähän asti esittänyt. Kun ongelmaan lisätään Suomeen muualta tunkevat tuntemattomat henkilöt ja täällä laittomasti oleskelevat, ongelman koon alkaa havaita.

Pelkästään vuonna 2015 tänne tuli lähes 30000 henkeä, joista vain pieni osa saa laillisen perusteen olla Suomessa. Iso porukka vain katosi eikä heistä tiedetä mitään, osa elää Suomessa laittomasti eikä välttämättä kukaan tiedä heistä. Tämä siis yhden vuoden aikana tullutta.

Miten asiaa aletaan hoitamaan? Ei ainakaan rakastamalla ja rajoja avaamalla, vai mitä punaviherpiipertäjät? Asiaa lähdetään hoitamaan uusilla laeilla ja lakimuutoksilla. Jos henkilö ei pysty osoittamaan rajalla henkilöllisyyttään, asia tulee käsitellä pikamenettelyssä jo rajalla, vaikka tuntematon henkilö hakisi turvapaikkaa tai vastaavaa suojelua. Tähän on varattava puitteet jo rajalle. Lähtökohtaisesti kaukaa tulleille ei pidä antaa turvapaikkaa, jos he eivät ole osoittaneet syytä, miksi he eivät ole hakeneet sitä muista läpimatkustusvaltioista tai oman maansa naapurivaltioista. Laillisen oleskeluvan saaneet voivat olla Suomessa mutta lupa raukeaa jos Suomesta matkustetaan ilman lupaa muualle. Sama koskee myös turvapaikkaa tai vastaavaa perustetta. Turvapaikan myöntämisen ehdoksi tulee asettaa sen raukeaminen automaattisesti esimerkiksi maastapoistumisen tai turvapaikan saamisen jälkeen tehdyn rikoksen vuoksi. Kansalaisuutta ei tule ulkomaalaiselle myöntää kuin määräajaksi ja kansalaisuuden voi menettää sen myöntämisen jälkeen tehdyn rikoksen vuoksi. Laiton oleskelu tulee katsoa rikokseksi, josta voi saada vankeutta jopa kaksi vuotta. Samoin laittomasti oleskelevien piilottelu tai muu vastaava auttaminen laittoman oleskelun mahdollistamiseksi tulee määrätä rangaistavaksi jopa kahden vuoden vankeudella.

Kuten otsikko antoi ymmärtää, terrorismi tulee hoitaa eikä sitä hoideta maailmanrakastajien konstein. Kirjoitusta ei myöskään tule ymmärtää siten, että Suomi pitää eristää pahalta maailmalta. Suomen tulee noudattaa kansainvälisiä sopimuksia siihen pisteeseen asti kuin se mahdollistaa normaalin turvallisen elämän täällä. Jos ei mahdollista, sopimuksia noudatetaan omalla tulkinnalla tai niistä erotaan. Mikään sopimus ei voi pakottaa Suomea hyväksymään yleisen järjestyksen ja turvallisuuden rikkoutumista ja valtiollisen olemassa olon uhkaamista miltään taholta.                               

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Voidaanko näin järkevää ohjelmaa toteuttaa Euroopassa, jota hallitsee Lumikki ja seitsemän älykääpiötä?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Annetaan Aku Ankalle ja 7 persullekin tilaisuus näyttää kykynsä.Savukaasujen leviämisen estäminen on metsäpalossakin paras keino minimoida vahingot.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Täyspäinen kirjoitus. Kiitos.

EU n puhuvien päiden olisi oikeasti aika keskittyä EU n läntisen osan turvallisuuden parantamiseen. Itäinen puoli EU sta ei näytä keskushallinnon apua tarvitsevan, terrori - iskuja, ehkä tästä johtuen on 0.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

EU:sta puheenollen, ovat nyttemmin aloittamassa ulkorajojen tiukemman tarkastuksen. Vaativat nyt kuulemma henkilöpapereita, jotta voidaan rajalla tarkistaa henkilön taustat. Miksihän tuota ei tehty jo esim. 2014 alkaen? Ei vaadittu, vaikka oli jo tiedossa islmamistien soluttautuminen turvapaikanhakijoiden joukkoon. Sen sijaan on edelleen voimassa taakanjako Kreikassa ja Italiassa olevista.

Uutisen mukaan myös Norjasta on löydetty ilmeisesti Oslosta räjähdepaketti, jonka ovat viranomaiset hallitusti räjäyttäneet. Onkohan Pohjoismaat otettu jo kohteiksi?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Sanopa se. Onko EU n terävimmän johdon virheiden myöntäminen itse johtajille mahdotonta ?

Kuka fiksu kutsuikaan Saksaan väkeä syli levällään ? Entä kuka lupasi hienon kotinsa hurskaasti kaikille kulkijoille ( ja söi sitten sanansa, koska kepu ) Pitkään on saatu jo jappastelusta ja kädettömyydestä EU n sisällä kärsiä. Toivotaan, että syntynyt kaoottinen tilanne vielä saadaan hallintaan ja voitaisiin jatkossa elää kuten normaalissa sivitysvaltiossa eletään. Ilman tätä veneerisen taudin tavoin leviävää terroria.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

EUn on pakko puuttua ongelmaan ja siksi näin aletaan toimia. Kun meno yltyy, ulkorajat laitetaan oikeasti kiinni. Kansainväliset sopimukset toistaiseksi ovat rajoittaneet rajasulkuja, mutta kuten sanoin, mitkään sopimusvelvoitteet eivät pakota maita hyväksymään yleisen järjestyksen ja turvallisuuden järkkymistä tai jopa valtiollisen olemassa olon uhkaamista. Tiukan paikan tullessa sopimuksia tulkitaan toisella tavalla tai vain jätetään ne huomiotta. Itä-Euroopan maat tekevät sitä jo nyt, koska niiden on pakko.

Päinvastoin kuin jotkut väittävät, ei Suomeenkaan mahdu rajattomasti tulijoita. Vuoden 2015 tulijat (30000) maksoivat Suomelle noin miljardin vuositasolla. Mitä jos tulijoita olisi ollut 10-kertainen määrä, 100-kertainen jne.? Mitä jos joka vuosi tänne tulisi miljoona henkilöä hakemaan turvapaikkaa seuraavien 30 vuoden aikana?

Jopa punaviherpiipertäjät ymmärtävät yskän mutta eivät halua sitä myöntää. Asia on vähän sama kuin aikanaan Sarajevon piiritys, jossa serbit murhasivat päivittäin neljän vuoden ajan tykein ja raketein ampumalla siviilejä eikä kukaan voinut mitään. Ja tämä tapahtui Euroopassa. Tuolloin jopa vannoutuneet aseistakieltäytyjät olivat lopulta sitä mieltä että asia pitää hoitaa ja lopettaa asevoimin, koska rakastaminen ei tuottanut tulosta. Kyse on loppupeleissä kaksinaismoralismista. Sarajevossa neljän vuoden odottelu maksoi yli 10000 ihmisen hengen. Välimereen ehtii hukkua ihmisiä moninkertainen määrä ennen kuin EUssa aletaan toimia tehokkaasti, eli palauttaa tulijat saman tien takaisin Afrikkaan. Nykyinen EUn järjestämä ja ylläpitämä meritaksiliikenne vain yllyttää lähtemään merelle kokeilemaan onnea, kun EU on tehnyt siitä turvallisempaa ja nopeampaa. Parhaimmillaan EU noukkii ihmisiä kyytiin jo lähes Afrikan rannikolta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Mikä selittää radikalisoitumista muslimien keskuudessa? Yhtä vastausta siihen ei tietenkään ole.

Palaavien vierastaistelijoiden kohtelussa Suomessa vallitsee pollyannamainen naiivius ainakin sen kuvan perusteella, jonka asiasta saa julkisuudessa. Oikeusjärjestelmämme on ketjun heikoin lenkki, eikä pysty tuomitsemaan edes videolla ISIS:n teloittajina toimineita: http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005161438.html

Viisaat ottavat oppia, eivät ainoastaan omista vaan toistenkin virheistä siinä kuin menestyksestäkin. En ole ollenkaan varma siitä, että oppi on mennyt Suomessa perille, jos kymmenien palanneiden vierastaistelijoiden maahantulon jälkeen ei näy nykyistä enempää uutisia edes rikostutkinnoista.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Nuorisolla kautta aikain on ollut tapana olla eri mieltä vanhempiensa kanssa. Nyt kun kommunismi ei enää vedä, pitää löytää jotakin "repäisevää".. Kova juttu on olla ISIS-taistelija varsinkin kun ei ole töitä, eiks jeh, jee?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tiettyyn pisteeseen asti ymmärrän syitä tuolla kehitysmaissa, joissa idiootit opettavat luku- ja kirjoitustaidottomia hölmöjä saarnaamalla omia tulkintoja pyhistä kirjoista. Sodat, köyhyys, sosiaalinen avuttomuus, nuoruus ja kokemattomuus ajavat heikompia idiotismin tielle eivätkä oikeasti kouluttautuneet pyhien kirjojen tuntijat tähän juuri näytä puuttuvan.

Maissa, joissa on korkea elintaso, koulutus ja hyvä sosiaaliturva, selityksistä jäävät jäljelle enää nuoruus ja kokemattomuus. Täällä ei pitäisi olla terrorismia mutta niinpä sitä on.

Niko Sillanpää

Jos selitys olisi nuoruus ja kokemattomuus, silloin tekijät jakautuisivat tasaisesti nuorten ja kokemattomien joukkoon. Näin ei ole.

Selittäväksi tekijäksi jää islam ja muut tulijoiden kulttuuritekijät.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #22

Kannattaa erottaa iskun tekijät ja terrorismin nimissä hillujat. Tekijähän voi olla kuka tahansa pellervo, joka haluaa neitsyitä kun reaalielämässä ei ehkä heru.

En tiedä onko kukaan tehnyt tutkimuksia terrorismia kannattavista, mutta islamin nimissä tehtyyn terrorismiin näyttää liittyvän nuorten värvääminen taisteluihin ja iskuihin. Mediassakin näyttävät yleensä hillujina olevan nuoria mustapartaisia ja -tukkaisia miehiä. Tai aivan lapsia. Kuinka kauan sitten on loppupeleissä jo hilluttu, ei ole tietoa. Suomessa rikoksiin liittyy melko usein nuoruus ja kriittinen ikä 15-21 ei Suomessakaan ole ihan hatusta vedetty.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Miten sitä terrorismia sitten torjutaan, kun kerran jihad-säkeitä ei ole mahdollista imaamien ja mullahien eikä edes meidän arkkipiispamme mukaan poistaa käytössä olevasta koraanista samaan tapaan kuin kristinuskoa vähän siivottiin saatanallisista muinaisjäännesäkeistä/tulkinnoista renessanssiaikana? Pyhän sodan oppi antaa islamistirekrytoijille oivan laillisen työkalun levittää syrjäytyville poloisille miekkalähetyksen ilosanomaa paratiisiinpääsyä nopeuttavine tappo- ja itsemurhayllytyksineen muka jumalan sanaan perustuen, ks. esim. islamintuntija Salehzadeh http://blogit.iltalehti.fi/alan-salehzadeh/2015/12...

Kysymys ei tietenkään ole olennaisimmin lainkaan pelkistä uskonasioista, ihan konkreettinen muunlainen oheisilmenemistöhän tässä kyvymyksessä eniten huolettaa. Ja maallisenkin vallan reagointi siihen. Asiaan liittyvä piilosokeus ja sinisilmäisyys eivät aina ole geneettistä laatua, mutteivät myöskään esimerkiksi kulttuuri- tai opiskelutaustan peruja.

Syvästi yhteisöllinen pääministerimme esimerkiksi on sanonut, niin insinöörismies kuin onkin, ei-teknis-pragmaattisesta näkökulmasta: "Pahaan ei pidä vastata pahalla". - Niinpä. Jos hyvällä on kaksi ihokasta, hän antaa toisen tarvitseville. Jos hyvällä on kaksi omakotitaloa, hän antaa toisen tarvitseville. - Käytännön teknis-pragmaattisluonteinen kysymys: vastaako suomalainen ihokas kymmentä?

Ja mitäs sitten tehdään, kun tulee se yhdestoista? Kaksi kalaa ja viisi leipää riittivät joskus, mutta... Ks. http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sipila...

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomen ja Ruotsin pitäisi aloittaa NATO-jäsenyyteen johtavat neuvottelut niin pian kuin mahdollista.

Tukholmaan tehdyn iskun jälkeen tyhmempikin tajuaa ettei NATO:n ulkopuolelle jättäytyminen lisää turvallisuutta.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Keijo, olet oikeassa. Natofobistit ovat halunneet todistaa, että terrori-iskuja tehdään vain Natomaihin. Nyt viimeistään pitäisi tajuta mistä on kysymys.

Venäjän Suomen suurlähettiläs Rumjantsev kertoi viikko sitten haastattelussa että Suomen Natojäsenyyden hakeminen on täysin Suomen oma asia, mutta se muuttaa tilannetta Suomen ja Venäjän rajalla. Tottahan toki se muuttuu jos Suomen puolustuskyky moninkertaistuu, Rumjantsev on täysin oikeassa.

Suurlähettiläs Rumjantsev: "Venäjällä ei kuitenkaan voi olla vapaata rajaa Naton kanssa, koska meillä on erimielisyyksiä sen blokin kanssa."

Vapaalla rajalla Rumjantsev tarkoittaa rajaa, joka ei ole vahvasti aseistettu.

Putin kertoi ettei Venäjällä ole vahvaa aseistusta 1500 km etäisyydellä Suomen rajasta. Täyttä bulshiittiä. Venäjällä on vahva aseistus Suomen rajalla ja tuskin se siitä oleellisesti lisääntyy jos liitymme Natoon ja vaikka lisääntyisikin, mitä sitten kunhan pitävät arsenaalinsa omalla puolellaan.

Tällä tavoin halutaan vaikuttaa ja pelotella herkkäuskoisia kansalaisia.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Natohan nimenomaan lisää islamistisen terrorismin vaaraa.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Eipä tätä voi kun peukuttaa. Unkarissa tämä testattu ja aika hyvin toimii.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Pasi, suo anteeksi kun minulla on tuo lukihäiriö "ja on vainajan kysymys, milloin esimerkiksi islamin nimessä isketään myös täällä".

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hehheh, en jaksa korjata. Vainajat eivät paljon kysy..

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Ei tarvitse, kirjoitit ihan oikein. Minä vain luin sen tarkoituksella väärin.

Petteri Hiienkoski

Samoilla linjoilla kirjoittajan kanssa!

Valtiovallan ehdoton päätehtävä on huolehtia yhteiskunnan ja sen jäsenten turvallisuudesta. Keskeinen asia on rajavalvonta ja keitä maahan päästetään ja millä ehdoilla.

Asia juurikin niin että ne terroriteot, joita Suomessa tähän mennessä tapahtunut ovat aivan eri asia kuin islam-terrorismi. Se, että tätä maahanmuuttajaväkeä tunkeutu viime viikolla luvatta sisäministeriön tiloihin Erottajalla, josta poliisi joutui heidän väkivalloin poistamaan, on hälyttävä signaali. Ei pidätyksiä. Miksi?

Se, että erityisesti vasemmiston ja virheiden poliitikot ja eräät kansankirkkojen työntekijät osoittavat hyväksyntäänsä, tukevat ja suorastaan kiihottavat ihmisiä vastustamaan laillista järjestystä ja virkavaltaa, on edesvastuutonta. Organisoitua.

Tämä tuskin olisi mahdollista, jos YLE ja valtamedia tekisivät niinkuin niiden demokraattisessa järjestelmässä kuuluisi (YLE vieläpä lain velvoittamana) eli uutisoisivat asioista totuudellisesti. Yksipuolinen ja ideologispoliittisesti värittynyt uutisointi, joka pönkittää vääristynyttä suvaitsevaisuuskäsitystä (ns. suvakki-ideologia), vaikuttaa ihmisten äänestyskäyttäytymiseen. Tällöin ei demokratiakaan voi toimia niinkuin pitäisi.

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ikävä tosiasia Suomessa on että islam on valtiovallan erityisessä suojeluksessa, mikä näkyy vaikenemisena ja puuttumattomuutena tietyissä jutuissa. Se mistä normisuomalainen saa syytteitä, jää huomiotta jos kannatat Allahia. Samoin se näkyy tuomioistuimissa joissa annetaan ihmisille tuomioita syrjinnästä lähes vain silloin kuin se kohdistuu islamitaustaisiin.

En yhtään ihmettele tutkimuksia joissa tavalliset suomalaiset alkavat tuntea turvattomuutta eivätkä uskalla leimautumisen pelossa sanoa mitään kriittistä islamiin liittyvästä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Viikonloppu ei ole ollut helppo meille "unelmissamme eläville typeryksille." Netti pursuaa uhkauksia. Tällä pääkaupunkiseudulla valmiutta on nostettu Rajat kiinni-porukan mekastamisen takia - tämän kuulin eilen sisäpiiristä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Rajat kiinni -porukka ei ole ymmärtänyt sitä että Suomea ei voi eikä kannata kokonaan eristää. He elävät unelmissa ihan samalla tavalla. Heillä näkyy olevan tuota irti EUsta, markka ja YYA takaisin -henkeä, mikä hirvittää reaalimaailmassa elävää.

Niko Sillanpää

#15: Voit ottaa lainausmerkit pois. Te olette unelmissanne ja moralismissanne kylpeviä typeryksiä, yhteiskunnan menestykselle pitkällä tähtäimellä vaarallisia sellaisia. Suosittelen vakavaa itsetutkiskelua.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Hei Pasi, voinko käytä (haastatella) sinua yhteen projektiin (Mustavalkea)? Olen aikasemmin tehnyt googledoc:n kautta haastattelut/keskustelut. Voit etsiä minua FB (sama kuva kuin täälä) ja lähettää viestiä, jos kiinostut. Kerron sielä tarkemmin. (Poista viesti, kun olet kuitannut)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset