pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Alkaako Itä-Ukrainassa tapahtua?

Venäjä odotti Trumpista vapahtajaa, joka lopettaa pakotteet ja nostaa Venäjän uudelleen kansainväliseksi suurmahdiksi. Pieleen meni. Trumpiin ei voinut luottaa ja talouskin on menossa yhä pahemmin kuralle kun asevoimista pitää leikata rajusti. Silloin kun nöyryytys on suurinta, Venäjä näyttää ottavan vanhat kunnon konstit käyttöön: valloitetaan jotain asevoimin, mieluiten ulkomailta. 

Ei siis tullut Trumpista valontuojaa Venäjälle. Trump taistelee omia tiedustelupalveluitaan vastaan ja joutuu tekemään jatkossa kaikkensa, jotta virkasyyte ei napsahda. Lisäksi myös Trumpin kevyeksi todettu hallinto on joutunut ainakin tilapäisesti näyttämään Venäjälle selkää, jotta tukijat ja omat puoluekaverit eivät hylkää. Öljyn hinnan odotetaan laskevan. Mikä on siis Venäjän seuraava siirto? 

Venäjä tuo parhaillaan panssareita Ukrainan rajan tuntumaan, ja kuin sattumalta Itä-Ukrainan kapinalliset ovat koonneet panssareita ja tykistöä tulitaukorajalle Buhaivkaan. Ja kuin sattumalta Ukrainan hallinnassa olleessa Balakliiassa räjäytettiin iso ammusvarasto, joka sisälsi Ukrainan armeijalle tarkoitettuja tankin ammuksia.

Koko talven ajan Itä-Ukrainassa on sodittu alati kiihtyvään tahtiin ja samalla Ukrainaa on Venäjällä yritetty syyttää erilaisista sabotaasivalmisteluista "Venäjälle kuuluvaa Krimiä" kohtaan. Tähän mennessä tekosyyt eivät ole ottaneet tulta alleen. Löytyisivätkö jostain ne kuuluisat Mainilan laukaukset, joilla Venäjä pääsisi toteuttamaan itseään eli hyökkäämään itsenäiseen eurooppalaiseen maahan? Syksyyn on vielä aikaa eikä Valko-Venäjäkään ehkä nielisi Venäjän joukkoja maaperällään vielä nyt keväällä. Jonnekin on siis hyökättävä ja Ukraina lienee hyvä kohde, heikko, sotilasliittoon kuulumaton maa, jossa on vahva 5.kolonna. Vähän niin kuin Suomessa.

 

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2017/03/17/tanks-buhaivka-...

http://www.reuters.com/article/us-ukraine-crisis-blast-idUSKBN16U0N8      

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005141125.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Onko tekeillä hyökkäys maayhteyden saamiseksi Itä-Ukrainasta Krimille?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Putinilla alkaa loppua aika ja hän haluaa testata Trumpin kyvyt jollain toimella. Luontevinta on kokeilla sekasorron aiheuttamista Ukrainassa.

Jostain syystä en enää löydä viime syksyn media-artikkeleita joissa Venäjän kevääksi 2017 tarkoitetut sekasorto-operaatiot Ukrainassa paljastettiin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Löytyisivätkö jostain ne kuuluisat Mainilan laukaukset, joilla Venäjä pääsisi toteuttamaan itseään eli hyökkäämään itsenäiseen eurooppalaiseen maahan?"

Luuletko todella, että Venäjällä olisi vaikeuksia sellaisia "löytää"?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Venäjällä tuskin on vaikeuksia löytää tekosyitä. Loppujen lopuksi heidän ei tarvitse ilmoitella mitään syitä koska he ovat omasta mielestään laillisilla asioilla joka tapauksessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Venäjältä paennut antiputinistihan sattumalta juuri eilen murhattiin Ukrainassa.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Venäjän turvallisuuspolitiikkaa tuntevilla asiantuntijoilla on varmasti tietoa miksi raskasta kalustoa on keskitetty Ukrainan rajalle. Terrorismin torjumista on tarjottu syyksi, mutta onkohan valittu aseistus linjassa mahdolliseen uhkaan. Vaikuttaa ylimitoitetulta.

Olisi kiintoisaa kuulla Venäjän selitys.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Blogiin linkitettyjen videoiden perusteella näköjään terrorismin torjunta vaatii Venäjällä suuren määrän taistelupanssarivaunuja ja D30 -haupitseja.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ensin kuitenkin katsotaan Ranskan vaalit ja vasta sitten...

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Valko-Venäjän ja Ukrainan tilannetta on syytä seurata tarkasti. Arvioisin, että Venäjän sotilaallisen voiman siirrot maan länsirajalla liittyvät pikemminkin Valko-Venäjän tilanteeseen. Valko-Venäjän suhteet Venäjään ovat kiristyneet ja maassa on alkanut olla jatkuvia mielenosoituksellisia levottomuuksia itsevaltaista presidenttiä vastaan, kun maan talous on taantunut vuodesta 2014.

Tänäänkin on Valko-Venäjällä mielenosoituksia kuten Ukrainassa myöhäissyksyllä 2013.

Ehkäpä Venäjä varautuu puuttumaan Valko-Venäjän tapahtumiin, ettei maassa voisi tapahtua niin kuin Ukrainassa tapahtui vuodenvaihteessa 2013-14? Venäjä menetti tuolloin Ukrainan etupiiristään.

Zapad-sotaharjoitus alueella syksyllä tulee olemaan mielenkiintoinen ja seurattava.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Tilanne Valko-Venäjällä on todellakin monin osin analoginen Ukrainan tapahtumien kanssa v. 2013. Tosin V-V:llä Venäjän asema on paljon vahvempi ja siellä Venäjä voisi helposti siirtää Lukashenkon syrjään. Eihän siihen tarvita kuin levottomuuksien nostatus ja Lukashenkon siirtäminen Venäjälle "turvaan". Ja oma ukko tilalle.

Toisaalta Venäjä varmasti haluaa testata Trumpia ja nähdä mikä on Trumpin todellinen politiikka Venäjän ja Ukrainan suhteen. Tähän saakkahan USA on tiettävästi antanut Ukrainalle vain koulutus- ja asiantuntija-apua. Sotilaallinen lisäprovokaatio antaisi tietoa siitä, miten Trump reagoi. Vai reagoiko ollenkaan.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Eilinen Pravdan artikkeli ennusti Lukasenkolle vaikeaa kohtaloa lähitulevaisuudessa.

Pravda on ollut asialla ennenkin kun se on ennakoinut muun muassa Putinin liikkeitä. Juuri ennen Krimin miehitystä Pravdassa kerrottiin että Venäjä palauttaa järjestyksen Ukrainaan vaikka asevoimin jos Janukovits pyytää apua. Asevoimin puututtiin jopa ilman pyyntöä. Kesällä 2014 Pravda ennusti Venäjän joukkojen hyökkäävän Ukrainaan. Näinhän sitten kävikin. Muun muassa Bellincatin ansiokkaat ja laajat selvitykset kertovat Venäjän joukkojen operaatioista Ukrainassa. Vähän ennen kuin Putin lähetti "rauhanrekkansa" Ukrainaan, Pravda muistaakseni ennusti että Venäjä lähettää rauhanturvaajia Ukrainaan.

http://www.pravdareport.com/news/world/ussr/24-03-...

YouTube Pravda.ru 14.07.2014 Will Russia attack Ukraine

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Pravdasta on siis vihdoinkin tullut nimensä mukaisesti "totuus".

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Trump, Merkel ja Ranskan johto pelaa Putinin pussiin, ihan jokainen. Nyt kun pitäisi tukea Lukašenkaa, ei mitään reagointia. Olkoon vain vallanhaluinen johtaja, lännen intressinä olisi tukea kaiken tavoin Lukasenkaa vaikka aseviennillä etukäteen. Ei sitten tarvitsisi jälkikäteen miettiä pitäisi vai eikö pitäisi, ja päätellä ettei uskalla pistää Venäjälle hanttiin.

Tai sitten en vain ymmärrä asiaa. Miksi Valko-Venäjä haluaa päästää 4.162 junavaunullista venäläistä rautaa ja sotilaita alueelleen? En oikein usko, että Lukasenka pysyy vallassa tyynnyttelemällä Kremliä.

Venäjä on nostanut Valko-Venäjälle vietävän kaasun hintaa ja rajoittaa öljytoimituksia estäen sen jalostamisen ja jatkoviennin länteen. Myös elintarvikevientiä on rajoitettu. Paljon on Venäjä tehnyt saadakseen Valko-Venäjän talouden sakkaamaan. Talous on syynä tämän hetkisille protesteille, ei niinkään Lukasenkan itsevaltius.

Onko väärin arvioitu, että syksyn sotaharjoituksella, protestien kiihtymisellä ja talouden tietoisella heikentämisellä on tarkoitus ja yhteys.

Ukrainassa Venäjä tuki opposition voimamiehiä, maasutti ja yllytti heitä, saadakseen sisäpolitiikan sekaisin. Kaasu oli "pelimerkki" ja Venäjän työkalu millä poliittisia intohimoja omaavat ukrainalaiset poliitikot saatiin toisiaan vastaan. Vaikea uskoa Valko-Venäjän kohdalla Venäjän toimivan toisin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Huomasitko tuosta yhdestä linkistäni että jenkit kutsuivat Lukasenkon Missouriin kylään juhlimaan WWI päättymistä? Veikkaan että jenkkien johto tapaa Lukasenkon turvallisuusasioissa kyläreissun yhteydessä.

Ei Valko-Venäjää kannata alkaa tukea ennen mahdollista kriisiä koska maa on täynnä venäjäystäviä. Voihan olla että Putin valtaa maan ja ketään ei kiinnosta. Menisivät lännen satsaukset hukkaan. Voi olla että tämä on jutun juoni Ukrainassakin.

Jos Ukrainassa alkaa tapahtua ja kansa nousee rintamassa vastustamaan Venäjää asevoimin, Ukrainaa on autettava kaikin tavoin. Sama koskee Valko-Venäjää.

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Kysymys Itä-ukrainassa on alueen aseteollisuudesta, mutta enemmän liuskekaasukentistä (arviolta 1,34 triljoonaa kuutiota), jotka ovat yksi yhteen juuri taistelualueen alla:

http://russia-insider.com/en/politics_ukraine_busi...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset