pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Trump, norsu posliinikaupassa

Trump on  ollut parisen viikkoa presidenttinä ja näyttänyt älyllisen osaamisensa melko hyvin. Kannattaa todella varautua siihen, että Trump saa kenkää kesken kauden ja että Mike Pence johtaa USAa jatkossa.

Trump mellastaa virassaan kuin perseeseen ammuttu norsu posliinikaupassa vanhassa Porvoossa eikä vauhti tunnu hiljenevän, vaikka kaveri törmäilee perustuslakiin, tavallisiin lakeihin ja kansainvälisiin sopimuksiin. On vain ajan kysymys kun korkeat virkamiehet ja tuomarit saavat Trumpista tarpeekseen ja silloin on miljardöörillä lähtö edessä. Se, kuka pääsee lausumaan erottajaislauseet, jää historiaan, vähän kuin Neil Armstrong aikanaan kuun kamaralle astuessaan. Itse käyttäisin sanontaa: Mr president, You are so fucking fired. Parempiakin varmasti löytyy, mutta tässä siis yksi ehdotus.    

Tarvittiin vain yksi tavallinen suoraselkäinen tuomari, joka pani Trumpin asettamat lainvastaiset maahantulokiellot jäihin. En ole tarkastanut Trumpin twiiteistä, vetikö miljardööri jo herneen nenäänsä tuomarin ratkaisusta, mutta takuuvarmasti kirpaisee. On melko harvinaista rahan ja pyrkyreiden maailmassa, että joltain tavalliselta perustuomarilta löytyy niin paljon pokkaa, että panee itse presidentin konttaamaan. Voi olla arvokas muistutus Trumpin klaanille, että lait koskevat kaikkia, myös presidenttiä lähipiireineen, ja jos laiton meno jatkuu, siihen tullaan puuttumaan.

Tähän mennessähän Trump ei ole vielä ehtinyt julistamaan kenellekään sotaa,  vaikka Meksiko, Kiina, Pohjois-Korea ja Iran onkin jo saatu suututettua. Kun jo munaton EU:kin on osoittanut hermostumisen merkkejä, Trumpin jatkoja ajatellen voikin veikata hänelle monon kuvaa takapuoleen. Kuka siis onkaan Mike Pence, seuraava USAn presidentti?

 

SvD 2.2.2017: Göran Persson: Trump kommer att avsättas

SS 4.2.2017: Trumpin asettamat maahantulokiellot väliaikaisesti jäihin tuomaripäätöksellä            

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Patakonservatiivisuus vaiko arvaamattomuus? On aika hankalaa valita noiden kahden välillä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Heja Sverige!

Ruotsin kehitys- ja ilmastoministeri, ja myös maan varapääministeri, Isabella Lövin on julkaissut kuvan, jossa hän allekirjoittaa Ruotsin uutta ilmastolakia seitsemän naisen katsellessa taustalla. Tarkkasilmäinen näkee asetelmassa jotain tuttua.

Twitterissä Lövin on kirjoittanut kuvan yhteyteen näin: "Allekirjoitin juuri uuden Ruotsin ilmastolain, joka sitoo kaikki tulevat hallitukset saavuttaa hiilidioksiidin nollapäästöt vuoteen 2045 mennessä. Turvallisempaa ja parempaa tulevaisuutta varten".

Kuvan asetelma on lähes suora kopio kaksi viikkoa sitten julkaistuista kuvista, joissa Yhdysvaltojen uusi presidentti Donald Trump allekirjoittaa ensimmäisiä presidentin määräyksiään.

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170204220006530...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Samaa shittiä saamme lukea päivittäin useiden tiedoitusvälineiden tekeminä, Trump sitä ja Trump tätä, ja kohta koko maailma kaatuu Trumpin valinnan johdosta ja taivaskin putoaa niskaan.

Poliitikoillamme on hätä kädessä, koska Trump on alkanut pitää vaalilupauksiaan ja pelkäävät että me suomalaisetkin vaadimme sellaiset poliitikot, joiden vaalilupauksiin voidaan luottaa.

Myös suuryritykset ovat nousseet Trumppia vastaan ja näin koko demokratiaa vastaan, koska demokratia ei ole heidät intresseissään, eikä aja suuryritysten etuja.

Mutta me tavalliset kansalaiset, jotka olemme kyllästyneet nykymenoon, olemme todella iloisia, kun huomaamme että on olemassa myös Trumpin kaltaisia poliitikkoja, eivätkä kaikki ole pelkkiä suuryritysten marionetteja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sillä tavallisella kansalaisella ei vaan järki riitä siihen, että jos yksi maa asettaa tuontitulleja, sen tekee perässä kaikki maat.

Sitten kun sille tavalliselle kansalaiselle kaikken tuotteiden hinnat nousevat kaupoissa, työpaikkoja vähenee, kun vienti pienenee, niin sitten se tavallinenkin kansalainen ehkä alkaa ymmärtää.

Sitten ei enää autakaan se ''we make america great again'' mantra.

Käyttäjän olliripatti kuva
Olli Ripatti

Huvittavaa, että tästä Trumpin päätöksenteosta on tehty itseisarvo jota varsinkin"nykymenoon kyllästyneet" tumputtavat innoissaan. Eiköhän se kuitenkin olisi tärkeää että niissä päätöksissä olisi jotain järkeä eikä se, että hän vain täyttää niitä vaalilupauksiaan, -niitä, joista iso osa sivumennen sanoen olivat täysin pähkähulluja.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Siinähän se ongelma, moni uskoi ettei niitä toteuteta. Tavallaan ajatus siitä, että jenkit saa mmitä tilaa on oikea. Mutta eivät taitaneet oikeasti tilatessaan uskoa niin.. Paha politiikan murroskohta, kun joku oikeasti tekee mitä sanoo. ;-)

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Tuontitullien tarkoitus on siirtää tavaroiden valmistaminen takaisin USA:han ja saada menetetyt työpaikat takaisin. Joten tulleissa voittaa se joka valmistaa enemmän tavaroita ja tuohan se työpaikkoja kansalaisille, joilla on työstä saadun rahan ansiosta varaa kuluttaa enemmän.

Nämähän tullit ovat enemmän ulkomailla toimivia kotimaisia suuryrityksiä vastaan, kuin omia kansalaisia vastaan.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Jos molemmat tuovat ja vievät vaikka 10 mrd edestä.
Tai jos toinen vie 15mrd ja toinen 20mrd.
Kumpi vaihtoehto on parempi molempien kannalta.Tosin ei tarvitse vastata.Tiedän vastauksen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

10#

Vastaanpa kuitenkin ja juuri siksi koska kysymyksesi on erittäin typerä. Se kumpi voittaa riippuu paljon muustakin kuin tavaraviennin arvosta. Mutta kyllä yleisesti ne maat kannattavat, joissa tavaroita tehdään ja siksi tuotannon siirtäminenn takaisin kotimaahan on Trumpin tavoite.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #25

Kumpi voittaa? Tarkistaisitko kysymykseni.

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Ongelma Yhdysvalloissa on liian suuret tuotantokustannukset. Ei ne firmat tulleilla palaa takaisin. Ja protektionismi on jo ajat sitten osoitauttunut huonoksi systeemiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Ongelma Yhdysvalloissa on liian suuret tuotantokustannukset. Ei ne firmat tulleilla palaa takaisin. Ja protektionismi on jo ajat sitten osoitauttunut huonoksi systeemiksi."

Kun suuryritykset tekevät tuotteita sekä USA:ssa että muualla ja ne muualla tehdyt tuotteet ovat halvempia, ei USA:n väelle jää muuta vaihtoehtoa kuin maksaa enemmän, kun halvempiin tuotteisiin pannaan tullit ja kotimaiset tuotteet ovat muutenkin kalliita.

Jos amerikkalaiset lakkaavat ostamasta kallistunutta tuotetta, seuraus on se että kotimaassa tuotanto lopetetaan ja ulkomaiset yksiköt ryhtyy tekemään tuotetta vientimarkkinoille.

Amerikkalaisilta loppuu tällä politiikalla sekä työt että rahat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Muistuu mieleen artikkeli Ilta-Sanomista:
"Trump haluaisi nähdä USA:ssa vähemmän bemareita ja Saksassa enemmän Chevroleteja – saksalaisministeri: ”Rakentakaa parempia autoja”

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000050478...

Protektionismi toimii aikansa, muttei kauaa. Sen purkautuessa vaikkapa neljän vuoden päästä ollaan sitten todella syvällä.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tähän on pakko kertoa tositarina vuodelta 1992. Kävin silloin pari kertaa Bostonin lähellä toimivassa yrityksessä, jolta ostimme hieman softaa.

Pääosin meidän isäntänämme toiminut kaveri, Roy, ajeli Toyota Camryn farkkumallilla. Kertoi, että monet kysyvät häneltä, miksi hän ei aja amerikkalaisella autolla. Sanoi vastaavansa, että hän haluaa ajaa, ei pitää autoa korjaamolla...

Oli ollut töissä Japanissa, Skotlannissa ja myöskin työskennellyt jossain vaiheessa suomalaiselle yritykselle. Oli hänellä mielipide myös aseista. Jos lapset pyytävät lupaa jäädä kavereiden luo yökylään, hän kysyy, onko perheessä aseita. Jos on, lupaa ei tule.

Hänen assistentillaan, nuorella naisella nimeltä Paris, taas autona oli Saab 900...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

EU on tehnyt käänteistä protektionismia luomalla alueellaan haittatekijöitä teollisuudelle ja muulle tuotannolle ylisäännellyillä direkriiveillään. Trumppi veti heti ilmastonsuojelun USA:ssa uusiksi ja sama pitää tehdä Euroopassakin ja lopettaa haittaenergian tukeminen. Suomesssakin on kymmeniltä tuhansilta yrittjiltä loppunut elinkeino EU:n haittadirektiivien vuoksi. Pienellä yrityksellä ei ole ollut varoja uusien sertifikointien hankkimiseen joita CE merkintä olisi vaatinut.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Elleivät nämä ole vielä suosikkien joukossa

www.project-syndicate.org

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jarmo Makkonen, toteat: "Suomesssakin on kymmeniltä tuhansilta yrittjiltä loppunut elinkeino EU:n haittadirektiivien vuoksi."

Laitappa jotain vakavasti otettavaa statistiikkaa asiasta, niin ihmetellään sitten. Toistaiseksi olet heittänyt hihasta..

Jostain kumman syystä ne ameriikan onnelan Chevroletit ottavat pataan Euroopan mersuilta ja bemareita aika huolella.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"CE-merkintäpakko lopettaa satoja maaseudun piensahoja"

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/ce-m...

Sama ongelma metallissa ja monella muulla alalla. Olet kumma jankkaaja, etkö muista lähihistoriasta mitään vai lämpimiksesikö jankkaat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Jaa jankkaan, ensinnäkin totesit seuraavaa: "Suomesssakin on kymmeniltä tuhansilta yrittjiltä loppunut elinkeino EU:n haittadirektiivien vuoksi."

CE-merkintä ei ole haittavero, edelleen odotan jotain kommenttia ja todistusta haittaverojen vaikutuksesta.

Lisäksi ihan ilman CE-luokitustakin nykyään halutaan tietää sahatavaran lujuus, jotta voidaan rakentaa asianmukaisesti. Kyseisen Maaseudun tulevaisuuden artikkelin viimeinen lause kertookin kaiken ajattelusta:
"Suomen rakennusmääräyskokoelma velvoittaa käyttämään lujuusluokiteltua sahatavaraa kantavissa rakenteissa jo nyt. Käytäntö kunnissa on kuitenkin kirjava, asiaa ei valvota kovinkaan tiukasti."

Helpottaa aika paljon, jos rakenteet tulee niskaan? Ei kait sitä betoniakaan tarvitse niin tarkastaa vai mitä?

Ja Maaseudun Tulevaisuuden tarkoitushakuine artikkeli 150-200 sahasta ei oikein todista väittämääsi kymmenistä tuhansista yrittäjistä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ihmejankkaaja, enhän edes väittänyt että pelkkä sahoille asetettu CE-tunnus olisi aiheuttanut nämä kaikki elinkeinomenetykset. Haittavero taas on asetettu valtion suuressa viisaudessa päättämille haitallisille energiamuodoille esim hiilelle joka olisi muuten liian halpaa ja autoille jotka päästävät liikaa CO2, pienhiukkasilla taas ei niin väliä. Näillä toimilla EU on tehnyt käänteistä protektionismia suosimalla Kiinaa ja muita kehittyviä maita joissa ei olla niin tarkkoja päästöistä ja muista kustannuksia aiheuttavista tekijöistä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #17

Niin, sinä väitit: "Suomesssakin on kymmeniltä tuhansilta yrittjiltä loppunut elinkeino EU:n haittadirektiivien vuoksi."
Edelleenkään et pysty osoittamaan perusteluja väitteellesi. Perustelit tätä sitten CE-merkintään liittyvällä artikkelilla - se oli ihan oma valintasi.

Kerro nyt sitten mihin arviosi kymmenien tuhansien yritesten työn loppumiseen Suomessa perustuu? Väität niiden loppuneen EU:n haittadirektiiveihin, miten?

Todistelustasi uupuu nyt kymmeniä tuhansia suomalaisia yrityksiä varsinkin kun CE-merkintä ei edes ole haittavero, joten kerrohan mistä löydän jotain faktaa väittämäsi tueksi.

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara Vastaus kommenttiin #19

#19
Mistä sitten johtuu se, että Suomessa on EU:n aikana tullut jo satoja tuhansia työttömiä?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Trumpin toimet ovat kyllä todellakin ääliömäisiä taloudellisesti ja jopa perustuslain näkökulmasta. Toinen juttu on se, pistetääkö mies viralta vai ei. Tosin tätä jouduttaneen vielä odottamaan. Republikaanit tuskin heittävät Trumpia pihalle, vaikka monet heistäkin suhtauttuvat Trumpiin nihkeästi. Mutta '18 välivaaleissa demokraatit saattavat saada molempiin huoneisiin enemmistön, jolloin voidaan suorittaa viraltapanomenettely.

Mutta kumpi on sitten pahempi vaihtoehto: impulssiivinen Trump, joka ei ymmärrä tekojensa seurauksia vai Pence, joka taitaa haaveilla kristillisestä teokratiasta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Minä luulen, että Trump ei tule eroamaan virastaan eikä häntä myöskään eroteta siitä. Suuri vaara on, että hän joutuu salamurhan uhriksi.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Päivän paras: "Never remember Bowling Green massacre"
Trumpin lehdistöpäällikkö Kelly Anne Conway virheellisesti puolusti maahantulolieltoja mainitsemalla Kentuckylaisessa kaupungissa tapahtuneesta terrori-iskusta.Terroiatekoa ei koskaan tapahtunut.Oli ainoastaan epäily kahden irakilaisen rahalähetyksestä.Sekään ei johtanut mihinkään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset