pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Putinin viimeisin uhkaus kohdistui Suomeen

Päivän Iltalehti tuo hyvin esiin kulissien takaisen uhkailun, jota Putin kohdistaa suomalaispoliitikkoihin. Putin halusi äskettäin kertoa Kultarannassa presidentti Niinistölle setä Stalinin näkemyksiä Suomen armeijasta, Suomen valtaamisesta ja siitä, että itänaapurimme otti opiksi talvisodan virheistä. Kuvaavaa on, että Putin teki uhkailun täällä Suomessa, ja jotta asian luonne tuli varmasti selväksi, hän laittoi varmuuden vuoksi saman paperilla perään. Hölmömpikin tajuaa, että kyse ei ollut Stalinin mielipiteestä eikä enää edes peitellystä uhkauksesta.  

Alan tuntea vähän sääliä Venäjää kumartavaa valtiojohtoamme kohtaan. Nöyristelyn määrää ei enää voi lisätä mutta silti valtiojohtoa vedetään rakkaan naapurimme toimesta yleisen vessan lattiaa pitkin niin että tällaista heikompaa sivustakatsojaa hirvittää. Eikö joku kansanedustajistamme voisi tehdä lakialoitteen vaakunaleijonamme vaihtamisesta lampaaseen? Siis sen leijonan, joka heraldistisen selityksen mukaan talloo itämaista sapelia länsimainen miekka iskuun kohotettuna? Jos setä Putin ymmärtäisi, että me ihan oikeasti olemme lampaita, hän ei ehkä koko ajan uhoaisi meille. Ehkä.

Jos Putinin sanoma ei sen yksinkertaisuudesta huolimatta tullut hölmömmille selväksi, tässä sen ydin:

Venäjä otti talvisodan virheistä opiksi. Suomalaiset ovat kiven takana piileskeleviä sotilaita, jotka aiemmin turvautuivat sissitaktiikkaan, mutta tämä ei enää ole venäläisille uusi juttu. Suomalaiset voivat turvautua lännen välineisiin ja apuun, mutta Venäjä hyökkää, jos se katsoo kansainvälisen tilanteen niin vaativan. Murmansk ja Pietari ovat edelleen Venäjälle turvattavia alueita eikä Suomen mitätön armeija ole mitään Venäjän rinnalla, jos Venäjä päättää toimia. Suomella on pelkästään puolustussodankäyntiin sopiva armeija, mutta hyökätä se ei osaa, eikä edes kykene, ja sillä on edelleen mitättömät ilmavoimat, vähäinen tykistö eikä se pysty estämään viidestä suunnasta tulevaa massiivista hyökkäystä. Stalin teki virheen kun ei hyökännyt tarpeeksi voimakkaasti viidestä suunnasta, muun muassa Tornion ja Murmanskin kohdalla. Nyt Venäjä on harjoitellut oikeaa, nykyaikaista sotaa monessa maassa. Venäjän armeija on valmis, ja toisin kuin Georgian ja Ukrainan kanssa, nyt se on harjoitellut myös ilma-aseen käyttöä Syyriassa. Kyse on myös Suntsu-oppien käyttöönotosta. Harjoitellaan ja otetaan pieniä voittoja kevyemmissä taisteluissa, koska on parempi mennä oikeaan sotaan voittoja saaneena kuin mennä suoraan sotaan hakemaan sitä ensimmäistä voittoa.    

Kaikesta näkee, että Putin on ottanut opiksi Stalinin virheistä Suomen kanssa. Hän on selvästi opiskellut asiaa ja halusi tuntemattomasta syystä sen kertoa suomalaisille juuri nyt. Veikkaan,  että sanoma on mennyt hyvin perille, koska syksyllä vuodettiin nopeasti julki että muun muassa tykistössä löytyy. Poliitikoilta on kuitenkin tärkein hukassa: Suomessa pelätään Venäjääkin enemmän länsiystävien kanssa lähentymistä. Kun uusimman tutkimuksen mukaan vielä 11% suomalaisista pitää raiskausta joissain olosuhteissa hyväksyttävänä, meillä on käsissä todellisten hölmöläisten maa. Kyllä kansa tietää, vai miten se meni?             

      

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Sauli Niinistö tekee itsestään pellen soitellessaan Putinille muutaman kuukauden välein. Fiksumpi olisi tajunnut jo aikaa sitten, ettei mielistelyllä saavuteta venäläisten kanssa mitään. Siitä on todennäköisimmin pelkkää haittaa.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Aivan. Stalin kyseli aikoinaan neuvottelukumppaniltaan divisioonien lukumäärää, se ratkaisi neuvottelujen päätöksen. Samanlainen näyttää olevan Venäjän johdon katsantokanta tänäkin päivänä. Voima, ja varsinkin sotilaallinen, on se mikä asiat ratkaisee. Voiman oikeus, ei oikeuden voima.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tuli luettua tämä Stalinin puhe, jolle Putin tuntuu antavan arvoa. Stalinin silloisen puheen taustalla on ollut tarkoitus vähätellä Suomen armeijaa niiden raskaiden tappioiden jälkeen, jotka itänaapuri kärsi Talvisodassa. Sillä yritettiin korjata omaa virhettä, jossa epäonnistunut valloitusyritys kääntyikin tappioksi. Miestappiot olivat valtavat ja ne eivät voineet jäädä pimentoon kaatuneiden omaisilta.
Kirjassaan ”Hruštšev muistelee” Nikita Hruštšev kirjoittaa Talvisotaan liittyen: ”Uskoisin meidän menettäneen kaatuneina noin miljoona miestä”. Suomen sodanjohdon arvion mukaan noin 200 000 miestä, joka on kustantajan huomautuksena samalla sivulla (s. 140). Sotapäiväkirjoja jonkin verran lukeneena tämä luku tuntuu hyvin realistiselta.
Hruštšev kirjoittaa niin ikään: ”Olimme vihollistamme monilukuisemmat, ja meillä oli ollut runsaasti aikaa valmistautua operaatioomme. Näissä edullisissa olosuhteissa saavutimme kuitenkin lopullisen voittomme vasta suurten vaikeuksien ja suunnattomien menetysten jälkeen. Sellainen voitto oli oikeastaan moraalinen tappio” (s. 141).
Hruštšev kuului Stalinin lähimpiin miehiin sotien aikana ja sen jälkeen. Ilmeisesti Putinilta ovat jääneet lukematta Hruštševin muistelmat. Kirjaa ei ole ilmeisesti julkaistu Venäjällä. Sen toimitti aikanaan Strobe Talbott. Suomeksi 525-sivuinen kirja ilmestyi vuonna 1971.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikita_Hru%C5%A1t%C5...

https://en.wikipedia.org/wiki/Strobe_Talbott

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Minun mielikuvituksella tätä uutista en saa käännettyä Putinin uhkailuksi. Kuten Mikkola toteaa, niin taustalla on Stalin puhe, jossa hän tapansa mukaan yrittää selittää puna-armeijan surkeaa esitystä ja kääntää senkin voitoksi. Voi tämän uutisen tulkita yhtä hyvin niin, että Putin tunnustaa Suomen armeijalla olevan jotain sellaista taistelutaitoa, jota venäläisiltä puuttuu.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Harva Putinin tukija muutenkaan näkee uhkaa missään.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Suomi ei saa mistään tarvittavaa määrää aseistusta, jota täällä tarvittaisiin. Yhden suurkaupungin kokoisella kansalla ei sellaisia varoja löydy.

Ulkomaiset joukot olisivat pahasti myöhässä jos olisivat tulossa Suomen avuksi kriisitilanteessa. Täällä pitäisi olla uskottavan puolustuksen takaamiseksi pysyvästi valtava määrä ulkomaisia sotilaita ja kalustoa.

Iso maa ja noin Pietarin kaupungin verran ihmisiä, se on realiteetti, että Suomi on kääpiövaltio. Ehkä nyt toteutetaan kääpiövaltion ulkopolitiikkaa ja puolustuspolitiikkaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sodankäynti aseistuksineen on ratkaisevasi muuttunut meille huononpaan suuntaan talvisodanajoista.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Panssareilla tänne ei kannata tulla, koska maasto ja vesistöt eivät suosi niiden käyttöä suuremmassa määrin ja panssarintorjuntakin on toimivampaa kuin oli -39. Miehistönkuljetusvaunut ovat surmanloukkuja, kun vastassa on järjestäytyneen valtion asevoimat.

Helikopterit ovat riskaabeli konsti kuljettaa miehistöä ja taisteluhelikopteritkin tuppaavat olemaan maaleja enemmän kuin saalistajia.

Suhoi on kömpelö ja hidas pommilastinsa kanssa, mikä tasaa ilmavoimien määrällistä epäsuhtaa. Tutkajärjestelmämme on kehittynyt ja samoin ilmatorjunta.

Jäljelle jää suomalaisen infran tuhoaminen ohjuksilla tai ydinpommi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #22

Alajärven sähkökeskuksen jakorkeajännitelinjojen kaataminen riittää maamme romahtamiseen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #22

Kohta Venäjä pääsee tänne moottoriteitä pitkin, joten ei tarvitse olla insinööri laskeakseen, missä niillä panssareilla kannattaa ajella ja mitkä kohteet kannattaa ottaa haltuun ennen panssareiden tuloa.

Ei Venäjä niin hölmö ole että se ilmoittaa aikeistaan etukäteen. Alkuvalmisteluilla ja yllätyksillä on edelleen sijansa taktiikassa. Kun Suomen ilma- ja merivoimat on viikon parin jälkeen tuhottu, baana on melko lailla vapaa kun toimitaan samalla tavalla kuin Tsetseniassa ja Syyriassa. Jos Suomi on yksin, sen materiaali on rajallinen eikä täällä parin viikon jälkeen enää löydy tarvikkeita estää edes Zetoreilla ajelevia.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen Vastaus kommenttiin #40

Jäähän vielä jäljelle paljon parjattu sissitaktiikka...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #40

Emmekö voi hankkia Stigereitä, saatiinhan viimesodanlopussa panssrinyrkkejä ja kauhujakin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #47

Kyllä Suomella on Stingereitä ja varmasti muitakin vastaavia olalta-ammuttavia lyhyen kantaman ohjuksia mutta noilla ei tee mitään kun joukkoja tuhotaan vähänkään kauempaa.

Veikkaan että myös koneiden torjuntajärjestelmät ovat kehittyneitä, jolloin laukaisijan kohtaloksi jää paljastuminen ja ilma- tai raketti-iskun kohteeksi joutuminen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Melkoinen väite Aimo Remes(5.)!

Kyllä kai nyt tapeltaisiin aivan toisenlaisin välinein kuin talvisodassa. Ei haloilla ja polttopulloilla. Aseistuksemme tänä päivänä kestää hyvin eurooppalaisen konventionaalisen asevertailun. Ja ukkoa riviin on myös Euroopan mitassa meillä melkoisesti. Eikä reservin kaikkien sotilaiden tarvitse kantaa huippuaseistusta. Mahdollisessa kriisissä tarvitaan
henkilökuntaa muuhunkin kuin ruumiiden tekemiseen.

Toki itänaapurilla on asetta ja miestä paljon enemmän, mutta ei sitä kaikkea meitä vastaan voi suunnata. Venäjällä puolustettavaa rajaa riittää tuhansin kilometrein. Kaikkialla on pidettävä joukkoja.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Suomeen tulee joka tapauksessa valtava määrä ulkomaisia sotilaita seuraavan sodan aikana, koska Venäjäkin on ulkomaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Suomi on Venäjälle strateginen kohde edelleen, aivan kuten Putin Niinistölle kertoi. Sen lisäksi täällä on laaja venäläisväestö, joka antaa Putinille vallan suojella sitä oman maan rajojen ulkopuolella. On siis selvää, mistä suunnasta ne ensimmäiset ulkomaalaiset joukot tulevat.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Vimeiseen kappaleeseesi Jorma Nordlin.

Leningradin kaupungissa oli 1939 tuolloinkin yhtä paljon asukkaita kuin Suomessa. Koko Neuvostoliitossa oli silloin noin satamiljoonaa asukasta enemmän kuin tänä päivänä Venäjällä. JA PÄRJÄTTIIN.
Talvisodassa saavutettiin torjuntavoitto, ja jatkosota voitettiin selvästi SOTILAALLISESTI.

Suomen aseistus on tänä päivänä aivan jotain muuta kuin viime sotien aikaan, joten eiköhän sillä pärjätä vanhalle vainolaiselle ellei se ala atomisotaa.

Paljon pahaa pystyy meille itänaapuri toki aiheuttamaan, mutta maan valtaaminen on eri asia. Ja varsinkin sen vallattuna pitäminen. Kunhan pidämme huolta avun saantimahdollisuudesta. Tämä on vielä hakusessa. Tuhoa syntyy naapurin puolellekin, ja se on Venäjän johdon otettava hyökkäyssuunnitelmissaan huomioon.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Suomen ei tarvitse saada tänne miljardiluokan aseistusta vaan varmuuden siitä, että niitä toimitetaan tänne vielä parin ensimmäisen viikon jälkeenkin.

On aivan sama myöhästyykö ulkomainen apu viikoilla jos sota kestää vuosia. Suomen ainoa tehtävä konfliktissa tulee olemaan hirvittävien tappioiden aiheuttaminen hyökkääjälle ja se onnistuu vain yhteistyössä lännen ystävien kanssa. Käpyjä heittelemällä tappioiden aiheuttaminen ei onnistu vaan tarvitaan jatkuvaa raskasta aseistusta, miehiä, ruokaa ja muuta tukea.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässäpä se tunnetun historiantutkijan ammattitaitoinen analyysi.

Ja luotettavana lähteenä tottakai Iltalehti.

Kovimpa on iso uutinen muissakin tiedotusvälineissä :)

Edelleen olen tyytyväinen, että meillä on täyspäisiä ihmisiä, jotka ulkopolitiikkaa hoitavat.

Näiden natokiihkoilijoiden ja Venäjätrollien molempien paikka on täällä puheenvuorossa, tänne ne sadut hyvin sopivatkin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hanki Ritala elämä. Venäjä-myönteisillä itkuviesteilläsi et tee vaikutusta. Etkö löydä parempia blogeja joissa pääset toteuttamaan trollaustasi?

Et tainnut edes huomata että lähteenä oli Putinin laittama ja suomentama kirjallinen viesti Niinistölle? Presidentinkanslia ei kiistänyt viestin aitoutta.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putin on nyt jo moneen kertaan sanonut ja ilmaissut:
"Stalinilta jäi homma kesken"

Tämä ei ole enää uhkailua vaan odotettavissa olevaa toimintaa.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Liikekannallepano pitäisi nyt käynnistää.

Lisättynä vielä

Aloittaisin jo polttoainekorttien ja ruokakorttien graafisen suunnittelun.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Onneksi vuonna 1939 kokardin graafinen suunnittelu oli tehty ja niitä oli varusvarastolla riittävä määrä.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Nyt pitäisi tehdä rankka periaatepäätös, että vieraan valtion sotilaat jotka oleskelevat maassa laittomasti, eivät ole oikeutettuja suomalaiseen sosiaaliturvaan. Se varmasti säikäyttäisi, mutta en silti usko, että sellaista päätöstä saadaan tehtyä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Putin siitä säikähtäisi ja Kremlin katolla punatähti keikahtaisi vinoon.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Vitsit sikseen. "Tuntemattoman sotilaan" Koskelaa väljästi lainaten: rautaa se tottelee naapurikin.

Eli, meidän on maanpuolustuksessamme pidettävä ennaltaehkäisevästi huoli siitä, että "rautaa" on niin paljon, että naapuri katsoo hyökkäyksen omiin menetyksiinsä nähden kannattamattomaksi. Ja raudan lisäksi on varmistettava avun saanti.
Tilanne ei muuksi muutu vaikka naapureina kuinka käsiä puristellaan ja maljoja nostellaan. Toivottavasti asia jää tälle tasolle, mutta ei vara venettä kaada. Sotilaallinen uhka tulee idästä. Oli se pieni tai suuri.
Vuosi 1939 kannattaa pitää aina mielessä.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Hyvä kirjoitus. YK Kapteeni Tarkkanen totesi aika hyvin:- " Johtajat vaihtuvat mutta lampaat pysyvät aina lampaina"....ja näin on.
Leijonan tilalle siis lammas

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

"Hätä ei ole tämän näköinen" totesi päämajoitusmestari Airokin useaan otteeseen jatkosodan aikana.

Neuvostoliiton odottamaton massiivinen suurhyökkäys kesällä 1944 teki kuitenkin Airosta sen kuuluisan " vaikenevan kenraalin".

"Hätä ei ole tämän näköinen" hoetaan taas , onhan meillä Nato-optio. Moni tulee vaikenemaan Airon tavoin tulevaisuudessa.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Ikiaikaista sotataitoa. Pelotellaan vastustaja nöyräksi jo ennen hyökkäystä.

Ei ole kuitenkaan mitään mahdollisuuksia. Tämä on se minkä venäjä haluaa meille sanoa. Trollit palvelevat nöyrästi omasta halustaan.

Sotataidon suurin saavutus. Vastustajan alistaminen ilman taistelua. Historia tuntee lukuisia esimerkkejä. Baltian maiden kohtalo. Suddeetti alueet. Jne... suomen sodan ajoilta. Myönnytkset eivät kuitenkaan pelastaneet miehitykseltä. Tekivät ne vain helpommiksi.

Käyttäjän nurmenmarkku kuva
Markku Nurmi

Kun karski mies, jonka motto on "grab them by the balls, heart and mind will follow" kirjoittaa alkavansa tuntea vähän sääliä Venäjää kumartavaa valtiojohtoamme kohtaan, lienee syytä pohdintaan!

Kumpaa tässä nyt tarvitaan, sapelia vaiko skalpellia?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Putinhan on ja pysyy kuolemaansa saakka kgb-miehenä. Hänelle Leninin ja Stalinin tekstit ovat pyhiä, ne ovat todellisia kirjaimellisesti. Asiaa pitää tulkita sen pohjalta:

Vaikka ennen talvisotaa Lännen parhaat sotilasasiantuntijat neuvoivat ja ohjasivat Suomen asevarustelua, silti Stalin voitti ne. Vihje on tässä, Naton kanssa kaveeraamisesta ei ole mitään hyötyä. Putin tulee lopulta valloittamaan Suomen joka homma jäi Stalinilta kesken.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mirala, olisikohan sinun nyt jo syytä muuttaa turvallisempaan maahan ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei taida Niinistöt uskaltaa esittää sodanjulistusta Venäjälle. Mistä saisimme rohkean valtiomiehen joka ei pelkäisi vaan lähtisi heti hyökkäämään Venäjää vastaan?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kokeilepa jotain muuta blogia. Jos et osaa kommentoida edes päiväkoti-ikätasolla, voit aina kirjoittaa omiakin juttuja.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Re #21

Et ehtinyt ennen bannia vastaamaan ketä ehdottaisit Putinin tilalle? Väyrynen voisi olla sopiva.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nuo Putinin lähettämät Stalinin puheen katkelmat sisältävät suoran uhkauksen: Tarpeen tullessa saatte turpaanne ja kunnolla!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Nämä turhat kinat tulisivat kerralla selvitetyiksi kun Suomi julistaisi sodan Venäjälle. Aivan turha täällä haukkua Putinia kun voisimme päästää pohjalaiset irti ja näyttämään Putinille närhen munat.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Olisiko Makkosella edes kerran jotain rakentavaa annettavaa tälle sivustolle?

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Makkonen on sotakiihkoilija. Onneksi hän edustaa vähemmistöä niin kansassammekin kuin US:n lukijoiden piirissä.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Makkonen ei ole oikea henkilö vaan joku virtuaalihahmo. Esitin kerran hänelle kutsun saapua kahville Hakaniemen torille. Mutta eipä tullut, ehkä todellisuudessa on joku pojankloppi.

Aikoinaan oli Kansan Uutisissa pakinoitsija, joka silloin tällöin kirjoitteli Suojelupoliisin Makkosen veljeksistä jotka olivat Likaisten temppujen osastolla.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Makkosen oma tuotanto viittaa joko siihen, että hän on trolli tai sitten hänellä ei muuten ole kykyä kirjoittaa ketään kiinnostavia juttuja.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hei Makkonen, minulla olisi parempi ehdotus: Julistetaan se sota USAa vastaan ja antaudutaan seuraavana päivänä. Ehkä saadaan miehitys tai ainakin valvontakomissio, mikä olisi oikea rangaistus tälle jukuripäiselle kansalle.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Stalin on Putinille ilmiselvästi esikuva. Putinin isoisä oli ensin Leninin ja sitten tämän kuoleman jälkeen Stalinin henkilökohtainen kokki. Tämä tulee esille Putinin elämäkerrassa Wikipediassa.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Suomen armeijan mollaamisen lisäksi puheessa mainitaan "sotilaallisen huviretken" syy eli Leningradin puolustus (ja muutaman sellutehtaan saalis siinä sivussa).

Onko jokin siinä suhteessa muuttunut Talvisodan jälkeen?

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Carl Berg

Oli taas omituista sössötystä..ihankuin nää ryssittelijät olisivat järjestäen pillerikänneissä tms.

Irvokasta että profiilissa lukee "Asiat sanotaan niin kuin ne ovat, eikä kuten niiden pitäisi olla."

Tulee ihan mieleen tää kaarnavenejengi stadista : annetaan mielikuva ja sitten tehdään ihan vastoin tätä mielikuvaa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

On jotenkin säälittävää että tätäkin kirjoitusta varten on joutunut moni trolli äkkiä väsäämään nimimerkin, jolla pääsee sanomaan jotain.

Taisi tällä kertaa jotain osua nappiin kun trollit heräsivät. Jouduin jo pari totaalityperää kommenttia poistamaan ja voi olla, että joulun jälkeen poliisi ottaa heihin yhteyttä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Onneksi Makkosella ei taida olla kovin laajaa päätösvaltaa Puolustusvoimiemme ja maamme ulkopolitiikan suhteen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Hyvä Makkonen, turpiin ryssää, kerrankin miehen puhetta eikä aina jonninjoutavaa hyssyttelyä.

Ketä ehdotat Putinin tilalle? Kävisikö joku Niinistöistä? UKK sanoi kerran kun ehdotettiin rajan poistoa, että hän on jo vanha mies eikä jaksaisi niin isoa valtakuntaa johtaa. Mutta kyllä meiltä löytyisi sopivia nuorempia valtiomiehiä, ehkä Väyrynen, olisi se ryssille ihan oikein?

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

Hei, jos nyt kuinenkin se "toinen poski" vaihtoehto. Suomi on ja tulee olemaan niin pieni maa että ei kannata kaivaa verta nenästään. Venäjä on se joka halutessaan niistää naapurinsa, Nato tai ei. Jos kunnolla leimahtaa niin sitten leimahtaa tuhannen auringon voimalla x tuhansia aurinkoja. Suomella on kaikki mahdollisuudet hyötyä Venäjän naapurina ja kukoistaa mutta ei saa kun ... No päätelkää itse. Karhu ei kieloihin koske.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset