pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Jumalalla on tuotevastuu viallisista tuotteista

Kristinusko tuottaa mitä ihmeellisimpiä uskomuksia sen erinomaisuudesta. Törmäsin tuolla toisella palstalla väitteeseen, että Jumala loi ihmisen kuvakseen, mutta Jumala ei vastaa kuulemma ihmisen teoista. Naurettavaa. Jumalalla on tuotevastuu viallisista tuotteista.

Kuka muistaa vielä Nooan arkki -jutun? Uskovaisten omien kirjoitusten mukaan Jumala tahallaan joukkomurhasi tavallisia miehiä,  naisia ja lapsia valtavia määriä reilut 4000 vuotta sitten. Lisäksi iskussa kuoli suuri määrä eläimiä. Jos kyse olisi ihmisen teoista, hän istuisi linnassa joissain maissa lopun ikäänsä ja Suomessakin noin 14 vuotta, presidentistä tai hovioikeudesta riippuen.

Väitteen mukaan Jumala loi siis ihmisen omaksi kuvakseen, mutta ei vastaa ihmisen teoista. Missä vaiheessa Jumala antaa ihmiselle vastuun omista teoistaan? Annetaanko se jo alkioasteella? Vai sikiölle? Vaiko myöhemmin? 

Kun Jumala luo ihmisen omaksi kuvakseen mutta ei siis vastaa luomansa kuvan teoista, kuka niistä sitten vastaa? En niele hevillä sitä, että lapsi vastaisi kaikista teoistaan, koska tiedämme yleisesti ja tutkitusti, että lapsi ei tähän kykene. Luonnevikainen psykopaatti, joka tappaa ihmisiä ilmeenkään värähtämättä ja ilman katumusta, voi olla niin sairas, ettei hän kykene tekemään eroa kahvinkeiton ja tappamisen välillä. Miten tällainen henkilö vastaa teoistaan ja katuu tekoja Jumalan edessä, kuten hänen pitäisi? Entäpä joukkomurhaaja, joka on syntymästä asti ollut paha? Näitäkin henkilöitä valitettavasti on. Luit oikein, on olemassa pahoja lapsia.

Jos Jumala siis loi edellä mainitut ihmiset kuvakseen, hän loi ihmisille myös muut tilpehöörit, kuten aivot, synapsit ja välittäjäaineet. Jos lähdetään siitä, että Jumala ei tee virheitä, hän tekee ihmiset alusta loppuun huolellisesti. Voidaan siis todeta, että Jumalalla on lähtökohtaisesti täysi tuotevastuu viallisista tuotteista. Vaikka tekovaiheessa olisi käynyt pieni vahinko, hän vastaa tästäkin. Siten Jumala vastaa syyntakeettoman henkilön teoista, koska henkilö ei ole huonoimmassa tapauksessa missään vaiheessa voinut niistä itse vastata.

Jos Jumala todella voi tehdä syyntakeettomia tappajia, se kertoo jotain Jumalan luonteesta. Oma lukunsa on tuo aiemmin mainittu joukkomurha Nooan aikoihin. Nooalle taas kiitos siitä, että hän pelasti dinosaurukset, jotka olivat jo kuolleet 65 miljoonaa vuotta aiemmin. Kuten alussa todettiin, on paljon ihmeellisiä uskomuksia.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eikös Raamatussa nimenomaan sanota, ettei hiuskarvakaan katkea ihmisen päästä luojan niin päättämättä?

Sen mukaan jumala on vastuussa aivan kaikesta mitä maan päällä tapahtuu. Olkoonpa sitten kyse ihmisen teoista, luonnonilmiöistä tai mistä tahansa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

Kymmenen käskyn laki on Jumalan kunnioittamista ja ihmisen suojelua varten, kurittaja Kristuksen, sovittajan tykö.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ota tuosta nyt selvä. Miten se liittyy kommenttiini?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Aikanaan pyhäkoulussa annettiin yläkerran ukosta paljon lievempi kuva. Kun asiaan tutustuu vähän tarkemmin, kaikki uskomukset eivät enää uppoa. Kaveri vaikuttaa olleen alkuaikoina varsinainen kuumakalle. Tosin panihan poitsukin muutaman kerran paikat remonttiin kun ei tykännyt paikallisesta menosta.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#1

Kyllä siellä sellaista puhutaan.
Me olemme hienossa asenassa; taysi vapaus uskoa tai olla uskomatta

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Raamatun tappolukujen laskennassa Jahve on hirvittävä psykopaattinen julmuri Saatanaan verrattuna. Saatana tappoi vain Jobin perheen ja palvelijoita, suunnilleen ehkä parikymmentä ihmistä - ja nekin Jumalan yllyttämänä vedonlyönnin tapaisessa tilanteessa.

Käyttäjän PauliJuhaniPitknen kuva
Pauli Pitkänen

"ei meillä ole sota ohmistä vastaan, vaan henkivaltoja taivaan avaudessa."

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Yleisen oikeustajun mukaan valta ja vastuu kuuluvat yhteen. Kaikkivaltias olisi näin ollen myös kaikesta vastuussa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Jos mennään tuotevastuu edellä, yläkerran ukkoa ei todennäköisesti saada vastuuseen. Lakia erittäin väljästi tulkiten pitäisi siirtyä seuraavaan portaaseen. Kun maahantuojaa ei löydy, löytyisikö taho joka markkinoi tuotetta omanaan ja käyttää markkinoinnissa jotain tunnuksia?

Käyttäjän jallerajala kuva
Jari Rajala

Jos olemme luotu, niin kaikki on melko kurja simulaatio, kill-all-peli tai böö-elokuva. Vapaata tahtoa ei silloin olisi, ja kaikki menee kaiken luojan käsiksen mukaan. Olemme silloin pelkkä käsikirjoittajan vitsi, jossain paikallisen galaksijoukon kokoisen elokuvan verisessä vessan paskakohtauksessa.

Jos taas elämmekin aidossa universumissa, aidolla planeetalla, aidon pitkän kehityksen aallonharjalla, meillä on ehkä pienet mahikset selvityä, kohtaloonsa voi,nee (kai) puuttua. Seuraava kysymys olisi, selvityä mihin? Ehkä ei kannata aina kysellä, vaan elää vaan, this is oikeesti se heaven ;D

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Lue Kari Nenosen Messias, jossa mm. Jesse kloonataan.

Kyllähän jumalan täytyy korvata viallisten yksilöiden, esim. psykopaattien aiheuttamat vahingot, kun laaduntarkkailu petti näin pahasti.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Missä käräjäoikeudessa muuten käsitellään jumalaa vastaan nostetut kanteet?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei ole mitään viallista eikä pahaa.. eihän jumala sellaista tietenkään loisi. Kaikella on tarkoituksensa,koska kulkemattomia ovat herran tiet.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Sama kysymyksenasettelu kuuluu robotteihin, jotka päätyvtä tekemään mahdollisesti vahingollisia tekoja tai valintoja. Onko vastuu robotilla vai ne kehittäneillä ihmisillä?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kehittäjillä toki, jos he ovat jättäneet robotit ilman pois päältä kytkemisen mahdollisuutta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Nato-jäsenyyden kannattaminenkin voi kehittyä eräänlaiseksi uskonnoksi!

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Nato-jäsenyyden kannattaminen on itsesuojelua.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Joillekin tämä voi kuitenkin kehittyä ainakin uskonnon korvikkeeksi samalla tapaa kuin kommunisteille ennen vanhaan Neuvostoliitto.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Löysin kesällä antikvariaatista erittäin mielenkiintoisen kirjan nimeltä ”Tuntematon suomalainen sotilas”.
Kirja on koottu Talvisodan aikaisista rintamasotilaiden kirjeistä. Käsikirjoituksessa oli noin 4000 kirjettä. Lotta Svärd järjestö kokosi kirjeet kirjaksi ja se julkaistiin vuonna 1941. Fanni Luukkosen esipuhe on päivätty 6.11.1941.
Kirjan kirjeissä tulee selkeästi esille Luojan olemassaolo.

I. IHMISKUNNAN KORKEIMPIEN ARVOJEN PUOLESTA

Isien uskon puolesta.

Tässä pari näytettä rintamasotilaiden kirjeistä:

”Teltassa 27.1.1940 --- Nythän pojat näkivät täällä semmoisen Rauhanenkelin, joka suojelee siivillään meitä puolustaessamme omaa rakasta isänmaatamme. Olihan silloin maailmansodan aikana myös samanlainen näky taivaalla ja sehän suojeli Ranskan armeijan voittoon” (sivu 36).

”12.2.1940 --- Tässä sodassa tapahtuu paljon ihmeellisiä asioita. Kannaksella kertovat nähdyn enkelin. Enkeli oli seissyt suomalaisten ja ryssän linjojen välillä, selkä Suomeen päin, kädet ja siivet leväällä. Tämän oli nähnyt 600 suomalaista miestä ja sitä kerrotaan totena” (sivu 38).

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset