pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Supo varoitti Venäjän maakaupoista

Suomessa on nyt 10 vuotta ihmetelty venäläisten Suomessa tekemiä erikoisia maakauppoja, joissa maata ostetaan maanpuolustukselle tärkeiden alueiden vierestä tai jopa sisältä. Tänään Supo julkisti sen, mitä asiaa tuntevat ovat jo kauan kertoneet: Venäjä hankkii tiettyjä kiinteistöjä selvästi sotilaallisiin tarkoituksiin. Tarkkaan ottaen Supo ei lausunnossaan maininnut Venäjää nimeltä, mutta hölmömpikin ymmärtää asiayhteydestä, mitä maata Supo erityisesti tarkoitti. Ja löytyihän heti muutamia Venäjää päin syvästi kumartavia poliitikkoja, jotka jo ehtivät todeta, ettei mitään maata mainittu.

Vaikka Venäjä on Suomessa tehnyt lukuisia kiinteistökauppoja, jotka ovat päätyneet viranomaisten tietoon, kannattaa muistaa, että nyt selvitettiin vain jäävuoren huippu. Ei tarvitse olla insinööri osatakseen kertoa, että suomalaisten venäjäystävien nimissä tehdyt kaupat jäivät toistaiseksi piiloon. Jos maakauppoja on tähän asti tarkasteltu vain venäläisten tekeminä, tarkastelu kannattaa ulottaa kaikkiin kauppoihin ja omistuksiin strategisten alueiden läheltä. Venäjä on tunnettu shakkimestarien maa, joten olisi järkevää teettää kaikkein tärkeimmät kaupat tai maanvuokrat puhtaasti suomalaisnimissä. Tämä ei herätä huomiota juuri lainkaan, mutta sotilaallinen tarkoitus tulee hoidettua. Kun viranomaiset tarkkailevat sitä mitä venäläiset haluavat,  muualla voi jo touhuta.

10 vuoden ennakkovalmistelu on pitkä aika ja tällä hetkellä Venäjällä on niin paljon kohteita hallussa, että enää tarvitaan miehet ja osa kalustosta. Takuuvarmasti Suomesta jo löytyy osa sotilaallisesta materiaalista, eli se on pystytty tuomaan tänne pikku hiljaa. Sotilaskalustoksi käyvät täällä Kotkan, Helsingin ja Turun satamissa olevat kymmenet venäläiset pikaveneet ja voimakasmoottoriset jahdit, jotka ovat täällä valmiina käyttämättöminä odottamassa ja niitä huolletaan jatkuvasti. Asiasta kirjoitti 2015 Iltalehden toimittaja Tuula Malin. Veneitä voi pitää epälineaarisen sodan torpedoina, joilla voi kunnon kärjellä varustettuna hölmömpikin sotilas upottaa minkä tahansa laivan syväväylälle.  

Onko kukaan muuten oikeasti tutkinut noita kiinteistöjä tarkemmin? Varuskuntien lähistöt, syväväylät, tietoliikenteen solmukohdat, lentokentät ja satamat ovat tärkeitä sotilaskohteita ja ikävä yllätys voi tulla eteen yhdessä yössä. On siten ylimielistä väittää, että kohteita voidaan tarkkailla tai luvattomaan rakentamiseen puuttua ajoissa. Supon mukaan Suomessa on jo tällä hetkellä paljon venäläistä tiedusteluväkeä. Supo kiinnitti huomiota myös kaksoiskansalaisten velvollisuuteen auttaa Venäjän hallintoa myös ulkomailla. Suomalaisen oman 5. kolonnan määrää voi vain arvailla. Ei siten tarvita suuria määriä vihreitä miehiä lomailemaan tänne Suomeen, kun saadaan merkittävää tuhoa aikaiseksi. On tietysti tärkeää havaita, jos muutamissa viikoissa Suomeen matkaa lomalle muutamia tuhansia vihreäpukuisia pieniä miehiä. Onko näiltä osin koneisto valmis havaitsemaan uhan?

Suomessa ihmetellään kun venäläisten maanostajien taustat eivät selviä tai tiedot ovat vääriä taikka ostajat ovat muuten tavoittamattomissa. Onpa vaikeaa. Mikä estää tekemästä lainmuutosta, joka velvoittaa kiinteistön omistajat tai vuokraajat rekisteröitymään tai asettamaan suomalaisen yhteyshenkilön ottamaan tiedoksiannot vastaan uhalla,  että kiinteistöt lunastetaan valtiolle? Näin tehdään sivistysvaltioissa. Eduskunta voi tehdä lainmuutokset heti ja rekisteröityminen voidaan vaatia kaikilta pienen siirtymäajan kuluessa. Tavoittamattomia omistajia vastaan voidaan säätää laki kuulutusmenettelystä, eli jos omistajia tai heidän edustajia ei tavoiteta kohtuullisessa ajassa, ei heillä voi olettaa olevan intressiä kiinteistöäkään kohtaan. Ehdotus on vapaasti sovellettavissa.                                       

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Omistuksissa on erikoisia piirteitä, ostavat mökkejä joista eivät maksa kiinteistöveroja, eikä mökeillä käydä. Jo kauan aikaa sitten. Vuosia sitten maakaupoista nousi isompi meteli mediassa, kun kyseltiin sen vastavuoroisuuden perään. Miksi venäläinen saa Suomesta ostaa maata, eikä suomalainen saa ostaa venäjältä?

Asiaa seliteltiin sillä, kun Suomessa ihmisiä pitää kohdella tasa-arvoisesti lain edessä. Minusta pitäisi lainsäädännössä olla periaate, joka antaisi mahdollisuuden, jonka mukaan myös voidaan säätää lakeja joissa toisen maan kansalaisiin sovellettaisiin samanlaisia periaatteita, kun toisessa maassa sovelletaan suomalaisiin.

Venäläiset myös osaavat kyllä asiallisestikin investoida Suomeen. Siitä on esimerkkejä Itä-Suomessa. Sellainen toiminta on tervetullutta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tuo kuvaamani lakiehdotus on olemassa monissa maissa Euroopassa. Se vaikuttaa olevan tasapuolinen ainakin nopealla tarkastelulla tsekattuna. Sitähän voi vähän viilata valiokunnissa.

Käyttäjän AriPesonen1 kuva
Ari Pesonen

Sinänänsä mielenkiintoista, että muutama vuosi sitten suomalaiset viranomaistahot (esim. Maanmittauslaitos) tekivät venäläisille venäjänkielisiä ohjeita, miten Suomesta ostetaan maata ja rakennetaan sitten kaiken maailman rakennelmia noille ostetuille tonteille. Myös suuri metsänomistaja Tornator Oy:llä oli vastaavanlaisia kirjallisia ohjeita, jotta maat ja rannat olisi saatu myytyä venäläisille.

Tuokin myyntihalukkuusasia osoittaa suomalaisten sinisilmäisyyttä.

Noita ohjeita venäläisille manomistajille löytyy, ja netti on niitä pullollaan suomalaisviranomaisten laatimana:

https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.maanmittauslaitos.fi/sites/default/files/Kiinteiston_ja_asunnon_hankinta_Suomessa_(po_russki).pdf&ved=0ahUKEwi5m6Tio4jQAhUMESwKHeHvBFYQFggfMAE&usg=AFQjCNFqCIwC8Z8a4so5hWbyEXR7ttL7hw

https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&ur...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Tähän mennessä maakauppaepäilijöitä on pidetty epäuskottavina mutta pikku hiljaa viesti menee perille. Supossa ei olla ihan virkamiesten hölmöimmästä päästä ja heillä on oikeasti tietoa käytössä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos Supolla on tietoa pienien vihreiden miesten majapaikoista niin toivottavasti tekevät muutakin kuin valittavat asiasta julkisuudessa. En voi mitään, mutta minusta tuo kuulostaa vainoharhalta. Olen kai sitten sinisilmäinen, kun en millään jaksa uskoa, etteikö suurin osa kiinteistöjen ostajista Suomessa olisi ihan tavallisia piruparkoja.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #45

Kerropa, mihin ihan tavallinen piruparka tarvitsee kannattamattomia teollisuuskiinteistöjä tai tyhjillään olevia majoituslaitoksia sotilaskohteiden, linkkimastojen, liikennesolmukohtien tai muuten poikkeusolojen kannalta merkittävien kohteiden läheisyydestä. Mistä sillä piruparalla on rahaa juuri siihen kohteeseen, ja miksi hän ei osta rahoillaan vapaa-ajan asunnoksi sellaisia kohteita kuin suurin osa meistä suomalaisista mieluummin ostaisi? Miksi se piruparka haluaa ostaa välikäden avulla suurehkon Suomen Merivoimien käytöstä poistetun aluksen, joka väriltään ja muutenkin muistuttaa edelleen erehdyttävästi Merivoimien aluksia?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #55

No jos jotkut yksittäiset kaupat näyttävät hämäriltä, miksi Supo ei puutu suoraan niihin? Julkisuudessa tällaisista asioista on yleisellä tasolla turha valittaa. Kaikkien venäläisten rankaiseminen olisi pelkkää aivotonta populismia. Ja jos Suomi on täynnä venäläisten viranomaisten bulvaaneja ja agentteja, kuten väität, ei siitä edes seuraisi mitään.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #69

No eihän siitä seuraakaan! Elämme uussuomettuneessa maassa, ja Venäjän tiedusteluorganisaatioita voi vain onnitella pitkäjänteisyydestään ja taitavuudestaan:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016110222557192_u...

Suomen turvallisuudesta vastuussa olevat viranomaiset on kastroitu eunukeiksi sekundatasoisen parlamentaarisen lainsäädäntötyön ja porsaanrei'istä piittaamattoman välinpitämättömyyden avulla.

Ei auta, vaikka ongelmista käydään keskustelua aina eduskuntaa myöten, jos sinne äänestämiämme kansanedustajia ei kerta kaikkiaan kiinnosta suomalaisten kohtalo pahojen päivien tullen. Demokratia on siitä raaka järjestelmä, että siinä kansa saa sellaiset päättäjät, jotka se on ansainnutkin.

Kuka tässä muka puhuu "kaikkien venäläisten rankaisemisesta"? Se on ikioma olkiukkosi, jolla ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

Sen sijaan, Iltalehden linkissään uutisoimien tapausten kaltaisten emämunausten syntyminen pitäisi vastaisuudessa ehkäistä ennalta, ja olisi ryhdyttävä toimenpiteisiin jo tapahtuneen vahingon minimoimiseksi, mahdollisesti purkamalla jo toteutuneet pahimmat kaupat vaikka poikkeuslainsäädännöllä. Mutta niinhän ei tietenkään tapahdu -- poliitikkomme kun ovat niitä mitä ovat.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #69

Ei kai kukaan vastusta kaikkien venäläisten kaikkia maakauppoja?

Mainitussa Skinnarvikissa Merivoimat yritti estää kaupan, mutta ei auttanut. Metsähallitus myi. Nyt meillä on varikon suoja-alueen sisällä ja sen välittömässä läheisyydessä omistusta, josta kukaan ei tunnu tietävän mitään. Vaikka uskoisi että asia on täysin vailla pahoja aikomuksia, onhan silti helvetin huolestuttavaa jos emme tiedä kuka saa ja kuka ei saa varikon portista kulkea.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101618750368_u...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #75

On idioottimaista lainsäädännön puutetta, että poikkeusolojen suunnitelmien kannalta sijainniltaan kriittisten kiinteistöjen kauppa ei ole Suomessa luvanvaraista. Ruhtinaallisista työsuhde-eduista nauttivat kansanedustajat saisivat hävetä, samoin kuin kaikki hallitukset, jotka eivät ole tehneet lakialoitteita räikeiden ongelmien korjaamiseksi.

Valtiovalta näyttää suhtautuvan äärimmäisen halveksivasti omien sodan ajan joukkoihin sijoitettavien reserviläistemme henkeen ja terveyteen. Välinpitämättömyyden takia poikkeusoloissa jouduttaneen ensin valtaamaan hallintaan oma valtioalue tappioita kärsien, puhumattakaan silkasta nuukailusta johtuvasta aseellisesta alivoimasta suhteessa vastustajaan.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Itse olen siinä käsityksessä, että nuo maa-aluehankinnat on tehty pelkästään Suomen pitämiseksi varpaillaan.

Ostot on tehty niin läpinäkyvästi, ettei niitä jaksa uskoa Troijan hevosiksi. Viesti on siis se, että "olemme täällä - varokaa tekemisiänne".

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Läpinäkyvyydessä voi olla kyse harhauttamisesta, kuten olemme viime aikoina huomanneet. Miten siis ne kaupat, jotka jäivät piiloon?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Harhautus toimii siinä hetkessä, jossa se tehdään. Nyt jos näissä julkisissa kaupoissa olisi kyse harhautuksesta, niin tällä "harhautuksella" olisi vain saatu mielenkiinto heräämään niitä peiteltyjä hankintoja kohtaan.

Minusta tässä on kyse samasta vaikuttamistavasta kuin mitä Venäjä teki hetki sitten Ruotsissa lähettämällä venäläisrekkareissa olevia henkilöautoja sotaharjoitusalueille ja ihmisiä kyselemään ruotsalaisilta sotilailta "sotasalaisuuksia".

Venäjän painostustoiminta meitä kohtaan tässä on kyseessä.

Mielenkiinnolla olen jo odotellut, että josko Venäjä järjestäisi jonkinlaista näkyvää liikehdintää jollakin hankkimallaan kiinteistöllä...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #18

Noita venäläisiä on aina juossut sotaharjoitusten perässä, milloin ollaan oltu liikkeellä diplomaattien voimin, milloin maassa asuvien toimesta. Urkkijoita on ollut aina.

Nyt kyse on jostain muusta ja suuremmasta kuviosta, joka on käynnistynyt Putinin aikana. Putin haluaa todella palauttaa Venäjän keisarikunnan rajat ja korjata historian virheet. Kun aiemmin oli puhetta Putinin yhdestä entisestä luottomiehestä Alexander Duginista, hänen Novorussija-oppinsa on täysin selvästi iskostunut Putiniin ja Putinin kenraalikuntaan. Kannattaa tutustua Duginin taustoihin ja varsinkin siihen, miten herra näkee Suomen aseman Venäjään nähden. Nyt herrat ovat riidoissa, mutta mitä jos sopu syntyy tai Putin saa seuraajaksi kahta pöllömmän? Nykyinen keski-iässä oleva kenraalikunta on kuitenkin oppinsa ammentanut Duginilta, mikä on pelottava ajatus.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Supo varoitti Venäjän maakaupoista.

ooo
Supon pitäisi varoittaa _ennen_ kaupantekoa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Jorma "Supon pitäisi varoittaa _ennen_ kaupantekoa."

Näin olisi pitänyt ja kyllä täällä Usarissakin näitä kauppoja jo silloin ihmeteltiin suuresti. Mutta, mutta, kun pitää olla tuota tasa-arvoa! Haloo, mutta eihän me saada ostaa tilkkuakaan maata Venäjältä - onko se sitten tasa-arvoista?

Ainakin lainsäädäntö olisi pitänyt olla siitä, että mistä ja kuka saa ostaa. Sinisilmäiset suomalaiset päättäjät heräävät yleensä vasta sitten kun jotain tapahtuu ja on jo liian myöhäistä tehdä mitään...

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Suna Kymäläinen teki eduskunnalle ehdotuksen venäläisten maakauppojen ehkäisemiseksi. Sinisilmäinen eduskunta torppasi aloitteen. Kyllä joku päivä vielä harmittaa. Miten Suomessa voidaan olla näin uskomattoman höveleitä, kun naapuri ei anna vastalahjaksi mitään. Taitaa haaveilla / olla strategisesti suunniteltuna samat toimet mitä teki Krimillä. Vähän jo pelottaa sellainen.

http://www.hs.fi/politiikka/a1413943078060

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Huolestuttavinta on se, että niin kauan kuin "pienet vihreät miehet" eivät liputa mitään puolta eivätkä käy avoimiin taistelutoimiin, vastuu mahdollisten ongelmien hoitamisesta kuuluu poliisille, jonka saralle kuuluu terrorismin hoitaminen.

Suomen poliisilla vain ei ole minkäänlaista kykyä tai keinoja aloittaa vastatoimia pienten vihreiden miesten ryhtyessä pimeyden töihin.

Suomessa on n. 60 000 venäläistaustaista pysyvästi asuvaa henkilöä. Jos heidän joukostaan löytyy tänne sijoitettuina vaikkapa sata spetznaz koulutettua taistelijaa, niin he lamauttavat koko Suomen vuorokaudessa tuhoamalla viestiverkoston ml. virve ja määrätyt osat sähköverkostosta.

Jatko onkin jo pelkästään mielikuvituksen varassa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Juuri näin. Onko rajalla järjestelmä, jolla kiinnitetään huomiota eri rajapisteissä kautta tulleiden miesten samankaltaisuuteen ja esim. matkan tarkoitukseen ja päämäärään? Tietoja pitäisi yhdistellä viikkojen ajalta, ja epäilen että järjestelmää ei löydy.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström

On hyvä myös muistaa, että mahdollisen kriisin sattuessa voidaan julistaa poikkeustila laki voimaan ja tämän perusteella takavarikoida em. Kiinteistöt. Toki tällaiset uutiset uppoavat helposti nukkuvaan kansaan joka ei jaksa edes ajatella itsenäisesti.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Entä jos pienet vihreät miehet ehtivät toimia ennen mitään poikkeustilan julistusta?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Sinähän Pertti olet toisessa ketjussa ilmaissut suurin piirtein että Suomi olisi ihan herran kukkarossa osana Putinin valtakuntaa. Eli kun puhut vihreistä miehistä niin tarkoituksesi on pelotella suurella ja mahtavalla.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen Vastaus kommenttiin #77

Nyt olet Sini käsittänyt hieman väärin. Olen tietenkin yrittänyt kuvata, mihin voidaan nykyisellä menolla joutua!

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Voidaanpa hyvinkin mutta ei tilanteessa jossa alkaa tapahtua nopeasti. Suomi luulee hallitsevansa mutta hallitseeko yllätykset? Siinä vaiheessa kun kiinteistöjä aletaan suunnitella ottaa haltuun, vastapuolen hommat on jo tehty. Tuo oli yksi viranomaisselitys jokunen vuosi sitten, ei päde enää Krimin jälkeen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kansako nukkuu, vai viranomaiset?

Jos poikkeustilaa varten on odotettava mahdollisen kriisin puhkeamista, silloin ollaan jo auttamattomasti myöhässä. Kyllä kansalliselle turvallisuudelle olennaiset asiat on voitava hoitaa kuntoon jo normaaliaikoina.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Me olemme niin heikosti valmistautuneet ja kyvyttömiä suhtautumaan mihinkään niistä ikävistä suunnista, joihin tämä maailma on mahdollisesti menossa.

Virheitä on tehty ihan vaan siksi, ettei "2000-luvulla enää". Ollaan leikitty ja leikitään kuin kaikki olisi muuttunut jotenkin radikaalisti.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Ennenhän oli asunto-osakeyhtiöissäkin ulkomaalaispykälä, jonka nojalla ulkomaalainen ei voinut ostaa osaketta. Se kuitenkin kumottiin 30.12.1992 ja tilalle tuli seuraavan vuoden alusta laki ulkomailla asuvien ja ulkomaisten yhteisöjen kiinteistönhankintojen valvonnasta. EU:stakohan johtui että sekin kumottiin 1999, mutta tilalle olisi ollut syytä säätää laki, joka olisi koskenut muita kuin EU-maiden kansalaisia.

https://www.edilex.fi/smur/19991299

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ennen EU:ta Suomi piti itsepintaisesti kiinni lainsäädännöstään, jonka puitteissa ulkomaalaisten oli sangen vaikea ostaa mitään kiinteistöä täältä. EU-direktiivien vuoksi tuota lakia jouduttiin muuttamaan, mutta miksi piti mennä aimo harppaus pitemmälle, eli sallia maan osto kaikille, kun EU:lle olisi riittänyt vain se, että maanosto sallitaan EU-kansalaisille?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Tyhmästä päästä kärsii taas koko ruumis, joskin olisi voinut käydä niin että kaksoiskansalaisuuden omaavia olisi hyödynnetty maakaupoissa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Samahan tuo kaksoiskansalaisuuden hyödyntämismahdollisuus on ollut kautta aikojen. Ei ehdottamani lainlaatimistapa sitä ongelmaa olisi sukeuttanut.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #20

No niinpä tietysti. Valtion etuosto-oikeus kaiketi olisi paras tae.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Suomalaisten perusluonteeseen kuuluu yleisesti vallalla oleva hyväuskoinen hölmöys ja se tulee esille myös näissä maakaupoissa. Monelle suomalaiselle olisi viisasta tutustua professori Aleksandr Duginin teeseihin hänen kirjassaan ”Geopolitiikan perusteet: Venäjän geopoliittinen tulevaisuus”. Doktriinin perusteet löytyvät netistä. Siinä Suomen osuus ei näytä kovin ruusuiselta.

Historiallista faktaa: Presidentti Risto Ryti kirjoittaa sotasyyllisyysoikeudenkäynnin puolustuspuheessaan seuraavaa:

”Suhteemme Venäjään olivat rakentuneet seuraavalle pohjalle: Venäjä oli tunnustanut Suomen itsenäisyyden tammikuun 4 p:nä 1918, Tarton rauha oli solmittu lokakuun 14 p:nä 1920, 1922 oli tehty sopimus rajarauhan turvaamisesta rajalla Laatokalta Jäämereen, 1928 päätettiin sopimus paikallisten rajavälikohtausten selvittämisestä Karjalan kannaksella, 1932 oli maiden välillä tehty hyökkäämättömyyssopimus, johon liittyi myös määräykset riitojen rauhanomaisesta ratkaisemisesta sekä sopimus sovittelukomission asettamisesta. Hyökkäämättömyyssopimus oli v. 1934 uudistettu olemaan voimassa v:n 1945 loppuun” (sivu 12).

Kaikesta tästä huolimatta invaasio idästä alkoi 30.11.1939, kun Talvisota syttyi. Nyt tunnutaan olevan taas samassa tilanteessa Euroopassa, jossa sopimuksia ei tunnuta kunnioitettavan. ETYJin päätösasiakirja (Helsinki Final Act) vuodelta 1975 on tästä konkreettinen esimerkki.

Mitä presidentti Risto Rytin puolustuspuheeseen muutoin tulee, se on erittäin mielenkiintoista ja historiallisesti arvokasta luettavaa. Kirja ”Risto Rytin puolustus” julkaistiin näköispainoksena vuonna 1989.

Google: Osnovy geopolitiki

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Duginista voisi tehdä oman kirjoituksen. Kiinnitin herraan huomiota jo pari vuotta sitten. Ei ihan normijamppa vaan vaikutusvaltainen kaveri, joka on toiminut Venäjällä sotilaiden kouluttajana eri akatemioissa.

Suomen tulevaisuus on todella synkkä, mikäli Duginin opit otetaan Venäjällä laajemmin käyttöön. Kenraalien kaveri eikä Putin uskalla tehdä hänen kohdallaan normipoistoa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Duginhan on Putinin aivot. Oman juttunsa arvoinen todella.
“If you are in favour of global liberal hegemony, you are the enemy.”
― Alexander Dugin

http://crookedtimber.org/2015/03/10/who-is-aleksan...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #54

Olihan tuo Foundations of geopolitics: The geopolitical future of Russia tuttu? Joku taisi siihen jo viitatakin. Kirjoitapa Irja juttu herran touhuista.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Pasi Majuri otsikoi: "Supo varoitti Venäjän maakaupoista"

Supo ei varoittanut Venäjän eikä edes venäläisten maakaupoista eduskunnan hallintovaliokunnalle antamassaan selvityksessä. Siinä arvioidaan yleensä ulkomaalaisten tekemien maakauppojen mahdollista väärinkäyttöä.

Majurin ja kommentoijien tiedot perustuvat iltapäivälehtien myyntilööppeihin. Eikä suinkaan ensimmäistä kertaa.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Raimo Lintunen tulikin noepasti puolustamaan entisiä aateveljiään. Hän ei kuitenkaan, ilmeisistä syistä, halua nähdä tuota ongelmaa joka on jokaisen kansalaisen nähtävissä ollut jo vuosikausia. Siihen ei tarvitse edes hyvää mielikuvitasta nähdäkseen sen vaan ihan maalaisjärkeä. Se ilmeisesti puuttuu Raimo Lintuselta.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rauno Lintunen

Maakauppojen rajoittaminen ulkomaalaisilta on oikean suuntainen pyrkimys. Samoin hallituksen esitys, että jatkossa tuhannet virkamiehet joutunevat tekemään tiliä ulkomaisista yhteyksistään.

Lakiluonnoksen mukaan kaksoiskansalaisilta viedään mahdollisuus hakeutua kansallisen turvallisuuden kannalta tärkeisiin valtion virkoihin. Tällaisia virkoja on muun muassa Puolustusvoimissa, ministeriöissä, poliisissa, tullissa ja muissa keskeisissä virastoissa. Näissä tehtävissä ei sallittaisi kaksoiskansalaisuutta.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Mitä ihmettä? Minähän vain oikaisin Pasi Majurin ja kommentoijien väitteen Supon lausumasta. Siinä ei sanota mitään Venäjän maakaupoista.

Venäjän maakaupoista vouhkaaminen on iltapäivälehtien myynninedistämistä ja Ylen uskollisuutta mediapoolin määräyksille.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Lue kirjoitukseni ennenkuin alat tuon perinteisen itkun.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Venäjällä löytyy luovuutta sodan sunnittelussa, kun Suomessa tutkitaan historian kirjoja.

Olen koonnut alla olevaan blogini linkkiin viimeisien vuosien Venäjän uusimman lainssäädännön, jolla on merkitystä sodan valmistelussa.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/166287-v...

Käyttäjän MattiNevalainen1 kuva
Matti Nevalainen

"Mikä estää tekemästä lainmuutosta, joka velvoittaa kiinteistön omistajat tai vuokraajat rekisteröitymään tai asettamaan suomalaisen yhteyshenkilön ottamaan tiedoksiannot vastaan uhalla, että kiinteistöt lunastetaan valtiolle? Näin tehdään sivistysvaltioissa. "

Voisitko määritellä tiedoksiannon ja miten omistajan tai vuokraajan on vastattava tiedonantoon. Koskisiko em. menettely kaikkia ulkomaalaisia maanomistajia tai vuokraajia ? Toimitaanko sivistysvaltiossa todella niin että valtiolla on oikeus pakkolunastaa yksityistä omaisuutta jos "venäläisten maanostajien taustat eivät selviä tai tiedot ovat vääriä taikka ostajat ovat muuten tavoittamattomissa? Venäjän valtio tavoittamattomissa tai tiedot vääriä ??? Eivätkö ulkomaalaiset maksa vuokraa tai kiinteistöveroja Suomeen ?

Uusi laki vai lakimuutos mistä olemassa olevasta laista, hra lakimies.

"On tietysti tärkeää havaita, jos muutamissa viikoissa Suomeen matkaa lomalle muutamia tuhansia vihreäpukuisia pieniä miehiä. Onko näiltä osin koneisto valmis havaitsemaan uhan?"

Supo toki on 27.9 antamassaan lausunnossa huolestunut koska "ISILin tiedetään soluttaneen Eurooppaan suuntautuvia pakolaisvirtoja. Suojelupoliisin tietoon on viimeisen vuoden aikana uskottavia vihjeitä Suomeen saapuneista terroristitaustaisista henkilöistä.=

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

En määrittele tiedoksiantoa, koska se on suomenkielessä jo tehty. Samoin tiedoksiannosta hallintoasioissa on olemassa laki, joka määrittelee mitä yleensä annetaan tiedoksi ja miksi.

Jos omistaja tai haltija on selvästi nimetty ja saa tiedoksiannon, on ihan sama, miten hän siihen reagoi. Nykyään on suuri ongelma, ettei omistajia tai haltijoita löydy taikka heidän tietonsa ovat väärennettyjä tai muuten epäselviä. Pääasia on, että asiat saadaan annettua tiedoksi. Lakimuutos tai uusi laki kannattaa tehdä siten, että se koskee kaikkia kiinteistönomistajia tai -haltijoita. Näin se menee varmemmin läpi.

Valtio jo nyt pakkolunastaa maita ja silti eletään sivistysvaltiossa. Mikä siis estäisi tekemästä lakimuutoksen tai uuden lain, jolla esim. kiinteistön omistusoikeuden tai muun vastaavan kiinteistölle merkityksellisen seikan ollessa epäselvä tai väärennetty, kiinteistö otetaan valtiolle? Jos todetaan, että kiinteistöllä ei ole omistajaa tai omistajatiedot on väärennetty tai ei muuten tiedetä kuka siitä vastaa, luonnollisin vaihtoehto on määrätä se valtiolle. Kun se perustuu lakiin, kyse on yhtä normijutusta kuin aamukahvin keitto.

Venäjän valtio on toistaiseksi olemassa joten tiedoksiannot onnistuvat. Mutta jos Venäjän valtio laiminlyö täällä velvoitteita, se joutuu maksamaan. Jos velvoitteet ovat suuret, kiinteistö voitaisiin määrätä valtiolle, joka hoitaa lopputilitykset. Ulkomailta maksetaan tänne kyllä, mutta mitä jos kaikki laiminlyödään ja esim. valtion saatavat ovat jo kiinteistön arvon suuruisia eikä kukaan ilmoittaudu vastaamaan tai omistajaa ei löydy?

Maakaaressa on jo hyvät säännökset muun muassa kiinteistön kirjaamisesta, mutta lakimuutoksilla homma voidaan hoitaa paremmaksi. Lakimuutos voidaan hoitaa muuttamalla nykyistä lakia pykälien osalta tai säätää suoraan uusi laki. Tiedoksiannosta kiinteistön omistajalle voisi tehdä vaikka oman lain. Itse asiassa olin jo aamulla aikaisin yhteydessä asiasta kansanedustajaani, ettei jäisi ihan puheasteelle.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Suomalaisilla maan myyjilläkin on vastuunsa Suomen turvallisuudesta. Ei pidä pelkän rahan perässä juosta, vaikka se markkinatalouteen kuuluukin.

Käyttäjän PeliSuomi kuva
Pertti Lindeman

Niin juuri Jouni ja siksi meidän perhe ei venäläisille maata myynyt vaikka 100.000€ olisi enemmän saanut.

http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/189620-m...

Käyttäjän MaunoVoutilainen kuva
Mauno Voutilainen

Kun mainitaan tämä 400 000:n suomalaisen luottokelvottoman muodostama turvallisuusuhka, että olisimme helpompia käännytettäviä esimerkiksi itänaapurin ja/tai muslimiterrorismin toimesta toimimaan agenttina, siis tekemään maanpetoksen, niin itse olen täysin luottokelvoton, joku 600-700 € on akviivisella velalla pääomaa, koko summa reilut 3000 €, silti en alkaisi mihinkään vilppiin, kun on tämä Hankasalmen tekopitäjästä periytyvä rehellisyys ja ahkeruus, ei käy vilppi, ei!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hui, koska alkaa liikekannallepano, pitääkö jo kaivaa torrakot piilosta esiin?

Suojeluskunnat perustettava heti, ja rautaa rajalle!!

Marko Parkkola

Venäjän on toimittava kohtuullisen nopeasti. Suomalaiset taistolaiset ym. Venäjä-mieliset alkavat olla sen verran vanhoja, että heistä alkaa aika jättämään. Peliliike on tehtävä ennen tätä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Poikaseni, huoli pois. Kommunistien keski-ikä on koko kansaan verrattuna todella korkea, elleivät joudu ammutuiksi. Jälkikasvukin on kyllä koulutettu ajattelemaan ja toimimaan.

Marko Parkkola

Arvasin tämän! Jälkikasvu on aivopesty. Onneksi siihenkin on olemassa lääkkeet. Kyllä tästä sairaudesta vielä eroon päästään.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #34

Niinpä. Natsilääkärit määrittivät 1930-luvulla kommunismin epäarjalaiseksi aivoperäiseksi fyysiseksi sairaudeksi.

Wikipedia/Pekka Siitoin: "Arjalaisia en ammu. Mutta jos tulee joku muu..."

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #38

Tulihan se natsikortti sieltä. Kommunismi on jo ideatasolla niin idioottimainen ettei se toimi edes teoriassa. Käytäntö taas on osoittanut, että vielä vähemmän homma pelaa oikeassa elämässä. Aika hoitaa kommunistit aatteineen. Pohjois-Korea on viimeinen linnake Kotkan kaupungin kanssa. Täällä kommunismi johti viime sotien aikaan maanpetturuuteen asti.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #40

Kommunismi aatteena on olematon uskontoon verraten.
Irak ja Afganistan sodat eivät pääty voittoon kun vastapuolella on uskonto.
Aleppo ei taivu kun uskonto on vahva, suomalainen kommunisti olisi jo luovuttanut.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #48

Älä erehdy pitämään islamia pelkkänä uskontona. Islam on totalitaristinen ideologia, joka kattaa uskonnon ja politiikan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #49

Niinhän sitä suomalaisiakin on aikanaan johdettu raamatulla ja nyt me viemme oikeata oppia sotilailla Afganistaniin.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #52

Hmm. Nyt täytyisi lukea Suomen historiaa vähän uudestaan, mutta en muista, että papisto olisi meitä käskyttänyt koskaan. Jotain Ruotsin kuningasta ja Venäjän keisaria täällä on käynyt suutansa soittamassa, mutta että papistoa.

No, samapa tuo. Olemme nyt demokratiassa.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #57

Papit ne kirkonkylissä raamatunvaltaa käytti omaan politiikkaansa kansalle vaikka ei ehkä historian kirjoissa.
Sama onko raamattu tai koraani paitsi koraanin valta on suurempi eikä länsimaat sitä hyväksy vaan sotivat sitä vastaan "hyväntekijöinä".

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #38

Tiesitkö, että kommunismilla ja natsismilla on eroa vain nimi ja se, että natsismissa oli enemmän liikkumavaraa yksityisomistuksen kohdalla. Sopivathan Molotov ja Ribbentrop etupiirijaoistakin hyvässä hengessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #46

Kansallissosialismissa ei myöskään totalitarismin aste ollut yhtä korkea kuin kommunismissa. Natsi-Saksa ei ollut mikään Pohjois-Korea, vaan sieltä sai matkustaa vapaasti ja sinne sai matkustaa vapaasti - niin vapaasti kuin siihen maailman aikaan ylipäätään matkusteltiin.

Berliini oli 30-luvulla yksi Euroopan kehittyneimmistä ja merkittävimmistä talouden ja kulttuurin keskuksista. Esimerkiksi kaikki suomalaiset iskelmälaulajat A.Aimoa ja George Malmstenia myöten kävivät levyttämänsä laulunsa Berliinissä, koska Suomessa se ei ollut mahdollista.

Joku onkin todennut kommunismin ja kansallissosialismin yhtenä eroavaisuutena sen, että kommunismissa kaikki pelkäävät kaiken aikaa kun taas kansallissosialismissa vain osa kansasta joutui pelkäämään osan aikaa.

https://www.youtube.com/watch?v=YKKGxNzJnqQ

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #47

Jos saan vähän piruilla, niin NL:sta ei päässyt ulos, NS-Saksasta porukkaa heitettiin ulos, tosin omaisuutensa menettäineinä, kunnes vastaanottavia maita ei enää löytynyt - eikös Kekkonenkin aikanaan purnannut, että ei juutalaisia pakolaisia Suomeen - ja Ruotsin lääkäriliitto varoitti, jotta juutalaiset lääkärit eivät voi ymmärtää Ruotsin kansan sielua.

Käyttäjän AriTauriainen kuva
Ari Tauriainen

Hyvä on myös tiedostaa,että Lintunen ja hänen aateveljensä sopivat kaikki nykyisin pikkubussiin ja Bäckman ja Putkonen takapenkkiin.

Käyttäjän MKujala kuva
Markus Kujala

Eiköhän Supolla ja puolustusvoimilla oo muutaman kerran mietitty erilaista skenaariota venäjän toiminta tavoista.
Kyllähän tälläinen avoin yhteiskunta on aika haavoittuvainen ja altis häirinnälle.
Se on sitten eri asia mitä venäjä vihreillämiehillä tai häirinnällä voi saavuttaa Suomessa.
Ei tälläistä läntistä yhteiskuntaa voi kovin helposti kaapata lypsylehmäksi. Arvokkain pääoma on enemmän henkistä ja sitä on vaikea varastaa.
On aika eri asia kaapata jotain Krimin kaltaisia venäläis mielissä pikku alueita.

Taitaa Putinin sotaretket olla enemmän sisäpolitiikka ja suurvalta aseman havittelua.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Ei kai se nyt venäläisten vika ole, että suomalaiset on vähän yksinkertaisia.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Jos Krimin osalta tyydyttäisiin pakotteisiin asia olisi mitätön.
Nyt USAssa on vallalla käsitys että Venäjä on vihollinen ja Venäjällä kansa ymmärtää USAn viholliseksi.
Kansalle on jo valmiiksi syötetty viholliskäsite joten sodan käynnistämiseen ei kansa ole esteenä kuten meillä Nato on kansan puolesta hankala.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Yksittäisissä kesämökkitonteissa ei piile mitään vaaraa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Asiassa aktiivisia pyytäisin kaivamaan esiin niiden kansanedustajien nimet, jotka mahdollistivat lainsäädännöllä venäläisten maakaupat Suomessa ja julkaisemaan nimet täällä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Käsittääkseni äänestys pidettiiin 1992 ja pääministerinä oli Aho. Tuskin löytyy tietoa netistä itse äänestyksestä ja tiedot saa eduskunnasta.. Hallituksen esitys josta äänestettiin oli HE 120/1992. Taisi kattaa kaikki ulkomaalaiset.

Käyttäjän JouniKivel kuva
Jouni Kivelä

Tuohon aikaan pelättiin lähinnä sitä, että saksalaiset ostaa kaikki rantatontit ja mökit. No se pelko oli tietysti turha.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #62

Olet oikeassa. Juuri tuo ounaksuttu saksalaisinvaasio oli seikka, joka oli ennen EU:ta kaiken aikaa ollut pääargumentti sille, että maan myymistä ulkomaalaisille ei Suomessa voi sallia. Otaksuttiin, että vapautumisen myötä saksalaismökkejä ilmestyisi joka niemeen, notkoon ja saarelmaan.

Silloin ei ymmärretty sitä, että vaikka liki satamiljoonaisesta kansakunnasta kesäisin tännekin turisteja riittää, niin kyllä ne saksalaiset paljon mieluummin matkustelevat etelään tai kotimaassaan. Puhumattakaan siitä, että he pohjimmiltaan urbaaneina ihmisinä ja säpinää kaipaavina sellaisina todella olisivat motivoituneita ostamaan erämaasta askeettista mökkiä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tämä on yksi hämmästyttävimmistä. Siis miten hemmetissä merivoimien aluskalustoa myydään ylipäätään kenellekään ilman että tunnukset on poistettu?

"Turun saaristo - meriväylät

Venäläistaustainen suomalaisyhtiö Airiston Helmi on hankkinut kymmenen vuoden aikana saaria säännönmukaisesti kaikkien saaristosta avomerelle johtavien syväväylien varrelta. Niiltä kyettäisiin tarkkailemaan ja tarvittaessa estämään kaikki meriliikenne Naantalin ja Turun satamiin. Yhtiö on ostanut merivoimien vanhaa aluskalustoa ja vaatimuksista huolimatta jättänyt muuttamatta alusten nimiä ja värejä. Venäläisomisteiset alukset kulkevat yhä Suomen puolustusvoimien tunnusten alla. Venäläinen helikopteriliikenne yhtiön omistamille saarille on puhuttanut mediassa."

http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/venalaisten_ma...

Niin ja täällä Kemiönsaarella "joku" josta ei tiedetä mitään, omistaa maata asevarikon suoja-alueella. Tonteille mennään varikkoalueen puomin kautta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tuohan pitää selvittää!!!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Myynnistä vastaava taho ei ole tehtäviensä tasalla, jos alus luovutetaan ennen kuin siitä on ehtojen mukaan poistettu tunnukset. Tosta pitäisi panna koville ennen kaikkea se virkamies, joka on kaupat allekirjoittanut ja jos tuo on oikeasti käytäntö, muuttaa pikaisesti käytäntöä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #66

Kyllä, tuohan heittää epäilyksen varjon puolustusvoimien ja puolustusministeriön päälle kuten se kulku asevarikon suoja-alueen kautta.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #66

Jos tuossa ei ole tapahtunut rikosta, lainsäädännössämme on vikaa. Kiinnostaneeko ketään toimivaltaista edes tutkinnan käynnistäminen?

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Tästä oli tietoja jo muutama vuosi sitten. En ymmärrä päättäjiä tai siis päättäjissäkin, intissä on näitä Venäjä myönteisiä niinkuin vanhan kaartin kepulaisissakin, jotka vielä istuvat päättämässä asioista. Tämän havaitsin Polynesian matkalla, jossa oli muutama vastakkaista kantaa edustava intin herra mukana. Puolisokin toisella intin hommissa ja hyvin venäläismyönteistä kantaa edustivat, että näin meillä mennään.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Tavallaan pahempi tilanne kuin YYAn aikana.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Eikä siinä kaikki, Putinilla on tontti Ahvenanmaalla.

Tontti on irrotettu suuremmasta maa-alueesta, joka siirtyi Neuvostoliitolle Pariisin rauhansopimuksella vuonna 1947. Kiinteistön omisti suomalais-saksalainen pariskunta, joten se takavarikoitiin Neuvostoliiton omistukseen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101418744303_u...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo on Putinille hyvä pakopaikka meren rannalla demilitarisoidulla aluueella, jossa voi viettää lokoisia eläkepäiviä, jotta ei joudu kokemaan Maria Antoinetten kohtaloa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Mutta se on sentään vanhaa perua. Ei tunnu niin aavemaiselta kuin esim Jannen selostamat ilmiöt.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

# 63., # 66.:

"Yhtiö on ostanut merivoimien vanhaa aluskalustoa ja vaatimuksista huolimatta jättänyt muuttamatta alusten nimiä ja värejä."

Jos joku maalauttaisi pakettiautonsa poliisiauton tavoin ja panisi sen katolle siniset vilkut, suhtauduttaisiinko Suomessa siihenkin yhtä välinpitämättömästi?

Onko valtiolla niin avuttomat lakimiehet, ettei entisten Merivoimien alusten maalauttamista siviilialuksen väreihin voida teettää uuden omistajan laskuun?

Vai haiskahtaako taustalla se kuuluisa "poliittinen ohjaus"?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Nyt ne perhanat ostavat Honkarakenteen ja pystyttävät tonteilleen hirsitaloja ympäri Suomea. Kyllä pienien vihreiden miesten ja rahassa kylpevien trollien nyt kelpaa pörrätä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Hienoa jos firma vaan kelpaa. Hirsi on paras talorakenne.

Käyttäjän MattiKinnari kuva
Matti Kinnari

Mikä vika oli edellisessä viestissäni, kun se ei tullut esiin?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei tietoa. Kokeilepa uudelleen. Minulla ei ole tapana poistella niitä. Et kai mitään sellaista laittanut minkä ylläpito poisti?

Käyttäjän MattiKinnari kuva
Matti Kinnari

PUNA-ARMEIJAN MARSSIOPAS SUOMEEN 1939

SUPOn varoitus venäläisten kiinnostuksesta tietynlaisten kohteiden läheisyydessä sijaitsevien kiinteistöjen ja maa-alueiden ostamisesta ei ole suinkaan ”huuhaata”, niin kuin jotkut mielipidekirjoittajat ovat väittäneet.
Tuonkaltaisille, tilanteen vähättelijöille, on syytä muistuttaa, miten itäinen naapurimme menetteli jo vuosia ennnen viime sotiamme 1930 - luvulla. Suomalaisten kommunistien avustuksella maassamme kerättiin suunnitelmallisesti tietoja tärkeistä kohteista, tiestöistä, silloista, viestikeskuksista jne. Tiedot toimitettiin Neuvostoliittoon, jossa niistä työstettiin ”Puna-armeijan Marssiopas Suomeen” niminen käsikirja. Siinä oli kaikkien hyökkäyssuuntien osalta tiedot tiestön laadusta, siltojen kantokyvystä, puhelinlinjoista, -keskuksista, majoittumismahdollisuuksista ja asutuskeskuksista sekä kaikesta sotilallisesti merkittävistä asioista. Siinä annettiin ohjeita erilaisten tilanteiden varalle, miten väestöön tuli suhtautua sekä mm., että Ruotsin rajaa ei saanut ylittää.
Se jaettiin sotaan osallistuneille joukoille. Suomalaiset saivat oppaita haltuunsa sotasaaliina.
Mutta vasta NL:n hajoamisen jälkeen kirjasta saatiin suomenkielinen käännös.
Sen yksityiskohtaisen tarkat kuvaukset osoittavat, että aineiston keräämisen on pitänyt tapahtua huomattavan monen asiansa osaavan henkilön voimin, alkaen jo vuosia ennen sodan alkamista v 1939. Toiminta tapahtui rauhanomaisissa oloissa sinisilmäisten hyväuskoisten suomalaisten mitään pahaa aavistamatta.

”Marssiopas Suomeen” -käsikirjan valmistelu todistaa siis osaltaan sen, että SUPOn varoitus ei todellakaan ole ”huuhaata”, vaan tosi vakavasti otettava FAKTA. Tunnustuksettomien ”vihreitten miesten” käyttö Krimin niemimaan valtauksessa antaa aiheen epäillä mahdollisuutta samankaltaiseen toimintaan täällä meilläkin. Asiaan on kiinnitettävä vakavasti huomiota ja valmistauduttava pahimman varalta. Ei olisi mikään ihme, jos hyvin onnistunut, lähes veretön kaappaus, saisi jatkoa toisaalla.

(Alkuperäinen käsikirja painettu Moskovassa 1939. Suomennus Karisto Oy:n kirjapainossa 1990)

Käyttäjän MattiKinnari kuva
Matti Kinnari

Eikö tätä voida julkaista?

Käyttäjän MattiKinnari kuva
Matti Kinnari
Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Honkarakenteen tietämys ja tietokannat ja osaaminen sopisivat hyvin b-suunnitelman rungoksi mahdollisia maakauppalainkiristyksiä käytännössä mitätöitäessä http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/225492-k...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset