pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Stubb yritti samaa kuin presidentti, surkein tuloksin

Mediassa kohkataan Stubbin myllykirjeestä, turhaan. Kyse ei ollut kovan luokan kirjallisesta ilmaisusta, vaan puhdittomasta ja mitäänsanomattomasta tekeleestä, joka enemmänkin herätti myötähäpeää kuin pelkoa. Stubb yritti vaientaa keskustelun kokoomuksen valtataistelusta, mutta epäonnistui surkeasti. Siinä missä presidentti Niinistö sai lammasmaisesti ajattelevat poliitikot vaiennettua,  Stubb sai aikaan lisää älämölöä. Eipä auttanut, pieleen meni, jälleen. Sori siitä.  

Kun presidentti Niinistö jyrähti poliitikoille vaalien alla ja määräsi erääseen nimeltä mainitsemattomaan puolustusliittoon koskevan keskustelun kielletyksi, poliitikot hiljenivät ja pienikin piipitys lakkasi kuin veitsellä leikaten. Aivan kuin äänentoistovehkeen hiljaisimman volyymin kohdalla joku olisi painanut mutea. Miksi Niinistö onnistui, mutta Stubb ei? Stubbilla ei ole samaa arvovaltaa kuin Niinistöllä. En itse juuri anna arvoa minkäänlaisen keskustelun kieltäjille, eikä Niinistönkään jyrähdystä voi pitää muuna kuin pikku tussahduksena. Jos lähtökohtana on, että nykypoliitikot saatiin hiljenemään, ei se kerro mistään muusta kuin että saman olisi todennäköisesti saanut aikaan myös mäyräkoiran pieraisu, suomenruotsalaista ilmaisua hienovaraisesti muuntaen. Keskustelu siitä järjestöstä, jonka nimeä emme saa sanoa, on väliaikaisesti loppunut, mutta asia löytynee tuota pikaa keskustelulistalta. Ehkäpä sitten saamme uuden nootin presidentiltä.   

Mitä siis kertoo Stubbista se, että hän ei saanut keskustelua tukahdutettua, vaikka teki kirjeen eteen hartiavoimin töitä, tai ainakin soitteli? Ilmeisesti sen,  että kokoomuksessa alkaa olla mitta täynnä. Surkeinta tilanteessa on se, että Stubb ei tajua vetää asiassa johtopäätöksiä,  eikä kokoomuksessa ole sen enempää henkilöä, joka vetäisi johtopäätökset Stubbin puolesta.  

On kuitenkin samaan hengenvetoon todettava, että Stubbin kirjeen aiheuttama kohu on vain myrsky napsilasissa. Osoitus siitä, että tapellaan sitä lammaslaumassakin. Jäämme siis mielenkiinnolla seuraamaan mitä seuraavaksi.    

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä Natosta keskustelua käydään, sinä et vain seuraa aikaasi. Keskustapuolueen kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen väittää, että Timo Soini on Nato-jäsenyyden kannalla, vaikka ei sitä julkisesti ole sanonut. Jos vähintään kaksi hallituspuoluetta kolmesta on Nato-jäsenyyden kannalla, päätös hakemuksen jättämisestä voitaisiin tehdä hallituksen sisäisellä äänestyksellä heti ja jäsenyyshakemus tipauttaa huomenna Naton Brysselin konttorin postiluukkuun.

Perustuslaki ei mielestäni tarkkaan sano, voisiko presidentti Niinistö tuon halutessaan estää. Siitä on kuitenkin lähdettävä, että Suomi on parlamentaarinen demokratia.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Voin veikata, että Niinistön ja Putinin välisissä tapaamisissa on puhuttu Suomen NATO-jäsenyydestä. Putin ei tietenkään pidä Suomen NATOon liittymisestä, mutta koska Niinistön ja Putinin välit ovat silti niin hyvät, on Niinistö jotenkin saanut vakuutettua Putinin siitä, ettei Suomi ole NATOon menossa. Voi jopa olla että näin lupaamalla Niinistö on saanut Putinin pysäyttämään pakolaisten tulon itärajalta. Nämä ovat tietysti salaliittoteorioita.

Kuten Majuri jo tulkitsi, on Niinistöllä arvovaltaa. Hän tuskin antaa muiden poliitikkojen pilata hänen lupauksiaan.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Noinkohan mahtaisi onnistua pelkällä hallituksen päätöksellä? Siis ylipäätään jos Natoon voisi jättää hakemuksen. Näinhän se ei suinkaan ole.

Jäseneksi halajava maa voi ilmaista tahtonsa jäsenyyteen.
Natoon kuitenkin liitytään vain ja ainoastaan sotilasliiton jäsenien yksimielisesti kutsumana. Kutsun saatuaan sotilasliittoon kutsuttu maa käsittelee kutsun oman oman lainsäädäntönsä vaatimalla tavalla ja toimittaa vahvistuskirjansa Yhdysvalloille joka taas ilmoittaa uuden jäsenen hyväksyneen sotilasliiton kutsun.

Mahtaisiko tuo Naton kutsun käsittely olla ihan vaan hallituksen sisäinen asia. Enpä usko..

Olettaisin perustuslakivaliokunnan ottavan ensin asiaan kantaa. Kai olisi hyvä selvittää, että mahtaako vaatia perustuslain säätämisjärjestyksen vai ei. En tiedä onko perustuslakivaliokunta ottanut asiaan kantaa..

EU jäsenyyden katsottiin vaativan kansanäänestyksen koska toistaiseksi meille sanotaan että elämme demokratiassa. Veikkaanpa että kansalaisten mielipide vaaditaan selvitettäväksi ennenkuin mahdolliseen Naton kutsuun vastaamme.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Ymmärsit kyllä. Hallitus voisi päättää ilmaista tahtonsa jäsenyyteen, mikä ajaisi saman asian. Prosessi nytkähtäisi liikkeelle.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #4

Olen samaa mieltä. Kiinnostuksen esittäminen Natolle on eri asia kuin liittymissopimuksen valmistelu ja hyväksyminen.

Itse olisin melkein sitä mieltä, että liittymisen mahdollistavasta laista voisi säätää eduskunnassa jopa yksinkertaisella enemmistöllä, koska Nato-jäsenyys ei aseta Suomelle sellaisia velvoitteita, jotka olisivat ristiriidassa perustuslain kanssa tai rajoittaisivat sitä. Kaikissa tapauksissa ulkomaisten joukkojen tuloon Suomeen ja oleskeluun täällä vaaditaan Suomen suostumus. Ylipäällikkyys ei myöskään siirry ilman suostumusta ja suomalaisjoukkoja käytettäisiin Suomessa suomalaisten komentajien alaisuudessa. Myös muualle määrättävistä suomalaisjoukoista päätettäisiin Suomessa. Hyväksyn kyllä näkemyksen, että laista päätettäisiin 2/3 enemmistöllä ns. supistetussa perustuslainsäätämisjärjestyksessä.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Oma käsitykseni on, että presidentti ei voi estää Suomessa lain voimaansaattamisesta vaan korkeintaankin vain hidastaa. Lopullinen ja ylin päätöksentekovalta Suomessa on eduskunnalla.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Sipilän hallituksen hallitusohjelmaan on kirjattu;
"Pohjoismaat, Euroopan unioni myös turvallisuusyhteisönä, Nato-kumppanuus, ETYJ ja YK muodostavat Suomen kansainvälisen yhteistyön puitteet. Tämän lisäksi Suomi ylläpitää hyviä kahdenvälisiä suhteita muihin valtioihin.
.....................
Suomi ylläpitää kansallisen liikkumavaransa ulko- ja turvallisuuspoliittisissa ratkaisuissaan.
Suomi on sotilasliittoon kuulumaton maa, joka toteuttaa käytännönläheistä kumppanuutta Naton kanssa ja ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä."

Tuossa vain pieni ote hallitusohjelmaan kirjatusta "ULKO-, TURVALLISUUS- JA PUOLUSTUSPOLITIIKKA" -osiosta. (linkin sivulta 34 alkaen)

http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1427398/R...

Hallitus teettää uuden ulko- ja turvallisuuspoliittisen selonteon, jonka valmistelun yhteydessä arvioidaan mahdollisen Nato-jäsenyyden vaikutukset Suomelle. Sen lisäksi laaditaan puolustusselonteko, jossa määritellään
puolustuspoliittiset linjaukset puolustuskyvyn ylläpidolle, kehittämiselle ja käytölle. Joten ei taida tällä hallituskaudella Nato-jäsenyyden hakeminen olla päiväjärjestyksessä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"Ylläpitää mahdollisuutta hakea Nato-jäsenyyttä" - Kyllä tuo on muotoiltu niin, että hallitus voisi teoriassa hakea Nato-jäsenyyttä vaikka tänään. Ei se sitä tietenkään tee, kun ei ole halua. Mutta maailmanpoliittiset suhdanteet voivat muuttua nopeastikin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ensimmäistä kertaa Stubbin yhteydessä ei tätä sanota: "Arvovaltaa ei kannata panna peliin, jos sitä ei ole."

http://yle.fi/uutiset/nakokulma_stubbin_grand_slam...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Stubb on kokeillut arvovaltansa laajuutta muutamia kertoja ja lopputuloksia on nähty yhtä usein. Silti kaveri haluaa jatkaa. Tuntuu käsittämättömältä.

Seppo Hildén

Stubb on tyhmä kun saapas.

Puolet suomalaista on käynyt lukion ja tuossa kolmen vuoden opinhahjossa näkee jo suuntaviivat mitä ihminen osaa, eli onko älliä.

Stubbin todistus kertoo karua asiaa miehestä:

Alexander Stubb, Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri
Ylioppilas v. 1988. Filosofian tohtori
Äidinkieli (ruotsi) M
Suomi L
Englanti L
Matematiikka (laaja) A
Saksa B
Reaali (vapaaehtoinen) i
Yleisarvosana M

Kaverilla on kielipäätä, mutta ne tärkeimmät avut, eli matikka (A) ja yleissivistys, reaali, oli hylätty, eli improbatur.

Eli meitä on pääministerinä johtanut mies, joka osaa olla tyhmä viidellä kielellä ja vain hymyillä. No toki sillä hymyilyllä on saanut mummojen äänet jolla mennyt eteenpäin mutta Suomelle homma on ollut katastrofi.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pitkää matikkaa tarvitsee vain hyvin harva eikä suomalaisen koulun reaalikoe ole mikään tärkeä "yleissivistyksen" lähde.

"Hymyilyllä on saanut mummojen äänet" - Samaa sanottiin aikanaan Georg C. Ehrnroothista, jonka lisäksi häntä syytettiin siitä, että hän oli tarjonnut mummoille kahvia. Todellinen syy Stubbin vastaiselle kampanjalle, kuten Ehrnroothinkin kohdalla, on hyvät suhteet läntiseen maailmaan ja erityisesti Yhdysvaltoihin.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Valitettavasti todellinen syy on osaamattomuus ja todellinen surkeus johtajana.

Jos ihmisellä on hyvät suhteet länteen ja jenkkeihin, sehän on vain hyvä ja kannatettava juttu, mutta asioita pitäisi saada myös hoidettua. Veikkaan, että Obaman koiralla on vieläkin paremmat suhteet jenkkeihin ja isäntäänsä, mutta valtion asioita se tuskin on saanut ajettua.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #13

"Obaman koira" eli dehumanisaatio. Muita tällaisia ovat "olmi" ja tietenkin "rotta." Stalin olisi sinusta ylpeä, kansanvihollisen jahti on aina armoton.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Lausunto, ettei Venäjä ole mikään suurvalta, on osoittautunut epäonnistuneeksi.

Seppo Hildén

Meillä on valtiovarainministerinä mies, joka ei erota edes sitä, mitä eroa on 90 prosentilla ja 10 prosentilla.

Tätä matemaattista tietämättömyyttään hän joutui julkisesti pyytämään anteeksi eduskunnan täysistunnossa kansanedustajilta sekä TV-yleisöltä.

Ei helvetti soikoon, mitä pahaa me ollaan tehty että meidän asioita hoitaa tällaiset tomppelit?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

"(Russia) can again use military force to provoke a crisis (or crises) in relatively low-risk, non-NATO areas such as Georgia, again in Ukraine, the Arctic, other parts of the Middle East, or even along its long border with Finland, again in the hopes of creating divisions between hawks and doves in Europe or otherwise convincing NATO to change course"

http://eurasiangeopolitics.com/2016/03/29/putins-d...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset