pasi majuri grab them by the balls, heart and mind will follow

Nalli napsahti Rinteelle, mitä tekee SDP?

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne tuomittiin 20 päiväsakkoon työriitalain rikkomisesta. Onko SDP ryhtynyt jo toimiin Rinnettä kohtaan vai odotteleeko puolue tuomion saavan lainvoiman? Noloa, SDP, noloa.

Kun demarit ovat yleensä ensimmäisenä olleet osoittamassa muita sormella milloin möläytysten, milloin saatujen tuomioiden vuoksi,  mitä siis SDP aikoo tehdä Rinteen kanssa? Onhan erikoista, että puolueen johdossa istuu mies, joka on Helsingin käräjäoikeudessa juuri ottanut tuomion työriitalain rikkomisesta. Jos sakkotuomio jää lainvoimaiseksi, pitääkö SDP Rinnettä edelleen rehellisenä ja taitavaksi tunnettuna kansalaisena? Kysymyksellä on merkitystä muun muassa siksi,  että perustuslain mukaan  nimitettävien ministerien tulee täyttää tietyt muodolliset edellytykset,  joihin muun muassa rehellisyys ja taitavuus kuuluvat. Jos SDP:n mielestä Rinteen saamilla sakoilla ei ole mitään merkitystä puoluetoiminnassa, mikä ylipäätään on puolueen kanta työriitojen sovittelusta annettuun lakiin? Onko laissa mainittujen pykälien rikkominen vasemmistopuolueelle aivan sama ja ovatko lain perusteella annettavat sakkotuomiot merkityksettömiä?

Jos Rinne lakimiehenä rikkoo keskeistä työriitalakia ja saa siitä kohtuullisen sakkotuomion, voidaan perustellusti kysyä, minkälaista taitoa tai rehellisyyttä hänellä on hoitaa esimerkiksi ministerin tehtäviä tulevaisuudessa. Ainakaan lehtien palstoilta en löytänyt käräjäoikeuden näkemyksiä siitä, miten moitittavana se piti Rinteen menettelyä. Rikkoiko Rinne tahallaan lakia vai esimerkiksi törkeästä huolimattomuudesta? Oliko siis kyse piittaamattomuudesta vai todellisesta osaamattomuudesta? 

Joissain lehtiartikkeleissa Rinteen toimia lain rikkomisessa on jopa pidetty sankarillisena. Onkin syytä kysyä,  mitä tällaisten kirjoittajien päässä liikkuu. Jos työriitalain sääntöjä voi huoletta rikkoa ja rikkojista tehdään sankareita, miksi laista ei löydy pykälää, jossa määrätään lain rikkojalle työn sankarin mitali? Toistaiseksi siellä näytetään tarjoavan rikkojille sakkoja. En ainakaan itse lähtisi paukuttelemaan henkseleitä sillä, että nalli on napsahtanut kohdalle työmarkkina-alan yhden tärkeimmän lain rikkomisesta.

SDP:ssä näyttää olevan hiljaista kommentointipalstoilla. Mitenhän olisi, jos sakot olisi saanut joku persu?       

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Perustuslaki 60 §. .. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.

Aina voidaan joustaa tarveharkinnan mukaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Missä Koskela, Kinnunen ja Jääskeläinen?

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ne on varmaan uudelleenkouluttamassa espoolaista Palania Sirola-opistolaisittain takaisin innovaatio-suomeen, joka välkkyy Rinteen päässä sen paskankuljetusputken ohella. Valco-Sorsa/ Ruskea-Rinne.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Rinne kommentoi tänään, että lakosta ei ollut metsäteollisuudelle mitään haittaa. Työantajat säästivät kustannuksissa enemmän kuin siitä syntyi vahinkoa !

No en ihmettele, miksi Suomessa ei mikään kannata. Pistämällä tehtaat kiinni tienaa enemmän kuin maksamalla duunareille palkkaa !

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

No kyllähän metsäteollisuus takavuosina harrasti työsulkua. Jostain syystä?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Olisiko oikeusistuimen pitänyt ottaa tämä tuomiossa huomioon lieventävänä asianhaarana?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #10

Ongelma ehkä kuitenkin on se, miksi "laiton lakko" ylipäätään syntyi. Syyllistyikö työnantaja työrauhavelvoitteiden vastaiseen toimintaan?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Eero Pyykkölä

Tuliko tuomioita ?

Käyttäjän raimoylinen kuva
Raimo Ylinen

Koska lakosta eli pelkästään hyötyä yrityksille, niin siksi työnantajat vaativat haasteen salaiseksi! Kyseessä oli sitä paitsi vain sopimusoikeuden rikkomus, ei siis rikosoikeuden, joten on kyllä aivan typerää nimitellä Rinnettä rikolliseksi. Rikoksestakin tuomittuja kyllä löytyy sekä eduskunnasta että hallituksista.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Antti Rinne ilmoitti miettivänsä Pääsiäisen yli, katsooko hän kortit seuraavassa oikeusasteessa. Useinhan päätökset heittävät häränpyllyä asteesta toiseen.. Kannattaa myös miettiä, olivatko Katainen, Vapaavuori, .. hyviä ministereitä?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

SDP tuhoaa maan taloutta laittomilla lakoilla ja Kokoomuksessa läiskyvät siannahkaiset hansikkaat?

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Eero Pyykkölä

No ei varmasti katso. Antti rukoilee koko pääsiäisen, että kohu jäisi mahdollisimman nopeasti tähän.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Voi olla, että Rinne katsoo asian poliittisesti niin tärkeäksi tulevien käytäntöjen kannalta, että oikeusasteet läpikäydään.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

SDP.ssä saa jatkossakin olla rikollinen puheenjohtaja, jos tämä menee villasella läpi..

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Miten asia voi mennä "villaisella läpi.."?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Rinne on vanha tekijä.
Sillähän meni omat ja taloyhtiön rahat pahasti sekaisin kun erehdyksessä piti niitä samassa piirongin laatikossa. Kuittiväärennöksiä tjmsp. löytyy kanssa.

Nyt Antin kannattaisi konsultoida vihreiden Niinistöä ja Hautalaa, he tietävät miten se anteeksipyyntöjuttu toimii ja kenelle se pitää esittää.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Matti Virtanen

Levi Ski Resortin hallituksen puheenjohtajana Rinne jakeli hotellihuoneessaan lopputilejä epämielyttäville kumppaneille. Siellä on ollut poliisitutkinta käynnissä. Rinne oli sitä mieltä, että hänellä on valta irtisanoa kuka tahansa kysymättä muiden osakkaiden mielipiteitä.

http://kalervokassubjrkbacka.puheenvuoro.uusisuomi...

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Rinnehän on pistänyt liitot maksamaan vaimonsakin vaalityön.

http://www.iltalehti.fi/eduskuntavaalit-2015/20150...

Tämäkin todistaa, että Rinne on täysin pätevä hoitamaan asioita. Ainakin omiaan. Tyhmät maksavat jäsenmaksunsa mukisematta.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Ja maksatta nämäkin sakot jollakin pimeällä virkistyskassalla, joltakin duunariporulta jää kostea kesäretki kokematta.

Käyttäjän TimoHeikkila kuva
Timo Heikkilä

Ymmärtääkseni, länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan, kun rangaistus on suoritettu, eli sakot on maksettu, niin tilit ovat selvät. Kyse ei ollut mistään ehdonalaisuudesta. Elinkautisesta puhumattakaan. Jos oikein muistelen niin joistain rangaistuksista on jälkiseurauksia joista on erikseen mainittu, esim. lasten kanssa työskentelemisestä. Tässä tapauksessa, joka vanhoja muistaa jne...

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Noinhan se periaatteessa on, MUTTA.
Jos oikein olen lukenut, niin politiikassa/politiikoilla on tapana nimenomaan kaivella vanhoja asioita, vanhoja tekemisiä.
Miksi niin ei tapahtuisi demarinkin kyseessäollen. Muistelen kyllä, että jonkinlaista "sakkaa" Rinteellä aiemmaltakin ajalta on? Demarin tekeminen on aivan yhtä tuomittavaa kuin kokoomukselaisen, persun tai kepulaisen?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Aivan. Kauko Juhantalo aikoinaan tuomittiin Valtakunnan Oikeudessa, mikä nyt on ihan huippua poliitikkojen saamissa tuomioissa. Siitä ei saanut edes valittaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Jos vielä hetki mietitään poliitikkojen saamia tuomioita ja tällä kertaa jätetään persut johtavana rötöspuolueena sivuun, niin katse kiinnittyy kokoomukseen. Puheenjohtajana on ollut asiakirjaväärentäjä, ministerinä on ollut varkaudesta, pahoinpitelystä ja rattijuopumuksesta tuomittu henkilö. Samoin ministerinä on ollut kuolemantuottamuksesta tuomittu henkilö, lisäksi kansanedustajana, ministerinä ja europarlaamentaarikkona on työskennellyt rattijuopumuksesta tuomittu henkilö. Kansanedustajien ja ministerien joukossa on lisäksi muita rattijuoppoja, uhkaajia ja pahoinpitelijöitä.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Demareilla on myös istuva ja tuomittu kansanedustaja. Ainakin yksi.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Tämä ei ole minun laatima kooste, mutta pitänee paikkansa. Mitä mieltä olet suhdeluvuista sinipunan kesken?

"Jan Vapaavuorella (asuntoministeri) on tilillään tuomio pahoinpitelystä, varkauteen osallisuudesta sekä vuonna 2001 rattijuopumuksesta, Taru Tujunen (puoluesihteeri, ei ehdolla) on tuomittu myymälävarkauksista, Kimmo Sasi (perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, entinen ministeri) tuomittiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Kari Häkämies (entinen puoluesihteeri) sai tuomion kolmesta eri pahoinpitelytapauksesta ("tämä on ollut raskas prosessi"), Harri Jaskari (kansanedustaja) sai päiväsakkoja laittomasta uhkauksesta, prikaatinkenraali Olli Nepponen (kansanedustaja) erosi puolustusvoimien palveluksesta salattuaan rattijuopumustuomionsa, Sirpa Pietikäinen (europarlamentaarikko) sai ehdollista törkeästä rattijuopumuksesta (”Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt”), vanhempi konstaapeli Petri Salo (kansanedustaja) on saanut tuomion kunnianloukkauksesta sekä nyt hiljattain törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (hän yritti myös "voidella" hänet pysäyttäneen poliisin, mutta lahjussyytteet hylättiin).

Lisäksi Ilkka Kanervaa syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta, ja Sampsa Katajaa (varapuheenjohtaja, kansanedustaja) epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta esitutkinta venynee vaalien yli. Näihin tapauksiin liittyy pahamaineinen Nova Group, jolta Katainen kielsi (valheellisesti) Kokoomuksen saaneen vaalitukea."

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Pyykölä olisikohan parempi sano. että käytti hyväkseen väärennettyä asiakirjaa, koska varmaankaan et ole nähnyt hänen sitä itse tehneen, tietoinen oli kylläkin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Anteeksi että sivuan kirjoitusta vain Rinteen tekemisten kautta ja näiltä osin erästä keskeneräistä tutkintaa. Rikospoliisin kiireet näyttävät olevat tutkinnoissa hyvinkin pitkissä kantimissa. Ainakin tämän nostetun rikossyytteen tutkinnan kohdalla.

Demarijohtaja Antti Rinteestä (tuolloin ay-liitto Pron johtaja) ja Levin tapauksesta puheen ollen on tapaus vieläkin rikostutkinnassa keskeneräisenä. Näin ainakin on oletettava koskapa IL:n toimittaja Juha Ristimäen kirjoitusta tapahtumien kulusta ja tutkinnasta ei ole 16.11.2015 jälkeen kirjoiteltu. Lieneekö vieläkin tänä päivänä Rinteen kuulustelut suorittamatta?

Lukiessa toimittajan kirjoituksia tapaus Levin hissitarjoukset, niin monenlaisia ajatuksia herää. Miksi Rinne oli niin kovaa hamuamassa juuri italialaisen Leitnerin hissit Leville, kun aiempi toimittaja oli toisen tarjouksen jättänyt itävaltalainen firma? Mieleeni ei tulisi luottaa Rinteeseen ja toimiinsa puolueessaan vähääkään. Onneksi on muita puolueita, joita sentään johtaa luottamusta herättäviä henkilöitä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050219615835_u...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015111520673361_u...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sirpa, voisitko nyt nimetä puoluejohtajista luottamusta herättävät henkilöt ?

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Odotellaan Sirpan vastausta (naurunremakkaa pidätellessä).

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mitäpä minä niitä mainitsisin, sillä ne ovat omiani ja sinulla on varmasti omat näkemyksesi. Minun näkemyksilläni et tule autuaaksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #34

Aimo älä vääristele sanomaani omiin tarkoitusperiisi. En sanonut, etten löydä vaan että et hyödy mitään tuolla tiedolla, joka minulla on omiin mielipiteisiini nojautuen ko. asiassa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Pitää muistaa pari juttua.

Rinnettä ei otsikkoasiassa kuitenkaan tuomittu rikoksesta vaan hän sai sakot muusta törttöilystä. Toiseksi Rinteellä voi olla intressiä kokeilla saada tuomio nurin, koska muuten kilpeen jää kyllä ikävän paljon ulostetta muistuttava tahra, ja sillä voi olla merkitystä siinä vaiheessa kun tulevaisuudessa ministerinvirkoja jaetaan. Eli asia on vielä lainvoimaa vailla.

Laitoin jutun esille, kun joku ilmeisen demarisympatioita tunteva alkoi jo mediassa puhua tuomiosta ja Rinteen sankaruudesta samaan hengenvetoon. Pitää olla varsin hölmö, jos ehdottaa, että Rinteelle vielä mitaleita pitäisi tuomion ohella jakaa.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Onko sulla ihan oikeasti oikeustieteelliset opinnot taustalla?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Sorry, Rinnettä ei tuomittu rikoslakirikoksesta. Tabletti teki oman muutoksen huomaamattani.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset